Keresés

Részletes keresés

tangerine Creative Commons License 2001.09.05 0 0 362
A hivatalos adatok szerint (TV) több, mint 30k ember volt a koncerten.
Lehet, hogy a szám, amit Kasia (Stankiewicz) énekelt, rajta lesz a következő TD albumon. A rossz nyelvek szerint Kasia a britniszpírsz lengyel megfelelője. :)))
Előzmény: GG (356)
tangerine Creative Commons License 2001.09.05 0 0 361
Igen. 100-as volt. Sajnos nem igazán értek a fotózáshoz, csak az exponálógombot tudom megnyomni. :)
A TD-re viszont 400-ast vittem. Majd holnapra kiderül, hogyérdemes volt-e.
Előzmény: Yozef (360)
Yozef Creative Commons License 2001.09.05 0 0 360
Remelem sikerulnek a kepeid, mert engem erdekel minden mennyisegben, azert jo lenne az FM koncertrol is nehany. Mi volt a gond, nem volt eleg erzekeny a filmed?

Yozef

Előzmény: tangerine (358)
GG Creative Commons License 2001.09.05 0 0 359
Az a sokkal távolabbi hely a Tudomány és Technika háza volt, a város egyik legmagasabb épülete - ennek aljában található a Sala Kongresowa, ahol a 97-es koncertet tartották, amin egyébként szintén ott voltam!

(Ezt - nem mellesleg - Európa legszebb koncerthelyszínének tartják... és szerintem úgy is van.)

Előzmény: tangerine (358)
tangerine Creative Commons License 2001.09.04 0 0 358
Jó volt a koncert, Epsilon kocsijával mentünk Varsóba, ott találkoztunk GG-ékkel a helyszínen. Valóban lehetett volna hangosabb, mert néha tényleg alig lehetett hallani, kivéve a basszust. Szerintem jó szám volt, amit a végén lengyel csaj (Kása, vagy Káska) énekelt, ha nem rontotta volna el az énekkel. Helyenként szörnyű hamis volt.
Sajnos a színpadhoz nem lehetett elég közel menni, csak a kiváltságosoknak, akiket viszont általában sokkal kevésbé érdekelte az egész, mint a hátrébb lévő őrjöngő "pórnépet". :)
Tehát elöl a színpad, hangfalak, utána szalag, aztán a VIP-ek (székek is voltak nekik), majd kb. 140 cm magas kerítés, e mögött a tömeg.
GG 9. képén jól látszik, hogy elkülönül a két tömeg. Még szerencse, hogy vittem egy távcsövet, így láttam egy kicsit jobban. :)

A zene jó volt, elég vegyes szerintem (nem csak DM3) és kb. 1/2 12-ig tartott. Nem is nagyon fáradtam el, csak a derekam fájdult meg a sok álldogálástól, (kb. 1/2 7 körül kimentünk Epsilonnal)
Az elején egy hosszú (10 perc) unalmas lengyel duma volt. Természetetsen a Poland-dal kezdtek (DM3-as verzió), de még a Sony-ról is voltak nóták. Nem sok idő volt tapsra, de a végén még Edgar is szólt pár szót a közönséghez (angolul szerencsére) Közben rendszeresen tűzijáték, majd a végén egy hosszabb.
A dobos csajok is jól néztek ki, főleg a vörös hajú, de ezt leszámítva nem igazán hiányoztak a bongók. Nem is a ritmust ütötték, mint anno Emil, hanem valami teljesen mást. Szerintem Emil jobban dobolt a PeCsa-ban (vagy legalábbis jobban tettette), mint most a 2 csaj együtt véve, na de mindegy, ez csak az én véleményem.
A fények is jók voltak, hasonlóan az FM-koncerten tapasztaltakhoz. A színpadi látványon kívül leginkább a hidat pásztázták, amely különféle színű és mintájú lett ezáltal. A legérdekesebb az volt, hogy egy sokkal távolabbi (kb. 2 km) épületből is pásztáztak ritmusra (Kultúrpalota?) így olyan érzés volt, mintha az egész városban TD koncert lett volna. :)
Ha sikerülnek a képeim, akkor felteszem.

Sajnos az FM-képek nem lettek jók, legalább is az első tekercsen lévők, a másik most telt be, úgyhogy azon még lehet valami.
A TD-re már 400-as filmet vittem, hátha az jobb lesz.

Yozef Creative Commons License 2001.09.04 0 0 357
Kosz a beszamolot meg ak epeket, legalabb ennyit megtudtunk ha mar nem lehettunk ott.

Yozef

GG Creative Commons License 2001.09.04 0 0 356
Ami eszembe jut, összevissza:

- Irgalmatlanul sok ember. Jó nézőbecslő vagyok, de a látvánnyal nem tudtam mit kezdeni, 100 ezernél biztosan több, de hogy mennyivel, sejtelmem sincs.

- Nagyon kicsi hangerő. A TD élőben általában metálzenekarokat iskolázó hangerőt produkál, ami nekem néha már sok is (a Pecsában csak egy félidőt bírtam ki a színpad közelében). Ehhez képest most a keverőpult mellett (onnantól állhatott fel a közönség) kellemesen hallgatható hangnyomás uralkodott, hátrébbról viszont kifejezetten zavaróan halk volt a cucc. A tűzijáték robbanásai rendre elnyomták a zenét.

- Elég rosszul lett összerakva a műsor, a közönség nagyon elfáradt a több mint két órás rendes program alatt, alig volt visszatapsolás - és nem azért, mert nem tetszett, senki el nem mozdult. A produkció annyira lenyűgöző volt, hogy a túlnyomó többség moccanás nélkül végignézte - zenei programot viszont ennyire egyhangúra nem szabad összerakni: én, aki ismerek minden számot, a második feléből már csak annyira emléxem, hogy jöttek a négynegyedes, középtempós, menetelős számok megállás nélkül. Színesítőnek volt két dobszólóbetét a két dobos lánnyal + a másodikban még Jerome-mal is, de ezek eléggé gyengére sikerültek.

- Hátulról egyébként sokkal jobb volt az egész (leszámítva a halkságot), a két óriási lézer ahogy befedte a hatalmas tömeget, háttérben a színpad-ékszerdobozzal és az óriási híddal, látványban olyan volt, ami itt leírhatatlan.

(Hátra azért kerültem, mert a Lamb with radar eyes közben a gyereket el kellett vinni pisilni, és visszakerülni lehetetlen volt. Csak mentünk, mentünk hátrafelé a szigeti nagyszínpadnál jóval nagyobb területen, szeltük a tömeget kettőfele, és csak nem lett vége... aztán fölértünk egy kicsit magasabb pontra, ahonnan körül lehetett nézni, és igazából ekkor szembesültem azzal, mennyi ember jött el: a tér zsúfolásig tele, és a széles bevezető utakon, ameddig a szem ellát, szintén egymásnak zsúfolódott emberek...)

- A ráadásra előkerültek gyorsabb számok is, ami kicsit felrázta a fáradókat, viszont a lengyel énekes csajnak írt dal az botrányos volt, tömeges menekülés vette kezdetét alatta, pedig utána jött még egy TD-szám, most már fényprogramok és lézerek nélkül, intenzív tűzijátékkal.

- Az igazi problémám ismét csak az, hogy ez az esemény sem a zenéről szólt. Ezt viszont gondolni lehetett előre, ezzel számoltunk, úgyhogy nem bántam meg semmit... :)

A TD pályafutásának legnagyobb show-ját láttuk ugyanis.

Előzmény: Epsilon (355)
Epsilon Creative Commons License 2001.09.03 0 0 355
Roviden: qrva jo volt! Bovebben kesobb. Nagyon sajnalhatja aki nem volt ott. Az eddigi legjobb koncert amin voltam es nem csak a latvany miatt...
Nehany kepet itt is talalhattok, es egy nagyon hianyos tracklist-et:
http://www.tangerinedream.pl/html/english/news/poland2001_3.html

E.

Előzmény: Yozef (352)
Sveriges fana Creative Commons License 2001.09.03 0 0 354
hé!!!!!!
neked meg milyen nikkneved van?
GG
Előzmény: GG (353)
GG Creative Commons License 2001.09.03 0 0 353
Esemény előtti és alatti képek:

http://gg.index.hu/td

Nem lehetett igazán jól fotózni, úgyhogy sokat ne várjatok tőlük. (És nem is vittem elég jó gépet hozzá...)

Bővebbet később!

Előzmény: Yozef (352)
Yozef Creative Commons License 2001.09.03 0 0 352
Udv!

Nem volt senki Varso-ban? szerintem szivesen olvasnank itt tobben is valami elmenybeszamolot, szoval ha valaki volt a koncerten es ugy erzi, hogy szertne megosztani velunk az elmenyeit az ne kimeljen, esetleg fenykepek is johetnek. :)

Mas:
Erdemes lesz nezelodni az FM honlapja fele, mert hamarosan lesz felrakva uj anyag, kepek a koncertrol, video es hanganyag is varhato, szoval akit erdekel: klikk ide.

Yozef

tangerine Creative Commons License 2001.08.23 0 0 351
Hehe Epsilon, most nézem csak hogy szinte egyszerre válaszoltunk.
Ráadásul ugyanazt. :)
Előzmény: Epsilon (349)
tangerine Creative Commons License 2001.08.23 0 0 350
Még mindig jobb, mint a "Shame on you" :)
Előzmény: kiralev (348)
Epsilon Creative Commons License 2001.08.23 0 0 349
>Szóviccnek jó, de Shine on you...
Ja, bocsesz, nagyon siettem... :-) Már csak az lett volna jobb, hogy Shame on you... :-))
Előzmény: kiralev (348)
kiralev Creative Commons License 2001.08.23 0 0 348
Szóviccnek jó, de Shine on you...
Előzmény: tangerine (347)
tangerine Creative Commons License 2001.08.23 0 0 347
Az Antarktis egy szuper hangminőségű bootleg, méghozzá az egyik legnagyobb példányszámban terjesztett - külföldön még a maszek lemezboltok is árulják. Talán a Raetikon és a Danger Live ilyen elterjedt még.
[...]
Szerintem, Tangerine, neked is megvan.

Igen. (vajon honnan? :))

Yozef, ha az egyetem irányában távozol, a villamosmegállóban ránk találhattál volna, mert ott beszélgettünk. Na, majd legközelebb (pedig büszkén viseltem a TDI logot - röhögtünk is rajta, hogy azt a tömegben még Edgar sem szúrta volna ki...).

Én sem vettem észre, míg meg nem mutattad, hogy hol van. :)

A Dolphin Dance-es FM számhoz csak annyit, hogy azon kívül több új számban TD-gyanús akkordok csendültek fel. Hogy ez jó-e vagy sem, nem tom. Mindenesetre engem feszélyezett.

Így van, sok helyen ismerős, ettől is TD-sebb szerintem. Engem nem zavar.

No de a TD-t is megvádolták plágiummal - vesd össze a Shy People filmzene első számát a Shy on you crazy diamond-dal (PF).

Hát azt (PF) nem ismerem. Pedig az a legjobb szám a Shy People albumon, ha jól emléxem.

Előzmény: Epsilon (345)
tangerine Creative Commons License 2001.08.23 0 0 346
20:36-ra, villamossal meg kb 20 perc volt az ut az egyetemig, szoval kb 21:00 korul erkeztem

Akkora én már rég elfoglaltam a helyemet.

Kis helyesbites: azert nem egeszen vendegzenesz a Sipos Attila, hiszen tobbek kozott az o zenekaraban szuletett a maganyos farkas, csak akkor meg Network volt az egyuttes neve es ide lepett be Laci.

Ja, lehet. Én úgy értettem hogy vendégzenész, hogy a CD-borító szerint csak 2 ember az együttes.

Egyebkent Lacival valo beszelgetes soran szobakerult az ami az egyik nagy hiba volt, nevezetesen, hogy nem hangzott el az egyuttes neve sem a koncert elejen sem pedig a vegen

Azért ez nem nagy hiba imho, akinek felkeltette az érdeklődését, az úgyis utánajárhatott könnyen. A plakátokon (jó sok volt a környéken) pedig ki volt írva.

Az Antarktis bootleg album megvan nekem is, ha erdekel megbeszelhetjuk a reszleteket.

Ez nekem is megvan, nem bootlegről beszélt, hanem valami hivatalos, de ritka albumról.
Lehet, hogy mégiscsak Atlantisz volt. Ö is belekeveredett kissé az Antarctica (Vangelis) albummal.

AZert volt par kivetel, remelem Te is igy gondolod.. :)

Persze. Nem magunkra értettem. :)

En meg lattalak amikor elindultal kifele a szinpadrol, de mire odaertem mar seholsem voltal, az az erdekes hogy talalkoznunk kellett volna, de ugylatszik az egyetem iranyaba mehettel mert en a "nezoter" felol mentem a sator fele, de nem lattalak,

Igen, az egyetem parkolójában, a villamosmegálló mellett volt a kocsim.

csak a Laci occse volt ott akitol kaptad a cd-t

Tehát Zsolt Laci öccse? Nem is tudtam, azt hittem valami közeli ismerős/barát.

Remelem jovore is lesz koncert az uj anyagbol es akkor mar tenyleg szervezettebben sikerul osszehoznunk egy talalkozot.

Ha lesz, ismét elmegyek. Bár jobb lenne, ha BP-en lenne, szerintem több ember összejönne, és nekem is csak alig több, mint 1/3-a lenne az út. :)

Előzmény: Yozef (343)
Epsilon Creative Commons License 2001.08.22 0 0 345
Az Antarktis egy szuper hangminőségű bootleg, méghozzá az egyik legnagyobb példányszámban terjesztett - külföldön még a maszek lemezboltok is árulják. Talán a Raetikon és a Danger Live ilyen elterjedt még. Tulajdonképpen az 1987. aug. 1-i berlini szabadtéri koncert első fele, ahogy az valójában elhangzott, nem pedig a későbbi újrajátszás, ami a Livemiles B oldalán van. A koncert második fele a 20th Century Serenades c. bootlegen található. Szerintem, Tangerine, neked is megvan. A berlini koncerten azt a két számot, ami a Livemiles lemezen van, lassabb tempoban játszották, így egy kicsit magasztosabb hangvételük van - nem Dream Mix ritmus :-)

Yozef, ha az egyetem irányában távozol, a villamosmegállóban ránk találhattál volna, mert ott beszélgettünk. Na, majd legközelebb (pedig büszkén viseltem a TDI logot - röhögtünk is rajta, hogy azt a tömegben még Edgar sem szúrta volna ki...).

A Dolphin Dance-es FM számhoz csak annyit, hogy azon kívül több új számban TD-gyanús akkordok csendültek fel. Hogy ez jó-e vagy sem, nem tom. Mindenesetre engem feszélyezett. No de a TD-t is megvádolták plágiummal - vesd össze a Shy People filmzene első számát a Shy on you crazy diamond-dal (PF).

E.

Előzmény: tangerine (340)
Yozef Creative Commons License 2001.08.22 0 0 344
> Egyébként felháborító, hogy egyes önző emberek a kisgyerekeiket cibálták a tömegbe, akiknek már rég ágyban volt a helyük,
Igy van, akiket en lattam azokat sem erdekelte igaazn a latvany, csak nezelodtek jobbra-balra, de nem kototte le oket a koncert.

> forgó lézereket jobban láttuk, mint azok, akik a színpad előtt álltak,
Sot meg az egyetem kozeleben ios rengetegen alltak, bar onnan nemhiszem hogy sokmindent lehetett latni a szinpadbol, de ok valoszinuleg csak a lezer miatt jottek, azt nem tudom hatulrol milyen lehetett.

> Pink Floyd lézershown, de az elbújhat emellett a produkció mellett
Ennek biztosan orulnek a fiuk...

Jo szorakozast VArsoban, aztan varjuk az elmenybeszamolot!

Yozef

Előzmény: Epsilon (342)
Yozef Creative Commons License 2001.08.22 0 0 343
Udv!

Tenyleg nagyon hasonloak voltak az elmenyeink, ami erdekes hogy eleg kozel lehettunk egymashoz, mert en is kb a 4 sor kornyeken alltam, csak nem kozepen hanem jobboldalon, bar ez nem jelnet semmit mert abban a sotetben meg tomegben ugysem lattalam volna a polodat.

> meg mozgolódtam, hogy Yozef meglásson, ha ott van sajnos elfelejtettem, hogy mikor ér oda a vonatja.
20:36-ra, villamossal meg kb 20 perc volt az ut az egyetemig, szoval kb 21:00 korul erkeztem, akkor meg tenyleg nem volt suru a tomeg, lehetett meg manoverezni koztuk. Megprobaltam en is nezelodni, mereven neztem a polokat az emebreken, de egy ido utan feladtam es inkabb kozelhuzodtam amennyire lehetett.

Nem lehetett semmi az a banda ott a kozelben,s zerencsere en nem hallottam, de volt helyette szerenyebb beszolas, egy ferfi probalt poenkodni amikor kezdett a tomeg surusodni, eleg alacsony volt es nem latott semmit valoszinuleg, akkror mondta -szeretnek ketmeteres lenni. Meg amikor felultettek a gyerekeket a nyakukba a szulok, -csokolom tessek kozelebb jonni hozzank, mert igy meg latok valamit...

> -Tudjátok a Foce Majeure az egy Tangerine Dream albumról vette a nevét, hát azért remélem nem Tangerine Dream-et fognak játszani.
Ez a csucs!!! :)))

> A későbbiekben a brumm megszűnt, viszont többször lehetett érintkezési hiba, mert egy-egy szólam elhalkult, kihagyott.
Igen, ez nekem is feltunt, mar enm tudom melyik szamban, de a szolam vege lehalkult, csodalkoztam is mi lehet ez es tobbszor egymas utan.

> szám engem a Dolphin dance-re emlékeztetett
Igen, volt egy dallamosabb koztuk, de amelyik olyan hosszu volt az tetszett a legjobban ugyemlekszem.
Bar a dolphin dance hiaba dallamos szvsz nagyon jol sikerult.

> volt még egy másik új szám is a végefelé, abban az egyik szinti mögül szállt ki az egyik vendégzenész, és ő játszott
Kis helyesbites: azert nem egeszen vendegzenesz a Sipos Attila, hiszen tobbek kozott az o zenekaraban szuletett a maganyos farkas, csak akkor meg Network volt az egyuttes neve es ide lepett be Laci. Termeszetesen az FM lemezen mar egy teljesen ujra hangszerelt es kicsit atirt valtozat szerepelt. Azt nem tudom kinek a szerzemenye, de majd utanaerdeklodom.

> A közönség csapnivaló és unott volt. Gyér taps a megszakításokban
Igen, ez sajnos igy volt, de nem is varhato el egy olyan kozonsegtol aki a lezer miatt jott csak el es meg az egyuttes nevet sem tudja. Egyebkent Lacival valo beszelgetes soran szobakerult az ami az egyik nagy hiba volt, nevezetesen, hogy nem hangzott el az egyuttes neve sem a koncert elejen sem pedig a vegen, pedig par rajongot igy is szerezhettek volna, mert biztos volt ott olyan aki meg ismerte a zenekart, de ezek utan erdeklodne a zenejuk utan.

Jol latod a szponzori blokk nyilvan nem nekunk szolt, de az otlet maga nagyon jo.

> CD-hez elég nagy megpróbáltatás volt hozzájutni, de megérte a fáradságot, mert a végén aláírás is sikeredett rá. :)
Akkor mar vegre nem vagyok egyedul a dedikalt total eclipse cd-mmel.. :)
Sot elarulom neked, hogy van videoanyagom is az elozo koncertrol, remelem errol is lesz majd...

> Aztán visszafordultunk és kb. 2 perc alatt Zs. találta meg a sátor mellett a fűben,
NAgy szerencse.. orulok, hogy igy alakult, nem fuztek volna kellemes emlekek a koncerthez egy ilyen eset utan az biztos.

Az Antarktis bootleg album megvan nekem is, ha erdekel megbeszelhetjuk a reszleteket.

Egyebkent kaphato lett volna FM CD a koncerten, csak kozbejott egy kis feledekenyseg.. de lenyeg hogy akit igazan erdekelt az hozzajutott.

> és nem is jut az ember eszébe hirtelen, hogy mit is kéne kérdezni,
Ezzel en is igy voltam, de szerencsere Lacit nem kellett kerdezni, mondta o magatol.. :)

> közönség, úgy összeségében: 0
AZert volt par kivetel, remelem Te is igy gondolod.. :)

> Hát akkor pont elkerültük egymást. :( Én kb. 1/4 1-kor indultam haza, de mint írtam, még a színpadon is fent voltam 5-6 percet.
En meg lattalak amikor elindultal kifele a szinpadrol, de mire odaertem mar seholsem voltal, az az erdekes hogy talalkoznunk kellett volna, de ugylatszik az egyetem iranyaba mehettel mert en a "nezoter" felol mentem a sator fele, de nem lattalak, csak a Laci occse volt ott akitol kaptad a cd-t, meg persze ismeroseik. Megvartam mig kijon laci, mert nem akartam ott a nagy pakolaszasban zavarni. Gratulaltam neki es lattam rajta hogy nagyon jol esett hogy ott vagyok ahogy megigertem...

Remelem jovore is lesz koncert az uj anyagbol es akkor mar tenyleg szervezettebben sikerul osszehoznunk egy talalkozot.

Yozef

Előzmény: tangerine (340)
Epsilon Creative Commons License 2001.08.22 0 0 342
Megérte elmenni a F. Majeure koncertre, nagyon látványos volt. Mi már a koncert megkezdése előtt kimentünk a tömegből, mert fülledt volt és sok magas ember állt előttünk (plusz babakocsis gyerekek is!). Egyébként felháborító, hogy egyes önző emberek a kisgyerekeiket cibálták a tömegbe, akiknek már rég ágyban volt a helyük, szegények próbáltak volna aludni, de a szülők nem tágítottak... :-(
Szóval a színpad jobb oldalán voltunk, ahonnan tökéletesen láttuk a színpadot is - nem mintha az olyan nagy szám lett volna :-) - és a szökőkutat, amire képeket vetítettek, valamint a lézereket és az egyetem épületét is. A vízfüggönyre vetített képet egy kicsit életlennek láttuk, de mivel oldalt álltunk, a mögötte a sötétben villogó, forgó lézereket jobban láttuk, mint azok, akik a színpad előtt álltak, hiszen nekik át kellett nézni a kivetítőn és a színpad fényein. Én nemrég voltam a bp-i Planetáriumban a Pink Floyd lézershown, de az elbújhat emellett a produkció mellett, sokkal profibb lézershow volt a koncerten. Az egyetem épületét is éppen a legjobb időpontokban világították meg - egy kis mini JM koncert :-)
A régi számok teljesen megegyeztek a CD-n hallhatóval :-(. Az új számok nekem is jobban tetszettek, mert ahogy írtam korábban, a régiek nekem túl dallamosak (pop).
Viszlát Varsóban! :-)

E.

Előzmény: Yozef (337)
tangerine Creative Commons License 2001.08.22 0 0 341
Tudod hogy tartja a mondas.. ki koran kel... :)
En felnyolc korul ertem haza reggel, ugy latszik hamarabb keltem mint te.

Nem hiszem, én 1/2 9-kor felkeltem, mert nekem is "fellépésem" volt egy teljesen más jellegű, és stílusú zenekarral, reggel is és este is. Pont emiatt kellett hazajönnöm éjjel, különben ott aludhattam volna a bátyámnál Nyír1házán. De legalább lemondhatom, hogy koncertről, koncertre járok. :))
A kettő között pedig elcsábítottak a Dunára vízisíelni, ami igen ritka alkalom, úgyhogy nem bírtam ellenállni. ;)
Azóta is azt nyögöm, mert mostanra olyan izomlázam van, hogy alig bírom nyomkodni a gombokat. :) :(

Sikerult gepet vinni, csinaltal kepeket?

Csinálni csináltam, de hogy milyenek lettek azt még nem tudni, de hamarosan kiderül, sajnos az egyik filmnek a végén van az egyik rész, a második még nem telt be. Igyexem, minél hamarabb elcsattogtatni. Az előbb láttam sünit mászkálni az utcán, gyorsan csináltam róla is két jó közeli képet. :)

AZert sajnalom, hogy nem jott ossze a talalkozo, koncert utan lett volna ra lehetoseg mert en maradtam mig a biztonsagi emberek elmentek,

Hát akkor pont elkerültük egymást. :( Én kb. 1/4 1-kor indultam haza, de mint írtam, még a színpadon is fent voltam 5-6 percet.

mivel Lacival meg volt beszelve, hogy megkeresem mindenkepp..

Jaaah kérem, könnyű a bennfenteseknek! :)

mondjuk ezt irhattam volna a topikon, hatha akkor osszejottunk volna.

Hát igen. Na mindegy mostmár.

Megy valaki Varsoba? valtozott az idopont egyebkent, 31-en lesz!

Én valószínűleg igen, Epsilonnal, és a barátnőjével, kocsival. GG pedig a családjával, ha jól tudom.

Előzmény: Yozef (339)
tangerine Creative Commons License 2001.08.22 0 0 340
Na akkor most egy kicsit bővebben az átélt +/- élményekről, lehet, hogy túl részletes lesz, de remélem nem untatok senkit:

(Yozef, a pontokig volt kész a Te beszámolód előtt. Azért érdekes, hogy milyen hasonló, nem?)

Sikeresen odaértem, szinte ráérzésre odataláltam (csoda), bár vettem egy téképet, és egyszer megnéztem. Kicsit hamar értem kb. 5-kor, de legalább jó parkolót találtam. Már készülődtek, mindenütt őrök, sajnos nem lehetett, a színpad közelébe menni nézelődni. Aztán elmenten, és ittam gyorsan 3 sört, meg a közeli erdőben körülnéztem. Kb. 3/4 8-kor értem vissza, kezdett sötétedni, keresgéltem Epsilont, meg mozgolódtam, hogy Yozef meglásson, ha ott van sajnos elfelejtettem, hogy mikor ér oda a vonatja. Aztán egyre sötétebb lett. És miután gyűlt a tömeg kénytelen voltam beállni, hogy jó helyem legyen fenyképezni. Középen voltam elöl, kb. a 4. sorban. Később szerencsére sikerült előrébb menni, mert elmentek előlem. Aztán vártam sokat, figyeltem a tömeget. Nagyon vegyes társaság jött össze, rengeteg kisgyerek. Nyilvánvaló volt, és a beszélgetésekből is az derült, ki hogy legtöbben nem a zene miatt jöttek, hanem a lézer-show-ra voltak kíváncsiak. Meg gondolom azért mert ingyenes volt. A közelben volt még egy nagyon bunkó banda, úgy tűnt, hogy négyen voltak. Egy nagydarab bajszos, kb. 40 körüli éves fickó, nagy fényképezővel, a "csatlósa" (egy fejjel alacsonyabb nyüzöge) - őt én neveztem így magamban - aki a nagydarab megjegyzéseit nagy áhítattal nyugtázta. Csak azt nem monta "igaza van" főnök. :)
Volt még velük egy hót mata részeg fickó, és egy szakadt nő valószínűleg a részeg felesége. A szószóló a nagydarab volt, aki a koncert előtti várakozás alatt folyamatosan, gúnyos gusztustalan megjegyzéseket tett vagy az észt osztotta az udvarnépének. Egy pár ízelítő:
- Na nyomjátok mán le azt a pár db mp3-at!
- Mi van, nem talájjátok az enter gombot?

Mivel a készülődés más stílusú zene szólt, az ellen is kifogása volt:
-Nem ezért jöttünk, adják vissza belépő árát! (erre nagy röhögésbe törtek ki a társai)
Aztán pedig osztotta az észt:
-Tudjátok a Foce Majeure az egy Tangerine Dream albumról vette a nevét, hát azért remélem nem Tangerine Dream-et fognak játszani.
Mindezt fennhangon, hogy mindenki hallotta a környéken.
A részeg fickó pedig mindenáron haza akart menni, már a kezdés előtt. :))
Valószínűleg nagyon beteg lehetett, de annyit sikerült az asszonynál elérni, hogy az megígérte, hogy ha 10-ig nem kezdenek akkor hazamennek. :)
A nagydarabot szívesen pofánvertem volna (szerintem többen is), de nem vagyok az a verekedős típus, és különben is 20-30 kilóval több volt. :)
Na mindegy.
Később előrébb vitték a kordont, odaengedték a közönséget egészen közel a vízpartra. Ja, azt nem is mondtam, hogy az együttes a szökőkútban felállított színpadon volt.
Kb. 3/4 10-kor elkezdődött a koncert, az első szám a lemezük első kettő száma volt, úgy egyben (Hajnali köd-Magányos farkas), ekkor még gondok voltak a hanggal, majd párszor később is. Valószínű valami földelési hiba lehettett, mert lehetett hallani az 220V 50Hz-es brummját, valamint túl nagyra tették a hangerőt, és a hangszórók betorzítottak, de ez hamar visszábbvették. A későbbiekben a brumm megszűnt, viszont többször lehetett érintkezési hiba, mert egy-egy szólam elhalkult, kihagyott. Kicsit hangos lehetett még így is, mert azt vettem észre, hogy mellettem pár tizenéves folyamatosan befogta a fülét, végig, az egész koncert alatt. :)
A 2-3-(4?) szám a leendő albumjukról való volt, nagyon jók voltak ezek is. Nem tudom pontosan, de a 2. vagy a 3. szám engem a Dolphin dance-re emlékeztetett. Majd ismét a régebbi számok jöttek, elég sok 4-5 darab, hasonló sorrendben mint az albumon. Mondjuk ez érthető is, mert egymásba folynak a számok. A számkezdetek kissé másak voltak, mint az albumon. És 1-2 számban beszállt egy gitáros srác, és ő játszotta a fő dallamot egy 'elektronyos' :) gitárral (pl. Stonehenge), vagy egy klasszikus gitárral (Napkitörés), volt még egy másik új szám is a végefelé, abban az egyik szinti mögül szállt ki az egyik vendégzenész, és ő játszott egy istentudjamilyennememléxem gitárral (asszem basszus, de nem biztos).
Aztán jobban váltogatták az új és régebbi számokat. Az új számok szerintem "TD-sebbek", mint az első albumuk. Abban biztos vagyok, a hallott számok alapján, hogy legalább olyan jó lesz, mint az első.
A fények fantasztikusak voltak, színes lézerek mindenfelé, 3D-s ábrák, különböző kívetített képek, (ezt nem tudom pontosan hogyan csinálták, mert messze volt tőlem a háttérben, de úgy tűnt, hogy az is a vízfüggönyre ment.
2-3 megszakítás volt az egész koncertben.
A közönség csapnivaló és unott volt. Gyér taps a megszakításokban, csak annyit amennyit muszáj, szóval nem egy koncertre jellemző volt ebből a szempontból a hangulat. A zenészek a közönséghez nem is szóltak semmit, de a végén meghajoltak. A ráadás sem a közönségnek szólt IMHO, hanem a szponzoroknak, ekkor írták ki lézerrel a nevüket, logókat, satöbbi.
Kb. 1/2 12-kor vége volt.
.......
Ezután megpróbáltam odasunnyogni a színpad mellé az együttes sátrához, mert CD-t és pólót akartam venni. Az egyik őr természetesen elzavart, de öt lépés után visszafordultam, és másodszorra sikerült odajutni. Ott csak a fiatal gitáros srácot láttam, amint pár emberrel beszélget (kapva az alkalmon, mindjárt le is fényképeztem, bár elég sötét volt, de lehet hogy sikerült), és a zenészek ismerősei voltak még ott. Aztán vártam egy darabig, hogy majd csak lesz valami. Ezután páran kezdtek furcsán nézni rám, nem tudtak hova tenni, és hogy hogy kerültem oda. Kérdeztem nincs-e CD, vagy póló.
Egy srác aztán azt mondta, hogy póló nincs csak az a pár darab, ami rajtuk van, de mindjárt kerít egy CD-t. Ehhez a CD-hez elég nagy megpróbáltatás volt hozzájutni, de megérte a fáradságot, mert a végén aláírás is sikeredett rá. :) Szóval nem találtak mégse CD-t, de a srác (Zsolt) azt mondta, sebaj otthon van egy dobozzal, csak el kell menni érte hozzájuk 2 utcával arrébb, és milyen jó pólóm van, honnan szereztem, mert ő is szeretne egy TD-pólót. Elárultam, hogy Epsilon hozta Osnabrück-ből. :)
Úgyhogy el is indultunk. Egy perccel később, szomorúan konstatáltam: -Basszus, lenyúlták a telefonom! Annak ellenére, hogy az ilyen alkalmakkor, ahol nagy a nyüzsgés, szinte kényszeresen percenkénti pénztárca és telefonleltárt tartok, s ha lehet inkább folyamatosan fogom. Zs. nem is akarta elhinni, azt mondta biztos elhagytam, én persze mindig a legrosszabbra gondolok, bár csodálkoztam, hogy hogyan lehet ilyen ügyes egy tolvaj, hogy a kitűrt póló alól csattal együtt észrevétlenül lenyúlja. Egyébként félelmem nem volt alaptalan, ugyanis a koncert során egyszer csak a hangerőt túlharsogó civakodásra lettem figyelmes, majd arra, hogy egy (nem az idén barnult nőt) megtakartak, majd többen lökdösték ki a tömegből. Nyilvánvalóan nem azért, egy vérbeli rajongó volt, és tolakodással akart közelebb kerülni a színpadhoz, netán valaki lábára lépett. Szerintem lebukott, és az áldozat mindjárt elégtételt vett. :)
Aztán visszafordultunk és kb. 2 perc alatt Zs. találta meg a sátor mellett a fűben, csatostól, pedig én már gondolatban leírtam, és azon tűnődtem, hogyan lehet gyorsan letiltani. :) Huhhh... nagy kő lepotty, aztán ismét elindultunk a CD-ért.
Útközben beszélgettünk az FM-ről, hogy tetszett, jól szólt-e, az új számokról, TD-ről a 97-es koncertről, stb., meg hogy sajnos mennyire nincs kereslet az ilyenfajta zenére, főleg itthon. CD-boltja van, de ő is elsősorban rock-zenét árul, mert ebből lehet megélni, de a TD-n nőtt fel, és ez a stílus a kedvence, van is egy nagyon ritka TD albuma, asszem Antarktisz, vagy Atlantisz(?) a címe (Epsilon, Neked nincs ez meg véletlenül?).
Miután odaértük, azon vettem észre magamat, hogy valami buliba csöppentem, mert egyre többen jöttek (valószínűleg az ismerősök a koncertről), és elég hülyén éreztem magamat vadidegenként, főleg hogy Zs. eltűnt az emeleten, és negyedóráig keresgélte a dobozt. De nem lett meg, úgyhogy odaadta a húga CD-jét, nagyker-áron (2000 Ft). Ezután visszamentünk, én kértem, hogy segítsen aláírást szerezni rá. Pár ember, meg a zenészek még ott pakolásztak a színpadon, úgyhogy sikerült. "Laca" és "Vido" (így szólították a többiek) is aláírta, s arra is ígéretet kaptam, hogy kerítenek egy FM-pólót is valahonnan, és elküldik, ha már ilyen messziről elmentem csak a koncert kedvéért. Nehezen hitték el, de látszott hogy jól esett nekik: '- Legalább neked tetszett!'- mondta Laca, miután gratuláltam nekik. - Miért, gondolod van akinek nem? -Ajjaj! -mondta szomorúan, hogy csak úgy sütött belőle a kishitűség, és a lemondás. :( A gyenge tapsból sajnos én is erre következtettem, de hát mit lehet tenni? A pólómat ők is megdícsérték, de hosszasabban nem tudtam velük, beszélni, mert Epsilon is várt már ekkor jó ideje, és nem is jut az ember eszébe hirtelen, hogy mit is kéne kérdezni, és még javában pakolásztak, nem akartam útban lenni sem, de azért a színpadon is fényképeztem 1-2 képet. Tőlem viszont azt mindenki megkérdezte, hogy honnan tudtam a koncertről. :-o Mondtam, hogy innen a TD fórumból, meg a honlapjukról. :)

Összefoglalva jól sikeredett az az este (leszámítva azt a pár percnyi telefon-mizériát):
Zene: 5
Hang(minőség): 4
Fény: 5 (a TD szerintem tanulhatna tőlük ezen a téren, bár majd Varsóban kiderül (ha összejön).)
Őrök: 5 (korrektek voltak, nem fölényeskedtek, igaz nem is az izomagyú-kopasz-háromajtós szekrény fajták voltak)
közönség, úgy összeségében: 0
helyszín: 5 (tetszett a szökőkút-színpad, és mikor néha megvilágították az egyetemet, kissé olyan horror-filmes benyomást keltett :))

Yozef Creative Commons License 2001.08.21 0 0 339
Udv!

Tudod hogy tartja a mondas.. ki koran kel... :)
En felnyolc korul ertem haza reggel, ugy latszik hamarabb keltem mint te.
Sikerult gepet vinni, csinaltal kepeket?
AZert sajnalom, hogy nem jott ossze a talalkozo, koncert utan lett volna ra lehetoseg mert en maradtam mig a biztonsagi emberek elmentek, mivel Lacival meg volt beszelve, hogy megkeresem mindenkepp.. mondjuk ezt irhattam volna a topikon, hatha akkor osszejottunk volna.

Megy valaki Varsoba? valtozott az idopont egyebkent, 31-en lesz!

Yozef

Előzmény: tangerine (338)
tangerine Creative Commons License 2001.08.21 0 0 338
Basszus, Yozef, ugyanazt írtad majdnem, mint amit én akartam. :)
Vagyis már majdnem kész is, de holnap befejezem, és beteszem ide.
Előzmény: Yozef (337)
Yozef Creative Commons License 2001.08.20 0 0 337
Udv!

Nos, a koncert tenyleg nagyon jo volt, sajnalhatja aki nem jott el. sajnos en is keson erkeztem, mar sotet volt, meg rengetegen voltak, en nem akartam elhinni hogy ennyi ember osszejott.. ra kellett jonnom, hogy nincs ra esely, hogy talalkozunk. Ebbol tanulva legkozelebb meg kell beszelni rendesen mikor es hol leszunk.
Na, a koncertrol, mert gondolom ez erdekel titeket..
Feltizkor lett volna a kezdes, de kis csuszas volt, igy nem sokkkal 10 elott sotetult csak el a szinpad, addig kellemes jazzmuzsikat "elvezhettunk". :) a tomeg kezdett turelmetlen lenni...
En kozben probaltam kedvezobb pozicioba kerulni, mert ahol eppen alltam baromira nem lattam semmit csak ha labujjhegyre alltam, de az meg faraszto volt, igaz meg nem is volt kulonosebb latnivalo, keszulodtek a fiuk...
Szoval 10 elott elsotetult vegre a szinpad... kezdodott egy rovidebb bevezetovel, aztan jott az altalam is leginkabb kedvelt szam a maganyos farkas. A hangra nem leehtett panasz, en olyan 8-10 meterre lehettem a jobboldali falakhoz, igy a masik oldalbol nemsokat hallottam sajnos, arrebbmenni lehetetlen volt akkora volt a tomeg. Nagyon latvanyos volt a szokokut vizfalara vetitett animacio es kepek, a lezerek is dolgoztak szepen. A pontos sorrendjere a szamoknak mar nem emlekszem, de amire szamitottam titokban szerencsere bejott, 4 vagy 5 uj szamot is hallhattunk. Anyit mondhatok hatarozottan fejlodtek a fiuk, kidolgozottabb es szerintem "TD"-esebb lett a zene. Osszel varhato valamikor az uj album.
Volt par bosszanto dolog ami kicsit rontott az osszkepen, rogton ahogy elkezdodott a koncert, 2 gyereket is felultettek a nyakukba elottem nemsokkal, ettol aztan semmit nem lehetett latni a szinpadbol.. kaptak is rendesen a szitkot a szulok, de nem sokat torodtek vele. A masik dolog a meleg volt, hiaba volt mar este 10 ora, de olyan surun voltunk, hogy megizzadtunk rendesen. Szerencsere sikerult arrebbverekednem magam kicsit, igy elharult az akadaly... Ezek csak kisebb bosszusagok voltak, a hallottak es latottak boven karpotoltak erte.
Lathattunk, hallhattunk egy uj tagot is aki gitaron mukodott kozre, pl kifejezetten erdekes volt a stonehenge gitarszoloval...
Jo otlet volt a koncert vegen levo szponzori blokk, ahol a tamogatokat lathattuk egy-egy animacio kisereteben felsorolva.
Osszessegeben nagyon hangulatos, jol kivitelezett koncert volt velemenyem szerint es kulon emlitest erdemel az hogy teljesen ingyenes volt, annak ellenere hogy rengeteg munka volt mogotte...
Gratulalunk Force Majeure, es tovabbi sok sikert!

Meg valami, koncert utan hosszasan elbeszelgettem az egyuttes vezetojevel Kovacs Lacival es egy nagyon szimpatikus, kozvetlen embert ismerhettem meg szemelyeben, megtudtam tole sokmindent a multrol es a jovorol is. Igazan csodalom azert a lelkesedesert, kitartasert ahogy csinalja es viszi ezt a dolgot szinte egyedul.

Yozef

Előzmény: tangerine (336)
tangerine Creative Commons License 2001.08.20 0 0 336
Na én éppen hazaértem. Sajnos a találka nem sikerült Yozef :(, de rohadt sötét volt már és rengetegen voltak.
Epsilonnal találkoztam, de csak azért mert Neki megtudtam mondani, hogy hol vagyok.
Na mindegy. A koncert kiráj :) volt!
Holnap kicsit bővebben, bár Epsilonnak jobb beszélőkéje van.
Yozef Creative Commons License 2001.08.18 0 0 335
> Remélem megtaláljuk egymást
Megneztem a kepet, igy mar van esely ra hogy megismerjelek, egyebkent sem hiszem hogy tul sok mars polaris polos fzon szaladgalna majd ott...

> Nem tudom pontosan, de időben odakarok érni, mert ahogy magamat ismerem, órákat fogok kóvályogni Debrecenben,
Ezert en talan konyebb helyzetben leszek hala Epsilon-nak, csak villamosra kell felszallnom.

A holnapi viszontlatasra...

Yozef

Előzmény: tangerine (332)
Yozef Creative Commons License 2001.08.18 0 0 334
Udv!

> az állomáson felülsz az 1. vilire, és kb. 20-25 perc múlva letesz az egyetem előtt
Kosz az infot, legalabb nem kell keresgelnem merre is induljak. Gondolom az a megallo neve hogy egyetem vagy valami hasonlo...

> Az együttes biztosan megbíz valakit, hogy filmezze az eseményt (a honlapon lévő képekből ítélve szeretik megörökíteni ezeket az eseményeket).
Szeretnetek szerepelni a tv-ben ugye? :)
En majd utana fotoztatom magam egyutt az egyuttessel, az sem rossz nem? :)

Yozef

Előzmény: Epsilon (331)
tangerine Creative Commons License 2001.08.18 0 0 333
Mi még valamikor délután vagy kora este át akarunk menni Debrecenbe, de a koncert előtt már jóval kimegyünk a helyszínre.

Kit csalogattál el Epsilon? ;)

Az együttes biztosan megbíz valakit, hogy filmezze az eseményt (a honlapon lévő képekből ítélve szeretik megörökíteni ezeket az eseményeket).

De a saját kép az mindig kedvesebb, és egyedi.

Már nemsokára el is érkezik. Én most a Klaus Schulze koncerttel "hangolódok", bár lehet, hogy nem kellene egy ilyen profi "előzenekar"-ral melegítenem...

Érdekes dolog ez a hangolás. Nem tudom miért, de azt hittem, ezt csak én csinálom egyedül.
Útközben lesz időm hangolódni rendesen. :) FM + TD muzsikákkal.
Úgyis a CD-táram pont egy Paks-Nyíregyháza-Paks (jelen esetben Debrecen) útra van méretezve 10 lemez fér bele, 5 CD odafelé, 5 visszafelé. :)

Előzmény: Epsilon (331)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!