Az „Excel” fórum célja, hogy keretet adjon az Excel felhasználók széles táborának tapasztalataik megosztására, és lehetőséget a segítséget kérőknek. Az alábbi összefoglaló azért készült, hogy segítse a helyes kérdésfeltevést.
– Írd le szabatosan a problémát. Úgy fogalmazz, hogy ne csak te magad, de a szakértő is megértse, mire szeretnél választ kapni.
– Írd le, hogy milyen verziójú Excellel dolgozol. (Vagy ha nem – ill. nem csak – Excel, akkor micsoda?)
– Írd le, hogy milyen úton indultál el, és hol akadtál el rajta.
– A kérdés megértése szempontjából sokat segíthet, ha feltölteszt egy képet, amin látszik, hogy mit szeretnél, vagy illusztrálja azt.
– Még jobb, ha feltöltesz egy minta munkafüzetet valahová (pl. data.hu). Feltöltés előtt távolítsd el belőle a nem publikus adatokat.
– Ha a feladat jellege olyan, célszerű az "előtte" és "utána" állapotokat bemutatni. (Miből kellene csinálni mit?)
– Ha VBA kódon kell javítani, másold be a releváns kódrészt. Rövid kód mehet hozzászólásba, hosszú kód inkább ide: http://pastebin.com/
– Ha valami nem úgy működik, ahogy kellene, add meg a rendellenes viselkedés jellemzőit, a hibaüzenetet, és a hibát okozó programsort.
Ha jól sejtem, ez egy makrórögzítővel felvett makró. Így soha nem fog menni, mert a szövegből oszlopok funkció csak egy határoló karaktert kezel.
De ha ugyanezt elkezded elölről több lépésben, pl. a makrórögzítés közben először csinálsz egy globális cserét (két szóközből valami nem használt karakter, pl. | vagy @, mindent cserél), majd az így bevezetett határolójel szerint bontasz, akkor sikerülni fog.
Lehet még turbózni a felesleges szóközökk törlésével is.
Köszi, mondanám, hogy ezért írtam oda zárójelben, de sajnos nem így van. (Aztán meg hiába is vettem volna észre, szerkeszteni meg nem lehet a hozzászólást...ja, hogy ezért van az előnézet.)
Tudna valaki segíteni abban, hogy egy stringből készített oszlop határoló karaktereit hogyan tudnám megváltoztatni. Az a problémám, hogy kettő, vagy több szóköz esetén kellene új oszlop.
például:
M 8 HIT-V M8*80/65 8 8.8 HILTI 0.00kg
Ezt a lenti kódot próbáltam, de nem sikerül. Mindenképpen egy szóköz, vagy egymásutáni szimplán szereplő szóközök esetén teszi új oszlopba.
Már vagy egy hónapja próbálkozom készíteni rögzítéssel vagy szerezni egy olyan makrót, mely MSO 2003 Excelben a kijelölt cellákban a képet tartalmazó megjegyzés esetén beállítja a kép eredeti méretét. Ennyi! Ha ez egyáltalán lehetséges? Korábban találtam egy angol nyelvű topicot, ahol angolul már kérte ugyanezt valaki de ott nem tudták megoldani. írt mindenki mindenfélét de erre nem volt megoldás pedig olyan egyszerűnek tűnik.
Most már csak azt nem értem, hogy NPW-nek hogy-hogy nem tűnt fel, hogy a dátumtranszformációja utáni x^123-mal kapott Linill-je nem a harmadfokú polinomé.
Van egy macro...fut fut...majd a végén felteszek egy kérdést. Ha a válasz nem, akkor kilépek a macroból, ha igen, akkor újra kéne magát indítani...
Ezzel vagyok gondban. Hogyan tudom újra indítani a macrot a macro végén egy feltételhez kapcsolva?
Eddig ezt csináltam....működik a kilépés, de nem tudom elindítani újra önmagát...
Tudtok segíteni esetleg?
Előre is köszi!
Sub Masodfoku1()
.
.
.
.
Choose = MsgBox(prompt:="Kér új számolást?", Buttons:=vbYesNo) If Response = vbYes Then DoCmd.RunMacro "Masodfoku1" Else ' The no button was selected. Exit Sub End If
Másrészt, ha csinálsz egy próbát a lin.ill függvénnyel, akkor azt látod, hogy az x a 123-on -ra azt írja ki, hogy #szám, majd az egészre azt, hogy #érték, mert a #szám bemeneti érték nem megfelelő az x értékekre.
Tehát még akkor is jön az #érték hibaüzenet, ha tömbképletként van bevive egyébként.
A szűrt listából szerintem sehogy se akard eltüntetni a már nem x-ket, mert aki kimaradt belőle, az már nem tud visszakerülni.
Amit te akarsz szerintem, azt egy új szúréssel tudod elérni. Ehhez átírhatod a kritériumtartomány első celláját, ahogy Fferi javasolta, vagy megcsinálod az én indexes oszlopaimat, de az irányított szűrés helyett alkalmazhatod a normál szűrést is az új nap oszlopát választva.
Köszi a segítséget, sikerült kiszűrni őket, meg is van mindenki akinél x van. Már csak az az egyetlen kérdésem lenne, hogy ha változik a beosztás akkor hogyan tudom automatizálni, hogy akinél már nem x van azt eltüntesse a szűrt listából, vagy akinél megjelenik az x azt belevegye; frissítse a listát?
A Munka1 táblázatodnak nincs fejléce. úgy elég nehéz szűrni.
Meg azt sem írtad meg, hogy melyik napra akarod elvégezni a szűrést.
Ha a naponkénti munkavégzőket akarod listázni, akkor azt javaslom, hogy miután megcsináltad a fejlécet, a táblázat mellé tegyél még 2 oszlopot. Az első a névoszlop, a második pedig a vizsgálandó napé lesz. És ezekbeaz index függvénnyel hozd ki a neveket meg az adott napot. Majd erre a 2 oszlopra szűrjél