A topik az amatőr és hobbi rádiózáshoz való készülékek és kellékek, pótalkatrészek csakis hobbi szintű, tehát nem kereskedelmi mennyiségű és jellegű adás-vételére szolgál. Célszerű a kínálati irányárat megjelölni és elérhetőséget feltüntetni, de utóbbinál mérlegelni a személyes adatok kiadását (például név, telefonszám, lakcím).
Az irányárra és alternatív beszerzési forrásra lehet megjegyzést tenni, de parttalan és főleg személyeskedő vita tiltás terhe mellett nem ajánlott. Az alkufolyamatot lehetőleg magánlevelezéssel célszerű lebonyolítani, szem előtt tartva a topik elsődleges célját: a cikkek (magáncélú) adásvételét illetve cseréjét.
Professzionális szinten is kereskedők tevékenysége addig mehet amíg nem haladja meg az egyéni szinten szokásosnak számító kereteket. Üzlet reklámozása sem megengedett, de merőben tájékoztatási célból meg lehet jelölni egy-egy beszerzési forrást, pl: "itt és itt kapható" az adott cikk. Aukciós és hirdetési portálok linkelése tilos.
A fentiek megszegői tiltást kaphatnak és a hirdetéseik visszamenőleg is törlésre kerülhetnek.
A problémák elkerülése végett:
Az árucikk paramétereit, állapotát, tartalmát magánlevelezésben ismételten pontosítsák a felek. A kifizetés célszerű ha átutalással történik, mert az később bizonyító erejű. Készpénzes üzlet esetén erősen javasolt egy adásvételi szerződés írása. Későbbi probléma esetén (hibás készülék, nem az van benne amit hirdetett, lopott, satöbbi) a hatósági feljelentés (rendőrség) illetve a polgári peres eljárás (bíróság) a lehetséges út. Ezt kérjük vegyétek figyelembe.
-Június 14.,szombat, BURABU, idén elmarad! Helyette a szokott helyen egy nagy, kibővített börze!
-Július 12.,szombat,
.-Augusztus 9.,szombat,
-Szeptember 6.,szombat,
-Október 11.,szombat,
-November 8.,szombat,
-December 13.,szombat.
RÁDIÓAMATŐR TALÁLKOZÓ ÉS BÖRZE:
A Puskás börze utódjaként a továbbiakban a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban 1105 Budapest Szent László tér 7. szám alatt kerül megrendezésre.
42(széles)x13(magas)mm KÖZÉPÁLLÁSÚ deépréz műszert keresek. Ez 120uA volt, de kb. 80-500uA között jó lenne, persze boldog lennék, ha max 250uA. Skála mindegy. Sajnos nincs hely nagyobb méretűnek, maximum +1 esetleg 2mm. Bármilyen tanácsos elfogadok, hogy hol kapni. Bontott is jó. 73dx hg7wgs
Eladó egy gyakorlatilag karcmentes Yaesu FT450AT, tehát beépített tunerrel, hibátlan működéssel, Radiolab-os matricával leragasztva ( már én is így vettem ) adásban nyitott, tápkábellel, gyári mikrofonnal ( a mikrofon kábele már cserélve lett, mert szétfoszlott ), Yaesu SP4 külső hangszóróval. Nem dohányzó háztartásból. Van hozzá egy automata antennaváltó, amivel lehet külön adó és vevő antennát használni, valamint egy galvanikus leválasztó a hang ki/bemenethez és a PTT-hez pl. digi módokhoz.
Az ára 180.000 forint
Érdeklődni emailban, képeket, videót szívesen küldök.
Lehet nem ide való téma egy vásárban szereztem ezt a házilag gyártott német valamit,amit lehet róla tudni csak egy 220v bemenet van nincs semmilyen más csatlakozó.A két tárcsát külön külön lehet mind a két irányba forgatni egy kapcsolóval és két potméter van azokkal lehet külön külön a fordulatukat szabályozni,ennyit tudok róla köszönöm,
Üdvözlet Sziasztok! Keresek megvételre President Jackson 2. Tökéletesen működő érdekel amibe nem turkáltak bele. Emailban t3busz@gmail.com írj kérlek kép és ár. Mindenkit meg szeretnék hallgatni aki eladja. Köszönöm ha segítesz és hogy elolvastad.
Egészségi állapotomban történt változás következtében Rádióamatőr tevékenységemet fokozatosan megszüntetem, készülékeimet, eszközeimet értékesitem. Most a DRAKE L-4B végfokot ajánlom eladásra. A készülékben 2 db 3-500 GRAFIT ANÓDOS végcső van, nagyonkeveset voltak használva. Kimenő teljesitmény 100 W-os meghajtásnál 8 - 900 Watt. Tudnának nagyobb teljesitményt is, de a gyáritáp nagyobb anódfeszültség beállitását nem teszi lehetővé. A DRAKE cég megadta a WARC sávokon történő forgalmazás beállitásait. A készülék ára 250.000.-FT.
Yaesu FT 25 kézi újszerű állapotban eladó. Ára 25000ft.. magyar nyelvű fordítással kezelési útmutató jár hozzá. Telefon 06702059342 vagy emailben xilofon50@freemail.hu
Az FT450AT ára módosult, mától 190.000 forint a felsorolt tartozékokkal !
Mivel nem sürgős az eladása, hetente 10.000 forinttal lesz olcsóbb, ezen felül alkudni nem ér, meg kell várni, amíg annyi lesz az ára, amennyit adnál érte ! :-) Érdeklődni továbbra is emailban, képeket, videót szívesen küldök.
Sajnos most nekem is helyszűke miatt ilyen van, de ez 80,40,20,15méteres sávokon megy hangoló nélkül.
Visszakeresel a rádióamatőrök csoportban FB-n oda régen raktam már ki rajzot.
1tekercs villanyszerelőkábel, 1méter pvc cső, 3db 5méteres tartó alucső, ft240-43 mag, pár darab kék 6kv kondi a HQból(kerekesutca).
Persze a bemeneti 50ohm illesztőt, a 3db Trapot és a 4db félhullámhosszt lépésről lépésre bekell hangolni egy spectrum+tracking vagy vna segítségével vagy ami van.
Építéssel, hangoilással együtt nekem egy este+ egy délelőtt ment rá lassan egy éve üzembiztos.
(Pedig ideglenes kivitelnek készült)
Ha valóban van kedved műszered készíteni akkor előszedhetem a feljegyzéseimet az enyémről.
240-43 magot az SV1AFN makis shopjából kapsz ebayon vagy a weblapján(ott olcsóbb de ott nincs ebay vásárló védelem), megbízható amatőr amúgy, sokat vettem már tőle sokmindent.