Nem az elejétől nézem, idősebb korosztály vagyok....és eleinte úgy döntöttem "na ezt nem!!" Aztán "véletlenül" láttam 1-2 részt (Rita valami gazdag idős emberkénél lakott a barátnőjével, egy kisgyerekkel meg azt hiszem a barátnő anyjával) aztán itt ragadtam (egyébként kevés sorozatot nézek)...és ki nem hagynám!Részben érdekes lett, hogyan élnek a mai fiatalok - rácsodálkoztam!Az én gyerekem sem ez a korosztály már.
Aztán jöttek az észrevételek, amikről itt is fórumoztok és sok mindenben egyetértünk.
Olvastam, hogy ez az albi forma német mintára épült, nekünk még szokatlan.
De...tudtok-e magyarázatot arra, hogy ennyire "nyitott ajtóknál" élnek?( Azon kívül, hogy fő konfliktus forrás.) Senkinek nincs intim szférája? De így van ez Joéknál, Bécynél, Dávidéknál is.
"És az is igaz, hogy vannak, akik tényleg így élnek, csak azoknál nagyon hamar kiderül, hogy ez az életmód nem fenntartható."
Annak a korosztálynak, amelyik a sorozatban szerepel javarészt, teljesen jól fenntartható életmód a mai világban.
Sajnos nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki tényleg azt higgye, hogy ezek valós személyek. Azokat az embereket nem ez a sorozat fogja elrontani, azok már elvannak. :)
Ha már azt találgatjátok, ki miből él, akkor miért pont Robint nem említette senki? Ő az, aki a legjobban hangoztatja, hogy milyen gáz meg "dagó" dolog, hogy az emberek hajszolják a pénzt (magyarul dolgoznak).
na de erről a mostani helyszínről mit lehet tudni vajon?
A mostani helyszín a Grand és a Mirror. Ezeket egy közös lobby köti össze. Egyébként ezek is a 3.kerületben vannak, a Bécsi úton, nem messze a Symboltól.
Én itt voltam szilveszterkor, és ezért ismertem fel utána a sorozatban a Mirrort a falról meg a két R-betűről, amik háttal vannak egymásnak :D
Azt hiszem amikor az Evelin elütötte a Marcit, akkor kívülről mutatták az épületet, a G betűs logóval.
De akinek nem ismerősek ezek a helyek, az nem hiszem, hogy logók alapján rájön hol vannak, így a reklám értéke sem olyan nagy. A Symbol, Rio, Liget mind olyan helyszín volt, aminek jól láthatóan ki volt írva a neve, nem csak 1 vagy 2 betű. Így aki a sorozat alapján döntött úgy, hogy elmegy a "Bécy klubjába", annak könnyebb dolga volt azoknál a helyeknél. :D
Ráadásul ha "találnának munkát" ezeknek a léhűtőknek - az is rengeteg új (akár humoros) sztori forrása is lehetne, szemben a főállású semmittevéssel, amiből elég nehéz jó sztorikat kiizzadni.
Persze, értem én a producereket is (akik a pénzre ügyelnek) - mert ha Barbinak, Alexának, Majácskának, Gábornak, vagy akár még Lalinak is "találnának" valami fix melót - az ugyanannyi új forgatási-helyszín lenne, ami viszi ám a pénzt piszkosul.
Így hát olcsóbb az albiból vezényelni a dolgokat - az már ki van fizetve - max egy fodrászüzletet kell kibérelni pár óraára (a Paulának), illetve a tetkószalonba kell bepofátlankodni néha a stábbal - de gondolom ott az ingyért-reklámmal lebarterezik a helyszínt.
A Béczy-kocsma már érdekesebb, mert amig a Symbol-t, aztán a Rio-t nyomatták - addig érthető volt a kölcsönös előny... na de erről a mostani helyszínről mit lehet tudni vajon?
Már talált, de egyből kirúgta, ahogy Alexa feltűnt :).
Gábor meg alighanem a cicik és a popsi miatt képes elviselni Franciskát, más oka nem nagyon lehet erre, ezek viszont rövid távon nagyon meg tudják szédíteni a férfiembert. Persze hosszabb távon nincs, aki ezt a némbert elviselné. De már Gábor arca is feszül rendesen, úgyhogy Franciska valószínűleg gyorsan elkaszálja magát és mehet vissza Gazsó küszöbét kapirgálni. Bár szerintem valamelyik állandó szereplővel fogják összeboronálni.
Ha mindenki minta polgár lenne egy tv-s szórakoztató műsorban, akkor abban mi lenne a szórakoztató? Mi lenne rajta a műsor? Én nem várom el egy sorozattól, hogy az 100%-ig a földön járjon.
A másik, ami szomorúbb. Hogy részben pedig igenis megtudja mutatni (főleg az éljünk a mának, nincs egzisztenciális jövőképünk) a mostani fiatalok életét. Rengetegen élnek így. És őszintén szólva én sem voltam különb ebben a korban.
Nem arról van szó, hogy minden negatív, de a melóhoz való hozzáállás rendre bukdácsol. Ha van szakmája valakinek (pl. Alexa, Barbi ) addig lígnek-lógnak a munkából, míg állás nélkül maradnak. Gabika ugyan miért nem tudta azt a masszírozós sulit befejezni? A sorozat szempontjából semmit nem rontott volna el, ha "adnak a kezébe" egy szakmát.
Legalább a Bécy-csapat és a tetoválós csapat dolgozik, azzal nincs is baj.
De Borika a "legstrapabírobb"! Napközben suli (és igen jó tanuló), délután jövés-menés, estétől reggelig meló.Lehet, hogy egy szemétkedésre programozott robot?
Nem is volt szó arról soha,hogy fizetne neki,mert eleve az ott lakásért+ellátásért vállalta a "háztartási aszisztens'"-i állást :)
Tanulság = élj így és ilyen szar életed lesz ! Ilyen szuper barátaid,akik a nap 23 órájában belecsesznek az életedbe ,mert olyan jó barátok ,hogy mindig mellett,ha nem inkább rajtad állnak!
És a negatív sugallatok? Ne tanulj-szakma nélkül is ellehetsz, ne dolgozz-minden anélkül is az öledbe hullik, minek a barát-ha van ellenséged...ezt is lehet sorolni.