Keresés

Részletes keresés

MLG Creative Commons License 2000.09.21 0 0 475
Oopss! Az előző csak jelszó próba volt, mert frankón elfelejtettem a passwordomet, de mosmán megvan!

Amberek! Pedro14+Norby+törpiek / ha vannak /
Szerintem minden lehetséges descriptiont szerkesszünk meg ha tudunk, úgy lesz az igaz. És ha kell segítek szívesen. A buborék dolog oké lesz, igazat adok Norbynak, jó lesz így. Ha gondolod Pedro, csinálhatok egy kisebb doksit a fegyverek magyar rövid nevével és leírásával. Erre válaszolj csináljam-e vagy sem.

Most pedig következzék néhány ötlet. Némelyiket mondtam már, de úgy gondoltam leírom egybe, hogy esetleg kilehessen copyzni a munkafolyamathoz.

1.) Két trotyli escortja. Tehát amit már beszéltünk, kapjunk a Questért jobb fegyvereket!
2.) A terroristák legyenek keményebbek, mivel kinyírni őket zsebpiszok. Szerintem főleg stat növeléssel illetve páncélokkal kellene erősíteni őket, mert ha jó puskát adunk nekik, akkor esetlegesen már a játék elején összefuthatunk velük és miénk lehet egy brutkó puska már akár az első napokban. A lényeg az, hogy erősebbek legyenek, beszéljük meg!
3.) Erősíteni a többi NPC-t is. Itt főleg az ellenséges NPC-kre gondolok, General, Warden de akár idejöhet még Mickey, Carmen, Devin is.
4.) Mikéből brutál embert kell csinálni nincs mese. Olyan hapsit, hogy megizzassza még a legtapasztaltabb játékosokat is.
5.) Mivel általában Észak-kelet felől halad az ember dél-nyugat felé a nagy térképen, a tárgyak elhelyezését is ennek függvényében kellene magváltoztatni. Érthető?
6.) Valahogy azt is meg kellene oldani, hogy az igazán kafa fegyverekből csupán egy-kettő darabot tenni a játékba / tehát ellenfeleknél ne legyenek találhatóak / és fix helyekre tenni őket, amelyeket nagyon véd az ellen. Pl: Grumm Mine, Alma Military Compound vagy akármi.
Egyenlőre ennyi, ma megint rohadt sok munkám lesz, hogy a tályog ölje meg!

MLG Creative Commons License 2000.09.21 0 0 474
a
Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.20 0 0 473
Hi All!!

Norby:A Minimin a könyvben ahol osvastam ott Nato volt.De semmi gáz, kikapom!A pillangót csak ötlet gyanánt vetettem fel.Az SVD jelentése(amúgy lentebb is olvasható):Sznajperszkaja Vintovka Dragunova
-jelentése Dragunov féle mesterlövészpuska!
Az ékezet nem rossz ötlet,csak eddig nekem nem sikerült beraknom!

MLG:Mi csak azt tudjuk lefordítani amit a program megenged!Pl.:ammok,fegyverek,crowbar,kés,dobokés,
Aztán még próbálkozom belenyúlni a medikit és még ezekbe a dolgokba!Amúgy az,Norby is tudja bármely,ismétlem BÁRMELY karaktert át tudjuk írni Norbyval!PL:Ha akarod a MoM-nál Auto Rocket Rifle lesz és mindenje 99-es.(Azért ez túl brutkó lene!

Nos mára ennyit!
MINDENKINEK VÁROM A JAVASLATÁT A FORDÍTÁSHOZ BESZÓLÁSHOZ!!

Pedro 14

Norby Creative Commons License 2000.09.20 0 0 472
A buborék nem tudja az addonokat kiírni, mivel a szövege statikus. Viszont pont azért lenne jó, hogy ne kelljen a description-t behívogatni. Ha nem hagyod az egeret egy fegyver felett, úgyse jelenik meg, ha meg igen, akkor azért hagyod ott, mert kíváncsi vagy rá. A munkámban ilyesmikkel is kell foglalkoznom, ezért tudom. A földön heverő tárgyaknál amúgy csak a név fog megjelenni, mert a long name eredeti marad.

Az Automag-al kapcsoaltban igazad van, kitalálok valami jót.

NPC-t nem tud egyik általam ismert editor se szerkeszteni, csak akkor, ha már fel van véve a csapatba.

Előzmény: MLG (471)
MLG Creative Commons License 2000.09.20 0 0 471
Hala!

Némi hozzászólás a dolgokhoz.

Pedro14: Szerintem is a normális nevét kéne kiírni a gámban, rövid név meg lehetne simán SVD vagy Dragunov.
Aztán: a pillangókés nem hiszem, hogy jó ötlet. Van a sima kés, azt sem nagyon használja senki / a hülye ellenfélen kívül /
A Miniminek a nevéről már Norby szólt.

Norby:A fegyverekről már ugye ismered a véleményemet, a buborékot viszont szerintem úgy kéne hagyni, ahogy van. Szerintem elég, ha a nevet meg az addonokat kiírja. A descriptionba meg úgyis belefér minden.

Az Automag IV helyett pedig valami olyasmi pistát kéne kitalálni, amiért érdemes szarakodni a két öreggel. Én sosem csinyálom meg ezt a kvestet, hacsak véletlenül Chitzenából nem Drassen felé vezet az utam. Pláne, hogy mire megjön a pista, már az ambis embernél MAC-10 van dupla silencerrel, meg dupla laser scopeval.

Egyébiránt a terroristáknak is jobb fegyvereket kellene adni szerintem / igaz ez a seftes NPC-kre / mert egyrészt nehezebb ellenfelek lennének, másrészt érdemes lenne levadászni őket. Vagy ha ez nem is oké, akkor viszont páncélozzuk fel őket, mint disznó, hogy jó kemény ellenfelek legyenek. Meg lehet ezt egyáltalán csinálni???

Az igazán brutkó fegyvereket meg el kellene rejteni, vagy valami speciális helyre eltenni, ahonnan nehéz megszerezni.

Egyenlőre ennyi, remélem nem írtam farokságokat.
Megyek iszom egy fröccsöt!
Szevasztok.

Norby Creative Commons License 2000.09.20 0 0 470
Az előbb nem látszott, hogy a név és a statok közé két szóközt tettem (az index összevonta, remélem most jó lesz).

FÉG-KGP9  22/20 5+1 6x8

Előzmény: Norby (469)
Norby Creative Commons License 2000.09.20 0 0 469
Hi!

MLG segítségével sokat fejlődött az új fegyverek listája. Még tart a válogatás, lehet hozzászólni.
Újabb érdekes fegyvert is találtam a Striker Proteca Bulldog személyében: ez egy rövid, dobtáras shotgun, közelharcra tervezve. Gyors, és egy kézzel is használható!

Amúgy már van külföldi érdeklődő is a hun patch iránt (muszáj volt elneveznem valahogy). A tacticalplanet fórumába írtam egy megjegyzést, erre egyből írt dexter, hogy kipróbálná a bétát, ha van már. :)

Pedro:
Szerintem legyen ékezet. Kipróbáltam, a descrs.rar-ban látható, hogy a nagy É betű is megjelenik a FÉG-ben.
Az SVD jó, a leírásba bekerülhetne az is, hogy minek a rövidítése az SVD.
Az FN-Minimi a hivatalos név, nem értem miért kellene megváltoztatni.
A pillangókésnek csak mint új fegyvernek van értelme, dobni nem az igazi, de 4 is elférhet egy kis zsebben.

Felrakni ide nem tudod, csak az ingyenes holnapot kínáló helyekre (extra, tar, swi, nexus..), de a regisztráció nem biztos, hogy nyilvánvaló lesz elsőre, inkább kérj meg valakit aki csinált már ilyet, és figyeld a kezét. :) De egyszerűbben is megoldhatjuk: elküldöd nekem mailben, és kirakom a lapomra. Ha saját lapot csinálsz, én akkor is feltenném, ha megengeded.

A leírásba betehetnétek még két dolgot, amelyeket a hun patch-ba gondoltam ki.
Az egyik a fegyerek ára (a wedit txt-jéből könnyű kiolvasni), szerintem hasznos, ha találsz egy fegyvert, és nézed az infóját, egyből az árát is megtudod. Egy rövid mondat pár variációja megteszi (bolti ára, eszmei értéke, Bobby-nak ennyit ér..). Bobby-hoz ezt nyilván nem kell betenni, a laptopon ott az át a leírás mellett, viszont a legtöbb cucc még nem kapható, amikor megtalálod, és ha van, akkor is kényelmetlen egy árért a laptoba belépni.

A másik pedig az, hogy a fegyverek rövid neve mellé oda lehetne írni a statisztikáját, így nem kell állandóan jobb klikk-elni rajta, hogy megnézd a stat-ot, mert a felugró buborékban egyből megjelenik. Ezt is próbálgattam a descrs.rar-ban, de az elrendezésen még javíthatunk.

Pl.: FÉG-KGP9 22/20 5+1 6x8
Jelentése: 22damage, 20range, 5AP egy lövéss plusz 1AP az elsőnél, 6 lövedéket lő sorozatnál, és itt 8%-al lesz pontatlanabb minen lövedék. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az utolsónak 6x8=48%-al van kevesebb %-a, mint az elsőnek, ami alapesetben, 5 mezőre (vagy közelebb) a merc MRK-jával egyenlő. Bővebben ld. Patusco doksiját, és az általam javított ja2ahcc-t. Az első lövés plusz AP-je és a burst % levonása fegyverenként változik, de ezek értékét sehol nem mutatja a game, ezért külön jó lenne, ha a névben látszana.

Előzmény: Pedro 14 (465)
Stein_ Creative Commons License 2000.09.20 0 0 468
Hello!

Pedro: nem tudtam, hogy ti nagyban csináljátok... Ha minden meglenne magyarítva, az már döfi lenne :)

A Hicksekről jutott eszembe néhány dolog.
Én őket (még mindig egyedűl) napszaktól függetlenűl a következő módon szoktam elintézni: Besomfordálok (éjszaka mindenki elkerülésével, mert kapásból pifpuf) a kis épület tetejére. Belelövök valamelyikbe és lefekszem. Mire a köv körben felnézek, már ömlenek is ki az ajtón a fiúk. A kis távolság miatt elég egy-két fejlövés mindenkinek célzás nélkül. Este persze húzósabb a dolog, mert le kell mászni begyüjteni a központi mulatságból kimaradókat :)
Itemtalálási észrevétel: Tapasztalatom szerint, ha az ember visszatölt egy egy csatát (kvikklód), a töltés után először lelőtt embenél garantáltan nem lesz semmi. Szóval ha töltés után lelősz egy elitet, aki eddig tutkósan látott éjjel meg valami halálos fegyvere volt, azt nem kapod meg.

MLG Creative Commons License 2000.09.20 0 0 467
Csákó meg miegymás!

Kicsit lezuhant az arcom Pedro, mert most fogtam fel agyilag, hogy mit is csináltok a bátyáddal. Ha jól értem akkor az ÖSSZES fegyver, ammo, tárgy descriptionját magyarítjátok???!!! Nem semmi!!! Ahogy egykori primitív századparancsnokom mondaná: "Lefosom a lábam!"
Van némi mesém, de nem sok, mert keveset gépeztem tegnap. Mindössze annyi volt, hogy elmentem a Hicksekhez kicsit a fejükre koppintani. Hogy ne mondják, mindig a munka könnyebb végét fogom meg / Night Ops / nappal mentem. Megálltam jó messzire és fejlövéssel indítottam az ajtóban álló egyik fickón. Egyből megmurdelt, aztán szépen elkezdtek jönni a többiek. Általánosságban egy fejlövéstől megmurdeltek, pedig nem is használtam kék golyót, de volt amelyiknek kettő kellett. Nem volt nehéz kinyiffantani őket bár jó pár skuló elzúgott az embereim feje fölött, Raven kapott is egy –21-et sörétesből, de más komolyabb nem volt.
Azért kafás volt ez a Hicks téma, mivel emlékszem, amikor este jöttem ide az összes tahó a házban lebzselt, most meg nappal szanaszét a mezőn kóricáltak. Érdekes még, hogy Raven, ahogy a teheneket sem, úgy NPC-ket sem hajlandó megtámadni, amíg azok nem ellenségesek. Még szerencse, hogy Lacko vakon követi minden utasításomat.
Eztán pedig következett egy újabb élvezet, csata 9 elittel. Jöttek a csávók visszafoglalni Cambria bányát. Mivel militiám alig volt még, gondoltam magam intézem el őket. Elbújtam a bányairoda tetején három emberemmel és vártam őket. A varjak felzavarása ismét segített megtalálni őket és ezúttal nem volt fagyás sem. De izzadás az volt ezerrel. A 9 kis genya, megállt félkör alakban a távolban és amikor felbukkantam a tetőn 10-ből 7-szer kábé interruptoltak és lőttek, mint a disznó. Hála a szerencsének és a jó páncélnak sikerült nagyobb veszteségeknél nélkül lenyomni őket, de össze-vissza kellett kúsznom a tetőn keresnem a jó lövő pozíciókat. Félelmetes milyen jól lőttek… Sajna nem voltak olyan jó cuccok náluk, mint vártam. Egy UV Gogglesnak nagyon örültem volna. Mindenesetre néhány jó kis screenshottal gazdagabb lettem, nagyon dekoratív, amikor kilenc kiterített elit fekszik a mezőn vérbefagyvaJ Csak a rohadt fák belelógtak a képbeL No egyenlőre ennyit akartam.

Norby veled majd az ICQ-n.

MLG: The Midnight Stalker

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.19 0 0 466
Sorry elírtam:

Fallut-Fallout!

MILYEN HÜLYE VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!!

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.19 0 0 465
MLG,Norby:Semmi gáz,totál ki vagyok engesztelve.
Tudom(szüleim révén)ha meló van,akkor meló.Nos a magyarosítást elvégzem én a bátyámmal!(A bátyám a DumaBusz ő jelenleg részt vesz a Fallut 2 magyarosításában is).Sajnos rossz hírem van.Ugyanis nemrég átnéztem a szöveg mennyiséget így valószinű,hogy jópár napot csúszik.Nos jelenleg kész(en) vagyunk az inventoriban lévő fegyverek magyarosításával,ebből már csak a lőszerek fordítása hiányzik.A Bobby's Ray shopjában a fegyvereket most fordítjuk és utána itt is a lőszereket.Nos,itt van regeteg mennyiségü szöveg.Néhány átírás a játékban,és azt szeretném tudni így tetszik-e a fellálás:
-A Knife helyet mindenütt kes lesz írva(ékezet hiánya miatt),plusz dobokes.
-Az SVD teljes nevét átírtam a hivatalos:Kbi Dragunov modle SVD-re.
-Az Fm-Minimi pedig,Nato Minimi lett.
Javaslom a dobókés helyet berakni a pillangókést.
Én éppen tegnap vettem egyet és a tesóm máris felszelte vele az ujját!(Képet,infot megcsinálom)
Norby az editorok szépen műkszenek!Ja tényleg,valamelyikőtőknek van Windows Commandere?
Csak azért mert nekem nem visszi a txt fájlokat.(elmosódnak a betűk).Tehát a fordítást elvégzem én,a hangokat én is fel tudnám venni,csak ez piszok nagy munka.(Ahogy említedted MLG).És az utolsó kérdés:
-Ha kész a fordítás,hogy tudom felreakni ide?
Vagy küldjem el e-mailben!!!
MLG Creative Commons License 2000.09.19 0 0 464
Hala az istenem!
Sajna tegnap nem sok időm volt gámolni, nincs is sok sztorim. Épp Estoniban táboroztam, amikor megtámadott némi ellen. Bebújtam a házba, Raven felment a tetőre és kezdődött az alázás J.
Amúgy ez az Estoni kafa hely, nekem nagyon tetszik, érdekes színfol a játékban. Jópofa az idősb Cameron, a fiát Maddogot meg mindig felveszem. Jake-et pedig a híresztelésekkel ellentétben mindig elsőre meg lehet találni, csak ne az első néhány napban menjünk oda. Amúgy ott téblábol a szemétkupacok között nem árt figyelni. A dumája nagyon jó, igazi egyéniség, aki miután elveszített mindent, próbál túlélni, amíg valami jobb nem következik. Kafa dumája ez is: „I eat what I found, I found what I eat”
Szóval itt ezeket lenyomtam és indultam Cambriába, elfoglaltam a jellegtelen szektort / nem a Hospital, nem a lerombolt egyetem, nem a boltos szektor és nem a bánya / szóval nincs itt semmi, csak Martha. Eztán leugrottam a bányához, itt fejeztem be tegnap. Szóval ennyi.
Még egy funny dolog: Hálás volt nézni az ellen sebzését, amikor Maddog psycho lett és burstot lőtt a CAWS-sal J

Patch téma

Sajnos mostanság sok munkám, így itt bent a fegyver táblázat upgrádolásán kívül nem nagyon tudok mit csinálni. Otthon még ennyit sem, bár mint említettem a hangok felvételét el tudom vállalni, csak meg kellene oldani, hogyan helyettesítjük be. Egyenlőre ennyi, megyek gályázni, csákánysztok.

MLG: The Midnight Stalker

MLG Creative Commons License 2000.09.19 0 0 463
Gyorsan, gyorsan!

Kedves Pedro14! Ég a pofámról a bőr, amiért elfelejtettem reagálni a magyarosítással kapcsolatos hozzászólásodra. Bocs haver, de a munkahelyi netezésnek megvannak a hátrányai.
Szóval ezt jó ötletnek tartom, bár most nem nagyon tudok ezzel foglalkozni, talán Norby mester jobban. Amúgy, a magyar hangokat fel tudnám venni, ha kitaláljuk, hogy tesszük bele a játékba. Wildfire aszondta, hogy ő már próbálkozott, de amikor meglátta, hogy kábé 20000 hangfile van, letett róla. Szerintem csak a Custom Merc három hangmintáját kéne magyarosítani.
Most mennem kell, muszáj dolgozni, qrva sok megint a meló.
Majd jövök.
Még1szer bocs Pedro14! Engesztelésképpen énekelek neked egy dalt: "Pedro kocsmájában sápadt lámpa ég..."

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.18 0 0 462
Könyveim vannak.A forditasok lassan készen vannak,majd elküldöm e-mailben.Tehét 1-2 nap múlva kész.
Norby Creative Commons License 2000.09.18 0 0 461
Hopsz, az AKM-et is kihagytam. :)

Köszi Pedro a statot. Nekem az a gyanúm, hogy ez a puska 30-as tárral szerepel is a játékban AKM néven (minden passzol rá). Van valami könyved róla, vagy a netről szedted az infót? Amúgy elsőre elég, ha csak az ajánlott puska nevét írod meg, utánanézek, és szólok, ha valamelyik adat hiányzik.

És remélem azért nem csak hárman vagyunk itt. :)

Előzmény: Pedro 14 (451)
Norby Creative Commons License 2000.09.18 0 0 460
Bocs, Pedro, munka közben csak átfutottam a fórumot, és mire írtam, ez kiment a fejemből.

A fordítás nem rossz ötlet (más fórumban is látni fordítási törekvéseket), fel is rakom, ha kész lesz. Azért ha nekünk is tudsz közben segíteni, akkor az új fegyverek is előbb lesznek készen. Csinálhatunk akár teljesen magyar ja2-t is, csak rengeteg munka minden szöveget lefordítani, magyar hangokat felvenni meg pláne. Ennél azért előbb szeretnék a fegyverekkel elkészülni, hogy legyen mivel játszani.

Előzmény: Pedro 14 (459)
Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.18 0 0 459
Na,úgy látom,hogy az magyarosításom senkit se érdekel.(Nem baj,csak az zavar,hogy MLG és Norby le se szart!:-( )
Norby ugye a weapon mappában lévőket kell lenyomni.Ahogy látom igen.Na azért MLG,Norby válaszoljatok legyszi a lentebb levő kérdésemre.

Na hali.

Pedro 14

MLG Creative Commons License 2000.09.18 0 0 458
Csak egy apró hozzászólás a nap és a munkaidő végefelé.

Az új kedvenc pityum az M-14-es. Damagéja 33, Rangéja meg 34, amely az én éccakai dogaimhoz tökéletesen megfelel. Rúd & tavasszal csak 5/8 vele a lövés, és ami igazán megfogott benne, a magas sebzése. Ravennél van egy ilyen játékszer, felszerelve sznéjpöszkóppal meg lézerszájttal, hátulról szokja irtani az ellent. Általában fejre lövödözök vele és az esetek kilencven százalékában 30 és 45 között van a sebzése, de nem ritka a 60-70 körüli sőt volt már fejbe 118 is kék golóval mint azt lentebb írtam. Hogy jobban szemléltessem a dolgot, egy elit két lövés fejbe ezzel a pityuval, de volt olyan a Grummi útkereszteződésnél / ajszem G7-es szektor / hogy egy settenkedő elitre 61-et lőttem kobakra és eztán már csak rá kellett fújni és össze is dőlt.
Egy hátránya van a kupsának, hogy nagyon kevés piros lőszert találtam hozzá. Amikor kinyírtam Terryt Almában volt nála 2db 100-as box, de mivel mindhárom emberemnél ilyen kupsa van ez hamar elfogyott. Aztán sokáig nem találtam sehol, elvétve egy-két kéket. Tonynál is csak kék volt / a 18. napon még / meg olyan is volt, hogy abszolút elfogyott a lőszerem. Ez volt ám az izgi, mentem késsel, pajszerral, meg az összelopkodott szar, 50-60%-os pistákkal.

Ennyi voltam, csak gondoltam levésem már.

Norby Creative Commons License 2000.09.18 0 0 457
Stein: tudom, sőt az én 1.3-asom már eleve a wf3-ashoz készült (ezt már többször is írtam).

MLG: a 100m az 10-es távot jelent a játékban, de az tényleg használhatatlan lenne.

A range adatok amúgy méter pontosan vannak a játékban, de ebből a szempontból egy kocka 10m-t jelent a ja2-ben, és általában ez a 10-el osztott adat van kiírva a fegyvereknél. Az egyetlen hely, ahol méter pontosan is látszik, az Bobby Ray boltja. Több helyen szerepel eredetileg is 5m-re végződő adat (pl. colt .45, P90), amit a kiírás lekerekít, de a lövések pontosságánál számol vele a game.

Előzmény: Stein_ (455)
MLG Creative Commons License 2000.09.18 0 0 456
Amberek!

Egy kis hozzászólás Wájldfájer paccsához!
Aktuális gámomat ezzel nyomom és ezt már be is fejezem, ha eliotok hullanak az égből akkor is.
Szóval jó ez a paccs, főleg mivel az 1.06-ra alapszik. Az 1.06 nem csak a 100-as statos problémán segít, hanem akkor is kapóra jön, amikor az utolsó enemi lepattan a szektorból, de ezt a gép nem érzékeli, így muszáj retreat-reenterelni. Nem gond, csak dühítő. Meg van még egy pár, de nem kezdek bele, inkább néhány vélemény Wilfire paccsához.

Kafák az új grafikák, új tár meg ilyenek, de a fegyverek között még mindig maradtak használhatatlanok sőt WF még rontott is néhány pistán. / MAC-10 range 20-ről 18-ra csökkent / ezt mondjuk nemtom miért csinálta, mert az FN-P90-est leszámítva nincs tisztességes Ambidexesnek való pistol, tehát ez maradhatott volna, arról nem is beszélve, hogy a valóságban 100 méter a MAC effektív hatótávja.

Ennyi röviden, szóval nem rossz, de megmondom az igazat, várom már hogy a kooprodukciós paccs elkészüljön, mert véleményem szerint jobb lesz, mint Wf paccsa.
Nemtom miért de engem zavarnak a használhatatlan pisták.

Sztori most nincs, mert a hétvégén egy szemet se gámoltam, búcsú volt nálunk aztán ott vedeltem, meg körhintáztam az asszonnyal meg ilyenek.
Talán holnap már tudom nyomni.

Amúgy most így állok.
Lacko, Raven, Barry, Maddog - 18.nap - Omerta, Drassen, Drasseni SAM, Alma, Chitzena, Chitzena SAM, Cambria, Cambria SAM van már meg.

A "Barry & Maddog Szerkezetlakatos Kft." úgy szerel, mint a disznó. Egy nap és minden kész!
Raven halálosztó, M-14-el lőtt már fejbe 118-at is, de inkább burstban jeleskedik négy golyó négy találat. Lacko meg Stealth Fighter, még Almában észrevétlen becserkészte az egyik elit snipert a tetőn! Egyszer meg olyan is volt valamelyik SAM-en jöttek visszafoglalni az elitek. Elbújtam a klozetba, bejött egy csávó, Lacko adott neki pajszerral és első ütésre 44-et !!!! sebzett! A csávó egyből ment le Turkesztánba, el is szedtem tőle egy SVD-t. Gondolom ez a sebzés annak köszönhető, hogy előtte aknára lépett az ember és már woundedként jött be. Amúgy az egyik wepönkes H5-ön volt, akkora tápolás volt, mint disznó. Volt ott egy rakat gránát, két SVD, egy FAMAS, egy C-7/M-16 meg minden.

No jó dógokat!

Stein_ Creative Commons License 2000.09.18 0 0 455
Hello!

Norby: asszem nem fogok ezzel szórakozni, ugyanis:

Lehet, hogy már tudjátok, de kijött a WildFire 3.0ás paccs. Ez már 1.06ra épül.
Kukk itt.
Én már szedem is le :)

Norby Creative Commons License 2000.09.18 0 0 454
Hi!
Sok mondanivalóm van, de csak munka után (17h) érek rá kifejteni.

Stein: az 1.3-asom még az 1.03-as exe-vel készült, mivel akkor még nem volt jobb editor. Ha felteszed, lesz 100-as bug. Most már a wedit-el meg lehet csinálni az 1.06-ra is könnyen, de már az új verzión dolgozom, amely sok új fegyvert fog tartalmazni. Ha mégis inkább az 1.3-as érdekel jobban (1.06-os exe-vel), szólj. Amúgy akár te is meg tudod csinálni: az 1.3-asban levő norby.txt adatait kell beírni a wedit txt-jébe, és ráküldeni az 1.06-os exe-re.

MLG, Pedro: az editorokat és képeket felrakom hozzám (mihelyt az iif visszadugja a Veszprémi Egyetemet a netre). Beszélhetünk itt is, de minden részlettel nem akarom untatni a "tömegeket".

Jó, hogy írtok élménybeszámolókat, így nem csak a fejlesztésről szól a topic. Én csak azért nem írok, mert már hónapok óta nem játszottam. Előbb el szeretném készíteni az új patch-t, hogy azzal tudjak játszani.

Előzmény: Stein_ (453)
Stein_ Creative Commons License 2000.09.18 0 0 453
Hello!

Na, (újra)elkezdtem játszani én is egy kicsit. Egyenlőre paccsok nélkül, de még meglátom. (kéne jó snipper)

Norby: a paccsodat fel lehet rakni a wildfire nélkül is? És elmegy a 1.06oson? (az kéne a 100as stat fagyás miatt)

Pedro14: Részemről maradok a teljesen angol megoldásnál. Csak a fegyverekkel szerintem nem érdemes bajlódni, viszont a szövegek úgyis utánozhatatlanok...

Akkor én is sztorizok egy kicsit:
Miután a drasseni Sams(on)ite elfoglalása és megvédése történt, elküldtem egyszemélyes rambónénimet körülnézni a környéken. Az eredmény egy 13as csapat lett egy mocsáros vidéken (két csapat éppen együtt volt). Én persze bele az eksön közepébe. Sikerült megbújnom egy fa mögött az egyik sarokban és jöttek is az emberek két irányból is (ny-dny). Érdekes módon amíg a fa mögött hasaltam, nem jöttek közelebb és nem is lőttek rám. Így a dnyi fronton átalakúlt galamblövészetté a dolog. Viszont amikor át akartam fordúlni a többi, békésen guggoló és rádiózgató figura felé, észrevettek és volt nemulass... Ellenben amikor nem felgugol-fordúl-fekszik módon fordultam oda, hanem a lövéssel egyszerűen rajuk céloztam, akkor nem vettek észre. Ez azért is érdekes, mert olyankor otomaticle feltérdel és átfordúl. Szóval van különbség gugolás és gugolás között.

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.16 0 0 452
Na most jöttem utoljára!!!!!!

EGY FONTOS KÉRDÉS!!!!!!!!!!!!!!!!
Meg tudom csinálni,hogy a fegyverek ismertetői(Bobby Ray,játék közben)magyarok legyenek.Ennek két hátránya lenne:
-Nem lennének ékezetek az ismertetőben
-És nem mindegyik fegyvernek van meg az ismertetője,ezért ezek angolok maradnának
(pl.Fn-P90).Nos kérdésem a következő,
MEGCSINÁLJAM?(Durván két nap-ig tart mig megcsinálom,és elmondom,hogy ha nem tetszik,hogy lehet vissza csinálni)Kérlek gyorsan válaszoljatok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stein:A TE váaszodat is várom!!!!!!!!!!4

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.16 0 0 451
Na megint itt vagyok!
Nos,Norby a editálásokat itt kéne megbeszélni,hármasban(Te,MLG,én)mivel szinte csak hárman vagyunk,és azért itt,hogy MLG is bele tudjon szólni!ICQ nekem nem műkszik,úgyhogy valami más módszer kell!
No,akkor piszkos statisztika:
AKM-63:
Űrméret7.62x39mm(ez lehetne 7.62 Nato ammo)
Fegyver tömege tár
nélkül:2,92 kg
töltött tárral:
20 töltényes tárral:3,50 kg
30 töltényes tárral:3,75 kg
A tár tömege üresen
20 tölt.:0,28
30 tölt.:0.33
A fegyver hossza:
behajtott váltámasszal:600mm
kihajtott -"- :847mm
csőhossz:317mm
Elméleti tűzgyorsáság:600 lövés/min
Gyakorlati tűzgyorsaság: 1-es lövésnél
20 tölt tár:40/min
30 -"- :40/min
Sorozatnál:
20 tölt:80/min
30 tölt:100/min
Természetesen nem mind használható adatt,csak érdekesség!A lőtávnak ajánlom:32
A sebzésnek meg :31
Így egy elég használható puska lenne a Thompson helyet(a képe sajnos fekete-fehér)

Tehét Norby itt kéne dolgokat megbeszélni!

Sziasztok
Pedro 14

Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.16 0 0 450
Hi All!!

Norby:Elküldtem a dolgokat e-mailben,de a fegyverbuherálók még nincsenek meg!(csak egy van meg azzal se értem el semmit,de azért igyekszem!)
Úgy érzem nem leszek valami nagy segítség,de nem adom fel!

MLG:CSAK ÍGY TOVÁBB!!!!!!!!!Mindig ilyen KIRÁLY dolgokat mesélj!Hiába belőletek csak 1 van!!!!

Norby jó lenne,ha a fegyver editorokat el tudnád küldeni!Köszi szépen.

Na hali Mindenkinek

Pedro 14

MLG Creative Commons License 2000.09.15 0 0 449
NPC meggyilkolása

Tegnap kinyírtam a tolókocsis barmot Almában.
Apropó egy kis tipp, ha netán valaki még nem jött volna rá.

Úgy a legkönnyebb kinyírni a nekünk nem szimpi NPC-ket, hogy egy emberrel menjünk mellé, a többi pedig harcoljon az ellennel. Amikor a mi turn-ünk jön, lőjünk rá az NPC-re. Az elős lövés után káromkodni/fenyegetőzni fog, de nem, lő vissza. De törekedjünk ebben a körben kinyírni mert a következőben már visszalő.

példa: Miután a General megadta Orta helyét, maradjunk mellette egy emberünkkel. Ezután ha bárhol harcba keveredünk, kapcsoljunk erre az emberünkre a saját turnunkban és adjunk két burstlit a generalnak. Annyi ideje lesz csak, hogy elmondja "ejnye" aztán már megy is a levesbe.:-)

Persze lehet mustárgázzal is csinálni, bár vétek elpazarolni.

Másik módszer a Night Ops. Arról a kockáról ahonnan észrevesszük az NPC-t, ki is tudjuk lőni egy NO-s emberrel, ő nem fog visszalőni mert nem látja max elfut, de már vérző fejjel. Bár ez a módszer ritkán alkalmazható, mert nem sok NPC mászkál a sötétben. Én eddig terroristák ellen alkalmaztam, akik a lámpák fényében kószáltak de lőttem már be kocsmaajtón is a sötétből, nem vett észre a victim.

Csak ennyi gondoltam leírom, mert hasznos lehet főleg, ha a játék elején összeakadunk Mickey-vel vagy Carmennal a Drasseni kocsmában az első napon.

Üdv: MLG: The Midnight Stalker

MLG Creative Commons License 2000.09.15 0 0 448
Csövektek!

Pedro14!

Hjaa, ha még egyszer tizennégy lehetnék :-) Azért így se rossz / 24 / A
A
mikor 14 voltam még Enterprisével nyomultam:-) és minden vágyam egy C-64 volt floppyval:-)
Amúgy velem tényleg mindig történik valami a JA2-ben tegnap is volt, lejjebb elmesélem.

Még nem voltam az E-14-en, vagy ha már korábban voltam is, nem emlékszem, hogy lenne ott valami szpesöl dolog, azért majd kicsekkolom.

Norby! Megnézted a táblicskut. Írhatnál valamit.

Szóval mi történt tegnap.
Előre mondom, hogy ez afféle bug és poén keveréke, így volt: A Chitzenai SAM mellett találkoztam Hamussal. Felvettem, de gondoltam inkább otthagyom, nem viszem a SAM-re harcolni. Így lett, Hamus ott maradt a Family Frostos verdával együtt. A SAM-et lenyomtam, egyből átirányítottam oda a Drop pointot, hogy a frissen felvett Buns már oda pottyanjon tréningezni a militiát. Addig is elkezdtem az ott lévő embereimmel edzzeni meg javítgatni. Telt-múlt az idő, egyszer csak az egy kockával arrébb álló Hamus beszól, hogy "Naughty men here" ok akkor retreat merc. Amint Hamus megérkezik a következő szektorba egyből szól megint, hogy újabb naughty men here. Úúú báz, no mondom mi legyen, próbáljam meg Hamussal meg az egy szál 38-asával lenyomni az ellent / kábé 13 / mivel a retreat ugye másik ellenséges szektorba visz vagy reload. Utóbbi mellett dontöttem, de azért próbaképp nyomtam egy autoresolvot. Eztán jött a bug-poén. Feljön a csata képernyő, balra Hamus arca jobbra meg hét!!! igen 7 darab Mike! :-) Hahahahahahahahahahahahahahaha! No mondom mi ez, valami jópofaság?! Nyomom a play gombot, Hamus egy májkit lenyomott, de aztán feldobta a pacskert. Mondom jól van vicces volt, töltök vissza erre eltűnt az ÖSSZES emberem meg militám, SEHOL SENKI. Itt jöttem rá, hogy ez valami fagylalt.
Szóval ennyi emberek.

Norby Creative Commons License 2000.09.14 0 0 447
Hi!

Végre volt időm megnézni, mit tud az új editor! Hiper-szuper! Meg lehet csinálni, hogy bármely (akár az eredeti game-ből teljesen kimaradt) tárgyból legyen lőszer, kés, vagy fegyver! Beállítható a lőszerek páncéltörő képessége, és át lehet a csoportokat is rendezni.
A fegyvereknél megadható, hogy egy vagy kétkezes, milyen attachment való rá, csak a Tons of guns módban lesz-e, és az ellefelek a játék mely szakaszában használják. Azaz elég komoly fejlesztést tudunk vele csinálni, bízhattok benne. ;)

Stein: az UB-ben messze nem lesz annyi új fegyver, mint amit mi tervezünk berakni. HMG-k, heavy sniperek meg egyáltalán nem. Ha valami tetszik az UB új fegyvereiből, azt is berakhatjuk. Ha kijön az UB, nyilván nem lesz hozzá azonnal editor, de ahogy nézem, nem kell majd sokat várni rá, akkor pedig ahoz is megcsinálhatjuk.

Az eredeti fegyverk realizálására készült az 1.3-as patch-em, ezen nem is tudok tovább finomítani, annyira reális szerintem. Wildfire 3-as patch-át meg azért érdemes még az enyém előtt felrakni, hogy a képek-hangok jobbak legyenek. Egyébként ez is sokkal jobban ki van egyensúlyozva, mint az eredeti ja2, (nem haraplak meg, ha csak ezt teszed fel ;), én csak még jobban továbbfejlesztettem a realitás irányába. Rengeteg honlapot néztem végig adatok után, a kutatás eredményei a ja2weapons.rar-ban láthatóak.

Pedro: Naná, hogy lesz több magyar fegyver is, csak legyen róluk részletes infó, ami alapján valósághű adatokat tudunk adni nekik. A segítséget köszi, jól jön, a részleteket küldöm mailben.

Amúgy még én sem voltam katona, de az egyetemen tesióra keretében több éven keresztül a lövészetet vettem fel. :)

Előzmény: Stein_ (439)
Pedro 14 Creative Commons License 2000.09.14 0 0 446
Hi All!!

MLG:Bevalom neked a nevem után a 14 az életkoromat jellemzi!A csűzlikat a Faterom révén nyomtam!Amúgy én se vagyok nagy programer,de a bátyám ért egy kicsit hozzá, én meg szeretem a kihívásokat.MLG szeretném, ha elnéznél az E:11-es szektorba vagy ha már voltál ott,akkor meséld el mi történt ott Veled!!Mivel még kisiskolás vagyok és a szüliem fizetik a telefon számlát ezért,csak 18.00 után tudok jönni!Egyébként már próbálkozok átírni a fegyvereket.(Egyébként tudtam mit jelent az SVD,de nagyon szépen köszönöm,hogy informáltál).
Te MLG veled mindig történik valami érdekes a ja2-ben!Nekem mindig a "halomra lövöm az ellent" játék menet van!No holnap gyüvök!Sziasztok!

Pedro 14

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!