Ők állítólag alapos vizsgálatnak vetik alá az autót,erről jegyzőkönyvet állítottak ki.
Ezen semmiféle ilyen hiba nem szerepelt!
A jegyszőlönyvet az adásvételihez mellékelték:
Se motorcheck failure se nem szétvágott gumik...
Akkor mi legyen?-mert ez akkor rejtett hiba és valaki tudott róla---nehogy már valaki megmagyarázza nekem,hogy 8 hibakód és 4 vágott gumi jön elő 50 km után!
A másik dolog az,hogy amielőtt nem vettem meg az autót éjjel-nappal hívogattak,különféle ajánlatkkal kecsegtettek(ámítottak)-most pedig magasról sz.nak rám....
Figyi, én aztán tényleg nem szoktam védeni az AAA autót, mert nem tetszenek a módszereik, de.
A gumi, ha tényleg ilyen: te is láthattad volna. F@szér nem nézted meg. Ettől függetlenül: igen, ezt nekik is látni kelett volna, és cserélni a gumit, vagy mondani hogy szar, és annyival kevesebbért adni. Szerintem ezt utólag is meg lehet dumálni velük.
A Check Engine lámpa viszont, ha 50-60 km alatt nem gyullad ki: nem vehették észre. Meg is eszi a fene, ha egy kereskedés 50+ kilométert furikázik a járművel.
A hibakódot egyébként beírhanád ide nyugodtan, kis szerencsével egyből kiderül, mi a baj.
-MIND A NÉGY GUMINAK A BELSŐ PEREME ARASZNYI,PÁR CENTINYI BICSKAVÁGÁSSZERŰ HASADÁSOK A GUMI BELSŐ KERÜLETÉN-ami ,mint utólag kiderült életveszélyes.Fényképeket is készítettem róla,ha érdekel elküldöm...
2.MOTORCHECK LÁMPA:
-az autó elhozatala után -körülbelül 60 km-kezdett el világítani a lámpa.Miután műszerre tették,törlődött,de 50-60 km megtétele után ismét előjött.
Olyan nincs,hogy az autó eladásakor nem tudtak erről(ezekről) a hibákról és KIZÁRT dolog,hogy 50-60 km megtétele után én amortizálom le a motort,illetve ennyi idő alatt előjönnének az én hibámból ezek a motorhibák.Ezzel -gondolom-minden jóhiszemű ember egyetért!
Én még mindig csak annyit akarok,hogy hozzák rendbe az autót!!!
Senkinek sem akarok rossz reklámot csinálni,de átverve érzem magam!
A rejtett hiba eltitkolása majdnem 100%-os hiszen,ha leveszed az aksi sarut-már törlődik a hiba és a checklámpa csak 60-100 km után gyullad ki ismét
Ez ugyan nem muszaki topik (arra van ezer masik), de azert ezt tegyuk helyre. Egyaltalan nem biztos, hogy aramtalanitasra torlodik a hibakod (autoja es hibakodja valogatja), de az szinte biztos, hogy egy allando jellegu (tehat nem sporadikus, neha elofordulo) hibanal nem 60-100 km, hanem 60-100 meter utan visszairodik az uzenet.
A kihasitott gumit sem ertem. Szalszakadasos? Peremserult? Kisbicskat vagtak az oldalaba? :-)
Barmi is legyen az, a legtobb modern gumi forgasiranyos, tehat nem lehet ossze-vissza helyekre szerelni az auton.
Még nem tudom mit csináljak(rejtett motorhibáért bepereljem őket)-vagy menjek bele ebbe az "álbizniszbe"-ami lehet,hogy meg sem oldja a problémát.
Elsosorban olvasd el, mi all pontosan a szerzodesben :-)
A "rejtett motorhiba" dolog szerintem nem feltetlenul allja meg a helyet, de sok fugg a szerzodes megszovegezesetol. A 40 szazalekot is valoszinuleg nem az ujjukbol szoptak, ez is nyilvan szerepel valahol a szerzodesben.
Februárban vettem a 3A-nál egy Mitsu Carismát 2004-es forgalombahelyezésü-
100 km megtétele után --motorcheck lámpa kigyullad és úgy is marad-gyorsan be a Duna Interszervízbe(ott van vezetett szervízkönyve)--5000 ft a bevizsgálás(némi injektorpucolással).
Szervízvezető közli,h.ez az a hibakód,ami bármi lehet:
Trafó--50000
üzemanyagszivattyú--95000
lambdaszondák--100000---és ha ezt mind kicserélik,akkor sem biztos,hogy a probléma nem marad fenn.
Természetesen a próbaút során nem villogott a sárga lámpa(ki az a hülye aki ilyen autót megvesz 2 milláért)
Elvittem egy másik szervízbe is -nagyjából ugyanaz-a végső következtetés-rejtett motorhiba!
Reggel csak 2-3 kulcsra indul--átlag városi fogyasztás 10,5 l-checklámpa folyton ég--ja és kiderült,hogy széthasított (mind a 4 ) gumikkal adták át az autót ,ami természetesen,csak az autó felemelésénél derült ki.(szándékosan befordították a gumikat -mind a 4-et!!)
A budaörsi aaa-nál vettem az autót ,de ilyen lassú --a szó szoros értelmében "éjszakába nyúló" ügyintézéssel még nem találkoztam!
Fél napokat vártam a vásárlásnál illetve a kocsi elhozatalakor is...Csakhát ,ha az ember belevág valamibe....
Mindezek után kimentem Fótra -az aaa szervízbe.Közölték velem ,hogy menjek egy hét múlva--hát elmentem.Persze (egész délelőtt ott voltam) semmit nem találtak,azt mondták,h,valszleg lambdaszonda és orvosolni fogják a gebaszt.Menjek nyugodtan haza .mert még aznap vissszahívnak.(ez húsvét előőtt volt)-Nem hívtak-a műszerfal full sárga-egy hét múlva hívom a központot...a harmadik próbálkozásra(a harmadik ügyintéző utáni beszélgetéssel)--visszahív a szervízügyintéző és azt mondja ,hogy a gumikat kicserélik,de a szonda csere 40%-át hajlandók csak állni-úgy,hogy náluk csináltatom meg.
Még nem tudom mit csináljak(rejtett motorhibáért bepereljem őket)-vagy menjek bele ebbe az "álbizniszbe"-ami lehet,hogy meg sem oldja a problémát.
A rejtett hiba eltitkolása majdnem 100%-os hiszen,ha leveszed az aksi sarut-már törlődik a hiba és a checklámpa csak 60-100 km után gyullad ki ismét.Ha átvertek a gumikkal,akkor a motorhibával miért nem tennék meg?
SZóval ENNYIT-a AAA-garancia és álreklám kamuhadjáratáról!!!
Csak nehogy úgy járj, mint a haver! 1.000.000 ért akarta eladni. Aztán kínáltak 800.000 et. Nem adta. Használta egy évig még, majd beadta egy keróba. Nem ment el 600.000 ért sem. Végül odadta valakinek valami apróért 100-200, az meg elvitte a boxinak, és még adott mellé egy százast, hogy nesze itt egy autó, írd a nevedre. Boxi örült, mint majom a farkának, az ember meg felvett rá 900.000 hitelt :)))
András!
Amennyiben megígéred, hogy nem árulod el senkinek, akkor elárulom a titkos értékesítési stratégiámat.
Nincs végső ára.
Vagyis statikusan nincs. Most két hétig 950 az irányára és le lehet alkudni 900-ra. Két hét múlva újra meghirdetem, akkor 900 irányárral és így tovább.
Április végére ígérik a Ford Cmax –ot. Attól kezdve kell a hely a garázsban, ami a vevő alkupozícióját igen javítja. Akkor már ingyen (szinte:-)) odaadom.
A héten Pesten vagyok, ha érdekel megnézheted a Szentendrei úti Auchan parkolójában.
Ezt nem gondoltam volna. Ma már érdeklődtek a kocsi iránt. Nade emiatt nem írtam volna, hanem kérdezték, hogy milyen színű a kárpit és milyen színű a műszerfal. Majdnem dobtam egy hátast.
Nem hittem volna, hogy amit a belső térről való fénykép csatolásáról írtál jelentőséggel bír. Be kell ismernem: Igazad volt.
Most Pesten vagyok a kocsival és nem tudok fényképet csinálni, de mindenesetre beírtam ezeket a dolgokat is a leírásba.
Még valami ami már teljesen "On-topic".
Múlt héten az internetes adatlap kitöltése után szóban kaptam becsült árat az AAA-tól: 1- 1,1 millió Ft. Na, ma reggel hívott a többek által ismert kellemes akcentusu hölgy, hogy mikor viszem már be a kocsit. Mondtam, hogy nekem jobb lenne, ha kijönnének érte, itt vagyok Pesten. Jó mondta a hölgy, mindjárt megbeszéli a kollégákkal.
Öt perc mulva hív, hogy amennyiben ők jönnek ki, akkor csak 800 ezret tudnak adni.
Kérdeztem, hogy ha én viszem be, akkor mennyit adnak érte.
Válasz: Természetesen az eredetileg megadott 1-1,1 mill. Ft-ot.
Mondtam, nekem akkor is jobb, ha kijönnek érte.
Figyeltétek?
Semmi megtekintés, hibakeresés, fitymálás, köpködés, itt ropog, ott ereszt. Egyszerűen attól, hogy nem becsalogatás forog fenn, rögtön 250 ezer Ft-al kevesebb az irányár.
Egyelőre itt állunk. Amint lesz fejlemény, megosztom veletek.
Mindenki máshogy látja. De csak gondolj bele, hogy egy néhány milleres autónál egy néhány százezres "maradék" kárt simán megcsíphetsz. Megpróbálhatod perelni a "próbavevőt", de kérdés mikor lesz belőle pénzed, viszont egy törött autód - amiből se pénzt csinálni, se eladni nem tudsz normálisan - rögtön lesz. Én ezt nem vállalom be.
Nem. Sosem új autót veszek, valamilyen szinten valóban benne van az előzményben a km-tekergetés is. De ez azért hadd ne legyen már az én "bűnöm". Főleg ha 3-4-5 évig van nálam az autó, mert azalatt van esély, hogy kiderüljön, vagy ha mégsem, akkor az nem is számít összességében már annyira.
Mindenképp próba? Mindenkinek saját joga, hogy eldöntse. Én csak hibátlan autót veszek, ott meg nem kell azon agyalnom, hogy a zörgés honnan jön, mert ha van zörgés, az nem az én pályám.
"Hanem az, hogy mi van akkor, ha történik próbaút során egy baleset? Ha a "vevő" a hibás, akkor még egyszerűbb az ügy, de ha nem, akkor aztán végképp nem. Mindenképp nekem lesz károm belőle, mert a "vevő" semmit nem fog bevállalni belőle. Nekem egy ilyen "buli" nem hiányzik."
Ebben van valami, de ha el akarom adni az autóm, ennyi rizikót bevállalok. Eddig még sose volt belőle baj.
"Persze az gondolom számít még az ügyben, hogy soha nem adtam el km-tekergetett autót, ráadásul az autóim igen megkíméltnek számítanak."
Ezekszerint mindig új autót veszel? Mert ha te már 2. tulajként hirdetsz egy autót, korántsem biztos, hogy az elődöd nem tekergette az órát.
"A használtautó pedig mindenképp zsákbamacska, én nem hiszem, hogy ha én úgy próbálok ki egy autót, hogy ülök a J1-ben és az eladó azt csinálja, amit mondok, akkor olyan nagy különbség van ahhoz képest, hogy én vezetem."
Pedig szerintem van. Különbözőek vagyunk.:)
Még ha bízom is az eladóban, akkor is kipróbálnám az autót, hogy milyen vezetni, egyszerűen azért, mert nem vennék meg egy autót, amiről fogalmam sincs, milyen vezetni.
Néhányan megteszik, aztán sírnak a népítéletben olyan (sokszor a típusra jellemző) hibák miatt, amelyeket kb. 5 perc alatt észre lehet venni egy próbaúton.
Az én eladósorba kerülő autóim SEM zörögnek és kattognak soha. Ha valami hibája van, akkor azt megmondom előre kérdés nélkül. Mert ezt tartom korrektnek. Ha menetközben találsz bármit, amiről nem szóltam, nagy tanár vagy :-)
Utolsó eladott autóm vevője egy hét után mondta, hogy most már ment néhány száz km-t, de nem talált rajta hibát és nem akarja elhinni, hogy ilyen van. Pedig van.
Hanem az, hogy mi van akkor, ha történik próbaút során egy baleset? Ha a "vevő" a hibás, akkor még egyszerűbb az ügy, de ha nem, akkor aztán végképp nem. Mindenképp nekem lesz károm belőle, mert a "vevő" semmit nem fog bevállalni belőle. Nekem egy ilyen "buli" nem hiányzik.
Persze az gondolom számít még az ügyben, hogy soha nem adtam el km-tekergetett autót, ráadásul az autóim igen megkíméltnek számítanak. Ez látszik már "ránézésre" is annak, aki értékelni tudja. Én is vettem úgy autót, hogy a látottak alapján azt mondtam, hogy rendben. Az eladó kérdezte, hogy ki akarom-e próbálni, mondtam, hogy nem. Nem is csalódtam az autóban egy szikrát se .. sőt.
A használtautó pedig mindenképp zsákbamacska, én nem hiszem, hogy ha én úgy próbálok ki egy autót, hogy ülök a J1-ben és az eladó azt csinálja, amit mondok, akkor olyan nagy különbség van ahhoz képest, hogy én vezetem.
Mondjuk olyan már volt, hogy valaki nagyon ragaszkodott a vezetéshez, mondtam, hogy leteszi a zsetont egyben, ha a próbaút után egyben visszaérünk, visszaléphet, visszaadom csont nélkül az egészet. De bármilyen törés lesz közben, akkor az autó az övé. Nem ragaszkodtak a vezetéshez eddig.
Nem veszek úgy kabátot, hogy ne húznám fel! Ugyanez az autó! Vezetnem kell, hogy tudjam, hogy mi a baja. Jobb 1 ből csak a hangokat hallod, azt nem tudod , hogy mi miért zörög, kattog. Ahhoz kell vezetni is szerintem.
"Mint ahogy vezetni se fogja soha egy vevőjelölt se az autómat. Azt csinálom, amit mond - ha nem kér túl nagy hülyeségeket persze -, de vezetni nem engedem. Ebből még sosem volt problémám, mindenki megértette."
Megkérdezhetem, milyen kocsid van?
A haverom is ezt csinálta a 7 milliós Subaru WRX STI-jével, amikor eladta. Annál még úgy ahogy megértem a dolgot. De én tuti nem vennék meg egy átlagautót úgy, hogy nem vezettem (nyilván nem gyilkolom az autókat próbaút alatt). Az anyósülésen ülve nem derül ki az autóról szinte semmi. Jó nagy hülyék vagy lámerek lehettek, akik megvették kipróbálás nélkül az autóidat.
Két oldala van. Egyrészt megmutatja az arcát, ami később nagyon rosszul jöhet neki, ergo nem szívesen teszi a tolvaj. Másik hogy a biztonsági megoldásokat senki nem tanulmányozhatja az autómon. Egy embert kivéve: aki az autót kifizette. Annak elárulok mindent. De amíg nem az övé, addig semmit. Mint ahogy vezetni se fogja soha egy vevőjelölt se az autómat. Azt csinálom, amit mond - ha nem kér túl nagy hülyeségeket persze -, de vezetni nem engedem. Ebből még sosem volt problémám, mindenki megértette.