Keresés

Részletes keresés

entüd rojab Creative Commons License 2017.09.03 0 0 7036

Elnézést, de én sehol nem mondtam azt, hogy a német utazási irodák adják a legkedvezőbb árakat, csak azt, a kis magyar irodák felejtősek. Illetve azt, hogy a magyar iroda 27%-os ÁFA-val dolgozik, a német meg 19%-kal, tehát a magyar iroda azonos ár mellett vagy 8%-kal kisebb haszonért dolgozik, vagy 8%-kal alacsonyabb szintű szolgáltatást rendel meg.

Előzmény: Spanyolnátha (7035)
Spanyolnátha Creative Commons License 2017.09.03 0 0 7035

Azért google-fordítóból befizetni 2-3 millió ft-ot egy utazásra, elég meredek dolog. Végül is, aki szereti az izgalmakat... :)

Néztem több, német nyelvű oldalt, amit itt ajánlottak, egyáltalán nem olcsóbbak,mint mondjuk a magyar tui vagy a többi, erre szakosodott utazási iroda. 

Előzmény: entüd rojab (7034)
entüd rojab Creative Commons License 2017.09.03 0 0 7034

A google-fordító korában bármilyen nyelvű szöveg megérthető....

A magnama-zásról a spanyolok szoktatják le a helyieket, főleg az idegenforgalomban. Amúgy rendkívül szorgalmasak, a tomáró-manyama akkor jön, ha valamit nem tudnak valamiért megoldani.

Előzmény: 300C (7033)
300C Creative Commons License 2017.09.03 0 0 7033

Ha tudsz németül.

A német utazási oldalakkal, vagy applikációkkal az a baj, hogy németül van, ami manapság már hülyeség.

Pl. a tripadvisor többnyelvű, német is.

Másrészt bizonyos kor felett a németek kis része beszél angolul, így ők kiestek az angolul véleményt adók köréből, csakúgy, mint pl. a franciák nagy része, akik nem tudnak, vagy büszkén nem akarnak megszólalni más nyelven. Ő bajuk.

Ez nem azt jelenti, hogy nem viszik bármelyiket oda, a legtöbb szállodát megtalálod a német utazási irodák nagy részénél, vagy egyik évben kedvezőbb feltételekkel az egyiknél, a következőben a másiknál, leginkább üzleti okból.

A szállodák túlnyomó részére német cégek adják a legjobb ajánlatot.

A "Be Live Collection akármelyik"ről nézhetsz valami.com-on véleményeket, túl sok franciát nem fogsz találni, miközben az ott nyaralók fele francia.

Sztem a véleményt adók statisztikai elemzéséből nem lehet levonni semmit.

Abban nyilván igazad van, hogy szűrni kell. Vannak önajnározó (ingyen reklám) és vannak szándékosan lehúzó (konkurencia) hozzászólások. Az különösen jó, amikor a szálloda válaszol önmagának :)

A besorolásoknál azért figyelj, mert sokan -a németek is- azért húznak le egy szállodát, mert pl. hosszú volt (a hozzászólás szerint 3 óra) a transzfer, kicsi volt 4 főre a szoba, stb., mely adatok fel vannak tüntetve mindenhol, csak nem olvasta el a tisztelt utas.

(Amikor először voltam -2000. december- 6! óra volt a transzfer Puerto Plata-ból Las Terrenas-ig. Tudtuk, bevállaltuk, persze nem esett jól, de a csoda amit ott kap az ember mindent megér.)

Másrészt senki ne várja el a Karib tengeren, illetve bárhol az egyenlítői övezetben, hogy minden úgy fog menni mint pl. Németországban. Semmi nem lesz úgy, pont ez benne a szép és vonzó.

Magnana..., ami a nem soká, holnap, majd, soha idővonalon bármit jelenthet, viszont nagyon kedvesen, segítőkészen, és mosolygósan használják. Fogadjuk el őket úgy, ahogy vannak.

 

 

 

 

Előzmény: entüd rojab (7032)
entüd rojab Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7032

A holidaycheck.de-vel jobban jársz, ha aktuális és pontos képet akarsz kapni egy adott szállodáról.

Az mindig eleve gyanús, ha nincs vagy nagyon kevés értékelés van a németektől, mert akkor oda valamiért nem viszik őket.

A másik, hogy a németek mindent alaposan dokumentálnak, főleg a hibákat. Ugyanis az utazási iroda komoly pénzeket kénytelen visszafizetni, ha az utasuk nem azt kapta az úton, amit ajánlottak vagy ígértek (emiatt mindig megnézem az adott szállodát, hogy a német oldalon milyen besorolással és milyen szolgáltatással kínálja a szállodát, mert ott nem mernek kamuzni).

A tripadvisor-ral az a bajom, hogy rengeteg a manipulatív feldícsérés, főleg az arab szállodáknál. Sok olyan, azonos helyesírási hibákat tartalmazó hozzászólás van (amiből sejthető, hogy ugyanaz a személy írta őket), ahol minden tökéletes, a személyzet kedves, kifogástalan az ellátás, jövőre is ide fog jönni stb. Közben meg a többi értékelő nem győzi fikázni meg szidni a szállodát, hogy mennyire becsapták őket, meg nem azt kapták, ami le volt írva.

Előzmény: Spanyolnátha (7020)
drnagyreka Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7031

Sziasztok! 

 

Van információtok az alábbi szállodáról? 

 

Grand Bahia Principe BavaroResort

 

Köszönöm előre is! 

angel55 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7030

Akkor együtt leszünk majd, én is Ági vagyok, valahogy keressük meg egymást! Valami különös ismertetőjegy? Vagy csak figyeljük a magyar szót?

Előzmény: Ágnes 820915 (7028)
Szyszyyy Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7029

Sziasztok . Esetleg valaki szeptember 20.n repul barcelonabol? :-)

Ágnes 820915 Creative Commons License 2017.09.02 0 1 7028

Szia Angel!

 

Mi is 1 hét múlva indulunk Bécs Köln Punta Cana útvonalon, az Ifa szállodába!

Előzmény: angel55 (7023)
300C Creative Commons License 2017.09.02 -1 0 7027

Persze, a nemzetek és az emberek is különbözőek.

Sokan sok különböző okból járnak a Karib tengerre, vagy annak közvetlen környezetére, mint ahogy pl. Ázsiába is.

A "kritikusabbakról" annyit, hogy otthon simán -finoman fogalmazva- csendben marad hasonló minőségű és többszörösébe kerülő ellátás mellett, mindazt pl. pálmafa nélkül.

Szerinte itt (vagy nálunk, vagy bárhol kivéve otthon) lehet. Persze.

Mondjuk a zizegős bemcsis, mercijelvényes, aranyláncos is cuki.

Azokat is különösen szeretem, akik már a transzferbuszon is papírzacskóból szívogatják a reptéren beszerzett rumot, de megértem, mert mindennel együtt sincs annyi, mintha otthon 2 hétig azt csinálnák.

Őket legalább megértem miért mennek, azokat nem nagyon, akik ki sem dugják az orrukat a szállodából és abban a hitben élnek, hogy voltak ebben, meg abban az országban. Frászt.

Pl. Punta Cana-nak semmi köze az igazi Dominikához, az nem ott van.

Olcsóbb szálloda: Dominikán nem hiszek benne -egyes extrém kivételtől eltekintve- az út a legnagyobb része a teljes összegnek, egy normális magyar szállodába nem tudsz eljutni annyiért, amennyiért Dominikán bőven elvagy. Pl. Mauritiuson OK lenne.

Nekem csak a szálloda elhelyezkedése, és az ár-minőség mutató számít. Kis utánjárással ez viszonylag pontosan kideríthető.

Az ágyneműhuzattal kapcsolatban: otthon is használja ? :)

Az egyenlítő környezetében mindegy hova mész, szinte ugyanazt kapod. Azt az életstílust egy az ú.n. fejlett világból származó egyszerűen nem érti, semmilyen szempontból. Sajnos próbáljuk is elrontani őket, ebben nagy segítségünkre van a pénz. Ami nekik nincs és nem is volt, anélkül is jóval boldogabbak (azért a kommunizmus negatív hatása erősen érződik Kubában), mint általában mi.

Egy szállodán sajnos nagyot tud változtatni pl. a főszezon kezdetének az eljövetele (volt ilyenben részem egy 2 hetes, az átmenetet érintő ottlét alatt), vagy akár egy tulajdonosváltozás is (mint nálunk: a minőség maradt, csak sokkal többe kerülnek most Lőrinc szállodái, mint amikor a piramisjátékos tulajdonolta), illetve másik variáció romlik az ellátás, marad az ár.

Ez is le tud húzni egy szállodát, érthető okokból.

 

 

Előzmény: Spanyolnátha (7026)
Spanyolnátha Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7026

Teljes mértékben egyetértek. :)

Én l. olyanokra gondoltam, hogy egy olcsóbb szállodába eleve az alacsonyabb igényekkel rendelkező emberek utaznak, nyilván ennek megfelelően elégedettebbek, még az olcsóbb szálloda alacsonyabb színvonalú szolgáltatásával is (persze a full-full hotelek kivételek). Vagy, hogy egy kifejezetten jó ár-érték arányú szálloda vonzza az embereket, sokan mennek, mert magas értékeléseket kap, aztán ezek a magasabb igényű emberek persze le is pontozzák, és persze a nagyszámú vendégből mindig több lesz az ágyneműhuzatot UV (!) lámpával világítva fényképezgető tag...
Így lesz egy 2 hónappal ezelőtt 2. helyezett szállodából 10-12. helyezett augusztus végére. Vagy az utazóközönség nemzetenkénti összetétele, az sem mindegy ám! Az angol, de főleg az amerikai vendégek sokkal kritikusabbak.

Szóval szerintem egy-egy hotel hullámvasutazása az ilyen értékelő oldalakon törvényszerű, legalábbis véleményem szerint.

De, hogy valami hazai vonatkozású és kifejezetten pozitív dolgot is említsek, ha megnézed bármelyik szálloda értékelését, láthatod, hogy a magyar utasok a legesleg hálásabbak. :D Elég ritkán adnak 5 pontnál kevesebbet, és ez sem véletlen. Úgyhogy én sokszor már csak a magyarok értékeléseit olvasom, elvégre én is az lennék :)

 

Előzmény: 300C (7021)
300C Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7025

Tudod, a helyzet az, hogy sokan azért nem írnak semmit, semmilyen nyilvánosan hozzáférhető helyre, mert nem szeretnék, hogy olyanok is olvassák, akiket senki nem lát szívesen.

Előzmény: angel55 (7023)
Bernadett 1 Creative Commons License 2017.09.02 0 1 7024

De jó,köszönöm,és várom! :-) Nagyon jó nyaralást kívánok nektek!!

Előzmény: angel55 (7023)
angel55 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7023

Bernadett, mi mához egy hétre megyünk és 24-én érünk haza,  és biztosan fogok írni valamiféle értékelést, mert sajnos az ide tévedők az utazásuk után nagy ritkán tisztelik meg a fórum olvasóit személyes és friss véleményekkel :-(

Előzmény: Bernadett 1 (7022)
Bernadett 1 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7022

Én is ott kezdtem az olvasgatást,de kíváncsi lettem volna az itt levők véleményére is:-)

 

300C Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7021

Így van, egyébként annyi az objektivitás, hogy minden vélemény szubjektív :)

Előzmény: Spanyolnátha (7020)
Spanyolnátha Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7020

Én is a Tripadvisort nézem meg először, ha egy szállodára kíváncsi vagyok, mivel élő, naprakész csatorna.

De itt is megfigyelhetők ám bizonyos tendenciák, amik ugyan igazak és helytállóak, de bizony nem mindig adnak objektív (!) képet. Ettől függetlenül, ez az egyetlen használható véleményező oldal.

Előzmény: 300C (7019)
300C Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7019
Előzmény: Bernadett 1 (7017)
Laci v Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7018

Olvass vissza pár oldalt!

Bernadett 1 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 7017

Sziasztok! Októberben megyünk az Ifa Villas-ba,kíváncsi vagyok a véleményetekre,hasznos tanácsokra a szállodáról! Köszi :-)

 

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.01 0 0 7010

Melyik hotelbe mentek?

Előzmény: szuszk (7007)
szuszk Creative Commons License 2017.09.01 0 0 7007

Mi is Bécs-Düsseldorf-Punta Cana vonalon megyünk októberben :)

Előzmény: Törölt nick (7000)
zsergel Creative Commons License 2017.08.31 0 0 7006

Saját szervezésben megyünk, a repjegyeket mi vettük a TUIfly-on. Annyi volt csak írva vásárlásnál hogy (via St.Martin), de semmi más időpont, hogy mire mennyi időnk lenne. Megmondom őszintén kb repjegy vétel után vettük észre ezt a kis zárójeles infót, de a visszaigazolásban sincs több írva. És egyáltalán nem érünk PC-re órákkal később.
De tegnap megnéztem a TUIfly menetrendeket St.Martin és Punta Canat aznap. Ugynaz a járat szám oda, az indulási idő is, szerintem fél órát leszünk St.Martinon a gépen ülve, míg kicserélődnek az utasok (mert felszállnak aki majd mennek vissza Brüsszelbe via Punta Cana) és utána repül tovább PC-re (majd vissza Brüsszelbe). Vagyis remélem :)

Előzmény: entüd rojab (6999)
trabzonspor Creative Commons License 2017.08.31 0 0 7005

Aranychange Blaha

Előzmény: Szyszyyy (7004)
Szyszyyy Creative Commons License 2017.08.31 0 0 7004

Sziasztok. Hol erdemes penzt bevaltani? (Usdre) ? :-)

Zsobacsi Creative Commons License 2017.08.30 0 0 7003

Szia! Nézdd meg a Sirenis Punta Cana Resort Casino & Aquagames hotelt, van mellette csúszdapark és a szállás árban benne van a belépő is. Szerintem 8 éves gyerek élvezné ezt a részét. Szerintem annyi hátránya van, hogy kicsit kintebb van mint a többi hotel, tehát gyalog nem tudsz bemenni a "központba" de ha a taxi nem akadály akkor ez nem hátrány. Nézz rá a www.alltours.de honlapon, szerintem jobb árat fog kidobni mint az itthoni irodák.

Előzmény: Törölt nick (7000)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.30 0 0 7002

Ó ez jól hangzik :-)

Köszönöm szépen válaszod

Előzmény: entüd rojab (7001)
entüd rojab Creative Commons License 2017.08.30 0 0 7001

Mi közvetlenül a dzsungel mellett voltunk (kb. 25 m), és nem volt semmiféle rovar. A parton meg főleg. Volt pár itthon bagócs vagy bögölyként ismert bogár, naponta kb. 1-2.

A hasmenésről ne félj, a higiéniájukat sok európai ország megirigyelhetné. A jeget hordóbol hozott vízből csinálják, a csapvizet ne idd meg. Ne azért, mert betegséget okoz, hanem aki volt már az USA-ban, az tapasztalta, hogy a nagyobb városok nyilvános kútjait és vízvételezési helyeit annyira agyonklórozzák, hogy gyakorlatilag ihatatlan. Itt is ez van, képtelenség meginni.

Palackos vizet meg annyit kapsz a hotelben, amennyit akarsz, ráadásul a hotelekben a bárokban X+1 féle ital van a nap 20 óróájában.

Amit ajánlok a figyelmedbe, hogy szénsavas ásványvíz nem nagyon van, nem ismerik. A hotelben van, automatából. Boltban ha találsz, akkor SODA a neve. Onnan tudod megállapítani, hogy milyen vízből van valami, hogy minden ivóvízük kissé keserű, még a palackos is. Ha nem kissé kesernyés, akkor óvatosan, azt nem lehet akkor tudni, mi volt a "forrás".

Előzmény: Törölt nick (7000)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.30 0 0 7000

Sziasztok!

Életem első dominikai nyaralására készülődök családommal január elején.

TUI győri irodájánál érdeklődtünk első körben. Bécs - Düsseldorf - Punta Cana járat.

Lenne hozzátok pár kérdésem az elmúlt pár napban sokat olvastam a témáról ahol csak lehetett, főleg google bácsinál :-)

Nem vagyunk nagy világjárók, Balatontól messzebb még sose voltunk :-(

Közel a 40hez úgy döntöttünk itt az ideje már tényleg.

A Memories splash hotelt nézegettük mivel 8éves gyerkőccel mennénk ott van csúszdapark de az értékelések, hát van jó meg nagyon rossz is neten.

Mellette a Royalton punta cana onnan is át lehet menni a csúszdaparkhoz.

Volt már esetleg valaki egyik vagy másikban?

Esetleg melyik másik szálloda ajánlott kategória? Jó lenne ha a csúszdapark mellett lenne.

Kérdéseim:

-a "sand flies" homoki légy kell tőle tartani napközben a tengerparton? Vagy a szúnyogok bogarak stb. ? Mert nézem a képeket gyerkőcök homokoznak mezitláb a parton meg minden... nem tudom hogy van ez, mert néztem olyan videókat is youtubon hogy rendesen nyüzsögnek meg begyulladt testrészek stb...

-a  kajálás be vagyok parázva nehogy összeszedjünk valami hasmenéses akármit ami elrontja az egész nyaralást...

Végül is ez a két dolog amin parázok úgy nagyjából. Mennyire kell komolyan venni ezeket a dolgokat, odafigyelni, megelőzés?...

Ha nem paráznék a rovarok által hordozott betegségektől meg ételmérgezéstől már foglalnám is.

 

Néztem van ez a Gustavo ott Dominikán utazási cége visz ide oda úgy gondoltuk a 9éjszakára mennénk abból két napot rászánni egész napos kirándulásra egyik lenne Saona szigete másik meg a teherautós szafari.

Többi nap pihizni tengerparton meg a csúszdapark :-)

 

Köszönök előre is minden segitő választ :-)

entüd rojab Creative Commons License 2017.08.30 0 0 6999

Minket a visszaútnál akartak ilyenre rábeszélni, hogy Punta Cana-ról menjünk Jamaicába, ott 12 óra múlva lesz az a gép, amivel visszarepülünk Kölnbe, és az mennyire szuper, hogy még Jamaikát is megnézhetjük. Meg még olcsóbb is lenne.

Aztán elkezdtünk kicsit számolgatni és gondolkozni. Elindulunk Punta Cana-ról szombaton este 18:00-kor, 20:00-kor Kingstonban vagyunk. Éjjel nem alszunk, helyette megnézhetjük a finoman szólva sem biztonságos jamaikai fővárost, reggel 8-kor vasárnap továbbindulás. Este 19:00-ra (punta cana-i idő) megérkezel Kölnbe, ott vársz még 4 órát, este 23:00-kor felszáll a géped, ami hajnali 1-kor HÉTFŐN száll le Bécsben. És még haza is kell érned. Gyakorlatilag egymás után két teljes éjszakát kell talpon kibírnod. Remek opció, inkább nem kértük.

Előzmény: zsergel (6998)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!