Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ma, 18:40 körül felszálltam a Tócóskert téren egy 19-esre a Jégcsarnok felé, és meglepetésemre a régi bemondóhang ment a buszon, valamint kisebbel írta a betűket is a kijelző. Ez most szerintetek csak véletlen volt?
Októberben állt munkába az "új" busz: RCJ-630 piros 2003-s Setra S315 NF (WKK62740113001903) Főnix Csarnok - Gáspár György Kert A Transit 2000 kft. busza.
1. Ne higgy az újságoknak, mert azok csak a hozzá nem értő politikai megrendelést próbálják közvetíteni a valóságtól sokszor ferdítve!
2. Az RFM-500 teszt jelleggel került olyan fordára, melyben főként halápi járatok vannak, de aki figyelt, az láthatta, hogy már új forda eszköze lett, Haláp nincs is benne már egyáltalán.
3. Mivel nincs újabb szerződéskötés, pályázat stb. 2021-nél hamarabb elvileg nem is fog több új REFORM busz érkezni Debrecen helyibe, esetleg további tesztek alkalmával.
Ne haragudj, de engem úgy idegesít mikor így írod, hogy 3(43) lehet, hogy 1000 éve 3-as volt de már nem, akkor annyi erővel irhatnánk 9,49(30) vagy 2(5)
Nem akarok hülyeséget mondani, de én úgy tudom, hogy csak bérletet lehet venni és csak új típusú személyi igazolvánnyal vagy diákigazolvannyal rendelkezőknek van ez a lehetőség.
Ha veszek 1 napos online jegyet akkor ki kell nyomtatni? Vagy mit kell felmutatni járművezetőnek, ellenőrnek? A telefonon is elég, mint a Máv-nál? Van valakinek tapasztalata? A honlapjukon nem nagyon találta erre infókat.
Azt valaki tudja, hogy miert all kb 20 (szerintem uj) feher festesu szolo busz a debrceni repter mellett? Sajnos nem lattam milyen tipus mert ma sotet volt.
Meg még valami mostanában több ALFA BUSZnak látom hogy 1 vagy 2 légcsatorna lemezei libegnek a utastérben.a járművezetőnek nincs kulcsa hozzá hogy visza tudja zárni vagy nem lehet vissza zárni?am akkor a ALFA BUSZ váltó jármű CONECTO lesz?
Az RFM-501.röl van valami hír?vagy most a nagy CONECTO kontigensel vannak lefoglalva a ITK.emberei?am szerintem a RFM-501 jó lenne AUCHANos illetve iskolai busznak
Azzal a szakasszal egyébként is kezdeni kéne valamit, mert a megállók sincsenek jó helyen, és egyes kereszteződések is borzalmasak. A Möbelix-nél nem ártana átjáró, és (sajnos) lámpa, a Csigekert utcai kereszteződést pedig bővíteni kéne, ez a telezöld miatt csak bedugul a kereszteződés.
menetrend szerint közlekedő járat egy kisteherautóval és három gépkocsival ütközött.
A csütörtök délután Debrecen külvárosában, a Mikepércsi út és a Somlyai utca kereszteződésében történt balesethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották. A Katasztrófavédelem elsődleges információi szerint a balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják.
Múlt héten csütörtökön megtörtént a csoda: a 16:10-kor az Inter Tankertől induló 146-os busz végre csuklós lett! Komolyan kisebb eufória alakult ki, mindenki mosolygott, és még a Pósán is felfért mindenki, így lett kb 70-80%-osan tele a busz. Nem is érdekelt minket, hogy a 2-3 perc késés miatt lekéssük a 22-est a Kishegyesin, ami sokszor 2 perccel hamarabb ér be a menetrendihez képest, szépen elaraszolgattunk a Dorottya és a Kishegyesi között a dugóban, és örültünk hogy nem kell fasírtban utazni. Nevettünk is, hogy biztosan valamelyik DKV-s fejes gyereke felvételt nyert a Transcosmoshoz és jelezte, hogy nyomorogni kell a buszon. Hát ezúttal sem kellett csalódni a DKV-ban: másnap már rendes szólóbusz jött, és mire a Pósára ért, pár utasnak már ugyanúgy nem jutott állóhely.
Egyetértek, én is úgy járok dolgozni a balmazújvárosi útra a derék utcáról, hogy gyalog mert 35 perc alatt odaérek, DKV-val meg kb lehetetlen a vízműig elmenni mert a 21-es kb mintha nem is lennr a 33-as meg sose úgy jön hogy jo lehetne
Saját tapasztalom szerint előfordul elèg gyakran, hogy néhány percet sietve érkezik a 19-es a Belvárosban a Tóci felé, míg a Jégcsarnokhoz már néhány percet késve ér. Ideje lenne a menetidőt korrigálni.
Holnap megyek nyelvvizsgázni Debrecenbe és lenne egy kérdésem: hogy egszerűbb eljutni az Egyetem sugárút 13-ra?
Leszállok a vasútnál, villamossal el a Honvéd utcáig, és onnan gyalog a címig, vagy esetleg van egy busz/troli ami közelebb visz oda (akár rövidebb idő alatt)?
Én csak örülnék, ha tovább fejlesztenék a hálózatot, de irreálisnak tűnik.
A tócóskerti körjárat (mindkét irányban) jónak tűnik, azzal együtt a buszközlekedést is lehetne ritkítani az egyre zsúfoltabb Derék utcán. A lényeg, hogy átszállást kell biztosítani, és felesleges átszállásra se kényszerítsük az utasokat.
Én a tócóskerti villamost inkább a Nagyállomás - Piac utca - Hatvan utca - Segner tér - Kishegyesi út - Tóci kör mindkét irányba útvonalon vinném. A Hatvan utcán nem lenne olyan nagy kár az autós közlekedésben, meg hely is lenne rá, s régen ott amúgy is járt villamos.
Meg a Tócóskerti vonalat összekötném a Nagytemplom előtt természetesen az északi irányba tartó vonalakkal, így a Tócóskertből közvetlenül villamossal a Klinikákhoz / egyetemhez is el lehetne jutni.
De mondjuk nem kötelező a járat végállomásának a Nagyállomásnak lennie, lehetne tovább hozni keleti irányba a Kossuth utca - Faraktár utca útvonalon (a buszsáv amúgy is megvan) a Komáromi Csipkés György térig, vagy akár egészen Kondorosig. Amúgy az új várostervben erre szeretne terjeszkedni a város, így a fő közlekedési eszköz meg is lenne.
Szerintem nem lesz belőle semmi egyelőre biztos nem, a főpályaudvar sem halad semerre.
Egyébként szerintem nem lenne rossz a villamos a tocosba
Nagyállomás-Piac utca-Széchenyi-Nyugati-Kishegyesi-Derek-Vinceller-Istvan út korjarat szerintem nem lenne rossz és biztosan meglehetne oldani. De egyébként ez a viszonylat szerintem buszokkal is tok jo lehetne és egy elleniranyu viszonylattal ami fordítva kerüli meg a tocoskertet tok jo lenne, belváros István út Nagyállomás elerese sokat javulna
Jó, játszunk el a gondolattal, hogy a Derék utcán, majd a Kishegyesin végighalad a villamos. Viszonylag gondtalanul. És utána? Mi lesz a Nyugati utca előtti résszel? Így is alig lehet elférni az úton.
Merre haladna tovább? Hol lenne a végállomás? A Nagyállomáson, a lehető legnagyobb kerülővel?
Milyen útvonalon? A viszonylag frissen átalakított Széchenyi utcán?
Nem hiszem, hogy ezt komolyan gondolják. Troli is volt ígérve még '98-ban a Tóciba, egy év múlva már a hálózat felszámolásáról volt szó. Persze ez a villamosnál nem elképzelhető, de jó példa arra, milyen könnyen változik a széljárás.
Még nem hallottam az itteni verziót, de általában a kétnyelvű utastájékoztatás nem hülyeség. Így, ahogy leírjátok, tényleg zavarosnak tűnik.
Tudom, hogy nem a legjobb példa, de Isztambult hoznám fel. Ott elhangzott először törökül utána angolul, minden szükséges információval együtt. Például ha a villamos nem közlekedik a végállomásig, és a következő megállónál át kell szállni. A menetrendben jelölve van, de nem mindig fér oda az ember.
Tudom, hogy Debrecen lakossága töredéke, mint Isztambulé, de külföldiek itt is előfordulnak.
> Szerintem a DKV is úgy volt vele, hogy vagy mindenhol legyen kétnyelvű utastájékoztatás, vagy sehol.
Felesleges mindenhol! Idegennyelvű tájékoztatásra csak a fontosabb csomópontokban átszállási kapcsolat ismertetése céljából van szükség. Ott viszont lehetne több nyelven is.
A magyar nyelvű tájékoztatásnak következetesnek kell lennie és a külföldiek két megálló után tisztában lesznek azzal, hogy "A következő megálló <hatás szünet> | megálló neve" mit jelent.
Mellesleg a jelenlegi "A következő megálló the next stop is" frázis a sem magyarul, sem angolul nem tudók számára inkább zavaró. Ha mindképpen ragaszkodnak az angol nyelvű bemondáshoz, akkor külön külön kellene bemondani. Az nem baj, ha megálló neve kétszer is elhangzik.
Valószínűleg nem nagyon lehet szelektálni. Szerintem se valószínű, hogy egy turista / egyetemista a Sárga dűlőre akarna utazni, de pl. mióta van közvetlen járat Izraelbe, sok turista a temetőt keresi a Monostorpályi úton, és a 18-as annyira nem jár sűrűn, hogy azt ajánlja az ember.
Vagy ott van a 146-os esete. Rengeteg az ott dolgozó külföldi, és sokan kapják fel a fejüket pl. a 146-oson, amiért megmutatják az összes bokrot a Határ úton, és csak utána jutnak be a munkahelyre.
Szerintem a DKV is úgy volt vele, hogy vagy mindenhol legyen kétnyelvű utastájékoztatás, vagy sehol.
Én is ezen gondolkoztam, hogy a villamos vonalakon, az egyetemeket érintő járatokon, illetve nagyobb megalloknla, csomópontoknal mondatnam be angolul is pl, Nagyállomás, buszallomas, esetleg atszallasi lehetőség bemondasa. De én is feleslegesnek érzem hogy pl Kismacs, Nagymacs, Bank, Haláp vagy Jozsa teruletein az idősebb rétegnem angolul mondja be hogy Nagymacs végállomás.
Illetve én azt gondoltam, hogy mivel új hangos utastajekoztatas lesz mától ez rendesen is fog működni hát... Amely buszokon ültem ugyanazt tapasztaltam mint régen vagy semmi hang vagy nagyon nagyon halk. Egy csuklós Józsain jó volt.
5 éves lett a 2-es villamos. Most olvasom, hogy eddig 130-szor ütköztek össze vele, az nagyjából havi 2 baleset, nagyon durva ez a szám.
Mától angolul is beszélnek kedvenc járműveink. :) Minden vonalon szükség van erre? Kicsit indokolatlannak érzem, hogy pl. a 48-ason minden megálló előtt bemondja, hogy "the next stop is...". Szerintem az ilyen vonalakon elég kevés külföldi fordul elő. én inkább csak az egyetemeket érintő járatokon használnám.
Szerintem elég jó százalékban működik az utastájékoztatás a járműveken, nem ez a legnagyobb gond a DKV-nál. (A hangos bemondással persze trükközgetnek a sofőrök, ezt nem vitatom)
Még vallami a 19.es ÓTEMETŐ utcát nem érintése miadt suli időszak csúcs időszakába csuklósithatnák a 4.est mivel a 4.nek kell a brassais műszaki kar tanuloit a városba bevinnie.a 4.es már majdnem a brassainál megtellik.igy a ótemetőn már nem tudnak felszálni a műszaki kar tanulói.vagy 19A Ami csúcsban a ótemetőn menne a belvárosba.
Sziasztok!
Debrecenbe a cívisbuszok helyére vesznek újakat?
Az RFM-500-at és a MOE-415-öt miért nem fényezték olyanra mint az LMG-ket?
Illetve papíron milyen a flottaszín?
Az is elég ellentmondó, hogy a csere megkezdéséről ír, a cikk egyik alcíme pedig az, hogy a többség Volvo marad. Tehát mégse cseréről van szó.
A korábban kiemelt részhez csak annyit, hogy mennyire kell jó műszaki állapot ahhoz, hogy 12 évesen futhassanak még? Ha 22 éve futnának, megérteném, hogy el lennének ájulva a műszaki állapotuktól.
...az átlagban eddig 600 ezer kilométert futott Volvókat eredetileg 8 évig akarták használni, de a szerződés módosításával 12 évre tolták ki ezt az időt. A járművek jó műszaki állapota ezt lehetővé teszi.
Itt vesztettem el a "nem szabad röhögni" versenyt :(
Szerintem a busz minőségével, komfortjával nincs problémája itt senkinek. Tényleg kényelmes, jó a fűtése, nem zörög, csattog, csak nem helyijáratra való ezzel a hátsó résszel.
Egy dolog azt hiszem nem volt még megemlítve, hogy elég kevés a nyitható ablak. Nyáron jó lesz, mikor nem fog menni a klíma (persze minden évben behazudják, hogy 26 fok felett be kell kapcsolni, a valóságban meg olyan 30 körül szokták.)
A lényeg az hogy a roham tempoju ALFABUSZ lassan de biztosan eltünek majd az utakrol.am szerintem ha adtak volna sok időt az ALFABUSZNAK szerintem tudtak volna minimum REGIO minőséget tudtak volna hozni.
Ez rendben is van, csak azért az is látszik szerintem, hogy a Reformra úgy 20 fővel kevesebb fér fel, mint egy szóló Alfára. Nem kis problémákat okozna az, ha a jelenlegi járatsűrűség mellett az összes szóló Alfás járat Reformmal közlekedne.
Szerintem nem lesz az összes szólóbusz Reform később. Lesz vagy 10 db, az is felső utasításra.
Hát igen de legalább ősszeszerelés minősége a REFORMnak tökéletes nem ugy mint a ALFABUSZé a LOW ENTRYt nem nézük akkor tökéletes a REFORM.én mindig megvárom a REFORMot mert szeretek velle utazni nem ugy mint a ALFAN.am it alacsony padlos busz max a CONECTO lesz mert a merci nem marha hogy a CONECTOnak riválist állitcsanak.
Én is olvastam a helyi viszonylatokra jönnek újabbak a cikk szerint, nyáron. Valamint lehet majd szavazni, 3 szín közül mert új arculatot szeretnének a buszoknak.
Biztos, hogy azt olvastad :...."....a városban...".....?
Nem azt, hogy a megyében ?
Mert tudtommal (ha azóta változás nem történt) a helyközi változatra valóban van érdeklődés, sőt kormányzati pénz/akarat a vásárlására.
De a helyi változatra - érthető okokból - semmilyen érdeklődés nincs és csak központi parancsra üzemeltetne bárki ilyet (lásd e-modulok Bpesten) ha a parancsot kiadó (Pü.Min.) ki is fizeti a kocsikat.
Ma olvastam a naploban hogy több REFORM 500LE fog majd járni a városban majd ha beindul a gyártása.ez érdekes lesz mivel ezt az egyet is joformán csak 37.esbe adják ki.pedig mehetne 3(43).ba 4(44).be megtán 2(42).be is.nyára érkeznek meg vagy akkortol fognak majd járni a CONECTOk.
Én mielöt élesbe menne be a 19.es egy proba járatal mennék pár kört hogy megnézem gyorsabban haladna e a 19.es vagy mégrosszab lesz a helyzet.mert ha nehezen fordul ki-be a víztoronyra akkor inkább meghagyom a rakovszky utcán.és nem bolygatom meg a járatot.természetesen csúcs időbben tesztelném a fordulási lehetőséget.
Az egyirányúsítás maga nem kudarc, inkább az, hogy nem számítottak rá, hogy aki az Ótemető felől érkezik, az inkább megy a Csapó utcán, mint a Rakovszky-n keresztül a Szent Anna utca felé. Ezt pedig az Árpád tér átépítésével lehetne orvosolni.
Azt el tudom képzelni, hogy ledúlják az Ótemető-Víztorony kereszteződésnél a fákat, hogy legyen hely egy külön balra kanyarodó sávnak és aztán mehet oda a lámpa.
Egyébként leírnám a teljes tervezetemet a Tócis buszok REFORMjáról :D Igyekeztem mindenre gondolni, ha valami kimaradt szóljatok.
István út (igencsak javulna az ellátottság)
12: Vincellér utca - István út - Kishegyesi út - Pesti utca - Mester utca - Dózsa György utca - Nádor utca - Thomas Mann utca - Bolyai utca - Nagyerdei körút - Pallagi út - TEVA - Móricz Zs. út - Kartács utca - Doberdó utca (mindkét irányban így, a villamos megállóban megállva) Hétköznap reggel 10, délelőtt 15, délután 12 percenként, késő délután és este 20 percenként, minden egyéb időszakban 30 percenként
15: Vincellér utca - István út - Segner tér - Hatvan utca - Bethlen utca - Hunyadi utca - innen a Széna térig lemegy, mint most, csak mindkét irányban az Alma utca felé. Hétköznap reggel 12, délelőtt 20, délután 15, késő délután és este 20 percenként, minden egyéb időszakban 30 percenként.
18/18Y: ITK - Határ út - Kishegyesi út - István út - Széchenyi utca - Antall József utca (vagy Piac utca, ameddig csak lehet) - Nagyállomás - Mikepércsi út - Monostorpályi/Leiningen utca - Alma utca - Széna tér (mindkét irányban az Alma utca felé) Hétköznap reggel és délután 30-30 percenként, minden egyéb időszakban 60-60 percenként.
38/38A: Vincellér utca- István út - Segner tér - Nyugati utca - tovább a 3-as vonalán. Hétköznap reggel és délután 10, délelőtt 15 percenként, minden egyéb időszakban 20 percenként. Ez a 3-as meghosszabbítása lenne. Vagy trolival (önjáró módban) vagy normál busszal. Az utas szemszögéből mindegy. A lényeg, hogy szükség lenne erre a járatra az István úton nagyon is.
40: Vincellér utca - István út - Kishegyesi út - Segner tér - Nyugati utca - Széchenyi utca - Kossuth utca - Burgundia utca - Csapó utca - Nyíl utca - Hadházi út (végig) Hétköznap reggel és délután 30, minden egyéb időszakban 60 percenként. Ez a 3A helyett lenne, és talán a Nyíl utcán is feléledne a tömegközlekedés. Ennél inkább a normál busz a logikusabb.
Derék utca
19: Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Segner tér - Nyugati utca - Széchenyi utca - tovább változatlan (mindkét irányban Kishegyesi út-Derék utca felé) Hétköznap reggel és délután 10, délelőtt 15, minden egyéb időszakban 20 percenként.
22/24: Mindkét irányban Derék utca felé. Hétköznap reggel és délután 10 percenként, délelőtt 15 percenként, minden egyéb időszakban 20 percenként. (22Y/24Y megszűnik)
25/25Y: Csak annyiban változna, hogy körjárattá válna hivatalosan is. (125/125Y megszűnik, természetesen 25/25Y-ként közlekednének) Követési idő változatlan
26/26Y: Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Pesti utca - Mester utca - Bethlen utca - Egyetem sugárút - Dóczy József utca - Móricz Zsigmond út - Pallagi út - TEVA - (26Y tovább Pallagig) Hétköznap reggel és délután 15, délelőtt 20, minden egyéb időszakban 30 percenként.
30/30A: ITK - Kishegyesi út - Derék utca - tovább változatlan, azzal a különbséggel, hogy a 30A a Barackos utcáig járna (új forduló), ezzel tehermentesítve a sima 30-ast. Követés ugyanaz.
Egyéb
20: Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út (balra) - Pósa utca - Kishatár utca - Balmazújvárosi út - Böszörményi út - Pesti utca - Kishegyesi út - István út - Vincellér utca
20Y: A 20-as ellenirányú párja
37/37A: Vincellér utca - Szoboszlói út - Erzsébet utca - Antall József utca - Széchenyi utca - Kossuth utca - Faraktár utca - tovább változatlan. A 37A a Kéknyelű utcáig járna. Hétköznap reggel és délután 15 percenként (ebből kettő Halápig), délelőtt 20 percenként (ebből egy Halápig), egyéb időszakban 30 percenként (ebből egy Halápig).
41: Kinizsi Nyomda után meg lenne hosszabbítva a Tündérmező utcáig (új forduló és egy új megállópár a Vasfű utcánál) Hétköznap reggel és délután 15, minden egyéb időszakban 30 percenként.
41Y: Lahner utca megállóig ugyanaz, majd Diószegi út - Barackos utca (új forduló) Követése ugyanaz, mint a 41-esnek
Sőt azt viszont simán eltudom képzelni, hogy a 4-est majd ritkitani fogják Számomra olyan érzést kelt mintha a 19-es betétjárata lenne. (Mint pl a 30 30A)
Az viszont biztos, hogy hatással lesz a 4-es forgalmára az új útvonal. Elvégre a Dobozi lakótelep megállótól (de a Brassaitól is) gyorsabb lesz a 19-es a Belváros felé, mint a 4-es. Szerintem előbb-utóbb rá fognak "találni" az emberek a 19-esre.
Szerintem nem igen lesz, önmagában a 19-es ezzel a járatsuruseggel kevés lenne, azt kétlem hogy a 4-es megszunne es a 19-es sűrűbben járna az egész vonalon.
Egyetértek, egyébként szerintem még az is megoldás lehetne, hogyha sűríteni nem kívánnak azon a szakaszon, hha DKV berlettel lehetne használni a helyközi járatokat debrcen belteruleten igy az ujvarosi út vagy esetleg haláp ellátottsága is jobb lenne
Ezek után vajon hülyeség lenne az 5-öst visszatenni a Rakovszky-ra?
A 16-21 persze hogy nagy nulla, mivel a menetrendjük is az. A 21-esre már csak azért is ráférne a sűrítés, mert "kicsit" megsokszorozódott ott az üzletek száma. A közlekedés meg csapnivaló, mióta a 33-as maradt egyetlen "sűrűn" közlekedő járatként.
Am a benedek téri megálloban 90%.ban helyközi buszra szálnak fel a legtöbben mig utána a 19.esre szálnak fel többen.a 16-21.es párosra meg jó formán 0.án szálnak fel.
A 19.es hogy fog viszafele kanyarodni a víztorony utcára?mert csúcs időben katasztrófa a ótemető utca.szegény 4, 2(5) allig tud néha bekanyaródni az ótemető utcára.mig a 19.es vissza irányba nehezen fog fordulni a víztorony utcára közben meg fen fogja tartani a forgalmat a ótemető utcán.szerintem jelző lámpa nélkül öngyilkoság a 19.es berakni a víztorony utcára.am a 4.esböl lehetne 3/E ammi kilenne használva.és a főiskola halgatói mehetnek pár megálot a 4.es trolival a 19.ig.
Szerintem ez egyébként nem rossz módosítás a 19-es esete. Inkább azt kellene tenni higy az egész hálózatot átgondolni mert ez hogy mindig egs picit varialunk ...
23Y mehetne a Klinika - Auguszta felé
Az egyetemi villamos megallot már rég használnia kellene a buszoknak is.
A 146-os úgy lenne értelmes járat ha lenne egy ellen irányu párja is, nem kéne itt bohockodni a 46H-val.
A Balmazújvárosi út közelekedesen már régen kellene javítani.
A 37-esen és a 45-öson is lehetne mit javítani
És lenne még itt jo néhány dolog de hirtelen nem jutott eszembe más
Mármint a 19-esre vagyok kíváncsi, Vincellér - Kishegyesi - István út - Szoboszloi út? Éppen igy a 45-öst is kilehetne váltani mert a hétvégi menetrendje amúgy is csapnivaló, bár nem tudom kiszeretne kerülni a Derékrol így hogy eljusson az belvárosba. Ha pedig szimplán úgy gondoltad, hogy a belvárosig a 25 25Y vonalán haladjon akkor pedig a Szoboszloi út ellátatlan lenne.
Nem kell bolygatni a 4-est, amíg nincs jobb alternatíva (pl. meghosszabbítani a Vincellérig vagy a Doberdóig). A Szoboszlói útról se kell elvinni a 19-est. Az viszont örvendetes, hogy a régi 26-os megszűnése óta végre lesz közvetlen Tóci - Dobozi összeköttetés.
Igazából a 16-21 párosnál is jobb lenne a Víztorony fele. Bár akkor ténylegesen nulla lenne a Rakovszky ellátása. Bár n mintha olyan sok lenne a 16-21 által jutott ellátás.
Ez a 146E dolog eleve felesleges volt, a 46-os se spórol sokat azzal a 2-3 kihagyott megállóval.
A 19-es más tészta. Egyrészt már régóta pedzegettük a fórumon is (bőven a szolgáltatóváltás előtt), hogy kellene egy 19Y, ami érinti a Dobozit is, másrészt viszont nem biztos, hogy annyira jó dolog ellátatlanul hagyni a Rakovszky utcát. Tulajdonképpen az Árpád tér irányában már csak a 16-os és a 21-es jár arra.
A másik gond az Ybl, nem biztos hogy a hallgatók örülni fognak, hogy a Brassiaitól/ig gyalogolni kell.
Az indoklás viszont meglep. Mi módosult mostanában a lámpafázison? Mi az, ami eddig nem okozott torlódást, most meg igen? Mert szerintem már egy jó ideje ugyanez a ciklus van érvényben. Max nem volt ennyire rossz hatással a belvárosi egyirányúsításig.
Hogy pontosan mikor melyik járaton van azt én nem tudom, de azért a Halápin is van utasforgalom rendesen csúcsidőben. Szerintem el lehetne kapni egy-egy forgalmas járat közben is.
Még a forgalommal nincs is baj, a fő probléma hogy 37-es vonalon közlekedik Halápra, ami egy elég kis forgalmú viszonylat. Akárhányszor láttam, alig volt rajta pár utas.
Még azt nem értem pont ma este láttam, hogy az utolsó 11-es ami csak a Kenézy Kórházig közlekedik Garazsmenetkent a Bartokon át ment egyenesen az ITK-ig, miért nem végig úgy közlekedik, hogy utast is szállít mint a 15G... Igyis úgyis végig megy ott reggel is és este is. Mehetne a Bartók - Szotyori - Kishegyesi - ITK útvonalon
Igazából az egész hálózat újragondolásra szorul, nem csak az. Bár tény, hogy arrafelé sokkal gyengébb az ellátás, mint amit ott lévő rengeteg üzlet megkívánna.
De egyébként én még az István utat is tudom mondani, mint egy másik szar példa.
Nem tudom mikor akar a DKV eljutni odáig, hogy igenis kezd valamit a Balmazújvárosi úttal, de a jelenlegi szolgáltatási szint nagyon nem jó... Én is ott dolgozom az egyik üzletben és még jó pár kollégám is panaszkodik, hogy egyszerűen katasztrófa eljutni a munka helyre főleg hétvégén... Azért nagyon hiányzik az amikor még a 23-as is ott ment, a 33-as nagyon kevés a 21-est inkább hagyjuk is a jelenlegi menetrendjével... Igazából teljesen jó lenne én is több kollégám is megelegedne azzal ha legalább a 21-ed egész nap óránkent közlekedne nem úgy mint most, és ne úgy hogy a 33-sal 3 perc különbséggel elmegy es aztan semmi... Ha ütemes lenne a menetrnd6a 21 és a 33-as között és a 21-es jarna rendes menetrenddel mondjuk óránként egyszer, teljesen elég lenne. De a hétvége az még rosszabb 2 óránként jár a 33-as a 21-es meg csak reggel 6 körül egy... Gyalog könnyebb eljutnom a munkahelyre mint DKV-val pedig nem ezért veszem a bérletet. Ha hétvégén legalább 2 óránként járna a 21-es ellentetesen a 33-sal legalább akkor hétvégén is lenne óránként buszjarat a környéken. Máris sokkal jobb lenne...
Az is lehet még maguk se tudják mit akarnak.de a lényeg az hogy az ALFA buszok erősen amortizálnak lefelle.ammi nem az ALFA busz hibája mivel 1 év aladt 102 buszt kellet gyorsan felépitenni ammire 1 mai magyar gyártó se képes.csak a külföldi nagy márkák de ot is váró lista van.ammugy magam részéröl szerintem befürődtünk a ALFA buszal.
Szerintem az lenne a legjobb, ha Connectokat végszerelnének vagy gyártanának, vagy fogjanak neki egy LF városi buszcsalád fejlesztésének. Legyen benne egy ~9m-es midi (elsősorban 39-es lenne a terepe), 12 és/vagy 12,7m-es szóló, 15m-es hosszított szóló(ilyenre is nagy szükség lenne), és 18 és/vagy 18,75 méteres csuklós.
Pedig az ITK elvárja majd hogy saját gyártásu buszt helyezenek üzembe it helybe.ammi gyártmány az a REFORM500 LE.lesz mert a MERCEDES nem hiném hogy engednék a ITK.nak LF.buszok gyártását.a lényeg majd az idő eldönti mi fogja majd az ALFA buszokat váltani.am jövő decembere ha minden igaz 6. REFORM 500LE fog futni helyiben.
A jelenlegi cégvezetés annak se örült, hogy annak idején ők vették át a teljes debreceni buszközlekedést, aztán mégis így lett, szóval az ő véleményük (sajnos) nem igazán oszt vagy szoroz.
Nem tudom kitől származik ez a "Reform 500 buszok fogják váltani a jelenlegi Alfákat Debrecenben" pletyka, de tuti hogy egy nagy kacsa, szóval ebben nem kell gondolkodni. A jelenlegi cégvezetés ennek az egynek a közlekedtetésének sem örül, de mint tudjuk "muszáj".
Amugy én a EVOBUS GMBH.val megbeszélném hogy a magyarországra kerülő CONECTO.kat it szerelyék őssze és ha a EVOBUS ugy látja majd hogy minőségileg megtudjuk csinálni a CONECTOkat akkor ránk bizhatnák a középeuropába készülő CONECTO ősszeszerelését.mert az biztos hogy a REFORM 500.csak debrecenben fog járni.
Lehet de szerintem a volánbusz park az ECONELLT részesiti majd elönybe majd.de ez a jövő titka hogy az ITK. Hova fog tudni eladni REFORM.ot.egyedül jelenleg debrecen a stabil üzemeltető város.
Szerintem egyértelműen azzal járna mindenki a legjobban (az utasok különösen), ha megegyeznek a Mercivel, hogy ők is gyártanának Connectot (esetleg minmális módosítással), és azzal szórnák meg Debrecent. Azzal még máshol is lenne esélyük.
Azért Tatabánya és Debrecen nem említhető egy lapon.
Példaként el tudom képzelni milyen lenne, ha a reggel 10 percenként járó (nagyrészt szóló) Alfával kiadott 25(Y) később csak Reformmal lenne kiadva. Lennének problémák a busz felénél lévő lépcsőkkel, valamint az utaslemaradással, mivel elég szűkös az utastér, a hátsó rész pedig álló utazásra gyakorlatilag alkalmatlan.
Lenne nem kevés kurvaanyázás az utasok részéről (Jogosan!)
Egy-két kisforgalmú vagy eldugott vonal kivételével nem tudom elképzelni máshol.
Csak magamat és Omnibuszt tudom ismételni: A busz maga rendben van, de nem városba, és nem Debrecennek. Helyközinek viszont kiváló.
Egyébként az Econell City még annyiban talán jobb, hogy ott nincs ilyen magasan a hátsó rész.
Amugy szerintem senki nem venné a REFORM.ot mert a ECONELL CITY olcsob és igy csak a debreci ALFA buszok leváltása lesz a REFORM 500.feladata.a helyközi REFORM is max a ÉMKK belkein bellül képzelem el.és a városok is igyekeznek alacsony padlos buszokat venni.
Ha már itt lesz a gyár, nyilván nem engedhetik meg maguknak, hogy ne ezeket a buszokat állítsák forgalomba. De elnézve az utasteret, a kapacitása kisebb lehet a mostani szólókéknál, ha még mindig 40 csuklóssal számolnak csak, bajban lesznek.
Hát hogy most már miért nem elvárás, arra szerintem rövid gondolkodás után magadtól is rájössz, de ha nem, akkor segítek. Csuklós pedig ebből nem lesz, mert a Mercedesnek nincs olyan alváza. Arra a Conecto G valószínű, esetlegesen helyi végszereléssel.
A régire is kíváncsi lettem volna, és hogy most már miért nem elvárás a 100% alacsonypadló. Ha ilyen buszokkal tervezik a helyi közlekedést, akkor csuklós változattal is elő kell állni.
Na, ma volt szerencsém Reform barátunkhoz 12-esen.
Szerintem maga a busz nagyon korrekt, jó az összeszerelés, a belső dizájn nagyon barátságos (különösen tetszett a laminált padló hatású pvc).
Korrekt, de nem helyi járatra. Pont a hátsó ajtónál ültem fent, ami nagyon szűk, és elég meredek. A magaspadlós részen az emelkedő padló problémát okozhat csúcsidőben.
Igazából az Omnibusz véleményét tudom ismételni: a helyközi változatnak nagyobb jövőt jósolok. Annak viszont tökéletes.
Ma láttam a Reformot a Segner térnél a Kishatár utca felé menni 14:53-kor. De nem volt sok időm megszemlélni sajnos.
Tapasztalatot nem tudtok mondani, mert én nagyon ritkán használom a 42-43-47 csoportot. (Csak alkalmanként, ha az Auchanba megyek, vagy a Stop-shopba, ami 2-3 havonta van kb. :D).
Akinek van utazási "élélménye", az ne tartsa magában.
De ez azt is jelenti, hogy a 47-esen is meg fog fordulni. Az egy "kicsit" égő, hogy a Dehíren ennyi információt se mondtak.
Én valami kevésbé kihasználtabb viszonylattal próbálkoznék elsőre, mondjuk 11-es. A belváros egy részét az is átszeli, így látnák elegen. A 43-ason reggelente nagy tömeg szokott lenni, a busz belseje (pláne hátulja) nem úgy néz ki elsőre, mint amit erre terveztek, de a puding próbája az evés.
Igazából szerintem a 45-öst kilehetne váltani a 37-sel
37: Nagyállomás - Piac utca - Kossuth uzca - Haláp
37A: Nagyállomás - Piac utca - Kossuth utca - Kéknyelű utca
Az István útra pedig 2 új korjaratot tennék
Nagyállomás - Piac utca - Széchenyi utca - Nyugati utca - István út - Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Segner tér - Nyugati utca - Széchenyi utca - Piac utca - Nagyállomás
Ennek lenne egy elleniranyu párja
Ami előbb a Nagyállomás stb. Majd Kishegyesi - Derék utca - Vincellér utca - István út - Segner tér és ugyanúgy Nagyállomásig
A 25 25Y-t hagynám de ritkulna. Az új járat miatt, a Veres Péter felől pedig a kieső járatok helyett szintén a Nagyállomásig vinnék párat a Kossuth utca - Piac utca érintésével.
Igazad van, de sajnos pont azért nem fogják meglépni, mert a DKV (és előtte a HV is) halál komolyan elvárta volna, hogy az utas leszálljon a "végállomáson", de legalább új jegyet kezeljen. Ha valóban körjárat lenne, ők is jeleznék hogy más úton közlekedik. És ha a 22/22Y/24/24Y közlekedhet körjáratként akkor a 25/25Y/125/125Y is megtehetné.
Más kérdés, hogy a 125/125Y-t elfelejteném, és a 45-öst járatnám helyette egész nap, ha kell, útvonal korrekcióval.
A 26Y-nél tényleg nem volt lényeg, hogy az Auguszta után milyen jelzéssel jön de a 125Y-nel más, én úgy gondolom hogyha mondjuk valaki a színháztol szertne menni a Vámospércsi út (forduló) megalloig és pont lekesi a 125-st akkor egy órát kell várnia a következőre, holott időközben jön egy 25Y ami igaz kerülővel picit (ami majd 125Y lesz) de ugyanúgy elmehet vele a Vámospércsi út megalloig és lehet inkább bevallalna a kerülot mintsemhogy várjon egy órát a hidegben a következő 125-re. Ezért tartanam jó ötletnek ha a Vincellértol már 125Y-ként indulna.
A Honvéd utcai javaslatot adom, tényleg észszerűbb, ha nem a két buszmegálló, hanem az egy villamosmegálló lenne átnevezve. Az Eötvös utca tökéletes lenne mindkét irányban.
A 25/25Y "végállomás" dolga is régi probléma, de sajnos ugyanez van a józsai viszonylatokkal is. A 22/22Y/24/24Y viszonylatokon lehetséges, hogy egy jeggyel egy teljes kört (majdnem egy órát) utazzon valaki, az előbbiekkel nem. Ez sajnos a Volánnál is így volt, és érvényes a 18/18Y-re is, hiába közlekednek visszafelé más útvonalon. De mondhatnám a 15-öst is. Ha valaki jeggyel utazna az Alma utcáig, annak elvileg a Széna téren ismét lyukasztani kell. Ha jól emlékszem, a 28-assal is ez volt a víztoronynál.
A 125/125Y ugyanúgy "félviszonylat", mint anno a 26Y volt. Az is sima 26-osként közlekedett az Augusztától. Rossz szokás, de mivel a Veres Péter utca végállomás, így nem körbeutazható az egész viszonylat (más dolog hogy senki nem szól az emberre, hogy szálljon le), felesleges nekik a Vincellértől jelezni, hogy más útvonalon közlekedik, mivel a Vincellér utca - Veres Péter utca közötti szakasz (azaz külső és belső végállomás között) nem tér el a sima 25Y-től.
1. az az utca amin a megálló található / keresztutca
Példa: Egyetem sugárút / Füredi út (-> 10-es buszoknak) megfordítva is értelmes lenne: Füredi út / Egyetem sugárút (-> 21-es busznak);
2. tér, bevásárlóközpont, nagyobb objektum neve (utca neve, ahol a megálló található)
Példa: Segner tér (Nyugati utca) esetleg Segner tér (Hatvan utca) ; Malompark (Füredi út) vagy Malompark (Egyetem sugárút)
Kálvin tér (Piac utca); Kálvin tér (Rákóczi utca)
Ha minden megálló így lenne elnevezve, sokkal egyértelműbb lenne minden, rögtön megadja a megálló pozícióját. Biztos nehéz lenne megszokni, illetve magyarázatot követelne (akár plakátok formájában).
Én a Hatvan utca 57-et inkább Hatvan utca/Segner tér megallonak nevezném el, ezzel is jelezve hogy ez a legközelebbi megallo a Segner térhez. Én a Piac utcán található villamos megallot nevezném át Szent Anna utcáról Piac utcára hisz a buszmegallo is az Vagy pedig mindkettőt atneveznem Piac utca/Szent Anna utcára. Illetve én a villamos vonalán lévő Honvéd utca megallot nevezném Eötvös utcára át mint a szemben lévő párja. Valamint én a 25 25Y esetében nem nevezném végállomásnak a Veres Péter utcát, nagyon megtéveszto annak aki nem jár arra sűrűn, simán lehetne korjarat, mint a 22/24. Illetve én a 125Y-t a Vincellér felől kozlekedtetnm ezzel a jelzéssel hogyha esetleg valaki vállalja hogy körbe megy a Budai Nagy Antal és Veres Péter utcákon akkor ne kelljen már egy órát várnia a következő 125-re, mivel a laikus nem biztos hogy fogja tudni hogy az a 25Y majd 125Y lesz.
Hivatalosan azért, mert az ellenőrök nem tudták ellenőrízni, mikor jár(t) le.
Gyakorlatilag balfék volt, aki eltervezte, mert szó szerint 30 napra adták ki. Tehát aki október 1-jén vette meg, annak október 31-én járt le. Utána kapcsoltak, hogy nem úgy kéne értelmezni a 30 napot.
Üdvözletem! Azt lehet tudni,hogy a dkv-nál miért került kivezetésre a 30 napos bérlet? Tapasztalataim szerint Miskolcon jól működik nagyjából 10 éve már.
Ez egy jó kezdeményezés (jelentkezni azért nem fogok rá :P )
Annak külön örülök, hogy a hír szerint angolul is be lesznek mondva a megállók.
Ha viszont itt tartunk, nem ártana újragondolni 1-2 megállónevet. Korábban a DERKE oldalán is lehetett javaslatot tenni; nem tudom, működik-e még.
Amit kapásból fel futnék hozni, az a Hatvan utca 57, ami lehetne Csap utca. Korábban kevertem, a fenti megálló Vendég utca. Ha félnek, hogy összekeverik a Csapó utcával, akkor Szepességi utca.
Illetve ott van még két megálló, amit nagyon könnyű összekeverni két, máshol található megállóval. Az egyik a Szent Anna utca, ami lehetne Sumen utca; a másik a Honvéd utca, ami Thaly Kálmán / Ibolya utca néven nem lenne megtévesztő.
Igen, lehet. Sem a kormányrendelet, sem az üzletszabályzat nem tiltja a helyi utazást helyközi járatokon. Ha valaki problémázna ezen, akkor kérd meg, hogy mutassa meg, hogy mi alapján nem lehet. Annak viszont járj utána, hogy mely járatok vesznek fel utast a köztes megállókban, mert előfordulhat, hogy csak le, vagy csak felszállásra lehet igénybe venni egy-egy megállót.
Valaki nem tudja esetleg, hogyha mondjuk én ÉMKK-s bérletet szeretnék vásárolni a Buszallomas és Vízmű vagy esetleg a Metro között, az lehetséges-e? Vagy városon belül nem lehet velük utazni? Azért kérdezem, mert a Balmazújvárosi úton lesz a munkahelyem de a 21 és a 33-as buszok valami borzasztó ahogy kozlekednek.
A CONECTO marad török gyártás.max a hőnszeretet BKV.ém és magyarországi célu CONECTOkat engedik majd it végszerelni,de azt is ugy hogy nem engedik majd hogy bellenyuljanak (pld.más homlok/hátfal).al valo felszerelés mint ahogy irták hogy REFORM homlok falal szerelnék a debreceni CONECTOkat.én a 4,3,3A,2(5).es vonalra raknám a REFORM.ot.
Hááát.... Szepesen kívűl nem sok helyet mernék megkockáztatni. :D
Egyébként nem arról volt szó (asszem a Dehíren is írták), hogy Connectokat fognak csinálni itt is? Az egyértelműen jobb lenne, mint a Lépcsőház-Reform.
Egyetértek. Ma és tegnap is láttam olyan 24-est (szóló busszal persze), hogy már úgy érkezett meg a Sárvári Pálra, hogy alig volt rajta ülőhely. Ott is várt rá legalább 20 ember, a Holló Lászlón meg kb. duplaennyien. Oké, hogy sűrítették, de csoportosítani kellett volna rá még csuklóst. (Igazából most a Temetőn kívül nem sok minden igényel csuklóst.)
amúgy szerintem ha nem adták volna el a CITAROkat akkor most jól jönnének temetői járatban meg a reggeli csúcsban a csúklost igénylő viszonylatban elfértek volna.
Erre most azért volt szükség, mert ha a Petőfi tér le lesz zárva, a Gázvezeték utcán közlekedni KÁOSZ lesz. Így lesz menekülő útvonal a Tégláskertben élőknek, és megközelíthető lesz a lakótelep a Mikepércsi úton, vagy a Szatke Ferenc utcán keresztül is.
A repülőtérrel való összeköttetés kevesebb embert szolgálna ki sajnos, bár tömegközlekedési szempontból tényleg nem lenne rossz beruházás.
A Balaton utca nagyon gyatra állapotú a Csordás utcától (azért is egyirányú), a Tégláskert utca főleg, és ott még ingatlanok is nehezítenék a szélesítést. A repülőtéri úthoz leg közelebbi utca a Ladik utca lenne, de ott két autó is alig fér el, előbb szélesíteni kéne, és a környező utcákat megerősíteni.
Remélem, a Merciket úgy rakják össze, hogy ilyen nem fordulhat majd elő. Egyszerűbb ajtónyitó-záró rendszer kéne, mint anno a régi járművektől a Solarisokig ment. Minden ajtónak külön nyitó / záró gomb, és visszajelez, amikor valaki megnyomja a jelzőt. Nem úgy, hogy egy gomb kinyitja az első ajtót, a másik az összes többit, a harmadik csak azt, ahol jeleztek, a a negyedik az összeset, stb.
Az komoly, hogy 9 év alatt nem tudták megoldani a "villogó leszállásjelző" problémáját? Ma megint gond volt ebből, a 43-as nem állt meg a Csap utcán, mert a középső ajtónál való leszállásjelzést nem jelezte a busz.
Ez gyermekbetegségnek is égő volt, de 9 év után még inkább az. Egyes buszokon legalább van figyelmeztető szöveg az ilyen esetekre, és megoldást is kínál, ilyenkor az ajtón lévő jelzőket kell használni.
Én speciel tudom felirat nélkül is, de ettől még az utasok 95%-a nem. Nincs is honnan tudják, és nincs is miért.
A Határ út - Richter Gedeon utcában gyalogátkelő lesz hamarosan átadva. A padka és a tábla (egyelőre letakarva) már a helyén, a "zebra" még nincs felfestve. Viszont, ha jól látom, lámpa is lesz a kereszteződésben. A földből kiálló kábelekből legalábbis erre tudok következtetni.
A Határ út - Kishegyesi út, és a Határ út - Pósa utca kereszteződésekbe már legalább egy éve mondják a lámpát, de egyelőre nem látok semmi előkészületet. Pedig biztos szükség lesz rá, ha a Határ út zsákutca lesz ideiglenesen. Minden forgalmat a Kishegyesi út visz majd el.
Magyarországon az olyannyira szent közigazgatási határ minden észszerűséget felülír. Az, hogy valami helyi járatnak minősül (jogilag) leginkább attól függ, hogy átmegy-e a közigazgatási határon, vagy sem. Somoskőújfalu esetében van egy háromoldalú megállapodás a minisztérium és a két település között a finanszírozásról és az ellátás módjáról. Jogi szempontból tehát ez is helyközi járat, funkcionalitását és az ellátás módját tekintve azonban helyi járat az említett megállapodás miatt. Hasonló megállapodás van Miskolc és Felsőzsolca között és néhány Budapest környéki település esetében is. Elvben tehát megvan a lehetőség, hogy Debrecen és a szomszédos települések között is szülessen ilyen megállapodás. Erre a gyakorlatban azonban nem látok esélyt, mert egyik szomszédos település sem fog finanszírozni, hacsak Józsa nem válik ki Debrecenből és a hagyomány és megszokás nem válik nagyúrrá.
Az alapvető különbség, hogy helyi közlekedés esetén az adott település az ellátásért felelős és a megrendelője a szolgáltatásnak míg helyközi közlekedés esetén a minisztérium a megrendelő. Az indokolt költségeket is a megrendelőnek kell(ene) téríteni, hacsak nincs ilyen három oldalú megállapodás, ahol az egyes települések is finanszírozók lehetnek, ha máshogy nem, a minisztérium vállalja az állami támogatás biztosítását.
Azt a fura helyzetet talán mindenki érzi, hogy az utasok szempontjából ez a rendszer nagyon nem jó! Mivel jogilag az számít helyközi utazásnak, ha az egy helyközi járaton történik. Tehát a Haláp - Nagyállomás utazás vonattal, vagy helyközi busszal helyközi utazás, ugyanez a 37-as busszal pedig helyi utazás. Utas szempontból meg ugye tök mindegy lenne, ugye? Amíg az határozza meg az utazás jogállását és a finanszírozás módját, hogy az adott járat két vége között van-e szent közigazgatási határ, addig pazarló lesz a rendszer is, hiszen két párhuzamos rendszert tartunk fenn, ami az adófizetőknek pazarlás, az utasoknak meg rossz szolgáltatást jelent.
Semmi nem megengedhető stílust nem használt a topictárs, csak egy hivatkozást kért arról a merész kijelentésről, amit tettél. Különben engem is érdekelne, hol láttál vagy olvastál ilyet.
Ez nem jó példa, mert Somoskőújfalu évtizedekig Salgótarjánhoz tartozott közigazgatásilag, aztán az más kérdés, hogy jelenleg önálló település és megmaradt a helyi járat ott.
Szerintem, ebben a topicban ez a stílus nem megengedett, amit te megengedsz magadnak!
Papp Laszló nyilatkozatai alapjan elegge rajta vannak a kozlekedesfejlesztesen, ahhoz pedig sem OGY sem koztarsasagi elnok nem kell, hogy egy elovarosi kozlekedesre hivatkozva benyeljen bizonyos vonalakat. Ennek az az oka, hogy a sok uj gyar miatt tuldimenzionalnak mindent.
Salgótarjánból is megy helyi járat Somoskőújfaluba, nem lehetetlen hogy itt is megvalósul valami hasonló. (Ha jól emlékszem egyszer a menetrend alkalmazásban feltűnt B tesztjelzéssel egy Mikepércsi vonal)
Úgy emlékszem, elírták a cikket, ahonnan az infó származik. Nem Sámsonkertben lesz buszforduló (ott már van), hanem a Sámsonkerti utcánál, Szikigyakor területén, ami viszont Debrecen része.
Más:
Mintha az utastájékoztató rendszer is kezdene meghülyülni néhány buszon. Tegnapelőtt a 10-es mondta be a Bethlen utca után, hogy a Kölcsey központ következik. Hirtelen azt hittem, hogy 24-esre szálltam, de rögvest kijavította Honvéd utcára. Tegnap a 17-es mondta be a Kishegyesi út után, hogy a Gyepűsor utca következik, majd kijavította Dorottya utcára. A pirosnál pedig megszólalt, hogy "17-es autóbusz, Ond*d fele közlekedik". Ma a 34-es mondta a Tisza István utcánál, hogy Hatvan utca.
Ez mennyire új jelenség? Két hétig tömegközlekedtem, ma este kaptam vissza az autót. Korábbról nem rémlik ilyesmi.
26: Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - Segner tér - Hatvan utca - Bethlen utca - Egyetem sgt - Dóczy József utca - Móricz Zsigmond út - Pallagi út - TEVA.
Így az Auguszta sem marad ki. A 22/24 meg mindkét irányban a Derék utca felé menne, így a Klinika sem maradna ki.
Ezt továbbfűzve lehetne 26Y, ami Pallagig megy ugyanezen az útvonalon, valamint egy 13E Nagyállomás-Pallag között a diákoknak.
A 12-es meg a Doberdón végállomásozna (István út felé).
19-esnél ez a Tóci kórbejárása nem tudom mennyire lenne jó ötlet. Külön Tóci járatként nem rossz ötlet, de egy ilyen jellegű járatba iktatni? Hát, nem tudom.
13-as: Vincellér utca - Pallag 13A: Vincellér utca - TEVA (műszakváltáskor)
Ha lesz Sámsonkerti járat:
- 19 -es: Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - István út (tovább az eredeti)- Sámsonkert
- 19A : Vincellér utca - Derék utca - Kishegyesi út - István út - (tovább az eredeti) Derék utca - Júlia telep
- 20-as: Gáspár György kert - Sámsoni út - Mátyás király - (Csapókert végállomással, itt van posta, patika, általános iskola, orvosi rendelő a kincseshegyen) - Kurucz utca - Budai Nagy Antal - Sámsoni út - Gáspár György kert
-14-es : Nagyallomas - It services ( regi utvonalon)
-15-os : surubben - potolna a 28ast mivel a varost erinti.
- 21-es: Nagyallomas - Wesselenyi - Miklos utca - Klaipeda - Burgundia - Csapo - Nyil utca - Hadhazi - Benczur - Ady Endre - Nagyerdei krt. - Bolyai - Boszormenyi - Balmazujvarodi ( bevasarlokozpontok erintesivel) Nyugati ipari park.
- 26- os regi utvonal
- 27-es: Vinceller - Derek utca - Kishegyesi - Pesti utca - Mester - Rakoczi - Hunyadi - Burgondia - Kossuth - Szechenyi - Nyugati - Kishegyesi - Derek ( 12 percenkent egesz nap)
- 29-es: Vinceller - Istvan - Kishegyesi - Nyugati - Szechenyi -Kossuth - - Baross utca - Szent Anna - Miklos - Kulsovasarter -- Nyugati- Kishegyesi - Istvan - Vinceller
Én inkább a 28-ast mondanám, mint legfontosabb visszaállítandó.
A 27-es nem feltétlen szükséges. Jobb ötletnek tartanám azt, ha a 19-es Vincellér utca - Faraktár utca között ugyanazon az útvonalon járna, mint a 25(Y). Így összehangolva jóval sűrűbb követés lenne a Tócóskert-Belváros útvonalon. A Szoboszlói út kapna mást. A 30(A) hosszabbodna az ITK-ig, így a Jégcsarnok végállomás megszüntethető lenne. Egy új Jégcsarnok megállópár a Derék utcán indokolt lenne. (Mondjuk az ezek nélkül is, mivel a Holló L. sétány és Gyepűsor utca között sokáig nem állnak meg a buszok).
Pont ezert gondoltam, hogy most a bmw miatt annyira hangoztatjak az agglomerációt, hogy szerintem meglepik ezt. + a samsonkertbe szamozott busz lesz --- ez lesz a foproba szerintem. Mondjuk gyanitom, hogy a 19est fogjak meghosszabbitani es lesz egy 19A julia-telepig kozlekedo busz.
A cikkben is az van, hofy fejlodo varosreszek kerese. Es rajottek, hogy csuklosokkal surubb buszokkal vissza lehetne szoktatni a nepet a kozlekedesre.
Illetve az ejszakai jaratnak is csak engedtek. Bar az vicces volt ahogy kommunikaltak, hogy nem volt annyira igeny ra de megis megprobaljuk... ( volt igeny ra csak beszarik voltak es feltek, h9gy elbukjak)
Arra kellene meg rajonniuk hogy 14est a 26ost es 27est vissza kene allitani.
A böszörményi tramtraint inkább az 1-es villamosba kellene bekötni a gyógyszergyári iparvágányon át. Sokkal több böszörményieknek is vonzó célpontot érintene.
H.boszormeny total nyereseg lenne. Sok az utas rajta, de ejszakai kozlekedes is kell rajta, mivel Jozsat is erinti.
Mikepercs elfer rajta a bovies, foleg ha megepulnek a deli ipari parkban a gyarak, de B.ujfalui oszzehngolassal, vagyis tarifa kozosseg kell. EMKK es DKV szerelem.
H.samson szinten zenesz ebben az esetben.
Es nem csak Ebes lenne erdekelt hanem H.szoboszlo is.
Ezek miatt is lenne fontos kiepiteni a H.boszormeny- 2-ES VILLAMOS - Ebes-H.szoboszlo TRAMTRAINT!!! anno volt tervben Kosa bacsi altal, de nagyon is szukseg lenne ra! Csak titkon bizok benne hogy ezek miatt is kesik a Nagyallomasi (Petofi teri) fejlesztesi terv. Ha logikusan gondolkodnanak akko ossze kotnek a nagyvasutat a villamossal.
ES ha mar a repter is igy fejlodik a vonat/busz megallot is rendbe kelle tenni mert a mostani nagyon gyalazatos, foleg hogy meg egy rohadt peront sem tudnak osszerakni, a repteren a gazban szall le az utas,a tajekoztatas pedig NULLA
Szerintem nem biztos, hogy lesz 150 busz -max csak akkor ha megkapják az elővárosi közlekedést is- ami úgy hallom elég esélyes --> Mikepércs, ---> Hajdúsámson ----> Hajdúböszörmény ----> Bocskaikert ----> Ebes
Viszont azt szerencsére belátták, hogy több csuklós kell, és azt is belátták, hogy a szóló civisek sorra mondják fel a szolgálatot, a héten is több állt vészvillogóval lerobbanva. Mondjuk szerintem azt amelyiket a villamos elkapta, kivonják a forgalomból.
Itt már csak az lenne a kérdésem, hogy akkor miért engedték elvinni a rijekai merciket innen ? Azokat be is lehetett volna vonni a közlekedésbe. De legalább megérett a gondolkodás arra, hogy több jármű kell Debrecenbe.
Kíváncsi vagyok, hogy melyik vonalakat sűrítik ? Vagy mindent átalakítanak ?
A szerződés megváltoztatásával pedig, szerintem lehetőséget ad arra is, hogy több típus is legyen, illetve, hogy ne csak új buszok legyenek hanem használtak is... :).
Ha lenne egy kis eszük megvennék a Volántól a Solaris szólókat és csuklósokat és a A.R.C csuklósokat.
Igazából mindegy, mit csinálnak, mert sokan úgyse fognak merni felszállni. A 46H-t se szokta meg még mindenki, pedig egy ideje már közlekedik. De ebben a DKV is hibás, lehetett volna 46Y.
A rövidítés alacsony belépést jelent, ami igaz is, egészen a harmadik ajtóig. Nem 100%-ban alacsonypadlós. Már csak azt kéne tudni, hogy a szerződésben milyen szerepel. Teljesen alacsonypadlós, vagy alacsony belépésű? Bár ha módosítanak a szerződésen, teljesen mindegy. A jelen formában az se lenne megengedhető, hogy több gyártó busza közlekedjen.
Ez olyan, mint amikor lehozták a 415T-t a BKV-tól, és szürke levonót tettek az oldalára, mert a DKV szerint, ha teljesen piros marad, nem tűnne fel az utasoknak hogy ez nem ZIU.
Egy időre megint tömegközlekedésre vagyok ítélve, és mivel a Fészekben lakom, rendszerint azzal kezdem a napomat, hogy valamelyik viszonylattal végig utazom a Kishegyesi utat. Tudom, hogy hagy némi kívánni valót maga után az út állapota, de egynémely busz (leginkább szóló) úgy rezeg minden döccenésnél, hogy már "várom", mikor esik le a monitor a tetőről. A cikk szerint pár szólót ki is vonnak a forgalomból.
Viszont nem tudom, jobban járunk-e ezekkel az új buszokkal. A kialakítása, pláne a hátulja nem túl praktikus. 23-ason el tudom őket képzelni, de 46E-n nem.
A DKV kezdeményezi, hogy további öt csuklós Mercedes Conecto G típusú alacsony belépésű busszal bővüljön a járműpark, ilyen buszok közlekednek Budapesten 2015 óta.
Ezek a fiumei buszok lennének, vagy azok már Budapesten vannak?
Ott történt egy kis szerződésszegés, mert eredetileg villamospótlóként jártak volna az Ikarusok, és az egy Rába. Csak az utolsó pillanatban kitalálta valaki a városházán, hogy előttük a díszköveken ne régi buszok járjanak, így kerültek buszvonalakra. De a szerződésben tényleg azt vállalták hogy alacsonypadlós buszokkal fognak közlekedni.
Megkapták az engedélyt, és hol máshol mint Debrecenben állhatnak forgalomba ezek a "csodák", nem valami olyasmi van a szerződésben, hogy teljesen alacsonypadlósnak kellene lennie a buszoknak ? Ez a busz kicsit visszalépést jelent ezekkel az ugratókkal.....
Gondolom mindenki látta már, hogy elindulnak az éjszakai buszok, kíváncsi leszek mely napokon fognak járni, habár nem igazán értem miért 90Y 91A 91Y miért kellenek oda a betűk, miért nem lehet mondjuk 90 91 91A
Az UV nagyon ritkán van kint (évente csak 2-3szor), a 1884-1984 pedig javítás alatt van. Jelenleg a 260-as (favázas), valamint a 489-es Bengáli teljesít noszatalgia járatokat. Tudomásom szerint legközelebb október 23-án fog menni a favázas, az FVV meg majd mikulás környékén. Egyébként előzetes megbeszéléssel a be lehet menni a Salétrom utcai telephelye, ahol az összes ilyen villamost meg tudod nézni.
Üdvözletem! Van valakinek tudomása arról,hogy a tanuló UV vagy az 1884-1984-es láthatóak lesznek-e a közeljövőben? Esetleg más ritkán látható járművek forgalmi időn kívül?
Tegnap láttam a 16:20-as 46H-t a TESCO-nál. Ha volt rajta 5 ember, sokat mondok. Szerintem sokan nem mertek rá felszállni. 46Y nevet kellett volna visszahozni.
Visszafelé annyira nem kerül sokat, kb. ugyanannyi idő alatt ott vannak a buszállomásnál, mintha a Szováti elágazásnál lennének. Előbb is szállnak fel a buszra, és ott legalább minden járat megáll.
Tegnap néztem a Határ út aszfaltozását, egyelőre nem néz ki úgy, hogy ott egy csuklós meg tudna fordulni. Lehúzódni és visszatolatni biztos könnyebb, mert nem kell hozzá lemenni az útról.
Annyira azért nem 8 perccel hosszabb a 146 menetideje. Talán emiatt áll meg a Szováti elágazásnál, akik Hajdúszoboszló irányából jönnek, hamarabb beérnek.
Amugy mitszoltok hozzá a néhány lepukant civis 12.höz.az egyiknél pld.a 3.ajtó takarólemezén van ragasztószalag maradványok a szélénél csavarok.szerintem a néhány lepusztult jármű helyére vehetnének használt VOLVO 7700.at ezzek meg lehetnének donorok a dkv/BKV. .nál szolgáló tesoihoz
Azt nem tudom mennyien szállnak fel a 146E-re az István úton, de általában amikor én szoktam látni (amikor fordul az István útra), akkor nem szoktak sokan lenni rajta. Amikor már az állomás felé megy a Kishegyesin, akkor már igen.
Az általam javasolt járat nem zárja ki a 28-as busz visszaállítását. (Sőt kifejezetten szükség lenne rá)
Sőt még egy járatot tudnék javasolni (16-os busz átalakítása, ez sokkal jobban kiszolgálná az Egyetem részeit, mint a 3E):
Nagyállomás - Wesselényi utca - Hajnal utca - Munkácsy utca - Víztorony utca - Ótemető utca - Árpád tér - Kassai út - Baksay utca - Nagyerdei körút (Oláh Gábor utca, Egyetem, Klinkák felé) - Pallagi út - TEVA - Móricz Zs. út - Kartács utca - Doberdó utca. Így még utas is lenne a 16-oson.
A 43-as is maradna a mostani útvonalán maradna, apró módosítás annyi lenne, hogy a Tócóvölgy állomás helyett ez is a Szotyori utcán járna, mint a 42-es.
Az összes javaslatommal a Dobozi össze lenne kötve a Nagyállomással (normálisan, mindkét irányban sűrűn), Belvárossal, az Egyetem összes részével, Klinikákkal, TEVA-val, Augusztával, Fórum környékével, Temetővel, István úttal, ITK-val és a Határ úti ipari parkkal, Kenézyvel, Auchannal és a többi ottani bolttal.
Jelenleg szerintem nem valami jó a Dobozi kiszolgálása. Bár van sokkal rosszabb is (pl. István út)
Magamrészéröl a dobozi ltp.re a 28.as járatot raknám be a 4.es trollibol felszabadult járműparkot beiktatnám a 3/E.es járatba.a 43.as busz meg a nagyállomás erzsébet utca onnét rá az új utszakaszra majd a hatvan utca,sztk rendelő onnét tovább a régi utvonalra.
ITK - Határ út - Kishegyesi út - István út - Széchenyi utca - Antall József utca - Erzsébet utca (Nagyállomás) - tovább az 5-ös vonalán, mindkét irányban betérve a Dobozira.
Az István útnak biztos jobb (legalábbis gyorsabb) lenne ha egy viszonylat a Déli soron vagy a Szoboszlói úton át érné el a Nagyállomást, de a 146E lényege inkább az, hogy az ipartelep végre összeköttetést kapott a legnagyobb lakóteleppel.
A határ útnál szerintem nem véletlen aszfaltoznak, ha le lesz zárva a vége építkezés miatt, a buszok kb ott fognak fordulni, ahol a 17Y, majd a 46-46Y fordult anno. Remélhetőleg tolatás nélkül is meg tudják majd csinálni, vagyis közlekedhetnek csuklósok is.
Ma megint a Határ úton mentem haza, a "fordulóban" úthenger is volt. Nem tudom, hogy csak a beállót aszfaltozzák-e, vagy rendes helyet alakítanak ki a visszafordulásra. Mert abban az esetben csuklós is megfordulhat, azaz visszaállhat a régi rend. Bár én a 46-146 ellenirányú körjáratoknak jobban örülnék (persze a kereszteződés átépítése után).
Nem lesz egy olcsó beruházás ezek szerint. Tudom, hogy a Földes felé vezető út felől felüljárót építenek, de nem gondoltam volna, hogy a 4-es és a Határ út is meg lesz emelve.
Viszont ha ilyen korán hozzákezdenek, a szováti átjárót kár is visszaépíteni.
A 46H nem lehetett volna 46Y? Ugyanazon az útvonalon jár, arra még valamennyire emlékeznek az utasok. Ez az "új" viszonylat csak összezavarja őket.
Pont tegnap néztem a Határ utat, a "fordulót" mintha aszfaltozták, vagy mart aszfalttal borították volna. Ettől persze nem lesz alkalmasabb a fordulásra. Csuklós közlekedése pedig kizárt a 46H-n.
És mi lesz ott, ha elkezdik a Határ út és a 4-es közötti körforgalmat építeni? Mert ott nem fog tudni a 146E közlekedni.
A Határ út végén épül valami. Úgy tűnik, épületnek lesz alapja, a másik oldalba rengeteg földet raktak.
2018. szeptember 24-től változik a 46-os vonalcsoport menetrendje és útjára indul a 46H autóbuszjárat. Az új, 46H járat az alábbi útvonalon közlekedik:
- Határ út felé: Nagyállomás Petőfi tér Erzsébet utca Külsővásártér Nyugati utca Segner tér Kishegyesi út Határ út Richter Gedeon utca Kígyóhagyma utca Richter Gedeon utca Határ út
- Nagyállomás felé: Határ út Richter Gedeon utca Kígyóhagyma utca Richter Gedeon utca Határ út Kishegyesi út Segner tér Nyugati utca Külsővásártér Erzsébet utca Petőfi tér Nagyállomás
A 46 és 146E autóbuszjáratok menetrendje az alábbiak szerint módosul:
- A Nagyállomásról 5:40-kor induló 46-os járat 5:35-kor 46H jelzéssel indul a Határ út végállomásra - A Nagyállomásról 9:18-kor induló 146E autóbuszjárat a menetrend korrekciót követően 46H jelzéssel közlekedik a Határ út végállomásig - A Nagyállomásról 16:28-kor induló 46-os járat a menetrend módosítást követően 16:20-kor 46H jelzéssel indul Határ út végállomásra - A Nagyállomásról 18:28-kor induló 46-os autóbusz járat a menetrend módosítást követően 18:20-kor 46H jelzéssel indul a Határ út végállomásra - A Nagyállomásról 7:42-kor induló 146E járat 7:45-kor indul.
Ez igaz, viszont mérget veszek rá, hogy ez az útvonal időben hosszabb, mert a Vértesi út szétrázza a buszt, lassan lehet haladni. Ha jól emlékszem, 30-as tábla van végig. Már pedig így ugyanaz a 17 perc nem tartható, mint a 4-esen keresztül. Ha a szepesieknek nem jelent gondot a plusz menetidő, biztos maradhat ez az útvonal.
Szerintem most mérik fel az igényt rá. Ha kell az AKSD dolgozóknak, akkor talán marad. A Szováti úti elágazás felé viszont lesz kapcsolat a 146E-vel, már ha van olyan a kb. 300 szepesi közül, aki ott dolgozik. Talán lesz egy 39-39Y beosztás, amit már vizionáltam :D
Ami egy kicsit csalódást kelt, hogy hiába a két új megálló; nem készült (legalábbis a neten nem látható) ideiglenes menetrend, és a megállók neve sem derült ki.
A Gázvezeték utcai lehetne Kertészet, a régi szép idők (7Y) emlékére :)
Számítottam rá, akkor csak emiatt nem hoznak létre új viszonylatot. Lakóegység se nagyon van az útvonalon. Esetleg a szepesieknek lehet olyan igénye, hogy a Tégláskert érintésével közlekedjenek a Nagyállomásig, erre már céloztak egy korábbi videóban.
Azt nem tudom, hogy lenne-e, csak azt láttam, hogy több munkahely is útba esik. De lehet, hogy az ott dolgozók autóval járnak és/vagy van szolgálati járat.
Ami a 40-es táblát illeti, új teóriám van:
Sokáig azt mondták, csak mart aszfalt lesz az úton, és hamarabb elkészültek a táblák, mint hogy az aszfaltozás mellett döntöttek. A táblák már megvoltak, kijavítani vagy kicserélni pedig plusz pénzbe került volna :D
Ennyire azért nem kell óvni, 50-60-as sebességet nyugodtan meg lehetne engedni, pláne ha egy sokkal rosszabb állapotú és keskenyebb úton megengedik a 60-at.
A minősége kifogástalan. 12 nap alatt készült el, és 50 misibe került, annyira nem lehet rossz minőségű, pláne hogy figyelik is, hogy 3,5 tonna fölötti jármű (a buszon kívül persze) ne menjen rá.
Kíváncsi leszek, lesz-e igény rendszeres járatra, mert az AKSD dolgozóinak biztos, lenne ilyen igénye (a 7Y óta semmi nem érinti a Vértesi utat). Még a végén lesz egy 39Y a műszakváltások idejére :D
Szerintem csak vigyázni akarnak rá, mert kell a járható út a busznak, amíg nincs más lehetőség. Meg az is kérdéses, hogy ennyi idő alatt milyen minőségű lett. Nem voltam arra, nem láttam.
Kipróbáltam az új utat, kimentem egészen Szepesig kocsival (visszafele találkoztam a 39-essel is :) )
Az azért érdekes, hogy a vadonatúj, kétsávos, tükörsima úton 40 km/h-s sebességkorlátozás van, valamint az elején és a végén is rendőri felügyelet van; a Sárga dűlön, amin két autó nem fér el egymással szemben (csak ha az egyik lehúzódik), és folt hátán volt, 60 km/h-val lehet(ne) menni :D
"Az Önkormányzat elkészült a Vértesi és a Szováti utat összekötő új út."
Ez nyelvtanilag se helyes, és ténylegesen se, mivel a Sárga dűlőbe vezet az út, nem a Szováti útba.
Mai hír FB-ről:
A Doberdó utcánál személygépkocsival ütközött a villamos. Az autó műszaki mentésének ideje alatt a 2-es villamosok két szakaszban közlekednek: Nagyállomás -Dienes László Középiskola - Nagyállomás, valamint Dienes László Középiskola - Doberdó utca - Dienes László Középiskola. A villamosok nem érintik az Árpád Vezér Általános Iskola és a Kartács utca megállóhelyeket.
Egyrészt szerintem Görgey-t akartak írni, másrészt pedig mi az, hogy már a jelzőlámpa sem elég a villamos "ellen"?
A Dehír cikk hozzászólója szerint sorompó kéne, ami nem is rossz ötlet. Én azt se ellenezném, hogy az úttestből tüskék emelkedjenek ki, amíg a villamos elhalad :D
A városnak tényleg ki kellene valamit találni. Amikor az autósok nem vették tudomásul, hogy a Kossuth utca - Antall József utcában más lett a forgalmi rend, és másodszor történt baleset, bevezették, hogy éjjel-nappal menjen a lámpa. Azóta is úgy van. Valami hasonló kéne a villamos védelmében is, mert ez már tarthatatlan.
Az Önkormányzat elkészült a Vértesi és a Szováti utat összekötő új út. A 39-es autóbuszok holnap üzemkezdettől, azaz szeptember 6-tól, mind a két irányban rövidebb terelőútvonalon közlekednek, ennek köszönhetően csak néhány perces menetrendi eltérésre kell számítani az utasoknak.
Részletes terelőútvonal: Szoboszlai út - Vértesi út - a Vértesi út végén jobbra - egyenesen tovább - Szepes bekötő út, majd tovább az eredeti útvonalon.
Az útvonalváltozás miatt a Szepes felé közlekedő 39-es autóbuszok nem érintik a Szováti elágazás elnevezésű megállóhelyet. Az autóbuszokra a fel- és leszállás legközelebb az Ohat utca elnevezésű megállóhelyen lehetséges.
Ezért is tartanám jó ötletnek a Déli sort, ha tényleg az állomáson száll fel/le a többség. Úgy még a Szoboszlói-István dugó is elkerülhető. De a Gázvezeték se rossz kiváltva a 47Y-t.
A Szoboszloi út és Szepes között levegőt visz a 39-es. Aki azzal jön mind az állomásig jön szóval szerintem ha a 47Y vonalan menne a Gazvezetrkre onnan ki Vértesi még értelme is lenne.
Én is gondoltam rá, hogy az átépítés miatt nem közlekedik arra, de nem lesz ott akkora munka, hogy akadályozza a közlekedést, pláne nem a 39-esét.
Kész röhej ez a terelés, még szerencse, hogy csak a mai napra érvényes. Tanítási időszakban nagy kiszúrás lenne, ha nap közben is 40 perces kitérővel közlekedne.
Ha már nem tudják - vagy nem akarják - az István út - Vértesi utca szakaszt használni, miért nem közlekedhet a Gázvezeték utcán? Kimarad a Szoboszlói út, na de akkor se kell Ebesig elmenni.
Maradjon a Szoboszlói, ha már eleve ott közlekedik, de minek tesz kitérőt a szennyvíztelepen, ha egyszer szilárd burkolatú út van a Szoboszlói és a Vértesi utak között? Az a "csak pár perc" menetrendi eltérés jóval kevesebb lenne a szennyvíztelepi bemutatókörút nélkül.
A Szíkgáti kristály 99 kft veszélseshulladék lerakó telephelyét a vasúti átjáró lezárása miatt másfelől meg lehet most közelíteni(az Ebes-szováti úton kívül?)
Én is ezt az útvonalat kértem számon. Lehet, hogy több ideig áll a pirosnál az István - Szoboszlói sarkon, de legalább ennyit fog vesztegelni a Vértesi - István (régi 4-es) kereszteződésben, ahol ősidők óta semmi nem kanyarodott balra. Fel fogja tartani az egész út forgalmát, amíg végre letér.
Az igazán necces az lesz, amikor a Vértesiről balra akarnak majd fordulni a régi 4-esre. Személyautóval is elég necces, nem hogy busszal. Szinte állandó a szembe forgalom. Remélem, legkésőbb holnap átgondolják ezt a terelőútvonalat.
Olyan nagy különbség azért nincs a menetrendben, bár kétségtelen, hogy egy hangyalábnyival a 3/3A sűrűbben jár. De a menetrend nagyon nyakatekert, a korábbi menetrendeken nem is volt konkrét indulási idő, csak kiírták, hogy 8-12 perc. Ma már persze ritkább.
Az tényleg nagy gond, hogy a Kálvin tér megállónak nincs párja, nagyon elrontották ezt a 2-es építésekor. Kellett volna helyet szorítani neki, pláne úgy, hogy a Párizsi Udvar miatt úgyis alakítani kellett a Hunyadi utcán. Egyébként nekem sokáig úgy tűnt, hogy a Fórumnál lévő U-kanyarnál azért van egy plusz sáv, mert ott is lesz megálló. Úgy látszik, mégsem.
Vágányépítési munkák miatt a kivitelező lezárta a Szováti elágazásnál található vasúti átjárót, ezért a 39-es autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.
Szepes irányába: Eredeti útvonal 4. sz. főút (balra a felüljáró után) Szennyvíztelepi bejáró út (jobbra) vasúttal párhuzamos szerviz út (balra) Szováti út Földes felé (balra) Szepes bekötő út tovább az eredeti útvonalon.
Nagyállomás irányába: Eredeti útvonal Szepes bekötő út (jobbra) Szováti út Debrecen felé (jobbra) vasúttal párhuzamos szerviz út (balra) Szennyvíztelepi bejáró út (jobbra) 4. sz. főút tovább az eredeti útvonalon.
Az útvonalváltozás miatt a Szepes irányába található Szováti elágazás elnevezésű megállóhelyet járataink nem érintik. Az autóbuszokra a fel- és leszállás legközelebb az Ohat utca elnevezésű megállóhelyen lehetséges.
Az autóbuszok közlekedésében csak néhány perces menetrendi eltérés várható.
A 42-essel is kezdhetnének valamit reggelente 20 perces késésekkel ér az Építők útjahoz, és azért többen is járnak az ipari park/auchan felé dolgozni. Szörnyű.....
Az szerintem nem baj, hogy a Temető-Segner tér szakaszon van egy busz a Kossuth utca, és egy a Rákóczi felé, bár az szerintem megérne egy misét, hogy megvizsgálják, melyik igényel sűrűbb követést. Tudom,.hogy jelenleg a a 3-as sűrűbb, bár lehet, hogy a 22/24 sűrűbben közelekdése indokoltabb lenne. Mondom mégegyszer, ez megérne egy vizsgálatot.
A 22/24-es közvetlenül visz a Tóciból/ba, nem is csoda, hogy a 3-asnak a Csokonaiig sokszor nincs valami egetrengető kihasználtsága.
Vilamosra/ról az ászállás sokkal könynebb a 22/24-es buszról, bár lenne mit javítani ezen is (Kálvin tér megálló párjának a hiánya).
A 22/24 késéseivel egyetértek, bár a 30/30A késései szerintem sokkal problémásabbak.
Előtte is egymás konkurensei voltak - helyesebben inkább a 24-es szívta el az utasokat a 3-astól. Nem is csoda.
A 3-as trolival pont a 24/24A buszokat akarták kiváltani, akkor a Tóthfalussy térről (a mai Dósa Nádor tér) indultak. A 3-as is onnan indult volna eredetileg.
Amikor a 3-ast átadták, a Volán a 24-est nem megszüntette, hanem meghosszabbította a Vincellér utcáig, majd a másik végét a Doberdóig. Már akkor is a Csapó utca - Köztemető főkapu szakaszon betétjárata volt a 3-as a 24-esnek.
Ami érthetetlen, hogy a DKV miért nem kezdett semmit ezzel. Még a szolgáltatóváltás előtt visszavágták a 24-est a Doberdó és a Főnix csarnok közé, egyébként nagyon hibásan.
Az összehangolás egyébként jó ötlet, csak kérdés, mennyire kivitelezhető, mivel a 22/24-es alég jelentős késéseket szed össze a nem rövid útvonal alatt.
Más téma:
Nem rég azt írták, a Szepesre vezető út legkésőbb iskolakezdésig elkészül. Nos, nem sikerült. Egy mai cikk szerint leaszfaltozzák az utat, mielőtt átadnák, így várhatóan szeptember 5-ére készül el.
És valami olyasmit is sejtet a cikk, hogy a tégláskerti szakaszon is lesz(nek) megálló(k).
Szerintem a 3/3A trolikat s a 22/24-es járatokat össze kellene jobban hangolni, a troli napközbeni ritkításával. Mert hogy akkor a 22/24 járatok 15 percenként indulnak, a trolik pedig 12-15 .... Ha a 3/3A napközben csak 15 percenként indulna, akkor a Csapó utca - Kassai út tengelyen egy 7-8 perces üfemes rend alakulna ki. Csúcsban nem kell ritkítani, mert azt már nem lehet hangolni. Az így elvett km-eket pedig át lehetne csoportosítani az 5-ös troliba, hogy az munkanapokon csúcson kívül mindig 10 percenként járjon. Mert így akkor azon a zsúfoltság csökkenthető lenne.
Bő 15 éva a BKV várbuszán volt olyan kiírás, hogy "Az okos ember nem szemetel, a többieknek tilos!". Szerintem hatásosabb, mint a "Kérjük, ne szemeteljen!". Sajnos.
Amíg nem volt ennyi fedezőjelző, felfestés, villogó az utakon, addig azt hittem, azok hiánya miatt van ennyi koccanás. Most nem tudom, mit higgyek. Viszont még így is kesztyűs kézzel bánnak a balesetet okozókkal. Én vagy valami gerilla akciót terveznék, pl. az érintett kereszteződésekbe kirakni egy "FIGYELJ A VILLAMOSRA, PARASZT!" vagy hasonló táblát, vagy balesetszámlálót helyeznék ki, vagy szégyenfalat. De akár papírmasé villamosokat is ki lehetne tenni a kereszteződésekbe; Ausztriában és Törökországban több helyen láttam papír rendőrautót. Valami megoldás kell, mert ez így nem állapot.
A sok barom még mindig úgy gindolkodik hogy ha ő az utcán van, akkor minden és mindenki álljon félre.
Nem tudom ezért mennyi büntetést/kártalanítast kell fizetnie a delikvensnek, de egy egy-két millás kötelezettség talán gondolkodásra késztetné az embereket.
A Nádor utcánál személygépkocsi ütközött a villamossal. Az eset kapcsán rendőrségi helyszínelés zajlik, melynek ideje alatt a 2-es villamosok három szakaszban közlekednek: Nagyállomás Kálvin tér Nagyállomás, Hunyadi János utca Nádor utca Hunyadi János utca, valamint Dienes László Középiskola Doberdó utca Dines László Középiskola.
Először is: hány év múlva szokja meg az átlag paraszt autós, hogy van egy "új" villamosvonalunk?
Másodszor: ez a három szakaszban közlekedés csak azt bizonyítja, hogy mennyire elcseszték az építést. A Kálvin tér és a Dienes közé nem ártana egy újabb visszafogó váltó valahova.
Ha ebből bármi igaz, több mint egy órás lenne majd a menetideje a 19-esnek. Még azt se hinném, hogy a Sámsonikert utcáig meghosszabbítanák, így is elég necces a menetidő.
A körforgalom témához: mielőtt elkezdenék, a Benczúr Gyula utcát végig le kéne aszfaltozni (akár ideiglenesen is, vagy csak mart aszfalttal, mint a Szepesre vezető összekötő utat). Lezárás nélkül nem fogják tudni kivitelezni, és a Pallagi utat már átjárhatatlanná tették a mélygarázs miatt. Más alternatív útvonal pedig nincs.
Ez szép és jó, csak azt nem sikerült leírni, hogy mettől meddig. Gondolom addig szép kacifántos útvonala lesz a 10-esnek, 12-esnek, 22/24-nek, a 13-as és 16-os meg az Auguszta felé fog menni.
Ez a helyi-helyközi megosztottság hol van meg ennyire, mint nálunk? Pl. Nagyvárad tömegközlekedési vállalata üzemelteti a Bihatkeresztesi buszt is. Nemhogy a városhatárt, de még az országhatárt is átlépi a járatuk. Nálunk nem tudom miért kötik ennyire az ebet a karóhoz. A megoldás vagy a tarifaközösség, vagy az egy üzemeltető lenne, beintegrálódva a városi hálózatba.
Egyébként a 23-as jó ötlet. Nem tudom használja-e bárki a Júlia-telepről a sűrűbben, Belvároson keresztül közlekedő 19-es mellett. Én akárhol látok 23-ast, szinte mindig 0-hoz közeli az utasszám. Nálam az eddigi rekord az 12 utas, amit 23-ason láttam.
Mire elkészül a beruházás, kb. le is fog járni az ITK-s szerződés, szóval elképzelhető, hogy addigra új buszok lesznek. És akár többet is rendelhetnek. De az útvonalakon is változtathatnak addigra, úgyis az volt az ígéret a szolgáltatóváltás előtt, hogy újra lesz gondolva a hálózat. Még most sem történt meg.
Szerintem egyébként a 23-as is kimehetne, mert időben annyira nem sok, a Júlia-telepet pedig elbírja a 19-es.
Igen, jó a példa, közel van egymáshoz a két település, de amíg Oros Nyíregyháza része, addig Nyírpazony már nem. De a két korábban linkelt cikk ellent mond egymásnak, mert az egyik sámsonkerti buszt ír, a másik pedig új buszfordulót a Sámsonikert utcához. Nagyon nem mindegy.
Akkor most a Sámsonikert utcán lesz új forduló, vagy a meglévő sámsonkertit fogják használni? Csak mert kb. 600 méterre lennének egymástól, viszont az egyik Debrecen része, a másik meg nem.
Ezért is írtam, hogy erre kíváncsi leszek, hogyan fogják kivitelezni. Vagy ez csak egy teszt lesz, és később átvennék az elővárost? Bár attól óvja az érintetteket a Jóisten, hogy ezek betegyék ezekre a településekre a lábukat.
Pont azért lesz ez vonzó, mint a 37-es. Hiába ritka, akkor is csak egy bérlet kell így.
Mégis mi a fenének? Kétóránként kijár egy busz, tényleg vonzó lesz.... Mindössze egységes tarifarendszer kell és a Hajdúsámson felé közlekedő buszok csúcsidőben a villamossal vetekedő járatsűrűséget adnak. Kell ennél több?
Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési vezérigazgatója közölte: 4,6 kilométernyi kétszer kétsávos főútat építenek. Elkészül három jelzőlámpás csomópont, három buszmegállópár, valamint egy buszforduló a Sámsonkert utcában. Építenek 5,9 kilométernyi szerviz- és 830 méter kerékpárutat is. A teljes mértékben hazai forrásból megvalósuló beruházás nettó hét és fél milliárd forintba kerül. Az építkezés várható befejezése 2020 harmadik negyedéve. ----> Ez a cikk az iho.hu honlapon volt fenn a Sámsoni út építésével kapcsolatban. Az lenne a kérdésem, hogy buszfordulót miért akarnak építeni a Sámsonkert utcánál. Ez amúgy a Debrecen, Vaskapu megállónál található.
Lehet, csak most szembesültek vele, hogy az M35-ösön nincs lehajtó Földes felé, vagy hogy nem kötötték bele a 481-esbe a Sárga dűlőt :D
Ha nagyon rosszindulatú akarnék lenni, azt írnám, hogy egyszerűen elfeledkeztek Szepesről. Vagy úgy voltak vele, hogy közlekedjenek a földúton, a 39-es meg mindegy merre megy, úgyse használják sokan.
A videó szerint nem lesz teljesen leaszfaltozva, zúzalék fogja borítani. A semminél persze jobb, de eddig nem nagyon volt olyan, hogy ilyen utakon menetrend szerinti járat közlekedjen. A Gáspár György-kerti iránytaxit direkt nem veszem ide.
A NIF-nek nem kellett semmilyen értesítést küldenie. Az útzárat a vállalkozó kérte és a Magyar Közút adta ki. Az, hogy a Magyar Közút, hogyan és kivel egyeztetett, kit értesített nem tudom, de egy biztos, hogy nem adtak volna ki érvényes engedélyt az útzárra, ha hozzájuk nem érkezik meg időben a vállalkozó kérelme.
Én úgy emlékszem, már hetekkel ezelőtt napra pontosan tudni lehetett, hogy Ebes és Debrecen között mikor melyik átjáró lesz lezárva. Vagy valóban csak egy nappal a lezárás előtt adott ki tájékoztatást a NIF? Ha nem, eléggé visszatetsző az önkormányzat és a képviselő nyilatkozata...
Szerintem ha akarnának, se állhatnának meg Ebesen, vagy 'Szovát felé, mert nem a hatáskörük. A DKV Debrecen tömegközlekedését biztosítja, az említett útvonal már nem is külterület, egyáltalán nem része a városnak.
Az út szerintem meglesz; ha kell, akkor gyorsan dolgoznak. Legfeljebb nem lesz túl tartós az út, de nem is azért épül.
Igen, viszont az útba eső megállók szerintem mind a város határain kívülre esnek, így semmi nem indokolja, hogy megálljon. A helyközi bérlettel rendelkezők sem vehetnék igénybe - persze ilyenkor el lehetne tekinteni ettől.
Pont az jutott eszembe, ha a Vértesi út rendesen le lenne aszfaltozva, és nem csak az AKSD telepig lenne szilárd burkolatú az út, akkor közlekedhetne arra a 39-es. Úgy néz ki, szeptembertől fog is.
Meg így a szováti buszoknak kiesik 3 megállópár. Ott igazán megállhatna a 39-es, hogy ne maradjon az a környék tömegközlekedés nélkül. A menetidő szempontjából már édes mindegy a plusz 3 megálló.
Egyetértek. Több alkalmommal is lesz lezárás (a DKV ezt sem írta ki, a Volán igen), és ez azért nem csak egy "szomszéd utcába" terelés lesz. Mindenképpen kellene egy ideiglenes menetrend. Utánanéztem, a Google térkép szerint 26-30 perc egy teljes kerülős szepesi út. És ez csak autóval. Egy normál 39-es pedig 17 perc.
A térkép még csak hagyján, egy ideiglenes menetrend jobb lett volna. Tudom, hogy nem marad ki, és nem is lesz új megálló, de a menetidő nagyot változik. Nem hiszem, hogy ez nem érinti se az oda- se a visszautat, indulási idők tekintetében. Aki Szepesről jár be dolgozni (biztos akad ilyen), annak nem lenne rossz tudni, mennyivel később ér be, vagy mennyivel korábban kellene indulnia.
Azt egyébként lehet tudni, hogy mit újítanak pontosan? Már elkezdték volna a csomópont áthelyezését, és átépítését a Határ úthoz?
Nem mindennapi terelés van a 39-esen. A buszok Ebesen keresztül kerülnek. Ha ez szeptemberben is így lesz, akkor honnan fognak szerválni plusz buszt? Mert eddig gyorsan megvolt egy oda-vissza 39-es, és mehetett a busz más járatra. Így viszont nem kevés idő lesz egy járat.
-Az egyes nevek felvétele a VVK 1983.12.31-i megszűnését követően nem azonnal, még csak nem is feltétlenül "hamarosan" (bár ez relatív) történt. A 20. Volán pl. csak 1985-től Volánbusz.
-A 4. sz. Volán a keresztségben a Mátra Volán nevet kapta.
-A Bács-Kiskun, Heves és Veszprém megyei volánok 1990-ben váltak szét.
-Ekkortól a Balaton Volán korábbi balatonfüredi üzemegysége Balatonfüredi Volán néven üzemelt
-A Veszprém megyei volánok 1997-ben három cégbe tömörültek: Bakony Volán (Dudar, Pápa, Várpalota); Balaton Volán (Balatonfüred, Veszprém); Somló Volán (Ajka, Sümeg, Tapolca)
Ilyenkor tényleg lehetne használni az Antall József utcát, hogy legalább a buszállomás előtt megálljanak a buszok. Viszont a kiskörúti megállókat még nem használnák "élesben", lehet ezért közlekednek inkább az ismert(ebb) útvonalon.
21-én is a Nagyállomás felé terelnek kb. minden buszt. Ebben az esetben viszont tényleg értelmetlenül, mivel csak a Piac utcán lesz lezárás a Miklós utca és a Kossuth tér között.
A Hunyadi utca felé is kerülhetnének. Vagy ha minden áron az állomás felé akarják küldeni a buszokat, akkor legalább mehetnének a Kiskörúton, közel(ebb) a Belvároshoz.
Nem értem minek terelik az állomás felé, a Belvárost kiszolgáló buszokat, amikor vanás lehetőség is.
Szerintem jobb a jelenlegi megoldás, mint amikor volt egy csonka 1, 1Y, 41, 41Y a Vincellértől a Segnerig, és ugyanezen viszonylatok az Attila tértől a külső végállomásokig. Akkor minden átmenő forgalom rá volt terhelve a Segner - Attila tér között közlekedő viszonylatokra (2-es troli, 9-es busz - már ameddig a Segnerig járt). Ezzel elég nagy kellemetlenséget okoztak a jeggyel utazóknak, mert egy helyett három jegyet kellett használni. Egy olyan rendezvényen ez elég nagy égés, amikor tízezrek érkeznek a városba.
Szerintem az látszik, hogy nem az volt a szempont, hogy észszerű megoldások szülessenek, hanem csak az, hogy ott amúgy jár XY busz, akkor az menjen terelve. Mindegy, hogy így a kutya se fogja használni, a lényeg, hogy menjen.
Sajnos mindig vannak benne hiányosságok, de a Volán idejében se volt jobb. Akkor még a legtöbb keleti városrész felé közlekedő viszonylat (1, 1Y, 19, 25, 25Y) az Attila tértől - illetve a Baross utcától - indult, most azért jobb, hogy az eredeti végállomásuktól közlekednek. Való igaz, hogy van 19-es és 30-as, de azok pl. a Kishegyesin nem közlekednek. Szóval ez plusz pont.
De azt pl. nem tudom hova tenni, hogy a23/23Y nem közlekedik. A Volán idejében sem közlekedett a 23-as, de akkor még az MGM - Házgyár között közlekedett, érthető volt. Most több okból sem az. A Csapókert, Sámsoni út környékén miért ne tudna közlekedni? Vagy esetleg két szakaszban, mint a 11-es.
Másrészt, h a a16-os át tud menni a Bem térnél (ami régebben elképzelhetetlen volt), akkor a 23/23Y miért ne tudna?
A 43-asnak ilyenkor olyasmi útvonal kéne, mint pár éve, hogy a Dósa Nádor tér a belső végállomás, elmegy a Nagyállomás előtt, és ugyanúgy a Kishatár utcáig közlekedik. Nem kell "ketté vágni" az útvonalat.
A másik visszaesés a trolibusz-közlekedést érinti. A DKV, mielőtt átvette volna a buszközlekedést, közlekedtette minden járatát. Most csak 5-ös lesz. Ezzel kitolnak azokkal, akik a Dobozi felől a Nagyállomás felé utaznának, másrészt a Hadházi úton se lesz fél napig közlekedés. Az egy dolog, hogy a 3-as nem közlekedhet, mert a Csapó utca végén nincs hol megfordulnia, de a 4-es beleférne.
Pl. A 25-ös minek fog menni a Nagyállomás-Vincellér utca között? Semmi értelme, ott lesz a 19-es is, meg a 30-as, ami amúgy is ott van. Vagy a 43-as Kishatár utcai fele, amit már írtam.
Nyílvánosságra hozták az idei karneválos tereléseket. Komolyan olyan megterhelő lenne egy térképet csinálniuk? Minden évben ez van. Csinálnak egy novella hosszúságú, átláthatalan regényt és le van szarva.
Meg ez a 43-as kettévágása is baromság. Mi a francnak a Nagyállomás-Kishatár út járat, amikor a 42-es ugyanazon az útvonalon fog menni ezen a szakaszon (a Tócóvölgy állomást leszámítva, de az nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne).
A 16-os minek közlekedik ilyenkor? Kapott egy idióta útvonalat. Ha lesz rajta 1 ember is, sokat mondok.
Meg minek terelnek ennyi buszt a Nagyállomás felé, ráadásul a Külsővásártéren? A kiskörúton legalább közel lenne a rendezvényekhez. Vagy az is le lesz zárva? Így kb. lehetetlenné teszik a fél városnak, hogy eljusson a rendezvényre.
A 90-es és 91-es vonalon közlekedő éjszakai buszok csak akkor mennek végig az útvonalon, ha van sofőr. Ha van olyan hely ahova nem kell menni, akkor oda nem mennek, illetve amint kiürült a busz a legrövidebb útvonalon visszamennek a Nagyállomásra.
Mikorra fog az kiderülni, hogy megérte-e az éjszakai buszjáratok, s bevezetésre kerülnek-e, vagy sem???
Mert azok a járatok, amik alapból közlekednének a szolgálati járatok miatt (90/Y, 91/Y), azok akár bevezetésre kerülhetnének minden egyes este, mert azok a járatok amúgy is mindig leközlekednek. A többi meg opcionális jellegű. Mondjuk a biztonsági őrnek szerintem nem oly sok értelme, hogy 2 is volt a járatokon, mert csak úgy elvoltak, meg elpilledtek .....
Ha ez valós problémává válik és a város vezetése jelzi is BMW gyár beruházó felé, secperc alatt vesznek 5 db csuklós buszt erre, hisz a az a várható beruházási összeg kb. 0,02%-a lenne.
Háááát, iskolaidőben nem tudom hogy fognak összeszedni annyit délután. Meg akkor már úgy lenne értelme, hogy ne csak a gyári alkalmazottak tudják majd használni. Arrafelé jelenleg a 33-as busz csak óránként jár csúcsidőben is, szóló busszal. Van is rajta tömegnyomor rendesen. Főleg tanítási időszakban.
Nyílván nem csak más településekről fognak oda járni dolgozni. A debreceni dolgozókat minden bizonnyal a DKV fogja szállítani, és gondolom nem kevesen lesznek a debreceniek (is). És már így is éppencsak "elégséges" mennyiségű csotrogányuk van. Erre utalt az a kérdés, hogy lesz-e elég busz oda is. A Határ úti ipari parkot se tudják normálisan ellátni.
A füzesabonyi vanalat, szerintem, biztos, hogy nem fogják villamosítani. A Hortobágyon tűzzel-vassal próbálják eltüntetni a légvezetékeket a madárvédelem miatt. Viszont egy Hajdúsámson-Balmazújváros átmérős viszonylat indítása lehetséges lenne a műszakváltásokhoz igazítva, garantált böszörményi csatlakozással Tócóvölgyben...
1000 dolgozó két műszakban, az kb. 300-400 dolgozó utaztatását jelenti, szerződéses buszokkal műszakonként.
Mindezt ráadásul 5-8 irányból.
Tehát kell oda kb. 10-12 szerződéses busz egy magán vállalkozótól, + hozzá 3-4 db tartalék.
Ha az illető kap 8 éves+2 éves szerződést, azaz véletlenül épp Ő nyeri meg a tendert, akkor állami hitelből vesz 15 db Irisbust, vagy 15 db Temsat és 10 évig nyugta van, dől hozzá a lé.
Az önkormányzatnak feladata a helyi tömegközlekedés biztosítása, és a Gáspár György-kert Debrecen része, bár nem belterület.
A másik az lehet, hogy egy kb. 2001-2002 óta közlekedik az iránytaxi, nem szüntethetik meg csak úgy. Csak a körülmények (még) nem adottak ahhoz, hogy "normális" buszviszonylatként működhessen.