Hát én a Kelet Pestnél voltam, de marhára nem voltam elégedett. Először is nem akartak az autóhoz engedni... mondom én ott leszek pedig saját felelősségre. Aztán ahogy láttam hogy dogloznak... hát előtte a csávó csak úgy tépett le mindent az autóról, sőt a végén a légszűrőházam fémperselyét sem tette a helyére, ezt otthon vettem észre, majdnem a bordásszíjba belement a fémpersely... no comment! Soha nem megyek oda, ráadásul egy alap dolgot nem tudtak megcsinálni -> kinullázni a 30.000es szervíz intervallumot, tovább megvezettek olyannal, h ez az autó már 5 szervízen túl van! Hahaha. Bementem másik szervízbe, ott egyből megcsinálták és közölték, h a csávó rosszul mondta: a 6 szervízből most ment le egy és így van még 5 amit jegyez a számítógép...
Tehát Kelet pestet én elkerülném nagy ívben!
Amit ajánlanak: Fiat Szabó, Fiat Best, talán a Nikkó-ról is jókat hallottam.
Persze, h kell légteleníteni, hisz ez még ilyen rendszerű. Mondjuk ahogy kiveszem a szavadból Te nem mixelve töltötted fel, hanem külön-külön... hát én meg már az 50-50%os lötyit tettem bele, így pontosan tudom, hogy hány fokos :) Óvatosan kompresszorral kifújtam belőle a maradék löttyöt mikor nyitva volt minden légtelenítő és utána is folyt le még jócskán. A Grandémba én is Paraflut tettem horror magas áron, de ebbe nem, mondjuk nem én fizettem, szval nem én döntöttem :) De sztem nem különb ez mint a Paraflu, ugyanúgy alubarát, szilikát, foszfát, meg nemtom milyen mentes, csak töredék áron. Enyhén felárazott ez a Paraflu az biztos.
Váltóba meg csak szintetikus tegyél, ahogy a könyv is írja.
Üdv! Nemrég jártam ablaktörlő javítás miatt egy III.kerületi (Bécsi út) Fiat és egyéb olasz autó szervizben (nem márkaszerviz!). Írtam róluk alább. Korrektek voltak, és megkérdeztem a kuplungot. Náluk kb. 50ezer Ft-ba kerül, plusz szerelés, tehát úgy össze 60rugó.
Lassan kuplungot kell cserélnem az autóban (1.3 mjet, 2004) és tanácsot kérnék!
Bp-en melyik szervizet ajánljátok, ahova érdemes lenne az autót vinni (esetleg XI kerület környéke :-) )? Nem ragaszkodom fiat gyári szervizhez, ha van más olyan szerelő, aki precízen és nem túl drágán dolgozik.
Ja és milyen márkát ajánlotok? Nézegettem már webshopokat, ott találtam vmi Mecram vagy mit olcsón, de ezt speciel nem ismerem (talán gyári beszállító? ). Van még Valeo, Sachs, LUK...
Én 60+-nál már 5.-et dobom be, mondjuk nekem 6 sebességes a váltóm, így jobban el vannakl osztva a köztes fokozatok.
2000 alá biztos nem vinném a gépet... én olyan 2300 környékén szoktam autózni. De én is 90%-ban városban használom, szóval ha kimerészkedek országútra akkor mindig kicsit megpörgetem és magasabb fordulaton autózok egy kicsit hogy valamennyire kikormoljam, bár erre inkább az autópálya lenne a leg jobb variáció..
Én azt olvastam valami autós oldalon hogy a városi autókat havonta fél órára ki kéne vinni pályára, hogy kicsit kitisztuljon :)
De hát ki az aki csak ezért megy egy kört valamelyik pályán?! Hát nemsokan szerintem :D
Én is nemrég cseréltem hűtőfolyadékot, bár én megvettem drágán a jó kis Paraflu cuccot Fiatéknál....
A cserénél nekünk manuálisan kellett légteleníteni, mert sajnos nem ment a hűtő, nem pörgette amit beletöltöttünk, de aztán légtelenítés után jó lett.
A végén felöntöttük vízzel és egy pár kör után is még fehér volt a hűtővíz, de már mentem vele pár km-t és most szép rózsaszín lett :))
Majd én is beméretem egyszer a kúton hogy mennyit mutat, de én is olyan -25 -35-re saccolom :)
Ezelőtt meg tiszta víz volt szinte, nyáron bemérte a kutas és elsőre 0 fok jött ki, utána meg -7 :D Szóval nálam indokolt volt a csere :S
Viszont a váltóolajat is le fogom cseréltetni tavasszal, így a váltó megpiszkálása előtt (szinkrongyűrű), hátha ez javít kicsit a problémán, bár sok reményt nem fűzök hozzá....
Ti milyen stílusban vezetitek a Puntot? Főleg városban. Úgy értem, az enyémet kb nem kell nagyon 4.-be kapcsolni, 3-asban 60 kmh-nál 2700-at forog, 4.-ben 2000-et. 40 kmh-nál 3.-ban 2000 a fordulatszám. (2002-es 1.2 16V)
Nektek is hosszú a hármas fokozat?
Az enyém 2000 alatt nem szeret utazni, rövid időn belül bejelez a motorhiba visszajelző. Még nem olvastattam ki, hogy mit jelezhet. Egyébként el is tűnik a jelzés, ha pl. másnap megyek vele reggel a munkába, este hazafelé már nem jelez.
hétvégén cseréltem egy 16v-s Puntoban hűtőfolyadékot és váltóolajat. Az autó szervízben volt (féltengely gumiharang csere) és ott jelezték a szerelők, hogy váltóolaj cserés, mert eléggé elfáradt... Magam sem értem, mivel Grandéval ellentétben ebben full synt váltóolaj van, de tényleg elég sz_ul nézett ki az olaja: fekete, és kb úgy folyt mint a víz. Most vagy bejutott olda a dzsuva, vagy nemtom, de a lényeg, hogy kapott faxa kis szintetikus új olajat!
A hűtőfolyadék szintén gyári volt, és sztem eléggé sűrű. Eltettem egy flakonba és majd beméretem kúton kivábcsiságképp, de 2004 után ez is megérett a cserére az biztos (gyári bilincsek voltak fent, amit ABA bilincsre cseréltem a cserekor). Érdekes volt, hogy a Punto 2 db légtelenítőjén fel kellett töltenem kis flakonnal a nyílásokon bekevert fagyállóval, mert magától az istennek nem akarta átforgatni... 50-50%-ost rózsaszín alubarát löttyöt kapott, így -36 fokos lett. Gyorsabban is fűt, mint idáig. Kár hogy ezen nincs automata légtelenítő és leeresztő csap, mint a Grandén, azt sokkal kényelmesebb cserélni, ezzel meg bíbelődni kell, főleg a légtelenítés miatt...
De nem is emiatt írtam, ezek csak tapasztalatok a cserékkel kapcsolatban. Hanem valaki cserélt már 16v-ben gyújtótrafót? Ez elvileg ki van öntve ilyen műgyantával. Mert olyat csinál, hogy eső után (vagy nagyon párás időben) nem megy egy hengere. Cseréltünk mág gyertyákat gyárira és komplett gyújtáskábelt is, de csak csinálja a kis genya :) Már csak erre tippelek, hogy ez a rossz? Szóval a cserével van valakinem tapasztalata?
Nekem a hűtőtáska csatija esik ki állandóan, de a GPS-ét is figyelgetni kell, kiszedtem a szivargyújtót, kicsit összéb hajlitgattam a belsejét, egy darabig jó, de utána úgyan úgy kiesik belőle minden :(
Lentebb írtam, hogy nemrég cseréltem gyújtáskábel szettet mert az egyik kábel behalt. A többi viszont hibátlan. Ha érdekel ócsóért megszámítom neked a maradékot hogy ne keljen egy új szettet venned. Már csak az a kérdés hogy neked melyik a rossz? ÜDv Tomi
Rámegy és elfér, ha nem teszel rá 165-170-nél szélesebb gumit. Amúgy ez a Punto I-es felnimérete. Nekem is ilyen van fent Punto II-esen télire, mert tévedésből ilyet hoztak Olaszországból, de a jövő telet már nem ezzel kezdem, tavasszal ha lekerültek, eladom és ártakatom a gumikat egy ET35-ösre, mert nem akarom, hogy kinyírja a csapágyakat.