Keresés

Részletes keresés

H_G Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47337

Az is igaz, de sajtos húsnak a tepsibe rétegzettet szokták nevezni. Só-fehérbors-szerecsendió, félidőig lefedve párolni, utána tejföl és sok reszelt sajt a tetejére, barnulásig lefedetlenül sütni.

 

Előzmény: ZsuR (47336)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47336

Sonka-sajt benne - ketsegtelenul javit az izen.  No meg szosz... 

 

Előzmény: H_G (47335)
H_G Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47335

A karaj a legjobb sajtos húshoz.

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47333)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47334

Igen, a karaj a legproblemasabb.

Sutottem egeszben - csont nelkul, kolbasszal benne - hat hidegen jo volt nagyon vekonyra szeletelve... hat a sult oldalad mellett sehol sincs....

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47329)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47333

Na azért olyan nincs, hogy a csirke -minden alkatrészével - , a borjú, a szűz, a nyúl megy, a karaj meg nem? Van akinek bejön, valakinek nem. Nekem nem jön be a karaj. Nemcsak rántva, sehogy sem.

Előzmény: Törölt nick (47331)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47332

Lehet venni a boltban tálcásat, de az nem olyan...

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47330)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47331

A csirkemell is és a karaj is kimondottan jó rántva, ez a "szárazság" mánia valami sznobéria lehet, vagy valakik tényleg nem tudnak elkészíteni egy rendes kirántott húst és magukból kiindulva általánosítanak.

Előzmény: H_G (47326)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47330

saját májával.

 

Na ja, mert az sem mindegy, kinek a máját szoríjja a hóna alá az a szegény jószág :))))

Előzmény: öreg_néne_b (47328)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47329

Na jó, a csirkeszárnyat odatehetjük a felsőcomb mellé másodiknak :) 

 

Zsur, csirkemellet én is enyhén fokhagymás tejbe áztatom egy éjszakára, teljesen jó. De a karajon az sem segített :D

 

Amúgy a fő rántotthús evőnek teljesen mindegy, tényleg akár a cipőtalpat is bepanírozhatnám neki, de ha mi is akarunk enni belőle, akkor az alant felsoroltakat részesítem előnybe...

Előzmény: H_G (47326)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47328

Szerintem amúgy legfinomabb rántott cucc a csirkeszárny beleszorított májjal, nyamm.

Anyukám készítette így nekem, fél évszázada... Frissen vágott kapirgálós csirke, saját májával.

Előzmény: H_G (47326)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47327

A csirke mellet csodalatosan lehet rantai ha nem suti az ember tul  - vagy elokezeli pl tej/so, tej/fokhagyma aztatasban, viz/so, es lehet joghurt, kefir...  ugyanez a karajra is - viz es so csodat muvel vele... peresze el lehet engedni a fantaziat es mast is beletenni az aztatasba.

Előzmény: H_G (47326)
H_G Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47326

Azt még nem próbáltam, de pl. a csirkemell nem jó rántva, fullasztóan száraz lesz, ha nem részesül a kijevi kezelésben.

 

A karaj szárazságán pedig agy ananász- vagy őszibarackszelettel és egy sonkaszelettel lehet segíteni, aminek így együtt van valami neve is, csak elfelejtettem.

 

Szerintem amúgy legfinomabb rántott cucc a csirkeszárny beleszorított májjal, nyamm.

 

 

Előzmény: Törölt nick (47325)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47325

Rántva minden jó, még a cipőtalp is :)

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47324)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47324

Ezt már többször kitárgyaltuk itt, a szűz nagyon-nagyon finom rántva is! Nekem a sertésből az egyetlen élvezhető rántott hús, a karaj fűrészpor, a comb szálkás, a tarja zsíros. A szűz tökéletes :)

(Amúgy ha rántott hús, akkor nálam a sorrend: borjú, csirke - abból is a csontozott felsőcomb -, mindenmás, köztük a béka is akár, és a végén kullog a disznó.) Gyermek pedig inkább szárnyasevő, a sertést megeszi, de nem a kedvence... 

Előzmény: H_G (47321)
ZsuR Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47323

En is szoktam rantani... mert van olyan gyermekem (43 eves is gyermek meg, ha anyasutotte rantotthusrol van szo) akinek nem kell a "rugos hus"... mert otthon tarjat szoktam rantani - nekem az e kedvenc...

 

Szoval szuzerme, nem agyonsutve - es olvasztott vajal finoman meglocsolni...

Előzmény: H_G (47321)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47322

Szűzérmék, vegyes párolt zöldség. Szombaton meg megesszük a mai rolád maradékát.

H_G Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47321

Hű, ez a somlóitorta állatinagyongyönyörű!

 

(Viszont a rántott cuccokban szerintem a jánynak van igaza, a szűzérme nagyon nem arra való.)

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47317)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47320

Lencseleves, túrós palacsinta.

 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47319

Azért a töltelékben van vaj, hogy krémesebb legyen, de nem túl sok, a főzött alap adja a nagyobb részt. És nem nagy adag a krém sem, nincs túltöltve :)

Előzmény: szkati (47318)
szkati Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47318

Ez nagggyon jól néz ki!!!!! Szeretem a könnyű édességeket, amikben szinte nincsen vaj, vagy vajkrém.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (47317)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47317

Ma nem ebédet főzök, hanem vacsorát :) (Ebédre van egy kis maradék babgulyás borjúból.)

 

Ház urának születésnapjára rántott szűz lesz majonézes krumplival, kiskorú kedvéért rántok nyeles húst is. A szülinapi torta már kész, somlói torta háromféle piskótából sima, diós, kakaós), vaníliakrémmel és rumos mazsolával töltve, 70 %-os csoki ganache bevonattal.

beetee Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47316

Shakespeare: Ahogy tetszik.

 

 

klasszikus.

Előzmény: nagypapi51 (47315)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47315

Mitől klasszikus, mit göngyölsz bele?

 

Előzmény: Boszorka (47314)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47314

Ma klasszikus marha roládot fogok alkotni. A köret rizs vagy krumpli lesz, még nem tudom.

szkati Creative Commons License 2019.01.24 0 0 47313

köszi!

Előzmény: Boszorka (47312)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.23 0 1 47312

Remélem, hogy úgy lesz és élvezed az utat.

Előzmény: szkati (47311)
szkati Creative Commons License 2019.01.23 -1 1 47311

Nehéz időszakon vagyok túl, mégha el is bagatelizálom. És persze még most sem vagyok túl, mert van bennem egy műanyag cső, amit majd csak márciusban vesznek ki, és ami problémákat okoz, de persze túl leszek ezen is. Talán az elkövetkező pár hét jót fog tenni:))

bocs, ez off volt.

Előzmény: Boszorka (47310)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.23 -1 1 47310

Engem itthon se érdekel se a mult se a jövö. Ha jó kedvemben vagyok élvezem a mát ha meg nem, akkor nem. Tudok külföldön is rossz kedvű lenni. De teljesen megértelek, a ti korotokban még mi is javában utaztunk, hajajjjj.. 70 éves voltam, mikor megismertem Lényemet. Előtte pont Bangkokban és Kinában voltam, aztán meg vele minden fele. Utolsó hosszú repülés után, business class ide oda, mondtam, hogy ebből mostmár elég. Rövid pár napos kiruccanásokat még bevállalunk, de csakis Europán belül. Megyünk majd az idén is folyóra hajókázni, mert azt nagyon szeretem.

Az ősszel még gondoltam, hogy esetleg elmegyünk Abu Dabiba, de aztán olyan kellemes volt a november, hogy eszembe se jutott. De gondolj majd rám 10 év mulva, azt hiszem te se leszel már lelkes a sok órás repülésekért. Addig menjetek, amig ez nem megerőltető.

Előzmény: szkati (47309)
szkati Creative Commons License 2019.01.23 0 0 47309

Nem tudom miért, de mi olyan állapotban vagyunk kinn, hogy nem érdekel minket sem a múlt, sem a jövő. Élünk a mának:)) Élvezzük a jó időt, a friss kajákat, sok zöldséget és gyümölcsöt. Szóval nekünk ez jön be, másnak meg más.

 

 

Ma főztem egy vöröslencse levest, és bepácoltam kb. másfél kg. oldalast, mert pénteken vendégeim jönnek. A köret hozzá gombás rizs lesz, utána meg túrós süti.

Szombaton a lányomék jönnek, nekik rántott hús lesz édesburgonya chipszel és friss salátával. Mindenki fogyózik:))

Előzmény: Boszorka (47306)
Boszorka Creative Commons License 2019.01.23 0 1 47308

Ma libamáj volt vagy kacsa, nem tudom, krumplipüré és alma.  Maradék persze nincs, holnapra megint ki kell találni valamit. Készülünk ebédelni menni, de a ronda időben a kutyának sincs kedve. Inkább főzök.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!