Nemtom, hogy a Ceednél ez miként van, de ilyen más autóknál is szokott lenni, sőt, egyes márkáknál típushiba (pl. Focus I). Jelenség: a gázpedál érintése nélkül nem indul el a motor a napi első indításnál (utána viszont már mint korábban gázpedál érintése nélkül) - bár a tünetek lehetnek némiképpen eltérőek is. Ok: az alapjárat szabályozó szelep adja meg magát, 2-3000 Ft-os alkatrészről van szó, szervízben cserélik (ugye a Kia esetében garanciálisan:). Persze nem biztos, hogy a Ceed-nél ez a hiba, csak egy tipp volt - a márkaszervízben bizonyára okosabbak:).
Azért fel lehet tornázni 10-re is, téli üzemmódban. Reggel beindítom a kocsit, közben levakarom a jeget a szélvédőről. Aztán kiállok az udvarról (kapu kinyit, kigurul, kiszáll, kapu bezár). Ez legalább 3-4 perc üresjárat. Gurulok vele vagy 2km-t a melóhelyig, ott leállítom az épphogy melegedni kezdett motort. Délután ugyanezt vissza hazafelé. Nekem tavaly télen kicsivel 10 alatt járt. Nyáron viszont 8 alatt van ugyanezen a távon a városi fogyasztás.
Sysnet - ki kell probalni es hasznalni kell. egyetertek veled hasznalni kell.
Egyebkent az autogyartasban nem az auto eladasan el az autogyar hanem a hozza kapcsolodo penzugyi szolgaltatasokon - hitelezes, finaszirozas, flottakezeles.
Az eladott darabszam ott erdekes hogy a gyartas fix koltsge osztodik, illetve az uj gepek amortizacioja, tehat erdemesebb egy auto nyomottabb aron onkoltsegen szinte eladni, mert a gyartas ktg hosszu tavon csokken. en ebben dolgozom evek ota, ezt latom.
Bar a finanszirozas az igazi haszon, a termelesi nyereseg minimalis ezekhez kepest, szinte minden komoly autogyar sajat finanszirozo ceget is alapitott.
MAS: tolatoradarokrol tapasztalat, leiras esetleg fenykeppel engem is erdekelni. SW-m van es nem erzem egyaltalan az a hatuljat...
pillanat alatt megszűnim a legmakacsabb belső pára is , és ami a lényeg, nem azért, mert felmelegíti a szélvédőt, hanem a klímával szárítja, és ez tartósan hatékony, mert nem csapódik le a szélvédő helyett az oldalsó, vagy hátsó ablakokon a víz!
tyőőő 9 lityi egy 1,4 motortól az kemény....nekem ezt anno egy 1,4-es astrával 3 emberrel csomagokkal 150-160 körül sikerült elérnem...a 6 literes fogyi az reális városon kívül....
Fogyasztási adatok az 1,4 EX benzineshez: 500 km megtétele után mért valós (tankolásnál mért) vegyes-fogyasztás, Szolnok-Pécs útvonalon: 6 liter/100 km, 2 személlyel, kevés csomaggal.
Csak városban, vezetési stílustól függetlenül, rövid távolságokon: 9 liter/100 km.
A Belső keringetést nem véletlenül kapcsolja ki, ugyanis a párásodás egyik leggyakoribb oka a belső keringetés aktivvá tétele. Ha elfogadsz egy jó tanácsot akkor kízárólag akkor használd belső keringetésen ha : 1 Gyorsan szeretnél felfűteni, 2 gyorsan szeretnél lehűteni, 3 kellemetlen szagú autó megy elötted. Egyéb esetben mindíg a külső levegőböl dolgozzon. Kevésbé párásodik, nem használodik el a levegő. De ezek csak tanácsok, a te döntésed hogyan használod. Üdv és további szép napot.
Ahogy felénk mondják, az nem bug, hanem feature :) Az a párátlanító funkció, és azért kapcsolja ki a belső keringetést, mert így rögtön száraz levegőt fúj a szélvédőre. És a tapasztalat azt mutatja, baromi hatásos. Fél perc alatt végez a szélvédővel.
Persze tök jó, de van, hogy menet közben párásodik a szélvédő, ilyenkor elég csak felfelé irányítani a levegőt. Ezt nem tudtam az elején, miután megvettem a kocsit, és nyomtam a párátlanítót agyba-főbe. :)
Én meg legtöbbször azt használom, ha hajnalban (párás időben) elindulok. Pár perc alatt iszonyat jól lenyomja az oldalsó ablak külső felén lévő párát. Ezután visszateszem automatára, és fújja, ahova akarja. Engem abszolút nem zavar. Sőt, szerintem ötletes megoldás.
Nekem ugyan nem manuális a klíma, de van egy olyan állítási lehetőség, hogy szélvédőre fújja (emberke felfele nyíllal, akár belső levegő klíma nélkül is), és van az ablak páramentesítő. Mivel ez páramentesítő program, ezért kapcsolja be a klímát (száraz levegő), állítja át friss levegőre, és tekeri fel maxra a befújás erejét. Neked nincs hasonló állítási lehetőséged?
Nekem ugyan automata klímám van, de két lehetőség közül lehet választani. Az egyik simán felfelé irányítja a levegőt, a másik a párátlanító, ami bekapcsolja a klímát és max fordulaton nyomatja a levegőt a szélvédőre. Az elején én is mindig a párátlanítót kapcsoltam be, aztán kézzel vettem vissza a fordulatot. Elég bosszantó volt.
Lehet hogy azon kevesek közé tartozom akinek manuál klimája van de Titeket nem idegesít hogy amikor pl szélvédő fujatást választom azonnal kiszedi a belső levegő kerintegést és nyomja a klimát max ventin?
ezt a funkciót nem lehet kikapcsolni? hogy ne okoskodjon bele?
Énis. Szerencsére, amikor kiküldték a mostani csekket, még nem volt ennyire szarban a forint. Remélem egy hónap múlva visszatér valami normális értékre. Addíg meg kiveszem a lét az eurós bankszámlámról. Aztán ha megint erős lesz a forint, visszarakom. Nehogy már csak szopjak az árfolyamingadozással.
Azt mondjuk nem állítom, hogy rosszul dolgoznak, csak szerintem a XXI. században, az e-mailes megkereséseket sem szabadna figyelmen kívül hagyni. Ebből a szempontból is a KIA Szabó volt a befutó, hiszen ők az első levelem elküldése után 1-2órával válaszoltak. (a sorban következő szerviznek ez 1 hetébe telt)
Az ígért (csak szóban) átadási dátumhoz képest, közel egy hetet elcsúsztak (állítólag nem működött az okmányiroda rendszere), de a legnagyobb sérelmem az volt, hogy nem mondták előre, hogy ne hagyjam a régi kocsimban az EÜ-készletet (a kocsit előbb elvitték, minthogy kézhez kaptam volna az új kulcsait), mert az újhoz nem jár alapból, csak 6ezer forintért. (bár nem értem, hogy lehet így forgalomba engedni) Mikor ezt szóvátettem, csak a vállukat húzogatták. Mindenáron 6ezer forintért akarták adni a saját cégükkel fellogózott kis táskát, így inkább nem kértem. Egyébként az értékesítés gördülékeny és gyors volt. Mire a telefonos beszélgetések után eljutottam hozzájuk, már egy mappa várt a nevemmel és igényeimmel. Végül az 1.4 EX felszereltségből ~600ezer forint kedvezményt adtak.
"sem a szekszárdi, sem a siófoki kereskedés nem válaszolt" Igen,pont ezért kérdeztem.Furcsa a hozzáállásuk...Siófokon voltam,nagyon készségesek voltak első blikkre,végigmutogatták az autót,mehettem is egy SW-vel,de mint tudjuk az ördög a részletekben lakozik...
Én is csodálkoztam ilias üzenetén, mert ahogy tudtam (tapasztaltam) a 0% THM azt jelenti, ugyanannyit fizetsz a végén, mintha azonnal, KP-ben kicsengetnéd. Anno így vásároltam az egyik műszaki áruházban.
A teljes hiteldíjmutató tartalmazza az összes költséget, ami a hitellel kapcsolatban felmerülhet, vagyis a kamatot, a kezelési költséget, hitelbírálati díjat, értékbecslési díjat - vagyis ezek egy évre vetített részét.
Nullaszázalékos THM-et minden esetben rövid futamidőre adnak
Felmerül a kérdés, miért éri meg a banknak, hogy nem hárítja át a fogyasztóra a költségeket. A Budapest Banktól azt a választ kaptuk, hogy részben a kereskedő partnerek finanszírozzák a keletkező veszteségeket a nagyobb forgalom reményében. Másrészt - állítják - némely esetben a bank is hajlandó időszakosan veszteséget vállalni, ha a piaci körülmények erre kényszerítik.
A 0% thm nem azt jelenti, hogy nincs kamat? akkor mi az hogy jó ideig tőkét alig törleszt?
Ilyen a hosszú lejáratú 8-10 éves hiteleknél van , hogy az első pár évben a törlesztörészletben nagyobb arányban van a kamattörlesztés mint a tőkerész.
Nekem annyi, hogy sem a szekszárdi, sem a siófoki kereskedés nem válaszolt az e-mailes megkereséseimre. Négyszer küldtem levelet minden magyarországi kereskedésnek/szerviznek, hogy az oldalunknak (http://ceedclub.hu) időszaki szerviz ajánlatot adjanak. A negyven-valahány kereskedés ~75-80%-a válaszolt, de többek között, ettől a két szalontól is, csak az olvasási jelentések érkeztek meg. :S Ezek után nem tudom, mennyire lehet komoly, az ügyfelekhez való hozzáállásuk. :x
Szerviz terén szerintem is Szabó, de értékesítési szempontból már sokan dicsérték a Pappas-t is. Én Tatabányán vettem (K&N), nagyon jó ajánlatuk volt, és csak apróbb negatívumok az átadás során. De autóbeszámítás terén állítólag a fehérvári U.T.T. is jó.
én KIA LURDY, ott is Nagy Gábor-t ajánlom, én náluk vettem, nagyon korrektek voltak, mind telefonon, mind emailben lehetett velük tárgyalni,.....Szabóék annyira nem osztogatták nekem az ajánlatokat...bár a szervizüket tényleg sokan dícsérik!
Több Kia szalonban jártam de egyik sem volt megnyerő. Cee'd vásárlása miatt. Ajánlatot kérek, bárhol az országban ha tudtok minden téren megfelelő szalont (szervizt) írjatok! Ezidáig a bánásmód a fogadtatás az anyagi rész nagyon negatívan jött le...
De számít a thm, az elgalább fix, sajnos különösen ebben a hektikus forint-ingadozási időszakban. amikor nekem kiszámolták a hitelt, nem thm-et mondtak, hanem havi törlesztőt, és mire két hét mulva aktális lett a hitelfevétel, a forint éppen rosszabb volt a devizához képest, így a havirészlet 4-5 ezerrel máris többre jött ki, mint legelőször. sajnos
Nekem az asszonynak RIo van, Nekem Ceed. Szerintem ég és a föld. Hozzáteszem a rio is nagyon jo kocsi a maga ketgóriájába. Szerintema Ceed be sokkal nagyobb a helykínálat, keményebbek de jobbak az ülései.
Mennyibe számítanák be a Riót?-csak Kia értéktartás saccolás miatt.
Én anno 2 helyről tök azonos feltételekre kértem ajánlatot, FT-*ra egyezett a havi részlet, de egyik helyen 6, másiknál kedvezményes 10 %THM-nek mondták.
Mi van, ha kifizetek 30%-ot, többi hitel, és két hó múlva kiperkálom az egészet???-erre visszatérhetünk, megkérdeztem egy helyen.
Lehet kevés autóval mentem (nem annyira kevés), de a Ceed az egyik legjobb autónak tűnt nekem e kategóriában.
"gyakorlatilag azt a 800e "árengedményt" simán kifizetem a törlesztéssel"
az arajanlatokat mindenhonnan ugy kerd, hogy x forintod van onreszre, adjanak ajanlatot a torlesztore. vagy forditva, x forint torlesztohoz mondjanak onreszt. a vetelar es a thm nem szamit, a fentiek szerint kapott ajanlatokat hasonlitsd ossze.
Érdekes amit írsz, értem is. Barátaink vettek tavaly Riót, és amikor a ceed után beleültem, magam is meglepődtem, hogy milyen ergonomikus, és jól eltalált kényelmes az üléspozíció, és a váltókar is hoszabb, nem kelll lenyulkálni érte, az ülés is puhább ez igaz.
Viszont mentem vele városban , és hát közel sem tart olyan stabilan az ülés mint a ceed-é. A ceednek amugy tág határok közt mozog le fel előre hátra , télleg jól el kell találni
De ez a kényelmi dolog megszokás kérdése, én egy amcsi nagybuszból ülte át, és hát az első hetekben én is izegtem mozogtam ,aztán átáltak az érzékszerveim ,
Köszönöm,értem.Tehát gyakorlatilag azt a 800e "árengedményt" simán kifizetem a törlesztéssel:( Sejtettem,hogy ingyenebéd nincsen, de egy picit reménykedtem... Csábító ez a 4,2M körüli ár egy fullos dieselért.Kb ennyire sikáltuk le az off Octavia 1,6 Winter- benzines és kevésbé felszerelt - árát. Még úgysem aktuális az autócsere,addig még alakulhatnak a dolgok pozitívan is.
Még nem vezettem kis autót, így nem tudom, hogy milyen érzet lehet. Az alsőközép kategóriások közül, amelyeket vezettem hosszú távon kényelmileg ez a legjobb...
már megválaszolták, de tényleg a kamatért! a lényeg, hogy ne adj bele több önrészt mint 30% így a maradék hitel >>> mivel a banktól jutalékot kapnak így mindenki boldog...anno ezért bandukoltam el a Szabóéktól nagy rössel, mert kérdeztem a kedvezményeket, ekkor jött, hogy hát van ha hitelre veszem és csak ennyi önrészt fizetek....mikor mondtam, hogy 60-70% önrészre gondoltam max 3éves futamidő akkor jött a nagy beismerés, hogy így nekik nem akkora üzlet mint a 10éves hitelek :)))) és így kedvezmény se nincsen (Hofi után szabadon)......így működik ez a nagy vadkapitalizmus....ha a bank karámjába hajtják a népet akkor bank jutalmazza a pásztort :)))
Nekem új rióm van, és váltani akartam ceed sw-re. Nagyon tetszett, tágas stb, de amikor beültem előrre.... hát óriási csalódás ért. Az ülése sokkal keményebb mint a rióé, a sebváltó meg nem volt kényelmesen kezelhető.
Nem hiszem ,hogy beragadt gép lenne, a kiaszabo honlapján az összes modellre döbbenetes kedvezményeket ír a listaárhoz képest.. lehet hogy a hitelkamata magas, ott jön vissza jutalékban a haszon, mert ezek a kedvezmények csak úgy érvényesek, ha 30 % nál többet nem fizet az ember kp-ban
Most találtam ezt: http://www.hasznaltauto.hu/2071411_kia_ceed_2008 Tudja valaki,hogy miért ez a nagy árengedmény? Ennyire beragadt volna ez a nagyon komfortos gép? Netán sérült volt?
Valaki közületek aki cserélte már esetleg a gyári hifit valami másra?? Ha vannak esetleg tapasztalatok akkor szívesen fogadnám őket. Pl mennyire nehéz olyan fejegységet találni ami kompatibilis a kormányról vezérelhetőséggel stb. Én találtam már néhány olyan modelt ami szerintem jó lehet de hátha valakinek vannak konkrét tapasztalatai. És félre ne értsetek szerintem igen jó minőségű a gyári cucc csak a kiváncsiság hajt... :)
Azt is figyelem, hogy nagyon kevés a tulajdonostól eladó használt ceed, amik meg eladók , tartják jól az értéküket, de különösen a jól felszerelt változatok. És ennek én örülök!
Az autó akkor olcsó ha nem vesztek rajta sokat, tehát ha el kell adnom és sokat, sokkal többet bukok mint másikon, akkor az drágább. Pl Polo drágább mint Swift, de ha eladom, akkora a bukta, hogy csak. Voltak Golf akciók 3.5 milla 6 lufi klíma mindben azt mondták, jó nem 110lovas moci. Akkor az bolond aki Kiát vesz?-mondom úgy VW-m sosem volt és nem leszen... és nem vagyok Kia ellenes. Mert mondja meg valaki mennyit ér egy 2,3,5 éves Cee'd? (mint Rio?)
Eddíg sem adtak alaphoz lista szerint távirányítót... szal a rádió, fűthető motoros tükör, motoros ablak vagy ha annyira a kp zár essen ki, nem is érdemel így 5 csillagot! Nem kéne sok kedvezmény, a suz SX4-et is viszik mint a cukrot.
Jelzem 2 lufival klímás Megane, Fóka (ESP!-vel) , stb van, tehát oda lett az előny is.
Dízel : I30 akit érdekel, tehát lehet követőre találni. Nincs 4 milla 6 lufival.
de kár hogy nincs állítható műszerfalfényerő( igaz , ha műszerfalse lesz benne ez máris nem probléma..!)
de kár hogy nincs benne esőérzékelős ablak..
nade hogy ezek után mit fog átkozódni később, aki hirtelen felindulásból megveszi ezt a szervókormány ésatöbbi nélküli falócát... háát...és majd szidja a márkát..
Totál kiábrándító volt a dolog. Mer én ugy gondoltam a "nincs benne fedélzeti computer"-t, hogy ott a kijelző, de az a része nem aktív, hiányoznak alóla a gombok(ami mondjuk igaz). Én naiv biztam benne, hogy a hőfokméréshez nem kell számítógép illetve a rádió cuccait sem az irogatja. Ez igy egy kicsit érzékenyen érintett.
Pont ma mondtam az egyik ismerősömnek, hogy tetszik a KIA hozzáállása, mert a legalsó felszereltségben is 6 légzsákot adnak. Erre itt van ez :(((
Ne csinálják már, elég volt a Skoda Fabia ECO felszereltségekből !!!! Aki nem tudná : Nincs benne kp. zár, kesztyűtartó, csak 1 ajtó nyitható kulcssal, és természetesen se klíma, se ABS, semmi elektromos ketyere nem volt benne. De ócsó vót, oszt a paraszt megvette, és szívott vele.
Nekem tulajdonképpen már mindegy, mert az én autóm már megvan, de szerintem akkor is rombolja a KIA "imidzsét", ha ilyen fapados vackokkal jön elő.
Na akkor most üzenem Kia hálózatnak, nagyon rossz irányba indultak el. I30 ajánék klímához ad 6 lufis autót klímával. Véleményem szerint mindegyik lesz olcsóbb, megvárom.
Ma megvizsgáltam közelebbről az egyik kereskedésben a nemrég bevezetésre került "csupaszított" SW változatot az L Cool modelt. Gyakorlatilag teljesen rendben lenne de egy óriási hibát elkövettek a csupaszítás alatt. Neincs benn efedélzeti számítógép. Amitalán nem is lenne akkora gond de ezt úgy oldották meg (Gondolom nem Kovács Miklós), hogy kicserélték a központi kijelzőt egy sima digitális órára!!! És ennyi. A gáz csak az, hogy a CD-t hagyták változatozatlanul, tehát semmit nem lehet látni abból ami a rádiónál vagy cd-nél történik. Pedig rá van írva, hogy RDS????? A kereskedő is meglepődött velem együtt de azt ígérte, hogy utánakérdez a dolognak.
Vásárlás elött állok és én is keresem a megoldásokat a problémára. Amúgy teljesen élhető lenne a verda mert amiket ezen kívűl "kihagytak" belőle a gyakorlati felhasználhatóságát nem rontja. Ezért a pénzért ekkora autót nem lehet találni a piacon. Amik benne maradtak: Kétszínű kárpitozás szervókormány elektromos ablak elől központizár automata zárással Manuális Klíma kesztyűtartó hűtéssel kormányról vezérelhető MP3-as fejegység. ( bár nem látni semmit!) színezett lökhárító Szövet üléskárpit műbőr betétekkel 2 irányban (fel-le) állítható kormány 2 légzsák
Nekem is nyöszöegött, föleg mikor jicsit előre hátra billegtem benne (gyorsítás, lassítás).
Megoldottam. Ülés maxra fel, műanyag burkolatot két csavar tartja, háttámla állító tengely kihúz, műanyag leszerel, és kilátszik a rengeteg fém. Zsíroztam ahol értem, utánna minden visszaszerel. A tengelynél kicsit kel centizni a hossza miatt, de nem veszélyes.
fogyasztást én is aláírom: kb 200km-es korában, kapásból kapott egy 800km-es utat, odafele 7,9es átlag, vissza 7,4es 4személy légkondi végig pálya és kb 120kg csomag, szóval nem kíméltük
Ilyen nálam is volt, de nem egyik pillanatról a másikra, hanem kb. 3 -5000 km között fokozatosan "izmosodott meg" de lehet hogy ez csak egyszerű "optikai csalódás" amiatt, hogy 3000 km től általában bátrabban használja ,pörgeti mindenki, addig meg csak finomkodtunk vele! :-D
Gondolhatod,h nem Ő akarta igy,csak ugye fizetni mindenképp kell,és a hivatalokba nem tudták megmondani menyit,ezért találták ezt ki,de ez nem most volt 4-5 éve,akkoriban ez elég ujdonság volt..
Nézted mostanában, mennyibe kerül egy liter étolaj a boltban? Majdnem 500Ft. Ezzel meg is oldódott a biodízel kérdése. Jó, tudom, használt étolajat kell használni, meg szűrni, de ipari mennyiségben ez nem működik. Más kérdés, hogy mennyire örülnek neki a zöldek, ha mondjuk Afrikában vagy a Távol keleten letarolják az őserdőket azért, hogy repcét termesszenek.
"Viszont már most sem tud az emberiség a meglévő termőterületen elegendő élelmiszert termeszteni, milliók pusztulnak éhen, egyszerűen nincs arra terület, hogy a világ átálljon a növényi olaj üzemanyag világméretű előállításra."
Vannak ilyen vélemények is, de mások szerint: Az éhező területeken is megoldhatóak lennének a problémák ha nem szaporodnának mint a nyulak, és polgárháborúk helyett a jövőjük építésével foglalkoznának...
A növényi olaj használatának elterjedése, a dízelolaj kiváltására egyáltalán nem járható alternatíva.
Persze a régi szívódízelek gond nélkül elmennek vele és arra jó, hogy az ember otthon kötyfölje, szűrögesse ,jövedéki adót kikerülve csökkentse a saját költségeit (nem ítélem el, csak megállapítom)
Viszont már most sem tud az emberiség a meglévő termőterületen elegendő élelmiszert termeszteni, milliók pusztulnak éhen, egyszerűen nincs arra terület, hogy a világ átálljon a növényi olaj üzemanyag világméretű előállításra.
A napelem a legkomolyabb alternatív "üzemanyag" lenne, természetesen azt nem fejlesztik kellő komolysággal,(nem tesznek bele pénzt) hiszen az megújuló, tehát nem kell állandóan energiát venni vásárolni (csak egyszer, magát a technikát)
Ez meg persze teljesen ellentétes a mai, energiahordozók kereskedelmére épült világgazdasággal.
Egy kedves ismerösömnek van egy 100% elekrtomos trabantja. Már az átiratás kapcsán elég nagy gondok voltak,ugynais nem tudták megmondani menyi illetéket kell fizetnie..a végén 601ccm re fizette ki...amikor nincs is benzinmotor a az autoban... A másik, kell járnia zöldkártyára évente:))) vicces mikor keresik a műhelybe a kipuffogot... A lényeg: 70-80km/h val el tud menni 50-60km-t. ÉS ez még csak az első fejlesztés volt a kilencvenes években. MA már sokkal jobbak vannak,és ki hinné itthon gyártják,csak külföldre... Tehát a technika már adott,csak valakinek nem érdeke hogy mindenki ismerje. A másik :a növényi olaj használata,eredetileg ugye Rudolf Diesel mogyoro olajra tervezte motorját...és ugye müködik is vele,probáltam. Csak ugye itthon ez megint tilos...
A hibriddel az a baj, pillanatnyilag nagyon drága. Nézzük a Priust, tudatos vezetéssel remek a városban, menet közben amikor lehet és állva természetesen benzin felhasználás nélkül. Fékezéskor visszatáplál, na ez nem derült ki halandó ember felé, hogy mekkora ennek hatásfoka. Amikor működik a benzinmoci, akkor optimális paraméterekkel működik, nem "egyszerű" benzinmotor. Az akksikat visszavezetik a gyártásba, nem mernének bármiféle környezetkárosítás elkövetni, ebben biztos vagyok. Sztem az akkuk a gyenge pontok, meg az infrastruktúra - a hálózatból tölthetők felé akarnak mozdulni, -jó, itt meg cipeljük a banzinmocit, és HONNÉT VESSZÜK az áramot???-ugye nem szén/olaj erőmű...? Na ezek a hibridek ma működnek, a Prius kb 10 éve, a többi csak elmélet. Üzemanyagcella, hidrogén előállítás, tankolás... amúgy az üzemanyagcellás is hibrid, mert a pillanatnyi csúcsokat akku/kondenzátor segíti ki. A dízel más kérdés, komoly szakemberek szerint a környezetvédelem szgk-k esetében vissza fogja szorítani (most ne engem szidjatok, meglátjuk). Nem véletlen jönnek a kis turbós benyások. Ja és a hibridet tudatosan le lehet nullázni pl állandó padlógáz, extrém pályatempó nem az életeleme mint a 60-80 km hatótávú elektromos autót is biztos le lehet nullázni 20 km alatt... nekem elég lenne egy 20-30 KW teljesítményű autó 1-2 percre megduplázható kakaóval. Na de enne 4 litert . Komoly szakemberek szerint nem elképzelhetetlen 3-4 év múlva 1000 ft-os benzinár.
Egyébként egyetértek veled. Amiket én olvasgatok, az jön ki belőle, hogy ezek a hibridek semmire sem jók. Egyik oldalról nem csökken annyival a fogyasztás, mint ígérik, mert a többlet súly miatt eleve többet eszik a benzines része, a villanyos meg sokszor kevés. Ráadásul az üzemanyagcellák előállítása korántsem olyan "ződ" folyamat. És végül mit csinálsz pár év múlva a fél tonnányi elhasználódott akksival? Mennyire körbejárt folyamat ezeknek az újrahasznosítása?
Akár lehetne 1.2-es 100-120 lovas turbó is, egy jó hosszú 6. fokozattal. Ezek miatt egyébként nézegettem tavaly a Puntot, Bravot is, de aztán csak ittragadtam ezen a fórumon :) De a 6. fokozat autópályán most is jól jönne.
lassan ideje lenne beszereznem 4db 15"ös acélfelnit, ceedhez, ha valakinek van eladó keressen meg, vagy szívesen veszem , az ötelteket, hogy hol lehet "kedvezmenyesen" venni? thx
Hali Mindenki! Felteszem ebben a fórumban is a kérdésem, hátha valaki tud nekem segíteni. Valaki meg tudná mondani, hogy kb mennyi lehet az 1.6CRDi motorhoz tartozó kuplungnak a maximális átvitt nyomatéka? Esetleg egy szervizes? Előre is köszi
Kedd: 1.4 EX 15000km-es szervíz Szabóáknál megnéztem, a gáz bówdenes, még leállított motornál is lehet hallani érezni ahogy húzza, és felakad a 2 végállásában a motornál. Tempomat: Szabóék tényleg tesztlenek egy DIZEL cee'dben, utólagosan beépített kormányról vezérelhető kütyüt, de a szervizes nem igazán volt beszédes kedvében, lényeg a lényeg, lesz, árat nem tudott még, de ami gáz, hogy még nem működik megfelelően, nem tudta megmondani, hogy szerelési gikszer, vagy vmi más.
Korábban már érdeklődtem, hogy vezető oldalon műszerfal jobb felső részéről érkező elég hangos műanyag pattanás, roppanás jelenség ( nem nyüszögés)egyenletlen úton másoknál is jelentkezik-e ?
Már mindent átnéztem, de lassan fél éve nem jövök rá, hogy mi okozhatja.
Valaki korábban írta, hogy hasonló jelenségnél a műszerfalat a kasztnihoz rögzítő csavarok műanyag alátétjére tippeltek. Ez bebizonysodott, azóta ?
Ha ezek a csavarok okozzák, akkor ezekhez miként lehet hozzáférni ?
Így van. 90, 130, kettő lehetőség is van. De ha felgyorsítasz mondjuk 97-re, egy billentés fölfelé, és tartani fogja azt a tempót. Ha ebből a tempóból gyorsítasz, előzöl, utána magától visszaáll a rögzített értékre. Megbillented egyszer magadfele a kart, eldobja a vezérlést,ha egyszer föl, vissza a legutóbb beállított értékre.
Nézd meg a startgumi.hu-t Szerintem az egyik legolcsóbb
(A ratárukat elnézve nem is csodálom. rohadt nagy...)
Most vettem Goodyear UG7+ gumit akciósan 22990Ft-ért (205/55/R16)
Mindenki mondogatja a télre jobb a vékonyabb, meg nem jó az alufelni, stb.....
Az átlagember nem terepjárónak használja ceed-et. Így én sem. Az időm 99,9%-át letaposott vagy letakarított úton töltöm.
Az alufelni meg sokkal szebb, mint egy lekopott dísztárcsás acél. És hamarabb megy tönkre kátyútól, vagy járdától mint a sós létől. (ami amúgy is otthon javítható)
Sziasztok! 205/55R16-os nyári Michelin gumi volt a kocsin még tavasszal amikor vettük.
Milyen télit ajánlotok (R15-ös is mehet rá, ja EX-es a kocsi, szóval ESP is, nem tudom zavarja-e ha egy mérettel lemegyünk gumiban) no és hol érdemes venni?
Hát ilyen fogyasztást nem tudom hogy lehet elérni. Mondjuk én klímával csinálok 5,5-öt. Egy a baj nem szeretem a tötymörgést. És mióta Ceedbe szálltam azóta meg mégannyira sem. :)) De én ezzel a fogyival is elégedett vagyok.
Meglett a tempomatom, 1 óra alatt beszerelték, egy kis próbamenet és kész. Nagyon hamar meglehet szokni, tetszik. Úgy látom nincs útban a lábamnak, elférek. A kar ízléses, tetszik, 2 memória. Van egy elég gyenge képem is:
Most a fedkomp. szerint 4,2. (1700 km átlaga). Tankolásnál mérve 4,30 (1 tank átlaga 1127 km).
80% sík országút 95-105 között, a többi város, nem Bp., sok motorfék (én így tanultam vezetni), reggel nem, de délután megy a klíma, a hétvégi sofőröktől én is hülyét kapok, aki tököl előttem hamar túljutok rajta, hiszen jól megy a gép:)
Én elhiszem, ha megírod. Szeretem a minimum rekordokat, én csak egy teszt erejéig bírtam idegekkel. Általában inkább azon fádadozom, hogy eltakarítsam az előttem levőket.
Nem csak a sietség miatt, hanem a vacakoló, lusta, lomha, ráérős 7végi autósokat, aki majd utána kifékezi az egész sort, mert őfelsége balra kanyarodni óhajtozik, és az utolsó pillanatban teszi ki az indexet, :) vagy címet keres.
Jó régen írtam ide, de azért mindig olvasgatom a társalgást. Nekem is van ez a tompa kattanás, szerintem már több mint fél éve, de nem erősödik és nem is mindig hallom, csak időszakos a dolog. Én a kuplungszerkezetre gyanakodtam eddig, de lehet a váltó is (nem vagyok profi szerelő). Macskakövön pedig olyan hangja van elől (szerintem a kormányszerkezet, ahogy írta valaki nemrég), mintha szét akarna esni az egész, de rossz úton nem csinálja. Megnézetem én is hátha itt Győrben láttak már ilyet... Azért ennek ellenére 13 hónap és 36000 km után is nagyon szeretem. Fogyasztást nem is írok, mert úgysem hinnétek el...
A váltoban olajszinetet néztetek? Egy tanács,vidd el legalább 2-3 szervizbe. HA a saját/szokásos/ szervizedbe nem találnak semmit,vidd el máshova is! Tapasztalat:nem mindenhol vannak toppon a szerelök,vagy csak simán nem veszik észre a hibát!
Némi problémám akadt az autóval. (1,6CRDI) Volt, van valakinek hasonló problémája?
Jelenség: Ahogy melegszik az autó váltás után a kuplung felengedése során olyan hangot lehet hallani, mintha valami tompán koppanna. Mint amikor a motortartó bakok szakattak lennének, de nem azok. Van mikor, melegen, álló helyzetben mintha a nyelestengely csapágy zörögne. Leállítás és egyből indítás során hangosabban zörög valami, mintha fellazult volna egy csavar, de minden ok.
Szervizben nézték, de konkrét választ nem tudtak mondani, olyan mint ha a váltóból jönne a zörgés is. Olyan mint ha melegedés során egyre nagyobb lenne a hézag valahol a fogaskerekek között, vagy csapágyaknál, és egyre jobban zörögnének.
3 hete várunk a központ reagálására, de még semmi.
Valakinek van ötlete?
Amúgy, jó a gép. Rendszeresen 5-5,5l-es átlagot produkál.
en eddig bravot, vezettem abban gyari bajusz volt, beepitve bal oldalival egyuttt.
illetve mazda6 kormanyrol nyomogathato
amirol meg tudok, h letezik gyuasdoboz meretu irnyito egyseg, csak eppen azt hova tenned?
konyoklo ala?h amikor "lazulsz nyomogathassad"
legjobb lenne, a kormanyrol :) kerdes mennyiert csinaljak ha egyaltalan...
ahogy a mai szervizeket ismerem, " aaa, nem lehetseges atprogi, vegyen uj kormanyt, de legalabb kezelopanalt+xxx ezerert"
amugy meg a bajuszkart azert nem feltetlenul kell 6-7 ora magassagaba rakni, van ott meg hely ahol el lehet helyezni kicsit feljebb, persze ezt szemelyesen lehet csak jol kitapasztalni
Lehet hogy azért nem , mert én nagyon hátranyomott ülésben vezetek. Így ha felhúzom a lábam, az már a kormány előtt történik meg, a kormányoszlopt még csak nem is közelíti meg. Beszállásnal se
ki,- és beszállásnál természetesen ill. mikor felhúzod a lábad! továbbá úgy kell elképzelni, hogy a kormányoszlopra alul egy darab műanyagot beleszúrnak ( persze van más kivitel is gondolom én) az amit én vezettem az nagyon balfasz megoldás volt! sőt tovább megyek egy erősebb hozzáréssel is simán letörheted!!!!
az visont tuti sokkal tobbe fog kerulna, ha a kormanyon levo gombokkal lehet kapcsolni, min 200...
en errol nem tudok, hogy lenne ilyne lehetoseg is, de minden meglehet
ha viszont tleg csak a csatit kell bedugni, akkor meg nekem kicsit fura, hogy miert nem lehet belerakni, ha 1,6osba lehet, dieslbe lehet. sokban nem terhet el.
szerintem is diesel elektronyos, mienk madzag.
de amint latom teljes a kepzavar-legalabbis nekem:)
ok,ebben van valami,a mostani nyaralásról sajnos már lecsusztunk (pénteken indulunk) de jövöre is biztos sok lesz a pálya :)) ugyhogy kellene egy lassan!!! akkor érdemes várni! Köszi az infot!!
cee'day-en a kia-ék mondták, hogy nemsokára tudnak olyan tempomatot is utólag szerelni amelyik olyan mint a gyári, tehát kormányon van! én a helyetekben várnék....mert a bajuszkapcsolós nagyon gyatra! én tesztvezettem egy olyan kocsit, ahol ilyen utólagos bajusz volt....hát mondtam is egyből ha ilyen a tempomat akkor nem kérem! szerintem idő kérdése, hogy az ember mikor térdeli ki a helyéről! szar helyen van és ráadásul nem illik a képbe ( nincs összhangban a gyári bajuszokkal)
Itt pedig 104 ezer, baloldali karral együtt, szereléssel. Egy gyári csatlakozót dugnak az elektromos gázpedál csatijába, ebbe megy a jel az elektronikától. Minden pedál lenyomására old, 2 memóriás az alap kar, gyorsíthatsz, lassíthatsz is gombokkal. Én a másik fórum "tartozékok extrák" oldalán láttam a címet valamelyikünktől, aki szintén ott szereltetette be. Pénteken már bent lesz nekem is.
ha folyamatosan frissíted az ítéleted, akkor nincs vele gond! örülök, hogy tetszik a kocsi! nekem még 15.000-is tetszik! remélem hasonlóan leszel vele te is!
Én "csak" 1000 km után ragadtattam el magam, meg a billentyűt, hogy leírjam tapasztalataimat. Az utolsó beirás most az enyém. Ennyi után úgy érzem már van mit megítélni. Próbáltam objektív lenni, már amiben lehet. Nekem még mindig tetszik. Persze van egy csomó dolog ami attól is függ, ki miből ül át a Ceed-be. Én még a kezdeti lelkesedésben sem látok semmi rosszat, sőt még az első próbaút után is meg lehet ítélni egy pár dolgot. Mondjuk a konkurrencia által beírt fals beírásokat nem tartom korrktnek, de ezeknél amúgy is kilóg a lóláb.
Fene tudja. Ha valami nem ízlik rajta, azt tényleg meg lehet érezni pár 100 km után is. Főleg, ha valami sz@r benne. Nekem amúgy nincs problémám. Végül is egy csajból is elég pár nap, hogy tudjam, nem fogom "használni" egy életen át. Az igazi gáz, hogy vár a kocsira, de már ítéletet ír.
"Vicces, hogy néhány 100 km után írnak egyyesek, kezdeti lelkesedéssel :)"
vicces? én kiakadok tőle! volt aki még csak megrendelte az autót és már billentyűzetett ragadott! engem ez legalább annyira bosszant, mint a rossz szándékkal írt népíteletek! egyik sem tükrözi a valóságot!
Úgy legyen. Amúgy nem egy félelmetes berendezés. Elektronikus gázpedálunk van, ott is csak egy elektromos jel adja a gázt, pedálállástól függően. A vákuumos meg a szervómotoros megoldást nem merném így bevállalni, ott bontanak, szerelnek, attól félnék.
bár mégiscsak ennek tudatában(mármint a tesztelés) írta a képviselet amit írt a gariról.
Az ,hogy a beszerelő cég válalja a tempomat garanciáját az egy dolog, de a hivatalos importőri állásfoglalás továbbra is az,hogy beépíteni, szervizelni garancia csorbulása nélkül csak Kiaszervízben lehet!
De megint más a helyzet, ha pl. a te autód hivatalosan az egyik "tesztüzem" lesz.
Kicseréltem a bal első helyzetjelzöt,nagy nehezen visszaszenvedem a helyére,erre nézem nem világít,de a hátsó se... jobb oldalon minden oK. Kiszedetem az összes lámpának irt biztosítékot,de még így is müködött a jobbos helyzetjelző...tehát más biztije van mint a többinek.Ha megtalálnám azt valoszinüleg ott lenne mellette a bal-é is :))) Nem tudja valaki annak hol a biztije,a kezelési nem ir külön helyzetjelzö biztit...
Ahol én beszereltetem, ott történik a KIA által felkért tesztelés is 3 autón. A garóm nem fog sérülni, a cég garanciát vállal minden esetlegesen ebből eredő problémára.
amugy ez korrekt ar, ha tleg garivesztes nincs , mert a szuglo utcaban a szett ara 70korul van karral egyutt, es az meg a vakuumos, tehat az elektronyos legalabb 80.
Én is kértem ajánlatot cégtől, azt mondták, dolgoznak a Kiának, garit nem érinti.
Megkérdeztem a vezérképviseletet, mi a hivatalos álláspont, azt írták , nem állnak kapcsolatban a céggel, és csak(!) a Kia szervíz által végzett beépítés nem érinti a garanciát.
Ha nem Kiaszervíz csinálja az utólagos beszerelést, hiba esetén mindíg vizsgálati procedúra indul, hogy az adott hiba visszavezethető -e az utólagos szereléshez.
Nekem ezt írta a referens, ezért én inkább megvárom, míg a szervizek be tudják szerelni.
Azt a plusz pár ezer forintot, ha többe kerül inkább rászánom, mint a gari csorbuljon bármilyen szinten is.
"Erről jut eszembe, a vezérképviselettől érdeklődtem az 1.4 benzinesekhez szerelhető tempomat ügyben, azt írták most tesztelik , pár hét, és a Kiaszervizek tudják majd vállalni (ez azért jó,mert a garancia nem csorbul)"
Szia!
Azt nem tudod, mennyibe kerülne a tempomat szerelése, szőröstől-bőröstől?
Engem is érdekelne, hosszú úton sokkal pihentetőbb lenne a vezetés.
Erről jut eszembe, a vezérképviselettől érdeklődtem az 1.4 benzinesekhez szerelhető tempomat ügyben, azt írták most tesztelik , pár hét, és a Kiaszervizek tudják majd vállalni (ez azért jó,mert a garancia nem csorbul)
Nem lehet, hogy meg kellene pörgetni egy kicsit azt az autót? úgy értem kihúzatni 4500-5000 ig váltás előtt, aztán nyomni neki így pár kilométeren át .
Azért mondom ezt, mert egyszer nekem is volt ilyen nemindulás, de tudom, hogy előtte akkor napokig csak 1-2 lassú kilométert mentem vele.
Pont olyan a jelenség, mint mikor az injektor "becsepeg", nem zár rendesen, a bekerült üzemanyag elgázosodik a meleg motorban és "megszívja magát". Az indítást nagyon jól kitapasztaltad, a megszivatott motort úgy kell indítani, mivel sok levegőt kell adni neki, hogy elérje az ideális keverési arányt. Persze ezt a becsepegést semmilyen elektronika és kompjuter nem mutatja ki, látszólag a diagnosztika szerint minden megfelelően működik.
A szerviz nagyon drága és vicces elképzeléseik vannak! Viszont lehet korrektek,mondjuk ha engem már a beszélgetésnél át akarnak vágni akkor biztos nem viszem oda az autom!!!így esélyt sem kaptak,h bizonyítsanak! Az első szervizre 97eFt ot mondtak... 14100Ft + olaj-ért megcsinálták máshol.... azt mondta a szervizvezető,ha viszem az olajat lejár a gari a motorrol :))) akkoriban olajnagykerben dolgoztam:))) így nem vittem oda!
Sajnos nálam is jelentkezett, de az az érdekes, hogy ez a harmadik eset, azaz megszakításokkal egy-két hétig hallható, aztán nem. Most azonban egy hete újra kopog a hátsó fele.
Tudtok-e valamit a külföldi szerizeléssel kapcsolatban? Hallottam olyanról aki Lévára hordja a Rióját szakszervízbe. Jogszerű, nem jár garivesztéssel?
Ezt nem tudom,de mondom ,nincs a garifüzetben ilyen kitétel,h itthon más garancia vonatkozik a futomüre,mint máshol!!Ezek után mondhatnak amit akarnak! Addig kell őket piszkálni amig ki nem cserélik,én 5600km nél jeleztem,h furcsa hang jön az első futoműből...rajta van a munkalapon...jeleztem a 20000Km- es szervizen is,ők nem hallották,most 28 000Km nél végre kicserélték!!! gyors ügymenet volt!!! Szeretem ezt az autot,de az ilyen dolgok miatt kicsit lemegy a kedve az embernek a márkától!!! És ezt sajnos nem látják be!!!
Ez kamu lehet, egyébként sem a szervíz dönti el, hanem a vezérképviselet,hogy cserélhető -e garanciában, amugy meg abszurd lenne, ha például én 30 ezerkm futás után kicserélem gariban a rudakat, majd 41 ezernél esetleg megint ki kell,akkor azok csak 11 ezret futottak,. Na nem hiszem hogy ne mennék el Brüsszelig, ha megtagadnák a garis cserét akkor..
Az én kocsimon 15 ezer km után cserélték a jobb stabilizátor pálcát ("kutyacsont").
Rossz út ide, vagy oda, érdekes módon, a csak 2 millió Ft-ért vásárolt Lanos 1,5 SE kocsimmal--ugyanezen szar utakon -- semmi problémám nem volt. Azon 40. 000 km után, - akkor is csak egy esedékes műszaki vizsga miatt - cseréltek 1 db.gömbcsuklót.
Tehát, nem csak az utak hibásak, hanem rossz minőségű az alkatrész a Cee'd-ben!
Érdekes ez,kopó alkatrészekre elvileg kevesebb/nincs gari. Viszont ezt az alkatrészt legalább 100 000km re tervezték és nyugatos nincs is ezzel gond (mert jok az utak),itthon meg az utak állapota miatt nincs gari szerintük. Bár ezt konkréten nem láttam a szervizkönybe leirva,hogy kivéve magyar utak!
Végre,kicserélték a stab rudakat,egész más érzés igy autozni...mintha megint uj lenne a gép:))) Végre kikapcsolt rádioval is autozhatok és siri csönd van belül:)))) Rossz hír 40 000KM után már nem cserélik a futomű alkatrészeleket gariban! legalábbis abban a szervizben ahol én voltam ott nem!
Értem én, hogy nem ellenem irányul -:) épp ezért mindenki figyelmébe ajánlom a: KT2007080701 - es számú TECHNICAL SERVICE BULLETIN -t a 8/7/2007 dátummal jelent meg. Ezt meg kellet kapja minden képviselet-:)
Normál módban csak döccenőnél remeg be a navigáció tartója itt autópályás közlekedésnél is remeg. Fékezésnél úgy érezni hogy elkezdi rázni a kormányt és a fékpedálon is érzed. Én Németországba járok vele de nem tojással én sem!
Engem elhajtottak elöször,majd 7eKm után már félig feltekert rádio hangerövel is idegesített,így most hétfön visszamentem ujra,h most cseréljék ki! Holnap reggel megyek és cserélik! végre,már nagyon szégyeltem igy vinni embereket,hiába magyarázod,h semmi komoly,amikor olyan hangja van hogy borzalom!!! és jóval 4M fölött volt az auto!!:(ezt magyarázd ki... remélem nem kell minden kötelező szervinél majd cserélni a stab rudakat is! ill. kérdés meddig cserélik majd gariba?
Az nem gond,hogy nagyon gyengén hallom, nem fognak vajon elhajtani? Vagy nekem kell majd bizonygatni, hogy eddig ez a kis kopgásocska nem hallatszott..
Felpatogott vagy hámlik mint egy vékony fólia? Mert nálam 1,5cm átmérőben, több helyen felpatogott a festék, pedig az alapozó sértetlen alatta. Melyik szervizben voltál? Én a Pappasnál.
mi az hogy a navin vetted észre? egyébként, hogy jelentkezik ez fékezéskor? én eddig nem vettem észre semmit, pedig én is sokat pályázok ( szinte 80% a 14.000 az pálya) és nem éppen nagypapásan!
Én már utánajártam a dolognak. Nyomdahiba történt, és néhány benzines autó mellé 20ezres papírt adtak. Nem örülnek neki, de nem tehetnek semmit, ha te 20ezrenként fogod szervizbe hordani.
Valaki találkozott e már az első féktárcsa elhajlásával már egyet 18,000 nél cseréltek most ugyan azok a tünetek. Először a navin vettem észre majd le esett, utána már fékezésnél a pedálon is lehetett érezni. Sokat járok autópályán 140-150 tempóval szerintem ez nem függvénye. Kia előtt két Mazdám volt ugyan itt és így jártam azokkal nem volt ilyen gond. Kérdeztem autószerelőt ő azt mondta gyenge a tárcsa minősége!
Nekem a tetején indult meg a fényezés, egy tenyérnyi folton belül 3 helyen. (szintén szürke).
Lefényképezték, kiküldték a gyárba várom, hogy mit mondanak.
De nagyon nem tetszik az ötlet, hogy az egész tetejét fényezzék.
Amúgy rádió gondjaim voltak vele, meg egy kipattant műanyag belül a váltózárnál, de ezeket megcsinálták. Most volt 15ezres szervízen.
Amit furcsállok viszont, hogy ragaszkodnak a 15 ezres szervíz intervallumhoz, holott a könyvében a 2. szervíztől 20 ezres lenne. (1.6 benzines SW EX+ECS)
Sajnos úgy kezdődik :o( Hamarosan én is viszem emiatt a szervízbe. Először azt gondoltam megvárom vele a 30e-s szervízt, de addíg még van kb. 6e km. Annyit meg nem akarok ilyen stabilizátor rúddal lenyomni. Egyre inkább úgy néz ki, hogy ez is egyike a kezdeti "gyerekbetegségeknek".
rugalmas, hanem rugalmasabb, mint a kézi :-) persze csak azért, mert a váltó magától ott tartja, ahol neki a legoptimálisabb, így egyből megy, míg kézivel nem győztem váltogatni. :-D
Ebből kifolyólag lehet az, hogy jobban érzi az ember azt a lórúgásszerű nyomatékot a kézisben, mikor mondjuk 1800-2000 körül el kezd tolni, mert az automata gázadásra inkább 2100-2200 fölé váltja. De persze szinte kb ugyanúgy megy, csak az indulása lassabb picit a hosszabb 1-es fokozat miatt.
Kb 2 hónap alatt a kereskedőnél volt és még 1,5 hét kellett a forgalomba helyezéshez.
Meg vagyok elégedve vele, nyomatékos a motor és szépen dolgozik a váltó is, szeretek vele menni. Nem érződik annyira nyomatékosnak az autó az automatával, mint a kézi váltóval, de jól megy. A fogyasztás kb. 0,6-0,8 literrel több, mint a kézi váltósnál, kb 200 km-es úton mértük egymáshoz.
Alapvetően öcsém is inkább automatát venne már, sokkal kényelmesebb vezetni.
Nem tudom, valakinek jött már e elő ez a stabilizátorrúd kolompolás 1.4-es benzinesen?
Én most valami ilyesmi halovány kopogásocskát kezdek hallani pár napja lassú haladásnál, ha nem tükörsima aszfalton gurulok, ha fülelek..ez vajon ez lehet? ill így kezdődik?
MISKOLC KIA - HONDA szalon Univer-Car Kft-nek. Köszönöm a mai gyors stabilizátor pálca cserét! Már 15.000km-t hallgattam, hogy kolompol, sosem értem rá kicseréltetni a szokásos helyen, vagy nem volt épp alkatrész( fogyóeszköz:) Spontán beestem az ajtón, és hamar megcsinálták. Megváltás volt! 10 piros pont, le a kalappal a gyors intézkedés miatt!
A másik:
KIA szalon Baja: Hietzl és Társa Kft. Köszönet a szintén "spontán" és gyors 60 ezres szervízért 2 hete. Oda is munka -út közben estem be. Kedves fogadtatás, gyors korrekt kiszolgálás, 7500Ft körüli munkadíj, a többi az anyag. Le a kalappal, szintén 10 piros pont!
Néha a hátramenetet nehezen veszi nekem is, előtte beteszem 1-be, vagy 2-be, és utána már normálisan veszi.A puntónk ugyan ilyen volt.A könnyű gázpedál szerintem a szerethető tulajdonságok egyike.Mondjuk bakancsban még nem próbáltam, de nem sokára jön a bakancs szezon, majd nyilatkozom akkor is.
pl.: CRDI 20.000km (+1000) vagy 1év (+1hónap), de inkább előbb vidd.....
egyébként, amit mondasz az nem lenne rossz ötlet a ceed-ben sem. pl használattól függő szervíz perdiódus. ha tiprod neki akkor korábban hív, ha nyugizol akkor engedne tovább gurlni.....
Kompjúter nem jelzi, neked kell menni 20e-nél, vagy a vásárlás után egy év múlva, amelyik előbb következik be. A gari miatt is fontos ezen intervallumok betartása. Általában azt szeretik és tudtommal meg is követelik, hogy egy hónappal, vagy ezer kilométernél többel ne lépd túl ezeket az intervallumokat.
Nem emlékszem rá, hogy lett volna róla szó itt, ha igen, utólag is bocsánat! Szóval, a olajcserére behív a computer? Kijelzi az esedékességét? Vagy 20.000km-nél menni kell. (1,6CRDI)
Nekem is nagyon idegen/szokatlan volt, de megszokható. Elsőre kábé olyan érzés volt normál cipőben vezetni, mint a korábbi kocsimat bakancsban. Egyébként a többi mai kocsival összehasonlítva semmi extra nincs benne, a többiben is hasonlóan "könnyű" a gázpedál, a régiebbek voltak keményebbek.
Érdekes, nekem az elején a második fokozatot vette nehezebben, de kb. egy hónap múlva megjavult (bejáródott). Azóta minden fokozat tökéletes, még a hátramenet is, pedig néha azt hiszem nem vette be, pedig igen. Egyébként a kuplung teljes kinyomása nem hülyeség, ha áll az autó és egyest, vagy hátramanetet teszel. Én is azt hittem, hogy teljesen kinyomom, pedig még lehetett.
Nekem benzines van, és soha nem volt vele problémám (2007. november óta) Mindig elsőre megy be minden fokozatba. Persze megállás után várni kell 1-2 másodpercet, hogy recsegés nélkül rückverzbe tudjam tenni... de szerintem ez természetes. Tény, hogy az "R" fokozat kicsit franciásan bizonytalanra sikerült, de rossznak nem mondható.
Erről a váltó kapcsolási problémáról mát több helyen olvastam a népítéletben is, de nekem soha nem volt ilyen! Bár nekem 1.6 CRDI van, nem tudom abban ugyanolyan váltó van-e mint a benzinesben? Nekem nagyon vaj módon műxik a váltó, talán ha jobb volna, el kéne rontani. Talán meg kellene nézetni a kuplung emel-e rendesen, mert ez a nehéz kapcsolás kimondottan kuplung probléma is lehet.
Új???? Lemaradtam valamiről? :) A fórumra regisztráltál? Mi a felhasználó neved? Van egy olyan opció, hogy elfelejtett jelszó. Kattints rá, és kiküld egy másikat a megadott e-mail címedre. Ha nem sikerül, szólj, és beállítom.
Sziasztok! Segítség kellene, regisztráltam az új ceedclub.hu-n. Azóta nem tudok belépni a felh.nevem és jelszavam segítségével. Lehet, hogy a lap felejtette el a jelszavamat. Előre is köszi :)
Én Bp-re küldtem e-mail-eket. Aki nem válaszolt, oda nem is mentem el: Pappas, Autóváros. Ahol vettük, ott elégedettek voltunk a kocsi árával, a szervízével már nem.
A kedvezmények mértéke nagyban függ a felszereltségtől. Minél drágább autót nézel, annál nagyobb kedvezményt fognak adni. Ha neked az ár a legfontosabb, keress szalonautót. Azok ugyanolyan null-kilométeresek, mint a trélerről leszedett, csak a kilállítóteremben már beleültek egy páran. Nem reklámként, de pl a KIA Szabó nyitóoldalán van néhány.
Szerintem, ha kinézel egy konkrét autót, akkor könnyebben lehet alkudozni. (látják, mióta áll benne a pénzük, nekik mennyibe van... stb.)
Az ajánlat kérés megtörtént.De szinte ugyanazt az ajánlatot kaptam,mindenhol. Korrekt ajánlatot várok,hozzá értő szervizzel aki úgy érzi,hogy így vásárolt Írjon! (1.4 ceed 5 ajtós)
Én 9 hónap alatt ~25ezer kilométert tettem az 1.4-es 5ajtósba. Azt kell mondjam, vezettem párat a kategóriájából, de messze felülmúlja azokat (Citroen Xsara, Peugeot 307, Opel Astra, Ford Focus). Alapjárat környékén (vagy pl. 5ösben 60-70km/h) nem hallod a motor hangját, de, ha visszakapcsolsz hármasba, 3000rpm környékén -egy személlyel- nagyon megindul. Autópályán 130-nál nem kell vacilálni, hogy ki merj-e előzni. Csak vissza kell tenni négyesbe, és 160-170-ig megy, mint a golyó. Belül hatalmas a helykínálat. A 192centis magasságomhoz beállított vezetőülés mögé, zárt térdekkel be tudok ülni. Emellett a csomagtartó is azonos a kategóriatársakéval. A fogyasztása szerintem baromi jó. Ha nem taposod, akkor városban simán 7,5-8liter környékén tartható. Tartós 100-115ös tempónál pedig megelégszik 6,2-6,5 literrel.
Hámlás nekem sem jelentkezett. Egyedül a kormányburkolat nyikorgás, és fejegység lefagyás volt, amiket már orvosoltak. Ha most kéne autót vennem, szerintem megint Cee'd-et vennék.
De amíg eljutottam idáig én is kipróbáltam egy két márkát.
Kezdtem a skodáéknál. Skoda Roomster 1.4 Dual, mivel mindig gázosban gondolkodtam. Előzésnél majd a padlólemezt nyomtam ki. A formája: háááát barátkozni kéne vele. A számok is igen durvák a megfelelő felszereltség mellett. Egyébkén nagy a hely benn hátul. Skoda Octavia Dual 1.4: Gyenge, hátul kényelmetlen.
Fiat Linea 1.4: gyenge, lenyomsz egy rugóra kasztott pedált aszt' nem történik semmi. Pedig a formája... A csomagtartó jó nagy, de hiába, ha kicsi az ajtaja.
A 1.4 Tjet-et már nem sikerült kipróbálni, pedig azt még megpróbáltam volna. Ekkor olvastam a népítéletet. Nézem: Mia, Kia? Na nézzük meg!
Kia Rio: nekem kicsit nagyobb csomagtartó kell!
Kia Ceed 1.4: Kissé jobb mint a skoda, de nem annyira meggyőző számomra az erő. Ekkor jött az ötlet, próbáljam meg a 1.6 CRDI-t, mondja a kereskedő. Azt hittem leszakad a fejem mikor a pedált lenyomtam. NYERT!
Erő:10
Forma :10
Csomagtartó:8 még elmegy (bár kombim volt előtte.)
Javaslom próbálj ki egy pár 1,4-est, és akkor lesz összehasonlítási alapod! Mi írhatunk itt bármit, elfogultságnak tűnhet. A személyes tapasztalat az igazi! Egyébként nagyon jó az 1,4-es a Cee'd-ben, már az első tesztek egyikében azt írták, hogy "simán letáncol az aszfaltról" egy hasonló opel motort. A diesellel meg nem érdemes összehasonlítgatni, az egy más világ. Azért azt hiszem elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy a Cee'd erőforrásai kategóriáik legjobbjai között vannak!
Pláne, hogy a fabia, és a swift nem is cee'd kategória!
Amúgy semmi sem tökéletes, egy két gyári hibás biztos van, a nagy számok törvénye alapján, akár zörgésileg, akár festékhámlásra.
Én csak az enyémről tudok véleményt mondani, beleraktam egy év alatt 26 ezer kilométert, semmi hiba, semmi zörgés, még kavicsnyom sincs rajta, nemhogy hámlás..
Van néhány hiba ami többeknél előjött, szellőző zörgés, zizegés, rádió lefagyás, ezek orvosolható apróságok(szerintem)
Az egyest szokni kellett nekem is, de a váltó nagyon jó, és ha pörgetjük se hangos, kifejezetten halk,(alapjárat közelében abszolut nincs is se motorhang, se rezonancia!) viszont megindul. Viszonylag kicsi, de nagyon erős a motor. 50km/h-nál már 5 ösben is gyorsul(!)
De izlés dolga, aki szeret diselt vezetni, vegye azt.
Nekem az 1,4 nagyon tetszik! (Pedig én elfogult vagyok a tulmotorizált nagyköbcentik mellett.)
Én , ha annyit nem is, de néhány tesztkört mentem a többi lehetséges autóval, mielőtt a Ceed-et vettem. Akkoriban még a Ceedet sem vezettem sokat, csak pár km-es teszteket, de - 1.4-es 80lovas Focust ki sem próbáltam, 1200 kilóhoz az vicc. - 1.6-os 100lovas Focus kiábrándító volt, annak szó szerint ki kell taposni a belét, hogy menjen. elindultam, aztán beraktam kettesbe, majd lenyomtam olyan félig a gázpedált. Semmi sem történt. Szó szerint semmi. Az 1-el korábbi, már új műszerfalas Focusról van szó. - Fabia 1.4 86 ló. Ez jól használhatóm városi körülmények között nem kell nagyon pörgetni, sokkal rugalmasabb, mint a fennt említett Focus, persze, mivel könnyebb, de valószínű a nyomatékgörbéje is barátságosabb. Viszont sokkal kisebb, és nem sokkal olcsóbb, mint a Ceed. Rádió nem jár a 3.2millás árhoz. Vicc. - Swift 1.3 Motorikusan ez tetszett a legjobban. De ugyanaz, mint a Fabia. Egy olyan felszereltség, amibe már érdemes beülni, 3milla felett van. Ha ákciós beszámítással veszed, akkor meg a THM10% feletti. - Lacetti. Bevallom, nem vezettem, de az, hogy az 1.4-es városi fogyasztására a gyári adat 10L körüli, elriasztott. - Opel. Ebből az 1.4-es kiesik, egy ekkora kasztnihoz kevés a 90ló. Tippem szerint hasonló lehet a Focushoz. - Új Megane. Két dolog miatt esett ki. Az 5 ajtós használhatatlan, el van b*va a csomagtere, 4 ajtóst nem akartam, a kombi meg túl nagy. A másik ok pedig, mert kritikán aluli az itteni Renault szalon. Korábban régi Megane-m volt, sajnos ismerem őket. - Peugeot, Citroen. Nem számoltam velük. Ezek alapján még vagy kétszer visszamentem a KIA szalonba, és jó érzés volt ezek után az autók után a Ceedbe beülni, ráadásul a kocsimat is jó áron számították be. Majdnem annyiért, mint az ááákkkciós!!! Szutyuki.
1,4 EX, 5 ajtós Cee'd-em van, 18 ezer km van benne.
Nem nyomatékos, de: - nagyon jól gyorsul,
-130-as tempónál nem zajos,
-vegyes fogyasztása legutóbb, Nagybánya-Szolnok távon, a megengedett sebességet csak kis mértékben túllépve 5,8 liter/100 km. Általában 6,2 - 6,6 liter /100km szokott lenni.
Ez nyilván attól is függ, hogy milyen érdekel. 5 ajtós vagy SW, esetleg pro. A dieselhez nem lehet hasonlítani az 1.4-est, nyomatékilag. Én diesel SW-vel járok, megy mint a meszes. Vezettem 1600 km-t egy 5 ajtós 1.4-est. Nem volt zajos, a többi 1.4-es kocsinál szerintem jobb. A fogyasztása pedig rendkívül alacson 6-7, de a 7 már igen tempós stílus esetén érvényes. Több infót a valódi 1.4-es tulajoktól. :-))))
Ha érdekel használt 1.4-es is, akkor egyet tudok ajánlani, jól felszereltet.
Szia! Gyárit utólag én is szerettem volna, de azt mondták, hogy nem lehet. Engem is érdekelne, de ki tudja, hogy befolyásolná a garit egy idegen test. Valószínüleg szarul....
Sajnos ez a fórum már elég kihalt. Ha érdekel a Cee'd, akkor várunk a ceedclub.hu oldalon. Nem konkurencia oldal, csak másabb, mert tematizálva van a fóruma. Azok a felhasználók hozták létre, akik anno itt beszélgettek.
SO Red-del nekem is van hámlási problémám. Az első lökhárító aljánál egy féltenyérnyi, meg egy másik, húszforintos nagyságú helyen a felső lakkréteg levált, mintha csak valami ráragasztott, nagyon vékony, átlátszó fólia lenne. Gariban leveszik az egesz lökhárítót, lecsiszolják és újrafényezik. Remélem, máshol nem fog jelentkezni ez a "kis szépséghiba".
Xenon: Volt nekem is óóóócccóóó kínai, 7mm-el !!! volt eltolódva a gyújtópontja. Mikor visszavittem másnap, tolómérővel megmérve válogattam össze magamnak egy pár jót. A java hibás volt, pontatlan, és szór de ne kicsit. Mindenesetre veszi a nép.
Éppen pénteken égett ki az egyik, most egy év után idiglenesen a gyárit tettem vissza. Hát, ez katasztrófa, pedig 100%-os volt a szemtesztem a német jogsihoz, ami nem volt egyszerű.
Tudja vki, hogy hol kapok kedvező áron H7 4300k égőt? ( jót:)
Ma autómosás közben kellemetlen meglepetésben volt részem. A motorháztetőn három helyen felpattogott a festés (Pyston Gray metál). Nem kő miatt mert az a formájából látszik.
Én most kaptam meg az Ceed SW üléshuzatom. Nem volt olcsó, de minden passzolt. Egyedül az első ülésen lévő zsebek zárodtak be. Az összes légzsák, osztott ülés és karfa oké. A címül www.uleshuzatshop.hu Interneten minden elintéztem és még szín választást is el lehetet intézni. Én meg vagyok elégve az üléshuzattal.
Ma reggel munkába menet elkezdett kóstolgatni egy Skoda Fabia 1.4 Mpi. Hát nem sok sikerrel járt az 1.6 CRDi Pro_Cee'd-el szemben. Vannak még önbizalommal telt emberek. :-))
Én nem idegesítem fel magam és nem is mutogatok. Senki nem ér annyit. Csupán idomulok a környezetemhez :)). És igyekszem én is eltávolodni tőlük. Egyébként tényleg nem szokták érteni a ködlámpások.
Én is igy tettem régebben,de mára már rájöttem teljesen fölösleges... Pl.:Tegnap mentem haza egy auto 6km en keresztül indexelt,mögötte több km-es sor,senki nem merte megelőzni... én megettem, mert siettem ,volt reflektor,kürt,mutogatás és nem értette mi bajom van....a ködlámpások szintén nem értik mi baj... És ez nem az első eset...szinte az összes ilyen,én már nem bosszantom magam az idiotákon,kikerülöm és kész.
Izzótípustól, beállítástól, leülésből és egyéb okokból adódó szemből érkező vakító autósok 1-2 villogás után megkapják tőlem a fix reflektort. Ugyan ez az előttem haladó ködzárófényesnek vagy az éppen engem megelőző vakítónak. Nem érdemelnek nagyobb toleranciát, mint ahogyan ők viselkednek, illetve ahogy nem veszik észre a környezetüket. Lehet, hogy gyerekes, de én már csak ilyen vagyok.
Miért sütné ki bárkinek szemét...? Nekem már jó fél éve megvan és még soha nem villogott senki hogy vakítok,igaz számítogépes fényszorobeállítás volt beszerelés után!
Én sem szoktam a vakítókra villogni, de szitkozódni igen.
igen,mondjuk én hetente lemosom az autot a lámpákat meg még tankoláskor is! mert allergiás vagyok erre :)) De ez igaz,ha koszos akkor vakít! Ha lesz időm rakok bele fényszoromosot,már fél éve tervezem!! már ki van találva minden! csak idő kellene :(
Nem a tiszta esti időben süti ki a szemet, hiába a jó beálítás, ha nem nincs automata álító, vagy mosó, mert az köztudott, hogy esős elkoszolódott xenon az már nagyon szórja mindenfelé a fotonokat!
de persze ki hogy szereti, engem speciel nem szokott zavarni, mert messziről látni hogy vakít -e, és addig nem nézek arra amig el nem megy melettem ! :DD
Sajtolt burás,projektoros lámpákba teszik a gyáriakat! Ez azért is szórhatja fényt,mert nem a gyár által tervezett gyújtópontba rakod az utolagos xenon izzószálát, mivel ezek kinai meg egyéb gyártmányuak és eleve némelyik hosszabb mint egy sima izzó,ekkor van gond,h össze vissza szórja fényt csak az útra nem!Erre is nagyon kell figyelni a vásárlásnál!!!
Pesze,ez nem kérdés,csak nem szabad így általánosítani,én mostanában több hagyományos égős vakitosat látok,mint utolagos xenon os vakitosat. Jellemzöen törött autot megcsinálnak,uj lámpa,kihuzzák az elejét,de a lámpabeállítás elmarad...az én régi astrammal is igy jártam,nem értettem miért villog mindenki,hát persze,h a szervizbe erre nem figyeltek mikor megcsinálták!!!
Nekem süti a szememet az utólagos xenon, de tudom, hogy ez sokakat nem érdekel. Még gyalogosként is egyből kiszúrom, mert gyárilag vékony, csőszerű vetítőlencsés fényszórókba szerelik, amik előrefelé sugároznak. A nagyméretű lámpatestek viszont jobban szórják a fényt minden irányba. Hagyományos izzónál a kisebb fényerő miatt ez nem zavaró, de a xenonnál igen. A legrosszabb, amikor gyalogosként állok a zebránál és a pirosban álló autó folyamatosan a szemembe világit. Öcsém Avensisén próbálkoztunk az utólagos xenonnal, de a régi lámpatestek szórták a fényt. A fókuszon is próbált állítani, végül kidobta az egész cuccot, és vett új fényszórókat. Ezzel drasztikusan javult a fényerő. Nekem Osram Silverstar izzók vannak benn, és teljesen meg vagyok elégedve a fényerővel. 4000 forint volt egy pár, már több, mint fél éve működik.
mivel eleve erőseb a fénye! továbbá az automata magasság állítás és a fényszoró mosó sem véletlenül előfeltétele!?!!! ami meg ugye a ceed-ben nincs, tehát.....
neked szerencséd van a tied jól van beállítva....
egyébként inkább vakítson egy rosszul beállított gyertyafénye....mint egy fotonágyú ami kiégeti a retinámat......gondolom ez nemkérdés melyik zavaró jobban!
Miért sütné ki bárkinek szemét...? Nekem már jó fél éve megvan és még soha nem villogott senki hogy vakítok,igaz számítogépes fényszorobeállítás volt beszerelés után! Sok nem xenonos is vakit mert a táblák tetejét célozzák meg a lámpabeállítsánál! A vakítás nem xenon meg sima égő kérdése meg kellene végre jegyezni!!hanem a rosszul beállított lámpa következménye,mindegy milyen működési elvű fényforrás van benne. még gyertyával is vakitana,ha rosszul van beállítva :)))
egyébként mi ez a xenon őrület! én tökéletesen megvagyok elégedve a gyári izzók fényével! arról nem is beszélve, hogy nem hiányzik ez a fostorgás, a szabálytalanul használt xenon miatt! miért jó az ha kisüthetitek a szembejövő szemét?
mikor szokunk le erről "nem lehet, de okosban megcsináljuk" szemléletről?
Szia a 6000k az kékes már kicsit. 4500-5500k a nap szinhömérséklete,napszaktól függöen. Az enyém nem can buszos,ha jól emlékszem! A kupakokat meg kell furni mindenképp! Nekem az egyik kiégett 2 hónap után,de cserélték gariba! Rendörökröl,külföldről nem tudok nyilatkozni..szerencsére
Kiderül, hogy a Cee'd nem csak ár-érték arányban jó! Na ezután, ha valaki azt mondja nekem, hogy a Cee'd sehol nincs a csodás német, japán, francia, olasz stb. gépekhez képest, akkor azt jól pofántörlöm :D (ááá nem vagyok elfogult)
Na azért ez az összehasonlítás (easytronic) se kutya +esőérzékelő :-)
Amúgy meg:
A JATO mindent elkövet a pontos és teljeskörű adatszolgáltatás érdekében. Ugyanakkor fennáll a kockázata annak, hogy az információk megváltoznak az adatfeldolgozás és a felhasználás időpontja között. Ezért a JATO kizárja a felelősséget. Kérjük kellő elővigyázatossággal használja az itt szolgáltatott információkat.
if (document.getElementById('WorkingMessage')) {
document.getElementById('WorkingMessage').innerHTML = ' '
}
Egy emailt megérne, a fogyasztóvédelemhez, és a versenyhivatalhoz, mert ez tényleg kimeríti a tisztességtelen piaci magatartás, és a vásárlók megtévesztésének fogalmát!
Ez hatalmas... LOL Opel Astra 1,4 Enjoy Easytronic vs. Cee'd 1,4 EX 4.300.000 vs. 4.100.000
és a különbségek az Astra javára... Pohártartók a hátsó üléseknél (érdekes... az enyémben van... kettő is) Kanyar stabilitás vezérlés (Az enyémben ESP... őőő) 0,2 literrel kisebb fogyasztás (mikorra jön vissza a 200ezer különbség?) 20 mm-rel alacsonyabb karosszéria (ez fontos, ha kamionnal találkozol! :) ) 677 mm-rel nagyobb lábtér elöl (??? :-o ) 437 mm-rel nagyobb lábtér hátul (Mi ez b*meg, egy Maybach?) 40 literrel nagyobb csomagtér alaphelyzetben (persze... Tetőbox-al)
ezekután... vagy nem láttak még Cee'd-et, vagy úgy hazudnak, mint állat.
a másik fórumon folyamatosan anyázok az ilyenek miatt......van még egykét gyöngyszerm ezenkívül bőven!
a. meg sem vettem az autóm
b. már megrendeltem a kocsim
c. épp most hoztam el az autóm
d. már mentem az autómmal
az összes variációra van már népítélet! persze mind mind csillagos 5-ös az értékelés, mert b,c,d - nél már akkora hihetetlen tapasztalatokat ( többek között szervíz) gyüjtöttek össze, hogy rögtön 9,9-re emeli a ceed pontszámokat! aztán persze ezek elfelejtődnek frissülni ( vagy bosszúból vagy feledékenységből) de gondolom ez az összes többi másik márka népítéletében is hasonlóan van....
De ha tényleg röhögni akartok menjetek fel az opel.hu-ra, ott van lehetőség, hogy az opel szemszögéből hasonlítgatást végezz más márkákkal, na ott vannak érdekes dolgok, hogy az egyes opel modellek miben jobbak a más gépeknél, szóval miért érdemes pl. astrát venni a cee'd-el szemben :D
Ha erre az ítéletre gondoltál: Szerintem a Peugeot-os nem fikázza, csak azt magyarázza, hogy a 2.0-ás HDI 90 Le-vel jobban megy és csendesebb mint a 1.4-es Kia moci. Ami igaz is, HDI nyomatékos motor, nem kell forgatni és úgy is megy. A kisebb fordulat miatt meg eleve, hogy csendesebb. De nektek ezt úgysem kell magyarázni. Az ilyen hasonlítgatásoknak nem sok értelme van, de véleménynek jó! De akárhogy is bizonygatják nekem az írók, akkor is a Kia motorja (1.4 turbó és kompresszor nélkül) a legerősebb és ez megy a legjobban is a kategóriában, még ha pörgetni is kell, mert ezeket a motorokat mind pörgetni kell kivétel nélkül!!! De ez legalább megy is és lelkesen pörög, nem mint a többi. Barátom :D!
hát nem semmi az biztos, szerintem igen kezdő internethasználó írhatta. Vagy valaki, aki 0% önrésszel, használt szart beszámítva akart valamilyen autót venni (...Érdekes elöte EGY ÓRÁVAL ELÖTTE az OPELnál voltunk...) De a csávó se kutya, aki a pözsőja után fikázza a kiát...:-)))) Mind1, vannak ostoba egyének is.
Egy chip-tuning csak egy fajta típushoz jó, mert más a hengerűrtartalom, és más a teljesítmény is. :-) Felmész a netre bruttó 50.500 Fr-ért már kapsz ami minőségre is jó.
Köszi az infót, de szerintem ez 2 okból sem az. Az egyik hogy nem nyöszörgés, hanem zörgés, rezgés, a másik meg hogy már volt leszedve a középkonzol és a hang jóval mögüle jött. Amúgy a dög meleg stimmel, csak kell hozzá a dőlésszög is. :) Mivel holnap amúgy is megyek cseréltetni a szélvédő alatti légbeömlő nyílásnál lévő műanyagot, mert mind2 oldalon felhajlott, így majd rákérdezek. De megpróbáljuk megint megtalálni a hibát, hátha most sikerül.
Sziasztok, van egy chptuningom kia dízelmotorokhoz, cee'd, rio, sportage, sorrento modellekhez tuti jó. Küberl, tehát jó gyártmány. 20%-kal növeli a motor teljesítményét káros hatás nélkül. Beszerelése ne migényel szaktudást. Szűz új készülék, a kia kereskedésben "feleslegessé vált" ;) 70E-ért bárki viheti. jagshemashilikeyou@gmail.com
"Délelőtt a városban egy vasúti átkellő előtt leállítottam a motort. Majd amikor indítottam volna csak durva kerregést halottam, de nem indult. 3x próbálkoztam, semmi. Aztán gyújtás le, majd újra próbálkoztam akkor már indult.. Mi a fene volt ez? Korábban sose volt ilyen problémánk. 1.4EX 9500km."
Az enyém gyakran csinálta, szerviz nem talált hibát!
Utoljára azt próbáltam ki sikeresen, mikor meleg motor nem indult, hogy a gázpedált LENYOMVA tartva indítottam, így beindult!!
Délelőtt a városban egy vasúti átkellő előtt leállítottam a motort. Majd amikor indítottam volna csak durva kerregést halottam, de nem indult. 3x próbálkoztam, semmi. Aztán gyújtás le, majd újra próbálkoztam akkor már indult.. Mi a fene volt ez? Korábban sose volt ilyen problémánk. 1.4EX 9500km.
-Tudja valaki, hogy mennyibe kerül /db? -Vajon melyik típussal lehet azonos? ( tudva, hogy sok alkatrésze a verdának európai beszállító. Tippelek a Skoada VW - Audi beszállítókra.
"néha zörög bizonyos hőmérséklet és kocsi dőlésszög (előrefele, mikor pl tolatsz vagy fékezel) mellett a műszerfal mögött"
amikor hetfon a kiaszabonal keresgeltek a sipolasom (bizonyos homerseklet, bizonyos sebesseg) okat, akkor mondtak, hogy van egy hasonlo tipushibaja a ceed-nek, ugymint hogy bizonyos homerseklet (dogmeleg) eseten hajlamos nyikorogni a kozepkonzol hatso felfuggesztese, es azt ugy szoktak gyogyitani, hogy kiveszik, majd a hatul tarto hatos csavarok ala tesznek valami gumialatetet. lehet, hogy a tied is ezt csinalja...
Bocs hogy most válaszolok, de nyaralni voltam külföldön.
Jah erről jut eszembe, Bp - Rábafüzes - Tarvisio - Bibione - 1500km - 5,36l/100km - 2 személy + csomagok + klíma. Kifele Bp-en megtankolva (MOL EVO NEO DIESEL + Spuri - most raktam bele előszőr ilyen dieselt, de gondoltam kipróbálom :)), majd utána legközelebb osztrák - olasz határnál 560km után 26 liter fért bele, lehet számolni, de segítek: 4,64l/100km... Azért lett több az össz, mert Bibionéban is mászkáltunk napi szinten pár km-t meg hazafele 1 órát dugóztunk mire ki tudtunk jönni a városból a turnusváltás miatt. Szóval elégedett vagyok maximálisan, főleg hogy 90%-ban Bp-en közlekedem az autóval, ahol 5.8 alá nem igen tudom vinni...
Visszatérve:
Valami néha zörög bizonyos hőmérséklet és kocsi dőlésszög (előrefele, mikor pl tolatsz vagy fékezel) mellett a műszerfal mögött. Erre próbáltunk rájönni, de nem sikerült mi lehet. Nagyon ritkán jelentkezik, de olyankor elég csúnya hangot ad. Nem a motor, hanem olyan mintha valami műanyag hozzáérne egy másikhoz és a rezonanciából adódóan hangot adnának.
Amúgy azóta "járok" ide, mióta Érdről elment Géza + mikor hátulról belémjöttek csak ők voltak hozzám közel egyedül MÁV partnerek, így nem nekem kellett álnom a javítás költségeit, majd várni mikor kapok pénzt a biztosítótól. Az más kérdés hogy aztán kiderült a ellenfélnek nem is volt biztosítása, hiába volt róla csekkje, így ment az egész a MABISZ-hoz...
Meg vagyok elégedve velük, úgy érzem becsületesen végzik a munkájukat, ott lehetek a szerelésnél, ha akarok még elvileg olajat is vihetnék, bár nem szeretik (:P).
Bocs a hosszú írásért, de ritkán jutok ide, így gondoltam most bepótolom... :D
Szabóékat én is ajánlom, eddig 2 ceed és egy sportage volt náluk 2000-es olajcserén a családból és hamarosan a két ceed ismét megy az első kötelezőre. A 2000-es szervizt mindegyik kocsinál nagyon lelkiismeretesen végezték el, teljes átnézés, csavarok ellenőrzése, esetleges meghúzása stb. és mindehhez az akciós szervizdíj, ami csak az olaj árából és az olajszűrőből (ha kéred) áll, meg még párszáz ft segédanyag,alátét. Megjegyzem az olajáraik is a földön járnak.
Akkor ezekszerint váltottak. Eddig az 5ajtósoknál volt a (=) és (A), a többinél pedig csak (=). Igaz, arra még nem jöttem rá, hogy működik az automata szabályozás.
Hát az a viszkózítás külömbség, ami a két általad említett olaj között van, és a külömbség csak nagyon alacsony és nagyon magas hőmérsékleten jelentősebb- na hát nem igazán van hatással a jelenségre. Jocó
Ha jól értem a kérdésedet, akkor... Digit klímánál... dupla belső levegőkeringőztetés (Automata, vagy folyamatos zárt) csak az 5 ajtósnál van. Az SW-nél, illetve a pro_cee'd-nél csak egy (folyamatos zárt) kapcsoló van az A/C gomb alatt.
Ez nagyon gáz. Mi volt a Kia Magyarország hozzáállása? Eddig nekem mindenben nagyon segítőkészeknek és kedvesnek tűntek. Nem lehet, hogy a 20. alvállalkozóval volt gond?
juteszembe, tegnapelott voltam a kia szabonal ezres olajcseren, 18.887 ft volt a szamla 5w-30-as olajjal, munkadijat nem is szamitottak fel. a szerelo rendesen vegignezte az autot, vegig ott lehetett lenni mellette, sajna a kozepkonzol futyulesenek okara nem jott ra.
1. A hámlás nálam is jelentkezett (2007. 04-i az autó), elméletileg intézik a garanciális javítás engedélyeztetését.
2. A múlt héten nekem is becsusszant az assistance (30e-res kötelező után két órával indítanám a gépet, nem forgatja az indítómotor a motort... kúl.) Felhívtam az assistance-t este 6 körül, egy órán belül tudtak volna küldeni valakit, de mivel zárva volt a szerviz, másnap reggel 8-ban maradtunk. Én is korábban ott voltam, a szaki is, megnézte, látta, hogy nem akksiprobléma, trélerre fel, KIA szervizben le. Kedvesen, udvariasan, jó hangulatban -- tkp élmény volt. :) Tíz perc alatt megcsinálták, természetesen azonnal, soron kívül, nagyon szabadkozva (OMP Debrecen).
3. A 30e-s kötelező egyébként 35e-be került, volt mellé még garanciába egy nyomcsapágy meg egy stabilizátor-összekötő csere (mindkettő raktárról, semmi várakozás). A fenti malőrtől eltekintve minden okés.
Hát ez szomorú. Én simán perelném őket. Felháborító amit szolgáltatás címszó alatt müvelnek ebben az országban. Amugy azt csinálnám a helyedben, hogy Szlovákiában megkeresném a koreaiakat írnék nekik egy korrekt kis angol nyelvű ügyvédi levelet. Mást nagyon nem tehecc. :(
Miért igy csinálták hogy az anyós ülés mögött, a dupla ülés van, amit persze nem lehet előre hajtani, csak akkor, ha a vezető ülést is elörébb húzom!! De akkor meg nem férek bele...
Csak óvatosan a problémamentességgel. Mindenkit figyelmeztetek, hogy az assistance szolgáltatás semmit nem ér. Hibás üzemanyag szivattyú, 5 nap csereautó nélkül, félreinformálva + segítség megtagadva. Bemutatkozott a Kia vezérképviselet is. Ráadásként az új alkatrész is hibás és még a klimámat is elrontották. No comment, de erről az esetről még hallani fogtok, mert nem fogom ezt a békát lenyelni. Ja és továbbra is hámlik a színtelen lakk az autómról.
Nagyon kihalt ez a fórum. Már 3 napja nem volt egy hozzászólás sem. Ilyenre még úgy emlékszem nem volt példa. Valószínűleg már mindenki a ceedclub.hu-n nyomja?
Isten hozott a klubban:) a hazai utakon nem csoda, hogy odavan a stab pálca. Más típusoknál is gyakori hiba. Műanyag perselyek helyett valami keményfém kellene bele:) A fogyi nekem is álltalában hasonló, ha bírok magammal. Ha meghajtom, akkor megy 6 l fölé. Elégedett vagyok vele. AGIP naftát tankoltam, lehet attól, de most kicsit mintha megvadult volna a jószág.
Ez jogos. De ha így nézem a népítéletek legalább háromnegyedét ki lehetne dobni. Sztem nem kell ilyen szigorúan venni, de az tény, hogy minél több ojjektív infó van annál többet ér a népítélet.
A kormány nekem is ropog, de nem zavar. A stab pálca már 10.000km óta kolompol.. még két hét, és szervíz. Mindezt feledteti a többi pozitívum.
Egyik barátom vezette kb 100kmt-t, akinek Peu 406 HDI van. Élvezkedett. Tetszett neki a húzós motor, és a stabil futómű. Azt mondta, más sok, sokkal rosszabb vasat vezetett. Kimondottan tetszett neki, főleg a motor. ( box)
Nincs azzal semmi baj, hogy 600km után ír valaki ítéletet. Miért ne tenné meg. Egy próbaút alatt is lehet egy kocsiról objektíven nyilatkozni 600km alatt meg pláne. A gond inkább akkor van ha valaki elfogult vagy elborult aggyal ír. Se a tömjénezésnek se a mindent fikázásnak nincs igazán értelme mert az nehezen hiszi el az ember, hogy egy kocsiban minden jó vagy minden szar.
Engem pl. a kormány egyre jobban zavar, recseg, ropog a műanyag mikor tekerem. Kipróbálom Greg megoldását, hátha beválik.
van olyan is aki csak megrendelte az autót és máris füstölt a billentyűzet! :))) vagy rögtön a szalonból hazavezető út után írta meg élményeit! ezzekkel csak az a baj, hogy elfelejtődnek frissülni....
Látogasd meg a ceedclub.hu oldalt, és a szervizajánlatok menüpont alatt találhatod azon cégek listáját, akik nem voltak lusták elküldeni kalkulációjukat. A fórum menüpont alatt pedig sok érdekességet olvashatsz ;)
"Korábban már volt róla szó, de nem emlékszem a végeredményre. 1,6 CRDI leállítása után a motor még rázkódik egyet, olyan Ikarus-os módra csak éppen kicsiben. Nálatok is ez a helyzet ? Korábban nem tünt fel ez a megremegés."
Ilyenkor még egyszer végig futja a motort az élvezet, azért remeg!
Igazi looser. Én a saját népítéletemben kínosan ügyeltem arra, hogy objektív legyek. Szóval hagyjuk ezt az elvakult dumát. De el tudom képzelni, hogy kifogott egy rossz példányt, sajnos ilyen van és ekkor a kocsi csak megkeseríti az életet.
Megoldódott a kormány gondom. A szegedi pappasnál egy ügyes kezű futóműves emberke beállitotta egyenesre a kormányt. 3600 magyar forintot fizettem. Sztem nagyon jo áron dolgoznak. Üdv.
Eljött az ideje az 1 éves garancia miatti szervizeltetésnek - melyik szervizt tudnátok ajánlani? Budapest érdekelne. Gondolom nincs nagy minőségbeli különbség köztük, árbeli viszont annál inkább..., tehát jó lenne olcsóbban megúszni a dolgot.
Korábban már volt róla szó, de nem emlékszem a végeredményre. 1,6 CRDI leállítása után a motor még rázkódik egyet, olyan Ikarus-os módra csak éppen kicsiben. Nálatok is ez a helyzet ? Korábban nem tünt fel ez a megremegés.
"Valahol olvastam hasonlót valakinél, de ne találom visszaolvasva. 2 napja, ha kinnt állok a napon a kocsival, csak az 5.6. indításra pöccen be a motor. Mi lehet a gond, van-e tapasztalat?"
Nálam vagy 4-5-ször előfordult 1 év alatt, üzemmeleg motornál, hogy nehezen indult.
Utoljára amikor nem akart beindulni, lenyomtam a gázpedált, és így indítottam. Mint a karburátoros, üzem meleg autót! Rögtön be is indult.
Valahol olvastam hasonlót valakinél, de ne találom visszaolvasva. 2 napja, ha kinnt állok a napon a kocsival, csak az 5.6. indításra pöccen be a motor. Mi lehet a gond, van-e tapasztalat?
Szintén tapasztalat, nem vészes a 17-es gyári felni. Abban igazad van, hogy nem a balkánra való, de ennyi erővel akkor Pesten szekérrel vagy Nivával kell járni. Nekem ráadásul alapban keményebb lengéscsillapító van benne, de egyáltalán nem vészes.
Az ár az más kérdés, nekem anno sikerült kialkudni (bár valszeg nem az én érdemem, gondolom mindenkihez hozzávágták) a sport plusz csomagot, de tény, hogy a 17-es felni inkább hangulati és optikai elem mintsem eszenciális része a kocsinak. Bőven elég a 15-ös is.
Anno a mazdámban aminek 15-ös gyári felnijei voltak keményebb volt a rugózás, sokkal kényelmetlenebb volt vele közlekedni. szóval számomra nem vészes ez a kombináció.
Nekem volt egy oltári szíváson sípolás ügyben. Vidékről téptem fel pestre, előtte kocsi szépen lemos. Megyek a pályán és azt hallom, hogy a rádió sípol mintha valami vételi zavart venne. Rádió kikapcs, akkor is hallom, odahajolok a műszerfalhoz hát onnan jön. Megállás, átnézés, semmi. Elindulás, most meg a jobb oldalról hallottam. Ekkor jöttem rá, hogy mosás közben valószínűleg víz került oda ahová nem kellett volna, az valszeg megrekedt ott és attól volt olyan hangja, gyöngyös környékén meg is szünt a sípolás és ez igazolta az elméletemet. azóta nem hallottam, remélem tényleg csak a víz volt. :)
Én már lassan két hónapja várok a kis stabilizátor pálcákra,jó az alkatrész ellátás:((( olyan hangja van az autonak mint egy 30 éves zsiguli szétkopott gömbfejekkel:((( borzalom 10.esen kell hallgatni a rádiot,mert ugy idegesít már 5000Km keresztül ez megy .. Remélem nyaralás előtt megcsinálják! De lehet addig megunom és belerakok valami tipusidegen alkatrészt még egy Peugeot,Citroen be is 80 000Km ig birja:( itt meg 20 000Km nél elkopott
Futómű állitás nem egyszerű. Nem kia szervizbe vittem, hanem maszek futóműveshez, és a 2007 es katalógusában nincs benne a ceed futómű beállitás adatai. Állitott rajta,jobb is lett, de nem az igazi még. Ugyhogy megpróbálom beszerezni az adatokat. Valszinű nem állt jól már kezdetektöl sem.
"Bekapcsolom a helyzetjelzőt, vagy a tompitottat, és enyhe sípolást hallani a műszerfal mögül"
hahh, vegre valakinek masnak is sipol... :-(
en a vilagitassal meg nem talaltam osszefuggest, viszont 130-140 kornyeketol felfele neha sipol valami a kozepkonzol mogul. neha nem:-( eddig ugy tunik, hogy minden ilyen sipolos eset olyankor volt, amikor igy nyaron a gutautos melegben delben kellett autozni, tegnap este peldaul nem csinalta.
Közben megérkeztünk.. Egy heti nem autózás után közlöm a száraz érzelemmentes tényeket:
Örömmámor volt beleülni a paripába, húz, mint a bivaj, (box) minden **sza.
Egy bajom van csak: rosszak az utak, össze vissza dobál, kígyózik a gerincem, kitörik a nyakam, (némi túlzással:) de stabil. Részvétem annak, aki 16-os, 17-es felnit választ, és még pénzt is dob ki érte az ablakon. Utóbbit csak vesekő eltávolításra ajánlom, vagy porckorongsérv házilagos kialakítására. Az árából inkább nyaralni menni jobb érzés. ( saját vélemény, tapasztalatból )
Ilyenről tudtommal még nem volt szó. Eddig kikapcsoló világítások voltak, amire West leírta a megoldást.
"A világitással kapcsolatban akinek ilyen gondja van (elmegy a pilács) menjen be a szervizbe és csapjon az asztalra hogy egy új bcm modult kér az autójába:) mert ez is szoftver hiba miatt kapcsolja le a lámpát az új szoftverrel már normálisan müködik minden."
Turbo biztosan nincs benne mert az látszana, ahhoz a szívó oldalt át kell alakítani, nitronak sem látok csövezést mert annak meg tudomásom szerint kettő cső kell. Ráadásul az a utastér felöl jönne itt meg van egy spéci vezeték amire rá is zoomol de ez olyan mintha chip tuning lenne. Viszont chippel nem hiszem, hogy el tudna érni ilyen gyorsulást. Kb 6 másodperc könyékén gyorsul százra, ahhoz meg egy 1300kg-os kocsi esetében minimum 200LE kellene. Nemtom hány lovas az 2.0Literes ceed, de 140LE környékén lehet, sztem még chippel sem tudja elérni a 200LE-t. Ehhez nitro kell egy 1.4 vagy 1.6-os kocsi esetében, de nitronak semmi jele. Vagy egyszerűen fake a gyorsulás a videoban, de nem tünik annak. A rák se tuggya. Kérdezték a commentekben is mitől megy így de nem válaszoltak rá. :)
Szia Dehogynem,épp meg akartam kérdezni az SW kollégát mi baja,mire kiértem elmentél :(( valami motor remegést hallgattatok? mi lett a vége? régóta jársz oda? milyen a szerviz??? nekem ez lesz a 3. szervizem :(( jó lenne mér egy normálisat találni!!
A cee'd rögzítőfék hátsó részét nem ismerem,csak más gyártókét,és általában van egy önbeálló rész,ami ha kopik a betét a holtjátékot automatán kiegyenlíti,itt is lehet elméletben állítani,de nem szokás,csak ha nagyon kopott a fékbetét... A hivatalos állítási lehetőség olyan mint a többi típusnál és azt belülről is lehet állítani!
Sziasztok Mi is üdvüzlünk benneteket Antalyából. Még maradunk pár napot. Ja, az átlagfogyi: 0.00 A vas garázsban áll unokatesóméknál, közel ferihegyhez. ;-)
A kézifékre állítson rá akinek kell,mert ahogy bekopik(+a gyárba se hiszem,hogy nagyon állítgatják)egyre feljebb fog. Olvastam,h ez többknek probléma,kb 10 perces tiszta munka,nem kell alámászni stb,belülről kell állítani!
Sziasztok! Most jöttünk meg az 5250 km hosszú nyaralásból. (Szardínia, Nizza, Svájc) Az 1,6 CRDI fogyasztása a komputer szerint 5,2 tankolás méréssel 5,4 liter lett. Szakaszonjként is mértem a fogyit, volt 6 literes és 4,6-os szakasz is. Érdekes módon közben a komputer 5,3-at írt mindkét esetben... A kocsival amúgy minden rendben volt, a kézifék nekem is nagyon a végén fog csak, ott sem túl erős. A kesztyűtartó hűtése nélkül biztos nem vennék kocsit, ez nagyon hálás volt végig.
Kuplunggal nekem nem volt még gondom, de nem is ajánlom neki, hogy legyen. Az erős hajtáslánc egyik ismerve a strapabíró kuplung amelynek legalább 200.000km-et ki kéne bírnia. De lehet csak nekem vannak irreális elvárásaim a mai kocsiktól.
Kézifék nálam is dettó ilyen. Eléggé tépni kell, hogy fogjom is valamit, az meg nem szokásom. Majd állítok rajta.
Az én (nem gyári) riasztóm olyan, hogy ha csak megnyomom a gombják, akkor villog és csipog. Ha hosszabban nyomom a gombját, akkor csak villog. Egyébként és sem szeretem, ha pittyeg.
A kuplungszag nálam is előfordult többször is, meredek úton elinduláskor. A kéziféket meg kell próbálni még egy kattanással továbbhúzni. Nagyon szoros az illesztése, a bowden meg könnyen nyúlhat egy kicsit.