Nem akarok reklámot, de ez szerintem nem is az. Én néhány éve vettem nagyon kedvező árért, nagyon stramm kis acerola növénykéket Bene László egzóta kertészetétől.
Nem biztos, hogy mindig van (mert gondolom nem tömegesen szaporítja), de postai úton is el tudta küldeni.
Vettem egy szurinami cseresznye csemetét, és azt olvastam róla, hogy ez ugyanaz, mint az acerola, amit a termőhely szerint hívnak Barbadosz, Szurinámi, Puerto Ricoi cseresznyének is. Igaz ez? Köszi, ha tudja valaki a választ.
Nagyon jó a videó, bár egy két dolog némi kivánni valót hagy maga után.A cherimojával kapcsolatban: fokozatosan szoktasd ki a szabadba, árnyék, félárnyék majd később már mehet akár a tűző napra is. Ha azt akarod hogy teremjen is, akkor két növényed legyen mert egyedül nem terem.
Még a hűtőben felejtett gyümiben is csirázásnak indulnak a magok.
A fagyot nem bírja. Szerintem szereti a párás kissé magaslati hegyipatakos nyári klímát. Fény legyen ,hogy ne nyurguljon fel!
Úgy szép, ha olyan zömök , dundi vasgyúró formája van. Nekem is maradt még egy példánya. Majd a napokban csinálok róla képet. Egy citromfa albérlőjeként telelt át.
Acerola növényt keresek, cserébe paw-paw palántát tudok ajánlani, vagy kifizetem. Esetleg akinek van egy rövid beszámolót írna nekem, hogy hogyan tartsam télen, terem-e, finom-e? Köszönöm, Niki.
Spanyolországban boltban vásárolt cserimoja magok közül néhány kicsírázott egy kis cserép földben. Félhomályos lakásban a kintinél kicsit hüvösebb időben. Az lenne a kérdésem, hogy maradjanak ilyen környezetben, vagy kitegyem őket kicsit melegebbe, árnyékos helyre?
Tavaly nekem is volt 3 tő. Hatalmasra megnőttek, de még bimbót se hoztak a fagyokig. A fiatal hajtáscsúcsok viszont finomak vajban párolva, pirítós kenyérrel.
Idén nem lesz, a tavaly ősszel beszerzett termések nem tartottak ki tavaszig.
Egy ismerősnek volt tüskés, az tele volt terméssel.