Kézimunkázók tapasztalatcseréje,és még minta egyéb minden más...baráti kör.....légkör...csak kultúráltan kössünk,és ne egymásba...horgoljunk...de csak halkan..ne zavarjuk az alvókat..)))http://furgeujjak.atw.hu http://1evesforum.uw.hu/
Szerintem is láncszem csak az a gond hogy aki fordítja az újságokat nem tud horgolni . Nézd a rajzit és nem sokat fogsz tévedni ha a logikádra bízod magad. A szöveg nem mindig logikus.
Szerintem igen, a lebegő vagy levegő szem ugyan az mint a láncszem, csak ahol így nevezik, ott a láncszemmel odaláncolsz valamit egy másik szemhez. Tehát egyszerűen össze kapcsolod a szemeket egy láncszemmel. Se ráhajtás, se egyéb valami kunszt.
Mivel én most jutottam géphez, látom a szomszédasszonyod megelőzött.
Nekem ua a könyv megvan amiből ezt a képet másoltad.
A lényege a duplaoldalú kötésnek /nagyon egyszerű/, hogy a sima szemek eredetileg 2 sor magassak, mivel az egyik sorban a szem csak át van emelve és a 2. sorban van simán lekötve.
Kiskabátnak, sálnak, tökéletes főleg kabátkánál, ha két szinből van külön külön oldala. Akkor ugynevezett "fregoli" kabátot lehet csinálni. Nem cső lesz hanem lapos dupla.
Ehhez a sálhoz nem ajánlom, mert egy szem 2 sor magas. A pepitánál ez nem látszik.
Különben ua ebből a könyvből csinálom, csak egy szinnel, mivel color moher és fejpántnak tökéletes, tartást is ad.
Azt a sálat amit Te szeretnél körkötővel csinálnám, és a végeinek edolgozása után az éleit rányomkodva levasalnám, vagy láthatatlan /áttetsző/cérnával finoman levarnám, így nem lenne cső.
Sajna nem tudok skennelni, de azt a könyvet megérné feltenni a-z ig mert tökéletes és sokakanak nagy segítséget adna..
A KÉZIKÖTÉS ABC-JE és yota kft kézikönyve /balkezeseknek is/ 1990-es kiadás
Soha máshol nem láttam, annak idején ujságárusnál vettem. 98 oldal.
Ez a mintája a sálnak. Azt mondod, hogy minféle faxni nélkül kössem meg egyszerűen norvégül téglalapba és kettéhajtva oldalt - esetleg takácsöltéssel - varrjam egybe? Hát ez sem egy rossz ötlet, köszönöm. Ildikó
Látom nagyon szépeket csináltatok már megint, én most nem nagyon vagyok aktív, ezért átmentem némába, de a névsorhoz jelentkeznék. Boldog Új Évet Mindenkinek!
Ez gyönyörű!! Szerintem egyébként ez egy félbehajtott téglalap-alak. Max. a félbehajtásnál némi rögzítés apró, láthatatlan öltésekkel. Én legalábbis így csinálnám.
Magyar Kultúra Napja – Matyóföld periodika bemutatója, Kovács Tibor gyékénykötő és csipkekészítő kiállításának megnyitója január 22. 17.00 ó
Matyóföld fővárosa: Mezőkövesd, Közösségi Ház.
Csak szeretném tudni
A kiállítás 22- től, meddig tart Írd meg!
Nem tanálom! Nyitónapra nem tudok, meni csak 24-én!
Szívesen és örömmel megyek. Remélem erőm is lesz.
Puszi Eszter
Ez egy újabb variáció, amit a szomszédasszonyom hozott, pedig nem is tud kötni, se horgolni, ezért értékelem. Borcsikám! Szívesen megtanítanálak mindkettőre, ha közelebb lennél. Kzsuzsó! Köszönöm, én is gondoltam erre, de akkor hurka lesz belőle nem?! Visszatérve erre a megoldásra. Nusa! Hogyan kezdem el, az egyik alapszínnel és majd csatolom hozzá a másikat?!-a következő sorban?
Kedves Topicosok ! Kellemes meleg szobát és sok szabad időt kívánok a kézimunkázás hoz. Ma Bp-en voltam a Népliget mellet vezetett az utam és gondoltam rátok ! Most nem lehetne találkozót tartani , de majd elmúlik ez a hideg is én már nagyon várom a meleget! Szaboildiko:szerintem 3 kesztyű kőtőtűvel meglehetne csinálni a sálat . Az első tűre felszeded a kívánt szem számot ,majd lekötöd az első sort , majd a második tűre a kezdő sorból ua. szemet felszedsz és utána körbe kötni .Az éppen nem használt szálat két lap közt vezetni .Nekem ez jutott az eszembe . Üdv.K Zsuzsó
sziasztok, örülök, hogy megnyerte a tetszéseteket a süti, tényleg nagyon finom volt, múlt időben, mert a lányom sütötte és pillanatok alatt elfogyott. Én sütizek, ti meg ontjátok a szebbnél szebb munkákat. Ildikó, nagyon jól sikerült a pulcsid, én sajna ilyet nem tudok. Csavartat, csipkéset igen, de a norvég mintás, annak ellenére, hogy nagyon tetszik, sajna nem tudom. Úgy mint zoknit sem.
Ágnes, örülök, hogy jobban vagy!!!!!pihenj még sokat, és borogassad a bokádat. Jó sütést Neked.
szép délutánt kívánok mindenkinek, és jó kézimunkázást, a héten nekem marad a háztartás, és az unokázás, mert a lányom nagyon elfoglalt, s be kell szállnom.
Most is náluk vagyok, Dávid éppen alszik, az ő álmát őrzöm, s hogy ne unatkozzak, itt ülök a gépnél. Délután kismama jógát tart, akkor is itt vagyok, úgyhogy most ez egy ilyen hét.
Dávid mellett nem lehet kézimunkázni, minden percet lefoglal.