Kézi tűzéshez szoktak nagy kör alakú keretet használni, illetve vannak nagy, takarónyi keretek is, de itthon nálunk ez nem terjedt el. Alaposan össze kell fércelni ( vagy tűzni kis biztosítótűkkel, esetleg spéci kis műanyag tüskékkel ) a három réteget, és kézzel vagy géppel varrjuk készre a takarót. Javaslom hogy először kisebb darabokon ( babatakaró, falikép ) próbáld a dolgot, és csak utána vágj bele takaró varrásába !
Sziasztok, én nemrég kezdtem el a foltvarrást, azt szeretném kérdezni, hogy egy takaró tűzéséhez, kell valamilyen tűzőkeret, vagy anélkül is meg lehet csinálni?
A Magyar Foltvarró Céh, a Foltra-Forgók Foltvarró Klub Egyesülete, valamintTatabánya Megyei Jogú Város, és aVértes Center közös rendezvényére szeretettel hív és vár minden gyűszűvel és gyűszű nélkül varrót, a foltvarrás aktív művelőit és passzív csodálóit, valamint a tűfóbiásokat!
A kiállítás ideje: 2011. augusztus 26-28. (péntektől-vasárnapig)
A kiállítás nyitvatartási ideje: augusztus 26. péntek 11.00 20.00 óra között
augusztus 27.szombat 9.00 20.00 óra között
augusztus 28. vasárnap 9.00 18.00 óra között
A kiállítás helye: Tatabánya, Vértes Center Bevásárlóközpont, Győri út 7-9.
Tanfolyamok, és néhány kiállítás: Árpád Gimnázium, kb. 5 perc sétára
az idei Folt, ami összeköt - Záplata, ktorá spája kiállítás első kötött dátuma 2011. okt. 15-28. Ez Zselíz. Nagyölved és Málas mellett valószínűleg Vilke is helyszínünk lesz. Szeretettel várjuk a munkáitokat, ha szeretnétek ezeken a végeken is bemutatkozni.
Még egyszer elolvastam a programot, és annyira tetszik, hogy most nekikezdek, és belehúzok, hátha három hét alatt elvégzem a negyedéves munkámat. Már segítőt szereztem, mert sajna a nap továbbra is 24 órából áll.
Köszönöm a tanácsokat! Ott tartok, hogy a célfotót átalakítottam egyszínűvé és ... khm, hát szóval elég kétértelmű lett úgy a kép. Viszont az átalakítások során lementettem egy fekete-fehér változatot és az nagyon tetszik. Még ízlelgetem az ötletet, de elképzelhető, hogy egy fehér vásznon tűfestéssel megfestem... Nagy falatnak tűnik, de azt hiszem, sokkal járhatóbb út lenne, mint a sziluettes (sajnos, pedig arra nagyon rákészültem, de majd máskor).
jártam ma az ikeában és hogy-hogy nem vettem anygot, kihozott most az ikea eyg szerintem nagoyn szép fehér alapon szürke, vagy szürke alapon fehér rózsás anyagot. a rózsák olyan 20-25 cm átmérőjüek, és ahoyg nézegettem a pénztárnál akkor jöttem rá, hoyg szerintem ez tök jó lehet passziánszra, főleg hogy monokróm... Szerintem ki is próbálom a héten, de gyorsan megmutatom azért az agyagot, hátha érdekel valakit, az ilyesmi gyorsan elszokott fogyni az IKEAban...