Keresés

Részletes keresés

doncike Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224657

"Az első félidővel semmi gond nem volt szerintem, a másodikban viszont semmi jó nem volt."

 

Szerintem ez csalóka.

Nem tudjuk, hogy a gyors gólunk mennyit számított abban, hogy a Madrid később kezdett el játszani.

Ha nem rúgjuk az elején a gólt, akkor ebben a meccsben szerintem egy 5-6 gólos vereség is benne volt: a taktikai különbség volt akkora a két csapat között (a második félidőben), mint amikor a Tolmács első classicoján kapott egy ötöst Nou Campban.

Előzmény: Attika30 (224642)
alzir Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224656

"jelenleg Mascherano sokkal jobb a középpályán mint Busi"

 

ez szerintem is így van, ugyanakkor nem jó jel. mascherano azért jobb, mert az ő vkp-teljesítménye kevésbé függ a csapatjáték szervezettségétől. busquets a tökéletes szűrő egy tökéletes rendszerbe. mascherano meg egy rambo. ha rá vagyunk szorulva, busi meg szenved, az elég gáz tünet.

Előzmény: Tompus999 (224651)
alzir Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224655

"Messi nyilatkozta valahol, hogy őt is Neymart is megkérdezték, hogy mit szólna az uruguayi leigazolásához és mindketten igent mondtak"

 

na és? nem feltétlenül látják át a teljes csapatjátékot, és nem feltétlenül annak az érdekeit nézik. még ha el is fogadjuk ezt tőlük, mint szakvéleményt, az akkor is elfogult, mert támadók. persze, hogy szívesen játszanak együtt valakivel, aki az ő szintjükön van (amennyiben tiszteletben tartja a hierarchiát, de azt hiszem, ez nem kérdés). ronaldo, zidane, figo és beckham is szerettek együtt játszani, csak épp a madrid nem lett tőle jobb.

 

de egy meccs alapján természetesen hülyeség véleményt mondani suarez szerepéről. arról viszont nagyon is lehet véleményt mondani, hogy luis enrique miért nem tudta, hogy ez elsőre nem fog annyira működni (függetlenül suarez gólpasszától), hogy összességében kockázatot vállal, és hogy miért nem volt semmiféle B-terve azon kívül, hogy posztra cserélt kettőt.

 

szóval egyetértek a legutolsó bekezdéseddel, ez a probléma, nem a 3-1, az most belefért, továbbra is élen állunk, és ez volt a legnehezebb meccs, belekalkulált, stb. csak elnézve LE eddigi pályafutását, hát nem tudom, hogy tud-e annyit fejlődni, hogy a barcát oda vigye, ahol lennie kell: a világ tetejére, vagy legalábbis a közvetlen közelébe. mert a mérce és az elvárás az ez. én nem hiszek benne. és nem csak emiatt a meccs miatt, hanem az egész eddigi BL-szezonunk miatt.

 

de persze rijkaard sem egy nagy edző, csak hát azok más körülmények voltak. neki például intelligens vezetőség igazolt, és cruyff fogta a kezét.

 

 

 

 

Előzmény: Peppo vagyok (224649)
Attika30 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224654

Igy van, az első lépés az lenne, hogy a középpályán kellene változtatnunk. Védekezésben Masch és Rakitic kellene, plusz egy kreatív középpályás (Iniesta vagy Xavi) vagy esetleg Koke, akár kivásárlási áron is. Persze lehet, hogy kreativitásban ez nem lenne elég, de ott van nekünk Messi, mint kreatív "fegyver" akit hátrébb lehetne húzni irányítani, a két csatár meg lehetne Neymar és Suarez. Igy egyikük sem szorulna ki a szélre és kellően közel lennének a kapuhoz. Neymar helyzetkihasználását elnézve ez óriási fegyver, Suarez pedig szintén jó góllövő hírében áll, szóval ezzel nem lenne gond talán. Ez viszont azzal járna, hogy Messi kevesebb gólt rúg, sokkal több gólpasszot ad, viszont ez olyan formáció lenne amiben mindegyikük erényeit ki tudjuk használni. Ha teszem azt Messi marad elöl középen akkor lehet, hogy az ő góllövő erényeit kihasználjuk de Suarez nem használható irányítóként így ő a szélre szorul és ezzel az ő erényeit bukjuk. Szerintem az egyetlen jó járható út az lenne ha Messi-ből irányítót csinálnánk és így már elég lehetne a két kreatív középpályás (akár egy jó Iniesta-val akár Koke-val) és mellette lenne egy pit bull Masch és egy harcos Rakitic aki azért támadni is tud. Sajnos ez Busquets kezdőből való kiesésével járna de az elmúlt pár év után éppen ideje lenne, hogy a nevek helyett a csapat eredményessége kerüljön előtérbe. Egyáltalán nem biztos, hogy ez jól működne, de ha meg sem próbáljuk akkor tutira nem fog működni. Viszont nyakamat rá, hogy LE ezt nem lépi meg, legalábbis a Busquets-es részt tutira nem. A védelembe középre meg Bartra és Mathieu kellene, jelenleg ők ketten a legjobbak, aztán megnézzük Vermaelen milyen lesz. Pique-t meg gyengébb csapatok ellen lehet használni, meglátjuk milyen nyárig de ha tartja a jelenlegi szintet akkor nyugodtan el lehet adni.

Előzmény: Tompus999 (224651)
Peppo vagyok Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224653

Ja, mert elfelejtettem a nickváltást. :)

Nagyjából mindenki ugyanazt látta, az a fontos, hogy LE is lássa ezeket a hibákat. Mondjuk ő nagyon nyomja a sablonokat interjúk alatt, szóval abból nem sok derül majd ki.

Holnap meg Katalán Szuper Kupa az Espanyol ellen.

Előzmény: Tompus999 (224652)
Tompus999 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224652

ugyanazt írtad mint én

Előzmény: Peppo vagyok (224649)
Tompus999 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224651

És azt is észre kéne venni, hogy jelenleg Mascherano sokkal jobb a középpályán mint Busi és sokkal hasznosabb ott játszatni, mint a védelemben, annak ellenére hogy pont most szerintem ott sem volt rossz. Ami pozitív, hogy a Madrid egyetlen kontrát tudott csak végigvinni, azt is nekünk köszönhetően, a többiből gyakorlatilag lövésig sem jutottak. Mindig visszaértünk és bele tudtunk vetődni, lépni, vagy hibára kényszeríteni őket. Márpedig ha a világ legjobban kontrázó scapata ellen ez így megy, akkor azért rendben van a dolog.

Előzmény: Attika30 (224650)
Attika30 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224650

LE nagyon bukott ezen a meccsen és jól mondod, már kezdő felállításánál, mert több olyan dolgot is felrúgott ami eddig jónak tűnt az idényben. Pl. Mathieu középen eddig jó volt, erre kitette szélre, Pique-nek rengeteg hibája volt az idényben, erre kezdett. Rakitic védekezésben elképesztően hasznos volt eddig, erre kimaradt, persze késöbb beállt, de szétesett csapatba amit ő sem tudott kirángatni a kakiból, de kezdőként mondjuk Ini helyett biztos, hogy jó lett volna, mert akkor még a csapat is jó volt. A cseréknél simán meghúzhatta volna LE (hamár az elején nem tette és ez is hiba volt), hogy Pique-t lehozza, Mathieu-t beviszi középre és behozza Alba-t a szélre, támadásban sokat segíthetett volna, ahogy Mathieu is középen hátul. Sandro kihagyása is érthetetlen volt, a Pedro, Munir, Sandro hármasból messze utobbi volt a legjobb idén, erre őt hagyja ki.

 

Ezek elképesztő hibák, olyan hibák amiket már a meccs elött leírtunk itt (sima, mezei szurkolóként), edzőként meg nem látja? Engem ez az ami leginkább zavar, a vereség "belefér", még így is vezetünk, de az, hogy az edzőnk ennyire nem látja át a dolgokat és nem tanult a PSG meccsből na ez az ami nem fér bele.

Előzmény: Tompus999 (224648)
Peppo vagyok Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224649

Persze, hogy nem voltunk kutyaszarok. Játszottunk egy egálos első félidőt. Rögtön góllal nyitottunk, de a Real jobb volt az első 15 percben és el is húzhatott volna. A következő 20 perc rólunk szólt, de ekkor kaptuk a gólt, persze ekkor 0-2 is lehetett volna.

Utána jött a pontrúgás, illetve a Realnak adott gólpassz.

A gondok ezután jöttek, mert nem tudtunk felpörögni, sem belenyúlni a meccsbe. Ini megsérült, Messi most kevés volt, a Real meg jobb volt.

Suarezről meg annyit, hogy anno Messi nyilatkozta valahol, hogy őt is Neymart is megkérdezték, hogy mit szólna az uruguayi leigazolásához és mindketten igent mondtak. Ettől persze még be kell építeni a csapatba, de adjunk már erre időt! Ha több meccsen is csak egymás melletti játékosok lesznek, az gáz, de működhet is a dolog. Talán LE is valami tartalommal akarja megtölteni a támadósort, meglátjuk.

A legnagyobbat az edzőben csalódtam, leszarom a 3-1-et, meg az indexeket is. De lehet, hogy LE is tanul majd valamit a 7végi meccsből.

Előzmény: Tompus999 (224646)
Tompus999 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224648

Amúgy én nem látnám tragikusan a helyzetet, kikaptunk hát kikaptunk, volt már ilyen. Számomra az e legnagyobb negatívum, ahogy LE meccselt. Illetve már az, ahogy a kezdőt összeállította. És hogy ezen képtelen volt változtatni, mert azt ő sem gondolhatta komolyan hogy Pedro vagy SR bármit is változtat a meccs menetén. Emlékszem, egyszer Pep azt húzta meg, hogy Alvest feltolta a középpályára, aztán amikor már nyeregben voltunk visszarendelte jobb beknek. Totál meglepve vele a Madridot. Itt mi volt a meglepetés? Xavi játéka? Suarez jobb szélen (???) való játszatása? Az lehetett volna, hogy Suarez bemegy középre, Messi eggyel hátrébb lép és beküldi Munirt. De így?

Előzmény: Attika30 (224647)
Attika30 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224647

Volt egy jó első félidőnk, az dobta meg picit az osztályzatainkat, a második félidő az értékelhetetlen volt sajnos. Suarez-t én is jobbnak láttam annál amit itt kihoztak, Messi-t szerintem azért hozták fel sokan, mert azt a ziccert kihagyta 1:0-nál ami LEHET most +3 pontot érne nekünk (-3-at meg a Real-nak), ezen kívül nem volt rosszabb az átlagnál (csapaton) belül, igaz én jobbnak sem láttam. Persze a sérülése más megvilágításba helyez mindent.

Előzmény: Tompus999 (224646)
Tompus999 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224646

Jó, azért nyilván jelent valamit. Például azt, hogy azért nem voltunk kutyaszarok, csak az ellenfél még nálunk is jobb volt. Ott van ugye a posztonkénti összehasonlítás, amit 10-1 re a Madrid nyert meg. Csak CR párja Neymár volt jobb madridi ellenfelénél. Viszont a csapat legjobb indexszel rendelkezô játékosa Messi lett, egyszerûen röhej, hogy az ô "gyenge" játékot hozzák fel sokan, mint a vereség legfôbb okát. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy sérülten játszott, amit persze titokban kellett tartni, nyilván. Egyébként én Suarezt ennél jobbnak láttam, de az is igaz hogy elég sok sört ittam

Előzmény: Attika30 (224645)
Attika30 Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224645

Az InStat Indexet a játékosok összes megmozdulása alapján számítják ki. 300 fölötti index nagyon jó teljesítményre utal, a 400 fölötti index klasszisteljesítményre. 

 

Nem Messi vagy bárki kritizálásából (már írtam többször is, hogy mindenki szar volt) de eszerint Iniesta pl. nagyon jó teljesítményt nyújtott, Messi vagy Neymar pedig klasszis teljesítményt, ez pedig több, mint nevetséges, de több osztályzaton is lehetne fogást találni eszerint az értékelés szerint.

Előzmény: Tompus999 (224636)
Pib Creative Commons License 2014.10.28 0 0 224644

"Suárez 12 párharcot vállalt, de csupán egyet tudott megnyerni. (...) Suáreznek nem volt lövése vagy sikeres csele, tíz labdát ellenben elveszített."

Ettől ugye még lehetett jobb Pedrónál :D

Előzmény: alzir (224640)
Őrült kacsa a zebrán Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224643

Simeone nagy titka még az az argentín sportorvosi stáb, amelyet magával hozott. A vezetőjük egy kis alacsony muki, az egyik Fiesztában beszélt róla Vince vagy Fekete Norbi. A meccs előtti bemelegítéseken mindig ott van a pályán a játékosokkal.

Előzmény: Hoppá! (224639)
Attika30 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224642

Az első félidővel semmi gond nem volt szerintem, a másodikban viszont semmi jó nem volt.

Előzmény: alzir (224641)
alzir Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224641

nem igaz ez így, nagy lendülettel kezdtük a meccset, a játékosok odatették magukat, messit pl. még életemben nem láttam becsúszva szerelni - igaz, a szerelés most sem jött össze. de ha a játék nem működik, vagy csak esetleges, akkor egy bekapott gól után szinte törvényszerű a demoralizáció.

 

guardiola óta nincs edzőnk. ez van.

Előzmény: Hoppá! (224639)
alzir Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224640

ez amúgy még viccesebb:

 

"Suárez passzolt a legpontosabban a Barcelona kezdőjátékosai közül (94 százalék!), de amikor párharcokra került a sor, a Real Madrid védői egyszerűen megették vacsorára. Suárez 12 párharcot vállalt, de csupán egyet tudott megnyerni. Suárez nyolcszázalékos párharcmutatója messze a legrosszabb a mezőnyből a két csapat kezdői közül – ráadásul az egyetlen nyertes párharcot az uruguayi védekezésben vívta meg, támadópárharc mutatója kilencből semmi. Suáreznek nem volt lövése vagy sikeres csele, tíz labdát ellenben elveszített."

 

ehhez képest az az általános vélemény, hogy minden megmozdulásán látszott, hogy jobb, mint pedro, és persze jobb volt, mint messi. mert adott egy gólpasszt. aha.

Előzmény: Tompus999 (224636)
Hoppá! Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224639

Tökéletesem megfogalmaztad, mert az utóbbi meccseken megint jól látható volt, hogy a zseniális játékosaink sétálnak a pályán. Simeone nagyon jó edző és pikk-pakk lerendezné a dolgokat, fizikálisan és mentálisan is. Nem tudom pontosan, hogy mennyit keresnek a Barca játékosai, de szerintem néhánynak a fizetése az egekben van. Én is megdolgozom a pénzért és nem engedhetem meg magamnak a lazsálást, és ez vonatkozik a profi labdarúgókra is ( Barca ), mert ennyi pénzért fel kellene szántaniuk oda vissza a pályát. Arról nem is beszélve, hogy pocsék a védelmünk, a középpályássorunk lomha, a támadóink a 100%-os ziccert is képesek elbaltázni. Ennyi hibaszázalékkal nem lehet játszani, mert csak magunknak nehezítjük meg a dolgokat. http://www.eurobarca.hu/hirek/labdarugas/20141027-luis-enrique-meg-keresi-a-kezdocsapatat/16299 Érdekes cikk és ajánlom mindenkinek!

Előzmény: Attika30 (224634)
alzir Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224638

a tudomány hazudik, a lényeg, hogy a tv előtt ülő vérpistike mit gondol.

Előzmény: Tompus999 (224636)
alzir Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224637

"Iniesta oda passzolta a labdát, ahol Maschénak lennie kellett volna.

De miután Masche teljesen feleslegesen rárontott a labdásra, ezért nem ott volt, ahol lenni kellett volna."

 

ettől még iniesta nyugodtan felnézhet, mielőtt passzol, ha pedig nincs ideje felnézni, akkor bassza ki a labdát a francba.

 

mindenesetre ez a csapatjáték csődje volt. az összhang hiányát értelmetlen egyénekre visszavezetni, amikor egyértelmű a felelős.

 

Előzmény: doncike (224617)
Tompus999 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224636

Ez irónia volt, mivel ő volt a legjobb, legalábbis eszerint az értékelés szerint

Előzmény: Attika30 (224624)
alzir Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224635

nahát, nahát.

Előzmény: Tompus999 (224622)
Attika30 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224634
Attika30 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224633

Szerintem Curtouis, Miranda, Modric, Koke, Costa, legszebb gólt nem tudom most így, di Maria, Simeone, Jese, El Arabi lesz, legalábbis szerintem ők voltak a legjobbak a jelöltek közül.

 

Egyébként én Simeone-t is szívesen látnám itt, lehet, hogy nem rúgnánk vele 100 gólt, de végre lenne védekezésünk és kihajtanák a belüket is a játékosok.

Előzmény: Hoppá! (224631)
Hoppá! Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224632

Ma 22:30-kor veszi kezdetét a La Liga díjátadó gálája, amit a Sport2 élőben közvetít. A játékosok a tavalyi szezonban nyújtott teljesítményükért kapnak meg egy-egy díjat. Hat jelenlegi Barça- és három Barça B-játékos van nevezve nyolc díjra:
Jordi Masip (Év kapusa, Liga Adelante)
Sergio Busquets (Év középpályása, Liga BBVA)
Sergi Samper (Év középpályása, Liga Adelante)
Andrés Iniesta és Ivan Rakitić (Év támadó középpályása, Liga BBVA)
Rafinha (Év felfedezettje, Liga BBVA)
Jean Marie Dongou (Év afrikai játékosa, Liga Adelante)
Neymar (Év dél-amerikai játékosa, Liga BBVA)
Lionel Messi (Év gólja, Liga BBVA)

Tavaly három Barça-játékos nyert: Iniesta lett az év támadó középpályása, Messit az év csatárának és az év játékosának választották meg, Deulofeu pedig a másodosztály legjobb játékosa lett. Az argentin most "csak" az Év gólja díjra esélyes, de Iniesta megvédheti a címét és ismét ő lehet az év támadó középpályása.

Hoppá! Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224631

Ma este La Liga díjátadó gála a Sport2-n (22:30).
Az előző szezon legjobbjairól döntenek az első, valamint a második osztályban.

Legjobb kapus: Caballero, Navas, Courtois. 
Legjobb védő: Ramos, Filipe, Miranda. 
Legjobb kp: Modric, Busquets, Gabi. 
Legjobb támadó kp: Iniesta, Koke, Rakitic. 
Legjobb csatár: Costa, Ronaldo, Vela. 
Legszebb gól: Messi, Ronaldo, Giovani.
Legjobb edző: Simeone, Jemez, Valverde.
Legjobb dél-amerikai: Di Maria, Bacca, Neymar.
Legnagyobb tehetség: Jesé, Saúl, Rafinha. 
Legjobb afrikai: Mbia, Brahimi, El Arabi.

Liga Adelente:
Legjobb kapus: Masip, Lux, Irureta.
Legjobb védő: Yuri, Babin, Insua. 
Legjobb kp: Samper, Pita, Juan Dominguez.
Legjobb támadó kp: Valeron, Jota, Ayoze. 
Legjobb csatár: Scepovic, Viguera, Kike. 
Legjobb edző: Setién, Garitano, Vázquez. 
Legjobb afrikai: Dongou, Kitoko, Sissoko.
Legjobb dél-amerikai: Dávilá, Lux, Yuri. 
Legszebb gól: Aridane, Morcillo, Pedro.
Legnagyobb tehetség: Ayoze, Insua, Jota.

Authentik1 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224630

Csűrhetjük csavarhatjuk, mivel Iniesta nem nézett fel a passz elött, a gól legalább 90%-ban az ő hibája.

Előzmény: Attika30 (224619)
Attika30 Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224629

Masche azt csinálta amit egy vkp-nek kellett volna, nem azt amit egy khv-nek, de mivel nem is khv. csak ott játszatják így nem tehet róla. Küzd, hajt, csupaszív játékos és tényleg mindent megtesz amit csak tud, de nem középhátvédnek való.

Előzmény: Pedrag1055 (224627)
doncike Creative Commons License 2014.10.27 0 0 224628

Masche nem szemből jött (hanem oldalról), ráadásul nem érte volna el a labdát (max. egy pirosért felrúgni tudta volna Iscot, ez a hátsó lassításból kiválóan látszik) és Iniesta pontosan oda tette a labdát, ahol érkezni látta Maschet ... csak utóbbi nem a passzra érkezett segíteni, hanem rárontott a labdá(s)ra.

 

Ez pontosan egy Guzmics-szintű döntés volt a részéről.

 

Ezzel együtt végső soron nem őt hibáztatom: olyan helyen játszatják, ami nem az ő posztja.

Előzmény: Pedrag1055 (224627)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!