A teljes hiteldíjmutató tartalmazza az összes költséget, ami a hitellel kapcsolatban felmerülhet, vagyis a kamatot, a kezelési költséget, hitelbírálati díjat, értékbecslési díjat - vagyis ezek egy évre vetített részét.
Nullaszázalékos THM-et minden esetben rövid futamidőre adnak
Felmerül a kérdés, miért éri meg a banknak, hogy nem hárítja át a fogyasztóra a költségeket. A Budapest Banktól azt a választ kaptuk, hogy részben a kereskedő partnerek finanszírozzák a keletkező veszteségeket a nagyobb forgalom reményében. Másrészt - állítják - némely esetben a bank is hajlandó időszakosan veszteséget vállalni, ha a piaci körülmények erre kényszerítik.
A 0% thm nem azt jelenti, hogy nincs kamat? akkor mi az hogy jó ideig tőkét alig törleszt?
Ilyen a hosszú lejáratú 8-10 éves hiteleknél van , hogy az első pár évben a törlesztörészletben nagyobb arányban van a kamattörlesztés mint a tőkerész.
Nekem annyi, hogy sem a szekszárdi, sem a siófoki kereskedés nem válaszolt az e-mailes megkereséseimre. Négyszer küldtem levelet minden magyarországi kereskedésnek/szerviznek, hogy az oldalunknak (http://ceedclub.hu) időszaki szerviz ajánlatot adjanak. A negyven-valahány kereskedés ~75-80%-a válaszolt, de többek között, ettől a két szalontól is, csak az olvasási jelentések érkeztek meg. :S Ezek után nem tudom, mennyire lehet komoly, az ügyfelekhez való hozzáállásuk. :x
Szerviz terén szerintem is Szabó, de értékesítési szempontból már sokan dicsérték a Pappas-t is. Én Tatabányán vettem (K&N), nagyon jó ajánlatuk volt, és csak apróbb negatívumok az átadás során. De autóbeszámítás terén állítólag a fehérvári U.T.T. is jó.
én KIA LURDY, ott is Nagy Gábor-t ajánlom, én náluk vettem, nagyon korrektek voltak, mind telefonon, mind emailben lehetett velük tárgyalni,.....Szabóék annyira nem osztogatták nekem az ajánlatokat...bár a szervizüket tényleg sokan dícsérik!
Több Kia szalonban jártam de egyik sem volt megnyerő. Cee'd vásárlása miatt. Ajánlatot kérek, bárhol az országban ha tudtok minden téren megfelelő szalont (szervizt) írjatok! Ezidáig a bánásmód a fogadtatás az anyagi rész nagyon negatívan jött le...
De számít a thm, az elgalább fix, sajnos különösen ebben a hektikus forint-ingadozási időszakban. amikor nekem kiszámolták a hitelt, nem thm-et mondtak, hanem havi törlesztőt, és mire két hét mulva aktális lett a hitelfevétel, a forint éppen rosszabb volt a devizához képest, így a havirészlet 4-5 ezerrel máris többre jött ki, mint legelőször. sajnos
Nekem az asszonynak RIo van, Nekem Ceed. Szerintem ég és a föld. Hozzáteszem a rio is nagyon jo kocsi a maga ketgóriájába. Szerintema Ceed be sokkal nagyobb a helykínálat, keményebbek de jobbak az ülései.
Mennyibe számítanák be a Riót?-csak Kia értéktartás saccolás miatt.
Én anno 2 helyről tök azonos feltételekre kértem ajánlatot, FT-*ra egyezett a havi részlet, de egyik helyen 6, másiknál kedvezményes 10 %THM-nek mondták.
Mi van, ha kifizetek 30%-ot, többi hitel, és két hó múlva kiperkálom az egészet???-erre visszatérhetünk, megkérdeztem egy helyen.
Lehet kevés autóval mentem (nem annyira kevés), de a Ceed az egyik legjobb autónak tűnt nekem e kategóriában.
"gyakorlatilag azt a 800e "árengedményt" simán kifizetem a törlesztéssel"
az arajanlatokat mindenhonnan ugy kerd, hogy x forintod van onreszre, adjanak ajanlatot a torlesztore. vagy forditva, x forint torlesztohoz mondjanak onreszt. a vetelar es a thm nem szamit, a fentiek szerint kapott ajanlatokat hasonlitsd ossze.
Érdekes amit írsz, értem is. Barátaink vettek tavaly Riót, és amikor a ceed után beleültem, magam is meglepődtem, hogy milyen ergonomikus, és jól eltalált kényelmes az üléspozíció, és a váltókar is hoszabb, nem kelll lenyulkálni érte, az ülés is puhább ez igaz.
Viszont mentem vele városban , és hát közel sem tart olyan stabilan az ülés mint a ceed-é. A ceednek amugy tág határok közt mozog le fel előre hátra , télleg jól el kell találni
De ez a kényelmi dolog megszokás kérdése, én egy amcsi nagybuszból ülte át, és hát az első hetekben én is izegtem mozogtam ,aztán átáltak az érzékszerveim ,
Köszönöm,értem.Tehát gyakorlatilag azt a 800e "árengedményt" simán kifizetem a törlesztéssel:( Sejtettem,hogy ingyenebéd nincsen, de egy picit reménykedtem... Csábító ez a 4,2M körüli ár egy fullos dieselért.Kb ennyire sikáltuk le az off Octavia 1,6 Winter- benzines és kevésbé felszerelt - árát. Még úgysem aktuális az autócsere,addig még alakulhatnak a dolgok pozitívan is.
Még nem vezettem kis autót, így nem tudom, hogy milyen érzet lehet. Az alsőközép kategóriások közül, amelyeket vezettem hosszú távon kényelmileg ez a legjobb...
már megválaszolták, de tényleg a kamatért! a lényeg, hogy ne adj bele több önrészt mint 30% így a maradék hitel >>> mivel a banktól jutalékot kapnak így mindenki boldog...anno ezért bandukoltam el a Szabóéktól nagy rössel, mert kérdeztem a kedvezményeket, ekkor jött, hogy hát van ha hitelre veszem és csak ennyi önrészt fizetek....mikor mondtam, hogy 60-70% önrészre gondoltam max 3éves futamidő akkor jött a nagy beismerés, hogy így nekik nem akkora üzlet mint a 10éves hitelek :)))) és így kedvezmény se nincsen (Hofi után szabadon)......így működik ez a nagy vadkapitalizmus....ha a bank karámjába hajtják a népet akkor bank jutalmazza a pásztort :)))
Nekem új rióm van, és váltani akartam ceed sw-re. Nagyon tetszett, tágas stb, de amikor beültem előrre.... hát óriási csalódás ért. Az ülése sokkal keményebb mint a rióé, a sebváltó meg nem volt kényelmesen kezelhető.
Nem hiszem ,hogy beragadt gép lenne, a kiaszabo honlapján az összes modellre döbbenetes kedvezményeket ír a listaárhoz képest.. lehet hogy a hitelkamata magas, ott jön vissza jutalékban a haszon, mert ezek a kedvezmények csak úgy érvényesek, ha 30 % nál többet nem fizet az ember kp-ban