Keresés

Részletes keresés

Lacivill Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2506
Három fázis ajánlott, és nem ismerve az egyéb fogyasztóidat minimum 3*16 Amper.
Előzmény: szépazélet (2505)
szépazélet Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2505

sziasztok!

Lacivill vagy aki tud válaszolni:

2439-es alatt kérdezem, mennyinek kell lennie min? bocsika de nem értek hozzá.

üdv Évus

Paco155 Creative Commons License 2005.11.25 0 0 2504
Ja, grillnyárs nincs benne, de nekem nem is hiányzik :)
Előzmény: Paco155 (2503)
Paco155 Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2503
Semmi különöset. A energiaosztály, fokozatmentes állítás 0-250 fokig, alsó és felső sütés, légkeverés, grillezés és ezek kombinációi, időzítés oda vissza és asszem katalitikus.
Szóval teljesen normális sütő sem többet sem kevesebbet nem tud mint a mellette levő 20 másik.
Előzmény: B-road (2501)
bimbambusz Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2502

Van olyan sütő, amit úgy hirdetnek, hogy a főzőlap belső (fal felöli) részén van egy párakivezető. Ez ugyan nem közvetlenül megy a páraelszívóba, de onnan már nagy hatékonységgal el tudja szívni.

Egyébként meg nagyon büdös dolgokat nem kell csinálni otthon. Ezért nem látom sok értelmét a forgónyársnak. A sült csirkét meg kell venni a csirkésnél otthon még sütni rajta egy keveset a sütőben, vagy a grilles mikróban, és teljesen jó lesz. A lakást nem érdemes összebüdösíteni, annyit nem ér.

Előzmény: B-road (2498)
B-road Creative Commons License 2005.11.24 0 0 2501

Nemar!!!!! Tenyleg? Mit tud az a Bosch? Mar kezdunk lejonni a forgonyarsrol, es a pirolitikus dologrol, sot, mar a katalitikus fal se kotelezo... :-)

Mi szinte hetente jarunk a coraban, de itt nem olyan nagy a valasztek.

(Ja amugy megneztem az energiaosztalyait azonak amik eddig felmerultek, es mind A-s, szoval miattam nem fog elolvadni az anktartisz. :) )

Előzmény: Paco155 (2500)
Paco155 Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2500
Félreértelmeztük egymást. Természetesen az ár rovására ne vegyél kissebb fogyasztásút. De én pl a Corában egy hónapja vettem A kategóriás Bosch-t 60 ezerért.
Előzmény: B-road (2491)
B-road Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2499
Gondlom attol is fugg milyen az a tetoter. Mert lehet hogy akkora galam-bejarok vannak rajta, hogy van normalis szellozes, de egy uj epitesu tetonel ahol rendes parazaras, ilyesmi van, gondolom csak gaz lehet hogy lecsapodik valahova a para, sot meg azt is el tudom kepzelni, hogy beazik valahol az amugy tok jo teto... :-)
Előzmény: bimbambusz (2496)
B-road Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2498

Tenyleg egy sutobol a gozok/gazok a konyha legterebe kerulnek nem? Miert nem gyartanak olyanokat (haztartasi kivitelben), amiket mondjuk ra lehetnek kotni a paraelszivo vezetekere? Mi sokszor ugy sutottunk, hogy ment a suto, felette meg a paraelszivo. Biztos gazdasagosabb/hatekonyabb lenne ha egybol kifjuna a szagokat.

Mondjuk hatranya is van az elszivonak, mert a multkor amiatt egett le a rizseshus mert az elszivo elszivta a fustot es keson vettuk eszre... :-)

Előzmény: bimbambusz (2497)
bimbambusz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2497

Bonyolult kérdés, de nagy vonalakban erről van szó.

A szüleim A kategóriás készüléke pedigy gyakorlatilag csak főzni és párolni tud, mert annyira leszigetelték, hogy nem jön ki belőle a gőz, de szerintem egy komoly készüléknél ez nem fordulhhat elő.

Előzmény: B-road (2495)
bimbambusz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2496
Tetőtérbe nem szabad párát bevinni. Mindegy mekkora a tér, nem jó az ilyen megoldás. Nem mondom, hogy nem működik, de valahogy men látom kevésbbé inkorrekt megoldásnak, mintha a mosogató lefolyóját a bérház udvarára vezetnéd ki. Nem ötleteket akaratam adni.
Előzmény: eolga (2486)
B-road Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2495
Akkor tulajdonkeppen az A kategoriasnak csak jobb a hoszigetelese?
Előzmény: bimbambusz (2494)
bimbambusz Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2494

Az ABC katagória sütő esetében inkább kényelmi funkció, mint takarékossági. Nyáron nem mindegy, hogy egy egyszerű sütisütés mennyire emeli a konyha (lakótér) hőmérsékeltét. Egyébként meg az, hogy havonta megy max 5 órát, azzal még nem vágja haza a családi kasszát, de ha egy vendégség előtt befűti a lakást, amikor egyébként is dög meleg van, az nem igazán jó. Persze ha van légkondi akkor továbbra is csak gazdaságossági kérdés.

Nekünk egy B kategóriás van. Attól B, hogy a hátlapja hideg, így nem kell telerakni a beépített szekrényt szellőzővel. Cserébe az előlap felé fúj folyamatosan meleget, mint egy hajszárító.

B-road Creative Commons License 2005.11.23 0 0 2491

Na kis szamitas: az A-s fogyaszt 0.8kWh-t (nemtudom milyen sutesi modon, de biztos meg van hatarozva valami szabvanyban, pl 200 fokon megsutni egy talca makosbelest), a C-s legyen mondjuk 1.4kWh.

Tehat ha naponta sutok egy ilyen makosbelest, akkor egy evben 0.6kWh x 365 = 219kWh tobletfogyasztas szamlohatunk.

1kWh most kb 35ft. Azaz 7665ft evente a fenntartas. Ebbol ki lehet szamitani, hogy megeri-e vagy nem. Jelenleg ezek a szamitasok folynak nalunk. (Pl egy 1.1kWh-ssal mar kiegyeznek, ha az nem 140eFt-s, csak mondjuk 80e.)

Előzmény: Paco155 (2490)
Paco155 Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2490
"csak gyozzem az asszonyt lebeszelni rola, hogy jo lesz nekunk az Ckategorias, 60ezres is... :-((("

Pont ezt ne hagyd. AZ egyetlen ami tényleg számít az az hogy A B vagy C. :) Ez az egyetlen ami hosszú távon pénzt visz el, a többi csak úri huncutság, legfeljebb többször tisztítod, vagy nem pirul meg úgy a teteje.
Előzmény: B-road (2489)
B-road Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2489

A pirolitikus (legalabbis a katalogusok szerint) ugy 500fokon szarraeget mindent a sutoben, igy a dzsuvat is, es csak hamu marad, amit csak ossze kell seperni. Aztan irnak olyat is, hogy a keletkezo fustgazt valami katalizatorral semlegesitik (CO-> CO2, stb...?). Szoval biztos nem olyan egyszeru ez az egesz. Meg a gyakorlatban tuti nem ilyen egyszeru. Ezert lennek en is valaki olyan velemenyere aki mar hasznalt ilyet.

A katalitikus oldalfal meg annyival jobb egy sima zomancfalnal, hogy arra alig tapad meg valami, es az is konnyen eleg, vagymi? Nekunk ilyen volt, de nem hasznaltuk olyan sokat (1ev), hogy igazabol eszreveheto elony legyen. (De legalabbis mellette kellett volna hasznalni egy hagyomanyos sutot is, es osszehasonlitani.)

Nekem ugy tunik, hogy most ez a pirolitikus cucc a legmenobb (fagornal 160-170ezer), mig a katalitikus falat mar szinte minden 80-100e-es sutobe tesznek...

Az a baj, hogy sutot is az ember csak 1x szeretne venni, es ezert ha lehet minden legyen rajta (holegkeveres, pizzasutes, forgonyars, meg konnyen tisztithato, stb...). Raadasul ezek hiteles konstrukciok elerhetove teszik a legdragabbat is (legalabbis most), csak gyozzem az asszonyt lebeszelni rola, hogy jo lesz nekunk az Ckategorias, 60ezres is... :-(((

Előzmény: Cirfandlia (2488)
Cirfandlia Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2488

Az mit tud? (mármint a pirolitikus) A nagy hő segítségével leégeti az odafröccsent szennyeződést? A mi fagorunk ilyen volt - nem nagyon használtuk.

A katalitikus fal miben tér el a többitől? (én is sütővásárlás előtt állok, de nem igazán hajlok ezeke az extrákra pluszt áldozni; a korábbi masinán is volt számtalan funkció aztán mégsem használtuk.)

Előzmény: B-road (2487)
B-road Creative Commons License 2005.11.22 0 0 2487

Most keszulunk sutot venni. Elektromosat.

Van valakinek tapasztalata a pirolitikus tisztitassal kapcsolatban? Megeri? Hasznalhatoak a forgonyarsas grilles sutok?

Mert most kb ilyesmit szeretnenk. (Illetve en nem annyira, mert kifizetni nem lesz olyan mulatsagos.)

Eddig olyat hasznaltunk (kb 1 evig) ami katalitikus fallal rendelkezett. Nagyon nem koszolodott ossze, de azert el tudom kepzelni, hogy tartosabb hasznalat, es nagyobb igenybevetel eseten azok a reszek ahova nem er a katalitikus fal, eleg nehezen tisztihatoak. Van valakinek tapasztalata/velemenye ezugyben?

Ja es mik a jo ar-ertek aranyu markak/tipusok?

eolga Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2486

Már késő, már elkészült.

Egy régi bérház kb 500 nmes, 5-6 méter belmagasságú padlásteréről van szó. Gondolod, hogy ez így számítana?

Előzmény: bimbambusz (2485)
bimbambusz Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2485
Nem jó ötlet. Állati hamar szétrohad a faszerkezet a nedvességtől.
Előzmény: eolga (2484)
eolga Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2484
Nem találtam elég meggyőzőnek a kéményseprőt, így végül a padlástérbe vezettük ki a szagelszívót.
Előzmény: bimbambusz (2483)
bimbambusz Creative Commons License 2005.11.21 0 0 2483
Béleletlen kéménybe én nem kötnék konyhai szagelszívót. Gondolom nem előny, ha a keletkező párát mind elszívja a kémény szerkezete.
Catman Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2482
Ezt en is meg tudom erositeni. En OBI-t es baumaxxot hasonlitottam ossze a multkor. Derekszogu illeszto-szorito (butorlapok illesztesehez) kb. ketszer annyi volt a baumaxx-ban, mint az obiban...
Előzmény: Grg (2481)
Grg Creative Commons License 2005.11.18 0 0 2481
Hát jól körül kell nézni, mi végigjártuk a Praktiker/OBI/brico/baumaxx négyest, ebből csak az első kettőben volt használható kinálat, és ebből at obi átlag 500-1000Ft-al olcsóbb volt darabonkénti árban(!).
Előzmény: eolga (2480)
eolga Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2480

Felkerestem egy kéményszakboltot (talán Kémény Doktor, Révész utca), ahol szépen összeállították, hogy mi kell a szagelszívó kivezetéséhez egészen a kéményig. Kb: 9 e Ft volt. Mivel minden fillér számít, inkább a padlásra való kivezetés mellett döntöttem, mert pont azon a falon van a szagelszívó, és így egy egyszerű könyökkel megoldható. Gondoltam, így spórolunk jó néhány ezrest, úgy is ez a kémény dolog nem tetszik annyira. Szóltam páromnak, útban megvette a Praktikerben ezt a pár kütyüt. A számla 11e Ft!!!!

Szóval bárhol is veszed meg, Praktikerben NE!!!

Előzmény: Catman (2476)
tündérlala Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2479

Igen, ez már egy másik porbléma. :)

(Ezért nem jó szerintem a konyhai szagelszívót más rendszerekkel - füstkémény, szellőztető rendszer, stb. - összekutyulni).

Előzmény: Catman (2478)
Catman Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2478
Eppenseggel Cata paraelszivot fogunk venni, de a helyzet kicsit bonyolultabb. :) A lakasban folyamatos - elvileg kozponti elszivasos - szellozteto rendszer mukodik. Ebbe van bekotve a szagelszivo csove is. Csak azon aggodom, hogy ha bekapcsolok egy 600m3/h-s szagelszivot, akkor a furdoben nem nyomja-e vissza a levegot? Ugyan most is van a szellozokben pillangoszelep, de az epittetom altal epitett masik hazban hallottam olyat, hogy ezek a pillango szelepek nem zarnak tokeletesen. Szoval csak azert erdeklodom, hogy ha en is ilyen problemaval kerulok szembe, akkor mit lehet majd tenni...
Előzmény: tündérlala (2477)
tündérlala Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2477
Ezért is ajánlom a Cata-t mindig, mert ahhoz tudsz venni gyári pillangószelepet, g.zsalut meg alucsövet is, az ilyen obiboltoknál jóval olcsóbban és sokkal-sokkal jobb minőségben.
Előzmény: Catman (2476)
Catman Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2476
Ez nem ujdonsag. :)
Előzmény: monyesz (2475)
monyesz Creative Commons License 2005.11.17 0 0 2475
Meg kellő mennyiségű pénzt vigyél magaddal, mert az a vacak műanyagdarab többezer ft !
Előzmény: Catman (2473)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!