bobbor: csak most olvastam a válaszodat a hsz-omra, írok is emilt, mert kíváncsi vagyok, mivel rukkolsz elő.
Remélem megkaptátok a karácsonyi üdvözletem!
Hogy mások se maradjanak ki belőle, itt az én karácsonyi köszöntőm:
Kívánok nagyon boldog,meghitt karácsonyt minden kedves kutyaszeretőnek,abban a reményben,hogy az ünnep nemcsak a szeretteink felé kitárt szíveket tárja még nagyobbra,de elhozza a felebaráti szeretetet is, hogy mindenkire mosolyogva tekinthessünk, legalább az ünnepek idején...
Nem hiszem, hogy bárki félt volna bárkitől. Bár ilyen egyszerű lenne. Nem az a baj, hogy egy valaki elment, hanem hogy senki más nem (mi sem!). A jövő év megmutatja, hogy a fáradtság, vagy valami motiválatlanság van emögött.
Szerintem nagyon üdvözülendő, h. ennyi import kutya lett hirtelen az országban, nem ártott már a friss vér. Viszont annak is nagyon örülök, h. -mint írtad- a Rómeo és Júlia történet lejátszódott, erre már nagy szükség volt. És ahogy a kiskutyáidat elnéztem, igazi szerelemgyerekek; gyönyörűek!:) Kár is a tenyésztők egyet nem értését átültetni a közös fajtáért folytatott munkába; lehet, h. a Vica-Altan vérvonal "összerakása" csodálatos felnőtt kutyákat produkál majd!
Avril miatt meg ne fájjon a fejed; a legjobb idően született, hiszen ha most kiállja a próbát a kiállításokon, akkor igazán büszke lehetsz rá. Szerintem nem lesz most már olyan egyszerű Ch.címhez jutni, nagy lesz a szórás, ami igencsak jó, egészséges versenyt fog eredményezni és ekkora mezőnyben nyerni... kívánom, h. adasson meg mindkettőnknek!:))
Tiszteletem Mao előtt szerintem is szép kutya,ha nyert,megérdemelten kapta a cimet,tök mindegy,hogy egyedül volt.
Ha pesszimista szemléletű lennék,most verném a fejem a falba ,miért is tartottam meg Avril-t amikor ilyen mezőnyben fogom kiállitani,dondolok az import kiskanokra
De nem teszem,mert hiszem és vallom,hogy hazai tenyésztésű kutya se gyengébb,mint a z importtált
Az import indoka a vérfrissités,mint ahogy a mi párositásunkat is odaszámolom
A kutya meg ha szép lesz,hiszen ne feledjük Ők még csak IGÉRETESEK lehetnek,nem a külföldi eredet- bizom benne-- miatt lehetnek nyertesek
Igazi nyertesek a jövő vásárlói,több jó idegzetű szép,nem beltenyésztett kiskutyával lehetnek elégedett,boldog gazdik
bobbor: Ja, egyébként persze nem jó omen, h. Mao egyedüliként nyert, de ezt leszámítva azért nekem tetszik az a kutya. Gondolkozok azon is, h. Maryt fedeztetem vele. (ugyanazok a szülei M-nek, mint a ti Trikiteknek)
Nem vagyok pesszimista, inkább mondjuk azt, h. nem vok bizakodó, mivel korábban nagyon vegyes dolgokat tapasztaltam. Megjegyzem az már pár éve volt, azóta elképzelhető, h. sokat változtak a dolgok... Nem ez lesz az első kiállításom, már bírkóztam két kutyával is a ringben:)), de sok idő óta először veszek részt újra versenyen.
Teszem a dolgom, aztán meglátjuk mi sül ki belőle. Most már vmivel érettebb fejjel éldegélek, nem tudom ez hogy befolyásolja a kiállítás utáni hangulatomat. Gondolom ma már nem fog olyan rosszul esni a nem sikerült kiállítás, könnyen túlleszek rajta. Atyám, ez már megint olyan borongós!:) bevallom, van hajlamom elhagyni magam:)
bobbor: tudom, h. nem vittetek kutyát, de úgy tudtam voltatok a kiállításon nézőként. Akkor ez csak kacsa? (onnan veszem az előbbit, h. jocee engem is invitált, h. vigyem Zebut, de sajna nem tudtam jelen lenni.:(
Avril testvérét is neveztem,baby-ben,de nem egy napra. Szép kisfiú Ő is nagyon, Ő inkább az anyja-apja vonala. Teljesen elfogult vagyok a kutyáimmal,miért is ne lennék
Ismerjék csak meg az uj kicsiket. Ezt a 2 vérvonalat eddig még senki sem rakta össze. Ők a tibeti Romeo és Julia történetet személyesitik meg, ország-világ megláthatja mi jött ki belőlük
Nagyon anya vagyok szerepemben,igy a látottakra, a birókra kell hagyatkozzam
Aztán már miért lennének leosztva a szerepek?,meg a cimek, sőt Vicát is viszem,mintha nem is szült volna,szebb mint valaha
Februárban még nem találkozunk, mert a fiatal kan még nem nő bele a 15-be, a szukának meg nem telt még le az 1 év. Így legfeljebb nézőnek megyünk, főleg, ha ott lesz az egyik kicsi kutyánk baby-ben. Túlzott szerénységről szó sincs, tudom, hogy a kutyáink jók, az eredményekre sem panaszkodom, mindössze azt érzem, amit itt is többször leírtam, hogy egyre többen ábrándulnak ki a kiállításokból, és csak a "kötelező" champion címek megszerzéséig mennek (mint ahogy mi is).
lhakhang! Nem volt sem Jocee, sem bobbor. Egyedül Mao volt.
Nem tom mi lesz februárban, de az biztos, h. mi ott leszünk, meg Te is Avrillal...meg még egy jó páran, akik a tibet terriert azért szeretik amilyen, még akkor is, ha a fajta "jobban futtatott" érdekeltjei mindent elvisznek majd előlünk:)
Avril testvérei nem jönnek esetleg? Nagyon kíváncsi lennék már élőben a Vica-gyerekekre, elég izgalmas képeket láttam már róluk.
Visszatérve a nagy ászok kérdésére: szerintem többen azért nem mentek a Championra, mert úgy gondolták a tuti befutók neveztek, de ezek szerint mégsem tették, így aztán maradt szépen mindenki otthon... Tisztelet a kivételnek, mert ha jól tudom, bobborék, és jocee voltak.