Kedd: 1.4 EX 15000km-es szervíz Szabóáknál megnéztem, a gáz bówdenes, még leállított motornál is lehet hallani érezni ahogy húzza, és felakad a 2 végállásában a motornál. Tempomat: Szabóék tényleg tesztlenek egy DIZEL cee'dben, utólagosan beépített kormányról vezérelhető kütyüt, de a szervizes nem igazán volt beszédes kedvében, lényeg a lényeg, lesz, árat nem tudott még, de ami gáz, hogy még nem működik megfelelően, nem tudta megmondani, hogy szerelési gikszer, vagy vmi más.
Korábban már érdeklődtem, hogy vezető oldalon műszerfal jobb felső részéről érkező elég hangos műanyag pattanás, roppanás jelenség ( nem nyüszögés)egyenletlen úton másoknál is jelentkezik-e ?
Már mindent átnéztem, de lassan fél éve nem jövök rá, hogy mi okozhatja.
Valaki korábban írta, hogy hasonló jelenségnél a műszerfalat a kasztnihoz rögzítő csavarok műanyag alátétjére tippeltek. Ez bebizonysodott, azóta ?
Ha ezek a csavarok okozzák, akkor ezekhez miként lehet hozzáférni ?
Így van. 90, 130, kettő lehetőség is van. De ha felgyorsítasz mondjuk 97-re, egy billentés fölfelé, és tartani fogja azt a tempót. Ha ebből a tempóból gyorsítasz, előzöl, utána magától visszaáll a rögzített értékre. Megbillented egyszer magadfele a kart, eldobja a vezérlést,ha egyszer föl, vissza a legutóbb beállított értékre.
Nézd meg a startgumi.hu-t Szerintem az egyik legolcsóbb
(A ratárukat elnézve nem is csodálom. rohadt nagy...)
Most vettem Goodyear UG7+ gumit akciósan 22990Ft-ért (205/55/R16)
Mindenki mondogatja a télre jobb a vékonyabb, meg nem jó az alufelni, stb.....
Az átlagember nem terepjárónak használja ceed-et. Így én sem. Az időm 99,9%-át letaposott vagy letakarított úton töltöm.
Az alufelni meg sokkal szebb, mint egy lekopott dísztárcsás acél. És hamarabb megy tönkre kátyútól, vagy járdától mint a sós létől. (ami amúgy is otthon javítható)
Sziasztok! 205/55R16-os nyári Michelin gumi volt a kocsin még tavasszal amikor vettük.
Milyen télit ajánlotok (R15-ös is mehet rá, ja EX-es a kocsi, szóval ESP is, nem tudom zavarja-e ha egy mérettel lemegyünk gumiban) no és hol érdemes venni?
Hát ilyen fogyasztást nem tudom hogy lehet elérni. Mondjuk én klímával csinálok 5,5-öt. Egy a baj nem szeretem a tötymörgést. És mióta Ceedbe szálltam azóta meg mégannyira sem. :)) De én ezzel a fogyival is elégedett vagyok.
Meglett a tempomatom, 1 óra alatt beszerelték, egy kis próbamenet és kész. Nagyon hamar meglehet szokni, tetszik. Úgy látom nincs útban a lábamnak, elférek. A kar ízléses, tetszik, 2 memória. Van egy elég gyenge képem is:
Most a fedkomp. szerint 4,2. (1700 km átlaga). Tankolásnál mérve 4,30 (1 tank átlaga 1127 km).
80% sík országút 95-105 között, a többi város, nem Bp., sok motorfék (én így tanultam vezetni), reggel nem, de délután megy a klíma, a hétvégi sofőröktől én is hülyét kapok, aki tököl előttem hamar túljutok rajta, hiszen jól megy a gép:)