Ennél azért jelentősen több lehetőséged van. Béjemvééé eszembe nem jutna. Túlárazott, brutálisan lelakott fostalicska mind 500e körül.
Ellenben a Volvo kocka S/V70ese az 5 hengeres mocikkal jó vétel. Többnyire kevésbé vannak a náccáládoszok által lelakva (meg se veszik) biztonság nem kérdés. Egy gond van, a nagy szívó benyák közül a 170 lovas fogyija 12 liter körüli városban óvatosan. A kis turbo ugyanennyi, a nagy kicsit több. Cserében főleg a szívó szög egyszerű konstrukció. A dízel az öthengeres Audi motorral nagyon jó és megbízható a gatyádat nem eszi le. Szóval ha engem kérdezel van még lehetőség Espacin innen és BMW-n túl.
Ja hogy a Volvo tisztességes karbantartása is pont annyi mint minden másé ami tíz milla körül volt újonnan? Hááát, ez már csak ilyen.
Egy C70 kabrióra még össze fogom gyűjteni a pénzt. :-) Az nagy szívem vágya a 2,4-es magasnyomású turbo benyás motorral.
Viszont kéretik nem autópályatempót/autópályázást emlegetni 8 liter alatti fogyasztással.
Sokaknak az általad említett sebesség még épp belefér országúton (óra szerinti 105 amúgy még tényleg simán belefér országúton bünti nélkül). Így neki az lesz az országúti fogyija. A legtöbben nem nézelődni ülünk autóba. Nem mindegy hogy 400km-ről 4 óra alatt vagy 3 alatt érünk haza. Van akinek édesmindegy hogy egy órával többet otthon ücsörög vagy a kocsiban. Van akinek meg nem. Három gyerekkel a hátad mögött te se szarnád le vastagon, mert már így is féltávnál nyüzsögnek hogy OTT VAGYUNK MÁÁÁR? Öt percenként...
Nem mindegy hogy húsz perc alatt kimegyek Nyékre és még van egy óra szabadidős tevékenységem vagy kitötymörgök negyven perc alatt és alig marad kicsivel több mint fél órám ugyanarra. Soroljam? Én a fillérbaszást szarom le vastagon (és utálom is de rettenet mód főleg ha a fillérbaszó még fel is tart). Egy tank nyál egy hónapig elég nekem. nem egészen egy ezresre. Fél liter kúti áron 150 HUF körül van. 900km-en megspórolhatnék nagyon max 9x150 HUF azaz 1350HUF-t, ez nálam konkrétan a fillérfucking kategória. Ennél többet ér az hogy egy hónap alatt saccper fele ennyi percet NEM KELL az autóban töltenem. Igen, ez havi szinten durván 10 óra! Fűnyírásra, kocsibütykölésre, bármire szabadon elhasználható HA tudsz értelmes dolgot kezdeni magaddal. Ha egész nap ráérsz akkor persze pont mindegy 10 óra plusz vagy mínusz.
10-ből 10-nek szar már a futóműve. mit akarsz rajta vizsgálni? :-) Aminek meg nem mert költöttek rá az meg nem eladó 600-ért. De megkockáztatom millió felett se nagyon. :-)
Jól saccolod, 240 a papírozási folyamat. Mármint a papírt része. A műszakira megfelelőséghez meg ki tudja mennyit kell még rákölteni, ezt hajlamos az ember kifelejteni az egyenletből. :-)
Sztem van elég benzines és dízel Espace a környékeden, egy tesztvezetésre kapható bárki (üzemanyagtérítés ellenében max) és egy 30-40km-es jellemző etapodon ki tudod tapasztalni a fogyasztást.
A fehérem amióta az accony kergeti jellemzően néhány km-es távokon, jellemzően a kertek alatt rengeteg elsőbbségadás tábla, lámpák, gyorsítgatás, nem állat módjára közlekedve (tényleg vigyáz rá) klímázva olyan 9,2 az átlaga. Ugyanez a kocsi alattam jellemzően 10% város, 30% országút 60% autóút 8,4 körüli átlaggal poroszkálok (50-100-120). A fehér és a szürke verda fogyasztása szinte koppra egyezik alattam. Hosszú táv, klíma óra szerint 145 (navi szerint kicsivel 130 felett) kb 8,2-8,4 mindkét autó. Tisztán országutas fogyasztásról nem tudok beszámolni, azt olyan 8 literre picit alá saccolom óra szerinti 100-zal. Szóval a benzines fogyasztást egy tesztautóval mérd le, nálunk tuti hogy nem lenne 10 alatti úgy ahogy mi használjuk. Nyilván egy vidéki várost zöldhullámot meglovagolva átszelni nem ugyanaz mint ahogy mi használjuk.
Az offos 1.6 benzines Focus többet eszik mint 10 liter anyu alatt... Országúton 100-zal 6,9-7,1. Emiatt kissé hihetetlen mikor egy másfélszer ekkora súlyú, minimum dupla homlokfelületű nagyobb ccm-es benzines kocsira kb ezt a fogyasztást írják. Vagy a tempó nem ugyanaz hanem jóval kevesebb.
Nekem személy szerint a 16V is erősen hervatag menetteljesítményű, kitolnám a szemit, kész szerencse hogy nem azt vettem. :-) Még a dT nyomatéka/ereje is épp a mai dinamikusnak mondható autózás alsó határa.
Igen, egy értelmes dT-t nem kapsz meg fél millából, igen erre a vételárát rá fogod locsolni mire autó lesz belőle (csak a vezérléscsere összes feszítő, gumis tárcsa, egyéb szarok vagy 200e+munkadíj-olajok+szűrők) de egy benzines megfáradt fékére-futóművére is ugyanannyit kell költeni mint egy dT-ére. Ha ezt nem fogadod el hogy egy III-as Espace nem áll meg 1M alatt megbízható műszaki állapotra felhozva, nem nyikorgó-kopogó futóművel, ha csak 500-600e-d van autóra, akkor NE VEDD MEG. Ennyire egyszerű. Esetleg akkor ha a következő néhány (2-4) hónapban előreláthatólag befolyik annyi a kasszába hogy újabb 3-500e gond nélkül elkölthető. Különben csak az marad meg hogy egy rakás szar amihez még az alkatrész is 3x annyi mint a pusztuljkiszvifthez és a szerelők is 5-tel szoroznak munkadíjat kapásból ha meghallják milyen kocsiról van szó.
egyiknek van papirja masiknak nincs - téhát a a papirost lehet magyarositani kb 240gondolom megáll masik jo lenne donornak 240 plussz 350 - 590 s lenne 2 gépsárkányod :) persze plussza kotelezező dolgok, jah s magyarban/ konkrétan Makó/ vannak nem kint
az szép .... annyi pénzért tudott volna venni másikat :P
azért én a helyedben mégis csak elgondolkoznék a dolgon. a dt-n csak egy vezérlés csere árán veszel egy komplett 8 szelepes motort :) én nemrég vettem egy másikat, nagyon meg vagyok elégedve vele. németbe' is egy gazdája volt, meg itthon is. beltere, futóműve, motorikusan szép és jó, kívül kell egy kis optikai tuning és minden ok.
ja és a fogyasztás is egész jó, 7.3 - 7.6 között van , felhasználás függvényében :)
Jó lenne, csak belegondolok és már el is fáradok, a sok papír munka meg behozatal, szerelés utána járkálás, de ez lenne a legolcsóbb megoldás valószínűleg...
Ha hetvegen szolsz tudtam volna 280 ért friss muszakis dt-t, per pillanat 2 db dt lenne egyben mindkettő kinti szurke és grand egyben a ketto 350 - de mindkettő uzemképes...