Azt nem kóstoltam, de ilyen árfekvésű vörösben mostanában a Kislaki Jánoshegy kékfrankos 2017 (Lidl) és a Schunk syrah 2018 (pincétől) volt a legjobb vétel nekem.
Nem kell a magoknak sérülni, sok fajtánál (Furmint, Hárs, Zengő, Zenit, Kabar, stb.) a héjnak a fenoltartalma is el tudja vinni a bort egy (szerintem) rossz irányba. A héjat pedig ezek a szivattyúk meggyűrik rendesen.
Most kerültem újra gépközelbe, a hétvégén a zenit szürettel voltam elfoglalva. Köszönöm, hogy megosztottátok véleményetek. Idáig én is kádra szerelt géppel dolgoztam. A cefreszivattyús gépek leírásában olvastam, hogy a magok nem sérülnek, de akkor ez nem teljesen van így.
Letoltak az alapkővel egy időkapszulát benne egy megyei napilapot (Dunántúli Naplót) ... áááá vaze :D mekkora trip lesz az az ufóknak amikor egymillió év múlva kiássák ezt az időkapszulát és elolvassák azt a fospermetet.
Köszönöm! Azért kérdezem, mert már én is gondoltam rá, hogy kéne ilyet csinálnom. Mondjuk, a tizenkét kiló Zweigeltemhez meg a hatvan kiló biankámhoz jóval kisebb kell.
Én Eno15-t használok 11 éve, tökéletesen bevállt, még nem ejtettem bele a kádba :) Kádba zúzok, bogyózok, és léelválasztót használok, így nincs nagyon leveses meregetés, szenvedés a prés kézi feltöltésével.