Keresés

Részletes keresés

lord Creative Commons License 2004.01.18 0 0 607
(ez nem tarozik szorosan ide, csak 1 kedves rajongóm hívta fel rá a figyelmem, mit írtam tavaly májusban a blogomba :

"És itt ülök, néha állok (sőt, járkálok felalá, pánikroham rulez) hajnali ötkor, már rég világos és csak annyit bírok hozzátenni a világ folyásához, hogy szevasztok zoknik, novemberig nem találkozunk, aludjatok jól.
Vagyis nem ismerek senkit a világirodalomban, aki törődött volna a zoknijaival.")

Amiben nem ez a fontos, hanem: tényleg kit tudnánk mondani, aki egy csepp figyelmet is fordított a pacskereket ölelő textildarabokra? Hol vannak a zoknikhoz írt ódák ? A szonettek és balladák? Ki volt olyan bátor megénekelni az emberiség örök harcát ezekkel a rejtélyes lényekkel?

viccková Creative Commons License 2004.01.16 0 0 606
akkor a műszálas kínai zoknik ezért nem lukadnak ki és nem vásnak el
Előzmény: Vissai (603)
rosszmáj Creative Commons License 2004.01.16 0 0 605

Nem tudom ki hogy van vele,de nálunk a lyukas zoknik nem tűnnek el.Csak a hibátlanok, ezt onnan tudom, hogy mindig fél pár lyukas zokni marad a száritón ( piszkosan még biztos megvolt), de ha a mosógépben sincs, akkor csak odaát lehet, -vagy máshol.- Szerintem a Fekete Lyukba nem fér be a likas holmi, ezért azok maradnak meg. Mivel a zoknik szigoruan jobb ill. bal oldaluak, igy talán érthető összeférhetetlenségük.
Biovadász Creative Commons License 2004.01.16 0 0 604
Már elnézést, de korábban éppen azt az elméletemet bizonygattam, hogy a zoknik nem keverednek egymással (szaporodási céllal) ezért ez az eset fel sem merült bennem. Nincs bizonyíték a korcsok létezésére, szerintem mindegyik külön fajta.

Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a telivér zoknikkal nem szokott ilyen probléma előfordulni.

A zoknifajták keveredését a rosszabb minőség feljavítása érdekében ellenzem, mert ilyenkor nem csak a rossz javul, hanem a jó is romlik és a végére mindenféle középszerü zoknikkal leszünk körülvéve.

Előzmény: Vissai (603)
Vissai Creative Commons License 2004.01.15 0 0 603
Azért ne nyilatkozzunk egyből ilyen elítélően a korcs zoknikról (a beltenyészet az persze más).

A természetben többször is bebizonyosodott, hogy a fajtistaság nem feltétlenül előnyös, a korcsok tovább élnek, több mindent kibírnak, hűségesebbek... gondoljatok csak a kutyákra. Ott is van erre példa.

Előzmény: Biovadász (601)
viccková Creative Commons License 2004.01.15 0 0 602
Ez nem igaz h.olcsó zoknikat veszek!Tény h.nem vagyok egy sportos alkat,de mi mániákus zoknivásárlók vagyunk,sose jövünk ki boltból úgy h.valakinek ne vennénk zoknit a családban,olykor többet is.Fél fizetésünk arra költjük(nem mintha látszana mert közben senkinek nincs egy normális zoknija-ebben a topicban nem kérdés h.vajon mi lehet ennek az oka).Különben a különleges példányokra vadászunk,legjobban a csíkosakat szeretjük,gyűjtjük a különböző féléket.
Szerintem fontos h.ne egyforma pár zoknik legyenek mert az unalmas(az ember legyen igényes a zoknijára is!),másrészt nekem mosás után megkönnyíti az összepárosítást.kell h.legyen valami kis minta legalább az oldalán h.segítsen a tájékozódásban.
Előzmény: Biovadász (601)
Biovadász Creative Commons License 2004.01.15 0 0 601
A problámád oka, hogy elsatnyult beltenyésztett zoknikat vásárolsz olcsó pénzért.
Legközelebb vizsgáld meg a zokni pedigréjét és ha az eladó hmmm... ferde szemmel néz rád állandóan, akkor nézd meg, hogy adidas, adodas, adias a pontos márkajelölés.
A beltenyésztet zoknik külső hámrétegén bizonyos betüket formáló pigmentsejtek apró eltéréseket mutatnak.
Előzmény: viccková (600)
viccková Creative Commons License 2004.01.15 0 0 600
Sőt,az is lehetséges h.nincs két egyforma zokni se.Különösen mosás után szokott ez előtűnni.Előfordul h.egyformának látszó párként eladott zoknik hirtelen megváltoznak.A pár egyik darabja átmegy szürkésbe zöldesből, míg párja marad az eredeti színnél, vagy éppen kékesre vált.És a hosszukat is szokták változtatni.Megnyúlnak,miközben párjuk esetleg összemegy.Nem beszélve a gumijukról.Előfordul, h.valójában szorítósnak ismert zoknipár egyik feléből hirtelen lecsúszós lesz,miközben párja még mindig szorít.
Szóval szerintem az egyforma zoknik vásárlásának elve nem tud működni,mivel nincsenek egyforma zoknik.Esetleg csak hasonlóak.Ez egy 80%os megoldási lehetőség lehet maximum.
Előzmény: lord (599)
lord Creative Commons License 2004.01.14 0 0 599
Azért én nem lennék ennyire kategorikus ebben a kérdésben, gondolj csak bele, micsoda előremutató eredményeket ért el már eddig is a genetika, amikor a legutóbb megpróbáltak klónozni egy zoknit. Igaz, csak félsikerrel, hiszen csak az egyik alapanyagot, a gyapjút (Dolly birka) sikerült előállítani, a zokni szellemiségét egyelőre nem. Magam úgy hiszem, sok gumiszalagnak kell még addig elkopni, mire közelebb jutunk a zoknik lényegéhez és ha nem is fejtjük meg, de közelebb jutunk a titokhoz - azért a birkás eset bíztató, lásd be.
Előzmény: viccková (595)
lord Creative Commons License 2004.01.14 0 0 598
(én még aznap elküldtem őket a sunyiba)

Előzmény: Biovadász (593)
NORBEE Creative Commons License 2004.01.14 0 0 597
Előbb-utóbb minden fél pár zokni Szimba kutyinál köt ki... Ez egy axióma. :))))
Biovadász Creative Commons License 2004.01.14 0 0 596
Vajon az ős-zoknik (kapcák) is hasonló tulajdonsággal rendelkeztek, mint a mai fejlettségi fokon lévő példányok? Ha már akkor van internet, lett volna "Hová tűnnek a fél pár kapcák"? topik?
Vajon a manapság a másik létsíkra távozó zoknik együtt vannak az őseikkel, egy zokni Valhallában?

Nem kéne kutatnunk a multat ahhoz, hogy jobban megismerjük a jelent?

viccková Creative Commons License 2004.01.13 0 0 595
Már említettem, hogy a zoknik genetikai azonossága alapján történő sok pár zokni beszerzése nevetséges és naiv próbálkozás.
Sose egyformák. Nincs két egyforma zoknipár.
heki Creative Commons License 2004.01.13 0 0 594
OFF

Kaptunk (viccková & heki)

De nem válaszoltunk.
Nem tom elképzelni ezt a fajta humorkát tévéadásban, nem tudom ti hogy vagytok vele. (Hajósnak sem sikerül a jellem humorát átvinni) Vagy pedig akkor nagyon-nagyon meg kellene csinálni, amire a magyar tévék esetében nem nagyon látok példát. Valami monthypyton 2004-es kiadásban.
Nem tom.
Vagy jöjjünk össze mindannyian és csak olyan feltétellel (sok pénzért) vállaljuk, hogy rendszeresen adásba kerülhetünk hehe.
Bár lehet, hogy közöttünk árulók eladják magukat és elárulják e nemes eszmét: a zokniológia eszméjét.

on:
arra jöttem rá, hogy a zoknik élősködők. Bizonyítani nem tudom, de az tény, hogy Albert Einstein nem hordott zoknit. Nem cáfolható, hogy zsenialitása ebből fakad. Faludy se, és lehet, hogy amióta hülyeségeket csinál, hord???

Most mondja viccková, hogy az a helyzet, hogy nyáron ő sem hord zoknit. Nem tudtam miért butul el ősztől tavaszig. Most már értem. (Puff. Most ver. Zokni van rajt. Bizonyítékok)

Biovadász Creative Commons License 2004.01.13 0 0 593
Hmm, mindenki nézze meg az itt megadott e-mail címét, akkor is ha amúgy nem használja.

lord és Tenser mindenképpen, őket látom a nekem jött levélben, de gondolom többen is kaptak.

A mail dátuma:
2004.01.09. 16:35

Biovadász Creative Commons License 2004.01.12 0 0 592
Próbáld meg a többi természetfilmes műsorban, hátha leadják éjfél után piros karikás 18 jelzéssel. Tudom, hogy a bűnűgyi, vagy operálos filmek ehhez képest smafu, de hátha.
Vagy a Kókusz Plussz lenyomja szerintem sima 12-vel is.
Előzmény: lord (591)
lord Creative Commons License 2004.01.12 0 0 591
Rendelkezem egy igen szemcsés, elmosódott felvétellel, amit egy megfáradt zoknivadász elődöm hagyott rám Super8-ason. A filmrészleten éppen annak a jelenetnek lehetünk tanúi, amikor a zoknik lapos hajtogatásra kényszerítik a gazdát- a felgöngyölés helyett. Örökre az agyamba vésődött az a megaláztatás, ami a szerencsétlen humanoid elnyomorított arcáról sugárzik. A dokumentumot nem is fogadta el közlésre a NatGeo, mondván, ez már rég nem természetfilm-kategória, inkább horror. Nem csodálom.
Előzmény: Biovadász (588)
lord Creative Commons License 2004.01.12 0 0 590
Ennyi embertpróbáló év után a _páratlan_ zoknik társaságában és még mindig semmi nyoma a leghétköznapibb túlélési technikáknak?! Pedig a válasz roppant egyszerű: hordj combfixet, az pont a térdedig csúszik le.

Előzmény: Ghanima (585)
liberálmensevik Creative Commons License 2004.01.10 0 0 589
Kedves Vissai,

írod : "Tehát soha, ismétlem SOHA ne tégy olyat egy zoknival, amit nem tennél meg egy macskával.* "

Izé, ha nem mosom ki a zoknikat (a macskát sem szoktam 1A-n), akkor nem a zoknik távoznak tőlem, hanem a macskák - és más élőlények. :)

Aztán, a macskát azért nem illik gombóccá hajtogatni, márpedig az elveszni kívánó fél pár zoknik ellen az szokott egy darabig használni.
Khhm, izzé, ekkor ketten tűnnek el.
Ezt a jelenséget hívják páros zokniportációnak , s nem is ritka esemény, különösen ünnepi zokniknál fellépés előtt..

OFF
Küldtem egy levelet a címedre.
lm
ON

Előzmény: Vissai (587)
Biovadász Creative Commons License 2004.01.09 0 0 588
Nem feltétlenül a térdzokni hibája/akarata, hogy lecsúszik. Ne feledkezzünk el róla, hogy a gazdatest választ és az a választás nem feltétlenül jó. A zoknik már az anyaméhben megfertőzik a gazdetestet, hogy szükségét érezze a viselésnek, majd ezt a gazdatest szülőjén keresztül verbálisan is erősítik, de a kiválasztásba szerintem nem tudnak beleszólni.
Ezek a térdzoknik sokkal nagyobbak, mint az átlagos zoknik.
Tehát az én elméletem szerint nem minden gazdatest alkalmas ekkora méretű szimbióta/élősködő viselésére és ellátására. Ilyenkor a zokninál hiánybetegség léphet fel, ezért nem tudja magát megtartani.
Itt újabb bizonyítékot látok a függőségre, mert ebben az esetben a zokni mentális kapcsolata csökken és a gazdatestnél jól látható elvonási tünetek lépnek fel. (idegesség, zavartság és állandó huzogatással próbál a zokniba új életet lehelni)
A zokni hatása lecsökken, a gazdatest függőségi viszonya a legyengült egyeddel megszűnik olyan szinten, hogy a lecsúszások miatt többet nem akarja felvenni.

A másik érdekes jelenséget tegnap vettem észre, amikor a szimbiótáimat a barátnőm leszedte a szárítóról. Óvatos megfigyelésbe kezdtem, hogy kiderítsem hogy vészelik át a zoknik a lábmentes időszakot. Egészen közel lopakodva láthattam a begubózásukat. A két zokni egymáshoz simul, feltekerednek és az egyik pár vége visszafordulva befedi a párt.
És ami a legérdekesebb és teljesen egyedi zoknitulajdonság:
A begubózást a gazdatesttel végeztetik el! Sőt, nem feltétlenül a saját gazdatestükkel!

Sajnos nincs kamerám, pedig remek anyag lett volna egy természetfilmbe a zoknikról...

Előzmény: Vissai (587)
Vissai Creative Commons License 2004.01.08 0 0 587
No jó, álljon itt egy válasz a maga teljes dicsőségében. (van még teljes 3 percem ti. :)

Ghanima, úgy látom, nem olvastad el a topicot, illetve ha mégis elolvastad, nem értelmezted kellőképpen az eddig elhangzottakat.
Mindezt abból gondolom, hogy feltettél egy ilyen kérdést.

A zoknikról már vagy kétszáz hozzászólással ezelőtt bebizonyosodott, hogy öntörvényűek, nem hallgatnak senkire magukon, de legfeljebb a párjukon kívül. Hogyan akarsz te bármire is rávenni egy ilyen lényt?

Már a puszta kérdés az ellenségeskedés fokozódásához vezethet a zoknik és nyivánvaló alárendeltjeik, a Homo Sapiens közt.

Látom, nem érted.

Gondolj csak a macskákra.

Öntörvényűek. Mint a zoknik.
Nem engedelmeskednek senkinek. Mint a zoknik.
Ha bármire megpróbálod - a te szóhasználatoddal élve - "rávenni" őket, vagy összekarmolják a bokádat, vagy elmennek és vissza se néznek - vagy mindkettő. Mint a zoknik.

Tehát soha, ismétlem SOHA ne tégy olyat egy zoknival, amit nem tennél meg egy macskával.*

Ha a zokni a bokád köré szeret csavarodni, hagyd. Majd abbahagyja. Vagy nem hagyja abba. De az nem is számít addig, amíg veled van.

Az egyetlen dolog, amit a csavarodás ellen tehetsz, az a zokni gondos kiválasztása. Nem azt állítom, hogy egyes zoknik jobbak, mint más zoknik, pusztán a faji jellemzőik típusonként eltérőek lehetnek.

*E sorok írója természetesen tisztában van a zoknik és a macskák természetének és viselkedésének eltéréseivel, és ezen a ponton szeretné leszögezni, hogy semmiféle szándék nem vezérelte sem a zoknik, sem a macskák nevetségessé tételében.

Előzmény: Ghanima (585)
Vissai Creative Commons License 2004.01.08 0 0 586
Hogyne. Csak megfelelő térd kell hozzá.
Előzmény: Ghanima (585)
Ghanima Creative Commons License 2004.01.08 0 0 585
Minekutána sokadszor is mélabúsan és felháborodottan végiggondoltam, rájöttem, hogy legjobb, ha a több agy többet tud alapján fölvetem régi nagy gondomat, hátha van egy egyszerü és kézen-, izé, lábonfekvö megoldás, csak én elsétáltam mellette.
A probléma megoldója szerintem
A/ megkapja a Zoknilógiai Nobelt,
B/ roppantul meggazdagodik...

Nos:
Rá lehet-e és ha igen, mily módon bírni az úgynevezett térdzoknikat, hogy már az elsö felvételüket követö második percben NE a gazdaállat bokájára csuszva helyezzék kényelembe magukat, hanem közvetlenül a térd alatt, de ne sulyos megszorítások árán foglalják el helyüket?!

Biovadász Creative Commons License 2004.01.07 0 0 584
Ha elfogadjuk az a korábban már itt leírt és logikailag bizonyított elméletet, hogy a zoknik mentálisan hatnak a gazdatestük agyműködésére, akkor a rasszizmus szinte bizonyított, hiszen olyan vágyat támasztanak bennünk, ami egyforma zoknik felvételére késztet.
Ráadásul ha valamilyen véletlen esetben a gazdatest különböző zoknikat húz fel (reggeli zavar a telepatikus kapcsolatban?), akkor a többi zokni az ezt észrevevő gazdatestekből negatív reakciókat vált ki. Kinevetik és kellemetlen helyzetbe hozzák a különböző zoknikat viselő gazdatestet, aki ezek után nem csak a saját zoknija hatására, hanem saját akaratából is méginkább az egy rasszhoz tartozó zoknikat használja egyszerre.

A különböző zoknik keveredésére egyenlőre nincs bizonyíték, ehhez még ki kell fejleszteni a zoknigenetikát. Nem bizonyítható, hogy a kockás zokni a keresztbecsíkos és hosszában csíkos zokni keresztezéséből származó félvér, lehet külön faj is. Mint ahogy korábban kollegánk már rámutatott, hogy a zoknik fejlődése nagyon furcsa, mivel a kapca zoknivá válása egy gyors evolúciós ugrás volt és azóta nem fejlődtek tovább. Ezt magyarázhatja az, hogy nincs keveredés ami a fejlődést elősegíthetné, sőt a rossz minőségű, satnya kínai műszálas zoknik kialakulása is arra bizonyíték, hogy a rasszok nem keveredése miatt egyre nagyobb probléma a beltenyészet.

Előzmény: lord (583)
lord Creative Commons License 2003.12.16 0 0 583
miből gondolod, hogy a zoknik kifinomult világában is fekete-fehér alapon megy a szegregáció? ez antropomorf és/vagy kivetítés, nem?

Mintha a zokniknál létezne különbségtétel, mikor napra nap tapasztaljuk, hogy nem. Úgy vélem, ők előrébb járnak a tolerancia nemes gondolatában, és nem különböztetik meg magukat anyag-szín- származás mentén, egyszerűen csak zoknik. Boldog zoknik. Tanulhatnánk tőlük.

Előzmény: Biovadász (580)
Biovadász Creative Commons License 2003.12.16 0 0 582
Eljön még az idő, amikor lesz Zoknitrópiai Nobel díj.
Előzmény: Tenser (581)
Tenser Creative Commons License 2003.12.16 0 0 581
Tobbeves kutatomunkad eredmenyei lehetove teszik, a zoknik algebrajanak alapaxiomainak lefekteteset. Az elso axioma ennek szellemeben:

2k+1 -1 = 2k-1, ahol k=1,2,3... (a zoknik szama)

Innen mar konnyen lehet folytatni a szorzassal es a hatvanyozassal, a differencial- es integralszamitason at egeszen a hatareloszlasokig.

Lehet, hogy a komoly tudosok eloszor majd csak nevetnek egy ilyen elmeleten, azt mondjak: "no de kit erdekelnek a zoknik?". De lesz majd egy-ket partfogo, akik fantaziat latnak benne, komoly penzeket aldoznak majd a kutatasokba, s nekik lesz igazuk. Biztos vagyok benne, hogy a Zoknielmelet megalkotasa hozzasegiti az embereket a vilag jobb megertesehez, az energiavalsag megoldasahoz, a vilagbeke megvalositasahoz es a vilagur meghoditasahoz. Egy fontos merfoldko lehet az emberiseg tortenelmeben...

Előzmény: lord (579)
Biovadász Creative Commons License 2003.12.16 0 0 580
Érdekes a kísérleted, de bennem csak további kérdések merültek fel.

Mi a helyzet a rasszista zoknikkal? Ha egy fehéret és egy feketét hordtál egyszerre, nem égetett a többi fehér zoknid keresztet a feketék háza(fiókja) előtt?

A másik dolog ami felmerült bennem, hogy az is előfordulhat könnyedén, hogy egy jól működő harmonikus zokni kapcsolatot rombolhatunk szét a párcserékkel.

Tehát újabb két lehetőség merült fel az elvándorlásra ezáltal, a rasszizmus és a szerelmi bánat.

Előzmény: lord (579)
lord Creative Commons License 2003.12.16 0 0 579
Komplett kísérletsorozatba kezdtem a szemre különböző zoknik egyidejű hordásával, hogy kiderítsem, engedékenységem - mármint a látszólag különféle zoknik együttes bevetése - megkerülhetővé teszi-e a félpár problemtaikát. Nos, nem. A több éves empirikus megfigyelés során együtt hordtam pirosat zölddel, micimackósat garfieldossal, csíkosat pöttyössel, skót mintásat norvéggal, illetve ezeket is kereszteztem egymással. Eredmény nélkül, ugyanis ebben az esetben is mindig eltűnt az éppen hordott zokni másik fele!

A harc elfajultával odáig vetemedtem, hogy egyszerre három darab, ráadásul három egymástól jól megkülönböztethető mintájú és színű zoknit hordtam, hátha. De semmi sem segít! Ilyenkor már kettő tűnt el egyszerre, vagyis akkor is csak fél pár maradt. A zoknik matematikája azt diktálja, hogy ha 17 darabból elveszel egyet, 15 marad. Mindig páratlan lesz, színtől, anyagtól, mérettől függetlenül. Ez a kevéssé kutatott, ámde megkerülhetetlen Egyetemes Zokniállandó elve.

borooka Creative Commons License 2003.12.15 0 0 578
Lehet, hogy változtatni kell hagyományainkon, hogy ti. mindkét lábunkon ugyanolyan zoknit hordunk. Törekedjünk a változatos zoknifelvételre, s bontakoztassuk ki egyéniségünket!
Nevelési szempontból sem utolsó dolog: Nehogy azt higgyék egyesek - és nem párosak -, hogy kibabrálhatnak velünk!
Előzmény: Biovadász (577)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!