Keresés

Részletes keresés

Benő Kemenczés Creative Commons License 2020.08.31 0 0 80366

320 literesnél nem jelentkezik a probléma, kétszázasnál időnként előfordul. Letörlöm.

 

Előzmény: naivkezdo (80363)
loading Creative Commons License 2020.08.31 0 0 80365

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/buksza-bor-hamis-nebih-viz-palack.712516.html

 

Itt a kommenteket javaslom elolvasni ugyanebben a témában

Előzmény: shiraz2 (80364)
shiraz2 Creative Commons License 2020.08.31 0 0 80364
naivkezdo Creative Commons License 2020.08.31 0 0 80363

Türk van sok, de pár savállót is szeretnék.

Neked a letina homorú fedél nem gond ezekszerint?

Előzmény: Benő Kemenczés (80362)
Benő Kemenczés Creative Commons License 2020.08.31 0 0 80362

Én Letina tartályokat használok, nincs gondom vele. A tartály falának a vastagságára ügyelj, minimum 0.8 mm legyen, vastagabb lehet. Érdemes lenne elgondolkodnod a Türk műanyag tartályon is, stabil darab.

Előzmény: naivkezdo (80357)
naivkezdo Creative Commons License 2020.08.31 0 0 80361

Volt márkája? A zottel is szlovén.

Előzmény: BZoltan (80360)
BZoltan Creative Commons License 2020.08.31 0 0 80360

Én most vettem egy fél tucatot innen: http://www.tartalywebaruhaz.hu/ De most valamiért nem működik a link. Szlovén cucc, ami szerintem jobb mint az olasz. Legalábbis a hegesztése szebb és masszívabbnak is tűnik. Elhozták saját fuvarossal házhoz :)

Előzmény: naivkezdo (80357)
naivkezdo Creative Commons License 2020.08.31 0 0 80359

Köszi az infót, akkor a latina kiesik.

A bíbornál a szlovén, horvát az olcsó, azt hiszem a szlovennel vagy valószínűleg mindkettőnél nekem csúnya a belső varrat.

Marad a méregdrága olasz úgy tűnik.

Vagy ne foglalkozzak a csúnya hegesztéssel? Anyag is vékonyabb szerintem.

Előzmény: van_Persil (80358)
van_Persil Creative Commons License 2020.08.30 0 0 80358

Érdeklődj pl. itt:

http://www.interker-wein.hu/Tart%C3%A1lyokt%C3%A1rol%C3%B3kkont%C3%A9nerek/%C3%9Asz%C3%B3fedelesinoxtart%C3%A1lyok/tabid/152/Default.aspx

Nem tudom, most hol van a központjuk, egy időben Egerben volt, de van boltjuk Zánka mellett Szentantalfán is, mi annakidején (vagy 15 éve) egycsapos olaszokat vettünk náluk.

A pumpás úszófedélnél arra kell ügyelni, hogy ne legyen homorú. A háromcsapos Letina úszófedele pl. homorú, ezzel az a gond, hogy ha felpumpálod, akkor a tető lenyomódik, a bor a kotyogón (golyós szelepen) vagy a tömlő mellett felszivárog a fedél tetejére.

Ha mégis ilyen kellene: https://keszenlet.hu/letina-uszofedeles-tartalyok/termekek/103

Az olaszok (egycsapos tartályhoz) domború tetőt gadnak (a márkát sajnos nem tudom) a tartályaikhoz.

A bi-bor-ász is árul tartályokat,  hogy pontosan milyeneket, nem tudom, náluk -állítólag- elég húzós a szállítás ára, de esetleg érdeklődj ott is:

http://www.bi-bor.hu/kategoria/tartalyok-koracel-inox

Előzmény: naivkezdo (80357)
naivkezdo Creative Commons License 2020.08.30 0 0 80357

Rozsdamentes/saválló tartályt hol szoktatok beszerezni, melyik márka vált be?

Egyszer birtokoltam 5 percig egyet, de a hegesztésnél/forrasztásnál nem volt lekezelve valamivel, és nem volt szép látvány, rozsdásodott kinézetre, így visszavittem.

 

Tybald_ Creative Commons License 2020.08.30 0 0 80356

Sajtokat árulnak, a bor afféle arukapcsolas lehet.Ha a nyugati

felőli végéről indulsz a középső sáv bal oldalán viszonylag gyorsan eléred.

Előzmény: Hepci (80355)
Hepci Creative Commons License 2020.08.30 0 0 80355

Mi ez a kisbolt, egy borbolt a piacon? Vagy a Nádas Borműhely boltja?

Előzmény: lazaridi (80348)
Szélkálmán Creative Commons License 2020.08.30 0 0 80354

Értem. Köszi szépen!

Előzmény: BZoltan (80353)
BZoltan Creative Commons License 2020.08.30 0 0 80353

Az borzalmasan sok. Cirka tízszerese a vélhetőleg elegendő mennyiségnek. Ennyit szerintem nem fogsz tudni kiszellőztetni soha az életben.

Előzmény: Szélkálmán (80352)
Szélkálmán Creative Commons License 2020.08.30 0 0 80352

20 lierhez 10g

Előzmény: naivkezdo (80351)
naivkezdo Creative Commons License 2020.08.29 0 0 80351

Kérdés mennyire?

Ennél mennyi volt a szabad?

Előzmény: BZoltan (80350)
BZoltan Creative Commons License 2020.08.29 0 0 80350

Igen, várni kell... vélhetőleg éveket. Nekem volt egy borom amihez elnéztük a kén adagolását. Öt évet pihent hordóban mire elment a kénfelhő.

Előzmény: Szélkálmán (80349)
Szélkálmán Creative Commons License 2020.08.29 0 0 80349

Sziasztok. Haverom túl kénezte a megyborát. Menthető valahogy? Köszi!

lazaridi Creative Commons License 2020.08.29 0 0 80348

Szerintem is ott kell venni é Chardonnay barrique válogatást vettem tőle.

Egyébként az meg olyan, hoyg egy pohárral érdekes és jó, de aztán egy üveggel kevésbé.

Azt a Lehel téri kis boltot én is láttam...

Előzmény: ShiDeci (80343)
kifli Creative Commons License 2020.08.29 0 0 80347

Sehogy

Előzmény: deedimamaa (80345)
deedimamaa Creative Commons License 2020.08.29 -1 2 80346

"A szőlőültetvények tápanyagellátása a többféle hasznosítás (csemege, asztali bor, minőségi bor) ellenére sok tekintetben mutat azonosságot.
Rendkívüli jelentősége van a telepítéskori talajállapotnak és az első 1-2 évben a folyamatos, jól hasznosítható foszforellátásnak az ültetvény gyökeresedése, megalapozása miatt.

A már termőre fordított szőlő tavasszal, az intenzív növekedési időszakban sokszor szenved a hideg talajból nehezen felvehető tápelemek abszolút, vagy relatív hiányától. Előfordul vas (Fe), magnézium (Mg), foszfor (P), de nitrogén (N) hiány is. A kötődési időszakban nagy jelentősége van a foszfor (P) és a bór (B) ellátottságnak, míg a termés érésénél a káliumos (K) táplálásra kell odafigyelnünk, elsősorban a bogyók minőségi paraméterei miatt."

 

-kereső, első találatból...

Előzmény: deedimamaa (80345)
deedimamaa Creative Commons License 2020.08.29 -1 2 80345

Üdv'!

Mint teljesen laikus kérdezem: 

Speciális műtrágyák -a szőlőművelésnél- mennyiben javíthatnák a magyar borok minőségét?!

HorribileDictu Creative Commons License 2020.08.29 0 0 80344

Reichsgraf von Kesselstatt Kaseler Riesling Trocken 2016: Ortswein besorolású bor a pince egyik ruweri birtokáról. A penge savak mellett kevéske maradékcukor, de érzetre abszolút a száraz vonalat hozza. Intenzív gyümölcsök (lédús (kissé éretlen) nektarin, körte, zöld alma, lime), háttérben birsalmás vonal. Közép+ minerális lecsengés. Még egyáltalán nem érződik rajta a kor. 5 nappal a bontás után is kitart a savgerinc, de a gyümölcsök kicsit tompultak (kivéve a birsalmát, ami erősödött). Jó cucc, tipikus Mosel (illetve Ruwer); pár évig még tartható. Az árát (~10 € Krachernél) mindenképpen megéri, 5+ pont.

ShiDeci Creative Commons License 2020.08.29 0 0 80343

A 2018-asból ittunk egy üveggel a 0,75 bárban néhány napja. Nekem bejött, lehetett elvitelre is venni, 3500 volt az ára.

Előzmény: Hepci (80341)
Hepci Creative Commons License 2020.08.29 0 0 80342

A K. Nimród valószínűleg jó lenne, ha nem hordóznák agyon.

Bolyki borai nem szoktak nekem bejönni, már sok éve nem is próbálkozom velük.

A St. Andrea pinója se tetszik, csak a valaha volt csúcspinó (valamilyen mélylelki vagy áhítatos fantázianéven, most nem jut eszembe) tetszett, ami úgy 8 rugó volt 4-5 éve, de olyat nem adtak ki már évek óta.

Előzmény: loading (80339)
Hepci Creative Commons License 2020.08.29 0 0 80341

Jó áron kaptad, így kicsit neheztelek is Nádas Szilárdra: nekem 3 rugóért adta, személyesen.

A 2017-es egyébként jó cucc szerintem, a 2016-os már túl vékonyka/silleres volt.

Előzmény: Tybald_ (80340)
Tybald_ Creative Commons License 2020.08.28 0 0 80340

Én viszont beleszaladtam a Lehel téri piacon egy Nádas Ösztön PN 2017-be 2500-ért és rákeresve dicsérted így nem tudtam otthagyni.

Előzmény: Hepci (80337)
loading Creative Commons License 2020.08.28 0 0 80339

Én betáraztam tavasszal egri pinot-ból: Bukolyi M, Nimród és Bolyki. Utóbbi kettő még bontatlan. Arra emlékszem, hogy kb. 2013-ban a Bolyki PN-je (2009?) messze jobb volt az akkor kapható és etalon St. Andreánál. Btw: még nem tudom mikor nyílnak ki.

 

Lengyel barátaink egyész jókat írnak egy Bolyki Bikavérről, ami 29,99PLN  (~2350Ft) a helyi Lidlben: https://winicjatywa.pl/bolyki-egri-bikaver-2017-lidl/

Szóval annyira nem reménytelen, de kétségkívül munkás minden oldalról ez a bikavér történet.

Előzmény: Hepci (80337)
lazaridi Creative Commons License 2020.08.28 0 0 80338

Hát érdekes e a Bukolyi családi pince story. Mi 2015-ben vettünk tőlük sok palackot talán 4 borból és egy Egerben tartott 500+ fős konferencián kóstoltattuk (+ volt Orsolya is).

 

A borok ezek voltak:

Riesling 2014

 

Eger Cottage vörös 2013

KF (100%)

 

Kisfiam 2013

 

Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc és Pinot Noir házasítása. 

 

Riesling 2013 (késői szüret)

 

Ezek szerint eze mind felvásárolt szőlőből készül és nagyon jó ár/érték arányban voltak, nekem is mind ízlett, bár a késői szüret iránti rajongást sosem értettem.

Hepci Creative Commons License 2020.08.28 0 0 80337

Köszi az összefoglalót, egyelőre nem érzem a (vásárlási) késztetést: a Kősziklásnál meg Losonciénál gyengébb és drágább pinót számosan tudnak produkálni 5 rugó körül, ott van pl. Bott Frigyes. :D

 

A Nagy-Eged nekem akkor lesz csodahely, ha valaki konzisztensen magas minőségű borokat tesz le onnan, lehetőség szerint 10 rugós polci áron bőven innen.

Ezt egyelőre nem látom, de hát az egész egri borászat válságban/útkeresésben/útnemtalálásban van, ahogy én látom.

Az olcsó borok gyengék, a drágák se feltétlenül jók, a bikavér egy káosz, a csillag többnyire még az 1500-2000 pezetás árát se éri meg, ezek a superior, grand superior és "ezmégafaszomnálisnagyobbszenzáció" feliratok meg egyenesen mulatságosak.

Előzmény: loading (80336)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!