Keresés

Részletes keresés

Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1873
ja kiegészítőből mi a legjobb?

gondolom az a scope ami rámegy (assault riflénél ez a 7 szeres ált.), meg valami lézeres irányzék? abből mi a legjobb? ezen kívül hangtompító, és bipod?
Előzmény: Joranne_Sutt (1872)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1872
Két emberrel ki lehet irtani egy egész térképet úgy, hogy észre sem vesznek!

oké, én nem iron manon játszom, így is kellemesen keveset kell éjszaka visszatöltenem. de ha a csata nappal van, akkor nem érek vele semmit, mert ennél messzebbről meglátnak, és nem tudok vele messzire lőni.
egy jobb, és extrákkal felszerelt assault riflével egy kör alatt ki lehet embereket végezni (fejlövés, sok ellen egytől meghal, ha nem, akkor critical, nem zavar sok vizet, legalábbis eltaláni nem fog). két emberrel ez körönként kettő. sötétben meg nem látnak, csak a lövést hallják, tehát ész nélkül elindulnak feléd, te interruptot kapsz, és megölöd. ha több jön, az se feltétlenül lát meg, van hogy visszafordul. a hanghatás pont csalinak jó. persze nem árt menteni, mert nekem drassen és cambria után már előszeretettel hordanak gránátvetőket is. néha kicsit mozogni kell.

a lehető legjobb egyébként relatív fogalom, 5.56-os kaliberben egy rakás assault rifle megfelel, a range legyen 35 felett és az accuracy min. 5, de ilyen is sok van.

igazából én is azt használom amit találok, és a szerelők használható állapotba hozzák. csak mivel már van egy csomó vasrudam, lassan beépítek párat megfelelő puskákba. ja meg találtam módosított puskát is, azzal szarozni se kell. viszont bobby raytól tudok venni 100%-os puskát is, az még eccerűbb.

pisztolyból amúgy vagy olyat érdemes sztem, ami 4 AP alatt elsüthető : tokarev, vagy az a cseh pisztoly, esetleg a makarovok, de azoknak még rosszabb a hatótávjuk, vagy pedig olyan, aminek nem 0 az accuracyja. bár szerintem akkor inkább valami kisebb smg-t érdemes, azokat is lehet két kézzel tolni, és vannak pisztolynál sokkal jobbak.
Előzmény: _midnite (1871)
_midnite Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1871

a colt commando-t néztem én is, csak kicsi a távolság amire ellő.

De lehet rá hangtompítót rakni!

Két emberrel ki lehet irtani egy egész térképet úgy, hogy észre sem vesznek!

 

 

 

gondolom az evidens, hogy smg-t, pisztolyt lényegében nincs értelme használni.

 

 

Ha van a csapatban géppuskás vagy mesterlövész, akkor neki kell. Ha más nem, egy FiveseveN-t fel tudsz hajtani a játék során, az meg elég jó :)

 

Egyébként nálam smg és pisztoly ezt leszámítva nem nagyon van a játék közepe után. (mikor már mindenkinél gépkarabély van. Azért Mini-14 mellé nem árt pisztoly, ha épületekben kolbászolsz)

 

 

 

 

 

De őszintén szólva nem sok értelme van a lehető legjobbra menni, Abakan meg G11 nélkül is meg lehet oldani a játékot simán.

Előzmény: Joranne_Sutt (1869)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1870
persze a puskákat a lehető legtöbb kiegészítővel fel kell szerelni, leginkább scope-pal és lézerrel. ezekkel együtt viszont a körönként két lövés, lövésenként pedig közelebbre tuti találat elég valószínű. két jobb agilitys emberrel két halott / kör (ha szükséges) simán kivitelezhető. viszont ehhez az 5.56-os fegyverek nem annyira jók, mint a 7.62-esek.
Előzmény: Joranne_Sutt (1869)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1869
aha, szerintem mi más szempontok szerint játszunk.

sztem gyakorlatilag csak a rohamgéppuskáknak van értelmük, mert ezek viszonylag gyorsak, de ugyanakkor tudnak nagy távolságra is lőni. persze nem akármelyik. na meg pár egyéb tényező is behatárolja a dolgokat.

1) lőszer: 5.56, vagy 7.62 nato. más egyéb vagy túl gyenge (9x19-ből rengeteg van amúgy), vagy túl kevés van belőle és nem tuti h. hozzájutsz (a kala lőszerek tipikusan ilyenek).

2) öntöltő puska legyen, ne kelljen külön tölteni

3) két fős csapatokban mozgok, vagyis a szerepek megosztásának nálam nincs különösebb értelme

4) a hangtalanság annyira nem érdekel, nappal nem számít, éjszaka meg a rövid látástávolság miatt egyszerre annyian nem szaladnak rám, kivéve ha besétálok nagyon közéjük. (iron manen ennek van valszeg jelentősége, nekem annyira nincs).

5) a marksmanship plust is szoktam nézni

namost ami ideális, az egy range: min 40-60, AP 6-os fegyver, ha jól látom, neked mások a preferenciáid. persze vascsővel lehet range-t növelni. az igazán ütősek, amik elvisznek olyan 60-as távolságra, azok sajna 7 AP-t igényelnek (tipikusan a hk g3, és az eredetije a modelo C, vagy fn-fal)

a colt commando-t néztem én is, csak kicsi a távolság amire ellő.

namost a két kritérium egyszerre nem teljesül, úgy látom :/ (kivéve a G11, de annak is speckó lőszer kell)

5.56os kategóriában úgy látom a SIG SG550 (5.56mm) a legjobb, 38 a range.
7.62-es kategóriában meg nincs olyan ami 6 AP-t tud. ezen gondolom persze lehet változtatni rod+springgel, meg cső hosszabbítással. a kérdés az, hogy melyik verzió a jobb, a 7.62-es, vagy az 5.56-os hosszabb távon. én hajlok a 7.62-esre, mert ebből a jobbak nagy távolságra biztosabban találnak, tehát már-már sniper riflékként is használhatóak (egy két fős csapatban nappal). de ha a svájci rohampuskába berak az ember csőhosszabbítást, az is bőven negyven felett lőne.

gondolom az evidens, hogy smg-t, pisztolyt lényegében nincs értelme használni. régebben beraktam kettőt mindenkinek, hogy ha olyan helyzet van, akkor jobb az,de gyakorlatilag nincs ilyen helyzet. beraktam két tokarevet pl, mert az ugye 4 AP-t igényel csak, de ha közvetlenül előtted terem az ellen, akkor is érdemesebb egy auto shotot leadni, kevesebb AP. shotgun ugyanez a kategória, sniper rifle két fős csapatba felesleges, éjszaka dettó. 7.62-es jobb automata puskákkal együtt szintén.
Előzmény: _midnite (1864)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1868
igen, én ilyenkor lőszert tettem a puskába. :)
Előzmény: kerdojel (1867)
kerdojel Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1867
Úgy értem, hogy ilyenkor nem tudsz lőni, Valami lóküttyöt jelez, meg 8 ap (fegyverfüggő) költséget. Akkor megnyomod a lövés gombot, erre jól hallhatóan felhúzza a fegyvert, és utána lőhetsz.
Előzmény: Joranne_Sutt (1865)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1866
ja listáért ezer köszönet
Előzmény: kerdojel (1863)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1865
ezt a töltényt teszel bele dolgot nem vágom :) ugyanis elvileg van benne töltény :) legalábbis ezt jelzi a gép.
Előzmény: kerdojel (1863)
_midnite Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1864

1.13-ban egyébként melyek a jó fegyverek? mit érdemes monnyuk pl. venni, ha bobby raynél minden van? fn fal carbine-t találtam már, ami gyors is és messzire is visz , találtam HKg3-at, ami messzire visz de nem túl gyors, de bobby ray kínálatában nem lehet látni az AP számot.

 

 

Ha az vesszük alapul, hogy már mindent meg tudok fizetni:

 

- szokott lenni egy golyószórós (általában RPK, de ez inkább megszokás)

- szokott lenni colt M4 commando (a legerősebb gépkarabély, _amire lehet szerelni hangompítót_! Assault rifle supressor) azoknál, akik elől mennek (stealth, night ops)

- azon kívül meg vegyesen, szeretem az Abakan-t és a HK G36-ot

- akinél nincs hangtompítós gépkarabély, az kap kést vagy hangtompítós pisztolyt (1.13ban megéri a pisztoly)

 

 

 

amúgy a legjobbak:

 

pisztoly: FiveseveN, de rendelni kell a lőszert, mert ritka, általában Glock17, vagy Varjag szokott lenni a zsoldosoknál

 

géppisztoly: csak a játék elején használom, de a Steyr AUG Para és az FN P90 egész jó a vége felé is, illetve van egy AKSU (vagy AKMSU?), ami az RPK lőszerét használja, így néha a golyószórós megkapja.

 

gépkarabély: szerintem az Abakan a legjobb, de jó még a HK G36, HK G11 (ez Mike-nál van)

 

puska: ha már tudok rendelni Bobby Ray-tól, nem használok puskát, de a VSS Vinotrez érdemel egy említést, mert mesterlövész fegyver, és teljesen halk (beépített hangtomplító + cold loaded lőszer)

Előzmény: Joranne_Sutt (1862)
kerdojel Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1863
hát a leglogikusabb egyébként az lenne, hogy a scope-pal rendelkező fegyverekkel is lehetne ilyet csinálni. az szerintem hülyeség, hogy az orvlövész olyasmire lő, amit nem lát..

Éjszakai harcnál igenis odadurranthat, ahonnan hangot hallott, vagy a társa szólt, hogy szerinte van ott valaki. (lángrejtővel, persze, ha nem akarja, hogy vissza is lőjenek) A találati arány nem szokott jobb lenni, mint az életben lenne, szvsz.

az ellen orvlövészei miatt ez persze elég nyűgös időnként.

Éjszaka az ellen orvlövészei sem látnak messze:)

1.13-ban egyébként melyek a jó fegyverek? mit érdemes monnyuk pl. venni, ha bobby raynél minden van? fn fal carbine-t találtam már, ami gyors is és messzire is visz , találtam HKg3-at, ami messzire visz de nem túl gyors, de bobby ray kínálatában nem lehet látni az AP számot.

Én nem szoktam Bobbynál vásárolni, azt használom, ami van. Izgibb:)
Egyébként itt a lista.

ja, nem öntöltő fegyvereknél hogy lehet a fegyvert felhúzni? (pl. mosin nagant, vagy mesterlövészpuskák), cska úgy ha töltényt teszel bele?

Mintha lőnél még egyet vele. Gondolom, arra gondoltad, hogy töltényt teszel bele:)
Előzmény: Joranne_Sutt (1862)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1862
hát a leglogikusabb egyébként az lenne, hogy a scope-pal rendelkező fegyverekkel is lehetne ilyet csinálni. az szerintem hülyeség, hogy az orvlövész olyasmire lő, amit nem lát..

egyébként az orvlövész taktikát én sem alkalmazom, mert 2 fős csapatokban mozgok. nappal annyira én sem szeretek mozogni, de van mikor kell támadásokat megelőzendő (hogy a még képzés alatt levő zöld milíciát szétbassza az ellen pl.)
az ellen orvlövészei miatt ez persze elég nyűgös időnként.

1.13-ban egyébként melyek a jó fegyverek? mit érdemes monnyuk pl. venni, ha bobby raynél minden van? fn fal carbine-t találtam már, ami gyors is és messzire is visz , találtam HKg3-at, ami messzire visz de nem túl gyors, de bobby ray kínálatában nem lehet látni az AP számot.

ja, nem öntöltő fegyvereknél hogy lehet a fegyvert felhúzni? (pl. mosin nagant, vagy mesterlövészpuskák), cska úgy ha töltényt teszel bele?
Előzmény: _midnite (1860)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1861
cambriát megnézem.
Előzmény: kerdojel (1859)
_midnite Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1860


-1.13-ban mire jók a távcsövek (binocular - nem a puskára valók)

 

A kezedbe veszed, és úgy működik, mint egy távcsöves puska: egy szűk mezőben megnöveli a látótávolságot.

(így lehet azt csinálni, hogy egy fickó távcsövezik, mellette meg az orvlövész lő - olyan célra, amit tulajdonképp nem is lát, csak mellette a távcsöves)

 

 

Mivel nagyon ritkán kerülök nyílt terepen, nappal összetűzésbe, nem szoktam használni. (mint ahogy a mesterlövész puskákat sem)

Előzmény: Joranne_Sutt (1854)
kerdojel Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1859
Fura, én úgy emlékszem, hogy találtam. Drassen repterén egyébként szvsz nem tuti, hogy találsz. Cambria a tuti, az egyik ház mellett, a szokásos kétajtós fekvő szekrény-szerűségben.
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1858
1.13-asssal játszom megint, ott még drassenben sem találtam, a reptéren, pedig ott mindig van 1.
Előzmény: kerdojel (1857)
kerdojel Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1857
Kis piros kannák vannak többfelé, konkrétan Cambriában eddig mindig találtam. (Nem 1.13-asban, azzal még nem jutottam odáig.)
Előzmény: Joranne_Sutt (1856)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1856
3. oké, de hol találok kannát? :)
Előzmény: kerdojel (1855)
kerdojel Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1855
1. ezt passzolom, gondolom fel kell venni, és akkor megkapod a bónuszokat, mint a napszemcsi esetén.
2. igen, hazamegy magától.
3. odaviszed a kannát. Ezt több helyen találhatsz, és Estoniban vehetsz, ha jól emlékszem.
Előzmény: Joranne_Sutt (1854)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.12 0 0 1854
kérdések:

-1.13-ban mire jók a távcsövek (binocular - nem a puskára valók)

- skyrider tkp hogy működik? eddig azt csináltam, hogy kijelöltem hova vigye a zembereket, majd kijelöltem a visszautat. viszont több helyen írják, hogy ez utóbbiért nem kell fizetni. ezexerint ne jelöljem ki a visszautat, és hazamegy magától egy idő után?

-benzint a kocsiba a benzinkútig honnan lehet szerezni?
Dohi Creative Commons License 2009.01.09 0 0 1853
Egy az egyben JA másolat

ez keszult eredetileg ja3d-nek, ami a ja3 linearisabb 'elojateka' lett volna, ha a mistland nem rugja ossze a port a strategy firsttel. a jatek maradt, ja nevek es hasonlok kipaterolva, nem megvaltoztatva. en meg nem neztem, de igazabol ha ugyanaz, mint a ja2, annyira rossz nem lehet (a screenshotok ellenere, amik azert nem tul biztatok).
Előzmény: eyeofodin85 (1852)
kerdojel Creative Commons License 2009.01.08 0 0 1851
Igen, és ugyan nem 1680x1050-ben, de futni fog rajt.
Előzmény: charly74 (1846)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1850
sam-ek elfoglalása, majd az oda tartó elitek lemészárlása egy jó lehetőség tuti fegyverek szerzésére. persze ehhez az kell, hogy a) ne mentegess miközben őket írtod, b) legyen már jobb fegyvered ellenük, mint a mini-14, vagy legalább az. nekem mákom volt. találtam egy h&k G4-et, ráadásul sniper scope-pal a chitzenai samnél (egyszerre foglaltam el ezt, és a drassenit), kiálltam nyílt terepre ahol voltak sziklák is, hogy megfogjam az eliteket (ne mészárolják le az esetlegesen kiképzett milíciát, mert azok az elitek ellen esélytelenek).
nos eldobált a 7 v. 9 elit több más cucc mellett egy FN-FAL-t, egy H&K G4-et és egy C7-et, némi kiegészítővel. nem kellett nagyon mentegetni se, egy szikla mögött figyeltem , egymás után jöttek a vágóhídra. :)
a G4 viszont kellett ellenük, mini14-hez több idő kell, nem tudtam volna hármat lőni körönként, pláne fejre. szal ha az elején jó cucc kell, akkor a sameknél lehet szerezni, de éppen ezért érdemes addig várni az egésszel, amíg nincs puskád és éjjellátód.
mikroszan Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1849
a másik ilyen cheat: ha nem látod az ellenfelet, ezért felállsz, meglátod, de interruptolnak és lelőnek -> fogsz egy gránátot, és elhajitod akárhova. Az embered feláll, meglátja az ellenfelet, nem kapnak interruptot, és nem dobja el a gránátot se, szabadon cselekedhetsz.
Előzmény: Joranne_Sutt (1837)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1848
ja spidernek volt egy hatalmas beszólása, valamelyik fickóra megjegyezte, hogy ez az alak élő hirdetése a szülői tervezésnek.
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1847
első passz, második : nem.
Előzmény: charly74 (1846)
charly74 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1846
Sziasztok érdeklődni szeretnék vista alatt megy e a JAG2 ill támogatja e a 1680X1050 es felbontást köszönöm a válaszokat.
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1845
nem a tons of gunssal játszom. :)
drasseni sam tetején az őrnél mini14 volt legutóbb. a többi helyen még nem jártam, de tixa és alma környékére már nem pisztolyokkal megy a zember. kingpinéket majd kezelésbe veszem asszem. nagy nehezen szereztem egyébként mini14eket, sőt az egyik emberemnek már van egy h&k rohamgéppuskája is (nem az smg), az egyiknek meg csak egy mac10 és h&k smg jutott, de ambidexes. chitzena és drassen után vagyok, asszem most jön majd cambria és grummm, ill kingpinék.
Előzmény: _midnite (1844)
_midnite Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1844

 

érdekes...

 

 

Egyébként ettől függetlenül tuti hogy vannak fix fegyverek:

 

- a Drassen-i SAM tetején az őrnél mindig van SKS

- a börtön (TIxa) egyik őrénél Steyr Aug

- az Alma raktárának a tetején lévő mesterlövésznél meg Dragunov...

 

 

(meg ugye a nevesített karakterek - kingpin, Mike, Mickey, a terroristák - is fix cuccokkal mászkálnak. Ezért jó találkozni a játék elején Mickey-vel: AK74 + két tár + 10000 USD, és senkit sem érdekel ha kinyírod :D)

Előzmény: Joranne_Sutt (1843)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1843
original ja goldom van fent. és nem egyszer ütöttem már le ott mindenkit fegyverér, sose találtam mini14et
Előzmény: _midnite (1842)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!