Keresés

Részletes keresés

Komondortanya Creative Commons License 2010.09.08 0 0 3317
Pedig a motorozás igen jót tud tenni a motoros lelkének...bármilyen is az idő...Tegnap nekem megfordult a fejemben, hogy ellopom a kulcsot a páromtól... :):):)

Ha netán nem stimmelne a barázda a sajton, vagy esetleg rücskös lenne, szívesen elfogyasztom én :):):) Akármilyen sajtocskáról is legyen szó. Nekem már úgysem lesz egy darabig...
Előzmény: Szilibetyár (3316)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.09.08 0 0 3316
Simika Heeee he én itthon vok és jól haladok a gyógyulás felé Remélem te is hasonlóan vagy és nem a motorozáson vagy azt hagy meg aa nyárra addig csak erősödj meg AZT TELJES GÁZZAL BELEÉ AZ ÉLET NAGY FERGETÉBE
Szilibetyár Creative Commons License 2010.09.08 0 0 3315
Sziasztok ha nem tetszik a minta a pelusnál akkor használj sima térd nejlon harisnya én eddig azt használtam és nem panaszkodott .hehehe Nos az viszont az nem mindenkinek lehet a nagymama spájzából ilyen flancos likacsos pekece vagy láboskája.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.08 0 0 3314
Én régi vászonpelenkát mindig teszek a sajtformázásnál a formába, nehogy rücskök, egyenetlenségek legyenek a sajt felszínén. Amúgy meg ilyen régi lyukas zománcozott edényben szoktam a nagyobb gyúrt (fűszeres) sajtokat, rá meg, miután ráhajtottam a pelenka maradékét, egy egyszerű kis lábos megy, jópofa forma lesz. :)

Forma


A "sajtforma"



Provance-os sajt


A sajt, ez éppen egy ötödikei provance fűszerkeverékes

Előzmény: Törölt nick (3312)
RontóPál Creative Commons License 2010.09.08 0 0 3313
E 7végén lesz a kísérlet elindítva, halogattam...
Előzmény: Törölt nick (3312)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.08 0 0 3312
Én a kisebbeket kilyuggatott margarinos dobozban,a nagyokat nagylyukú szűrőben. Ha nem dolgozom ki eléggé az alvadékot,vagy túrót,krémsajtot csinálok akkor beleteszek a szűrőbe egy gézlepedőt félbehajtva.(gyógyszertár,100ft)
mi a helyzet a borban pácolt sajtoddal? Letelt már az ideje? Nagyon izgatja a fantáziámat! :-)))
Előzmény: RontóPál (3311)
RontóPál Creative Commons License 2010.09.08 0 0 3311
Szervusztok!

Megpróbáltam, hogy egy nemes penészes sajtot feloldva - úgy 10 dkg-ot - hozzáadtam az alvadékhoz, és kb. 20-22 fokon hagyom érlelődni, az illata nagyon ígéretes!:-)

Miben formázzátok a sajtot, nekem ez a "legnagyobb" gondom.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.07 0 0 3310
Nos, azt hiszem, az élőflórás joghurt nem alkalmas sajtkészítő kultúrának. Legalábbis akárhogy próbálom, szivacssajtom lesz vele. Rendes joghurttal lazán készíthettem még két óra állás után is, most még a teljesen frissből lesz a legjobb, de az is elég lukas. Tegnap volt egy olyan, ami szabályos szivacs volt, több lyukkal, mint sajttal. Ma natúr joghurt készül...
rosie78 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 3309
Hűűű..én nem dumálok bele ígérem..DDDDD...Látom nincs nálad kec mec..DDDDDD
faqkac Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3308
"Az előzőekhez csatlakozva: aki ért hozzá csinálja,aki meg nem ért hozzá,az beledumál. "

Vagy tanítja!!!! :-(((
Előzmény: Törölt nick (3306)
genziana Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3305
Olyan aranyosak vagytok, hogy az embert próbáljátok felvidítani!

Nekem ez délután sikerült, talán kárpótlásul a délelőtti kellemetlenségért, akkorákat kuncorásztam...
Képzeljétek:
Mondom bemegyek időbe a gyerekért az iskolába, mert 5 órakor kezdődik a zeneiskolai évnyitó, és addig még át kéne öltözni, meg megetetni a csajokat, meg hasonlók. Leállítom az autót berohanok a gyerekért, így is 4 előtt 10 perccel jött ki az osztályból, szóval rohanunk az autóhoz, beülünk elfordítom a kulcsot... semmi.... még egyszer.. ismét semmi.... felnyitom a motorháztetőt, dehát ott annyi dolog van, inkább lecsuktam. Megint próbálom semmi.... Na mondom telefon az uramnak, hogy hamar gyorsan jöjjön, mert az autó meg se nyikkanik. 16óra 27 perckor már ott is volt, beül, elfordítja a kulcsot és.... pöccre indult neki a kis suzukink. Hát már ezen is szétröhögtem magam, aztán mondom, mivel már úgyse érnénk vissza az évnyitóra, legalább menjünk be és írassuk fel, hogy mikor lesznek az órák.
Kiszállunk, az autó nem központi záras, lenyomtam minden ajtónyitó gombot, ajtó becsap, keresem a kulcsot sehol, bent van a lezárt autóba...... Hát én ezen úgy elkezdtem röhögni, hogy majdnem megfulladtam. A férjem azt mondta egy nagy nő betű vagyok....:-)))))))))))))))
Nagy nehezen kézzel (tenyérrel) le tudta annyira húzni az ablakot, hogy be tudott nyúlni, felhúzni az ajtónyitó gombot, így meg lett a kulcsom is. A gyerek meg egyfolytában azon nyúzza az apját, hogy mutassa meg hogyan is lehet, így feltörni egy kocsit.....
faqkac Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3304
Ezeknek az ubanfan faxoknak, meg kell mondani, hogy menjenek el 1élménykombinátba és ott magyarázzák el, hogy mit, hogyan kell csinálni, meg ott szabjanak árakat.

Off
A jó múltkor égerfa ajtókat csináltam 1kedves anitpatikus újgazdagnak. Bejön a műhelybe az urasági cseléje, (sofőr) és a fülébe dorombolja a főnökének, hogy bizony ő ez nem fizetné ki, mert 3mad osztályú fenyő hulladékból van és ráadásul több darabból rakták össze! Ő nem tudta, hogy én ki vagyok, ott álltam mellette és mindent hallottam!
Na mondom.
-Figyelj ide kispajtás én nem tudok neked 5letet adni a seggnyaláshoz, mert ahhoz te értesz! Viszont kapsz tőlem valamit. Jó?? Aszondja.
-Igen. Mire gondoltam?
-Hát mondjuk, úgy 30 másodpercre.........
???
-Hogy eltűnj, vagy keresztül tolom rajtad a colos vésőt!
Az újgazdag, még volt nálam néhány*, de a parádés kocsist, nem láttam több*! :-)
On

Igencsak szeretem, amikor hozzá nemértők szakmai tanácsokat adnak!!! Legyen bármiről is szó!!
Komondortanya Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3303
Rengeteg önjelölt szakember van ebben az országban....
A múltkor mondja a szomszédom, hogy a kecskéket kössük nyugodtan át hozzá. Kérdem tőle, hogy kössem? Mindet? A napra? Mert ha a fájához, akkor annak hamarabb vége, mint a fűnek...Csodálkozik. Hát nagy a fű...Jah, mondom a kecske felfelé legel, a juh lefelé. Csak néz. Hát ezt nem hiszi el...(soha nem volt jószága)
Két hét múlva a másik szomszéd venne tőlem tyúkot. Az olcsó, szerencsétlen kitojt fajtából. (csak továbbadom őket, nem én "tenyésztem") Mert annak jó az ára. De meglátja a sajátjaimat futkorászni. Neki az kell inkább. Mondom jó. Azon kívül, hogy nem eladó, 5000 Ft db-ja. Kérdőjel az arcán. Mondom biodinamikus gazdálkodást folytatunk, ezek soha mérget még hírből se láttak...
Ezt a szót is el kellett magyaráznom. De legalább elfogadta.
Nem vagyunk egyformák. :):):)
Az enyémeket is kéne már körmölni...jaj...
Előzmény: Törölt nick (3302)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3302
No hát igen, néha meggyűlik az emberekkel a baja annak, aki kecskét tart... Nekünk az egyik kecske elvetélt a télen, és vagy 3 hónappal később ellett emiatt. Most választottuk a gidájától, mert az meg kezd már bakosodni. Ternészetesen nagy a sivalkodás, mint minden választáskor - de a szomszédok fölháborodtak. Hogy lehet ilyet, mi van akkor, ha vendég jön. Meg a szöveg, hogy ő ugyan nem paraszt, de abban biztos, hogy ezt nem így kell csinálni. (Értette ez alatt azt is, hogy délelőtt 10-kor fejünk, és nem hajnalban. Hiába magyarázom neki, hogy azért, mert a kistestvéreim délután jönnek haza, és ők legeltetnek, ezért eltoljuk a nap második felébe a 7-8 órás legeltetést, és aztán késő este fejünk.) És akkor még a végén hozzáteszi, hogy láttam-e a bakom körmét, miért nem vágom már le... (Fél éve körmöltem. Nem egyszerű művelet amúgy sem.) Amúgy is, mi köze hozzá, nem? Meg hogy a szarvatlan bak állítólag nem olyan büdös - de hiszen a szarvas alpesi sem, míg egy szarvatlan parlagit anno 70 méterről is jól éreztünk. :| Nagyon értenek hozzá...
Előzmény: Komondortanya (3300)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3301
Tény, hogy nomrális esetben még majdnem annyi tejnek kellene lennie, mint nyáron, de hát akkor is illene megérteni, hogy ha nincs tej, akkor nincs. Vagy mit gondol, miért másért nem adnál el neki, szeszélyből? :D
Előzmény: genziana (3299)
Komondortanya Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3300
Drága Genziana!
Közhely, de nem tudok jobbat mondani: ne foglalkozz az elmeroggyantakkal.
Soha életében még csak egy könyv sem volt a kezében a kecskékről, fogalma sincs mi fán terem, de a végtermék, na az kéne, sőt, követeli.
Nekem is volt ilyenem, most 2 hete, hogy miért nem adok tejet a babájának. Há me mondom nekem kell, mingyá szülök, és nem keményedik a hasam ha eleget iszom belőle. Annyi meg nincs, hogy másnak is jusson.
Szemét voltam. Lesz..m. Mondtam neki, vegyen egy fejőset, ha annyira kell a babájának. Legeltesse, fejje, gondozza. Ugyanakkora kertje van, mint nekem. Elférne. Ez a minimum, amit megtehet a gyermekéért. Nem igaz? (mellékesen a tej ára is sok volt neki...)
Azóta nagyon szeret :):):)
Tudom, hogy rosszul esik. Mert Te tisztességes vagy. Vele meg ne foglalkozz...vegyen a piacon kecsketejet, készítse el... Legyen az ő gondja.
Előzmény: genziana (3299)
genziana Creative Commons License 2010.09.06 0 0 3299
Esküszöm, hogy kiakadok az embereken....
Szoktam vinni egy hölgynek sajtot, mondja, hogy kellene most is, mert hazajönnek a lányáék Új-Zélandról. Mondom, hogy nem tudok adni, alig van valami kis tejem, ami van azt meg megisszuk mi.
Hogyan lehetek ilyen szemét, hogy neki nem adok sajtot, meg ő azt nem hiszi el, hogy nincs tej.
Mondom neki, hogy a kecskék a laktáció végén vannak, és ezek az állatok nem egész évben adnak tejet, most nincs annyim, amivel sajtot tudnék csinálni. Majd jövőre újra lesz.
Jövőre már nem kell a sajt magától- volt a válasz- ez nem üzletpolitika amit maguk folytatnak.
Milyen üzletpolitika?- kérdem én. Na, hagyjon engem békén....

Miért, miért?
Istenem, olyan rosszul esett ez nekem, hogy megint csak bőgök itthon.....:(((((
Szilibetyár Creative Commons License 2010.09.05 0 0 3298
ujjjj rádió halgassátok meg !!!!!!http://www.lodiradio.eu/
rosie78 Creative Commons License 2010.09.05 0 0 3297
huhh..ez brutál..nekem a 8 gidából 1 lett ilyen...nálunk étvágytalanság nem volt hanem 2napig lázas volt, beduzzadtak sorba az izületek és leesett a lábáról....3hónapig forgattam tornáztatttam és lassan rendbejött...de a homeopátiától a gyógyszereskezelésen át a ráolvasás Prana nadi tól kezdve mindent kipróbáltam.....aztán egyzser csak relkezdett javulni és szépen rendbejött......felállt és megette a barka fámat a szarházi..
Előzmény: Törölt nick (3295)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.05 0 0 3296
A biztonság kedvéért ki kellene cserélni a kifutó talaját 20 cm mélyem és a szilárd részeket, az ólt végigpermetezni fertőtlenítő oldattal, amit ált. a baromfiakhoz használnak. Azért a 90 % az már komoly, oda kell rá figyelni. Egyikből sem küldtetek laborba mintát (levágott fejet) kivizsgáltatni?
Előzmény: Törölt nick (3295)
rosie78 Creative Commons License 2010.09.05 0 0 3294
adass nekik antibiotikumot a dokival, plussz kalciumot injekcióban és csinálj a teheneknek való calciumból egy kúrát.....az én gidám igaz hogy nagyon sokára de meggyógyult...
Előzmény: genziana (3293)
genziana Creative Commons License 2010.09.05 0 0 3293
Istenem de szép ez a sajt!
Azért majd légyszi, írd le, hogy hogyan csináltad, és hogy milyen kultúrát használtál!

Igaz, hogy csak jövőre lesz belőle valami, de addig is álmodozhatok róla.



Két gidám nem tud lábra állni....
Előzmény: rosie78 (3289)
Komondortanya Creative Commons License 2010.09.04 0 0 3292
Nem lelem a könyvekben...így maradt a net.

http://www.sajtkeszites.hu/hir/2008/07/10/parenyica-keszitese

De ez nagyon hasonlatos Simikáéhoz. :):)
Előzmény: becko8 (3287)
rosie78 Creative Commons License 2010.09.04 0 0 3289

Sziasztok!

 

TV.....az a doboz amiben alakok mozognak és hang is jön ki belőle???....DDDD...

 

nyah beszámolok a camembert kisérletről...nos...hát a technológiám még igen sorjás van mit egyengetni rajta....az érést nem igen bírtam kivárni, megszeltem ...és háááát ...jóóóóóóóó..DDD

nos ezt sikerült összeeszkábálni:

 

 

 

 

genziana Creative Commons License 2010.09.04 0 0 3288
Ha jól tudom, bár én csak babacipőben járok, akkor az hasonló a parenyicához.
Annyit tudok, hogy jól el kell találni az alapsajtot, és a meleg vízzel kell megdolgozni azt is. Én valamivel több, mint három hónapja csinálok oltós sajtot, de nem mertem még bevállalni, ezt a parenyicát. Azt mondják kecskéből nehéz, tehénből könnyebb... erről nyilatkozni nem tudok..
Próbálkozz, és olvass vissza, vagy írd be itt a keresőbe, hogy parenyica , és dob ki hsz- at, olvasd el..
Sok sikert, és ha meg tudod csinálni, várjuk az ujjongó hsz-t...
Előzmény: becko8 (3287)
becko8 Creative Commons License 2010.09.04 0 0 3287
Az nem lenne rossz... várom az eredményeket, s előre is köszönöm!
Előzmény: Komondortanya (3285)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.09.04 0 0 3286
ÓKÉÉÉÉÉÉÉÉÉ Hiawata is engedélyt kap fórumozni .XDXDXDXDXDXDXD Igen köszi kicsit jobban vok mint látom teis bár nekem az is baj hogy nem tudok elülni a seggemen és azt se tudom nézni hogy akármit megakarok emelni nem tudom mert rosszul leszek és fulladok .Húúúúúúúúú ettől elszáll az agyam és rosszabb vok mint egy szülő nőőőőős Na majd lesz jobb is talán vagy mi nem? A Csaj itthon jól vizsgázott és nem adott el semmit .Ez a kezdők szerencséje még jó hogy amikor elmagyaráztam a dolgokat figyelt ennek örülök hogy valakinek adtam egy ujj dolgot és megoldotta nem pedig hisztizettt!!!HÚÚÚÚÚÚÚÚÚRÁ HIAWATA SZÉP VOLT!!!!!!És milcsi pusz
Előzmény: Törölt nick (3280)
Komondortanya Creative Commons License 2010.09.04 0 0 3285
Szia!

Keresek valamit Neked, mert még sose csináltam ilyet. De valamelyik könyvben olvastam...bogarászok egy kicsit, hátha meglelem...
Előzmény: becko8 (3273)
Szilibetyár Creative Commons License 2010.09.04 0 0 3284
Ez aranyos hát igen a szerelem csoda egy dolog
Előzmény: Komondortanya (3283)
Komondortanya Creative Commons License 2010.09.04 0 0 3283
Köszi :) De mióta megbabásodtam már elviselhetetlen vagyok.....Igaz, ha napi 2-3 órát alszik az ember, akkor nem is lehet másképp szerintem...és olyan jól jön éjjel a sok okosság a tv-ből :):):)
De még a páromnak nem jutott eszébe, hogy akárhová is küldjön...inkább kint morog, hogy akkor most kukoricát morzsoljon vagy kaszálni menjen, mert egyszerre a kettőt nem tudja :):)
Előzmény: Szilibetyár (3279)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!