Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2003.10.07 0 0 945
Vagy legurulhatnánk Beloianniszba, ott tényleg görögök élnek, tényleg van egy igazi görög taverna a falu közepén, és itt van az 51-es út mellett :-)
Előzmény: Vad (943)
bogyó Creative Commons License 2003.10.07 0 0 944
Vicceltem, helló.

Amúgy mindenen túl tényleg korrekt a hely, és még százalékot sem kapok :-)

Előzmény: Golf III (942)
Vad Creative Commons License 2003.10.07 0 0 943
Hát, a balatoni félkész görög falunál görögebb...
Bizonyára az étel-ital környezetre gondolt.
(vagy százalékot kap a behozott vendégek után)
;)

Mehetünk máshová is, de télleg nem rossz hely az a Beograd rkp.
Valami novemberi csendes hideg péntek estét bírnék javasolni.

Előzmény: Golf III (942)
Golf III Creative Commons License 2003.10.07 0 0 942
Hello,

"... olyan környezetben, amely maximálisan görög, sőt, krétai ..."

Ha neked ez olyan környezet, vagy hasonló mint Kréta, hát nem nagyon hiszem, hogy jártál már a "Nagy sziget"-en.
Sartihoz sincs sok köze...

T.F.

bogyó Creative Commons License 2003.10.06 0 0 941
Bizony, a nedű is :-)
Mondjuk nem annyira olcsó, de szinte mindent tud, amit egy görög est Sartiban :-) Néha tányértörés is van, meg élő zene, nagy nyüzsi és rettenetesen finom kaják, borok.
Előzmény: marcipannyuszi (940)
marcipannyuszi Creative Commons License 2003.10.06 0 0 940
"mindezt olyan környezetben, amely maximálisan görög, sőt, krétai"

A Nedű is?!

Támogatok minden értelmes 5letet!

Előzmény: bogyó (939)
bogyó Creative Commons License 2003.10.06 0 0 939
Szombaton beszélgettem Vaddal, és arra az álláspontra jutottunk, hogy érdemes lenne egy Kréta-tudásbázis alakulógyűlést tartani a Belgrád rakparti Taverna Dionüsszoszban.

Ezzel ugye összekötnénk a kellemest a kellemessel, egyrészt mindenki emlékezhetne a nyárra, mindezt olyan környezetben, amely maximálisan görög, sőt, krétai. A báránylábszár pl. isteni :-)

Szóval, időpontot és résztvevőket ide a topikba írjatok jól. Szívesen látunk idegenvezetőket, utazási iroda-képviselőket, stb., vagyis mindenkit a másik térfélről: mi nem haragszunk ugyanis rájuk :-)

Előzmény: marcipannyuszi (938)
marcipannyuszi Creative Commons License 2003.10.06 0 0 938
+jöttem.

Bővebbet később.

Üdv minden topiclakónak!

Trianta Creative Commons License 2003.10.02 0 0 937
Sziasztok!

Ha van kedvetek, küldjetek képeket, leírást, éleménybeszámolót a Hellasz.hu-ra!

Web: http://www.hellasz.hu
Fórum: http://www.hellasz.hu/forum

Jox

ayera Creative Commons License 2003.09.30 0 0 936
Sziasztok!
Mi múlt héten érkeztünk haza Nyugat Kréta/Agia Marina/Eurotours/2 hét! Fantasztikus volt a nyaralás, és meg kell, hogy mondjam az idegenvezetőnk is az volt!:) Nem egy unott p...a volt, teljes lelkesedéssel viseltetetett kréta iránt, rengeteg információt kaptunk az ottani emberekről a városokról a szokásokról, és a kirándulásokról! Nagyon megkedveltük! Úgyhogy Nyugat krétát Eurotourssal ajánlom Edit nevezetű idegenvezetővel!
Szóval egy kis beszámoló: A tenger Agia Marinában mindennap más arcát mutatta meg nekünk, egyszer úgy hullámzott, hogy nem tudtunk belemenni, egyszer úgy, hogy küzdeni kellett vele, utolsó napokban pedig olyan nyugodt volt, hogy még úszni is lehetett!:)
Programok:
Az első: Szamária szurdok: Gyönyörű volt, igaz egy kicsit hosszú, de megfelelő cipőben simán meg lehet csinálni! Bár egy-két idősebb ember eléggé ki volt borulva, no meg az abnormálisak akik papucsban és szandálban akarták végigcsinálni...no mindegy...összességében simán végig lehet rajta menni és érdemes nekivágni!
A második: Kolostor, Cseppkőbarlant, Elafonissi: A cseppkőbarlang gyönyörű és a környező hegyek, kilátás is az. A kolostorban nem láttam az aranylépcsőfokot (azóta vezekelek bűneimért:)), viszont az egyik utastárs hölgy a szólás ellenére sem vett fel takaró ruházatot, és pont találkoztunk a pópával, aki olyan balhét csapott, hogy a csaj majden sírva vonult vissza!! Elafonissi csodálatos volt!
A harmadik: Knossosz és Heraklion! Knosszos érdekes volt, nekem tetszett, és az idegenvezetőnk sok érdekes dolgot mesélt, igaz Hereklionban a régészeti múzeumban szinte csak átfutottunk és a fontosabb dolgokat néztük meg, de nem is lett volna kedvünk többhöz, mert annyian voltak mint a piacon!:(
A negyedik: Gramvousa és a lagúna! Nos hát ez érdekes volt, legalábbis az utazás odafelé, ugyanis megjegyezték indulás előtt, hogy kicsit jobban hullámzik a tenger, mint szokott, ez még nem rendített el minket, de miután a műanyag függönyöket lehúzták és elkezték osztogatni a hányás elleni gyógyszereket, kicsit megrendültem!! Hát elég durva volt, hatalmas hullámok voltak, a hajó meg hullámzott vele, az utasok fele hányt, én meg csak szorítottam a barátom kezét, és reméltem vége lesz ennek a rémálomnak, akkor úgy gondoltam, hogy a látvány ami esetleg vár ránk ott nem kárpótolhatja ezt az utat...de kárpótolta! Gyöngyörű volt a kilátás a Kalózok várából, és a lagúna az valami fantasztikus volt, a tenger mindenféle árnyalatban játszott, a feketétől a zöldön át a világos és a sötétkék, minden volt!És a rózsaszínű homok ami itt sokkal jobban látszott, mint Elafonissibe! Visszafelé már nem volt gáz a hajóval!!
Az ötödik: Szantorini! 4,5 óra oda és 4,5 óra vissza! Szerintem el lehetett lenni azon a nagy hajón, legalábbis mi elvoltunk! Szantorini csodálatos mesevilága, gyöngyörű kék-fehér házai, kis utcácskái nagyon megfogtak! Igaz az idő elég kevéske volt, de így is láttunk majdnem mindent! Ezt nem érdemes kihagyni, és őszintén szólva az egyik programot sem!

Valószínűleg olcsóbban is megúszhattuk volna ha nem fakultatív programokkal megyünk el, de mivel nincs jogsink, így nem tudtunk bérelni autót sem és motrot sem. Meg nem tettünk volna ennyi információra sem szert ha magunk megyünk. Bár még nagyon sok mindent nem láttunk, Kelet Krétát Heraklion kivételével(ami nem volt egy nagy szám)abszolút nem is! Viszont azt mindenképpen ajánlom, hogy járművet nem az iroda ajánlásával béreljetek, ugyanis sokkal drágább! Mi csak biciklit béreltünk, az általuk javasolt irodában, ahogy egy bicikli került 11 euróba, legközelebb egy másik kölcsönzőnél ugyanolyan biciklit megkaptunk 7 euróért! Szóval szerintem ezt nem érdemes általuk, igaz kihozták házhoz, meg el is viszik, de ennyit nem ért meg!
A repülő utunk is simán ment, egy percet nem késett, sem oda sem vissza!
Viszont az árak a csillagos ég, nagyon drága volt minden!
És köszönöm szépen neketek a sok infót, valószínűleg, még visszatérünk Krétára egyszer, a Keleti részére is!

ke_p Creative Commons License 2003.09.29 0 0 935
jó utat! :))
Előzmény: Csibe (934)
Csibe Creative Commons License 2003.09.29 0 0 934
Csip-csip! :-))

Köszi szépen a bíztatást!!! Rossz dolog, hogy nem lehet bízni igazán egy irodában sem! Mi tavaly 5 Kontival voltunk és 100%-ig azt kaptuk amit akartunk, de mint Te is írod, meg olvastam néha becsúszik ez-az..

Ma vagy holnap már befizetünk valahová és akkor ha visszajöttem beszámolok eseményileg! :-))

Előzmény: ercsibe (932)
ke_p Creative Commons License 2003.09.28 0 0 933
Kedves Zsanna, én nem vitatom, hogy Neked jobban tetszett, sőt, azt sem mondtam, hogy nem szép. Ouia a legszebb és leghangulatosabb település egész Santorinin.
Én azt mondtam, hogy ez nincs arányban azzal a cirkusszal, ami van körülötte.
Egyszer elmentünk oda és egy tetőteraszon vacsoráztunk naplementekor. Négyszer (!) mondták el amíg leültünk, hogy itt csak iszogatni nem lehet, a naplemente idején enni kell. Már az Ouia táblánál rendőr fogadott és figyelmeztett, hogy csak a kijelölt parkolóban hagyjam az autót. Az emberek letaposták egymást, hogy jobban lássák a lemenő napot. Hiszti volt a köbön.
A naplementét többet néztük Ouiából, hanem kimentünk a Thirai buszpályaudvarra és ott néztük, ahogy hisztérikusan verekszenek a turisták a fuvarért, hogy még elérjék a naplementét. Lökdösődtek a taxiért, ordítoztak egymással, fürtökben préselődtek a buszokra, srb.
Erre gondoltam, hogy ennyit nem ér.

Más.
Egy thirai őslakos mondta, hogy egész Santorinin utálják az ouiaiakat, mert nagyképű, beképzelt, fennhéjázó emberek.

Előzmény: zsanna (931)
ercsibe Creative Commons License 2003.09.28 0 0 932
:) két csibe beszélget...
A quaestorral semmi gond, korrekt cég, azt kapod, amire befizettél. Az Irini meg tuti teszeni fog. Eddig mindenkinek bejött. MEg állítólag az összes quaestoros is oda megy nyaralni. (amíg mi ott voltunk, több mint a fél ház ott dolgozókból állt...)
Az idvezekkel meg nem lesz bajod, mert ha kocsit bérelsz, azaz nem szervezett túrára mész, akkor egyrészt nem találkozol velük,és így is-úgy is te leszel a rossz ember, legyél te bármelyik iroda utasa. Asszem pont az 5kontiséknál volt gond, hogy befizettek magyar nyelvű progira, és csehekkel rakták egybe őket. OK-OK, utó/előszezon, de ha angolul tudnak, akkor egy angolt féláron kaphattak volna, de így befizettek egy cseh nyelvűre... És erre írta azt egy kilétét fel nem fedő régi kedves ismerősünk (id.vez. nicken) hogy emiatt minket -önjelölt kréta tudósokat, meg magánzókat- kell hibáztatni, mert miattunk nincs tele a busz... Szóval akármelyik irodával mész, ha kocsit bérelsz és nem az ő méregdrága útjaikra fizetsz, tüske vagy. Nem kell törődni velük. Ha meg szervezettel mész, akkor úgyis kinek a pap -kinek a papné...
Quaestor a Travel Service-zel megy, tök normális bagázs, udvarias, korrekt sztyuvik, jó kaja. No problem.
Előzmény: Csibe (930)
zsanna Creative Commons License 2003.09.28 0 0 931
Azért ezzel nem értek egyet. Nekem Oia sokkal jobban tetszett, mint pl. Fira. És- szvsz - ha Santoriniről betesznek egy képet illusztrációként valahova egy cikk mellé, akkor 80 %, hogy a képen Oia fehér házai lesznek. (Sőt, az a tapasztalatom, hogy a Krétáról szóló cikkek elég jelentős részét is ilyen, vagy a Pyrgosi kék kupolát ábrázoló képpel körítik.)
Előzmény: ke_p (922)
Csibe Creative Commons License 2003.09.28 0 0 930
Ercsibe,
Köszi! Dehogy favorizálom én kelet krétát (még sohasem voltunk), csak e két utazási irodával már voltam és meg voltam elégedve. Ugyanakkor amiket írtatok a Quaestorról és az idegesvezetőről az elbizonytalanított.. Télleg a Malév oldalon nincs feltüntetve a Quaestor, nem malév charterrel mentetek?
Előzmény: ercsibe (929)
ercsibe Creative Commons License 2003.09.28 0 0 929
Quaestorral Platanias-ra az Irinibe. Tengerpart egy köpés, a legnyüzsisebb hely Platanias, Chania busszal pár perc, West Crete autókölcsönző a főúton balra igen kellemes árakkal dolgozik, és alkudni is lehet.
Ha kelet Krétát favorizáljátok, nos ez esetben annyira nem vagyok bölcs, nekem nyugat kréta az Isten, és onnan mentünk át keletre 4 alkalommal a 2 hét alatt. Meg mindefelé. Kb 3 hete írtam bazi hosszú beszámolót. Jó nyarlást.
:( -én is akajok!!!!
Előzmény: Csibe (928)
Csibe Creative Commons License 2003.09.28 0 0 928
Sziasztok!
Úgy néz ki jövő héten elmegyünk last minute Krétára. Még nincs lefoglalva az út, előtte szeretném kikérni a véleményeteket.. (A topicot végigolvastam)

Tehát az Ibusznál Amoudara-n van apartman. Milyen ez a hely? Az 5kontinál viszont több helyen.

Szeretnénk pár napra kocsit bérelni és körülnézni a szigeten. Olyan helyre szeretnénk menni, ahol azért még ilyenkor is vannak, de nincs tömeg és van látnivaló és esténként lehet csavarogni.. Na?
Mit tanácsoltok, hová menjünk (és melyik irodával)?

Köszi,
Csibe

ke_p Creative Commons License 2003.09.26 0 0 927
Van! feltétlenül nézzétek meg, bár találkoztam több olyan emberrel, aki azon csodálkozott, hogy mi a fenét tudtunk Santorinin egy hétig csinálni, amikor "nincs ott semmi".
Nem vagyunk egyformák.
Előzmény: kovge (925)
kriszi3 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 926
Szerintem van értelme egynapos Santorininek is (mi is így voltunk). Nem tudod az egészet bejárni, de a hangulatát, varázsát megérezheted ennyi idő alatt is. De szerintem érdemesebb csak hajójegyet venni, az infokat könyvben is elolvashatod és akkor legalább nem "terelgetnek" és nem mondják meg, mit kell szépnek látnod és lefényképezned!!! Van helyben is busz, ami 20 percenként jár kb. meg a taxi sem annyira drága.
Előzmény: kovge (925)
kovge Creative Commons License 2003.09.26 0 0 925
Hello!
Van meg itt Kretan valaki a topicrol most? Hetvegen talakozhatnank.
Jo otlet szerintetek egy helyi irodaval elmenni K-Kretara egynapos utra? Ag. Nik.-tol egeszen Vai-ig aztan le a legdelebbi varosig (nem jut most eszembe a neve) es vegul vissza Iraklionba. Sztem sok ez egy napra es csak buszozasbol allna az egesz.
A masik ugyanilyen kerdes, hogy van-e ertelme San torininek egy napra? A hajo 11-re er oda es 17-kor mar jon is vissza alig fer bele valami.
koszi!
Vad Creative Commons License 2003.09.24 0 0 924
Októberben mehet, ha mindenki visszajött...
Idegenvezetőékkel is találkoznék, hátha okosabb megoldás is van mint egymást szívatni :)))
Előzmény: bogyó (923)
bogyó Creative Commons License 2003.09.24 0 0 923
Tényleg, nem csinálunk egy nagy idényzáró kajálást a Belgrád rakparton? :-)
ke_p Creative Commons License 2003.09.23 0 0 922
Azért az Ouia nem egy akkora dobás, mint amekkora a cirkusz körülötte. A nap meg máshol is lemegy :)))))
Előzmény: kriszi3 (920)
ercsibe Creative Commons License 2003.09.23 0 0 921
:)
No comment...
Nekem amúgy először Márta tök szimpi volt, aztán kibújt a szög a zsákból. A másik meg eleve elásta magát tavaly.
Előzmény: kriszi3 (920)
kriszi3 Creative Commons License 2003.09.23 0 0 920
A sokszor lerágott idvez témához szeretnék hozzászólni. Krétai nyaralásunk alatt voltunk olyan pofátlanok, hogy semmilyen fakultatív programra nem fizettünk be (és mégsem tévedtünk el:-)), viszont a Santorini kirándulásra - csak hajójegy - a Quaestor helyi partnerirodájánál (El Greco) neveztünk be.
A hajóig közös buszon utaztunk a Quaestorosokkal és részesülhettünk Márta idvez alázásából. Minden mondatát úgy kezdte: Amit most mondok azokra nem vonatkozik, akik csak hajójegyet vettek és a kirándulásra nem fizettek be.... Ill. közölte velünk: a hajón meghallgathatunk tájékoztatót a szigetről angol és német nyelven, a kirándulókat ő 11-kor várja itt és itt...
Majd reggeli után még annyit mondott: Azért annyit tegyetek meg, hogy átmentek helyi busszal Iába...
Pár perccel később hallottuk a hangosbemondóból, hogy az Eurotoursos idvez, Anita hívja az utasait tájékoztatóra és hozzáteszi: de természetesen szeretettel várom bármelyik iroda utasait. Elmentünk. Még kérdésekre is válaszolt. És nem esett nehezére. A Quaestorosnak vajon miért fáj??? Megjegyzem, nem vontuk volna el a "fizetős utasoktól", tekintve hogy rajtunk kívül 13-an voltak...
Ja, és voltunk Iában. Oda-vissza taxival négyünknek 20 Euroért...
Előzmény: ercsibe (919)
ercsibe Creative Commons License 2003.09.16 0 0 919
Ok, tudom (mielőtt megköveznének, vagy idveznek újabb röhögnivalót adnék) a vízben nem nő moha... :)
Előzmény: ercsibe (918)
ercsibe Creative Commons License 2003.09.16 0 0 918
Szia Zsanna!

Igen, körbejártuk az egészet. Mivel a kapitány mondta, meg óriási plakátok hirdetik a kikötőben, hogy Golden Sand with SHELLS (így), először átmentünk. A part valóban homokos, a tenger kifogástalan színű, de amint bemész, vannak sziklák benn. NEm az éles-hegyes fajta, hanem a az a sunyi lapos, majdnem sima, amire rálép az ember, mert ez bizti nem vág, majd hoppá... Beljebb tényleg hófehér homok.
Valszeg Balos után el lettünk kényeztetve, mert az egy csoda, és azt nehéz überelni...
Úgyhogy körbejárkáltunk, majd az utsó percre bementünk a hajók oldalán is, mert a weblapja azt írja, hogy ott meg búvárkodni lehet. (3db áttetsző hal, szemét, moha -nem egy Vörös tenger...)

Előzmény: zsanna (915)
Vad Creative Commons License 2003.09.15 0 0 917
Lehet, hogy jobb az ingyenjegy, de tudomásom szerint 4 óra késés esetén lép be az, hogy az utasnak ebédet/vacsorát, szállodát biztosítsanak ingyen a következő gépig.
Előzmény: marcipannyuszi (916)
marcipannyuszi Creative Commons License 2003.09.15 0 0 916
Tizennégy órát várakoztak Krétán egy Malév-gép indulására az utasok. A turisták közben azt sem tudták, hogy várhatóan mikor jutnak haza. A cég vezérigazgatója kompenzálást ígér az utasoknak.

A repülőgépnek este tíz körül kellett volna Ferihegyre érkeznie. A krétai reptéren azonban kiderült, hogy a járat, amelyre a magyar utasok várnak, nem is létezik, ezért több utasnak a jegyét sem kezelték. A turistákkal senki nem közölte, hogy menetrendi módosítás miatt a gépük három órával később indul, így csak hajnali kettőre érnek Budapestre. A megadott időpontban viszont a járat műszaki problémák miatt nem tudott felszállni, ezért az utasok az éjszakát a várócsarnokban töltötték. Végül délelőtti indulással tizenegy órakor értek Ferihegyre.
- Folyamatosan változott, folyamatosan írták ki az időpontokat, de nem tudtuk, hogy mi az igazi indulási időpont. Az utolsó pillanatig bizonytalanságban voltunk. Egy szerencsénk volt, hogy a kicsi jól bírta – írta le a megpróbáltatásokat az egyik utas.

A Malév vezérigazgatója kárpótolná a turistákat. "Szeretném azt, ha már ilyen eset fordul elő, akkor a kollégáink az utasokat a lehető legrészletesebben tájékoztassák, és egyszerűen mindent megtegyünk azért, hogy ezt a késést valamilyen módon kompenzáljuk” – mondta el az eset kapcsán Sándor László.

Megtudtuk, hogy a turisták kérhetnek kártérítést, de a cég egyenként megkeresi őket és akár ingyenjeggyel is kárpótolja az utasokat.

RTLKLUB

?!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!