Igen sajnos le kellett vágni a szárnyukat mert sajnos mindig fenn jártak az ol tetején és a fácánoson aminek hálo a teteje.Tudom hogy igy nem szép de nekem még igy is tetszenek.
Szépek a pulykáid! De úgylátom, hogy nem kimélted a szárnyukat :-(. Ha csak a vezér tollakat vágod meg akkor is ugyan azt az eredményt éred el, a szárny fedőket felesleges levágni és csunyává is teszi a madarat!
Sziasztok igen pont azokra gondoltam amik olyan marha nagyra nőnek, nekem csak bronz tojók meg egy fehér fekete cirmos tollu bakom van, fogalmam nincs mi a hivatalos megnevezése, de ezek max 6-8 kilosak,és nagyon maximumot irtam szerintem, szoval ennél nagyobat is szeretnék párat hogy enni is legyen mit :D majd készítek róluk fotókat is és felrakom.Nem hinném hogy minőségi és fajtatiszta pulykák...nem értek hozzá...azt majd eldöntitek ti hogy mik.
Nekem is volt tavaly egy fehér bak (netto 17kg. volt mikor levágtuk,és nagyon bicegett mert fel volt dagadva az eggyik lába),egy vörös bak(sajnos őt is le kellett vágni mert a gyöngyös kakas egyfolytában kergette és csak fogyott).
Itt egy kép róluk:
A fehéreket Borsodnádasdról hoztuk 3 hetesen,ha jól emlékszem 2800/db. volt,kb.2-3kg.-san.Sajnos mivel teljesen kezdő voltam csak kettő maaradt meg felnöttnek,egy bak és egy tojó.Volt egy réz tojóm és egy réz bakom még.A két bak egyfollytában verekedett egymással.
Itt egy kép a fehérekről még fiatalon:
Idén van 1 réz tojom ami tavalyról megmaradt,1-1 sötétebb és egy világosabb tarka tojó,1 fehér tojó,1 kék tojó,1 fekete tojó,és egy fekete bak van hozzájuk.Tavaly vettem Capricorn-tól 5 kispulykát ami mind tojó lett,keltettem vett tojásokat abból lett a fekete tojó és bak.
Ha valaki tud fehér hushibrid tojást eladót akkor jelezze mert vennék én is saját keltetésre magamnak.
Ha nem felejtem el akkor holnap lefotozom a mostani pulykáim és felteszek róluk képeket.
sziasztok nem tudja valaki hogy a fehér hús pulyka tojást hol lehetne beszerezni?Nem tudom a hivatalos nevét, nekem a sima paraszt pulykáim vannak, de szeretnék nevelni olyan jó nagyra és súlyosra növő fehéret is.
Hát ha az enyémből indulok ki, akkor emésztési rendellenesség, de nálam hosszabb ideig tartott.- fura öklendező mozdulat. Itt se tudtak róla mondani semmit. (az orvos se mondott, semmi többet amikor megnézte,...) Nem vettél észre rajta furcsa viselkedést, vagy az ürülékén valami furcsát? Esetleg nem idegesítette a szomszédot? Nekem nincs több tippem