1.) Aminél lehetett, annál én már bezártam, ebben jó vagyok. Ezért is kérdeztem, mert az SW-T-nél szeretném ezt a malőrt kihagyni ill. ha nem muszáj a leállít és újra indít akciót, egy nyitás miatt elkerülni.
2.) Gondolkodtam...eltelt a 24 óra, azért nem villogott. Nincs összefüggésben az üléssel.
Igenis hozzászólásában az " Ezt " kezdő szó más színű és alá van húzva, lehet mobilon nem vetted észre kattintva egy linkre visz.
Csomagtartó : igen, megoldhatta volna a gyár elektromos nyitásúra, de nem tette, házilag megoldható, sajnos a kulcs is bent felejthető a csomagtartóban,
ez már előfordult. Ebből okulva készítettem egy rejtett nyitást, cipész cérna hozzákötve a zár megfelelő részére,kivezetve a jobb oldali kapaszkodó hátsó , alsó részére, mely rejtve marad, ez egy kényszer nyitási lehetőség alakítást nem igényel.
Az indításgátló lámpa , na ezt még nem figyeltem meg, a villogó piros Hiss jelzésre gondolsz, az menüben ki-bekapcsolható (user manual itt a fórumon is ) kulcs kivétele után 24 óráig villog, ha addig nem indulunk abba hagyja.
Az ülés: A csomagtartó világítást le kell kapcsolni, nem teljesen lezárt ülésnél világít, lemerítheti az akkut.
Tanulok, el kezdtem olvasni a fórumot az elejéről, még egyszer, csak most már figyelmesebben.
Közben kérdezhetek?
1.) Gyakorlati praktika...avagy Ti hogyan csináljátok?
Az 1 kulcsos rendszer kicsit szokatlan.
Az ülés zár használatára / nyitására (és gyári doboz) gondolok, amiről már korábban írtatok.
Ugyebár, csak akkor nyitható(k), ha a motor nem jár, a gyújtászárból kivett kulccsal.
Mi van akkor, ha motorozik az ember, megáll egy pillanatra, aztán egyből menne is tovább, de ki szeretne szedni valamit, valamelyikből?
Akkor muszáj leállítani a motort, mert kell a kulcs, igaz?
Ezt, hogy lehet kivédeni?
Esetleg +1 kulcs csak az ülészárhoz és dobozhoz?
Vagy van valami ötletesebb megoldás?
2.) Azt hittem valahogyan lemerítettem, mert az indítás gátló visszajelző nem villogott.
Nem csuktam le rendesen az ülést. Miután lenyomtam és reteszelődött, hát akkor sem villogott.
De a gyújtás ráadása majd levétele után már igen.
Ha az ülés nincsen lecsukva (csak lehajtva), akkor az indítás gátló rendszer nem élesedik be?
Köszi a segítséget, minden infót szívesen veszek.
Az a gond, hogy nem tudom eldönteni igazából, hogy ilyen volt, vagy romlott, csak olyan az érzésem, mintha. Ugye közbe sokat mentem az ezres suzukival, ami megy mint a barom, nem tudom, hogy nem-e azzal hasonlítom össze.
Mindegy, ebben a szezonban így használom. Június végén megyek a Grosglocknerre, augusztusban pedig Erdélyországba.
Érdemes összekötni kihajtás átnézéssel, levenni a burkolatot, igaz az olajat le lehet cserélni ha fent van, de nekem sikerült beöntéskor befolyatni a
a műanyag alá is.
Azt tudtátok a motor alatt lelóg egy cső, mely le van dugózva, valami kondenzvíz víz gyűjtő lehet, mintha láttam volna, azt a dugót néha ki kell venni.
Fotót nem csináltam erről való igaz. De rá lehet jönni nélküle is. Pont ahogyan jelölted. Én egy mércés edénybe engedtem és pár cm3-vel többet töltöttem vissza. Kicsivel több ment bele 3dl-nél. Középtámaszon a bal talp alá tettem egy lécdarabot, hogy ne follyon mellé semmi. Pár hónappal elöbb ellenőrizve volt a szint.
"Az olajat ha nem vagy benne biztos inkább cseréld. Az is öregszik és hiába nem volt használva két évenként mindenképp le kell engedni. Esetleg ilyenkor én a szűrőcserét nem forszíroznám."
Megnéztem. Nem tudom, hogy lecserélték az olajat vagy sem, mert amúgy szép "friss" állaga és színe van.
Ami biztos, hogy Champion COF104 szűrő van rajta és ahhoz nem nyúltak jó ideje (poros, kis porcicák alul).
Pár oldallal visszább írogattam a végáttétel olaj cseréjéről és linkeltem azt is, hogy én mit tettem bele. Sokan sima motorolajat tesznek bele, sőt gyárilag is egy hig lötyi van ott, de szerintem kell abba a hajtóműbe a jó szint. hajtómű olaj.
Szerintetek mire utalhat az, hogy induláskor felpörög a motor, és eltelik némi idő, mire elkezd úgy igazából húzni. Nem vészes, de érezhetően hosszabb ez az idő, mint korábban.
Bejáratás.
Beindít...melegít...indulunk....igazat megvallva nem gyorsan....max.80-90km/h volt, de az 50-60 km/h gyakoribb....ismerkedünk, feleségem szokja.....fordulat tán 4-5000 között.
Olajcsere állítólag volt. Bár jobban örülnék, ha nem lett volna, mert akkor tuti cserélném.
Szerintem, ha volt, ha nem, most (is) csere lesz.
Lesz sok alap kérdésem, amit nem tudok még!
Pl. Mi az ill. hol van a végáttétel olaj?
Esetleg képet tudsz?
Milyen kell oda és mennyi?