Keresés

Részletes keresés

Agallis Creative Commons License 2006.08.07 0 0 360

Sziasztok!

Tud nekem vki segiteni? kaptam egy joghurtcsinalo gepet, amibe nyerstejet kell onteni 6 kis poharba es beoltani joghurttal, aztan melegiti amig ki nem kapcsolom. Leirast nem kaptam a masinahoz, egy regi darabrol van szo.

 

Lehet vele kefirt is csinalni? akkor kefirrel kell beoltani?

mennyi ideig kell kesziteni? 24 ora?

van esetleg vkinek ilyennel tapasztalata?

 

elore is koszi: Agallis

riffentyu Creative Commons License 2006.08.01 0 0 359
Kérlek, írd meg a címed emilben. Megpróbálhatom, ha gyorsan vállalják (nehogy tönkremenjen ebben a melegben)
Előzmény: adryenn82 (358)
adryenn82 Creative Commons License 2006.08.01 0 0 358
dunaújvárosi vagyok. Tudnál nekem valahogy küldeni? Mondjuk póstán?
riffentyu Creative Commons License 2006.07.29 0 0 357

Kefírgomba? Kaukázusi!!

Nem kell keresni, itt van nekem! Olyan jól érzik magukat, csak úgy szaporodnak!

Te hol vagy?

Előzmény: adryenn82 (356)
adryenn82 Creative Commons License 2006.07.29 0 0 356
Sajnos nem akar nekem senki sem kristálygombát küldeni.:-( De azért várok még, hátha küld nekem valaki. Szeretnék kefírgombát is. Keressetek!

Köszike: Adrienn
stefiadri Creative Commons License 2006.07.28 0 0 355

Szia!

Tényleg fogyaszt? Akkor én is szeretnék :-)

Szintén Adrien és szintén Dunaújváros!

Előzmény: kulináris kóstológia (350)
riffentyu Creative Commons License 2006.07.28 0 0 354
Megint képződött egy adag szép, egészséges kaukázusi kefírgomba. Érdekel valakit? Budapesten - napközben a belvárosban, vagy este Kelenföldön...
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.07.21 0 0 353

Szia Adryenn!

 

Érdeklődésedre segítő válasz ment postafiókodba.

Üdv.: kulináris

Előzmény: adryenn82 (352)
adryenn82 Creative Commons License 2006.07.21 0 0 352
Sziasztok!

Dunaújvárosi vagyok, és szeretnék kristálygombát. Ha esetleg van valakinek felesleges, szívesen elmennék érte.
Köszi
hanimun Creative Commons License 2006.07.07 0 0 351

Kefirgombát keresek Szentendre környékén

köszike

kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.07.04 0 0 350

Szia Kicsirigó!

Ellentétes véleményem van: hónapok óta fogyasztom e gombalét, de a Tiédhez hasonló negatív élményekről megtapasztalásom, - sőt tudomásom - másoktól sincs!

Az összetevőket végig gondolva mi is vált6ná ki a hasmenést?

Adott a kristálygomba, cukor v. méz, mazsola, fél citrom, víz, akár limonádénak is nevezhetném a végterméket. Ezek alapján u.ezen 6ást ráfoghatnád a bodzalére is... 

 

Tény, h. az anyagcserét előnyösen befolyásolja, fogyasztása óta csökkent tömegem.

Küldök mailt. . .         

Előzmény: kicsirigó64 (349)
kicsirigó64 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 349
A jappán kristálygomba a tájékoztató szerint, allergiára is jó. A kérdésem az lenne , hogy kétéves gyereknek adható-e. Én úgy vettem észre, hogy a lé eléggé meghajtja még a felnőttet is. Nem ártana a gyereknek?
kicsirigó64 Creative Commons License 2006.07.03 0 0 348
Nem lehet, csakk friss tejet.
Előzmény: szojacska (136)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.27 0 0 347
Kefirgomba, és/vagy japán kristálygomba kezdő adagjai keresik új gondozójukat!
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.19 0 0 346

:-)

Nosza!

kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.19 0 0 345

Szia Szego 22!!

 

Nem vagy kivételezett: tudok Neked (is) segíteni, de e-mailben léccike megosztani velem, hogy honnan, melyik égtáj felőli a sziggorúúan "Gödöllő környékéig" meg6ározásod?! Bp. XVI. kerület na'on távoli vidék számodra? A gödöllői HÉV,  

és buszok is járnak a kerületben ... 

Segítőleg találkoztam már más kerületekben is érdeklődőkkel. . .

Gondolj bele! Kidobná(nk)m a felesleget, ha nem lenne érdeklődő!

Szerencsére vaan! 

Előzmény: Szego_22 (341)
boricska Creative Commons License 2006.06.17 0 0 344
Sziasztok! Tönkretettem a gombáimat, mert amikor a kecskéim elapasztottak, elhittem, hogy el lehet tenni vizben lefagyasztva a gombákat, hát meg is pusztultak szegények, egy darabig kísérleteztem, elpocsékoltam egy csomó tejet, de semmi értelme nem volt. Ha lenne valakinek itt a közelben - mondjuk Érden (mert én százhalombattai vagyok) fölösleges gombája, nagyon hálás lennék érte.
kunoichi Creative Commons License 2006.06.17 0 0 343

Sziasztok!

 

Van itthon néhány adag fölösleges kefírgombám. Ha valakit érdekel, tudok belőle adni. Kecskeméti vagyok, itt tudnám odaadni a gombácskákat is.

Szego_22 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 342
Bocska besten =bpesten
Szego_22 Creative Commons License 2006.06.17 0 0 341
Sziasztok!

Tud nekem valaki segíteni? Kefírgombát szeretnék, de valahol gödöllő környékéig, mert besten sajna nem vagyok egyáltalán ismerős!
Előzmény: riffentyu (336)
thunderstrike Creative Commons License 2006.06.16 0 0 340
Üdv!

Kulinárisnak köszönhetően én is immáron napi rendszerességgel iszom kefírt. :)

Kellemes mellékhatásként pedig lenne átadó kristálygombám, szeretettel várom az érdeklődőket.

(Budapest, XX.ker)

thunder
funyiro11 Creative Commons License 2006.06.16 0 0 339
Sziasztok!
Kaptunk pár evőkanálnyi kristálygombát műanyagpohárban. Mielőtt megcsináltuk volna az első adag üdítőt (2 napig citrommal és csapvízzel erjesztettük), műanyagpoharban (szárazon) frigóban volt vagy három napig, szárazon. Ez mennyire árthatott a gombának? Még egy kérdés: folyamatosan lehet inni, vagy egy idő után abba kell hagyni?
F
riffentyu Creative Commons License 2006.06.15 0 0 338

Szia. Kedves vagy, hogy válaszoltál. Már van egy érdeklődő! Persze, hogy csinálom a rengeteg kefírt , hogy a gombácskák jól érezzék magukat addig is..:)) - Finom, (mint tudjuk).

Szia.riff.

Előzmény: kulináris kóstológia (337)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.14 0 0 337

Szia Riffentyű!!:-)

Ne türelmetlenkedj, lesz érdeklődőd, legfeljebb nem erre járnak jókor, s jó időben!...  

A lényeg, hogy megfelelően kezeld a tovább adni szándékozott gombákat is!

Egy KÖSZÖNÖMöt igazán megér(nek), - nekünk eddig igen!

Előzmény: riffentyu (336)
riffentyu Creative Commons License 2006.06.14 0 0 336

Sziasztok. Szóval még mindig van!:)

 

"Van kb. két adag kaukázusi kefírgombám fölöslegbe. Átadnám, ha érdekel valakit. Budapesti vagyok. Napközben (8 és fél 5 közötti időben bármikor) a Deák tér közelében a munkahelyemről ki tudnék ugrani pár percre, ha valakinek jó...."

 

kyla Creative Commons License 2006.06.14 0 0 335

Köszönöm a választ!

Minden egyes szűréskor leöblítem a gombákat.

Viszon a hűtőben vízben szoktam őket pihentetni, ha néhány napig nem csinálok kefírt. És ez a módszer működött fél évig. Nekem is, a barátnőmnek, anyukámnak is.

És az a furcsa, hogy anyukámnak is elromlott a gombája, holott ő mostanában nem is pihentette őket.

Tanácstalanok vagyunk.

Előzmény: kulináris kóstológia (334)
kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.06.14 0 0 334

Mail fog menni, de előzetesen kérdezem: az erjesztő edényt, s a gombákat leöblíted szűréseknél?

Idézek:

 

A kefirrel úgy kell bánni, mint a friss hússal, mert éppoly romlékony. Csak a friss tejet szabad felhasználni, savanyított, aludt tejet nem. A gombákat soha nem szabad tej nélkül tartani, mert elpusztulnak (éhen halnak). Legalább hetente egyszer a gombákat és az edényt langyos vízben át kell mosni!

 

Üdv.: kulináris

 

Előzmény: kyla (333)
kyla Creative Commons License 2006.06.13 0 0 333

Sziasztok!

Kb. fél éve rendszeresen csinálom a kefírt otthon. Nem is volt semmi gond a gombákkal.

Egyszer csak, minden átmenet nélkül rossz lett a kefír. Leszűrtem, ahogy szoktam, de szinte tej sűrűségű (inkább hígságú) maradt és az íze is furcsa.

Azóta háromszor próbálkoztam újra, de az eredmény ilyen rossz lett mindig.

Szerintetek mi történt? Hőmérséklet, tej, minden külső körülmény változatlan.

A gombák színe is szép.

Előre is köszönöm a segítségetek! kila

macimoci Creative Commons License 2006.06.12 0 0 332
Kipróbáltam a bodzás változatot, szerintem így élvezhetőbb az íze.
Siessetek, mert már nem sokáig lesz bodza!
macimoci Creative Commons License 2006.06.12 0 0 331
Hát igen ma sikerült megválni egy részétől - sajnáltam volna kidobni.
Előzmény: kulináris kóstológia (329)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!