Keresés

Részletes keresés

merQree Creative Commons License 2012.02.26 0 0 607

Meglepődve olvastam most vissza az utóbbi idők "offenzíváját", és meglepődtem rajta, nagyon. Nem gondolnám, hogy Nívó ilyen szintre süllyedne. Ellenben, egy tisztázó hozzászólás mindenképpen jó lenne, megmondom, miért.

Bárki bármikor bármilyen emailcímet megadhat utólag is...

merQree Creative Commons License 2012.02.26 0 0 606

"Passzentosan" azért nem csinálja egyik sem, mert ahhoz, hogy mm pontos legyen, akkor kellene megmérni a falnyílást, amikor nincs bent az ajtó.

Ahhoz, hogy az oldalankénti(!) 3 db d16mm-es köracél elvágják, ahhoz hang is párosul. Ha csak ezen aggódsz, felesleges. A szigetelést és réskitöltést nálam purhabbal oldották meg, ezek után pedig egy kőműves embert hívtam, aki 10e pénzért bevakolta a lépcsőház felöl az egészet.

Előzmény: karesz100 (605)
karesz100 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 605

Sziasztok!

Azon gondolkozom, hogy amennyire tudom, sok cég (köztük a Nívó is) úgy szereli be az ajtót, hogy a tok és a fal közt marad néhány centis rés. Ez nekem nem tűnik túl biztonságosnak, mert ha itt elflexelik azt a 3-3 darab 1centis köracélt (amivel a tok rögzítve van a falhoz) akkor az egész ajtó kiesik tokostul. Ez nem lehet probléma? Van olyan cég aki passzentosan rögzíti a falhoz?

 

Ambrosia5 Creative Commons License 2012.02.24 0 0 604

Sziasztok!

 

Szigorúan nem reklám, csak egy rendkívül elégedett bejárati ajtó tulajdonos vagyok.

Itthon a Zártechnika Kft. forgalmazza az olasz MasterDoor biztonsági ajtókat, tőlük rendeltem. Tényleg mondhatom, hogy nagyon jó. Egy párat megnéztünk (a kínaik kivételével) a piacon és emellett döntöttünk. Ami náluk alappból van az ajtón az máshol opció. Csak azért írtam, mert többen kértetek tippet.

 

Üdv: Sz. István

sanyaboj Creative Commons License 2012.02.22 0 0 603

Sziasztok!

 

Nagyon leült a topic!

Előzmény: Hun-medence (602)
Hun-medence Creative Commons License 2012.02.05 0 0 602

Szép volt, nem semmi bukó ma Nívónak a topic!

 

Ezek után inkább elmegyek az Andre's-hoz és náluk érdeklődök.

- Ami külön teltszik, hogy náluk már van króm vagy réz küszőbb is + 10 helyett 12 gari az ajtóra.

 

Üdv

 

Előzmény: istvándr. (597)
Gyurco78 Creative Commons License 2012.02.03 0 0 601

Elhiszem, hogy jó, de a kulcsos zár már eső után köpönyeg...ha már az ablakzárral tököl, akkor bennt van :)

Viszont ez a W1 már hasznosnak tűnik.

Előzmény: sanyaboj (599)
atthany Creative Commons License 2012.02.03 0 0 600

SZÉP VOLT ISTVÁNdoki,

ez tényleg nem semmi, kutakodni én  is szoktam, de nem gondoltam volna, hogy egy fórumon megéri "reklámozni"...

különben gondolkodtam én is a NÍVÓBAN, de egy telefon után a hirdetett 99e pengő máris olyan 150e lett, szóval most éppen még nincs új ajtóm, várom az újabb 5leteket:)

 

Előzmény: istvándr. (597)
sanyaboj Creative Commons License 2012.02.01 0 0 599

Szia! Pedig elég masszívak az ABUS termékei, megbízhatsz bennük, nekünk a régi lakótelepi fa erkélyajtóra ilyeneket dobáltam fel.

Ami még szerintem nagyon jó, az a BURG WACHTER  "WIN SAFE" W1 zárja. Rakhatod zár, illetve zsanér oldalra is. Persze bármit ki lehet nyitni, feszíteni, csak idő és elszántság kérdése! Szerintem ha a már ismertetett ABUS zárakat, - ha karcsúnak találod - kritikus ablakoknál még kiegészíted  W1-el, (Az alsó vízszintes tokon, középen) már teljesen megnyugodhatsz!

Előzmény: Gyurco78 (596)
softis01 Creative Commons License 2012.02.01 0 0 598

OFF:

 

Ez szép volt istvándr. !

A nivó részéröl meg egy ÒRIÀSI BUKTA !

 

ON

Előzmény: istvándr. (597)
istvándr. Creative Commons License 2012.01.31 0 0 597

Szia Closing doors ! Csak most nézem :) "István Tr. mint traktor" :)) add ki magadból. :)) Csúfolod a nick nevem? .....háááááát..... mint az óvodában...  de nincs ezzel semmi gond, hisz vállaltad igaz? ;)  ..... csak nem egy megszállott, hűséges nívó fan vagy???  Na neeeee...... :)  A hülye is látja hogy a cég embere(i) vagy(tok) . Bár nem rossz ahogy nyomjátok (több nick név, más témákban való hozzászólások a hitelesség látszata miatt pl. "Opel Vectra B") Ennyi ! ;)  Akkor lássuk, hol is van a bukta. Figyelj, ez tetszeni fog! ;) Nézzük meg Helioport publikus email címét :  helioport@gmail.com  ,ha pediglen eme email címet beírjuk abba az okos kis Google keresőbe, akkor bizony lehoz nekünk egy oldalt, amin hirdetés van feladva ugyanezzel az email címmel + név és telefonszámmal : http://www.lovak-lovasok.hu/elado-lovak/vemhes-lipicai-kancak-1036 , ami csodák csodájára egy és ugyanaz a nívó vezetőjének adataival. Hoppá ! ;)  ...íme itt megtalálhatod : http://www.biztonsagiajto.hu/elerhetosegek/index.php ,    jajj! ;)   ...csak nem ugyan az?   Bingó !   ...a fene vigye! ;DD  Na, ki az aki reklámoz?  Bocsi, csak nem szeretem mikor egy buta ember okoskodik ! Ja ! Majd elfelejtettem , a GSMaktív email címe is   helioport@gmail.com . ;D  2x Bingó :))))  Amatőr hiba..... ;) Ez a fórum a nívó által befolyásolt fórum sajnos! :(  Egyébként biztos nem rossz az ajtótok ;D

Húha, bár most már 5 hozzászólásom van, akkor még mindig a konkurencia embere vagyok?? Mennyit kell hozzászóljak még, hogy ne legyek a cég embere?? :)  ugyan mááááá.....:)

Látod milyen ostobaság volt beleszólni Cd ;)

A tisztelet mindenkinek jár, aki nem sérti meg a másikat, igaz?

Téma lezárva ! .....nem haragszom ;)   

üdv,

A Traktoros

Előzmény: Törölt nick (580)
Gyurco78 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 596

Sajnos a kulcsos zár önmagában nem sokat ér, középen attól még gond nélkül felfeszítik. Ahogy nézem, ettől a kiemelésgátló sem véd meg :(

 

Előzmény: sanyaboj (593)
Hajni0417 Creative Commons License 2012.01.31 0 0 595

Nagyon szépen köszönöm a gyors és hosszú választ! :) Már csak valakit kell keresnem aki ezt megcsinálja nekem :)

Előzmény: saabee (594)
saabee Creative Commons License 2012.01.30 0 0 594

A legegyszerűbb, és a legolcsóbb megoldás a következő:

 

Veszel egy Classique típusú lemez borítású ajtót (szerkezetét tekintve ez egy papírlapból készül, kívül pár millis fával borított ajtó). Ez kapható teli ill. félig üvegezhető verzióban. Nagyságrendileg 10.000-20.000 közötti áron, gyakorlatilag bármilyen barkácsáruházban (pl.: http://www.praktikerwebshop.hu/image.php?id=228293&m=t).

A meglevő ajtót kiszeded tokostul, mindenestül, hogy csak az ajtó káva maradjon. Ennek a tokját (ami fenyőlécből készül) belerakod ebbe a kávába (purhab, panel csavar). Majd a végén a "hézagot", ami a betonkáva és az új ajtó tokja között van hungarocell "felragasztásával" eltünteted ill. a hungarocelt a meglevő fallal összegletteled, az éleit pedig élvédőzöd.

Igény esetén persze ez a hézag rátakarásos fa tokozottal is eltüntehető, de az nem lesz olcsó, mert kemény asztalosmunka, gyakorlatilag egy vaktokot kell építeni.

Fontos persze, hogy az eredetileg beépített ajtók helyett a betonkáva miatt (amit nem nagyon lehet eltávolítani praktikusan egy panelben) egyel kisebb ajtót lehet betenni. Tehát egy 100-as helyre 90-est pl. (értelemszerűen ugye akkorá, amekkora befér a nyílásba :) ).

 

Nem kell megijedni attól, hogy papírból van az ajtó. Meglehetősen masszív hatású, ill., mivel a lemezborítás rajta van nem sérülékény, és ami a legfőbb nem vetemedik (éppen ezért nem szabad pl. ennek az ajtónak azt a változatát megvenni, ami kis fa betétekkel van "összetákolva").

Hátránya, hogy leginkább csak szamárhátíves variációban kapható.

Ja, és az ajtó lemezt azt vagy lekened lazúrral, vagy egészen egyszerűen lefested, mert alaphelyzetben ez ilyen "félkész" natur felület (tehát mindenképpen valamilyen kezelést igényel).

 

Mindennel együtt így mondjuk egy 75-ös ajtó kihozható 15eFt-ból.

 

Ezen megoldáson kívül a másik járható (jó) megoldás a tömör fa ajtó, de azt 100eFt alatt jó minőségben nem fogsz kapni. Mindenféle bóvlikat, amik ideig-óráig szépek, persze igen.

 

 

Előzmény: Hajni0417 (591)
sanyaboj Creative Commons License 2012.01.30 0 0 593

Rejtett vasalat esetén, ha nincs látható diópántod, a következő megerősítést tudnám elképzelni a fa ablakodra:

 

1. ABUS FO 400, vagy FO 500 ablakkilincs zár

2. ABUS FAS 101 zsanér oldali zár. (Nyíló és bukó esetén is használható. "Kezelni" buktatáskor kell.)

3. Biztonsági fólia

Előzmény: Gyurco78 (592)
Gyurco78 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 592

Ez nem rossz, csak nekem rejtett vasalatos az ablakom, nincs diópánt, na azzal mit lehet tenni...

 

Előzmény: sanyaboj (590)
Hajni0417 Creative Commons License 2012.01.30 0 0 591

Sziasztok!

 

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hátha tud valaki segíteni, hogy panel beltéri ajtót szeretnék cserélni, egy teljesen egyszerű fehéret tokkal együtt. Mivel ugye a panel beltéri ajtó nem szabvány (vagyis nálam nem) ezért nem nagyon tudok készen venni, vagy legalábbis még nem találtam. Több helyen érdeklődtem, ahol a meglévőt felújítanák de brutál összegeket mondtak, ilyen 50-60ezret.. Szóval az kizárt.

Tudna esetleg nekem valaki ötletet mondani, hogy hol van lehetőség olcsóbban kicserélni a meglévő ajtót?

 

Nagyon Köszönöm. 

sanyaboj Creative Commons License 2012.01.29 0 0 590

Pl: 1. ABUS FO 400, vagy FO 500 ablakkilincs zár. Véd a kilincs oldal felőli befeszítés ellen.

2. Zsanéroldalon a diópántok fémlemezét a tokon átfúrod, úgy hogy a falba is befúrsz jó hosszan, és tokrögzítő csavarokat becsavarsz koppra. Így a tokot is rögzíted, meg a diópántot sem lehet beszakítani olyan könnyen.

3. Ugyan így rögzítsd meg  tokrögzítő csavarral a kilincs felőli oldalon is a tokot három helyen.

4. Az ablak kereten a diópántokat szintén fúrd át és a keret vastagságnál csak kicsivel rövidebb facsavarokkal csavarozd meg. (Jó vastag facsavarokkal.)

5. A diópántok fölé a tokba csavarozz be hatlapfejű csavarokat, véd a kiemelés ellen. (Pl: radiátor konzol csavarjait.)

6. Fel rakhatsz alacsonyan fekvő ablakoknál komolyabb ajtóláncot, szellőztetéskor véd az alkalmi tolvajok ellen.

7. Legalább 300 mikronos fóliával tudod késleltetni az ablak üveg betörését. (Nézd meg, hogy az üveg szorító lécek frankók-e, ha gyengusz, csináld meg, hogy ütéskor nehogy egybe bedőljön az ablak üveged!)

Előzmény: Gyurco78 (589)
Gyurco78 Creative Commons License 2012.01.28 0 0 589

Engem az érdekelne, hogy mondjuk egy fa ablakot hogy lehet biztonságossá alakítani?

Előzmény: sanyaboj (588)
sanyaboj Creative Commons License 2012.01.28 0 0 588

Ez így van. Megpróbálja felfeszíteni két-három fogásból, ha nem megy, egy-két ütés az üvegre, ha nem robban be, odébb áll. A gagyi ablak és erkélyajtó a feszítésnek, záródási pontok "föl peckelésének" nagyon hamar enged, másodpercek kérdése csak. Biztonságossá alakított, vagy biztonsági ablakok nehezen befeszíthetők, illetve üvegszerkezetük lassabban áthatolható. A lényeg az, hogy a bejutás ideje annyira megnövekedjen, hogy a betörőnek túl sok idejébe és energiájába kerüljön bejutni a nyílászárón és azt is nagyon hangosan tudja csak megtenní, ezek által nagyon megnőjjön lebukásának a veszélye, amit talán már nem ber bevállalni. (kivétel, ha tutira megy)

Előzmény: Gyurco78 (587)
Gyurco78 Creative Commons License 2012.01.27 0 0 587

Hamarabb felfeszítik, és hangtalanabb is, mint az üveget törni...

 

Előzmény: balazs0378 (584)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.26 0 0 586

Ezen felül VALÓDI MENEKÜLÉSI ÚTVONALAT csak a bejárati ajtó, erkélyajtó ad!

Előzmény: balazs0378 (584)
sanyaboj Creative Commons License 2012.01.26 0 0 585

Szia!

Természetesen gondolunk rá! Nekem a földszinti panellakáson az erkélyajtó és a három ablakom is zárható, fém, biztonsági üveges mabisz 5 perces NÍVÓ biztonsági nyílászáró. (Természetesen betörhető a biztonsági üveg is, de a lélektani három percen túl!) Na az már merész betörőre vall, hogy csépeli az üveget mint a gép percekig. Az nem életszerű. Persze drágább, mint az egyéb nyílászárók, kb 40%-kal, de szerintem  egy esetleges betörés alkalmával okozott kár sokkal, de sokkal több, mint a biztonsági nyílászárók egyszeri bekerülési költségei. Természetesen, ha nincs pénzed biztonsági ablakokra, akkor a régi ablakokat min. 300 mikronos fóliával, és ABUS zárral is kiegészítheted, valamint mabiszos rácsokat, redőnyt is felszerelhetsz. Na, innentől kezdve már van értelme biztonsági ajtóról beszélni, addig igazad van, valóban csak egy felesleges pénzkidobás!

Előzmény: balazs0378 (584)
balazs0378 Creative Commons License 2012.01.26 0 0 584

Sziasztok!

Én elhiszem hogy az eddig felsorolt szuperbiztonságos ajtók megállják a helyüket, de egyáltalán gondolt arra valaki, hogy ha teszem azt egy családi házban laksz, és egy ilyen ajtód van, akkor ott vannak az ablakok. Az nem biztonsági. Simán betörik és kész, ha nagyon be akarnak jutni, és a környékbeliek épp dolgoznak vagy akármi (és a hangtompítást se túl bonyolult megoldani, ha nem akar vele túl nagy zajt csapni).

De nehogy valaki azt írja erre, hogy de neki törhetetlen ablaküvegei vannak :-).

softis01 Creative Commons License 2012.01.24 0 0 583
Előzmény: Törölt nick (581)
sanyaboj Creative Commons License 2012.01.23 0 0 582

Jól le kellett volna amortizálnod az illetéktelen behatoló mamzit a méteres kékeressel! :-)

Előzmény: Törölt nick (581)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.23 0 0 581

Amiért jöttem: Kamerát keresek a kukucskáló helyére. Képzeljétek, tegnap csengetnek, gomb nem volt ráfordítva, mert asszony leszaladt a földszintre, öreg szomszéd mammer benyit bazzeg a lakásba!!!! Kész voltam egyből, állok ott egy alsógatyába... mindig ott kajferkodik az ajtónk előtt, fel fogom venni mit csinál... :DDD

 

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.23 0 0 580

A "ki vagy te" az olyan doktoros.... intelligens. Téma lezárva:) hehe aranyos. H.port szerintem kicsit régebbóta irogat itt, mint istvántr. Tr mint traktor. A több tisztelet mire fel járna neked? Bocs, csak kicsit felhúztam magam a baromságon. És ez nem beleszólás valamibe, ha fórumban osztasz. 4 bejegyzéssel nem vagy túl aktív, de abban igazad van, hogy végül is reklámozhatsz itt mást is, nem lehet mindenki NÍVÓ-párti. Én egyébként kedvelem a termékeiteket :DDDD

 

Jól megvédtem H.portot. Most akkor NÍVÓs vagyok e? Merquee az e, ha az? :DDDD

Butaság acsarkodni dr.

Előzmény: istvándr. (578)
sanyaboj Creative Commons License 2012.01.22 0 0 579

Sziasztok!

 

Tudomásul kell venni nekünk NÍVÓ pártiaknak is, hogy vannak még a piacon komoly biztonsági ajtók. Ilyenek pl: DTP (Laxi), Andre's, OMEGA. Tiszteletben kell tartanunk az ő véleményüket is, hiszen Ők csak ajtó márkában különböznek tőlünk, nekik is tökéletesen megfelel az egyébként nagyon jó biztonsági ajtójuk, úgy mint nekünk a NÍVÓ. Egy dologban biztos, hogy azonos véleményen vagyunk: MŰANYAGOT ÉS KÍNAIT NEM!!!

Előzmény: istvándr. (578)
istvándr. Creative Commons License 2012.01.22 0 0 578

Ki vagy te?! Ha jó a termék akkor ajánlom ahogy te is ! Egyébként meg én is kívánok neked kevesebb beszólást és több tiszteletet! Téma lezárva ! .....nem haragszom ;)

Előzmény: Törölt nick (575)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!