Keresés

Részletes keresés

oriasuszi Creative Commons License 2013.02.02 0 0 16176

Szia! A BELL-ben csak meg ne lepődj az áron! Érdemes előtte tájékozódni!

Előzmény: dincsusza (16175)
dincsusza Creative Commons License 2013.01.31 0 0 16175

Azt mondod: Gut, Besser, Schlosser? :) Nemrég arra jártam, csak azt nem veszem észre, ami kiszúrja a szemem :) Köszi!

Drilbu Creative Commons License 2013.01.30 0 0 16174

A BELL Kutya és Kisállat Szalonban Schlosser kiállításra is szépen nyír.Biztos megy neki a hobby is:) Próbáld meg!Most így hirtelen csak Ő,de biztos van más is.

Előzmény: dincsusza (16173)
dincsusza Creative Commons License 2013.01.30 0 0 16173

Sziasztok!

Budapesten keresek jó uszkár kozmetikust. Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv

oriasuszi Creative Commons License 2013.01.22 0 0 16172

Továbbított üzenet:

Figyelem!!!

Segítségeteket kérjük, az Állatvédőrség nagy fába vágta a fejszéjét, ennek megvalósításához keresünk olyan embereket akik mogyoródon vásároltak uszkár, bolognese, yorkie fajtájú kölyök vagy felnőtt kutyákat....
Jelentkezni: bejelentes@orszagosallatvedorseg.hu

seciné Creative Commons License 2013.01.21 0 0 16171

Ha a kutya szorebol nem mossak ki a sampont akkor az iritalhatja a kutyat. A legkisebb bentmaradt sampon is tud vakarozast okozni.

Előzmény: Doree30 (16169)
Doree30 Creative Commons License 2013.01.21 0 0 16170

Lazacos Purina Pro Plan tápot kap, kifejezetten érzékeny bőrű kutyusoknak gyártják. Megnéztem, nincsen benne csirke származék, nem hiszem, hogy ettől lehet.

Előzmény: *Babi* (16165)
Doree30 Creative Commons License 2013.01.21 0 0 16169

Fehér törpe uszkár...:)

Tenyésztő azt mondta, nála nem vakarózott+ ajánlotta a Stronghold nevű cseppet,hátha atkás a kutyus. 3 napja megfürdettük, azóta szemmel láthatóan kevesebbet vakarózik. Reméljük lassan elmúlik.

Előzmény: panfran (16168)
panfran Creative Commons License 2013.01.18 0 0 16168

Szia Doree!

A tenyésztőt kérdezted erről? Lehet, hogy már nála is csinálta. Én első körben vele egyeztetnék.

Milyen színű és méretű az uszid? Van róla képed?

Előzmény: Doree30 (16164)
seci Creative Commons License 2013.01.18 0 0 16167

Nálunk is leesett a hó!

-seci

seci Creative Commons License 2013.01.18 0 0 16166

Ah, akkor Bori ezert turja felre a daralt-csirket! Viszont a csirkecombcsonttal semmi baja nem volt eddig.

-seci

Előzmény: *Babi* (16165)
*Babi* Creative Commons License 2013.01.18 0 0 16165

Pontosan milyen tápot kap? Nem csirkéset véletlenül? Vannak tápok amiket NEM csirkésnek írnak, de ha elolvasod az összetételét megtalálod benne. Nekem allergiaszerűnek tűnik a dolog. Sok uszi nem bírja a csirkehúst és egyéb csirkeszármazékokat. Az én kutyusom azon kívül, hogy nem bír semmilyen csirkeféleséget allergiás még egy tápcsoport (Royal C... ) valamelyik összetevőjére is, tehát ebből a típusból még a szenzitívet sem eheti.

Előzmény: Doree30 (16164)
Doree30 Creative Commons License 2013.01.18 0 0 16164

Sziasztok

Segítségeteket kérném a következőkben: Vasárnap hoztunk el a tenyésztőtől egy 10 hetes kis uszkárt. Nagyon eleven, játékos, eszik rendesen, életerős, kedves kiskutya, azonban azt vettük észre, hogy egyre jobban vakarózik. A bőre kicsit piros, de más elváltozást nem láttunk rajta, csak kicsit kopik a bőre, de a szőre nem hullik, nem bolhás,viszont sokszor annyira viszket neki, hogy a vakarózás köti le minden idejét és sokszor teljesen "idegbeteg" lesz tőle. Leggyakrabban a farka körül vakarja, de más testrészén is. Tegnap látta állatorvos, kinyomta a bűzmirigyét, azt mondta várjunk pár napot.

Jó minőségű, érzékeny bőrű kutyáknak való tápot eszik, így nem hiszem, hogy arra lehet érzékeny. A tenyésztő megfürdette aznap, amikor elhoztunk, arra is gondoltunk, hogy talán attól lehet, de azóta eltelt 5 nap, és nem javul, inkább fokozódik a viszketés. Nem tudjuk mitől lehet, már tényleg mindenre gondoltunk, arra is gondoltam, kimosom a fekhelyén lévő törölközőt, hátha attól van, hogy előzőleg öblítővel is ki lett öblítve és az irritálja. Teljesen tanácstalan vagyok, nagyon sajnálom szegényt,mert látom, hogy mennyire idegesíti, és nem tudom, hogyan tudnék segíteni rajta.

Lenne valakinek ötlete/tapasztalata, mitől lehet a viszketés?

Fiole Creative Commons License 2013.01.15 0 0 16163

Gazdit keres Mazsola:

7 éves, ivartalanított, chipes, fekete törpeuszi lány. Gazdája meghalt, a szomszédok látják el amíg gazdira nem talál, de megtartani nem tudják mert egész nap dolgoznak, túl sokat lenne egyedül. 

Érdeklődni: 06/30 931-66-32

Fiole Creative Commons License 2013.01.12 0 0 16162

Szia! Azt gondoltam kölyök uszid van még, hogy most kerestek kozmetikust :) De örülök, hogy találtál olyat akivel meg vagy elégedve! A kutyáknak se mindegy mennyi időt töltenek az asztalon, de én úgy vagyok vele, hogy a gyorsaság nem a legfontosabb- inkább az, hogy hogy bánik az ebbel és milyen munkát ad ki a kezéből (persze ha mindez még gyorsan is megy az külön pozitívum). Az egyik hobbim a kutyáim kozmetikázása és ha nagy generál van ők se nagyon ússzák meg 3 óránál hamarabb. Nekem két apricot közép leányzóm van, az idősebb májusban lesz 8 éves, a fiatalabb 3 lesz március végén :)

Előzmény: molandi (16161)
molandi Creative Commons License 2013.01.11 0 0 16161

Szia Fiole!

Ma végre volt fodrásznál. Nagyon szépen megnyírta, pedig már nagyon "lelencül" nézett ki szegénykém. 2 óra alatt cakpak készen volt, nem kellett várni rá egy percet sem. A régi fodrásznál mindig az volt, hogy 3 óra múlva mehetünk érte, de sose volt kész időre + fél órákat mindig várni kellett. De szépen nyírt ő is csak lassan. Egyébként 7és fél éves, fekete, ivartalanított drágaság. Olyan imádnivaló, persze ezt minden uszi tulaj tudja.

Tiédről mit lehet tudni?

Előzmény: Fiole (16160)
Fiole Creative Commons License 2013.01.09 0 0 16160

Szia!

Nem vagyok odavalósi és nem is ismerek senkit aki azon a környéken dolgozik. Mivel senki nem válaszolt neked gondoltam legalább adok ötletet, hogy én mit tennék a helyedben. A neten én is körbenéztem, nem sokat találtam. Valakinek nincs egy kép se a munkáiról, van akinél meg amit láttam uszkárnyírást az nem tetszett. Így marad a próbálkozás...

Fontos, hogy jó kozmit találjatok aki szépen dolgozik és szépen is bánik a kutyákkal (és a gazdákkal se hátrány), hiszen ez egész életének része lesz ez a procedúra, nem mindegy milyen élmények kötik hozzá.

Mennyi idős az uszid?

Előzmény: molandi (16159)
molandi Creative Commons License 2013.01.09 0 0 16159

Szia Fiole!

Ezt úgy értsem, hogy nem egri vagy, vagy hogy ott nem ajánlasz senkit?

Honlapot találtam egy kozmetikáról, vannak uszis képek is ott, de a személyes tapasztalat is érdekelne. A mostani kozmetikusunknak a modora nem igazán tetszik már, érezteti, hogy ő szolgáltató és "majd ha akar akkor szolgáltat". Persze ha már ott vagyunk akkor kedves...

Lehet, megpróbáljuk az új fodrászt.

Előzmény: Fiole (16158)
Fiole Creative Commons License 2013.01.08 0 0 16158

Szia!

Sajnos nem tudok neked onnan ajánlani senkit. Utcán nem szoktál szépen kozmetikázott kutyákkal találkozni? A gazdiktól meg lehetne kérdezni hová járnak.

Amit emellett tenni tudsz, hogy neten keresel és végigjárod őket... Szerencsére az uszik szőre elég hamar visszanő ha nem úgy sikerül a dolog. Nagyon kevesen tudnak tényleg szép fazont nyírni uszinak- nem is tanítják ezeket- de ha valakinek az ügyessége megvan hozzá és képek alapján el tudod neki magyarázni mit szeretnél akkor abból lehet valami. Sok szerencsét!

Előzmény: molandi (16157)
molandi Creative Commons License 2013.01.08 0 0 16157

Vagy Egerben is lehet, csak olyan aki hozzáértő és gyakorlott, mert sajnos volt már olyan helyen ahonnan ugy jött ki, hogy minden volt csak uszi nem.

Köszönöm előre is!

Előzmény: molandi (16156)
molandi Creative Commons License 2013.01.04 0 0 16156

Sziasztok!

Most találtam erre a fórumra és szeretném a segítségeteket kérni. Mezőkövesden tud valaki ügyes kutyakozmetikust uszkárnak?

Köszönöm előre is.

Szép napot!

dollyka96 Creative Commons License 2013.01.03 0 0 16155
Koszonom a segitseget es az egyutterzest :( nagyon hianyzik nekunk. :(
Előzmény: Cicoma (16154)
Cicoma Creative Commons License 2013.01.03 0 0 16154

Szia! Sajnálom a kutyusodat. Jó döntést hoztál, hogy TENYÉSZTŐT keresel, nem szaporítót. Írjál Maxocskának! :) Sok sikert!

Előzmény: dollyka96 (16153)
dollyka96 Creative Commons License 2013.01.02 0 0 16153
Sziasztok,
Segitseget szeretnek kerni, nem tudom, hogy merre induljak el.
Torpe uszkart szeretnek venni tavasszal, lehetoleg apricot szinben.
En debreceni vagyok, de nem akarok ujra szaporitotol venni, szoval a tavolsag nem gond. Sajnos szeptemberben el kellett altatni a 16 eves torpe uszkarunkat es mostanra enyhult a fajdalom annyit, hogy merunk arra gondolni, hogy jo lenne ujra egy kiskutya a csaladba. 16 evvel ezelott nem tudtuk, hogy vannak tenyesztok es szaporitok. :( ezert kerek most itt segitseget...
Fiole Creative Commons License 2013.01.02 0 0 16152

Itt van a lista a kennelekről:

http://www.joker-poodleclub.hu/index_14.htm

Előzmény: henna35 (16151)
henna35 Creative Commons License 2013.01.02 0 0 16151

sziasztok! Koszi. en azt a megszerzest idezojelbe irtam. Sajnos nemtudom milyen kennelrol van szo,nemis talalom.:(

Maxocska Creative Commons License 2013.01.02 0 0 16150
Az uszkárklub elnökének a kennelében van egy fekete toy uszi baba eladó :-) Kennelnevez nem lehet itt kiírni. De megtalálod a klub honlapján... De ne azt mondd neki, hogy hogy tudod megszerezni, mert nem lesz nyerő nála ez a hozzáállás... Meg egyik tenyésztőnél se... Amúgy fekete toy tenyésztő tényleg nincs az országban, nála is véletlenül született. Törpe tenyésztő viszont van, és ott tegnap született alom. Sok sikert!
Előzmény: henna35 (16147)
Fiole Creative Commons License 2013.01.02 0 0 16149

Pilisszentivánról elveszett jan. 1-jén este egy ivartalanított, szürke, 12 éves törpe uszkár szuka. Inkontinens, epilepsziás, gyógyszert kell szednie!
chip nincs. tel: 06 30 247-4217

Fiole Creative Commons License 2013.01.01 0 0 16148

Általános, visszatérő jó tanács: kiskutyát hazavinni nem olyan mint "szerezni" egy kiló kenyeret. Előzze meg felelősségteljes átgondolás és alapos utánajárás. Kezdve azzal, hogy a keresésnél ne legyen szempont, hogy a szomszéd utcáig kelljen csak elmenni érte. Mini méretkategória nem létezik, toy tenyésztő pedig ebben a színben és és méretben nincs az országban.

A fajtagondozó klub honlapján megnézheted a magyarországi aktív kennelek listáját ahol a szimpatikusokkal fel lehet venni a kapcsolatot, lehet ismerkedni, információkat gyűjteni.

Előzmény: henna35 (16147)
henna35 Creative Commons License 2013.01.01 0 0 16147

Sziasztok! BUEK Mindenkinek! Szeretnek erdeklodni,hogy bekesmegyeben,bekescsaba kornyeken hol tudnek "szerezni" mini,toy uszkart? Fekete vagy barna szinben,kislanyt. Aki tudna segiteni jelezze. koszonom. Heni

Fiole Creative Commons License 2012.12.30 0 0 16146

A jó hír viszont, hogy meglett a kutya... remélhetőleg megtanulták a leckét.

Előzmény: Cicoma (16145)
Cicoma Creative Commons License 2012.12.30 0 0 16145

Ezt soha nem fogom megérteni, hogy merik kikötve hagyni a kutyát boltok előtt??? Bármi történhet vele. Hihetetlenül feleőtlen sok gazda. :((

Előzmény: Fiole (16143)
Fiole Creative Commons License 2012.12.29 0 0 16144

Sunny

Előzmény: Fiole (16141)
Fiole Creative Commons License 2012.12.29 0 0 16143

December 28-án elveszett Fifi, egy két éves, regisztrált chipes, fekete, ivartalaníttt törpe uszkár fiúcska:
"Újpesten a Rózsa u és Deák Ferenc utca sarkán lévő lottózó elöl ellopták fekete uszkár kutyámat.Kérem aki látta vagy tud róla valamit értesítsen."
Gazdi elérhetősége: 06-1-3601-219

kocsiszoli Creative Commons License 2012.12.27 0 0 16142

KERESSÜK!!!!!!!

- Kutya neve: Johny /Dzsoni/
- Fajtája: toy uszkár
- Neme: kan
- Ivartalanított: igen
- Mérete: kicsi /Akkora mint egy macska/
- Szőr hossza: rövid /Mára már inkább hasonlit egy kölyök pulihoz/
- Szőr színe: fekete/Sok helyen őszül ezért inkább sötét szürkének néz ki/
- Ismertetőjegy: chip a nyakában van
- Aktuális életkor: 4 év
- Bejelentő neve: Kocsis Zoltán
- Bejelentő elérhetősége: kocsiszoli73@gmail.com 06-30-212-8454, 06-30-8207-203
- Bejelentés oka: elveszett
- Eset időpontja: 2012.10.13
- Pontos hely és körülmények: Budapest 5. kerület Kálvin térnél elszökött
- Egyéb megjegyzések: Soha sem tettem még ilyet de most minden ismerősömet kérem hogy segítsen ahogy csak tud! Szürke színű bolhanyakörv volt rajta. Aki látja kérem értesítsen Ha megtalálta esetleg viheti állatorvoshoz is mert ott be tudják azonosítani. A kutyust a szerető gazdái nagyon várják haza! a becsületes megtaláló 100000 Ft jutalmat kap.
Köszönjük a segítséget!Bővebben

Fiole Creative Commons License 2012.12.26 0 0 16141

Szentendrén, Szarvashegyen pénteken ( 21-én) eltünt Sunny nevű fekete középuszkár kan kutya.
a család nagyon aggódik, keresi és hazavárja.
Megtaláló magas jutalomba részesül
kérés ha valaki látta, befogadta jelezze a következő számon
06-70/7753585
köszönjük

Fiole Creative Commons License 2012.12.26 0 0 16140

Illatos úton van:

Kennelszám: 74B
Beérkezés dátuma: 2012. december 16
Elvihető: 2012. december 31

Faj: Kutya
Méret: Közepes
Ivar: kan
Ivartalanított: Nem
Kor: 3 év
0 hónap
Szín: fekete
Fajta: uszkár jellegű
Kerület: IX. kerület

Fiole Creative Commons License 2012.12.26 0 0 16139

Törpe uszkár várja a gazdiját a menhelyen!
A Dobozi úton találták.
2012. 12. 21.
Békéscsaba

www.facebook.com/photo.php?fbid=404287199646979&set=a.243035549105479.57046.243010725774628&type=1&theater

*Babi* Creative Commons License 2012.12.20 0 0 16138

Hát nem igazán .....

Nekünk volt pár szál szempilla ami olyan pici volt (pár mm) hogy ha nem kerested konkrétan akkor nem is lehetett észrevenni. Ez a pár szál befele nőtt a szemhéjából. Az egyik szemén 2, a másikon 3 szál volt. Ezeket szemöldökcsipesszel kihúzta (észre sem vette Vica). Eleinte kizárólag Ő csinálta aztán szépen nekem is megtanította.

Nem biztos, hogy nektek is ez a bajotok csak azért írtam le, hogy ilyen okok is lehetnek. Szerintem ezt egy állatorvos, vagy egy tapasztalt kozmetikus meg tudja nézni neked, vagy Te is nagyon óvatosan. Kicsit el kell emelni a szemhéját mintha azt néznéd nem ment-e bele valami a szemébe, és akkor már látszik. Ha nem marad nyugodtan a kutyus mert " kis örökmozgó" akkor inkább bízd szakemberre. Vicuska meg se mozdult amíg a szemét kezeltük, nagyszerű kutya volt.

Előzmény: Horváthné Livia (16137)
Horváthné Livia Creative Commons License 2012.12.19 0 0 16137

szia,ollóval nyirod ki a szeme sarkából?ugyis aktuális a nyirása megpróbálom,köszi!

Előzmény: *Babi* (16136)
*Babi* Creative Commons License 2012.12.19 0 0 16136

Ezzel annak idején (Vicuskámmal) mi is küzdöttünk. Nekünk szerencsénk volt. A kutyakozmetikusunk vette észre, hogy pár szál szempilla befele nő és mindkét szemét piszkálja. Ha az ember konkrétan nem kereste észre sem lehetett venni. Amint megszabadultunk tőlük megszünt a probléma. Onnan tudtam, hogy megint aktuális a dolog, hogy újra barnás lett a szőr a szeme alatt. Egész életén át végigkísért minket.

Előzmény: Horváthné Livia (16135)
Horváthné Livia Creative Commons License 2012.12.18 0 0 16135

köszönöm a hozzászólásokat,igen a fülét is rendszeresen tisztitom nekik.fogváltáson már tulvagyunk.5 hónaposan hoztuk el,rá pár napra volt neki kötőhártya gyulladása és utánna kezdett el könnyezni a szeme.Fifi 3 éves neki is kezdetben barnás volt a szeme alja,de ahogy nőtt ugy elmulótt neki.törpének vettük most 13 kg.

Cicoma Creative Commons License 2012.12.18 0 0 16134

Könnycsatorna átmosással nincs tapasztalatom, szerencsére az én kutyáimnak soha nem kellett ilyet csinálni. Vendégektől hallom, hogy hol jót tett, hol nem.

Viszont ha ilyen baba kutyáról van szó, esetleg még a fülpucolás is szóba jöhet. Ki van tépve rendesen a szőr a füléből? esetleg még a fogzás, majd később a fogváltás is hozhat egy kis könnyezést, de ha folyamatos, és barna foltot hagy gyakori nyírás ellenére is a szőrön, akkor nem sok javulásra számíthatsz, 30 év fehér uszkározás tapasztalatával mondom.

Előzmény: Horváthné Livia (16131)
panfran Creative Commons License 2012.12.18 0 0 16133

Én is úgy gondolom, ha tisztán tartod és ennek ellenére is könnyezik, akkor az genetika.

Én úgy hallottam más uszistól, hogy a könnycsatorna tisztítás segíthet. Ha megoldható, érdemes néha megpróbálni.

Nekünk az első uszink fehér törpe volt és neki is könnyezett kicsit. Nem volt vészes, volt, amikor egész szép fehér volt a szeme körül, vagyis nem folyt annyira a szeme, de voltak rosszabb időszakok...

Előzmény: Horváthné Livia (16131)
panfran Creative Commons License 2012.12.18 0 0 16132

:) Akkor Panninak nem kopasztom le, ő már öreganyó. :) Bár nagyon elhatároztam, hogy levágom mostanában, de sajnálom. Picit még hagyom. Utána már nem hiszem, hogy visszanöveszteném neki.

Előzmény: Cicoma (16129)
Horváthné Livia Creative Commons License 2012.12.17 0 0 16131

az arcát hetente nyirom,a könnycsatorna átmosásáról mit tudtok?hatásos lehet?Fidó 8 hetes és kicsi,Fifi 3 éves nagyobb lett mint amir számitotunk neki nincs ilyen gond a szemével.mindkettő fehér.

Előzmény: Cicoma (16130)
Cicoma Creative Commons License 2012.12.17 0 0 16130

Semmivel. Ez genetika. Amelyik kutyának mindig könnyezik a szeme, nem csak vmi alkalmi betegségtől, azzal nem tudsz mit kezdeni. Maximum, hogy sűrűbben le kell vágni a pofiján a szőrt, akkor nem látszik annyira, és lehetőleg ne lógjon a szemébe a haja.

Előzmény: Horváthné Livia (16128)
Cicoma Creative Commons License 2012.12.17 0 0 16129

Panfran, igaz, hogy inkább idősebb usziknál tapasztaltam, hogy fázott a fülük, de ők mindenhol jobban fáznak már. Fiatalabbak még nagy bundában szoktak lenni. Francy az északi lány, naná, hogy nem fázik. :)

Előzmény: panfran (16127)
Horváthné Livia Creative Commons License 2012.12.17 0 0 16128

Sziasztok!tudna nekem valaki segiteni abban,hogy mivel lehet tisztitani a fehér uszkárom szöréről a barnés elszineződést,amit a könnye okoz.?Már próbáltam szemkörnyék ápolóval,de nem sok sikerrel.

panfran Creative Commons License 2012.12.17 0 0 16127

Cicoma, ezt még nem tapasztaltam, vagy hallottam, hogy a fülük érzékenyebb (de nem kételkedem szavaidban :)). Akkor én nagyon gonosz voltam. Francy-nek egy hete lekopasztottam a fülét (pont a legnagyobb hidegben) és a farkát is életében először. :)) De szuperül érzi magát és ő pont az a típusú uszi, aki ha választhatna, akkor -10 és + 10 között legyen mindig. "Panni hercegnő" ezzel már vitatkozna. :))

Halaszerika, milyen uszid van pontosan? Talán még nem kérdeztük (bocsi, ha mégis). Képed van róla?

halaszerika Creative Commons License 2012.12.17 0 0 16126

Köszönöm szépen, eszerint nyírtam.. pocakon hagytam valamennyit, fület-farkat se meztelenítettem le, csak pofit-mancsot. Háton rövidebbre sikerült, mint akartam, de szerencsére most nincsenek mínuszok, és hamar nő neki.

Amúgy nem fázós Pajti, kifejezetten szereti a havat, telejsen bepörög benne :) Egyszer didergett múlt télen, amikor nedvesebb volt a hó, és jól beletapadt a bundájába tetőtől talpig, de akkor sem kint, hanem amikor már bent olvasztgattam le róla. Mondjuk akkor még pár hónapos volt, vastag-hosszú kölyökbundában, de remélem, idén se fog fázni :)

Cicoma Creative Commons License 2012.12.14 0 0 16125

A fülük nagyon tud fázni, azt semmiképpen nem nyírnám le télen. A többi gépi rész mehet, a hátán is egy kicsit hosszabbat szoktunk hagyni, és amelyik kutya fázós, kap pulcsit is. :)

Előzmény: halaszerika (16122)
panfran Creative Commons License 2012.12.13 0 0 16124

Szia, hogy látod, a kis uszid fázik, amikor kint vagytok? Reszket, összehúzza magát, nem szívesen sétál ilyenkor?  Mert akkor érdemes felöltöztetni, ha látod, hogy fázik. Ha ennek jelét nem mutatja, szerintem nem szükséges. Ha sokat vagytok kint, és eleget mozog, akkor csak nem fázik.

Nekem közép uszkárjaim vannak. Ha épp rövidre nyírt szőrük is van, akkor sem öltöztetem őket. De a hasukat ilyenkor én sem kopasztom le. :)

Egy tegnapi csoportkép. :)

Előzmény: halaszerika (16122)
panfran Creative Commons License 2012.12.13 0 0 16123

Ez cukiii. :-)

Előzmény: szuszmok (16120)
halaszerika Creative Commons License 2012.12.13 0 0 16122

Kedves Uszisok!

Az uszkár téli "ruházatával" kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni!

Most olyan frizuránk van, aminél a pofi, mancsok, fül és a farok kopasz, a törzs is egészen rövidre nyírt. Aktuális lenne már, hogy nyírjak, igazítsak, de sajnálom a hideg miatt a csupasz részeket lenyírni. Elég sokat kint vagyunk hidegben-hóban is, féltem, hogy hamarabb átfázik, ha rövid a bundája.

Ti ilyenkor is rövidre nyírtok mindenhol, ahol "kell"? A köztes átmenet nem valami szép :( Mennyire befolyásolja a hidegtűrését fent említett helyek kopaszítása?

Köszi!

Cicoma Creative Commons License 2012.12.13 0 0 16121

:D

Előzmény: szuszmok (16120)
szuszmok Creative Commons License 2012.12.12 0 0 16120

Csak úgy:-)

Ricaby Creative Commons License 2012.12.03 0 0 16119

Félreértetted nem így adta el, írtam is nálunk lett beteg, erre volt ilyen járvány sok 8-12 hetes kutya elkapta (pedig lakásba van), hányás-hasmenés, arra kapott sok gyógyszert és ezért volt. Uszkár ugye érzékeny bélrendszerű.

És tenyésztő javasolt erre gyógyszert (vitamint), a fokozottabb szőr hullásra. Nagyon kedves tenyésztő!

Előzmény: panfran (16105)
lorba Creative Commons License 2012.11.29 0 0 16118

Sziasztok!

Tudom, hogy a most következő soraimmal esetleges ellenszenvet fogok kelteni, de mégis kérném a segítségeteket.

Sajnos el kell ajándékoznom a kutyáimat.

Egy új helyzet, ami kialakult a családunkban sajnos maga után vonja azt is, hogy a kutyáknak gazdát kell keresnem. Férjem inditványozza ezt, de sajnos be kell látnom, hogy igaza van, nincs más választásom.

Tehát: Kókusz kb. 5 éves, fehér törpe uszi, ivartalanított

Dió kb. 5 éves fehér közép uszi.

Lehetőleg együtt adnám oda őket, és természetesen amíg nincs megfelelő gazdi, nálunk maradnak.

Amennyiben tudtok valamilyen szinten segíteni, megköszönöm!

Fiole Creative Commons License 2012.11.26 0 0 16117

November 24-én Szegeden elveszett Albi, egy 12 éves, ivaros, fajtatiszta fehér középuszkár kan kutyus piros nyakörvvel.
Gazdi elérhetősége: +36305048755, zsobalaj@freemail.hu

Fiole Creative Commons License 2012.11.26 0 0 16116

November 25-én 14óra körül Tökölön a tököli focipálya környékén elkóborolt 7hónapos aprikot színű törpeuszkár, Artúr névre hallgató kutyusom. A kutyus regisztrált chippel rendelkezik, eltűnésekor világosbarnás bolhanyakörvet viselt.
Elérhetőségem: 0620-985-0762 e-mail: h_henriett@freemail.hu

panfran Creative Commons License 2012.11.19 0 0 16115

Nagyon helyesek a kiskutyáid. Öröm, hogy vannak ilyen lelkes, jó gazdik, mint Te.

Előzmény: ildianyu82 (16113)
halaszerika Creative Commons License 2012.11.19 0 0 16114

SZia Ildianyu!

Én is hasonló cipőben jártam közel egy éve, a kölyök nem szerette a kozmetikuskodást, pedig, rendes volt a csaj, végig ott is voltam vele, végig jutalmazva volt, mégse. Így vettem egy Moser Rexet, és azóta magam nyírom. Az anyagiak miatt választottam én is ezt a gépet, és kb. olyan, mint amire számítottam, meg lehet vele oldani a dolgot. Legalábbis a pofi-nyakat-pocit jól viszi, a praclikhoz kicsit drabális a feje, így nehezebb, de azért lehet vele boldogulni, viszont a szőr minél hosszabb, annál kevésbé jó rá a gép. HIába adtak hozzá 5 db toldófésűt, azokkal nem vág egyenletesen. Korábban én is azt hittem, hogy sima rövid szőre lesz a kuttynak, kinyírt pofival, de az valahogy nem mutat túl jól. Kb. mint egy nagyobb patkány :) De lehet, csak azért, mert eléggé vézna az úrfi :) Szóval most géppel megcsinálom kb., amilyet elképzelek, aztán ollózom is, hogy tényleg olyan legyen, amilyennek szeretném :) Így 3-4x annyi idő, mint amennyi alatt a kozmetikus végezne, de én is szeretek babrálni rajta, meg így ő is jobban veszi, mintha a kozmi nyírná.

Ja, és hiába egyenletes a levágott szőr, azt igazítani kell a kutya vonalaihoz is, egyébként nem néz ki egyenletesnek. A géppel meg így igazából elégedett vagyok, nem tudom, a drágább sokkal jobb lenne-e, egyszerűsítené- e a dolgot. Ha egyszer több uszim lesz, azért majd beruházok jobbra, de egy kicsihez elég nekem a Rex. A másik kutyánk nem nyírós :)

Előzmény: ildianyu82 (16112)
ildianyu82 Creative Commons License 2012.11.18 0 0 16113

Pixie az anyukájával

Lili, rövid szőrrel.

ildianyu82 Creative Commons License 2012.11.18 0 0 16112

Szia

Bekkukkantottam a képeid közé, megnéztem az kutyusaidat. Nagyon szépek, tetszik a színük és a fazonjaik is.  Az én kis kutyám, Pixie, fekete. Kigépelt pofival és mancsokkal hoztuk haza. Megkérdezték előtte, h megnyírhatják-e, v szőrös pofit akarunk. nekem az uszkár kigépelt pofival jobban tetszik, ezért úgy kértem.  Helyiek akiktől vettük, segítenek ha valami kérdésem van, ismerjük őket. 8éves a kiskutyám apukája, emlékszem rá, mikor még egész pici volt, mindig találkozunk ha sétálnak. Az anya kutty fiatalabb, 4éves ha jól tudom. Mind a 2-en szuper kis kuyák, póráz nélkül sétálnak, kedvesek, barátságosak. Teljesen elvarázsolt az a 2 kutya. Bízok abban a családban, ahonnan származik, és mivel ismerem a szülőpárt is, ezért mertem tőlük venni. Ígértem képet is, van egy ahol még az anyukájával együtt van megörökítve, majd fölteszem, ha a férjecském ráér segíteni, mert én nem boldogulok ilyesmikkel :))

Előzmény: Fiole (16111)
Fiole Creative Commons License 2012.11.18 0 0 16111

Szia!

Hát te tudod, remélem én is, hogy nem bánod majd meg. Van egyébként valaki aki meg tudja majd mutatni hogyan használd és hogy kell egy uszit kigépelni? A tenyésztőnél már hozzászokott a procedúrához a kiskutyád? Még rutinos kozmetikust is meg tudnak izzasztani ha nincsenek hozzászokva és könnyen sérülés lehet a vége mert megvághatja őket a gép. 

Tudom, hogy egyszerűbb a testüket is gépelni. Az én kutyáim se mennek kiállításra de én mániákus vagyok és nagyon szeretem a csini fazonokat amiket csak ollóval lehet kialakítani :)

Előzmény: ildianyu82 (16107)
panfran Creative Commons License 2012.11.18 0 0 16110

Rendben, akkor megnyugodtam. :)

Képeket ezek után feltétlen várunk!! :))

Előzmény: ildianyu82 (16109)
ildianyu82 Creative Commons License 2012.11.17 0 0 16109

Meglátjuk, remélem nem csalódok. Nem járunk kutyakozmetikushoz. Voltak mindig is kutyáink, csak nem nyírósok, ezért kértem ebben tanácsot. Van egy máltaim is, az is elég igényes fajta, őt is én fürdetem, neki is kell fülszőrt tépni, azt is meg tudom csinálni, tisztitom is a fülét, sőt a körmét is magam vágom rendszeresen. És azért végzem magam,mert szeretek velük bíbelődni :). Nem esik nehezemre egyáltalán. Őt már ivartalaníttatuk, egészségügyi okok miatt, mert álvemhes lett a 2.tüzelése után. Bűzmiriggyel meg ha gond van állatorvoshoz fordulok, nagyon jó orvosunk van. Ne aggódj a kutusaimért, szeretem őket, és meg is kapnak mindent amire szükségük van. Rendes tápot kapnak, foglalkozunk velük, van két kisgyermekem, akikkel remekül elvannak, mindig van velük valaki.  Attól még, hogy nem viszem kozmetikába, meg nem a drágább nyírót vásárolom, lehet jó dolga a kutyusnak.
Kérlek ne haragudj, h ezeket leírtam. Kedves vagy, h próbálsz figyelmeztetni, tudom mivel jár kutyát tartani, és hidd el rendben is vannak. Jelentkezem majd, és ha sikerül teszek fel képet is a  kuttyokról, :)) üdv.

Előzmény: panfran (16108)
panfran Creative Commons License 2012.11.17 0 0 16108

Hát ne csalódj benne, de attól tartok, hogy hosszú távon nem lesz a legjobb. A test nyírásásra sajnos nem lesz jó.

Kutyakozmihoz egyáltalán nem jártok? Mert a nyíráson kívül lenne pár dolog, amire rendszeresen szükségve van egy uszinak - karomvágás, fültisztítás, bűzmirigy tisztítás.

Előzmény: ildianyu82 (16107)
ildianyu82 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 16107

Szia

Azt hiszem döntöttem, nem veszem a max 45-öt. Mégis a rex1230-asat választottam. Nézegettem, nem 10ezerrel kéne többet adnom, ha a +1 fejet számolom, 20-21ezerrel lenne több, mint a másik gép. Sajnos ez nekünk így nem felel meg. Még egy dolog, ami segített dönteni, h angol nyelvű oldalakon utána nézett a férjem és dícsérik a gépet. Nagyon remélem, h nem fogom megbánni, és jó lesz. Nem tudom mikor sikerül beszereznem, mert nem Magyarországon élek (szomszéd vagyok, vajdasági), de majd valakivel meghozatom, és amint kipróbálom, megírom majd a tapasztalatokat.

Előzmény: panfran (16104)
julie26 Creative Commons License 2012.11.16 0 0 16106

szia ,

Én wahl-t vettem és nagyon jó,az ára se volt horror:)http://kutyanyiro.hu/spd/unas_352460/Wahl_KM2_professzionalis_45W_kutyanyiro_ajandek_ok

jó szivvel ajánlom,Én is magam nyírom a kutyáim ,hobbi szinten.

Előzmény: ildianyu82 (16101)
panfran Creative Commons License 2012.11.16 0 0 16105

Milyen tenyésztő az, aki betegen ad el kölykök... ráadásul úgy, hogy nem tájékoztat róla? :(((

Nem hallottam még ilyen problémáról. Nem ártana megkérdezni ezt a tenyésztőt (?), hogy mi baja volt az uszinak, amíg nála volt.

Előzmény: RoseBaby (16099)
panfran Creative Commons License 2012.11.16 0 0 16104

Nem tudom így a típusszámokat... Úgy tudom, hogy moserből két féle van, az olcsóbb és a drágább. Ne vedd az olcsóbbikat, mert nagyon gyenge.

Andis-nél is úgy tudom, két féle van, abból nekem az olcsóbb van.

De ha Te szeretnéd kozmetikzáni a saját uszidat, akkor ne sajnálj 10ezer forinttal többet adni egy gépért. Ezek a távtartók meg szerintem használhatatlanak. Vegyél még egy plusz fejet. A gyengébbik moseren nem lehet fejete cserélni.

Az én Andis gépemen lehet fejete cserélni és kompatibilis az Oster fejekkel. De nekem mind a két gépfejem Andis.

Cicoma Creative Commons License 2012.11.15 0 0 16103

Milyen betegség az, amitől hullik egy kölyök uszkár szőre?

Előzmény: RoseBaby (16099)
seciné Creative Commons License 2012.11.15 0 0 16102

Nezegesd ezt is:

http://www.groomers-online.com/section.php/612/1/clippers-and-trimmers

ez mar inkabb prifi gep

http://www.groomers-online.com/product.php?xProd=308

fejek:

http://www.groomers-online.com/search.php?xSearch=andse&x=0&y=0

hosszu hajra

http://www.groomers-online.com/product.php/1781/wahl-metal-snap-on-comb-set

Az interneten keresgelhetsz az ar miatt, de a groomers tudtommal szallit Magyarorszagra es raadasul megbizhatoak.

ildianyu82 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 16101

Szia

Elgondolkodtatál. Ez a te régi Moser rex géped az amiről én kérdeztem, a 1230-as, vagy másik?

Meg tudnád mondani h. a mostani géped, az Andis pontosan melyik modell? Utánanéznék, biztos kapható most is, nem régi modell. Jól tudom, h ezekhez a gépekhez a Moser fejek kompatibilisek?

Bocs a sok kérdésért, csak szeretnék kicsit világosabban látni :)

Előzmény: panfran (16097)
ildianyu82 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 16100

Sziasztok!

Fiole és Panfran köszönöm a segítségeteket.

Gondoltam a max 45-re én is, de az ára ami visszatart. plusz még vennem kellene hozzá toldófejet, ami hosszabb szőrt hagy, annak is meg van az ára. Persze tudom, h profi gép, azért is annyi, amennyi. Csak azért , h. én havonta vagy 2havonta egyszer megnyírjam a kuttyot, lehet túlzás lenne.  Hát igaz h. az uszi testét ollózni kéne, de én nem fogok kiállításra járni vele, csak egy szolid egyszerű fazont szeretnék, amit valljuk be, egyszerűbb géppel kivitelezni :). Meg egyenletesebb is lenne, mintha én ollózgatnám.

Egyenlőre még gondolkodom azért, mégegyszer köszi :)

RoseBaby Creative Commons License 2012.11.15 0 0 16099

Közben beszéltem tenyésztővel, beteg volt már nálunk, 2 hete attól lehet.

Előzmény: RoseBaby (16098)
RoseBaby Creative Commons License 2012.11.15 0 0 16098

Sziasztok!

Most van egy lassan 12 hetes középuszim, ő a 2. uszkárom, első drágámat nemrég el kellett altatni :((
Ő egy megmentett kutya volt és 6 hónapos és 1 éves kor között lehetett, mikor hozám került.

Így nem tudom milyen egy uszkárbaba. Minden nap fésülöm és ma azt vettem észre nem is az hogy hullik a szőre,  de fésülés után ha meghúzom szőrét (nyugi nem tépem) akkor fésülés után is marad néha egy-egy szőr kezemben, igaz nem mindig, ismétlem nem hullik, ha simogatom nem jön már, de elözőnek egyáltalán nem jött ki, igaz neki nem kölyökszőre volt.

A kérdés kölyökszőrnél egy még normális. Vagy mivel még kölyökszőr és puhább nem tudom teljsen kéfésülni? És kölyökszőr mikor nő le, vagy kicseréli folymatosan náluk?

panfran Creative Commons License 2012.11.14 0 0 16097

Szia, nekem az első gépem egy Moser rex volt, elég gyengus volt. Arra elég volt, hogy egy-két uszimnak gépelgessem a pofiját, mancsát,... De a testen már nem vitte volna a szőrt. Kb 3,5 évvel később vettem egy Andis gépet... Ebből az olcsóbbikat, vagyis gyengébbet. Ezt használom már 3 éve, egyszer sem volt még éleztetve és tökéletesen működik, testet is nyírok vele. Két különböző fejet használok.

Előzmény: ildianyu82 (16095)
Fiole Creative Commons License 2012.11.14 0 0 16096

Szia!

Ez egy elég gyenge gép, nem biztos, hogy vinni fogja az uszid szőrét, műanyag toldókkal meg tuti nem. Ha nem akarsz kockáztatni inkább válassz egy drágább, de erősebb gépet aminek cserélhetők a vágófejei- hosszabb távon mindenképp kifizetődik. Nekem ebből a márkából van Max 45-ösöm, évek óta nagyszerűen működik- igaz nincs túlterhelve, itthon használom, de sok kutyakozmetikus is dolgozik ezzel. Toldófejből kapni már fémet is, az elvileg jobb- ebben nagyon nyilatkozni nem tudok, sosem használtam ilyeneket, csak hallottam kozmetikustól- egyébként az uszik testét eredetileg ollóval nyírják ;-) 

Előzmény: ildianyu82 (16095)
ildianyu82 Creative Commons License 2012.11.13 0 0 16095

Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem. Van egy  törpe uszkárom, akit magam szeretnék majd nyírni. Nem tudom melyik gép lenne a megfelelő. A pofiját és a mancsát mindenképp rövidre gépelném, a testét meg egyforma hosszúságúra nyírnám, de nem szeretném kopaszra.

Mit gondoltok, megfelelne-e a célra a moser1230-as gépe? 15W-os,  0.1-3mm-es vágófej, tartozik hozzá 5 darab vágásemelő fej is.
Van még egy máltai selyemkutyám is, ő idősebb, most hosszú a szőre, magam kozmetikázom őt is. volt már nyírva rövidre,azt ollóval csiáltam. Esetleg, ha ismét megnyírnám, mehetne-e neki is ugyanaz a gép, vinné azt a fajta szőrt is?

Tehát nyírhatnék-e sikeresen máltait és uszkárt a Moser 1230-as géppel.?  100euro körüli az ára,ahol láttam, és kb. ettől többet nem igazán szeretnék kiadni érte, de hiába se akarom megvenni.
Kérem szépen, hogy aki ért ezekhez a gépekhez, legyen olyan kedves és segítsen!

Köszönöm!

panfran Creative Commons License 2012.11.11 0 0 16094

... a kép

Előzmény: panfran (16093)
panfran Creative Commons License 2012.11.11 0 0 16093

Ezt a képet egy közösségi oldalról hozom. Nekem nagyon tetszik, jó pillanatot kapott el a fotós.

9-es fajtacsoportban a fajtagyőztes óriás, közép és törpe uszkár. Pár hete Oroszországban egy CACIB kiállításon. Gyönyörű uszkárok profi bemutatással.

panfran Creative Commons License 2012.11.09 0 0 16092

:) Köszönöm!

A kép pedig... a 2006-os szeptember Kecskemét CACIB-on készült. Panni csak néző volt, illetve a fiatal felvezetőben részt vett egy junior handlerrel.  Nem volt frissen nyírva, nem volt fellakozva... Soha nem mertem ebben a fazonban kiállítani. Kár, mert szerintem is csini volt.

Most pedig elhalmozom a fórumot képekkel. :)))

Életem legeslegelső uszkár nyírása, ekkor nyírtam át Pannit vesepomponba:

Majd Vera kijavította:

Játék egy ugyanolyan ruhájú lánnyal. :)

Itt én beleollóztam:

Itt pedig már pocaklakókkal :)

Előzmény: Cicoma (16091)
Cicoma Creative Commons License 2012.11.09 0 0 16091

SZimi, Te mindig olyan szépen tudsz írni!

AZ a kedvenc képem Panniról, szerintem nagyon jól állt neki az a frizkó.

Előzmény: panfran (16090)
panfran Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16090

Kedves Graphicman, kíváncsi voltam, hogy reagálsz majd a válaszainkra, vagy épp nem reagálsz. Örülök, hogy újra írtál!

Egy, legyetek tényleg türelmesek, ne kapkodjátok el! Az szuper, hogy már régóta tervezgetitek.

Az állattenyésztő ismerősöd nagy általánosságban adott neked infókat. Van ilyen, hogy ha egy-egy komolyabb párosításról van szó, ahol utána kevesebb kölyök születik és rendben vannak "technikailag" :)..., tehát nincs tenyésztésből kizáró hibájuk, akkor azt a pár szem kölyköt biztos kezekben helyezik el... és ez ki lehet? Igen, más komoly tenyésztő, ismerős. DE rengeteg olyan alom van, ahol a kölyköket kedvenceknek adják el, emiatt ne aggódj.

Pont 10 éve ősszel kezdtem el én is új kutyát keresgélni, az uszkárra esett a választás. Még a kölyök vásárlása előtt a tenyésztők nagy százalékával kapcsolatban voltam. És fél évbe került, mire haza hoztam a mostani legidősebb uszimat. Direkt élveztem, hogy nem kapkodok, sokat tájékozódok, hallok, látok,.... Akkor még középsuliba jártam, nagyon nem volt mindegy (sajnos most sem lenne :)), hogy mennyiért veszek majd kutyát. De elfogadtam, hogy van egy bizonyos ár, ami alatt nem várhatom el, hogy kölyköt adjon el nekem egy tenyésztő. Pedig eleinte kevesebbet szántam volna rá. De nem azon az egy-két tízezer forinton szabad, hogy múljon... HA tényleg komolyan gondoljátok.

Gondoljátok át még egyszer ezek az infókat, gondolatokat, amit megírtunk Nektek itt, a fórumon. Aludjatok rá! Ha tényleg komolyan gondoljátok és igazán vágytok uszira, nem fogtok erről letenni. És nagyon bízom benne, hogy türelmesek, kitartóak lesztek és végül egy becsületes tenyésztőtől származó kis uszkár boldog tulajdonosaivá váltok!!

Saját uszkár babáink :)

És a felnőttek:

(az utolsó képért köszönet Cicomának! :))

Előzmény: graphicman2 (16080)
seci Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16089

Itt iszonytatoan valtozik keruletrol keruletre, hogy mi a divatos kutya - inkabb elterjedtet irnek, az talan jobb szo ra, szoval amibol sok van.

Pudlibol keves van mindenhol - merthogy draga a lelkem!

"bichont vagy yorkit" - no olyant csak hadd ne mondjam kik vesznek :-) a jelenlevok persze mindig kivetelek!

-seci

Előzmény: Fiole (16088)
Fiole Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16088

Nem tudom, hogy nálatok Angliában menniyre népszerű a fajta, de otthon már jó ideje nem tartozik a divatfajták közé. Ha valaki divatkutyát akar inkább vesz valamilyen bichont vagy yorkit stb...  Viszont egyre több uszit látni sportpályán, ahol fantasztikusan szerepelnek és remélhetőleg a számuk csak nőni fog ezen a téren ;-)

Előzmény: seci (16086)
seci Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16087

A forditas lemaradt, bocs:

- Ha meghemperegsz abban, akkor halott kutya vagy!

- Oh, mindig ezt mondod, aztan utana kapok egy jo meleg habos furdot!

:)

-seci

Előzmény: seci (16086)
seci Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16086

En ezt tudom, de ettol meg a velemenyem az, hogy leszamitva a kisebbsegben levoket, nem ezek a tulajdonsagai azok, ami miatt nepszeru, kulonosen nem a kismeretu valtozatai.

Imadom en is, amikor vadaszkutyat jatszik es meghempereg a roka- avagy tehen-urulekben :)

-seci

Előzmény: Fiole (16085)
Fiole Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16085

Na azért nem csak az vesz uszkárt aki fel akar vágni valamilyen módon... ez sértés a fajtának. Az uszik nem csak szépek, de hihetetlen intelligensek: könnyen és szívesen tanulnak, remek sportolók, terápiás- és segítőkutyák, de vadászkutyaként is remekelnek- amit csak a gazdi szeretne tőlük, gyakorlatilag mindenre képesek és örömmel csinálják. Ez az uszkárok igazi erénye, az, hogy gyönyörűek csak a bónusz.

Előzmény: seci (16084)
seci Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16084

En ket dolgot tennek hozza az elozokhoz:

1. Pudlit (hehe, direkt nem uszkar!) altalaban az vesz, aki vagy kiallitasra hordja, vagy kutyakozmetikus, vagy egyszeruen csak gazdag es jol lehet vele felvagni - szoval nem egy elterjedt kutyafajta (mondjuk nem egy nemet juhasz vagy mas kertikutya - nem lenezve egyiket sem)

2. Ez a kutya - hacsak nem magad csinalod - viszonylag sok gondozast igenyel, 6 hetente vagy neked kell nyirnod vagy viheted kutyaszhoz. Plusz hetente legalabb egyszer full-general kifesules is jar neki - kulonben a tarra vagas marad amikorra szakemberhez kerul. [Az allatorvosi koltsegeket/etetest azert nem irtam, mert ez saccperkabe ugyanannyi minden kutyara]

Az arakhoz csak annyit (kis kulfoldi/angol hatter), hogy egy kiallitasra is alkalmas kolyok 1500-2500 font, a "selejt", marmint ami azert gyonyoru, de nem kiallithato: 500 font (pl Borcsank is ilyen, nem jott ossze a genetika es nem lett foltos, csak egy 10 forintos nagysagu feher szosz van a tok fekete kutyan, alig latszik - de ettol mar ugrott a kiallithatosaga, [tudom, fessuk be...]). Persze ezek nem szaporitoi arak, es nagyon meghirdetve sincsenek, ez az ami itt is ajanlas alapjan jutsz el egy jobb tenyesztohoz.

-seci, nem-szakerto

Fiole Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16083

Az tény, hogy a tenyésztők inkább adnak el ismerősnek kutyát mint vadidegennek. Ki nem tenné ezt? Én ha tenyésztő lennék biztosan szívesebben adnám olyannak az imádott kutyám kölykeit- akik megtervezése, megszületése és felnevelése rengeteg munka, anyagi, energiai és érzelmi ráfordítás volt- egy barátnak, ismerősnek akinél biztosan tudom, jó helye lesz, végigkövethetem az életét, mint egy olyan idegennek aki lehet, hogy elsőre megnyerő, de utána ki tudja mi lesz a kölyökkel? Sajnos nem egy kiskutya került már vissza a tenyésztőjéhez, és ők még a szerencsésebbek mert "megúszták a dolgot"... Az emberek óvatosak. DE: ez így ebben a formában nem igaz, hogy nem adnak el kiskutyát az utca emberének. Sem megtartani, sem ismerősnek adni nem lehet minden kiskutyát. És valóban vannak akik éveket várnak egy kölyökre- nyilván okkal. Ezenkívül sosem lehet tudni hány kiskutya lesz egy alomban, sőt, arra is van esély, hogy nem is sikerült a párosítás- és akkor fél év plusz várakozás. 

Az, hogy melyik kennelben hogyan vannak almok megint csak egyedi- van ahol több is van egy évben, van ahol több évente van egy.

Az, hogy egy-egy megkeresésre hogyan reagálnak sokban attól is függ, hogy mit ír az ember bemutatkozásnak. Elhiheted, hogy eléggé bele vannak már fásulva a tenyésztők a legtöbb "utca embere" hozzáállásába...

Valószínűleg ez is szerepet játszik abban ha nem találsz hirdetéseket a neten, viszont komolyabb kutyás magazinokban azért található ha épp aktuális valahol egy alom és van eladó kiskutya.

Ha szerinted a tenyésztők azzal támogatják a szaporítókat, hogy nem adnak el fű-fa-virágnak kiskutyát ahhoz csak gratulálni tudok. Pontosan azért nem adnak el könnyen kiskutyát, mert tudni akarják, hogy jó kezekbe kerül, és nem fogják pl szaporításra használni, éheztetni, pulifazonba növeszteni, agyonverni...

Lehet, hogy nem olyan könnyű minőségi kiskutyához jutni mint venni egy kiló húst a piacon, de azt hiszem ez így van jól. Én megtiszteltetésnek éreztem amikor én lehettem a gazdája egy ilyen kiskutyának.

Az örökbefogadáshoz: ez sem igaz, hogy csak idős kutyák várnak új gazdára(- csak épp nekik a legnehezebb gazdit találni, mert mindenki fiatalt akar). Sajnos az utóbbi időben több kölyök (3 hónapos!) is volt aki új gazdát keresett, de vannak fiatal és középkorú kutyák is. Az ő előéletük, esetleges öröklött betegségeik ugyanúgy lutri, de azért van némi különbség egy már megszületett és eldobott kutya sorsának jobbá tétele, és egy megélhetési szaporító szponzorálása között. Tény, hogy az is idő amíg megtalálja az ember a számára ideális befogadásra váró kutyát...

És persze lehet venni egy olcsó kutyát a kertvégében szaporítótól- aki majd sanszosan egyszer nagyon is drága lesz, de éljünk a mának, az most mindegy- csak azt ne várd, hogy ehhez bólogassanak mások és megértsék.

Maxocska Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16082

Én a magam nevében tudok nyilatkozni csak... De van honlapom, frissítve van, van elérhetőségem, és válaszolok minden érdeklődő levelére.

Ha azt mondom, hogy a közeljövőben nem várható alom, vagy hogy csak jövőre, az valószínűleg azért van, mert tényleg csak jövőre várható egy alom. Pontosan azért, mert nem a sorozatgyártás a cél. Igen, egy torpe alomban általában 3-4 maximum 5 kölyök születik, egy toy alomban általában 1-2. És igen, sokszor már egy évre előre le vannak foglalva a kölykök. És számomra az természetes, hogy aki más mondjuk másfél éve vár egy kölyökre előnyt élvez azzal szembe, aki abban a pillanatban jelentkezik.

Törpe kölyök nálam most is van egy eladó, és egy ismerősömnél is vannak kölykök.

Az árról meg konkrétum nélkül annyit tudok csak mondani, hogy egy külfölkdi fedeztetés 500-1000 euró között van, + utiköltség, egy kölyök felnevelésének a fedezési költségen kívüli közvetlen költsége minimum 50-70e Ft. Tehát aki azt állítja, hogy 20e -ért eladó a kölyök, joggal feltételezzhük, hogy az a kölyök nem kapott se oltást se semmit, de talán még kaját se... azért kell elvinni már 5 hetesen, mert akkor már etetni kéne...

Tehát arra sajnos fel kell készülni, hogy hobbi minőségű kölyök is 100e Ft körül van egy tenyésztőnél. Mert ennyibe kerül a tenyésztőnek egy kölyök felnevelése.

Hogy ki és hogyan juthat "csúcsminőségű" kölyökhöz, az egy másik kérdés. Meg számomra az is kérdés, hogy ha valaki "csak kedvencnek" szeretné, mint ahogy Ti, akkor miért is kéne csúcsminőségű kölyök.. Ezek a kutyák tényleg nagyon drágák, mivel igazán jó kutya ritkán születik. Általában ezek tényleg továbbtenyésztésre szánt kölykök. És ennek érelmében az áruk is más, mint egy hobbi minőségű kölyöknek, akinek mondjuk annyi a hibája, hogy nem olyan tökéletesen tartja a farkát. :-) Én idén vettem két "csúcsminőségű" kölyköt is, egyiket 1000 másikat 2000 euróért... Csak azért írom le az árat, hogy tudd, a 70e igazán olcsó egy minőségi kölyökért. De még a 150e is....

Lehet, aki nem válaszolt neked, az vagy tényleg nem tenyészt most, vagy nem tervez kölyköt... Nem mindíg kell többre gondolni, mint ami valójában van... Nálam is évi 1 alom születik, és az idén az már megszületett :-D És már nincsenek meg. Aki kölyök most eladó, az egy fedeztetésből származó első választású kölyök.

És pont ezért mondom, hogy aktuálisan is van eladó alom, és hirdetve is  van, mivel én is valahonnan elhoztam ezt a kölyköt, és a többiek még eladóak, meg ő is :-DDD

Tudod... aki keres az talál...

Cicoma Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16081

Nem értem, miért nem egyértelmű, hogy a kutyának, mint bármi másnak ára van. Az ár a minőségtől függ. Ha házat,autót, vagy akár csak ruhát veszünk, mindenki tudja, hogy mennyiért kap jobbat vagy rosszabbat, és a lehetőségeihez mérten vásárol. A kutyánál miért nem így van? Ruhát is lehet venni a kínainál, megfizethető árban, de kevésbé jó minőségben, vagy lehet rendelni pl. a Náraynál, de akkor mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, viszont tuti klassz cuccot kapunk. Mit szólna vajon a Náray, ha valaki odamenne és azt mondaná, szeretnék egy kosztümöt, de csak 5 ezrem van rá? :D

Ráadásul a kutya egy élőlény, legalább 15 évre választjuk, nem értem, miért pont ennél van mindig probléma az árral.

Én már nem tenyésztek, tehát nem azért írtam, mert kiskutyát szeretnék jó pénzért eladni. :) AZ pedig erős túlzás, hogy a tenyésztők nem adnak el kutyát, mert mindet persze nem tudják megtartani maguknak, de megvárják az olyan vevőket, akik értékelik is a munkájukat.

Kutyakozmetikusként látom, milyen sokan vesznek keverék kutyát akiket tkv nélkül fajtatisztának adnak el, persze ők is aranyosak, szerencse ha nem betegek, de akkor tényleg ott a menhely inkább. Ja,hogy ott nincs sűrűn kölyök? Még szerencse. :) 

graphicman2 Creative Commons License 2012.11.08 0 0 16080

Maximálisan megértem a hozzáállásotokat.
Nem most találtuk ki, hogy kutyát szeretnénk. Tulajdonképp régi vágyunk, de nyár eleje óta dolgozunk azon, hogy kertes házba költözzünk. (Természetesen nem a kertben lenen tartva az uszkár, hanem bent, kert lehetőséggel. Mégis más, mint panelházban.) Tehát 1-2 hónapja nézegetjük kitől vásároljunk.  Az igaz, hogy most lenne már aktuális, ezért siettetnénk a dolgot. Viszont nem azt jelenti, hogy mindenáron azonnal kell a kutyus. Inkább azt, jó lenne már végre találni egy konkrét kennelt.
Ma este végre elértem egy régi osztálytársamat, aki állattenyésztő végzettségű (hiszen régen még ilyen szakközép suli is volt), neki más fajtából, de jó nevű kennelje van. Megdöbbentett kissé. Infói szerint a valóban profi tenyésztők nem igen adnak el idegennek kölyköt. Többnyire, egy bizonyos  körön belül értékesítik a kutyákat. Hiszen évente 1- 2 alom születik egy-egy tenyésztőnél. Ráadásul sok fajta csak 2-4 kiskutyát szül. Ennek a néhány kölyöknek hamar meglesz a leendő gazdája, hiszen egyesek hónapokat, éveket várnak rájuk. Többnyire másik tenyésztő vásárolja meg. (a szakmai részébe nem mélyedek most belem, de erről is mesélt) Az utca embere, főleg, ha nem is ismeri még a fajtát, esélytelen, hogy kimagaslóan jó minőségű kiskutyához jusson.
És itt jön képbe, amit írtam. Nem reagálnak a tenyésztők a megkereséseimre, vagy nem is él már a fellelhető elérhetőségük, ill. leráznak olyan szöveggel, hogy nem várható a közeljövőben eladó kölyök, vagy már nem foglalkozik tenyésztéssel, stb.
Mivel bejáratott kutyás körökben értékesítik a szaporulatukat, nem érdekük, hogy interneten keresztül elérhetőek legyenek, nem adnak fel hirdetést ... :-(
Tehát kérdem én! Miért akkora a szájuk a tenyésztőknek, ha ők is nagyban hozzájárulnak a feketepiac létezéséhez, a szaporítók, szaporodásához???

/Megjegyzem, tenyésztő ismerősöm is javasolta, a fajtamentési lehetőséget. Azaz fogadjuk örökbe öreg uszkárt, menhelyről, fajtamentőktől. De mi kölyök kutyát szeretnénk... /

Lassan kezdünk nejemmel belefáradni ebbe az egészbe. Megeshet, leteszünk szándékunkról. :-( Azért választanánk az uszkárt, mert nejem allergiás és csak ezt a fajtát bírja. Én már rég hazahoztam volna egy vidéki saroktelki szaporítótól egy németjuhászt vagy egyéb kutyát. Nekem mindig is volt kutyám. Keveréktől a fajkutyáig, még igazán komoly pedigrével rendelkezők is. Egyiket jobban szerettük, mint a másikat. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyen gond lesz majd egyszer kutyát vásárolnunk!

Előzmény: panfran (16078)
Fiole Creative Commons License 2012.11.07 0 0 16079

Egy dologgal egészíteném még ki, hogy nem mellesleg egyáltalán nem biztos, hogy valóban azt adnak el neki amit kér. Pont egy hónapja írt valaki egy másik fórumra, hogy az uszkárnak vett kiskutyája egyre kevésbé hasonlít a fajtára ahogy nő... Nem egyedi eset, és ez az apróság eltörpül a sok betegséggel szemben amit sanszosan megnyerünk a kiskutyával együtt. 

Kutyát venni nem sos dolog. Lehet gyűjteni rá, rendesen körbejárni a témát, megkeresni a megfelelő Tenyésztőt aki megérdemelten kéri el azt az árat a kiskutyáért. 

panfran Creative Commons License 2012.11.07 0 0 16078

10-20-30-40 ezer forint ... már ez sem kevés pénz? Tudod pont az a baj, hogy ez a pénz már semmit nem ér. Mit tudsz kifizetni ekkora összegből? És ha ezek után egy szaporítótól veszel kutyát, ekkora összegért, akkor arra is számíthatsz, hogy a leendő kiskutyád tuti nem kapta meg a szükséges oltásokat, féregtelenítést, orvosi vizsgálatot, táplálást... Sok esetben az ilyen áron eladott kölykökkel folyamatosn egészségügyi problémák vannak, aminek "köszönhetően" többet ki fogsz fizetni az orvosi költségekre, mintha egy rendes tenyésztőtől vettél volna kölyköt, hidd el...

Kérlek, gondold át ezt az egészet. Maximálisan megértem, hogy manapság egyre nagyobb boldogulni, de nem az a megoldás, amit írsz. Ez a felfogás rettentő rossz hatással van a fajtára...

Legyél kedves átgondolni, hogy mennyibe is kerülhet egy alom felnevelése, ha azt becsülettel csináljuk és nem spórulunk a kutyák szakszerű táplálásán, orvosi teendőkön, egészégügyi szűrővizsgálatokon.

MIÉRT várnád el, hogy egy tenyésztő saját önköltségére adjon el neked kutyát?

Nem akarlak kioktatni, csak szeretném, ha megértenéd a miérteket.

Ha pedig anyagilag nem álltok úgy, hogy nagyobb összeget kiadjatok egy kiskutyáért, akkor próbálj örökbe fogadni egy árva uszkárt. Ezzel tényleg életet mentenél... Ha szaporítótól veszel kutyát, akkor őt csak további alomgyártásra ösztönzöd... Tehát a hozzá nem értő, állatokat kihasználó, csak a szemük előtt lebegő pénzért tevékenykedő embereket támogatnád.

Előzmény: graphicman2 (16077)
graphicman2 Creative Commons License 2012.11.07 0 0 16077

Köszi! Nagyjából ezeket találtam én is. Többségük nem reagált megkeresésemre :-( /eddig/ Volt akinél sem e-mail cím, sem telefonszám nem él már. :-(
A felsoroltak között van több olyan is, akiket nem is lehet megtalálni neten. Nincs weblapjuk, sem hirdetésük, tehát nincs elérhetőségük. :-(
Aki  válaszolt, akit elértem, olyan fellegekben járó árakat mondott, hogy majd lefordúltam a székről. :-[ (70-180 ezer) 
Átlag emberek családi kedvencének nem ilyen költségű kutya kell. Most már értem, miért tudnak működni a szaporítók. 10-20-30-40 ezerért hirdetnek kiskutyákat. De az megfizetető áron van, pedig már az sem kevés pénz.
Teljes mértékben egyetértek, hogy minőségi kennelből kell (kellene) vásárolni, de...

Ha nem tudunk reális áron venni valódi tenyésztőtől, akkor marad a hirdetés utján szaporítótól. Majd úgy fogom fel, megmentettünk egy kiskutyát egy szaporító karmaitól. Mintha menhelyről hoztuk volna haza. (annyi különbséggel, hogy mi pénzt adtunk a "kiszabadításáért".

Előzmény: Maxocska (16076)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!