Keresés

Részletes keresés

SFO Creative Commons License 1999.06.03 0 0 356
Kedves Hacsek és Tacsa

Köszi az eddigieket, adom a kért infokat.

A garázs hat másikkal együtt szépen egy sorban áll egy domboldalban. A ház garázsok felett teraszosan fekszik a garázsok tetején zöld növényzet. A garázsok elött Viacolor térburkolat, a bejáratoknál vízelvezető csatorna nincsen. A víznek a terepadottságból következően szépen el kellene folynia az utca felé. Pechsorozatom része, hogy a szomszédom elöl a viz hozám is átfolyik és indul be a garázsomba. Na nem özönvízszerűen, de zavaróan. A garázs padozata beton, amire rákentek egy zöld színű, víztaszító festéket Na persze pattogzik is föl, és ahol nem ott csúnya mert nem lehet rendesen tisztán tartani.

A küszöb kézenfekvő megoldás lenne (legalább a viz nem tudna bejönni), én is gondoltam rá, de akkor pedig a tisztántartása a gond. Azért szeretnék valami olajtaszító, kifelé lejtő aljzatot, hogy beöntve egy kis vizet kiseperhessem az egészet.

Ha jól értem, megfelelően kivitelezve a ragasztott burkolat működik, de 3000 Ft/nm kő plusz munkadíj beszorozva kb 15 nm-el kicsit szemtelen egy garázshoz.

Azt írtam, hogy a hátsó fal (földben van) nedvesedik? De ez legalább nem csak nálam van.

Hacsek Creative Commons License 1999.06.03 0 0 355
Kedves Tacsa!

Nem kő aszt szégyelni, hogy JUSZTse politizász.

Előzmény: tacsa (351)
tacsa Creative Commons License 1999.06.03 0 0 354
Kedves SFO!
Hacsek kérdése a szituációra jogos , kéne info. De: a leírtak szerint két problémakör oldandó meg:
1. Meglévő garázsba ne menjen be a víz
2. A garázs tisztítható padozata ( ha esetleg bement mégis )
ad 1.: Mivel kialakult viszonyok vannak , kétféle megoldás lehet:
1.a. Roncsolásmenetes: valamiféle küszöbszerű vízvető a bejárat előtt , ami vagy elvezeti valahová , vagy meghatározott mennyiséget - ez a normál eső pl. - képes megfogni az elpárolgásig. Egy kis zsomp létesítése javíthatja a küszöb hatékonyságát ( "mini-ciszterna" + szivattyú )
1.b. Roncsolásos: kell csinálni egy kis árkot a bejárat előtt teljes hosszban, kellő mélységgel tárolókapacitásilag , és bévülről leszigetelve , rácsal fedve ez a víz nagy részét elpráolgásig tárolja ( vagy szivattyúzásig , a zsomp itt is hatékonyabbá teszi a megoldást.

2. Mivel van valamiféle burkolat a garázsban eleve , megoldást jelenthet a víz kizárása után felületi erősítő bevonat vagy impregnálás. Erre többféle anyag alkalmas , kb. 3.000.- Ft/ m2-től felfelé. De jó technológiával felhordás esetén nem repedezik. Vagy: ha nincs szilárd padló , akkor a 8-10 cm-es vasalt beton aljzatot ( talajnedvesség elleni védelemmel ) lehet javasolni, persze kifelé lejtéssel.

Üdv tacsa

Előzmény: SFO (334)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.03 0 0 353
nálunk a mettlachi volt törve és abból volt a terasz burkolóanyaga. És nem legalább olyan nehéz, hanem állítolag nehezebb mintát rakni belőle(nemtom, nem én csináltam).
Előzmény: bd (352)
bd Creative Commons License 1999.06.03 0 0 352
Mettlachi egy meghatarozott anyagbol keszulo burkololap, anyagaban szinezett (tehat nem mazas), nem pattogzik, nagyon kopasallo, leggyakoribb merete 10*10 cm, tuleli az embert.
"Tort burkolat" a torott (tehat olcso) burkololapokbol rakott burkolat (szoktak nevezni nova-burkolatnak is), takarekossagbol regen a haz igenyes helyisegeit leburkolvan a maradekot, csorbat, eluto szinut tortek aprobbra es felhasznaltak a kevesbbe igenyes helyekre, gyakran a terraszokra. Igazan szepre rakni (hogy egyenletesen vegyuljon szin-nagysag-alak es fugarajz) legalabb olyan nehez, mint a szabalyos lapokat.
Elit rokona a "mozaik".
Előzmény: Hacsek (346)
tacsa Creative Commons License 1999.06.03 0 0 351
Tisztelt Mindenki!

Én a fabrikettes "Péter" féle ügyhöz szóltam hozzá, és ekkor egy teljesen más - poltikai beütésű - szöveg jelent meg a nevem alatt. Tiltakozom és elhatárolom magam a módszertől! Továbbá felhívom mindenki szíves figyelmét a dologra , figyeljen , az írása után az jelenik-.e meg?

tacsa

tacsa Creative Commons License 1999.06.03 0 0 350
Kedves Péter!
Oltári mákod van! Csobánkán tudok egy embert , aki valószínűleg a fő behozója volt, emilben megadom a paramétereket.

Üdv tacsa

Előzmény: Péter (327)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.03 0 0 349
Hacsek!
kössz. pár nap múlva úgyis elfelejtem:-(
de amúgy mivel eleve törve van, nem is látszik és garázsba kitűnő.
Nekünk régebben a tersz volt ilyennel burkolva. még minták is ki voltak alakítva belőle. szerintem nem volt csúnya. Ráadásul fagyásálló, meg csúszásmentes(ez szerintem csak elvileg).

Az elektromos fűtés csak úgy kifizetődő, ha az embernek valami hőtárolós központifűtéses technikájja van. Akkor kb. annyiba kerül, mint a gázfűtés.(erre a környéken van pár ilyen)

stoki Creative Commons License 1999.06.03 0 0 348
"Ésszel" alatt én a vezetékezést értem. Magyarul, ha egy villanytestet (min.2000-2500 wattos a többi semmit se ér) bedugsz egy olyan konnektorba, amihez az áram egy kis gizda vezetéken jut el, garantáltan felgyújtod a házat, sőt tovább megyek, lehet, hogy a vezeték megfelelő ennek az elég nagy áramfelvételnek, de 3 méterrel arrébb valami olyan csatlakozónál, ahol több vezeték is összejön csak úgy szikrázik a hálózatod, ja meg a házad. A mobilitás meg arra vonatkozik, hogy fogod az egészet és áttolod a szomszédhoz, hiszen csak egy vezeték kell hozzá. Úgy látszik megint az "ezermester" nevű újsággal kell előrukkolnom, de ott olvastam, hogy egy ilyen kaliberű fogyasztóhoz külön átgondolt és megtervezett vezetékezés szükséges. Tehát, ha úgy is jön a villanyszerelő, akkor nem árt neki szólni, hogy ilyen jellegű terved van. Szóval ezek a fűtőtestek nagy áramfelvétellel bírnak, ezt kalkuláld bele. Egyébként, ha mindenképpen ragaszkodsz a villanytesthez, nem tudom tudod-e van egy pár programozható típusú is, ami állítólag valahogy úgy működik, hogy van benne egy tik-tak - amit te állíthatsz be - és ez a kívánt hőfokra automatikusan felfűti a házat, kvázi, ha te még dolgozol, de már egy meleg lakásba szeretnél megérkezni, jó lehet egy ilyen kütyü. Ezeket laikusként írom a szakemberek vagy megerősítik, kiegészítik, vagy azt mondják, hogy hülyeség. Informálódj sokat, mindenképpen megéri !!!
Előzmény: runaway (347)
runaway Creative Commons License 1999.06.03 0 0 347
" ésszel a legjobban mobilizálható fűtés"
Ezen mit értesz?
Előzmény: stoki (345)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.03 0 0 346
Rettenet (szörnyű egy neved van)!
Mettlachinak hívják, és azért alkalmazzák eleve törve, mert dinamikus terhekre törékeny. Úgy ahogy mondod, ha buborék szorul alá, akkor még statikus teherre is megrepedhet.
Előzmény: Rettenet (342)
stoki Creative Commons License 1999.06.03 0 0 345
Runaway !!!
Vigyázz a villanyfűtőtesttel !!! Nekünk otthon van egy 12 elemes villanyradiátor, de megeszi a gatyánkat (whirlpool, tehát nem valami gagyi). Télen egy 5x3-as szobát kifűtve úgy 5.000 forinttal megdobja a villanyszámlát, ha azt szeretnénk, hogy átlag 23 fok kijöjjön. A villanyfűtés az egyik legtisztább, ésszel a legjobban mobilizálható fűtés, de anyagilag az egyik legrosszabb. Jól gondold meg. Hosszútávon nem túl kifizetődő, SZERINTEM.
Előzmény: runaway (344)
runaway Creative Commons License 1999.06.03 0 0 344
Kedves Hacsek, lassan feladom, hogy megértsem a fűtőtestek lelkivilágát. Attól tartok, belevágok ebbe a villanyfűtőtestbe. Teccik, mert fehér, meg lapos is.Bár ennyi erővel egy kistányért is a falra szögezhetnék.
Ha beleugathatok a teremtésbe, garázspadlóburkolat ügyben van egy agyonhirdetett Reokorr nevezetű anyag.
Előzmény: Hacsek (341)
Péter Creative Commons License 1999.06.03 0 0 343
Köszi, Hacsek!

Már csak azt nem tudom, hogy mit jelent az, hogy "töltik"... De sokat segítettél, majd megnézem annak a győri témának a weboldalát, ha van olyanja neki...

Kösz, mégegyszer!

Péter

Előzmény: Hacsek (329)
Rettenet Creative Commons License 1999.06.03 0 0 342
várhatok, de nem én akarok burkolni.(a reggelimet meg már beburkoltam:-)

szóval abban igazad van, hogy ha olyanok az adottságok, akkor egy küszöb is megoldás lehet. látod erre hirtelen nem is gondoltam. Viszont ha nem, akkor tényleg csak a lapozás marad.
Régebben nagy divat volt a tört metlahi(ez hogy írják? sose tudtam). elég olcsó volt és jellegéből adódóan nem volt hajlamos a feltöredezésre(legalábbis a szabályosan lerakott lapokhoz képest).
A lapok is csak akkor töredeznek, ha légbuborék marad alattuk és nem egyenletes felfekvésük. ekkor a teheléskor valóban eltörnek.(meg persze ha valami súlyosabb és kemény tárgyat ráejtenek akkor is)

Előzmény: Hacsek (340)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.03 0 0 341
Drága Runaway (mióta elárultad, hogy szőke nő vagy, nem bírok magammal)!

Úgy érzem, összekeversz két dolgot.

1. Az egyedi fűtőeszköz (pl. egy olajradiátor vagy ventilátoros hősugárzó) magába a készülékbe beépített termosztátot vagy biztonsági kapcsolót tartalmaz.

2. Amikor a termosztát távolabb van a hőtermelő és hőleadó eszközöktől, az a központi fűtés. A központi fűtésnél nem annyi termosztát van, mint amennyi hőleadó vagy helyiség, hanem ahány fűtőkör.

Előzmény: runaway (338)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.03 0 0 340
Várj egy kicsit, Rettenet!

Azért kérdeztem SFO-tól, hogy milyen a padozat és van-e vízelevezetés, mert úgy sejtem, hogy a probléma megoldható egy néhány centis küszöbbel is. Ehhez persze látni kellene a helyszínt, a lejtéseket, hogy nyílik a garázsajtója stb.

A lapburkolatot az olyan dinamikus terhelés, mint az autókerék, ugyanúgy összetörheti, mint a betont.

Rettenet Creative Commons License 1999.06.03 0 0 339
betonba ne is álmodozz. 5cm alatt szépen darabokra töredezik.
A hidegburkolat viszont jó megoldás(bár megvan az ára is).
Azt egy homokos-cementes ágyra rakják és ott hozzá lehet csalni azt a pár centi különbséget. Csak ezt ne felejtsd el elmondani a kivitelezőnek is, hogy ez az igényed. Persze ha azt akarod, hogy szép is legyen egy darabig, akkor nem árt valami kopásálló burkolóanyagot venni, de az drágább.
Előzmény: SFO (334)
runaway Creative Commons License 1999.06.03 0 0 338
Én ezt azért nem értem, mert aszongya a prosi, hogy a termosztáttal szabályozni lehet a hőmérsékletet. Ha én mindegyiket beállítom 20 fokra, akkor nem ugyanazt a hőt érzékeli mindenhol?Bár ezt sem értem: a hőérzékelő a fűtőpanelba van beleépítve, akkor a saját leadott hőjét érzékeli? Az meg nem ugyanaz, mint másfél méterrel arrébb...Mennyibe kerül mostanság egy lapradiátor? Ezek 20-30 ezer között vannak teljesítménytől függően.
Egyébként tegnap voltam az önkónál az átalakítás miatt. Ilyen szemét ügyintéző csak a mesében van.Vagy még ott sem.
Előzmény: Hacsek (332)
1.0 Creative Commons License 1999.06.02 0 0 337
"""ÉPÍTÉSZ URAK ! HELP !

Kivitelezőt keresek családi házhoz. Kb. 220 nm plusz garázs.

Tavaly a kollégám házát 75e/nm -ért csinálták kulcsrakészen, de sajnos az a cég teljesen telítve van az idénre. Megkérdeztem 1-2 kivitelzőt, de 140-150e-ket mondtak..... (miért van az, hogy bp-en tök ugyanaz a ház 40%-al drágább, mint vidéken ???) Persze amikor azt mondtam, hogy Törökbálinton van a telek, mindjárt 120e-ről kezdtek el beszélni .... Na szóval valami komolyabb brigádot keresek, referenciákkal, stb. Köszi. """

Bocsi az előbb Rád gondoltam.
Szóval küldj emilt, szinte biztos, hogy tudok segíteni.

Előzmény: Törölt nick (227)
1.0 Creative Commons License 1999.06.02 0 0 336
írd meg a címed!
Előzmény: Törölt nick (229)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.02 0 0 335
Szia SFO!

Most miből van a garázs padozata és a garázs előtt van-e vízelvezető?

Előzmény: SFO (334)
SFO Creative Commons License 1999.06.02 0 0 334
Sziasztok

Nékem is volna egy kis problémám. Most költöztem be egy társasházba, a lakáshoz tartozik egy garázs is. Nos ez a garázs (természetesen) befelé lejt, mert ha nem így volna, akkor nem folyna bele az eső, és könnyen takarítható lenne. Nem tudom mennyit lejthet, de éppen annyit, hogy a víz hátra tudjon csurogni. Az a problémám, hogy nem tudom milyen anyagot lehet felhordani rá, ami néhány centis vastagságban is elég szilárd ahhoz, hogy ne töredezzen össze az autó súlya alatt. Sima beton elég? Túl vastag anyag nem jöhet szóba, mert a nyitott garázsajtót így is majdnem koccolja a csomagtartó (5 ajtós Brava.) Már arra is gondoltam, hogy le kellene burkolni valamilyen padlólappal (?) a végefelé vastagabban kent ragasztóval, de lehet, hogy ez kapitális marhaság. Viszont így könnyen tisztántartható felület jönne össze. Segítsetek, nemsokára esni fog.

Hacsek Creative Commons License 1999.06.02 0 0 333
Kedves don padre!

Kis türelmedet kérem a horcsik-födém ügyében.

Előzmény: don_padre (328)
Hacsek Creative Commons License 1999.06.02 0 0 332
Drága runaway,

ha tudtam volna, hogy szőke nő vagy, már eleve sokkal kedvesebben válaszolok!

A 75 W/m2 az jó, csak az a gond, hogy minden egyes helyiségbe kell legalább 1 db készülék. Ez az, amit már eleve mondtam, hogy a villanyfűtés mindig egyedi. Így sohasem lesz mindenhol állandó és egyforma meleg, pedig te éppen azt szeretnél.

Előzmény: runaway (330)
stoki Creative Commons License 1999.06.02 0 0 331
ISTEN ŐRIZZEN, HOGY MEGSÉRTSELEK !!!
Ezzel a kiegészítéssel már más szemmel nézek ezekre a "reklámokra". Ha van egy szűrő, akkor az már más. MINDENT VISSZASZÍVTAM.
Előzmény: Hacsek (325)
runaway Creative Commons License 1999.06.02 0 0 330
Kedves Mindenki,
köszönöm a válaszokat. Tessék belekalkulálni, hogy egy szőke nő próbálkozik egyedül eligazodni a nagyvilág dolgaiban. Megkaptam a tájékoztatót, azt írják a villanyfűtőtest 75watt/m2 teljesítményt ad. Ez most jó hír vagy rossz?
Hacsek Creative Commons License 1999.06.02 0 0 329
Kedves Péter!

Van ilyen tüzelőanyag, a győri központú Tüzépker Rt. telephelyein egészen biztosan forgalmazzák.

Az alapanyag a Falco faforgácslapjainak maradéka, préselik, töltik, hogy fűteni lehessen vele, ne csak ellobbanjon. Szép hazai példa a recyclingra.

Előzmény: Péter (327)
don_padre Creative Commons License 1999.06.02 0 0 328
kedves ?:)

a horcsik födémről minden használható info érdekelne!
koszi
don_padre

Péter Creative Commons License 1999.06.02 0 0 327
Haló Mindenkinek!

Kicsit off leszek, előre is pardon. A Különleges Tudakozóból küldtek át ide a porblémámmal, hátha itt tud valaki segíteni. Hallott-e már valaki a fabrikett nevű tüzelőanyagról? Faforgácsból készül valahogy, és ez érdekelne, hogy hogyan, ha tudja valaki...

Köszi: Péter

pszeudo-off off

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!