Sajnálnám, ha teljesen kiszállnál. Jó képeket és kedvet hozol nem csak Ausztriához, hanem a fotózáshoz, a kiránduláshoz. Jó népek vannak ebben a topikban, szerintem maradj:)
Igazán sajnálom, hogy meg kell válnunk Tőled, hiszen nagyon sok segítséget, és főként gyönyörű képeket kaptunk Tőled. (A képeid nagyon fognak hiányozni!)
Egy ilyen döntés respektálható. A másik lehetőség, hogy az ember takarékra rakja magát (nem száll ki, csak ritkítja a jelenlétét). Persze a kísértés akkor is megvan. Sok-sok értelmes(ebb) időtöltés is van a világon. Persze itt jó emberekkel beszélgetni szintúgy érdemes, ki-ki mérlegeli a prioritásokat.
Asszonykám nickjén tudok még írni, mielőtt azt is törlöm.
Magamtól jött az elhatározás, hogy abbahagyom a fórumozást. Elég volt, már többet okozott bosszúságot, mint örömöt. Nektek további jó kirándulásokat és jó fórumozást.
Klausztrofóbiának hívják: nem tudok alagútban menni,metrón,repülőn.
Így nehéz olyan helyekre menni,ahol alagutak vannak a hegyekbe vájva,de a metrón utazás nem egyszerű mostanában és persze a repülőt meg sem említem.
Idén érdekes volt Szlovénia és Olaszország autóval számomra :-)
Télen szeretnénk Ausztriába menni és nem csak Bécsbe,de majd a térképen-amit írtál-,azon jobban elidőzöm,bár eddig is ezt használtuk,csak én nem néztem meg ilyen tekintetben!
egyszer már kitették - ha jól emlékszem, a vonatos topikban különbözött össze egy moderátorral. akkor még én is írtam miatta, hogy ebben a topikban nagyon hasznos tag...akkor visszakerült...reméljük, most is!
Az index ilyen dolog.Valamelyik fórumban rosszat szólsz és mész a darálóba.Én a lakókocsisban vagyok kitiltva és nem is raknak vissza soha,de a nicket rogyásig lehet variálni.Az összes általam használt fórumokból nem raktak ki,csak a lakókocsisból.A többit használhatom a régi nickemen.
A tagok néha kihozzák belőlem a megmondanivalót,aztán sicc...
Nachsterntől mindig lehetett tanácsot kérni,mert képben volt az osztrák dolgokkal,de elképzelésem nincs miért rakhatták ki mindenhonnan. Hatalmas bűn kell hozzá,hogy általánosan töröljék,de az is lehet,hogy megunta a fórumozást és mindenhonnan törölte magát.Ilyet is lehet...
3500 kg-ig B-s jogsival vezethető,akkor is ha teher.Csak sok esetben más a besorolása.Pl. utánfutó vontatásakor.Figyelni kell ne lépd át a max. 3500 kg-ot a vontatmánnyal együtt amire a "B" kategória jogosít.
Nekem 3,5 T alatti,de 6 személyes teherautó.Olvastam,hogy Bécs környékén kötelező és,ha jól emlékezek Enns-Steyr környékén van egy szakasz,ahol szintén.Talán 100 km-en.
Elvileg ránk nem vonatkozik.Kérhetik máshol is?Salzburg környékére megyünk.
Nekem olyan kérdésem lenne,amivel nem hinném,hogy sokszor találkoztatok már....Tauplitz-be mennénk vagy Dachsteinbe és valaki nem tudná megmondani,hogy hány alagút lesz útközben?
Sajnos nehezen viselem,így egyelőre csak úgy tudunk úticélt választani,hogy ezeket nézzük és informálódunk! Esetleg van valahol olyan útvonaltervező,ahol ezeket is jelölik? Köszönöm a segítséget!
Benzinkúton mindent elfogadtunk. Az összes hitelkártyát, akár amexet, dinersclubot, vagy rengeteg tankolókártyát, mint Lomo, UTA, stb.
De a terminál megkülönböztette őket. Egy Visa vagy egy mastercard az mindig csak hitelkártyaként került elfogadásra.
Sok kiskereskedelmi hálózat, mint Lidl vagy Hofer viszont nem fogad el hitelkártyákat vagy annak látszó kártyákat. A kasszánál is ki van írva és a honlapjukon is külön tételesen fel van sorolva hogy mit fogadnak el. pl Cirrus vagy Maestro
ehhez képest nekem a Visa kártyám debit kártya, és állítom, hogy Mastercarddal - ami nekem credit kártya - mindenhol tudtam Ausztriában fizetni az előző mondjuk 5 évben, ahol volt terminál. nem vitatkozni szeretnék, de így volt. tény, hogy mindenhova muszáj készpénzt vinni, hiszen bármikor lehet gond egy terminállal, és benzinkúton különösen nagyon kellemetlen így járni, hiszen a benzint már nem lehet kiszívni a tartályból.:)