Keresés

Részletes keresés

andixka Creative Commons License 2006.03.21 0 0 100

Repülővel. Még ezért is izgulok. (Egyébként tök akciós jegy: hármunknak oda-vissza 24E volt illetékekkel :-) ) Férjemnek ez lesz a második maratonja "még csak". Azután kezdett el futni, miután összeházasodtunk, mondván most, hogy már megnősült és apa lesz, épp ideje! Azóta fut és fut... (Na jó, azóta fejébe vett újra vmit, de azt majd 40 éves korára. És itt off lenne, mert sífutás.)

Péntekenként mikor vagytok a szigeten?

Előzmény: BTimea (97)
ganki Creative Commons License 2006.03.21 0 0 99
Szerintem cipőválasztás témában érdemes még körülnézni a Futóbolondok topikon is, eléggé kivesézték már ezt a témát. Én is próbáltam már sokféle cipőt, de mindig visszatérek a Sauconyhoz, nekem ez vált be.

Térdfájás. Hát most ezzel én is küzdök, de én edzettlenségre gyanakszok most.
Volt egy időszak, hogy bármit csináltam nagyon fájt a térdem terhelés közben. Elmentem ortopédushoz, kapásból kérte mutassam meg a cipőm amiben jöttem. Teljesen elkopott volt a sarka. Kaptam talpbetétet és azt mondta, hogy cseréljek cipőt, ha úgy érzem kitapostam már. Ezután meg is szűnt a panaszom.
Aztán tavaly a Bécs-Bp-en két hosszú nap után meghúztam a térdhajlító szalagom, le kellett állnom a futással és közben Emmácska is úgy gondolta számára elérkezett az idő. A terhesség alatt egyáltalán nem fájt a térdem. Gyanítom, hogy ez köszönhető azoknak a hormonoknak amik ilyenkor lazítják az izmokat-izületeket felkészülvén a szülésre.
Most viszont megint elkezdett fájni a térdem. De már annyit elértem, hogy mostmár csak 5 km után kezdem érezni.
FémFatál Creative Commons License 2006.03.21 0 0 98

Sziasztok futkározós mamák-papák,

bocsika, a minap is mindenféle engedélykérés meg köszönés nélkül idearcátlankodtam, most bepótolnám: ha nem bánjátok, csatlakoznék. Futni is szeretek, kisgyerekem is van :-)

 

Térdfájás: hát azért szerintem ezzel nem árt óvatosan bánni. Leginkább saját magának kéne, hogy érezze az ember, hogy "hogyan" fáj, ez már amolyan orvoshozmenős fájdalom-e, avagy csak amolyan "nyafogós", hozzászokós, átmeneti állapotos. Én is kínlódtam hülye térdfájással tavaly hónapokat, aszonta a doki hogy csonthártyagyulladás, de a krém meg a gyógyszer nem használt, én meg egy idő után meguntam az egészet és nem törődtem vele többet, úgyhogy gyorsan el is múlt :-D

De azt nem gondolom, hogy mindig ez az üdvözítő megoldás... viszont ha orvoshoz mész, az általában (egyebek mellett) kapásból eltiltja az embert a futkosástól, és az már megintcsak nem megoldás.

 

Cipő:

nem vitás, hogy a Pegasus egy kiváló cipő...  Én elvileg baromira szimpatizálok a Nike-val mint olyannal, ennek ellenére eddig minden Nike-cipős kísérletem csúfos bukta lett, mondjuk úgy, hogy a Nike egy csúcstechnológia, a lábam viszont nem az :-) egyszerűen nem illünk egymáshoz.

A legutóbbi választásom a New Balance 1221, mintha kifejezetten az én csülkömre találták volna ki, és mióta az megvan, egészen más értelmet nyert a futás.

A férjem látta, milyen boldog vagyok ezzel a csukával, és ő is rögtön olyat akart, de hiába, az a szabás nem neki való, neki az szorított széltében, akármilyen hosszút próbált fel.

Egy kolléganőm szintén mindenáron Nike-t akart venni, de alapos mérlegelés és próbálgatás után ő egy Saucony-val távozott.

 

Itt talátam még okosságokat:

http://powerhiker.freeweb.hu/futocipo.htm

 

BTimea Creative Commons License 2006.03.21 0 0 97
Lappantyú, amikor elkezdtem futni, eleinte nekem is időről időre megfájdult a lábam, hol itt, hol ott. Mindig nagyon kétségbe estem, próbáltam mindenféle módon kezelgetni, de aztán valahogy elmúlt ez az időszak. Szerintem el kell telni jó pár hónapnak, évnek, amíg az ízületek, izmok megszokják a terhelést. Lehet, hogy egyszerűen csak hirtelen tényleg túl sok volt a terhelés a lábadnak.
Én ugyan elfogult vagyok, de szerintem a Pegazus az egyik legjobb cipő, sose bánd, hogy ilyet vettél. A legközelebbi cipővásárlással kapcsolatban viszont messzemenően osztom FémFatál véleményét az időráfordítással kapcsolatban.
Szerintem jó játszóteres futóhely van még a Normafa közelében, a fogaskerekű felső végállomásánál. Ez szintén nincs nagyon közel, de mi néha azért felmegyünk. Gyerekek tudnak játszani, kisvonatot nézni, mama vagy papa meg fut addig, és mindenki jó levegőn van.

Miki, az nagyon jó, hogy fiúk is vannak itt, már vártalak téged :-)
Utólag jöttem rá, hogy kicsit tényleg félrevezető a topic címe, de a leírásból talán kiderül, hogy a papák véleménye ugyanolyan fontos, hiszen ők ugyanúgy együtt élnek a babákkal, gyerkőcökkel, mint a mamák.

Merci, te nagyon türelmes vagy. Én azért nem örültem volna, ha ilyen helyen elkezdenek velem kötözködni, akár vendég, akár pincér. Januárban mi épp az általad említett Sonnentherme-ben (vagy hogy írják) voltunk Kati babával (neki is nagyon tetszett a pancsolás), ott valahogy elképzelhetetlen lenne az ilyesmi.

Andixka, egyik ismerősöm szintén megy a párizsi maratonra, ők már többször is voltak, és csupa jót meséltek róla. Hogy utaztok? Repülővel, autóval, busszal?

Ez a szigetes babás dolog nekünk már kezd egész jól működni gankival. Nem tudom, hogy pontosan miért, de valahogy úgy alakult, hogy mindig pénteken kerül rá sor. Mi nyitottak vagyunk, lehet hozzánk csatlakozni.
pataporc Creative Commons License 2006.03.21 0 0 96

Nekem volt Adidas terepfutocipom, hasznalhatatlan volt, ki is dobtam, es mas is mondta mar, hogy az A. katasztrofa. Egy haverom viszont pont ott dolgozik, dobalna is a mintadarabokat, ha volna ra kereslet. :) Nekem egy tok alap Saucony cipom van, ez volt az elso valasztasom es azota nem is talaltam ennel jobbat (milyen jo, hogy nem fejlesztettek, igy 5 ev elteltevel meg tudtam venni hajszalra ugyanazt a cipot. :)).

 

Na, megyek futni, jejeje. :)

 

Parizsert irigykedem, barmelyik szereplo szemszogebol. :)

Előzmény: andixka (94)
ganki Creative Commons License 2006.03.21 0 0 95
Május 7.
Előzmény: andixka (94)
andixka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 94

Örülök, hogy jól sikerült! Bár az első két mondat után "levert a víz", hogy talán csak cinikus Nagyon szuper volt. Ha még visszamennél, akkor tényleg jó lehetett.

Mi talán Tapolcára mennénk majd, de még gondolkodunk rajta. Úgysem mostanában lesz: először Párizst éljük túl. (Ott semmi bababarát szállás, lefoglaltunk egy szobát ott, ahol már ismerős járt és azt mondta, tiszta, jó közlekedésnél van és nem drága. Apa maratont fut...)

 

Ganki: gratulálok! Szép táv! Mikor is lesz a verseny?

 

Én még csak szemezek a futás gondolatával, ráadásul a térdem nekem is fáj. Nem tudom, hogy kifejezetten az elliptikusozástól-e, mert fájt néha azelőtt is. (Olyankor is, amikor nem mozogtam.)

Tényleg: van olyan futócipő, ami nem túl drága, ha az ember gyereke rájön, hogy ezt mégsem neki találták ki? (Ált. iskolában futottam utoljára, akkor is legfeljebb 100 métert bírtam folyamatosan. :-((( )

 

Lappantyú: a férjemnek pl. pont az air peg. vált be, neki az adidas-tól (nem tudom már melyik) fájt a térde. Ráadásul ő lényegében mindig betonon edz, de amióta ez a cipője van, ilyen gondja nincs.

 

Lassan jön a jóidő (bár csütörtöktől újra pár napos telet mond), úgyhogy nem kéne elkezdeni gondolkodni ezen a korábban említett szigetes babás dolgon? :-)

Előzmény: -merci- (92)
ganki Creative Commons License 2006.03.20 0 0 93
Végre úgy érzem, hogy edzésügyileg a múlt héten végre letettem valamit az asztalra.
5 alkalommal sikerült futnom, összesen 46 km-t. A leghosszabb vasárnap volt 17 km. Remélem, sikerül tartanom a heti 4 alkalmat minimum.
-merci- Creative Commons License 2006.03.20 0 0 92

Kedves andixka,

 

Nagyon szuper volt a mult het 13-16 ig Alsópáhokon. Hétfőn odaértünk kb 14 körül, elmentünk megnézni a fürdőt, ahol egy vendég (férfi) el is kezdett velem kötözködni, h milyen fürdő naci van a lányomon, mivel nekünk mar saját van ( kettős falú, spéci uszó naci, bent tart mindent esetleges baleset miatt), míg a többiek ott vették a hotelba, egyszer használatosat. De amúgy Timi baba élvezte a pancsit, majd este a vacsoránál  a fő pincér kezdett velem kötözködni, h tegyem fel a babát a székre. Mivel hordozóba vittük a gyerköcöt és nem voltam hajlandó feltenni székre, mert Timi baba hintázni szokott. Gondolom nem volt/nincs gyereke a palinak, majd kb 2 perc mulva visszajött és látta, h jé tényleg hintázik  . Napi edzésem megvolt 30-40 perc fútógépen, párszor emelkedőre. Volt lehetőség igénybe venni szerdán szervezett baba uszást, nagyszerű a baba szobájuk, pár sok játék ilyen kicsinek (5 hó) nincs, de én vittem magammal. Ide biztos, h még vissza fogok menni, már nincs hely húsvétra. mondjuk én kb nyárron szeretnék visszamenni egy hosszú hétvégére.

Most csak 3 medence volt és nyáron jobb lesz, mert akkor több a szabad medence.

Szombaton Mikivel mentünk 23km-ert.

Jó futást Mindenkinek ebben a szép időben.

Előzmény: andixka (77)
Lappantyú Creative Commons License 2006.03.19 0 0 91

azt akartam még kérdezni, hogy mi az a HHH, de közben rájöttem. :-)) és van ott játszótér? mert nekem olyan helyek volnának a megfelelőek csak, ahol miközben én futok fél órát-negyven percet, addig a párom a kisfiammal játszóterezik. a Hármashatárhegy bazi messze van tőlünk, igazából még a Sziget is, oda nem tudok kiugrani csak úgy futkozni - de hát ti is pont ezzel a problémával küzdetetk, szóval egy cipőben... :-)

Előzmény: pataporc (88)
Lappantyú Creative Commons License 2006.03.19 0 0 90

pataporc, FémFatál, nagyon köszönöm a szavaitokat.

 

délelőtt voltam a Szigeten, körbenyargaltam egyszer. :-) nagyjából 35 perc alatt értem körbe, nagyon jólesett futni, nem is haladtam talán lassan (csak pasik előztek le :-), de vissza is vágtam nekik, mert egy pasit magam is lehagytam, igaz, kicsit öregecske volt, de pasi mégis. :-)), nem szúrt, nem fájt sehol. délután megcsinálok egy húszperces stretching gyakorlatot és nagyon kíváncsi vagyok a holnapra, hogy mit mutat a térdem.

 

még egyszer köszi a támogatást. :-)

FémFatál Creative Commons License 2006.03.19 0 0 89

Szia Lappantyú,

az Air Pegasus-ról jut eszembe: simán lehet a cipő a ludas a térdfájásban. Én is vettem a múltkor Pegasust, aztán az első szigetkörnél kiderült, hogy ez a cipő futásra sajnos nem alkalmas. Nekem semmiképpen.

 

Nemcsak a térdem fájdult meg benne, de a bokám is és úgy általában egy "ólomláb"-fílinget kölcsönzött. (Zabos voltam kicsinyég, mert elég drága volt a nyüves).

Kényelmes, szó se róla, jövős-menős szabadidős cipőnek azóta is használom, futáshoz viszont nekem nem vált be, mert a lábammal nem kompatibilis.

 

Idén végre megtaláltam a megfelelő csukát, hálistennek, ami belülről is tartást ad az amúgy elég keskeny lábfejemnek, lúdtalpbetétes és csillapít középen-hátul meg nem hagyja bedőlni a bokát és egyáltalán, mindent tud :-) Azóta is betonon futok 10-15 kiliket és a korábbi bokazsibbadásoknak, térdfájásoknak semmi jele.

 

Most ebben nem az az érdekes, hogy ez milyen cipő, hanem az, hogy valszeg érdemes lenne (legközelebb) akár-három órát is belefeccölni a cipővásárlásba, a Spuri futóboltban tényleg szakértő tanácsokat is adnak a lábad, az edzési szokásaid, az esetleges fájdalmaid speciális szempontjai szerint.

Szóval: a cipő döntő jelentőségű... és ha nem a megfelelőt választottad esetleg, akkor abból könnyen lehet térdfájás.

 

Előzmény: Lappantyú (85)
pataporc Creative Commons License 2006.03.19 0 0 88

Miki nagy szaktekintely futokorokben :), meg annyit tennek hozza, hogy az en terdem is hajlamos fajni aszfalton, ill. a futopadon is kezdetben, ez a kemenysegnek szol, de fokozatosan megszokja a terhelest. Nalam az segit, ha csak kicsit emelek tavban/idoben, valoszinuleg sok lehetett az elejen neked az 50 perc.

Van egy tuti futout a HHH-n, kicsit huplis, de nagyon kenyelmes, ajanlom. Sokkal jobb erdei utakon futni terd szempontjabol.

Előzmény: Lappantyú (87)
Lappantyú Creative Commons License 2006.03.18 0 0 87

nem gondoltam, hogy fiúk is vannak itt. :-))

 

köszönöm a válaszodat. az edzőteremben használom a combfeszítő és lábhajlító gépeket, fokozatos erősítéssel, épp ahogy írod.

 

panaszt viszont nem futás közben éreztem, épp ez volt a gondom. közben nem éreztem semmit, csak hogy jó. :-) másnap fájdultak meg a térdeim.

 

ja, azt kihagytam, hogy Béres Porcerő tablettát szedek egy ideje.

 

és uhh, hogy a pegazus semleges cipő, fene ha megeszi, elég drága volt ahhoz, hogy újat vegyek. .-)

 

mindenesetre köszönöm a tanácsaidat, kicsit megkapaszkodok az utolsó mondatod első felében és holnap, ha az idő engedi, megpróbálkozom a Szigeten a puhabigyóval. :-)

Előzmény: miki (86)
miki Creative Commons License 2006.03.18 0 0 86

Hát, lány éppen nem vagyok, de ha már úgyis jársz konditerembe, egy fokozatos erősítő program a combfeszítő és lábhajlító gépen jobb tartást adna a térdednek.

 

Az 50 perc nem kevés, ha panaszt okoz, nyugodtan sétálj ennyit és kocogj bele 5-10 vagy 15 percet, amíg megerősödsz. A legfontosabb szabály, hogy olyant nem érdemes csinálni, ami fáj, főleg napokig.

 

A pegazus egy semleges cipő, esetleg elképzelhető, hogy stabil cipőre van szükséged, esetleg talpbetétre vagy speciális tornára. Ezt egy szakember eldöntheti. Addig is jól húzd ki magad, és lépj rövideket.

 

A puha talaj nem árt, de nem is valószínű, hogy használ.

Előzmény: Lappantyú (85)
Lappantyú Creative Commons License 2006.03.18 0 0 85

futós lányok, egy kérdés:

én sosem futottam korábban, őszintén szólva nem is mozogtam gyakorlatilag semmit. egy éve kezdtem el a mozgást, előbb itthon tornázgattam, majd szobabringáztam és január eleje óta edzőterembe járok, ahol futópadon elkezdtem előbb gyorsan sétálni, majd futottam is, fél órát-negyven percet. a futópadon is futócipőben futottam.

 

a térdem sosem volt teljesen rendben, soha nem tudtam például guggolni, de szerencsére igazából nem fájt sosem, inkább csak azt mondhatom rá, hogy néha érzem, hogy van. :-)

 

a múlt vasárnap, minekutána jó idő volt, kimerészkedtem a szabadba és betonon (járdán) összesen ötven percet futottam. nagyon jó volt, jólesett, lassan haladtam, semmi megerőltetés, nem köptem ki a tüdőmet, nem fájt semmim. de hétfőn elkezdtek fájni a térdeim és gyakorlatilag egész héten fájdogáltak. nem nagyon, de azért ez már inkább fájdalom volt, mint érzés.

 

nike air pegazus a cipőm.

 

mit javasoltok? ha ilyen gondom van, 1. menjek el ortopédushoz, 2. ne fussak betonon, 3. ne fussak egyáltalán? mert az első kettőt tervezem is megvalósítani, de azt gondoltam, hogy a Szigeten a puhabigyón vagy füvön még próbálkozhatok.

 

előre is köszi a segítségeteket! :-)

 

Lappa

pataporc Creative Commons License 2006.03.18 0 0 84

Hat jo volna holnap egy kis futas...

En sielni voltam a heten Ausztriaban, klassz volt, jol kiromboltam magam. :)

 

Akartam mar mondani, hogy ha valaki szeretne a Gellerthegyen futni, az nyugodtam hajitsa be hozzam a babat, ugyis itthon dolgozom (a Somloi uton lakom, a Villanyi feloli oldal). Van jatszoszonyeg, kisagy, bebipapi, kert. 9-tol 2-ig szabad a vasar. :)

Előzmény: ganki (83)
ganki Creative Commons License 2006.03.18 0 0 83
Már napok óta készülök, hogy beírjak ide valamit, de valahogy nem sikerült rá időt szakítanom.
Szóval, futottam ám a héten, és végre többet mint az előző hetekben. Hiába engem is elkapott a versenyláz, nemsokára itt a bécsi félmaraton, amire beneveztem. Illene edzenem.
Hétfőn és kedden vidéken voltunk, a nagyapámnál. A bükk lábánál lakik, Kácson. Hétfőn szakadt a hó, ahogy leszálltunk a vonatról, de kedden kisütött a nap. Hamár olyan nehezen passzíroztam bele a hátizsákomba a futócipőmet, akkor már nem szerettem volna annélkül hazavinni, hogy ne futtassam meg. Futottam egy könnyed fél órát, az erdőben kavarogva, 5 centis porhóban. Nagyon jó volt, olyan igazi felfedezős érzés.
Szerdán, ünnep lévén, kihasználtam, hogy férjemuram itthon vigyáz Emmára, szaladtam egy 10 km-t, a vasútíi összekötő hídon át Óbudára. (Ez a környék a Bükk után kicsit lehangoló volt.)
Aztán pénteken BTimea segítségével - aki értemjött és vigyázott Emmára - végre meglátogattam a Margit-szigetet, ahol sikerült 1,5 kört csalinkáznom, kb. 9 km-t.
Ma még megpróbálok egy könnyű, átmozgató fél órát futni, vasárnap pedig a szigetre eljutni minimum 2 körre. Szóljatok csajok, ha valaki jön és csatlakozhatnék hozzá.
-merci- Creative Commons License 2006.03.10 0 0 82

Hi Ganki,

 

Az igaszsaghoz tartozik, h van itthon kerekpár görgö is, ez előbb volt, mint a futógép.

Én is eloszor rossznak/hulyesegnek/unalmasnak gondoltam a hosszu futast. De nem az ( erre a 2004-es 10 oras versenyemen jöttem rá- itt kb 1km-es körök voltak), így a gépen való mozgás sem, én ilyenkor helyre szoktam tenni a gondolataimat, bár mikor tényleg elgondolkodom, akkor szokatm gyorsan futni. Szerintem ez hasonló a medencében faltól falig való uszáshoz. Nincs igazán időjáráshoz kötve és bármikor csinalhatom, nincs sötét sem.

Előzmény: ganki (81)
ganki Creative Commons License 2006.03.10 0 0 81
Annyit hallottam -merci-től, hogy futógépen edz, hogy ma gondoltam egyet és én is kipróbáltam. Tegnap úgyis a havazás szúrta el az edzésemet, ma meg a mosógép szerelő, akire egész nap vártunk. 42 percet futottam, állítólag 5 km-t. Én kicsit többnek éreztem.
Azt hiszem én ezt hosszú távon azért nem tudnám csinálni. Hiányzott az elsuhanó táj, meg a levegő. :-) De legalább Emma ott viháncolhatott mellettem és nem ráztam szét a fenekét a patakparti bicikliúton.
-merci- Creative Commons License 2006.03.10 0 0 80

Hali,

 

Ma reszt vettem egy szemelyes fokuszkutatasos Libero-s.

Mar atletikus, nem husos baba.:)) kiskoraban volt, Miki szerint szumos, sztem akkor sem.

Előzmény: BTimea (79)
BTimea Creative Commons License 2006.03.10 0 0 79
Hú, az nagyon jó hely. Mi talán kétszer-háromszor voltunk, de ha tehetnénk, mennénk gyakrabban is. Egyetlen hátránya az ára. Viszont az igen magas árért tényleg minőségi szolgáltatást kapsz. Azon kevés helyek egyike, ahol családunk minden tagja, minden életkorú gyerek egyöntetűen jól érzi magát. Ami nekem még szimpatikus volt, hogy ugyan csak a kijelölt étkezőhelyen - önkiszolgáló étteremben - szabad enni, ott viszont természetes, hogy akár az otthonról hozott szendvicseket, egyéb elemózsiát is nyugodtan, asztalnál ülve fogyaszhatjuk el (sőt, még mikró is van melegítésre). Mivel a határátkelőhelytől még babával is könnyen el lehet odáig sétálni, és május 1-től este 8-ig nyitva az átkelő, az autót akár át sem kell vinni az oszták oldalra.

Ha jól látom, még mindig áll Miki megjegyzése, miszerint Timi baba egyelőre nem annyira futónak, inkább szumó birkózónak készül :-))
Előzmény: -merci- (78)
-merci- Creative Commons License 2006.03.09 0 0 78

Hali,

 

Majd részletesen beszámolok.

http://www.sonnentherme.at/index.php Esetleg volt itt vki? Ide talán majd a nyáron megyünk el.  

Előzmény: andixka (77)
andixka Creative Commons License 2006.03.09 0 0 77

Irigy-irigy! Csak jókat hallottam a helyről. Érezzétek jól magatokat!

Majd csak megjön végre a tavasz is.

Ja, szépen fejlett kislány. :-)

Előzmény: -merci- (76)
-merci- Creative Commons License 2006.03.09 0 0 76

Hali Futos Anyukak,

 

Ma voltunk az 5 hónapos oltáson ( amugy 11-en leszunk), szepen novunk, Timea Bereniké 71 cm es 7850 gr. Reggel uszival kezdtunk 8-8:30, majd nagybevasarlas es vegul 10-re oltas.

Meg hetvegen vagyok, de hetfotol elutazunk Hotel Kolping Alsopahokon (bababarat hotel). Volt esetleg vki? Itt is edzeni fogok a konditerembe van futogep. Plusz egy kis pihi, szauna, szolarium, masszazs stb. Lassan itt a tavasz (tenyleg hol is van), fel kell töltödnöm:))

www.kolping.hotel.hu

 

Előzmény: szilvi-019 (75)
szilvi-019 Creative Commons License 2006.03.08 0 0 75

Sziasztok!

A Pécs-Harkány tényleg jól ment.9 perccel javítottam a terhesség előtti eredményemen.Még mielőtt bárkit megtévesztenék,nem futok sok km-t.Hétköznap max. 10-et és kb 3-szor tudok kimenni.Hétvégén 2-3 hetente futok hosszút.Viszont futok 6X1000-eket,"gyors" 5 km-ket,Merci edzésterve alapján:-))

Még 4 hetem van a pécsi maratonig.Én messzebb most nem merészkedek,a kicsi nem nagyon tolerálja az autózást.Jó futást nektek!

-merci- Creative Commons License 2006.03.08 0 0 74

Hali Ganki,

 

Nálunk is, csak én indulok június 3-án Plitvicei maratonon, Miki addig vigyázz a Timeára. Indulhatott volna ő is, mert vittünk volna segitséget, de nem akar, pedig biztos, hogy szép lesz.

Mi is megyunk a Vivicittara vagy pedig mivel azonos napon lesz Győrújbaráton lesz lesz hegyi futás, még meglátjuk.

 

BTímea:

En hiszek a sok hosszú , lassú futásban:))

Előzmény: ganki (73)
ganki Creative Commons License 2006.03.07 0 0 73
Szerintem mi is megyünk Vácra, ha találunk egy kölcsönautót. Tomator szeretne futni.

Képzeljétek, a hétvégén beneveztem a bécsi félmaratonra (május 7.). Én arra gondoltam, hogy idén nem lesz értelme félmaratonnál hosszabb távokon indulni, inkább olyan versenyeken szeretnék indulni, amik ösztönöznek, a további edzésekhez lelkesítő élményeket nyújtanak. Így választottuk a bécsit. És csak én indulok, Tomator vigyáz a kiscsajszira. Ez különösen tetszik, hogy "csak" miattam megyünk egy versenyre :-)

A Vivicittán viszont lehet hogy "mindhárman" futunk.
Előzmény: BTimea (72)
BTimea Creative Commons License 2006.03.07 0 0 72
Tyúkanyó, Szilvi, gratulálok a PH eredményetekhez. Szilvi, te most nagyon jó formában lehetsz. Ebből három dologra tudok következtetni:
1. Sok hosszú, lassú futásból is remekül lehet gyorsulni és persze az állóképesség is fejlődik (hallod Merci?) vagy
2. Ha valaki a babavárás időszakában is végig (vagy legalábbis viszonylag sokáig) fut, és keveset hagy ki, akkor a szülés után kevesebb, mint egy éven belül visszatér a régi formája (sőt, esetleg javul is) vagy
3. Szülés utáni évben (nem tudom, hogy hormonális vagy lelki vagy mindkét ok miatt) egyszerűen jobban fut az ember lánya.
Nektek erről mi a véleményetek?

És még valami: Hét végén a férjem egy vak futót fog kísérni a maratonon. Nekem ez azt jelenti, hogy ha ő vak, és ilyenformán egyedül futni képtelen létére fel tud készülni egy maratonra, akkor egy kisgyerekes anyuka (aki egyébként szintén nem tud egyedül futni, hiszen mindig kell mellé valaki, aki vigyáz a babájára) is meg tudja ugyanezt csinálni.

Legközelebb a Vivicitta-n szeretnék indulni, a férjem fog vigyázni a gyerekeinkre. Ha esetleg innen a topicról más is tervezi az indulását (akár más távon is), szóljon, a férjem szívesen elvállal más babákat, kisgyerekeket is. Most még időben vagyunk, bele lehet férni a legalacsonyabb nevezési díjkategóriába.

BTimea Creative Commons License 2006.03.06 0 0 71
Sziasztok!
Már most szeretném jelezni, hogy ha esetleg valaki a hétvégén a Zöldgömb által rendezett futóversenyen Vácon valamelyik versenyszámban szeretne indulni, és babamegőrzési gondjai vannak, akkor szívesen segítek. Lesznek rövidebb távok is, nemcsak nagyon hosszúak. Mi valószínűleg ott leszünk, de én még nem igazán vagyok versenyzésre alkalmas állapotban (legfeljebb majd versenyen kívül délután futok valamit).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!