Keresés

Részletes keresés

gombóc63 Creative Commons License 2012.08.19 0 0 5893

Nem, nekem nincs baj az orrommal, rekeszsérves vagyok, csak nálam a főtünet a torokégés. Egyértelmű, inkább orrműtét.

Nagyon várjuk Olimla beszámolóját, remélem nem tünik el megint évekre.

Előzmény: vicunye (5892)
vicunye Creative Commons License 2012.08.18 0 0 5892

neked is az orroddal van bajod elsosorban?   en itt eszem neha glutenosat is, meg csokit is, meg bort is.....otthon,nem tenger mellett hiaba tartom a dietat, a smirglipapir kicsit van.........a ful-orr doki, a spéci mondta, ha megjavuk az orrom akkor nbem lesz bajom a torkommal, biztos vagyok benne. inkabb az orrdsoveny mutet mint a gyomormutet, kár hogy nem tudok itt maaradni meg novemberig, az operacioig. azt hiszem, ha hazamegyek Grazba, meginbt lesz smirglipapir a torkomban,m mar elore felek...viszont igy legalabb latom, nincsd nagy baj...annyira, csak kellemetlen

Előzmény: gombóc63 (5891)
gombóc63 Creative Commons License 2012.08.18 0 0 5891

Hmmm.....egy hétig míg a tengernél voltam az égvilágon semmi bajom nem volt, pedig tőlem teljesen szokatlan módon este 7-kor vacsiztam meleg ételt, idegen kaját ettem, nem kímélve a gyomrom. A 2. itthon töltött napon már égett a torkom.....azért nem panaszkodok, most jobban vagyok, de mint tudjuk, ez múló állapot.-(((

Előzmény: vicunye (5890)
vicunye Creative Commons License 2012.08.18 0 0 5890

Ennagyon erdekes dologrol tudok beszamolni, miszerint eltunt a smirglipapir a torkombol. Ezt  annak tulajdonitom be, hogy mar 1 honapja a tengernel vagyok, es az apartman amiben lakom elegge pormentes, kö van, szalagparketta, es szinte semmi karpit. es hat nekem allergiam van, orrsovenyferdulesem, es erre jön ra a savas göz a gyomrombol. a savas göz szerintem most is jön fel, csak valoszinuleg az orrom kevesebb irritacional van kiteve a fentiek miatt, es ezaltal a torkom is. aki olvasta az eddigi hozzaszolasaimat az tudhatja mit irok.....3ttöl eltekiontve novemberben megmütetem az orromat, es akkor szerintem az en refluxos panaszom megszünik-talan mig fel nem csuszik a gyomrom a rekeszizomservem miatt-de az meg eltarthat..

Előzmény: myrongoldman (5889)
myrongoldman Creative Commons License 2012.08.18 0 0 5889

Amúgy veletek mizu?

sasa?

Noémi?

Vavamama?

És mindenki más, mi újság reflux fronton?

Sziasztok: Myron

myrongoldman Creative Commons License 2012.08.18 0 0 5888

Sziasztok!

Hú de kihalt a fórum!

Olimla mi van  veled? Meg lett csütörtökön a tükrözés?

Mi lett az eredmény?

Elfelejtetted megírni, pedig ahogy olvastam ANA is várja az eredményt.

Én kedden megyek vissza a dokimhoz, csinált mindenféle vérvételt, annak viszem vissza az eredményét, utána megmondja mi a helyzet a továbbiakat illetően.

Kiváncsi vagyok, mit fog mondani.

Sziasztok

Myron

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.14 0 0 5887

Szép :-((

Előzmény: olimla (5886)
olimla Creative Commons License 2012.08.14 0 0 5886

Képzeld. Aki műtött, ahoz a dokihoz decemberre kapnék időpontot.

Szuper ez az egészségügy!

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.12 0 0 5885

Én a műtét után elég sokáig beszámoltam a helyzetről, de aztán mivel beállt egy elviselhető szintre, nem volt miről beszámolnom. Várom a csütörtöki fejleményeket!

Előzmény: olimla (5884)
olimla Creative Commons License 2012.08.12 0 0 5884

Köszi!

Erre gondoltam én is. Valszinű a szélsőségesen tehelő melómtól lett.

Az a baj, hogy kevesen vannak, akik megosztják tapasztalataikat a műtét után itt. Én időnként ránézek erre az oldalra, és ha van valami közlendőm, azt közzé teszem. Na nem túl sürűn, mert idegesít néhány dolog, de próbálok  ezt-azt leírni a tapasztalataimról.

Régebben gyakaran cseréltünk eszmét Megkő Tóni-val is, de ő úgylátszik felszívódott.

Mindenesetre napról-napra szarabb a helyzet.

Csütörtökön hátha okosabb leszek. Bár nem az kukkol, aki műtött. Sőt, ez a doki leakart beszélni a műtétről, de gyorsba ő csinálja meg - fizetős a vizsgálat persze - mert tb-re szeptemberre kaptam volna időpontot.

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.12 0 0 5883

Nemigen van használható tippem, max az, hogy elengedhetett a mandzsetta... Én ilyet nem tapasztaltam, nekem a nagy falatokkal a mai napig gondom van, illetve most bármilyen falattal, de ez itt off. Sosem tapasztaltam olyat, hogy hirtelen jobb lenne és ezzel egyidőben a refluxos tünetek visszajönnének, inkább szép lassan hozzászoktam a műtét utáni állapothoz, ami persze teljes életmódváltást (étkezési szokások elsősorban) igényelt.

Légyszi mindenképp írd meg, hogy mit mondanak csütörtökön a tükrözésen!

Előzmény: olimla (5882)
olimla Creative Commons License 2012.08.12 0 0 5882

Akkor előre is köszi !

Pontosabban nem egészen 3 éve volt nállam az op.

Szóval az a helyzet, hogy minha 2-3 hete teljesen eltünt volna a szükület. Akadálytalanul nyelek bármilyen nagyságú falatot. Kipróbáltam. Érzek valami kis akadályt, de semmi  fájdalom, mint korábban, amikor néha-néha elfelejtkeztem magamról és nagyobb, vagy rágatlanabb falatot  nyeltem.

Ez még nem is lenne baj. De újból jelenkeztek a klasszikus tünetek. Ez erősen aggaszt.

Eléggé ideges vagyok, mert kb úgy 4 hónapja újból a régi életmódot élhettem ( kaja, pia, kemény meló, stb.) Most meg  padló.

Annyira érztékeny a nyelőcsövem, hogy a rágózástól is bedurran, ég , fáj , stb. Próbálkozom Venterrel, Ulcoganttel, Esomeprazol S-al, de nem javul a helyzet.

Nem tudom mi lehet ez.

Csütörtökön megyek tükrözésre, és eléggé aggaszt a dolog, mert a Barettről ilyeneket hallottam, olvastam.

Köszi megegyszer, ha van valami véleményed, tanácsod.

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.11 0 0 5881

6 éve.

Előzmény: olimla (5880)
olimla Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5880

Mikor volt nálad a bicskázás ? Mert kb. 2 évesként kellene infó a helyzetről.

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5879

Túlvagyok, kérdezz!

Előzmény: olimla (5878)
olimla Creative Commons License 2012.08.10 0 0 5878

Hy!

A tárgykörben  keresem a régi motorosokat.  Pontosabban azokat, akik már rflx-ileg túlvannak a bicskán. (Megkő Tóni, stb.)

Szeretnék kérdezni valamit. Sűrgős és fontos !

Köszi ha jelenkeztek!

angel53 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 5877

Sziasztok ! Végig olvastam a fórumot,illetve folyamatosan nyomon követem,mivel én is hasonló refluxos panaszokkal küszködöm kb 2 éve. Utoljára tavasszal tükröztek Los Angeles A a nyelőcső distális részén 3-4mm -e erosió. Naponta 80 mg Esopramesol + este 300 mg Zantac. Ezt szedtem most 3 hónapig aztán csökkentek a panaszaim és csökkentettem az adagot 40 mg-ra kb 2 hétig, de kb 2 hete megint alig tudok nyelni és a ég garatom mintha torokfájós lennék, hihetetlnül zavar már . Sok mindennel próbáloztam de most igazán makacs és nem akar javulni, visszaálltam az eredeti gyógyszeradagra nem merem abbahagyni, mert félek még rosszabb lesz :(  Valahol olvastam egy "orvos válaszolban",hogy legalább 6 hónapig kell szedni folyamatában a gyógyszert. Kíváncsi vagyokmost mikor érem el megint azt a szintet,hogy javul a dolog. 

Szivesen olvasom tapasztalataitokat, én is megosztom veletek ha valami ütős repetet találok ! :)

További panaszmentes estét !

Angel

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5872

neked gyönyörű stílusod van. Berobbansz, mindenkit leugatsz, aztán nyálverőnek titulálsz. Nem akarsz elmenni? Nem véletlen, hogy elnémul a fórum, amikor megjelensz!

Előzmény: Törölt nick (5867)
sogormail Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5871

Na  most mar nagyjabol bizonyos vagyok (nemi olvasas utan), hogy tetete, te dupla nickkel, "Kenyersutes" neven postolsz a masik forumra. A candidasra, amit linkeltel:) A vicc csak az, hogy meg ott a "hivo" forumon is kiosztottak, hogy kepzelt candidad es betegseged van. Meg ugy latszik a modszereiddel nagyjabol egyedul te ertesz egyet sajat magaddal, mas nick nevvel.:)

Bocs, de innentol nehez lesz barmit is komolyan venni amit irsz. Eddig legalabb, a logikai kovetkezteteseiden kivul, az allapot(javulast) leirasaidat elhittem:)

Előzmény: sogormail (5870)
sogormail Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5870

Ezt nem te irtad a masik a forumon?:)

"Több, min 10 éve voltam elkőször gombás, az elsőre 1-1,5 millió Ft-ot költöttek el velem , a 4-5 legnagyobb természetgyógyász központban akartak termékeikkel kigyógyítani. Az eremény 4-5 év alatt nulla volt. Erről ennyit."

Kenyersutes nickkel mintha pont ugyanazokat a betegsegeket, csaladban levo betegsegeket targyalna valaki mint amiket itt te a tetete nickkel:)Erdekes, hogy azon a masik forumon az allitolagos 2.-ik candidas fertozest a kombucha tea okozta.. Erdekes ervrendszerek ezek. Egyszer a kombucha a mindenre jo, maskor candidat okoz.

sogormail Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5869

Persze, hogy van ertelme. Pont olyan etrendet ajanl a lugositos es a candidas altudomany is, ami amugy nagyjabol az alapja az egeszseges etrendnek! Semifele csoda nincs benne. Azok az emberek akiknek arra van szuksege, hogy jol megijesszek es olyanban higyjenek amit amugy nem ertenek, azok egy csodakent elik meg:) MEg persze kell nemi kognitiv disszonancia. De a vegeredmenynek semmi koze nem lesz semifele lugositashoz (nemi biologiai ismeretekkel belathato) es candidas fertozeshez.

(ui: Meg egy ilyen nyalveros megjegyzes es tettel 1 lepest, hogy a nicked buntibe keruljon)

sogormail Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5866

Az en valaszom is elveszett:)

ITT OLVASHATSZ a lugositas altudomanyrol. Egyszer mar regebben belinkeltem. Az a modszer, ami ezzel az alapveto biologiai-kemiai ismereteket nelkulozo altudomannyal adja el magat, az kapasbol felejtos! Az a modszer ami hivatkozasul nem valami placebo kontrollalt kettos vaktesztre vagy publikaciora hivatkozik, hanem "sikertortenetek", "tapasztalatok" van helyette, na az megint felejtos!

Előzmény: Ria56 (5859)
sogormail Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5865

Miert szeretnel candidat verbol vizsgalni?:) Candida mindenkiben van. Szaj, nemi szervek, vegbel.. Lokalis fertozest okozhat az elterjedese. Ahhoz nem kell vervizsgalat, hogy eszrevedd!:) Ha belul terjed el, akkor az orvosok valoszinuleg epp az eletedet mentik. Es ez nem vicc! Az egesz candidas balhe csak arra jo, hogy ahogy lenni szokott vajakoseknal, ki kell talalni valami olyan betegseget ami letezik ugyan, de maskepp, jol ra lehet huzni minden hulyeseget. A lenyeg, hogy kell valami amitol megijed az ember, igy betartja a dietat, attol jobban lesz. De legalabbis ugy erzi, mertha az ember belefeszul vmi "gyogymodba" akkor ugyis rafogja, hogy "jobb a kozerzete":) Emellett eladjak a laborvizsgalatokat, termekeket, kulonbozo fals ideologiakat, ami tovabbi termekvasarlast general.

Ezen a LINKEN erdekes dolgokat lehet olvasni a candidarol (is):)

Es az idezet Dr. Lakos Andras, orvos, infektologus tollabol:

"A szisztémás, generalizált candidiasis, candidosis súlyos, életveszélyes betegség. Csak súlyosan immunszupprimált betegeken (HIV fertőzés, transzplantáció, besugárzás, intenzív osztályos kezelés) során fordul elő. Halálozása még ideális kezelés esetén is magas. Ennek semmi köze sincs ahhoz, amit az áltudományos irodalom és gyakorlat tart candidiasisnak.
Ez utóbbi diagnózisát rendszerint biorezonanciával, iris diagnosztikával, talpnyomkodással szokták megállapítani. Így volt ez sok évig Magyarországon is. És akkor beszállt a "tudomány". Korábban csak magánlaboratóriumok, de évek óta már a profi mikrobiológiai laborok is végeznek szerológiai vizsgálatokat, vagyis ellenanyag-meghatározást. Sok embernek van, soknak nincs Candida-antitestje. Bár rengeteget vizsgálták, tudomásom szerint semmiféle állapot sem köthető a szeropozitivitáshoz (pozitív antitestválaszhoz). Ezen kívül székletből is tenyésztenek Candidát, és adnak ki ilyen leleteket. A helyzet az előbbivel azonos. Leszámítva az antibiotikum-kezelést, ami valóban megnöveli a Candida tenyészthetőségét, nem kapcsolható semmiféle betegséghez, állapothoz a pozitív székletlelet.

A Candida-diéták cukor, liszt, élesztőmentes étrendet javasolnak. Az az elmélet, hogy a cukor és az összetett szénhidrátok (liszt) is segítik a Candidák szaporodását. A cukrok persze a vékonybél felső szakaszán már felszívódnak, ott a Candida nem szokott megtapadni (a HIV és hasonlók kivételével). Az élesztőt már nehezebb értelmezni, mert bár gomba ez is, semmi köze sincs a Candidához, nem beszélve arról, hogy nem sok élettani befolyása lehet sütés után az emberre vagy a Candidára.

A Candida-dili tipikus példája annak, amiről szoktam szónokolni: a tudományos orvoslás vegyül az áltudományossal: Candida tényleg van, vannak patogén alfajai, okozhatnak betegségeket. Tudományos eljárás a szerológia (antitest-meghatározás), számos betegségben használjuk is. Ugyanez mondható el a széklettenyésztésről is. Az sincs kizárva, hogy a szénhidrátmentes étkezésnek vannak előnyei. Ahogy azonban az egész Candida-dili összeáll, az nélkülöz minden tudományos alapot.

U.i.: Szerveztem korábban orvostovábbképző kongresszusokat. Két alkalommal is megpróbáltam Candida-tudósok meghívásával megvilágítani, hogy ez, a laikusok számára kifejlesztett spekuláció, milyen távol áll a tudománytól. Kudarcot vallottam: a tudósok nem is fogták fel a kérdést, a saját tudományukat magyarázták, nem voltak kaphatók az áltudományos állítások megtárgyalására..."

Előzmény: Ria56 (5861)
sogormail Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5862

Jol kigyomlaltak a forumot:) PEdig eleg sok mindent irtam..

Ria56 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5861

Köszi azért a hozzászólásod! Úgy látszik az ilyen tapasztalatokat - ha negatív esetleg - itt lehetetlen kitárgyalni, mert rontanánk a hírét az adott cégnek. Mindenesetre ez a candida úgy látszik nagy "sztár", amikor semmit sem találnak. Erre mindent rá lehet fogni. Mindenesetre szerintem tutira csak speciális candida-vérvizsgálattal lehet rájönni az igazságra.

sasa58 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5860

Ez a törlés engem is meglepett, de még olvastam. Lehet, hogy az enyémet is törölni fogják.

Előzmény: Ria56 (5859)
Ria56 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5859

Kedves Myrongoldman és Sogormail! Válaszoltam tegnap a beírásotokra, de sajnos töröltek. Utólag jöttem rá, hogy nyilván az említett cég vizsgálati módszereinek kitárgyalása miatt...Most annyit ismét leírok - talán ezt nem törlik -, hogy van már 2 éve ilyen salvus vizes inhaláló gépem, tüdőgyógyász írta fel, de nekem sajnos még nagyobb köhögéseket okozott. Mivel nincs letapadásom, megállapították a hörgőtükrözésen is, hanem állandó irritáció áll fenn - gondolom -, a reflux miatt. Annak nagyon jó, akinek oldania kell a letapadt nyákot. Azért köszi az ötletet!

sasa58 Creative Commons License 2012.07.30 0 0 5858

Ezen a Chilopass dolgon én is gondolkoztam egy időben, de nem volt valami meggyőző a (szerintem fizetett) reklámarcuk, aki már évek óta csak ülve tudott aludni a refluxtól, aztán hipp-hopp meggyógyították. Persze én is voltam természetgyógyásznál, természetesen candidát állapított meg (Sógornak is sok igazsága van), biorezonanciával, csodacseppeket is kaptam, meg persze diétázni kellett mellette 6 hónapig. A diéta egyébként egész sokat javít a dolgon, a többi csak hókusz-pókusz, és itt Sógornak megint csak igaza van. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy 8 hónap PPI szedés után nagy nehezen lejöttem a szerről, és azóta sokkal jobban vagyok, persze vannak visszaesések, de ez ennél a betegségnél törvényszerű, elsősorban étkezési kihágások után. Érdekes módon, mostanában elég szabadosan táplálkozom (sőt iszok is egy kis vörösbort, unikumot, sört) és mégis egész jól vagyok - ki érti ezt?

Egyébként a PPI szerintem valóban rontja az emésztést (én az utolsó 4 hónapban 10 kg-ot fogytam, pedig nem voltam kövér, a gasztrósom már tápszereket írt fel), ennek ellenére az orvosok minden reflux-gyanús esetnél automatikusan írják fel, ha nem használ, emelik a dózist. Azóta a 10kg-ból 6-ot visszaszedtem. Persze gyógyteákat, salvus vizet, lúgos gyógyvizeket kisebb nagyobb rendszerességgel fogyasztok, ritkán ha nagyon kell egy -egy szem Rennie, vagy Nilacid is lecsúszik, de már hónapok óta nem kellett. Mostanában egyébként nekem is a torokfájás volt a legfőbb panaszom (tavaly nyelőcsőfájdalom), a gégész nem sok mindent mondott, felírt valami gargalizáló szert, meg mikor megemlítettem neki a refluxot akkor PPI-t (persze ki sem váltottam).

myrongoldman Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5852

Ria

Ezen a fórumon nem igazán hisznek ilyen dolgokban, legalább is a nagy többség....mivel már szinte mindenki próbálkozott valamilyen nem nyugati orvoslás "megoldással.

Egy valami viszont eszembe jutott, tüdőgyógyászatban is elismert dolog, hogy salvus vízzel kell inhalálni, ilyen inhaláló készülékkel, tüdőgyógyász írhatja fel a gépet, kérheted és kb. 1 héten belül házhoz viszik és 3000 forintocska csak.

Én a helyedben kipróbálnám.

Szia, Myron

myrongoldman Creative Commons License 2012.07.29 0 0 5851

Szia Ria!

Én másoltam be erre a fórumra a leveledet... ha  nem gond :)

Én még nem hallottam róla.

Ha gondolod megpróbálhatod, szíved joga....hátha segít !

Szia Myron

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!