Keresés

Részletes keresés

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.03.22 0 0 91
Üdv, kedves Estike!

OFF
Lassan már mindenhol találkozunk, csak az MNSz-ben nem. Megosztanád velem ennek okát?
ON

Szab

Előzmény: Vének Tanácsa TM (90)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2000.03.22 0 0 90
Én meg a hypnotica-t! Hogy tudnék vele bódítani...!
Előzmény: ugrifules (89)
ugrifules Creative Commons License 2000.03.22 0 0 89
En a biliardgolyosat akarooom!!!!:))
földikutya Creative Commons License 2000.03.22 0 0 88
Ez aztán a választék!
Egy ismerős leányzó viselt egészen vadító kéket. Az embernek futkosott a hátán a hideg, ha a szemébe nézett. Ez a piros nyuszika-szem sem akármi.
jordan23 Creative Commons License 2000.03.22 0 0 87
szerintem itt, ilyet, de az ara sajnos nincsen kiirva

http://135.145.17.89/WILD/GALLERY/GALLERY.HTM

J23

Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.03.22 0 0 86
Kedves Földikutya!

Meglátod, néhány hét múlva meg majd nem tudsz létezni a lencsék nélkül... :-)
Ha kifordítva rakod be, akkor azt tényleg hamar észre lehet venni, mert szúr, mint a bogáncs...

Szab

Előzmény: földikutya (85)
földikutya Creative Commons License 2000.03.22 0 0 85
Szia DB,

egy hete hordom, a leghosszabb idő eddig kb. 7-8 óra volt, ennyi idő után éreztem úgy, mintha szempilla ment volna a szemembe - ilyenkor kivettem.
Nekem az a szokatlan, hogy közelre néha elmosódik a kép, elromlik az élesség. Kicsit hunyorgok, pislogok kettőt-hármat, ettől megjavul. Azt mondta a doktornő, hogy ez természetes, mert a közelre látó izmok lassabban szokják meg, mint a távoliak, kb. 4 hét.
Ilyenkor legalább kihúzom magam a széken számítógépezés közben.
Attól is féltem eleinte, hogy "kifordítva" teszem be, de aztán megnyugtattak, hogy azt fél percen belül észrevenném. Játszadoztam vele, és azért az alakján is látszik, ha kifordul: levesestányér alakú lesz.

És ma kifestettem a szemem pedig sosem szoktam :)))
rutinos fk

Előzmény: DoubleBack (84)
DoubleBack Creative Commons License 2000.03.22 0 0 84
Szia földikutya!

No tegnap voltam én is, és csak megerősíteni tudom, hogy a doktornő tényleg nagyon kedves, és ami nem utolsó, rendkívül hozzáértő.
Így utólag végiggondolva, tényleg mennyi minden múlhat azon, hogy milyen doktornőhöz mész.
Pénteken megyek betanításra, csoportos foglalkozás lesz :)))))

Ja igen. Mondott a doktornő egy érdekes dolgot. Hogy ha felteszed a lencsét akkor a tárgyak nagyobbnak látszanak mint szemüveggel, és ezt azért meg kell szokni.
Neked mik a tapasztalataid? (Kezdők, tartsunk össze :))))))
Mennyi idő alatt sikerül megszokni, hogy bent van a lencse?
Természetesen várom mások tapasztalatait is.

Üdv
a leendő sasszemű DB

Előzmény: földikutya (83)
földikutya Creative Commons License 2000.03.17 0 0 83
Szia DB,

nem volt azért olyan drámai a helyzet. Inkább jól szórakoztak (a jányok, a hölgyet nem tudom. Bár mikor mondtam, hogy mennyi jót olvastam róla, azt mondta, hogy milyen kedves dolog. Biztos nem harapja le az orrodat)
Lányok hárman voltak talán.
Közel 2000 volt a vizsgálat, a lencse ingyenes, de a tartó+folyadék 4000 körül. Kártyát nem tudom, de nagyon úri hely, biztos elfogadják.
És a -2 dioptriás lencsével sokkal jobban látok, mint az ugyanilyen szemügével, hurrá!
Sasszemű fk

Előzmény: DoubleBack (82)
DoubleBack Creative Commons License 2000.03.17 0 0 82
Ja igen és még valami.

Kedves földikutya:
Mennyibe került ez a dolog, illetve fog. Csak azért kérdem, mert mennyi pénzt kell kivennem. Vagy lehet kártyával is fizetni?
Nem szeretnék már egy no.2 blamázsba belemenni. :))
Elég lesz kimagyarázni az elöbbi dolgot :))))

Üdv
DB

Előzmény: DoubleBack (81)
DoubleBack Creative Commons License 2000.03.17 0 0 81
Hali mindenki!

Ajajajajaj, ,mea culpa meg hasonlók.
Asszem ez egy kissé fordítva sült el. :(((((((((
Ezek után hogyan nézek a doktornő szemébe? :))
Valamit ki kell találnom. :))
Hányan vannak a hölgyek, akik ott dolgoznak?
Muszáj valahogy kiengesztelenm őket.Erre a nagy ijedelemre.

Üdv
DB

Előzmény: földikutya (80)
földikutya Creative Commons License 2000.03.17 0 0 80
Kedves DB,

mikor odaértem, az összes leányzó azt tárgyalta, hogy egy fiatalember odatelefonált, hogy az Interneten olvasta, hogy HG doktornőhöz kell menni... szegény doktornő meg felhívta az Indexet, hogy esetleg valaki megjelentette az adatait, vagy mi a kő - de megnyugtatták, hogy csak dicshimnuszokat zengedeznek róla... majd jöttem én, hogy csókolom, az Interneten olvastam... a csajszinak kiesett a ceruza a kezéből.
Volt alapos szemvizsgálat, elmondtam az elképzelésemet, kaptam egy párat ingyen kipróbálásra, volt betanítás (15. nekifutásra sikerült is), most gyakorlom. Másnap már így voltam tornázni, remek volt. Néha ugyan betszem, 1-2 perc múlva érzem, hogy kicsit furcsa, aztán összepöndörödve halászom elő a szemhéjam alól - de tegnap este már harmadikra bent volt. Jövő héten megyek ellenőrzésre, és akkor még éppen beleférek a szemüvegkeret-akcióba.
Hagyárossy doktornő egy tündér, köszi a tippet!
fk

Előzmény: DoubleBack (78)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.03.14 0 0 79
Kedves DoubleBack!

Bocs, hogy nem írtam, hogy be kell jelentkezni, de én már annyi éve járok oda, hogy teljesen természetesnek vettem... :-)

Szab

Előzmény: DoubleBack (78)
DoubleBack Creative Commons License 2000.03.14 0 0 78
Hali!

Köszi az infót. Igazad volt, tényleg be kell jelentkezni.
Ügyhogy kontaktlencse egy héttel elhalsztva. :))

Üdv
DB

u.i.: azért a tapasztalataidról beszámolót kérünk :)))

Előzmény: földikutya (77)
földikutya Creative Commons License 2000.03.14 0 0 77
Szia DoubleBack,

Én a múlt héten hívtam fel őket, (tel.szám lásd lennebb) és mondták, hogy bizony nem árt bejeletkezni, és ma du.-ra kaptam időpontot. Ezt csak azért írom, mert lehet, hogy ha csak úgy betoppansz, nem ér rá úgy foglalkozni veled, ahogy szeretnéd.
fk

Előzmény: DoubleBack (76)
DoubleBack Creative Commons License 2000.03.14 0 0 76
Köszi tanácsokat. És gondolom azért a doktornő is tud megfelelő tanácsokat adni, ha elmondom neki a porblémáimat.

Üdv
DB

u.i.: senki nem jön még ma? :))

Előzmény: Hatvani Szabolcs (75)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2000.03.14 0 0 75
Kedves DoubleBack!

Olyan lencsét vegyél, ami napi korlátlan ideig hordható. Ez legalább Soflens 66 vagy jobb (Purevision).
A monitor bámulása szerintem mindegy, hogy szabad szemmel, szemüvegen át vagy lencsével történik.
Sportolásnál sokkal jobb, mert az egész látótered éles, nem esik le, nem kell igazgatni stb. Izzadság: hordj esetleg fejpántot, ha gondot okoz, amit írtál. Nekem nem volt ilyen problémám.

Szab

Előzmény: DoubleBack (74)
DoubleBack Creative Commons License 2000.03.14 0 0 74
Hali mindenki!

Nnnnnnnnnnnna elhatároztam én is magam -nem utolsósorban a topicnak köszönhetően-, hogy lecserélem a szemüvegem, úgyhogy ma el is ballagok Hagyárossy doktornőhöz asszem.
(SZVSZ elég szép forgalmat generáltak neki itt :)))
De azért lenne még néhány kérdésem:

1. Elég sokat vagyok talpon (kb 14-15 órákat). Ez nem árthat esetleg? Úgy hallottam, hogy a lecsét csak bizonnyos ideig lehet naponta viselni. (Persze ez lehet, hogy nem igaz)
2. A napi munkámból elég sokat tesz ki, hogy bámulom a monitort. Nem árthat ez sem?
3. A sportolásnál persze jobb mint a szemüveg, de az izzadság, ha belefolyik a szemembe, akkor azt az ember Pavlovi reflex szerűen törli ki. Gondolom erről le kell szokni, illetve árthat e ha néha az ember belekap a szemébe? (Főleg az első időkben)
Na ennyi.

Üdv
DB

u.i.:Nem jön még valaki? :))
u.i.2: Ha nagyon nagy marhaságokat kérdeztem akkor mea culpa :))

Hancu Creative Commons License 2000.03.12 0 0 73
Nekem az volt a legsúlyosabb helyzet, amikor megmutatták, hogyan kell kivenni, meg betenni a lencsét.

Csaj (hasonló adottságokkal, mint a te sztoridban) áthajol az asztalon, és próbál segíteni. Én turkálok a szememben könyékig, egy igen kellemes dekoltázzsal a szemem előtt/alatt tíz centivel. Párbeszéd:

- Igen, most jó lesz... mindjárt benn van a lencse.. felfelé nézz, felfelé!
- ...könnyű azt mondani... izéelnézéstbocsánatnemúgygondoltam...

A lencse persze azon nyomban kiesett, és vagy tíz percig röhögött mindenki kórusban... :)))

Előzmény: Andalooser (70)
torrente Creative Commons License 2000.03.12 0 0 72
xzolix!

Nekem hívatásos jogsim van(Eü 2.PÁV 1-2),és még az sincs beleütve,hogy csak szemüveggel vezethetek.Pedig amikor legutoljára orvosnál voltam már szemüveges voltam.Igaz nem túl erős 1,5.Szerintem a rendörök nem fognak vele foglalkozni.

Előzmény: xzolix (67)
torrente Creative Commons License 2000.03.12 0 0 71
Sziasztok!
Én is szemüveges vagyok,de szeretnék kontakt lencsét.Mostanában halottam a Night & Day lencséröl.Ez után szeretnék érdeklödni.Legföképpen az ára érdekelne,illetve az hogy kb.mennyi a kihordási ideje?De más egyébb info is érdekelne.
Köszönöm.
Andalooser Creative Commons License 2000.03.12 0 0 70
Sziasztok!
Koko123: ez nem túl megnyugtató. Ezt az eltiltást
nekem is megpendítette az a hölgyemény aki betanított. Kissé kellmetlenül ért, mivel nem gondoltam volna hogy ekkora hűhó van e körül az egész körül, de hát mindennek ára van. Akkor legfeljebb kénytelen leszek átmenni egy másik helyre, de gond eddig (4 hónap) még nem volt.
Hancu: könnyebb a jót elhinni, ez már inkább megnyugtató :), csak kellemetlen hogy ugyebár jegyezve van az ember, és fél évre való lencséiért 7-8 hónap múlva megy, el tudom képzelni a szituációt. Brrrrrrr...
Földiq: sok sikert!
Amúgy az első kontroll (ezt muszáj elmesélnem) nagyon romantikus volt, adva van egy hosszú szőke hajú 25 körüli doktornő és szerénységem:
Fiú: Mit gondol((sz)-gondolatban tegezem) a szemeimről?
Lány: (mélyen a fiú szemébe nézve)
-Nagyon szépek a retinái(d)!
Barátsággal: Gábor
Koko123 Creative Commons License 2000.03.10 0 0 69
Szia!

Nekem egy ideig nem volt beirva, de mindig elhittek, es nem erdekelte oket. Ellenben most be van irva, ennek ellenere egyszer rakerdeztek, es latni akartak a lencsetartomat (???). Mondtam hogy nincsen nalam, aztan kertek hogy forduljak el, es mindketten vizslatni kezdtek a szememet. Eszrevettek. Szoval zsarutol fugg.

Koko

Hancu Creative Commons License 2000.03.10 0 0 68
Nekem speciel nincs a jogsimba beírva, hogy kontaktlencsém van szemüveg helyett - de ha a rendőr nagyon nem hiszi el, az orra előtt kiveszem, az tán meggyőzi... :)))

Más: a túlhordás optometrikus ismerős szerint egy hónapos lencsét feltételezve egy-két két plusz hordás körül még abszolút nem gáz.

xzolix Creative Commons License 2000.03.10 0 0 67
Sziasztok!

En egy hete hordok lencset, minden kiraly, nem ez a gond.
Az lenne a kerdesem, a jogsimba bele kell-e iratni, hogy szemuveg helyett lecset hasznalok?
Most ugye az van beleirva, hogy csak szemuveggel vezethetek.
Nem hiszem, hogy a rendor el fogja hinni nekem, hogy lencset hordok.
Lehet ebbol valami gond??

koszi
xzolix

földikutya Creative Commons License 2000.03.09 0 0 66
Kedden megyek, éljen.
Ugrifüles, majd megemlítelek egy alkalmas pillanatban :))
Az ajándék keret-akció április 2-ig tart, és feltétel, hogy helyben meg is rendeld hozzá a neked illő lencséket.
fk
Koko123 Creative Commons License 2000.03.08 0 0 65
Szia!

Tulhordas: ugy 5-6 eve hordok lencset, sokszor tul is hordtam. Nos, mindaz amit tapasztaltam/megtudtam ezalatt az ido alatt:
- a lencse egy ido utan elveszti az oxigenatereszto kepesseget. A szavatossagi ido vegen gondolom ez meg majdnem a maximum kell hogy legyen(csak abbol gondolom, hogy rizikos lenne a gyartonak a hataridot a maximalisan biztonsagoson kivul meghatarozni). Szoval egy het valoszinuleg nem gond, de javitsanak ki a hozzaertobbek, ha nincs igazam.
- (egy szemorvos mondta a kovetkezoket:)a lencse mindenkeppen 'karos' valamennyire a szemre, hiszen egyreszt nem engedi at az oxigent teljes mertekben, masfelol elnyomja a szaruhartyaban az ereket (ez utobbira a kontaktlencseboltban csak neztek nagyokat).
- Ha a szaruhartyaban verrel telitett erek kepzodnek, ez csak bizonyos mertekben visszaallithato folyamat. Pihentetessel a ver tavozhat, de az erek nem tuntethetoek el.
- Ha nem mosod a lencset minden nap (en gyulolom ezt a reszet a dolognak...), sokkal gyorsabban csokken az oxigenatareszto kepessege.

Roviden ennyi jut az eszembe. En mar el voltam tiltva ketszer par honapra a viselestol (66-oast hordok egyebkent joideje en is). Most ugy hordom, hogy egy heten legalabb ket napot szinte egyaltalan nem, a tobbi napon pedig csak ha elmegyek itthonrol, es akkor sem mindig.

Koko123
ui: ne vedd kezpenznek a fentieket, nem neztem utanuk, csak ennyit hallottam a dologrol innen-onnan.

Előzmény: Andalooser (63)
ugrifules Creative Commons License 2000.03.08 0 0 64
Kedves Hagyarossy doktorno, mennyit er meg onnek, hogy megnyitottam ezt a topcot? :)))))

Jovo heten mar en sem halasztom tovabb a dolgot...

Andalooser Creative Commons License 2000.03.08 0 0 63
Sziasztok!
Az alapkerdesre nem igazan tudok valaszolni, leven
en is azt a lencset hasznalom mint a legtobbek(SofLens 66), igazan elegedett vagyok vele, csak ajanlani tudom, a megszokas 1 nap alatt megtortent, csak hat tartani kellett magam az eloirashoz (naponta +1 ora), de az elso idok alatt
erzett orom leirhatatlan volt. Egy kerdessel rukkolnek ki holgyek es urak: a tulhordas (ertsd ahogy erteni kell:)) mennyire viseli meg a szemet, tehat ha 1 honap helyett 5, neadjisten 6 hetig hordom a dragakat? (eleg dragak, dehat a hiusagert szenvedni kell, nemdebar?:). Szoval kart okoz-e a szemnek, mas teszi-e ezt, ill. van-e tapasztalata ezzel kapcsolatban, esetleg meg merte-e kerdezni errol a szemorvosat? (vagy ahol a lencsei keszultek, ugyebar nekik erdekuk hogy a beteg(?!) havonta cserelgesse kedvenc szemuvegpotloit. A lezeres kezelesnel nekem is vannak ketsegeim, a modszer talan meg nem oly regi hogy batran kes (lezer) ala fekudjek. Elnezest ha hosszu voltam.
KoszoNETtel & Baratsaggal: Gabor
kasszandra Creative Commons License 2000.03.08 0 0 62
Hagyárossy dr. pacientúrája jól megszaporodik, de ha bírja én csak minden jót kívánok neki. Milyen jó lenne ha az ember legalább ilyen módon ellenőrizni vagy irányítaná tudná, hogy a becses szervei milyen kezekben vannak .))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!