Az „Excel” fórum célja, hogy keretet adjon az Excel felhasználók széles táborának tapasztalataik megosztására, és lehetőséget a segítséget kérőknek. Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.
– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)
– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.
– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.
– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.
– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)
– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/
– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.
Most támadt egy eszement ötletem. Mint anno SK-nak, aki rájött hogy a magyar excel a magyar abc kettős betűit 1 betűnek látja, szemben a vba-val, amelyik nem.
Szóval én el tudom képzelni, hogy a 2010-es excel a dátumfomákból való számolásnál dátumformában akarja kiírni az eredményt, amiknél azonban már értelmezhetetlenek a baszomnagy számok.
Kösz!. Megjött. Studiroznom kell, ami számomra nem olyan eccerű. Ugyanis ez az én egyik szűk keresztmetszetem. A térlátás. Egyetlen tantárggyal nem tudtam megbarátkozni a gimis éveim során, az ábrázoló geometriával. És beugrik a matek érettségim is, amikor a 4 feladatból 3-mal negyedóra alatt végeztem, de a negyedikkel meg még azóta is küszködöm. Mert abban egy forgástest felszínét és volumenét kellett kiszámolni, ami elég bajos, ha az ember a forgástestet nem látja, nem tudja elképzelni. És így vagyok ezekkel a kurva márixokkal is. A 2 dimenziósak még csak-csak, de a többdimenzósoknál teljes sötétség. De talán sikerül megértenem :))))
Nézd meg az adatérvényesítést az adott oszlopra. Mert azt kizártnak tartom, hogy a munkalapok alapból korlátoznák 40.000^3-nál nagyobb számok használatát.
Bocsi, de mi értelme van 2013-at, mint dátumot négyzetre és köbre emelni egy regresszió számításnál?
Az A megoldás az, amit csináltál (már ha jól értettem, hogy a kezdődátum az adatsor első dátuma).
Ilyenkor simán az 1,2,3,.... értékeket kell x-nek felvenni, hiszen az y adat nem az évszám nagyságához korrelál, hanem az egymás utáni adatok összefüggését (trendjét) szeretnéd megtudni.
Tedd be a ciklusba az alábbi utasítások valamelyikét:
DoEvents
vagy
Me.Repaint
Azzal azért számolj, hogy ez meg is lassítja a kód futását. Esetleg érdemes lehet a cikluson belül egy számlálót futtatni, és pl. minden tizedik, huszadik, vagy századik ciklusvégrehajtásnál használni a fenti parancsok egyikét.
A legegyszerűbb megoldás, ha ráteszel a fejlécre egy szűrőt, és rászűrsz az x-re, aztán esetleg az eredményt ki is másolhatod egy másik munkalapra, és utána kikapcsolhatod a szűrőt.
Megírtam egy makrót EXCELL-ben. A makró tartalmaz egy FORM-ot (listbox, labelek, parancsgombok - commandbuttonok). Az egyik parancsgombra való kattintás után generálok egy DO ... LOOP ciklust, amelyben sorra megnyitok adatfájlokat (.xlsm), néhány adatot elhelyezek a form listboxában és labeljein, az adatfájlt bezárom, majd folytatom a ciklust.
A gondom az, hogy a FORM-on elhelyezett adatok a ciklus folyamán nem jelennek meg folytonosan, csak a ciklus befejezése után egyszerre.
A kitevő mátrixban ha a -t átírom ;-re, hibát jelez. Viszont a -k közé írt számokat tetszés szerint módosítgathatom, adhatok hozzá újakat, elvehetem, azt nem bánja.
Nem sikerült megoldanom. Nálam el se fogadja a becopyzott képletet, a Beirt képlet hibás üzenettel, és a hibakurzor rááll a kapcsoszárójeles kitevőkre. ?????
A 23165-ben már megírtam. A mintapéldában a számok tizedesvesszősök voltak, én meg tizedespontot használok. Így aztán az excelem stringnek értelmezte a súgópélda tizedeszámait. Amit a LIN.ILL nem fogad el.