Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.01 0 0 34
Nálam a TD a 80-as évekhez kötődik, amikor még középiskolás voltam. Csodálatos hatással volt rám amikor tanultam. És persze fantasztikus koncertélmények abból az időből amikor a Logos-t játszották, olyan hangminőséget még nem hallottam addig élőben.
Akkoriban az volt az érzésem a TD-t hallgatva, hogy a technikai fejlődés megállíthatatlan és csak jó dolgok történhetnek.
De valahogy megváltozott a világ, a társadalmat sikerült jól elbaszni azóta, én meg rájöttem hogy a remélt pozitív utópia elmaradt.
De a Tangerine Dream ma is tetszik.
Divád Creative Commons License 2000.06.30 0 0 33
Nem tudom, vajon mi történt Epsilonnal? Olyan nagy szakértőnek tünt TD téren, hogy teljesen lenyűgözött. Aztán néma csönd. Pedig tényleg érdekelt volna a véleménye. :(

Jumu

Engem elsősorban a TD (volt, ill. jelenlegi) tagok önálló felvételei érdekelnének. Van már pár mp3 felvételem Edgar Froese-től (pl. Aqua, Epsilon in Malaysian Pale, ill. Pinnacles), de Chris Franke-től, Johannes Schmoelling-től, Peter Baumann-tól, stb. semmi.

tangerine

Azt írtad korábban, hogy a Tangerine Dream olyan, mint a kábítószer. Nos valóban, én már vagy 15 éve nem tudok leszokni róla. Nem tudok egy lemezbolt mellett elmenni úgy, hogy meg ne nézzem a TD. választékukat. Általában nem találok egy szál lemezt sem, de ha véletlenül mégis, akkor rögtön veszek legalább hármat, aztán pedig jön a lelkiismeretfurdalás, hogy már megint kiadtam egy csomó pénzt. De ez még semmi. Sok TD. lemezt beszereztem korábban LP-n, aztán kiadták őket CD-n. Újra beszereztem őket. Ha ezután kiadják őket DVD-n, vagy valami egyéb csodán, nem tudom mi lesz. :)

Egyébként pár véleményt a TD. evolúciójáról szívesen elolvasnék...

Jumu Creative Commons License 2000.06.30 0 0 32
Én is írok valamit.
Aki kéri annak adok belépést.
De csak egy hét múlva, mert most egy hétig lazítok, no internet, no elektronok, csak sör meg ami vele jár.

Ja.
A múltkor volt egy film, a Val Kilmer játszott benne és valami zsenineveldében játszódott.
Valami lézert kellett kifejleszteniük...

Na abban meg a FIRESTARTERből mentek részek, mármint a zenéből..
Meghallottam - emlékek előjöttek - másnap meg akartam venni az MCD-ben, gondoltam rövid is a CD, régebbi is, biztos olcsóbb.
Meghült bennem a vér. Valami lengyel, vagy milyen kiadású cd-n lehet kapni.4.500 HUF. A többi legnagyobbak, mint pl. az EXIT, STRATOSPHEAR... 2800 HUF. Nekem igaz, hogy ez a 2. kedvenc albumom (első Ricochet), de kérem szépen, miért kell ilyen drágán adni???
Ki is mentem friss levegőre.

Amúgy 1.5 Gb hely lesz a TD F. T. P.-nek.

Üdv.: Jumu

Előzmény: tangerine (31)
tangerine Creative Commons License 2000.06.30 0 0 31
Hi!

Lattatok a "Tulutes" (Túlütés) c. filmet? Mostanaban megy a HBO-n. En csak a legveget lattam teljesen veletlenul, es tobbszor is hallatszott benne a Hyperborea c. szam, mikor a strandon roplabdaztak, igaz csak eleg halkan, de egy magamfajta rajongo rogton kiszurja. Sot meg egy TD szam is szolt par pillanatig meg a HB elott, de azt nem ismertem fel, hogy melyik albumrol (lehet, hogy az is a HB-rol).
A vegen a creditek felsorolasanal akarhogy meresztettem a szemeimet nem lattam felsorolva a TD-t. Hat nem bunkosag? Vagy csak vak vagyok?

u.i.: Irjatok ti is valamit! ;)
TD rulez, stb. barmit.

Előzmény: tangerine (30)
tangerine Creative Commons License 2000.06.30 0 0 30
Sziasztok TD rajongok!

Egyetertek Divaddal, ne hagyjuk kihalni a topicot. Jumu az 5let jo, en is tamogatom, bar nekem mar nem sok minden hianyzik, hala Epsilonnak (kiderult, hogy ismerjuk egymast) es egy masik sracnak akitol rengeteg TD m p 2+1-et szereztem. Egypar albumot en is szivesen feltennek (mit kertek? :), de ha valaki nagyobb mennyisegben akar TD-t ilyen formatumban begyujteni az irjon maganban, es adok egy emilcimet (megbizhato a srac, en mar tobbszor rendeltem tole)
En csak azt szeretnem, ha minnel tobben megismernek, ezt a fantasztikus zenet. Sajnos a radioban csak britni (shake)spears, meg ilyen sz*rok vannak, bar a multkor kellemes meglepetes volt a helyi radioban hallottam a Le Parc albumrol egy szamot. Igaz pont azt, amelyik nem tetszik, de akkor is! :)
Jumu, a gep cimet, jelszot stb. biztonsagi okokbol ne ird ide a forumba, hanem kuldd el mindenkinek maganba aki keri.

u.i.: Azert neha vegyetek is CD-t. ;) Bar tudom, hogy ennek csak elnyeszo hanyada jut a szerzonek, a tobbi a verszivo haracsolo eloskodoke.
Elobb-utobb en is begyujtom az eredeti CD-ket, csakhat olyan sok van (hal'istennek) hogy nem gyozi az ember penzzel, raadasul beszerezni sem egyszeru. :(

udv: Gab

Előzmény: Divád (29)
Divád Creative Commons License 2000.06.29 0 0 29
Kérem a Tangerine Dream rajongók aktív közreműködését a topic kihalásának megakadályozásában.
Köszönettel: Divád
Jumu Creative Commons License 2000.06.23 0 0 28
Sziasztok!

Nagyon drágák a TD cd-k. Ezér azt ajánlom:
Csináljunk egy Tangerine Dream eM. Pé. 3 eF. Té. Pé. szerevert.
Ami nekem van azt nagyon szivesen feltenném oda.
A helyet biztosítom majd én.

Mit szóltok hozzá?

Üdv.: Jumu

tangerine Creative Commons License 2000.05.22 0 0 27
Szia Epsilon! ;)

>A dal mindenesetre elég szürrealisztikus, >elképzelhető hogy ez adhatta az együttes nevét.

Ja, de az "tangerine tree" és az még értelmes is, ellenben a Tangerine Dream? Mindenesetre jól hangzik. :)

>Van azonban egy érdekes dolog: egy Kaleidoscope >nevű együttes 1967-ben (tehát a TD >megalakulásának ideje körül) kiadott egy >Tangerine Dream című lemezt, amit ma CD-n is meg >lehet vásárolni... Ez nagyon érdekes.

Te ismered ezt a lemezt? Jo?

>Mint ahogy az is, hogy volt akkoriban egy >kábítószer, aminek Tangerine Dream volt a neve, >mivel nagyon színes hallucinációkat okozott...

Most hogy így mondod, eszembe jutott, hogy régebben láttam egy kábítószer-ellenes kiadványt vagy plakátot, ahol fel volt sorolva egy csomó LSD-bélyeg neve, és hogy hogyan néz ki, hogy a szülők felismerjék, ha a csemetéknél ilyesmit találnak. Ott láttam köztük TD nevűt, nagy meglepetésemre.
Azt nem tudtam eldönteni, hogy melyik kapta a másikról a nevét.
Mindenesetre a TD-zenéje olyan mint az LSD, ha az ember rászokik, függő lesz, ugye? :)

>Edgar viszont mindig is elhatárolódott a >kábítószer élvezetétől, kategorikusan >kijelentette, hogy amint egy zenész a >kábítószerhez nyúl, az az ő szemében nem zenész

Teljesen igaza van.

udv: Gab

Előzmény: Epsilon (25)
Divád Creative Commons License 2000.05.14 0 0 26
Kedves Epsilon!

Írásaidból látom, igen nagy TD rajongó vagy. Én is annak számítok talán, bár az én szerény 56 albumommal alulmaradok
tőled. Köszönöm részletes válaszod, így már érthetőbb a név eredete. Korábban azt írtad, hogy a 82'-es Logos a kedvenced.
Nekem is a 80-as évek zenéje a legszimpatikusabb. Az én kedvencem a "White Eagle", de nagyon tetszik a "Poland", a "Pergamon"
és az "Underwater Sunlight" is. Az együttes legkorábbi "Electronic Meditation"-ja óta bizony nagyot fordult a zenei hangzás-
világ. Nagyon kíváncsi lennék, hogyan értékeled az együttes zenei stílusában bekövetkezett változásokat (gondolok itt a személyi
változásokra, az énekes számokra, a hagyományos hangszerek alkalmazására, ill. Edgar fia Jerome belépésére a zenekarba).
Egyébként a 82-es bp-i koncert nekem is Polimer kazettán van meg siralmas állapotban.

Üdv: Divád!

Előzmény: Epsilon (25)
Epsilon Creative Commons License 2000.05.14 0 0 25
Edgar Froese korábban interjúban valóban azt mondta, hogy a Lucy in the Sky with Diamonds c. számból vették a nevet, amit később már cáfolt.
A dal mindenesetre elég szürrealisztikus, elképzelhető hogy ez adhatta az együttes nevét.
Van azonban egy érdekes dolog: egy Kaleidoscope nevű együttes 1967-ben (tehát a TD megalakulásának ideje körül) kiadott egy Tangerine Dream című lemezt, amit ma CD-n is meg lehet vásárolni... Ez nagyon érdekes. Mint ahogy az is, hogy volt akkoriban egy kábítószer, aminek Tangerine Dream volt a neve, mivel nagyon színes hallucinációkat okozott...
Edgar viszont mindig is elhatárolódott a kábítószer élvezetétől, kategorikusan kijelentette, hogy amint egy zenész a kábítószerhez nyúl, az az ő szemében nem zenész többé. A 70-es évek elején volt is egy ilyen TD tag, akitől ezért váltak meg.
Rajongóik egy (nem is olyan kis) része viszont a koncerteken kábítószer hatása alatt fokozta az élményt...
Előzmény: Divád (24)
Divád Creative Commons License 2000.05.11 0 0 24
Jó lenne tudni, hogy mi volt az oka e név kiválasztásának, hiszen úgy tudom, az együttes mindig is elzárkózott
az indoklástól (növelve persze a kíváncsiságot). Ha te ismered ezt az albumot, illetve számot, és ha van ötleted,
pár szóban közreadhatnád, hogy a szöveg (zene) alapján mi lehetett a motivációjuk. Mivel a Tangerine Dream korai
és mostani zenéje között elég nagy a különbség, én mindig a korai munkájukban kerestem a magyarázatot, eddig nem
sok sikerrel.

Üdv: Divád!

Előzmény: Snaker (23)
Snaker Creative Commons License 2000.05.11 0 0 23
Egyszer, valamelyik eldugott helyen azt olvastam, hogy a Tangerine Dream a Beatles "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band" albumának, a "Lucy in the Sky with Diamonds" című számában elhangzó, a Tangerine Dream-hez nagyon hasonló szöveg alapján kapta a nevét.
Ebben lehet valami, mert a szövegben tényleg hallani, hogy "Tangerine trees", azaz mandarin fák.

üdv Snaker

Előzmény: Jumu (22)
Jumu Creative Commons License 2000.05.09 0 0 22
Ha jól tudom egy Beatles szám szövegéből való.... Hogy melyikből, azt sajnos nem...

Üdv.: Jumu

Előzmény: Divád (21)
Divád Creative Commons License 2000.05.06 0 0 21
Kedves TD rajongók!

Lenne egy kérdésem:

Mit is jelent a "Tangerine Dream" szó?

Nem a szó szerinti jelentésre gondolok, hanem
az együttes értelmezésére.

Vajon tudja ezt valaki?

Snaker Creative Commons License 2000.04.25 0 0 20
Hello Epsilon!

Hozzászólásaidból kitűnik, hogy a TDream szinte valamennyi albuma megvan neked. Kérlek ird meg itt vagy e-mailben, hogy mely albumok vannak meg az együttestől.
Kiváncsi vagyok arra is, hogy léteznek-e nem hivatalos albumok, melyeket a website-on nem tüntettek fel.
Előre is köszi

üdv. Snaker

tangerine Creative Commons License 2000.04.13 0 0 19
Hello Epsilon!

>Én is vidéki vagyok, és ritkán látogathatok el a >Virgin Megastore-ba vagy az MCD-be.

Hol laksz? (ha nem titok)

>Egyébként napokon belül megint kapok csomagot a >CDNow-tól (benne többek között a Soundmill >Navigator).

Allitolag bug-os, legalabbis a TD-listan sokan ezt mondjak. Valami sisterges van benne vegig. :(

>Nagyon tudom ajánlani mindenkinek a Great Wall >of China-t.

Asszem mindenkeppen beszerzem.

>Lennne egy kérdésem, amit eddig elfelejtettem >feltenni meindenkinek, aki idelátogat: nincs meg >valakinek a 82-es budapesti TD koncert rádióban >lejátszott kb. 45 perces felvétele? Én annak >idején felvettem életem első magnetofonjára, >POLIMER kazettára, és mára szinte teljesen >élvezhetetlenné vált... :((

Sajnos nekem nincs. :(

udv: Gab

Előzmény: Epsilon (18)
Epsilon Creative Commons License 2000.04.12 0 0 18
Hello tangerine!

A GWoC-t a CDNow-tol rendeltem az interneten, ez még mindig olcsobb (és sok esetben gyorsabb), mint néhány pesti boltban. Én is vidéki vagyok, és ritkán látogathatok el a Virgin Megastore-ba vagy az MCD-be. Egyébként napokon belül megint kapok csomagot a CDNow-tól (benne többek között a Soundmill Navigator).
Nagyon tudom ajánlani mindenkinek a Great Wall of China-t.
Igen, az Epsilon az EF solo lemezről való.
Lennne egy kérdésem, amit eddig elfelejtettem feltenni meindenkinek, aki idelátogat: nincs meg valakinek a 82-es budapesti TD koncert rádióban lejátszott kb. 45 perces felvétele? Én annak idején felvettem életem első magnetofonjára, POLIMER kazettára, és mára szinte teljesen élvezhetetlenné vált... :((

Előzmény: tangerine (17)
tangerine Creative Commons License 2000.04.11 0 0 17
Hi Epsylon!

Hol vetted a Great Wall of China-t? Itthon, vagy rendelted?
En mar tobb helyen kerestem, de nem volt.
Szerencsere mindig kaptam helyette valami mas hianyzo albumot karpotlaskent. ;) (Heartbreakers, Flashpoint, Ambienst Monkeys) A Duna Plazaban eleg sokminden van, legalabbis az MCD-hez kepest. Kesz anyagi csod, de nem lehet ellenallni. Mindenesetre ha tud valaki BP-en meg boltot ahol erdemes korulnezni szoljon, mert videki leven nem sokat ismerek.
A neved EF albumabol szarmazik?

np: Pergamon

Előzmény: Epsilon (13)
G. Sky Creative Commons License 2000.04.11 0 0 16
Nálam ők az abszolút nyerők, bár, a korai albumaikhoz nagy elszántság kell, azután meg hogy Chris Franke kiszállt, szerintem nem az igaziak. De azért a Melrose, a Turn of the Tides még mindig nagyon bejön. SZVSZ a Franke, Froese, Scmelling felállás volt a legjobb (talán...)

Kedvenceim: Underwater Sunlight, Force Majeure (istenkirály...), Le Parc, Exit, Tyger.... vagy 20 CD-m nekem is van...nyam-nyam!

Ja, azt olvastátok a Tyger CD papírjában, hogy mi volt a szövegekről Jocelyn véleménye?? :))

Epsilon: Baromira irigyellek!

Gyanit: szerintem kezd mondjuk az Underwater Sunlight-al.

MP3: Melrose, Turn of the Tides, Goblins Club, Dream Mixes 1 (meg bármelyik CD-m, ha a nyáron lesz rá végre időm...)

G. Sky

Eördögh Creative Commons License 2000.04.11 0 0 15
Hmm, nálam is jó ázsiója van ennek a zenekarnak. Bár szégyellem, hogy csak kevés lemezüket hallottam. Kezdetben vala a Rockoon, máig az jön be leginkább. Aztán Melrose, Le Parc, Heartbreakers, Pergamon. Ennyi.
Snaker Creative Commons License 2000.04.10 0 0 14
Tudom, hogy a Tangerine Dream számos albumot jelentetett már meg fennállása során. Azt azonban nem tudom, hogy a hivatalos lemezeiken kivül jelentek-e meg un. kalózkiadványok, ritkaságok, amiket boltokban vagy más helyen ma már nem is lehet beszerezni. Remélem tud valaki segiteni nekem.
Előre is köszönöm.
Epsilon Creative Commons License 2000.03.28 0 0 13
Hi Snaker!

Annyit tudok csak, amit a TDI (a TD saját kiadó vállalata) közölt a hivatalos honlapján:
"Jerome just started to work on "Dream Mixes 3". The tracklisting is a well kept secret around here......projected release is September 2000. A vinyl edition is also planned."
azaz szeptemberben tervezik a megjelenest, es hogy milyen szamok lesznek rajta, az meg titok :(
Egyebkent a What a Blast, és a Great Wall of China is tartalmaz hasonló számokat.

Előzmény: Snaker (12)
Snaker Creative Commons License 2000.03.21 0 0 12
A Tangerine Dream már két dance-esebb albumot is kiadott. Ezek a Dream mixes 1 és 2. Úgy hallottam, hogy hamarosan elkészítik a harmadik ilyen albumukat is. Konkrétabb dolgokat tud valaki erről az albumról?
GG Creative Commons License 2000.03.13 0 0 11
a tadream az index-szerkben is alapélmény...
Epsilon Creative Commons License 2000.03.12 0 0 10
Bocs, nem 75-ös. hanem 76-os koncert, és meg lehet hallgatni belőle 2 részletet a megadott web-site-on (a TD sajat lemeztarsaságának hivatalos web-helye.
Egyébként nekem a kedvencem a Logos: 1982-es koncert (ezt az anyagot adták le a Budapest Sportcsarnokban is 82-ben, amin sajna nem voltam ott), 1997-ben a Petőfi Csarnokban léptek fel, nagyon jó volt!
Sebtében úgy 58 hivatalos lemezüket számoltam össze a polcomon, a többi rajongói koncertfelvétel...
Előzmény: Epsilon (9)
Epsilon Creative Commons License 2000.03.12 0 0 9
Jumu!

Az énekesnő neve Jocelyn B. Smith. New York-ban élő színesbőrű énekes. Nemrég hallottam, hogy Németországban Frank Sinatra estjén ő volt az "előzenekar", mire az öreg trottyosok kifütyölték... :)
Na de a TD-re visszatérve, hogy működnek-e még? Hajaj, de még mennyire! Az idén terveznek egy jubileumi koncertet, mivel 30 éve jelent meg az első lemezük (Electronic Meditation).
Az idén is több lemez kiadását tervezik. Azoknak, akik a Ricochet-et illetve az Encore-t jelölték meg kedvencüknek, elmondom, hogy Április 4-én jelenik meg egy 1975-ös, eddig ki nem adott TD koncert Soundmill Navigator címmel (http://www.tdi-music-mall.de/mainmenu.html).
A legutóbbi lemezeik is nagyon jók (Mars Polaris, Great Wall of China)...

Előzmény: Jumu (5)
Gyanit Creative Commons License 2000.03.12 0 0 8
En is nagyon kedvelem oket. Nekem sincs toluk CD-m, mert akkoriban meg nem volt CD-jatszom, igy jottek a kazetta-masolatok, aztan meg mire lehetne, nincs ra eleg penz :( Bar szivesen fektetnek be, ha legalabb egyszer el tudnam donteni a polccal szemben allva, hogy melyik lemezukkel kezdjem...
Nyuszog Creative Commons License 2000.03.07 0 0 7
Én csak egy lemezüket ismerem, de azt pont senki nem írta eddig: Le Park.
nori Creative Commons License 2000.03.07 0 0 6
Na akkor nekem nem kell szégyenkezni, mert én is szeretem, de címet vagy atgok nevét ne kérdezd, mert nem tudom, csak van egy kazettám, amit szeretek hallgatni
Előzmény: mud (2)
Jumu Creative Commons License 2000.03.07 0 0 5
Ja, az TYGER is nagyon jó... Ki az a nő aki énekel benne?
Nincs meg valamelyikőtöknek empéháromba valamelyik?
Előzmény: Jumu (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!