Nézd meg a startgumi.hu-t Szerintem az egyik legolcsóbb
(A ratárukat elnézve nem is csodálom. rohadt nagy...)
Most vettem Goodyear UG7+ gumit akciósan 22990Ft-ért (205/55/R16)
Mindenki mondogatja a télre jobb a vékonyabb, meg nem jó az alufelni, stb.....
Az átlagember nem terepjárónak használja ceed-et. Így én sem. Az időm 99,9%-át letaposott vagy letakarított úton töltöm.
Az alufelni meg sokkal szebb, mint egy lekopott dísztárcsás acél. És hamarabb megy tönkre kátyútól, vagy járdától mint a sós létől. (ami amúgy is otthon javítható)
Sziasztok! 205/55R16-os nyári Michelin gumi volt a kocsin még tavasszal amikor vettük.
Milyen télit ajánlotok (R15-ös is mehet rá, ja EX-es a kocsi, szóval ESP is, nem tudom zavarja-e ha egy mérettel lemegyünk gumiban) no és hol érdemes venni?
Hát ilyen fogyasztást nem tudom hogy lehet elérni. Mondjuk én klímával csinálok 5,5-öt. Egy a baj nem szeretem a tötymörgést. És mióta Ceedbe szálltam azóta meg mégannyira sem. :)) De én ezzel a fogyival is elégedett vagyok.
Meglett a tempomatom, 1 óra alatt beszerelték, egy kis próbamenet és kész. Nagyon hamar meglehet szokni, tetszik. Úgy látom nincs útban a lábamnak, elférek. A kar ízléses, tetszik, 2 memória. Van egy elég gyenge képem is:
Most a fedkomp. szerint 4,2. (1700 km átlaga). Tankolásnál mérve 4,30 (1 tank átlaga 1127 km).
80% sík országút 95-105 között, a többi város, nem Bp., sok motorfék (én így tanultam vezetni), reggel nem, de délután megy a klíma, a hétvégi sofőröktől én is hülyét kapok, aki tököl előttem hamar túljutok rajta, hiszen jól megy a gép:)
Én elhiszem, ha megírod. Szeretem a minimum rekordokat, én csak egy teszt erejéig bírtam idegekkel. Általában inkább azon fádadozom, hogy eltakarítsam az előttem levőket.
Nem csak a sietség miatt, hanem a vacakoló, lusta, lomha, ráérős 7végi autósokat, aki majd utána kifékezi az egész sort, mert őfelsége balra kanyarodni óhajtozik, és az utolsó pillanatban teszi ki az indexet, :) vagy címet keres.
Jó régen írtam ide, de azért mindig olvasgatom a társalgást. Nekem is van ez a tompa kattanás, szerintem már több mint fél éve, de nem erősödik és nem is mindig hallom, csak időszakos a dolog. Én a kuplungszerkezetre gyanakodtam eddig, de lehet a váltó is (nem vagyok profi szerelő). Macskakövön pedig olyan hangja van elől (szerintem a kormányszerkezet, ahogy írta valaki nemrég), mintha szét akarna esni az egész, de rossz úton nem csinálja. Megnézetem én is hátha itt Győrben láttak már ilyet... Azért ennek ellenére 13 hónap és 36000 km után is nagyon szeretem. Fogyasztást nem is írok, mert úgysem hinnétek el...
A váltoban olajszinetet néztetek? Egy tanács,vidd el legalább 2-3 szervizbe. HA a saját/szokásos/ szervizedbe nem találnak semmit,vidd el máshova is! Tapasztalat:nem mindenhol vannak toppon a szerelök,vagy csak simán nem veszik észre a hibát!
Némi problémám akadt az autóval. (1,6CRDI) Volt, van valakinek hasonló problémája?
Jelenség: Ahogy melegszik az autó váltás után a kuplung felengedése során olyan hangot lehet hallani, mintha valami tompán koppanna. Mint amikor a motortartó bakok szakattak lennének, de nem azok. Van mikor, melegen, álló helyzetben mintha a nyelestengely csapágy zörögne. Leállítás és egyből indítás során hangosabban zörög valami, mintha fellazult volna egy csavar, de minden ok.
Szervizben nézték, de konkrét választ nem tudtak mondani, olyan mint ha a váltóból jönne a zörgés is. Olyan mint ha melegedés során egyre nagyobb lenne a hézag valahol a fogaskerekek között, vagy csapágyaknál, és egyre jobban zörögnének.
3 hete várunk a központ reagálására, de még semmi.
Valakinek van ötlete?
Amúgy, jó a gép. Rendszeresen 5-5,5l-es átlagot produkál.
en eddig bravot, vezettem abban gyari bajusz volt, beepitve bal oldalival egyuttt.
illetve mazda6 kormanyrol nyomogathato
amirol meg tudok, h letezik gyuasdoboz meretu irnyito egyseg, csak eppen azt hova tenned?
konyoklo ala?h amikor "lazulsz nyomogathassad"
legjobb lenne, a kormanyrol :) kerdes mennyiert csinaljak ha egyaltalan...
ahogy a mai szervizeket ismerem, " aaa, nem lehetseges atprogi, vegyen uj kormanyt, de legalabb kezelopanalt+xxx ezerert"
amugy meg a bajuszkart azert nem feltetlenul kell 6-7 ora magassagaba rakni, van ott meg hely ahol el lehet helyezni kicsit feljebb, persze ezt szemelyesen lehet csak jol kitapasztalni
Lehet hogy azért nem , mert én nagyon hátranyomott ülésben vezetek. Így ha felhúzom a lábam, az már a kormány előtt történik meg, a kormányoszlopt még csak nem is közelíti meg. Beszállásnal se
ki,- és beszállásnál természetesen ill. mikor felhúzod a lábad! továbbá úgy kell elképzelni, hogy a kormányoszlopra alul egy darab műanyagot beleszúrnak ( persze van más kivitel is gondolom én) az amit én vezettem az nagyon balfasz megoldás volt! sőt tovább megyek egy erősebb hozzáréssel is simán letörheted!!!!
az visont tuti sokkal tobbe fog kerulna, ha a kormanyon levo gombokkal lehet kapcsolni, min 200...
en errol nem tudok, hogy lenne ilyne lehetoseg is, de minden meglehet
ha viszont tleg csak a csatit kell bedugni, akkor meg nekem kicsit fura, hogy miert nem lehet belerakni, ha 1,6osba lehet, dieslbe lehet. sokban nem terhet el.
szerintem is diesel elektronyos, mienk madzag.
de amint latom teljes a kepzavar-legalabbis nekem:)