Keresés

Részletes keresés

kicsiKató Creative Commons License 2008.06.27 0 0 639
Köszönöm:)A tervem nem jött be,mert L alakban,egyszerre virágozva láttam álmomban:)

Közben eszembe jutott a törzses yukkáról,hogy valamelyik nap rácsodálkoztam egy félredobott és ottfelejtett kis filamentosára,ami nemcsak lábraállt,de új leveleket is hozott.Ugye milyen csalóka?De a szálai elárulják:)

Előzmény: szalmaszál (638)
szalmaszál Creative Commons License 2008.06.27 0 0 638
Egy ilyen virágfalat elnézegetnék még pár hónapig. :)
Előzmény: kicsiKató (637)
kicsiKató Creative Commons License 2008.06.27 0 0 637
Minden második virág tele fekete tetvekkel és hangyákkal,bár csak akkor látszik ha közelről nézem:)

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 636
én szerintem ez a yucca filamentosa lesz :) mindent kibír. ez nem a törzses, annak nem szálasak foszlósak a levelei
Előzmény: szalmaszál (631)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 635
az a baj, hogy amikor még ilyen picik nehezebb meghatározni őket
Előzmény: szalmaszál (629)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.26 0 0 634
Szép, nagy, idős termetes példány!
Előzmény: rágica (628)
rágica Creative Commons License 2008.06.25 0 0 633
Igen, törzses.
Talán 15 éves lehet. (Csak kissé szégyenkezve vallom be, hogy anno Mali Losinj -ból jött velünk. Egy kissé elhagyatott villanegyedben ásóztuk.) Évekig dézsában tartottam, télen a fűtetlen garázsban telelt a leanderekkel. Aztán ahogy nőtt, nem lett többé helye a garázsban. Egyszer csak kint maradt, úgy dézsástól. És csodák, csodájára túlélte a telet. Akkor vált kissé izgalmasabbá a dolog. Kerestünk neki helyet, és már talán 3-4 telet, így kiültetve kint töltött.
Előzmény: szalmaszál (632)
szalmaszál Creative Commons License 2008.06.25 0 0 632
Milyen szép! Van törzse? Nem látom jól az üstök alatt. Mennyi idős?
Előzmény: rágica (628)
szalmaszál Creative Commons License 2008.06.25 0 0 631
Ehhez a tőhöz nagy reményeket fűztem vagy négy éve, olyat szerettem volna mint Islandé, az a gyönyörűséges törzses. Ezt olyannak is adták el, de egyenlőre itt tart.
A levelek fonalasak, de nem olyan szerintem mint a sima fonalas yukka. Nagyon elágazó, fiókái is vannak. Lehet hogy mégis sima fonalas?
Igaz a helye most nem ideális, mivel a tavaly beültetett aprócska nyári orgona és zsálya idénre már elnyomta. Szándékomban áll átültetni egy kicsit arrébbra, ahol állandó napsütésen lenne.
Ami miatt még nem tettem, kicsit bizonytalan vagyok a védettség miatt. Minden yukkám északi oldalon van most, de fal tövében, takarás és védelem nélkül telelnek át, és homokos a talajunk. Ha átültetem, nyílt terepre kerül, nem lesz szél elleni védelem. Jelenthet ez gondot?
szalmaszál Creative Commons License 2008.06.25 0 0 630
Az agavé és a fűpárna között a kettő kicsike egymás mellett az aloifolia gyerkőcei, bár egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Megpróbálom a kinn teleltetést.
szalmaszál Creative Commons License 2008.06.25 0 0 629
Lehet hogy mégsem glauca.:) Segítenétek meghatározni? A gyengén növők közül talán az arkansana-hoz hasonlít.
Előzmény: Taxus (617)
rágica Creative Commons License 2008.06.25 0 0 628
Ez is kétágú, de eddig még csak mindig az egyik ága virágzott. Az 1. virágzás után lett kétágú.

szalmaszál Creative Commons License 2008.06.25 0 0 627
A glaucádhoz hasonló van nálam. Kb. 6-8 éve van itt-ott a kertben, már legalább a negyedik helye. Áttelel, de nem csinál semmit. Nem fejlődik, vagy törzsesedik, vagy ha igen akkor girbe-gurbán. Egy-két levelet hoz amivel túlél, vagy azt sem. Most három túlélő fiókám van, egyet beültettem szabadföldbe, egyet idén konténeresként fogok kezelni hogy megnézzem úgy mit csinál. Szeretném ha jól érezné magát, szépnek találom a színét. Később teszek fel képet.
Előzmény: Taxus (618)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 626
Látom vannak télálló kaktuszaid. Ezeken kívül van még? megnéznék róluk közelebbi képeket a "télálló kaktuszok" fórumban :)
Előzmény: Taxus (621)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.25 0 0 625
húhú.. nagyon tetszik a y. elata. majd én is szeretnék egyet. mikor törzses lesz akkor adja meg majd az igazi jellegét :) csak hát nagyon lassan nő úgy tudom. évi 2-3 cm.
bodo.barna Creative Commons License 2008.06.25 0 0 624
Köszi a "beszámolót"!!!!!!!
Jövőhéttől ültetek...
bodo.barna Creative Commons License 2008.06.25 0 0 623
Ez érdekes... A yucca glaucára vmi -40 fok fagytűrést olvastam mindenholt...
A yucca elaténak meg örülök, hogy jól éri magát nálunk... :)
Taxus Creative Commons License 2008.06.24 0 0 622

A Yucca filamentosa most virágzik.

Új ültetésű Yucca hibrid. Nem tudom milyen.

Előzmény: Taxus (621)
Taxus Creative Commons License 2008.06.24 0 0 621

Yucca torreyii a virágzó Delosperma és kaktuszözön között.

Télen, a csapadésvédelem ellenére sérül, levele foltos, gombás lesz, de elég gyorsan nő, kinövi hamar.

Mellette balra alig látszik a Yuca rigida. Alig nő, télen pusztul valamennyit, nyáron nő valamennyit, így kb ugyanakkora marad.

Előzmény: Taxus (620)
Taxus Creative Commons License 2008.06.24 0 0 620

1. ismeretlen Yucca hibrid, talán Yucca gloriosa X ? lassan de biztosan nő, magára talált, semmi sérülés, télen nincs csapadékvédelem. ültetés 2004.

2.  Yucca recurvifolia - gyorsan nő, idén virágzott először, ez szemlátomást nagyon kimerítette, most pihen, remélem nyáron új erőre kap.

Előzmény: Taxus (619)
Taxus Creative Commons License 2008.06.24 0 0 619

2005 tavaszi ültetés, áprilisi képek

1. Yucca baileyi x gloriosa 1-2 évig alig nőtt, de tavaly nagyon meglódult, idén még jobban nő, semmi sérülés télen, jól érzi magát.

2. Yucca gloriosa x elata - se nem pusztul, se nem nő. Vagyis nő, de nagyon lassan.

Alig nagyobb, mint 3 éve.

Taxus Creative Commons License 2008.06.24 0 0 618

Ezeket is 2005 tavaszám ültettem, a képek áprilisiak.

1 . Yucca elata -  gyorsan nő, már egész kis bozont. Téli sérülés látszik a képen, a levelek vége elhal, de gyorsan kinövi

2. Yucca glauca - sikertelenség, lassan nő, a növény alig él, most még kevesebb élő levele van mint áprilisban. Jó, ha 2-3 levél él, a többi száraz, bár télen nem sérül, valahogy nem szereti a helyét.

Előzmény: Taxus (617)
Taxus Creative Commons License 2008.06.24 0 0 617

A legtöbb jukkám él és jól érzi magát, részletesen:

2005 tavaszán ültetett

1. Yucca arkansana x angustissima - szépen nő, semmi téli sérülés (3 tél után) sarjakat hoz.

2. Yucca baccata - lassan nő, de azért növöget, minimális téli sérülés, gombásodás a levelén.

Mindkettő csapadékvédelmet kap,. A képet áprilisban készültek.

Előzmény: bodo.barna (616)
bodo.barna Creative Commons License 2008.06.24 0 0 616
Taxus: mit törpént ezekkel a yuccákkal? élnek még?
Előzmény: Taxus (24)
bodo.barna Creative Commons License 2008.06.24 0 0 615
nah, itt új vagyok.
tegnap kiültettem egy egyleveles frissen kibújt elata magoncot
elvárásaim nincsenek a télellel kapcsolatban, de kíváncsi vagyok mikor fexik ki...

kinek milyen tapasztalatai vannak Hazánkban ritkaságnak számító, fagytűrő yucca magoncok kiültetésével kapcsolatban?

tervezek még rostrata, thompsoniana, carnerosana és decipiens tesztet, de ezeket sóderes földbe ültetem és mivel tudok szerezni csatornázáshoz használt csöveket (kb 30-40 cm átmérő és fél méter hosszúságra gondoltam), azokat fogom leásni és feltölteni jó vízáteresztő földdel. aztán télen csapadékvédelem...
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.20 0 0 614
Neked is az utcán van? nekem 3 y. filamentosa én egy kicsi y. recurvifolia növendék :)
Előzmény: anidoora (613)
anidoora Creative Commons License 2008.06.19 0 0 613
Köszönöm szépen a választ! A yucca sövényem gyönyörűen növekszik,szorgalmasan kapálom, majd küldök képet.:)) Azon izgulok, nehogy kiszedjenek belőle mert összetörik a lelkivilágom.:(
Előzmény: Törölt nick (612)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 612
yucca recurvifolia(törzses) ahogy látom csak az alsó leveleket érintó szóval nem vészes, ne csinálj vele semmitse, hadd nőjjön.
Előzmény: anidoora (610)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.18 0 0 611
nálam magasabb, mint 2 méteres virágszarakaot hozott, sok esőt is kaptak ráadásul :)
Előzmény: kicsiKató (608)
anidoora Creative Commons License 2008.06.17 0 0 610
Sziasztok! Mondjátok meg legyetek szívesek a kép alapján ennek a yuccának a nevét és hogy , a gombásodás a permetezéstől elmúlik- e a levélről, vagy vágjam le,és úgy fújjam le? Előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!