a fiam szobájába szánnám rá magam egy split klímára.
Maga a szoba kb. nyolcvan légköbméteres. Mivel az ágy a galérián van, így ott jópár fokkal melegebb van mint a földszinten, így szerintem sokat jelentene egy klíma.
Viszont a kültéri egységet csak olyan külső falfelületre lehet felszerelni, amelyik kb. 4,5 méter távolságra van a szobában lévő tervezett beltéri egységtől.
Múszakilag jelenthet problémát ilyen távolság? Illetve esetleg konkrét típus javaslatot is megköszönnék.
Lakásvásárlás közben vagyunk, és a régi fűtést (nyitott égésterű FÉG + régi központi rendszer) nem szeretném újra cserélni. Klímás fűtésben gondolkodom. A megoldandó feladat jelenleg az, hogy elég csendes beltérit kapjanak a hálók, és természetesen a megbízhatóság, illetve a megfelelő szervízháttér. A fogyasztás nem különösebben érdekel, csak az, hogy H tarifás áramra lehessen kötni.
4 szobát kellene fűteni, hűteni, amelyből kettő háló, 1 nappali (és az abból nyíló háló) és 1 konyha. A konyha klímafűtésének a problémáit ismerem. Nem vagyunk nagy főzőcskézők, és ha főzünk, akkor páraelszívás lesz és klíma lekapcs.
Milyen klímát érdemes mostanában felszereltetni, ami a fentieknek megfelel?
Van amúgy némi tapasztalatom a klímafűtéssel. 2011 óra fűti és hűti a lakásunkat egy Samsung klíma (Jungfaru Flagship 12-es) szinte gond nélkül. Garanciában volt egyszer egy kültéri alaplapcsere. Évente egyszer karbantartás és minden oké. Nekem a Samsung bejött, de tele van a net mostanában azzal, hogy ez a márka klímában ipari hulladék. A többit meg nem ismerem.
Haligali, tudnátok segíteni, vagy 10 páramentesítő kéne, melyik klímás nagyker tart ilyesmi árut, hol érdemes érdeklődni? Köszönet, örök hála ha valaki megszán a tudással.
Hogy van-e rá szabvány ? Én nem jártam utánna , hogy felkutassam .:-(
Biztosan van egy megadott metódus , ami szerint kiszámolják . Elvégre ugyan az a klíma zónánként is más energiaosztályba van sorolva . Csak nézz utánna . Ami tölünk délebbre A++ fütésre , az nálunk A+ , északabbra A . Egy konkrét példa az én Amber klímám . Spanyolországban A+++ , SCOP5,4 , éves fogyasztás 830kWh . Nálunk A++ SCOP4,6 , éves fogyasztás 852kWh .
Persze, csak akkor van értelme, ha mindenki ugyanazt veszi figyelembe. Szerinted így van? Van erre szabvány? A mosogatógépnél könnyű, napi egy mosogatás, az variál egy kicsit, hogy a bejövő víz 8 vagy 18 fokos. Klímánál egy csomó paraméter van, én biztosan össze sem tudnám szedni, hogy mi minden módosíthatja egy éves időtartamban a teljes fogyasztást. Ezért értelmetlen megadni. Aztán ha 2x annyi lesz, akkor mehet perre a vásárló?
Szia. Az általános szabály szerint annyival kell hűvösebbet csinálni, amennyivel jól esik. Amiket ajánlgatnak, csak a gyakori ki-be mászkálásnál számít, a nagy hőingadozást nem szereti a szervezet ( állítólag ). Ha meg huzamosabb ideig klímás helyiségben vagy, tök mindegy, kint hány fok van.
Müszeres oldalról kiváló , akkor már csak a feltételeknek megfelelö klíma ( légkör ) biztosítása a kérdéses mozaik . Úgy kinti mint benti feltételek folyamatos biztosítása . Ezt mivel oldottátok meg ?
Egész évben bekapcsolva hagyom és egy deci vizet sem fogyasztok , akkor lesz az elsö felfütés 11kWh + 456kWh höveszteségböl származó fogyasztás . Ha minden nap egész tárolót elhasználom , akkor meg lesz 4015kWh a fogyasztás .
A gyártóknak ugyanazon feltételekre számolva kell megadniuk a becsült éves fogyasztást . A klímánál is így van ez , a mosógépnél , a mosogatógépnél is .
Ugye belátod, hogy nem mindegy, naponta 2x vagy hetente 2x kell felfűtenie annak a vízmelegítőnek. Nem is értem, bocsáss meg, te ennél sokkal jobban gondolkodsz, hogy ezt hogy nem érted....
Lehet még, hogy elfagynak az elpár csövei, és onnan folyik a leolvadt víz lefelé, és azt látod.
Mindenképp látni kellene a szerelődnek, vagy ha ilyen van, nézd meg a kültérinél, nem-e fagy a sarokszelep ahová bentről a cső jön. Ha deres, hűtőközeg, stb. probléma.
Kültéri és beltéri tiszta? Mókuskerék nem poros, penészes?
Amikor megint előjön a jelenség nézd körbe alaposan, fényképezz, videózz honnan cseppen a víz. Simán lehet hogy a csepptálcán kívülről jön, valami el van mozdulva, stb
Köszi a válaszokat, srácok. Amit már kipróbáltunk: ha elindítjuk, és beleöntünk egy flakon vizet a csepptálcába, az teljesen normálisan távozik a csövön kifelé, nincs csepegés, félrefolyás stb. Sajnos a hiba reprodukáláshoz tartós 30 fok feletti hőmérséklet és 4-6 óráig menő légkondi kell, sosem ért ide a szerelő akkor, mikor ezek megvoltak. A Youtube-s videók nézegetése után most porszívóval kitakarítottam a lefolyócsövet (elinditottam a légkondit, majd a porszívócsövet bedugtam a lefolyócső végébe és hajrá), nem tudom, mennyit fog segíteni...
Gondolom klíma tesztkamrátok van és abban mértetek . Mert ha nem , akkor ez csak szubjektív vélemény és mindíg odaírnám a leírásakor , hogy ""szerintünk "".
Azért a pár %-os gyári tűrésen kilógott. És még a mérési hibából is. Jelentősen. 11000 BTU-t mértünk, 12.000-es gépen. És az áramfelvétel +15% volt. Nálam ez kilóg...
Fújj bele a végén bugyog-e ha igen légdugó van valahol, a csepptálca mindkét végére kell rakni kifolyó csövet. Fogja hamarabb is produkálni a csepegést ha párátlanításra teszed.
Van egy 5.2kW-os LG klímám, amelyik azt a hibát produkálja, hogy hosszabb hűtés (olyan 4-6 óra) után víz folyik le a tapétára a beltéri egység alatt. Ehhez még az is kell, hogy kint elég meleg (28 fok felett) legyen. A klímás szerint a víz-kivezető cső rendben van, folyik is belőle a víz rendesen. Bármi ötlet, mi lehet a baja?