Kedveskéim!
Miután vgigolvastam a 12 oldal lemaradásomat (melesleg jellemzően Eniessa feladványai kapcsiból mentek - nemhiába ismerem az Ikea felhozatalát), elértem ide. Valami közelebbi 30-ról (idő,hely) lehetne tudni? Aznap ugyan hirtelen szülinapom lesz, de buli nem nagyon készül, ezért a nevem melletti (nem tudjuk)-ot pontosítanám.
Ja, úgy egyébként a szentestei foglalatosságaim felöleik mind a 10 pontot :)
Erről jut eszembe: Mi van a dupladoktorral? Régen járt már errefelé. Pedig neki volt olyan feladványa, amit még én sem találtam ki teljesen. Pedig már közel jártam hozzá. ;O)))
Olyat en nem is latok, csupan egy kalapos holgyet, de az is stilizalt figuranak latszik ebben a felbontasban, mint az otvenes evek plakatjain a haziasszonyok, amint Bagarollt reklamoznak. :)
Abszolúte nem voltál körülményes. Igen élvezetesen vezetted le a játékot, úgyhogy elfogadom a mesterem gratulációját, és tiédet a megfejtésemért, de a mesterem nevében is mondhatom, hogy gratulálunk a kérdésedért.
a dízelmozdonyban nem a motor hőjével fűtenek, ez igaz. Erre nem is gondoltak soha. Mivel a gőzhöz készült vagonok voltak előbb, ezért kellett gőzfejlesztő a gépbe. Az újabb vagonok már villanyfűtésések. Ezért a gőzfűtéses mozdonyokat selejtezték, vagy nem használták ezt a szerkezetet bennük, ezért lettek kidobva. Ma a motor egy fűtőgenerátort hajt, ami termeli az elektromos áramot a fűtéshez, persze néha ez sem elég, ekkor jön a ...következő feladvány:-)
A 92-ben - nem tévedés! a 92-ben - volt egy feladvány, amit sokáig pizzaszeletelőnek becéztünk...
Aztán budaij elszólta magát, amiben persze én is bűnos vagyok. Na az is jó buli volt ám!
Egyébként azért voltam körülményes, mert végülis a dízelmozdony is erőmű, na és a víz gőzzé alakul ebben a szerkezetben, és hát a valaha volt legszebb/legjobb dízelmozdonyunkban volt, úgyhogy az atomerőmű sem állt messze:-) Azért gulyáslevest nem főznék benne:-)
Gőzmozdonyba nem köll, abban van gőz bőven. Csak voltak még vasúti kocsik sokan, akiknek nem volt más fűtési hálózatuk, mint a gőzmozdonyos korban szokásos gőz. A dízelmozdonyoknak lehetett ez elsősorban tartozéka, mert azoknak elég jó a termikus hatásfoka, ergó viszonylag kevés a veszteségi energia fűtésre aztán végleg nem elég. Még egy autóbuszt sem tud befűteni a meghajtómotor veszteséghője.
Kérem a doktori címet, amennyiben nem követtem el hejesírási hibát.:)))
Persze, gazolaj! Fahoz, szenhez, tul kicsi, ahhoz sokkal nagyobb egester kell.
Nagyon jo feladvany volt! :) Szerencse, hogy beugrottak a hajok geptermei az emlekezetembe, kulonben sose jottem volna ra! :)
:) A tesztavagasnal mar kozel jartatok a megoldashoz. De szerintem sneci olyan tesztavagora gondolt, mint peldaul a derelyemetelo, vagyis amikor me'g nyers allapotaban kell feldarabolni a tesztat. De ez nem olyan! :)
Gratulálok, nyertetek!:-))))
Ez nem is volt ugye nehéz. Persze ha nem adok támpontokat....na egye fene, Karácsony van, vagy mi:-)
Szóval ez egészen pontosan egy
"...Vapor-Clarkson OK 4616 típusú önmûködõ, gázolajtüzelésû gõzfejlesztõ, amivel a mozdony 800 kg/óra ütemben fejleszt gõzt a vonatfûtéshez. A gõzfejlesztõ a motor segédüzemei és a "B" vezetõállás között helyezkedik el. A tápvíztartály térfogata 3000 liter..."
...mégpedig az M61-es típusú dízelmozdonyon. Szegénykéket már selejtezték/leállították, és 20 db. volt belőlük összesen. a Füstiben még vannak, meg itt.
Fogd meg ezt az embert, ki van találva az elektromos és dízel gőzmozdony föladványa (nem segített nekünk semmit), legyen szíves az indítótárcsádat fejcse meg bűntiből.
Szoval mozdonykazan! :)
Hurrahurrahurra! :)))))
A rendeltetest ezenfelul mar nem tudom kisakkozni... :( Hacsak nem valami masodlagos biztosito szerepe van, ha peldaul a fo valami felmondja a szolgalatot. De ez eleg hihetetlenul hangzik. :)
Nem edzőkamra, és nincs jelentősége, hogy ketten vannak, egyedül van alapból. És semmi köze sincs bármiféle kémiai és/vagy anyagmegmunkáláshoz, úgyhogy másfelé tapogatózzatok! Bár ebbe ha nagyon akarnám beleköthetnék, mert azért valami csak alakul benne...
Megígértük (mondom királyi többesben), hogy alszunk rá egyet. Habár az előbb itt járt Tector, munkát keresett, de hova tűnt? Ki kéne osztani rá a feladatot, hadd izzadjon egy kicsit.
Van jelentosege, hogy parba allnak, mint a piaci libak? :)))
Netalantan valami kemiai eljarashoz szukseges berendezesek? Teszem azt grafitmegmunkalashoz, vagy egyeb, magas hofokon alakithato elemhez?
Nem, ezek a cuccok szebb napokat láttak régebben, itt csak a parajban állnak. Én nem kórházban voltak előtte. Meglehetősen nehéz rendeltetésszerű helyükön lefotózni őket.
1975-ben ontott GMC-74/A, dupla tekercselessel. Ez olyan nagyon profi megfejtésnek látszó blődli lehet, mint amilyenek - érzésem szerint olykor -elhangzanak itteten - akár részemről is.
Benyomok valami kreált típusszámot, miegymást, pl ZY 8,2, aztán ámul a közönség, hogy mily okos vagyok, közben jót röhögök a markomba!
A fenti hozzászólás a képzelet szüleménye! Bármely hasonlóság valós személyekkel, történésekel csakis a véletlen műve!!! És persze szurka-piszka!
Tudnál valami linket betenni a GMC-74/A-ról?
Esetleg a palas nagylexikon megfelelő címszavát?
A Petyus ha itt lenne rögtön kitalálná, az ilyenekre harap.
Én most csak annyit tudok róluk, hogy ezüstszínűek, ki vannak dobva, és elég bonyolultul vannak fölszerelkezve. Az igazság az, hogy még az se sokat segítene, ha a hátuljáról láthatnám:((
Na nem tudom a HP okán ki mire asszociál.
Nekem két dolog jut az eszembe:
Egyrész Hewlet és Packard urak, akik megalapították azt a céget, amelyről a többségnek holmi nyomtatók jutnak manapság eszükbe.
Nekem ezeken kívűl még jónéhány nagyon spéci és
feltehetőleg nagyon drága műszer is.
Másodsorban a HP nekem jelent még Home Page-t, azaz honalapot.
Ilyenből kb. hármat-négyet gondozok. Mindegyik minimál dizájnos, egyrészt szakértelem híjján, másrészt - és ez az ideológia a minimál dizájnhoz - gondolok az analóg modemes netezőkre.
Van a HP-nek még valami perverz kifejtése is?
A nyakkendő-sorakoztató, meg a jégkása mixer után már gyanítom, hogy a háztartásban van ennek a tárcsának fontos szerepe. Azt viszont látom, hogy nem vasaló.
Szerintem snecivel mindent lehet tisztázni. Valamelyik nap itt igaztalanul megbántottam, de rendbe lehetett vele hozni a kérdést, nem volt gond. Meg fogjuk őt kérdezni, ha olvas ide. Az is lehet, hogy csak fáradt, vagy elfoglalt, én sem vagyok mindig ilyen roppant humoros, mint ma:((
Szóval sneci, ha olvasol bennünket, lécci jelentkezz, mert komoly beszédünk van veled!:))
Nem akarlak elszontyolitani, de teljesen ugyanilyen hatulrol is. A kis csavar kozepen van, a korong kozepen, nyilvan oda kell valaminek fogatnia a nyelhez.
A bula egyes szleng nyelvjárásokban a női nemi szervet jelenti, illetve áttételesen magát a nőt.
Azt, hogy feszíteni kell, még el tudom képzelni holmi Szado-mazo fantáziában. Mihez kellhet viszont három fej? és hol van a három fej. Hárman párban?
Es nincs is az edenyben keverolapat! Ilyen aprosagot nem vesztek eszre, amikor egy ket millimeteres csavarrol megallapitjatok, hogy tranzisztor resze, vagy anyahajo eresztekebe valo? :)
Ezen a különleges szerkezeten látni vélek egy kurblit, egy tekerőt.
Volt egy kép egy kintornáról/verkliről/wurlitzerről, akkor lett felidézve az egykori sláger.
Kurbli, amit "szívvel kell tekerni"...
mint a sok szetbelezett transzformator es indikator, meg feszultsegszabalyozo bal also cellajanak a jobb hatos csavarfeje alatt a nyomastavolsag! :)
Hát ezt bizony jól megkaptuk, éspedig a topikhoz méltó stílusban! Gratula a megfogalmazáshoz!
De megérdemeljük! Persze jó volt sziporkázni.
De igazán a Brille-ra vagyok büszke - a 3+1 billentyűnél ugrott be meg a hatpontos mátrixnál - meg legutóbb a nyakkendőtartó, ahogy az apró segítségek nyomravezettek.
Meg kell vallanom, rengeteg ötlet sorakozik már, csak az a fránya technika hiányzik. Meg hogy előtalálom-e azokat a dolgokat.
Egyelőre egy infra-port építési projerktet indítok, hogy legalább az asszonypajtás kamerás mobiljáról le tudjak szívni képeket (merthogy szíve-vágya volt egy ideje valami ilyen, hát most megkapta részletre, de én is ki szeretném használni. Milyen felbontásra képesek ezek?)
Semmi baj, az ég világon, nehogy féreérts! Megnéztem a linkről a lapot, kérdeztem, hogy kedvtelésed-e a kép, meg a képekkel való foglalkozás, és poénnak szántam, hogy jaj lesz nekünk, mert kapunk majd izzasztó képeket. Érted?
Amennyire tőlem telik, barátságos akartam lenni. (Ezt kérdezd meg esetleg azoktól is, akik itt több, mint hétezer hozzászólás alatt megismertek.) Tudom, hogy baromi könnyű máshogy érteni ezeket a rövid szöveges üzeneteket, mint aminek szánva vannak.
Azt gondoltam, hogy veszed a poént. (Amit poénnak szántam, így pontosabb.) Nézd én így elsőre nem tudhatom, hogy ki mire, és mennyire érzékeny. Teljesen más beállítású pl. Qqberci, rali, Petyus, rainman, sneci, stb., velük bármiről tudunk ökörködni, nem vesszük egymástól zokon.
Ha bántani akarnálak, az egyértelműbb lenne. De arra ne számíts. Ez egy poénkodó topic. Nem akartalak bántani, és nem is foglak. Csak jöjjenek azok a qrva izzasztó képek!::))) Mi örülünk nekik.:)
Csak viccelt! Nekem tetszett a szifon feneke, erdekesebb, mint a sok szetbelezett transzformator es indikator, meg feszultsegszabalyozo bal also cellajanak a jobb hatos csavarfeje alatt a nyomastavolsag! :)
A zoknipárosító - ha nem csalatkozom, magyar szabadalom. Az lenne benne a pláne, hogy a mosásba is párosával mehetnének.
A fél zoknik hova tűnésének egyébként egy topik van szentelve a zindexen
Bocs, de nem értelek...
Amit beraktam, azon csak annyit alakítottam, hogy a koszosnak tűnő zöld alátétet eltüntettem mögüle. A tárgy maradt.
Vagy mi a baj?
Kulonben gratulalok, helyesen lattad a keprol, hogy lehajthato kozepen. Ha felaggattad ra a nyakkendot, persze vissza kell csukni. S mint latszik a 8 rudbol, eppen 16 kravatli tarolhato rajta. :)
Nos japánban a zakó, nyakkendó, cérnakesztű biztosan elmegy egy technikusnak, aki kijár az ügyfelekhez, finom, érzékeny dolgokat kontaktolni.
Nálunk már elismerést érdemel az, aki a formásított emblémás kezeslábast viseli, meg a sildes sapkát.
Kelet felé egyébként nem jártam.
Nyugati irányban voltam egy helyen tanulmányúton - jobbanmondva tanfolyamon, de ezirányú -munkaruha, formaruha - tapasztalatom nincs.
volt egy időszak, hogy minden műszak alatt nyakkendőt hordtam. Merthogy adjuk meg a tiszteletet az ügyfélnek!
Mondjuk furcsán nézhetett ki, amikor az asztal alatt bújva kerestem a KH-t (értsd: kontakthiba), vagy egy létra tetején állva szögeltem a vezetéket...
Na minde mellé már csak egy fehér cérnakesztű kellett volna, komplett hülyének néztek volna.
Pedig van ahol ez dívik, csak nálunk jóval-jóval keletebbre.
Csak vicc volt! Arra akartam celozni, hogy kiknek lehet olyan sok olyanjuk, amihez ez a szerkezet kell. Persze, nem csak fejeseknek. Ma'r segitettem pedig, hogy ferfiaknak valo. :) Foleg.
Az én asztalom vízszintes, és sík felületű, továbbá kupi van rajt' és ezáltal kevés hely.
És na tessék! A sok elekrtonyos zseni (köztük és is) csődöt mond egy háztartásban használatos eszköznél...
Na ha mégiscsak szárító, akkor fotolaboráns.
Az előhívott filmeket száríthatták rajt'
Habár azt egy ruhaszárító kötélen is meg lehet tenni, egy gemkapcsot használva akasztóként, a film perforációján átfűzve.
Lehetne törülközőszárító, ha nem középen lenne a felfüggesztés.
Mivel középen van, és kétoldalra nyúlnak a pálcák, lehetne zokiniszárító.
A szaradás hatékonyságát lehet szabályozni azáltal, hogy a középső felfüggesztő elemet hova akasztjuk be. Ezáltal változik a rendszer meredeksége, ezáltal a lelógó zoknik közötti távolság. Miáltal a légtér függőleges huzata, ezáltal páratartalma is szabályozható, ergó hogy mikorra száradjanak meg a zoknik.
A rendszert vizszintesre állítva gyors száradás érhető el, de nagyobb helyet igényel, meredekre állítva kisebb helyet foglal, de lasabban szárít.
Mellesleg legetne yagi antenna is, de hiányzik róla a dipol.
Akkor me'gis kalyhacso... meghozza a konyokcsohoz kellett szerintem. Mama eloszor betomkodte samottal a lyukakat, aztan beszorta vagy befestette ezzel az ezustos valamivel.
Pumpálós üzemanyagtartálya van még a benzinlámpának is.
A megnevezés megtévesztő, merthogy nem világító szerkezet az a szerkezet.
Megfelelő pumpált nyomás és megfelelő beszabályozás után szúrólángja van.
Másfajta beszabályozás mellett csak melegít, meg kormol.
Kábelkötések vízzáró szigetelésének, burkolatának zsugorítására (is) használják.
Feltölteni, begyújtani, felpumpálni, egy kis tekerés jobbra-ballra, aztán hadd szóljon!
Az ezustport ismerem, nagymamam hasznalta valamire a kalyhanal. Talan a kalyhacsovet fujta le vele mindig? Persze biztos nem ezust volt, csak a gyermeki szemem latta annak. :)
... pontosabban nekem petrofór rezsóm van (amelyhez teljesen hasonló már itt is előfordult), de talán azt is úgy kell begyújtani. Pumpálós üzemanyagtartálya van.
A pofatlansag netovabbja, hogy az alabbi cuccot, mely 1 kilo, 295 forintert vasarolhatod meg. Lemegyek Dunara egy nagy zsakkal es gazdag leszek. :)
kovek
Jól elkerültük egymást, mert ezek szerint nem is egy napon voltunk az IKEA-ban, ráadásul te talán az Örs vezér tériben, én meg a budaörsiben.
De ma a gyuriószeresnél elkaphattál volna, mert a délelőtt egy részét azzal töltöttem nála, hogy egy petróleumgáz lámpát begyújtottam. (De mutattam ki, hogy mennyire félek..)
Tényleg kabátgomb? Az eszemet elhajlítom! Mit gondolkozok itt össze, hogy miként is nevezik azt, amikor átdobják a pilinckát a sok cérna között szövéskor.:((
Ha megismersz, érteni fogsz teljes mértékben!
Hidd el eszembe sem jutott volna, hogy bántásiból szólsz!
A legkisebb lehetőséget sem hagyom ki, hogy a fogyik érdekében szóljak. Szerinted miért rainman a nickem?
Igen, láttam már esőembert!
Éppen most is a hátam mögött egy discmant emleget karácsonyi meglepiként! Merthogy az a szíve vágya.
(www.esoember.hu - ha valakit érdekelne... Két negyedévvel el vagyok maradva, merthogy beadta a kulcsot a scannerem... És bocs az önreklámért!!!)
stabtáp ic, estleg vegfoktranyó. 78l05, 78l12stb vagy bdf sorozat vagy akarmi, lenyeg, hogy a femes reszet aluminium hutobordara vagy zaszlora szereljek holeadas celjabol.
egy elemlampan ket banandugu szerintem ezeket a celokat szolgalhat. toltes kizarva. kapcsolot ugy ertem, hogy elviszed a lampat valahova, es a banandugoval akar 100 meterrol felkapcsolod, esetleg egy morzeval volt osszekotve. vagy pajinkabetolto, vagy a nap vegen kiszedtek a lampabol az adatokat, amolyan 007 es lampa. no de a viccet felreteve FOGALMAMSINCS.
Vak még nem vagyok, csak a kezem lesz egyre rövidebb az olvasáshoz. :-(
Viszont volt ügyfél nálunk egy vak házaspár, aki ADSL-en netezik.
A férj rendszergazda egy cégnél, az asszony web-oldalt szerkeszt vakoknak. téma: irodalom, hangos könyvtár, stb.
Emlékszem még hallomásból a Braille-lab gépre!
A Home-lab spec. változata volt.
No meg: egy helyi lapban megjelent egy cikk a lábegérről. Végtaghiányos embereknek lehet segítség PC használathoz. Tul.képpen egy Trackball, amit lábbal lehet kezelni.
Na ennek apropóján beindult az agyam, lehetséges-e a billentyűzetet is kiváltani láb-manuéállal?
Merthogy orgonálon van valami ilyesmi!
Ennek kapcsán kutattam a témában.
Lábbillebntyűzetnél túl sok billentyűt nem lehet használni! billentyűkombinációk sem jöhetnek szóba a végtelenségig! (na itt vetettem el a Braille rendszert.)
Valami mobilos SMS-szerű szisztéma jöhetne szóba, persze nem szövegszerkesztéshez, hanem mondjuk egy felhasználónég beadásához.
És ha már vakok a neten:
Az origó szoftverbázisából letölthető egy spec böngésző, ami felolvas! A kereteket használó oldalakkal talán nem boldogul, de egy számukra is optimalizált - akadálymentesített - oldalt felolvas neked.
Nézzétek el a csapongást az adott ügyben! Elvégre a fogyatékosok éve lett volna az idei!
A zseblámpára a katonai választ én is inkább valószínűsítem, Emlékeim szerint a magyar honvédség legényei az ötvene- hatvanas években nyaranta nagyon sokat táboroztak, így volt alkalmam találkozni katonákkal. Mintha náluk láttam volna ilyen lámpást. Kezdek beleszeretni, lehet, hogy megveszem magamnak.
Azér, mer ez nem közösséges ellenlámpa, hanem ott lehet beleönteni a villanyt. A középső Qpakot pedig akkor kell letekerni, ha színi akarsz a pájinkábul.
szerintem vasutas lampa. de meg nem lattam ilyet. azok a kis tologatos valamik gondolom egy folia segitsegevel a szinet valtoztatjak a lampanak. meretarany?? a ket bemenet gondolom toltesi celokat szolgalnak. nos?
Az I. helyre kell egy kis "rudacska" az a bizonyos pöcök.
A pöcök kiesése ellen a II. hely által biztosított kis fémlemezke véd.
Kapcsolóként tök olyan a működése, mint a golyóstollnak.
Láttam a nosztalgiásban, hogy van 78-as fordulattal is működő lemezjátszód. Ma voltam a gyuriószeresnél (is) és egy vevő hölgy ilyent szeretett volna az idős édesapjának a régi lemezeinek a hallgatásához venni. Volt a gyuriószeresnek, csak sajnos a masina nem működött tökéletesen. (Na ennyi, csak összekapcsolódtak a történetek.)
eoropa dosszié belső rugos szerkezete. vagy összecsukható szinházi látcső belseje. :)) hirtelen ezek jutottak eszembe rolla. potmetert en fejtettem meg.. egyebkent az elektronikai cuccok nem tul nehezek. azert a hanyattIC teccet ;-))
Egynél több rögzített állása legyen, akkor már kapcsoló.
De lehet, hogy erre is van cáfolat, még nem tudom. Ismerek olyan háromállású kapcsolót, amelynek két rögzített és egy nem rögzített állása van. Ez kapcsoló is, meg nyomógomb is az én definícióm szerint...
stekker
Magyarul sokérintkezős csatlakozó. Ez az anya oldal. És persze van az ellendarabja, aki az apa.
Milyen lehet egyszerre (kb)18 valamibel behatolni az anyába (?)
A Z dióda kapcsán emlegettem a féklámpa-gombát.
A fékolajrendszerben van elhelyezve valahol.
Nyomom a pedált, az nyom valami dugattyút, az nyomja az olajat, ami nyom egy dugattyút, ami nyomja a fékpofát. (fene a pofáját! Na nyomás!)
Közben persze az olaj még nyomja ezt a "gombát" is, ami zár egy kontaktust, és kigyúl a féklámpa.
és lőn világosság.
Ez a nyomógomb kb körömnyi, és saccra onnan való, ahonnan a zenitóra
Jól teccik mondani, van ebből nekem ilyen is meg, olyan is, ez éppen két rögzített állású, tehát egy négy áramkörös tolókapcsoló, hogy a rosseb egye meg...:(
Nyomógomb, vagy kapcsoló.
Merthogy azonos felépítés mellett egy apró ki bizgentyűt beépítve vagy sem, lehet ez, meg az.
Példa: vegyünk egy golyóstollat. alapvető működése, hogy megnyomom, bennmarad, mégegyszer benyomom, kiugrik.
Ha kiveszek belőle egy apró bizgentyűt, nem fog bennmaradni.
Öcsém gyerekkori beszólása szerint "potnulla".
Összevonta a potmétert azzal, amire egy adott szituációban éppen szolgált: nullára állítani egy műszert.
Így lett hát potnulla
Nyomógomb, kapcsoló. egy kis pecek függvénye, hogy éppen melyik.
Vannak ilyenek kacsolósorként is, ill. nyomógombsorként, meg vegyesen. Aztán olyan, hogy az egyiket benyomod, kiugrik a másik. és így tovább...
Alapvetően azonos felépítés mellett apró kis biz-baszokkal módosították a konkrét működést. peckek, kallantyúk, bizgentyűk.
(Véletlenül, vagy szándékosan lenyomtam az entert, miközben a kurzor a rosseb tuggya, merre járt, így nem sortörés lett belőle. Hát elment a hsz, de egy vissza gombra visszajött. Én meg írtam hozzá, gondolva, hogy így lesz jó.)
Látod, hogy milyen jókat tudsz te kérdezni:) Most elővettem, kifaggattam, és kiderült, hogy nyomva zár.
(Te még villanyvasutazol? Én is kispapa koromban kezdtem el komolyabban foglalkozni ezzel a tárgykörrel. Ha csak annyit mondok, hogy H0 és mindent értesz.)