Keresés

Részletes keresés

mutty.hu Creative Commons License 2005.08.10 0 0 4

ezt írtam a 20D fórumba:

Márpedig egy fullframe 5D-vel megint embertelen nagyot szakítana a Canon, ami egyébiránt nem is lenne számára olyan rossz ötlet, lévén kezdene már felzárkózni a konkurrencia, illene rájuk verni megint egy-két év előnyt szenzor tekintetben. :)

Meg a középamatőrök/kispénzű profik, akik nem tudták megvenni az 1-es sorozatú gépeket, és valahol a 10D/20D környékén állapodtak meg, most megint vakarják a fejüket, és zsíroskenyéren élnek, hogy kicsengesség a kb. 550 ezer forintos (mondjuk saccolnám ennyinek) 5D-t.

Ráadásul ezidáig a canon a 17-40L kivételével csak a 17-85 EF-S -t tudta felsorakoztatni a széleslátószög arzenálban, a még éppen megfizethető, mégis lefogadható minőségű obik közt, ami a zoomos nagylátót illeti. A 17-40 hibája hogy kcisi az átfogása, és tényleg elég drága, a 17-85-nek meg hogy ahhoz képest drága, mint amennyire rossz :)

Ha bedob egy elfogadható árú fullframe-et, elkezdenek majd fogyni a széleslátószögű lencséi. (24-85, 24-70L, 28-105, 28-135 stb), illetve felértékelődnek a nagylátószögű fix lencsék is. 20,24,28 mm, amiket manapság a kutya nem vesz.

Nem is beszélve arról, hogy egy olcsóbb 200-300mm végű telével már nem lehet majd megoldani egy természetfotózást, láván nem 320-480mm lesz a  vége, hanem csak 200-300, annak rendje és módja szerint, tehát igencsak invesztálni kell majd a telékbe megint :)

Tehát egy elérhető árú fullframe a fizetőképes igényes amatőrök és az eddig csupán sírva a nyálukat csorgató profik körében legalább akkora forradalmat, és őrülten kapkodó eladást teremt majd, mint a 300D aka "Digital REBEL" anno.

Szerintem.

Kiegészítés: valószínűleg nem fogja elérni az1Ds sebességét, nem lesz rajta alapból uyge a portré, nem fog 1500 kéept csinálni egy feltöltéssel, nem lesz víz, ütés emg minden álló, emg egyéb hasonlók, nem lesz benne keresőnél is tükör, 64 fókuszpont meg hasonlók, amik azért hasznosak egy erős mozgásokkal és gyorsan változó téma fotózásakor, tehát szerintem ezért teszi az 1D MKII alá, nem minden a fullframe és a 12MP

hsoma Creative Commons License 2005.08.10 0 0 3
de ha a D2H és a D2x áraira is kihat, az még jobb lenne...
Előzmény: hsoma (2)
hsoma Creative Commons License 2005.08.10 0 0 2
helyeshelyes. vigyétek csak le az 1Ds árát:))
nord Creative Commons License 2005.08.10 0 0 1

Teccik...nagyon teccik:)

Főleg, hogy ebben már van spot fénymérés (3,5%) - tegnap vért izzadtam, mire a 9%-os partiallal normálisan meg tudtam fogni a fenyegetően közeledő viharfelhőket.

----------

Ártipp?

Mivel abszolút nem követtem idáig a Canon felsőbb kategóriás digitvázainak árait, ezért lehet, hogy hülyeséget írok a kezdő 500ezres tippemmel?

ry3n Creative Commons License 2005.08.10 0 0 0
Hmmm... Nem rossz...
2 és feles LCD, full frame...
Érdekes, hogy a 20D és az 1D közé pozicionálták Kanyonék.

Akkor már nem 20D lesz a következő vázam??? :P
mutty.hu Creative Commons License 2005.08.10 0 0 topiknyitó

Nyitnék neki egy topicot, mert megérdemli :)

http://alex.netfun.ro/Canon5D-specs.pdf

Bizonyos források már hónapok óta rebesgetik, de még senki se látta.

Egy ilyen gép azért jelentősen átírná a piac egy részét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!