Keresés

Részletes keresés

bogyó Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1076
Szerintem nem rossz, valószínüleg az 1kg hús - 1kg hagyma arány túlzó (sok a hagyma), de alapvetően valahogy így van. Nyilván ebből is tájegységenként vannak különböző verziók.

Lehet, hogy tudod, akkor bocs, de ha vörösborral főzül, tilos rossz vinkókat használni, mert nagyon csúnyán el lehet b...ni a kaját vele. Legalább egy olyan 7-800 forintos száraz vörösbor dukál, Villány vagy Szekszárd vidékéről. Én tennék az egészbe még oreganót is, esetleg bazsalikomot.

A tepsis krumplit meg nagyon meg tudja dobni, ha a félig főtt krumplit citromlével lelocsolod, majd úgy sütöd, és mikor kész, kevés morzsolt rozmaringgal beszórod (meg petrezselyemmel, persze). Ez echte krétai mód, ott ettem. Isteni.

Előzmény: ercsibe (1074)
bogyó Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1075
A sztifadót alapvetően marhából, kecskéből, nyúlból, bárányból csinálják - a vöröborhoz nehezen illeszthetőek a fehér húsok. Legfinomabb szerintem bárányból.

Szerintem a sztifádó a burgundi marhahús nevű francia kaja elgörögösítéséből született, kicsit pancsosabbra van csinálva (több paradicsom), nagyobb darab hagymákkal, stb.

Holnapra megnézem jól, szerintem eszembe fog jutni az is, amit csináltam. Nem nagy ördöngösség.

Előzmény: ercsibe (1072)
ercsibe Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1074
ercsibe Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1073
A képen azok a világos izék a tálkában, azok a hagymák? Azon gondolkodám, hogy a hagymát (gyöngyhagyma?) lehet-e helyettesíteni vöröshagymával? Arra meg az én gyomrom készül ki...
:) végül egy újfajta kaja fog születni. Mi a véleményed ezekről a helyettesíthetőségekről?
Előzmény: ercsibe (1072)
ercsibe Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1072
KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!

Nosztalgikus felhanggal megkérdeztem Norbit, ő mire emlékszik, és ő is a Stifado-t mondta. Ennyit a K-betűre emlékszem-ről... :)) Persze nem tudja,hogy mi készül, úgyhogy gyanútlan. Ha utána tudnál nézni otthon, hogy miből lesz a Stifado, megköszönném. Fontos a marhahús?- mondjuk ennek van karakteres íze, az igaz. Pulykamellel nem lehet helyettesíteni? (Nagyon kényeske a husikra)
előre is köszi!
Erika

ja, a husi darabolt volt, meg tényleg vörösboros is, ez kiment a fejemből.

Előzmény: bogyó (1071)
bogyó Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1071
öööö... úgyértem, a stifado az darabolt marhahús, nem gombóc :-)))
Előzmény: bogyó (1070)
bogyó Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1070
Ez on :-)

Amit te ettél, szerintem, az vörösboros marha volt, a neve stifado, abban az esetben, ha NEM ha a hús nem gombóc volt. Ha az volt, az a keftedes.

Mivel stifadot rég csináltam, otthon utána kell néznem. A keftedes általában paradicsom nélküli, de soxor azzal van.

Stifado:

Előzmény: ercsibe (1069)
ercsibe Creative Commons License 2003.12.04 0 0 1069
ha már az off-oknál tartunk:
Bogyó!
Tudom, nem tudod mit ettem a Kréta talin, de nagyon kéne az a recept, tudom, te pörfikt vagy ebben. Nincs rajta az online étlapjukon, de úgy nézet ki, hogy a marhahusi paradicsomos szószban volt egy csomó hagymával, köretnek tepsiskrumpli. Valami K betűs, de most nem jut eszembe, és szombaton olyannal szeretném meglepni Norbit, de a receptjét előbb meg kéne találnom... :( Lécci-lécci-lécci- ha tudsz, segíts!
Bekopiztam a görög konyhába is. Hátha...
THX
Erika
Előzmény: bogyó (1068)
bogyó Creative Commons License 2003.12.02 0 0 1068
off: A osztály, 92. Koncz István ofő.
Előzmény: fokabb (1067)
fokabb Creative Commons License 2003.12.02 0 0 1067
Ez így elég off-tofic, de mégis melyik osztályban?
Előzmény: bogyó (1066)
bogyó Creative Commons License 2003.12.02 0 0 1066
Belefutottam a Krúdys topikba, látom te is ott végeztél (én 92ben) :-)
Előzmény: fokabb (1016)
Vad Creative Commons License 2003.12.01 0 0 1065
egyelőre csak 1024*768 felbontás müxik
Vad Creative Commons License 2003.12.01 0 0 1064
Namármost a képeket kicsit nagyobban és iszonyatos minőségben megtaláljátok itt:
http://kreta.assos.hu/, különös módon a "képek" link alatt.

Küldjetek Ti is, és akkor lesznek jó képek is.

bogyó Creative Commons License 2003.11.30 0 0 1063
Jaja, az elején voltak nagyobb hallgatások, de aztán mindenki belejött :-)
Előzmény: ercsibe (1060)
bogyó Creative Commons License 2003.11.30 0 0 1062
A bal alsó az télleg jó :-)
Előzmény: Vad (1061)
Vad Creative Commons License 2003.11.29 0 0 1061
Mi is!

nagy hirtelen itt vannak a képek, majd lesz nagyobb is, most csak úgy

ercsibe Creative Commons License 2003.11.29 0 0 1060
Nem tudom kinek milyen volt, mi jól éreztük magunkat...
sziasztok
szalapala Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1059
Na, akkor én is ketten megyek.
Rakit nem viszek, sajnos, csak tánccipőt:)
Vad Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1058
Igen, de az 1042-ben változás volt.
Előzmény: ercsibe (1056)
ercsibe Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1057
Írtam a korábbi listán szereplőknek, illetve még pár ide is író-nem író (de "Kréta-fan") emberkének.
de most már lövöm a pizsit, mert nem akarok este bealudni...
pá.

ercsibe Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1056
meg Norbaja is igent mondott az 1029. (?) hozzászólásában
Előzmény: ercsibe (1055)
ercsibe Creative Commons License 2003.11.28 0 0 1055
jaja, megyünk, csak éppen néztem a bazi nagy görög lagzit... :) nem bírok leválni arról az országról...:(

Ott leszünk. És mi van a többiekkel?

Küldök mailt nekik.
erika

Előzmény: szalapala (1054)
szalapala Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1054
ercsibe is mintha igent mondott volna. Vagy rosszul olvastam?
Előzmény: Vad (1053)
Vad Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1053
naszóval, akkor szalapala és marcipánnyuszi onlájn eddig, meg bogyó, meg vad

többiek is jönnek?

fényképpel, videomagnóval stb., és úgy tűnik szirtakizunk is

marcipannyuszi Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1052
És nehogy reggel 8-kor gyertek!
;-)
Előzmény: bogyó (1051)
bogyó Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1051
Fakk, lenyelte a formázást...
Előzmény: bogyó (1050)
bogyó Creative Commons License 2003.11.27 0 0 1050

















Pénteken,
2003 július november 27.-én 8:15-kor


Kréta-topik
találkozó



Helyszín: Taverna Andreas Dionysos,
1056 Budapest V. Belgrád rakpart 16.















Ne felejtsétek el a fényképeket...




bogyó Creative Commons License 2003.11.26 0 0 1049
Hoppá :-)

Szerintem tudunk majd beszélgetni, fél 11-ig szinte biztosan.

Előzmény: ercsibe (1048)
ercsibe Creative Commons License 2003.11.26 0 0 1048
Király.
Fogunk tudni dumálni a zene mellett is? De lehet, hogy csak én jártam anno túl hangos helyekre...
Ejnye lányom, mindig csak az a hülye metál...
Előzmény: bogyó (1047)
bogyó Creative Commons License 2003.11.26 0 0 1047
Naszóval: 10:30-ig lehet normálisan kajálni, utánna átszerveznek, belépőt szednek (600 pengő) és kezdetét veszi egy un. görög est, élőzenével, parasztvakítással, tányértöréssel és tánctanítással (gyk.: görög táncház). Ezek után is lehet maradni, kajálni, a fenti feltételekkel.

Szóval lefoglaltam egy nagy asztalt 12 főre, 8-8:15re, péntek reggelig lehet pontosítani a számot, de alapvetően szerintem nem leszünk sokkal többen. A jelszó: "Zagyva névre volt asztal foglalva" (nem vicc, ez a nevem :-)

Ez így jó?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!