..gyenge pont a valljuk be kicsit darabos LV:( de ez ENGEM hidegen hagy!!!! nekem egész más szempontok voltak fontosabbak, mikor ezt a vázat választottam . én csak megosztottam véleményem arraól a kérdésről, hogy aszonygya: vakarózom a vázválasztás ügyében, elsősorban a LV miatt......amit itt valaki felvetett
Mindenki mast tart fontosnak. En pl. evek ota nem veszek dslr-t, annyira fontosnak tartom az elokepet, kihajthato kijelzot es kontraszt af-et. Ha fizetnenek erte, akkor sem kinlodnek negykezlab a szogkeresovel. Szerintem hamarosan tokeletesedik ez a terulet, csak az elso leveheto kijelzonek kell megjelennie. Eljon az ido amikor a gepet allvanyon beallitom a viragok koze, aztan leulok egy kozeli padra es onnan makrozgatok (vezetekek nelkul). Akkut sem kell cserelnem a fejallito motoron, mert napelemes lesz a toltoje..:))
Engem komolyan erdekelne, hogy mi az a gyenge pont. A Live View? Miert lenne az gyenge pont? A nagyitas miatt? Vagy a CDAF hianya miatt? Komolyan nem ertem mi az ami neked gyenge pont es ki kell valtani...
A Live View nem kepes csodakra az teny, de kivancsi lennek, hogy magasan a fejed folott tartva te hogy hasznalnal toroekes mattuveget vagy szogkeresot a koNponalashoz...
A Live View egy nagyon jo dolog csak tudni kell mikor kell hasznalni...
olvass figyelmesen!:):) nekem is 20-asom van, tökkkkkéletesen + vagyok vele elégedve! használom, a gyenge pontjait más alternatív lehetőségekkel kiküszöbölöm....slussssZ! . nem értem a problémád:(-ja: én nem személyeskedtem!
Még ki sem próbáltam a LV-t -> tök felesleges a LV.
Egyéb magvas mondandóval bíró, elmés hozzászólás?
(Bocs, csak nem bírom az ilyesmit... főleg, a nem használható kihajtható elcédé rész "tetszett"... el kell menni állvánnyal természetfotózni, reprózni, makrózni, ilyesmi... egyből kiderül, hogy mire is jó a LV, miért lehet vele baromi kényelmesen és precízen dolgozni)
eladó egy 2 hetes k20d garos magyar ,alapobi,kb 200 expós,valamint egy k100 d super dupla kit, garos magyar 10 hónapos 3000 expo mindkettő gyönyörű mint az uj karcmentes hibátlan.Hivj az árban megegyezünk próbáld ki!tel:06309351022
.........mi az a livewiev?.....:) . a gépem 2 hónapja van meg.......még kipróbálás szintjén sem jutottam odáig, hogy kipróbáljam a LW-t! 1ébként meg, kihajthatatlan löcödö hiányában tök felesleges...és elmondások alapján ratyi is:( . egy megoldás van, ami kiküszöböli a két hiányosságot: 1. törőékes-rácsos mattüveg, 2. szögkereső -nagyítós- így, pont azt látod, ami előtted van! . egyszerűbb megoldás, mint egy tök jó lájvjúvval felszerelt váznak nekiállni, és fejszével-pákával-sziggszalaggal pentaxosítani:):):)
Én holnap veszem meg a K20D-t. Fotós ismerősöm használja már egy ideje, csak dicshimnuszokban tud róla beszélni :) Egyedül a LiveView-re panaszkodott, azt mesélte, hogy lassú a frissítése. Engem nem zavar, makrózás céljából képes vagyok befeküdni vízbe, sárba, továbbra is :D
Az élőkép nekem azért fontos, mert bizonyos makrofotózásnál, földközelben, ingatag helyzetben kényelmesebb/biztonságosabb. Ezt tudja-e a gép, vagy erről mi a véleményetek? Esetleg ugyanez a K10D-nél.
Továbbra is keresnék géptulajt a Szeged-Békéscsaba vonalon vagy egyáltalán Békés és Csongrád megyében. Ezidáig egy K100D-s madarászkolegát találtam, ő elégedett a konstrukcióval és a használhatósággal. Illetve Nikon vonalon van egy elég jó Canonos haverom, ő fogja meginterjúvolni Máté Bencét:) a dilemáról.
Természetesen én sem azt gondoltam, hogy koncerten vakuzni lehet, az 55-200-nak pedig Pentaxon belül jelenleg nincs árkategóriájában alternatívája. Fényerős tele zoom180-200e alatt sajnos nincs, pedig én is szeretnék.
No ez megnyugtató, ez lesz a beltéri felvételeknél a nyerő legtöbbször. Nagyon sajnáltam pihenni évekig, mert igaz, hogy nem mai darab, de mint mindenemre, erre is nagyon vigyáztam, makulátlan minőségű most is.
50/1.7 tuti jó lesz a célra, bár jazznél lehet hosszabb gyutávú obi kéne... K20D méretű keresőnél esetleg egy régebbi, manuális, nagy fényerejű, és természetesen ócsó 135-ös vagy 200-as fix is megtenné... már ha nem ódzkodsz a manuálkókusztól :)
Köszönöm a hozzászólásodat, természetesen a vakut nem erre a célra veszem, ekkora baklövést nem követnék el soha, gondolom te sem kioktatásnak szántad. Nem ismerem viszont ennek a gépnek és objektívjeinek a korlátait ilyen kiélezett helyzetben, ezért tapogatózom. A régi objektíveket természetesen ki akarom tapasztalni, biztosan alkalmasak lesznek erre is.
Kevés fényben koncertet fotózni szar fényerejű obival és vakuval? Először is jó esetben szenvedni fog a szetted a hurkalé fény"erő" miatt (rosszabb esetben nem is lesz képes fókuszálni). Másodsorban meg sanszos, hogy a zenészek a második vakuvillantás után kidobatnak... Kevés fényben, koncertet fotózni csakis vaku nélkül, fényerős obival érdemes... Van fényerős fixed, használd egészséggel! :)
(Totálképeket kis túlzással bármikor megcsinálhatod, elég a szólóra koncentrálni - és ha ismered a számokat, ezzel biztos nem lesz gond!)
Amikor vettem (az OFF) vázamat, én vágtam fel a hologramos címkét - és nézd csak meg ennek a képnek az exifét, különös tekintettel a "Total pictures" sorra. :)
Kb. fél éve használok Metz 48 AF 1-et. Szerintem nagyon jó, belső térben indirekt vakuzva kiváló, viszont azt vettem észre, hogy ha váz program módban van, nem vakuz egyenletesen. (Ez azért nem bebukott/kiégett különbség, hanem plusz-mínusz 1fé). Manuálban pontosabbnak látom, talán a vaku automatikája és váz automatikája nem szereti annyira egymást. Szokásos vád a Metzekkel zemben, hogy lassúak. HSS üzemmódban ez nem probléma, csak a teljesítmény csökken, de ez ellenfény derítésnél nem gond. És olcsó.
A Pentax 55-200-at sokan fikázták, de az a tapasztalatom, hogy korlátait figyelembe véve (alacsony fényerő), nagyon jól használható. Az a tapasztalatom, hogy portrézásnál nyitott rekeszen is kellemes eredményt ad.
A kipróbálást úgy értem, hogy megveszi a gépet, kéri az eladótól, szépen kicsomagolják, elem belerak, megnézik minden működik e. Ez tul képpen a 3 nap cseregari, csak ha van hiba nem otthon, hanem az üzletben derül ki. Amúgy meg valahol már volt szó róla, hogy a zsír gépekben is van már expo 200-300. Állítólag a gyárban is tesztelik, meg néha az üzletben is , úgyis fel kell bontani a csomagolást amikor belerakják a magyar használatit , főleg, hogy tudják tényleg az van e benne ami rá van írva, mert már voltak kellemetlen meglepik.))) Szóval úgy tudom 0 expós gép nincs, és bontatlan orig csomagolás sem létezik nálunk.
A zenészekhez nem igazán lehet közel menni, mert zavarhatja őket, ez ugyebár nem metál :) , tehát tele kell. Viszont ott a sötétben nem igazán van mód objektíveket cserélgetni, meg ugyebár néha az egész bigbandnek is bele kell férni, pár másodperc múlva pedig jön a szóló... szóval azonnal cselekedni kell.
Azt persze nem értem, hogy hogyan lehet pl. a gép ezzel a 18-250-el egyik helyen 342e, a másikon 270e??? Ennek az obinak van újabb verziója is?
A helyzet egyébként az, hogy az ME Superről van azért más objektívem is, tehát ha van idő, azokat is lehet cserélgetni. Ezek: smc Pentax-A 1:1,7 50 mm smc Pentax-A ZOOM 1:3,5 35-105 mm RMC Tokina 1:4 25-50 mm
Hétfőn cselekednem kell, elhatározásom végleges, aki tud, okosítson :))