Nem tudják feltörni a kocsit kívülről, kivenni valamit a csomagtérről, stb... Volt ismerősöm akinek vidéken a lámpánál állva egyszerűen kivette a laptopját. Hallgatta a zenét, aztán mikor indult akkor vette észre, hogy a csomagtér nyitva (csipogott a kocsi)
Megállt és látta, hogy a notebook nincs meg. (még jó, hogy volt biztosítás, 900 ezres Macbook pro kicsit szívás lett volna...)
Baleset esetén a légzsákkal együtt indul a vészvillogó és nyílik a kp. zár.
Ha az ember megnéz pár orosz dashcam videót, szerintem nem baj az, ha bezár indulás után. Az enyém úgy van megcsinálva, hogy elindulás után bezár és amikor leveszed a gyújtást, kinyitja a zárat.
Akkor ez gyári gixer. Általában nem gáz de néha leveszem kihangositorol a telót menet közben hogy a CD közben szólhasson a gyereknek aztán ugye vissza már nem lehet rakni csak ha megállok és restart.
Magyarországon tudtommal nincsen Prius bontó. Toyota van számos. A klub honlapján, de inkább a fórumban csokorba van szedve. Azért ajánlottam a kispestit, mert velük van személyes kapcsolatom. Valamikor nagyon régen a sashalminál is jártam, még a boldogult CarinaE-s korszakomban.
Pont a fékbetétre nem sokszor fogsz költeni a hibridrendszer sajátossága miatt (visszatáplálás). :) Remélhetőleg a lámpák sem törnek.
A folyadékokat dobáld le mind a kettőben legelőször. Eneos-t bele! (legalábbis olajban)
Köszönöm. Valahol össze vannak gyűjtve a Prius bontók elérhetőségei? Megdöbbentettek az első alkatrész keresés eredményei.... fékbetét 7.700,- első index, 6.500,- halogén fényszoró 19.900,- ezek nagyon jó árak! A másik nagy meglepetés a lopás elleni casco és a kötelezőbiztosítás egyben 60.000/év. Nagyon meglepődtem!
Automata bezárkózás off: a kocsi ready állapotában nyomd meg hosszan a kapaszkodóban lévő zár ON/OFF oldalát. Elvileg így lehet ki és bekapcsolni a fícsört.
A kispesti bontót tudnám ajánlani, ha Toyota klubtag vagy, akkor van kedvezmény. Én is náluk vettem a P3-hoz ezt+azt, amikor a házhozjött. Ami éppen nem volt, egy nap alatt megoldották, jófejek.
Én itt az lap alján az autó kiválasztása után ezt látom: "Az akciós karbantartási és szervizműveletek ajánlataink csak az europai piacra gyártott modellekre érvényes."
Bocs, hogy belevau, a budakeszi Mayernél velem is irreálisan rendesek voltak, holott először voltam náluk.
Pl. a 120.000-es szervízt megcsinálták, de mivel az autó frissen lett behozva Németországból, ezért nem tudták volna az akciós szervízárat adni rá. Megoldás? Megcsinálták a szervízt, megkezdték a magyarországi regisztrációt, és azt mondták hogy menjek vissza kifizetni pár nap múlva, addigra magyarországi lesz az autó, és úgy már az olcsóbb szervízdíjat kell csak fizetnem. Szinte szürreális jófejség...
Még nem vettem meg a CT-t, reggel megyek elvileg leelőlegezni, hétfő reggel pedig a Mayerbe állapotfelmérésre. Ma vezettem is, motorhangja ua. mint a Prius, a hifié nem :)
Sok extra nincs, egy-két elem van újrafényezve. Finom kis extrákat tud: tolatásnál tükör billent, zárásnál behajt, kijelző dőlésszöge állítható, ülésfűtés, Mark Levinson hifi, remélem az automata bezárást ki lehet kapcsolni ;) Bár csak már haladáskor zár be, nekem akkor is van egy rossz élményem ezzel...
Ne Passat-tal vagy Skoda Octaviával hasonlítsd össze.
?? Nem tettem. Egy kisautóval hasonlítottam. :)
Az nem én vagyok aki többet akar belelátni mint ami. Legszebb hogy Frankye-nek mondja hogy nem is kicsi az ő csomagtartója. Az Octavia amúgy még egész jó példa lenne, hiszen hasonló méretűek, csak annak másfélszer akkora csomagtartója van.
Itt a két szépség a kertben, fekete/fehér. Összességében nagyon tetszik a P3. Autópályán is egész jól gyorsul. Egyenlőre még nyögöm a 3200 km nyűgjeit, de alig várom, hogy kivesézzem a Prius témát. Toyota alkatrész beszerzésben van bejáratott üzlet/forrás. Kellene pár belső alkatrész ami karcos....Lámpabura repedt...stb
Én pont így használom, csak vettem egy teszkós takaró gumiszőnyeget. Mindenki csak néz, hogy mekkora a csomagtartója. Vittem vele nyaralás + 2 gyerekbringát is, oké a kalaptartó már nem volt behúzva. Ne Passat-tal vagy Skoda Octaviával hasonlítsd össze.
Erre gondolsz? Ez rohadtul nem rendesen kihasználható, és hogy néz már ki, te se használnád így, nem kisteherautó ez. A két linkelt csomagtartó között az a különbség hogy a Jazzé magas, a Priusé lapos. 445 literesnek hívni a Prius csomagtartóját olyan, mint az akkubiztosítást hibridgaranciának.
P3 gyári CD-s fejegység, bluetooth kihangosítóval. Amikor bekapcsolom a kocsit és a telón a bluetoothot, akkor kapcsolódik a kihangosítóhoz. Ha ezután a telón kikapcsolom a bluetooth-ot, majd később újra be (úgy, hogy a kocsi közben nem lett leállítva), akkor a teló már úrja nem kapcsolódik a kihangosítóhoz. Több típusú (és oprendszerű) telefonnal is ugyanez a helyzet. Az sem segít, ha a rádiót kikapcsolom, legközelebb csak akkor csatlakozik újra, ha a kocsit kapcsolom ki és be. Nincs valami tippetek, hogy lehet menet közben rávenni az újracsatlakozásra?
(a telón is hiába próbálom ilyenkor már rákerestetni a kihangosítóra és erőből csatlakoztatni, nem sikerül)
Nem azt mondtam, hogy nincs kisebb csomagtartó mint a Priusé hanem azt, hogy kicsi. Lehet okoskodni egy 2 literes üvegbe csak 2 liter folyadékot lehet betölteni.
Sziasztok! December 1-én éjjel a XIV. kerület Álmos vezér útjáról ellopták a 2012-es fekete Toyota Prius autónkat. Rendszáma LVV-057. A megtaláló 200.000 Ft jutalomban részesül!!! Köszi a segítséget! Benkő Dániel +36-30-490-7735
Én amikor kocsit vettem (jó párat) a csomagtartó mérete volt az utolsó szempont számomra. Aki nagy csomagtérre vágyik annak nem a Prius 3 körül kell keresgélni.
igazabol nem tudjuk, a litiumos akksikkal nincs sok tapasztalat. A legoregebb ilyennel szerelt autok is csak 4-5 evesek. De en is gyanitom hogy a hagyomanyos tartosabb.
a valasz egyszeru: a litiumos akksi dragabb. Sokkal. Ezert Europaba nem hozzak, nekunk jo a hagyomanyos is, az usakok majd fizetnek erte, japanban meg valoszinuleg le lehet tolni a vevok torkan a magasabb alaparat.
Én is tőlük vettem anno a P3-at nagyon jó áron. Kérdeztem, is, hogy miért ilyen olcsó, a válasz az volt, hogy nem szeretik, ha áll a pénz a kocsiban, mert ha eladták, be lehet ruházni a következőre, így is keresnek rajta eleget. :)
Mert saját tapasztalat szerint a kereskedő által ott hagyott autót nem nézik át rendesen (max egy festék vastagság mérés oszt kész). Én a kezembe kaptam egy papírt, hogy minden oké a kocsival, csak éppen lógott a bal első kerékcsapágy. Kézzel lehetett kotyogtatni, talpon. Az állapot felmérő lapra ráírva, hogy hibrid randszer oké, de sehol nem volt nyoma a rendszerben, hogy megcsinálták volna a hibrid akku tesztet (Halásztelek).
Ahol, nem gombolnak 40 ezerrel, és meg is nézik au autót rendesen: Mayer, Budakeszi.
Jó szerviz még a Frey a Mogyoródin, bár itt vannak felárak a 4+ árakon felül, de ezt közlik előre (+1-3 ezer ft segédanyag).
Ebben meg nincs sok gyanus, legalabb marad jatektered a javitasokra. Jol at kell nezetni, ennyi. Nekik meg valoszinuleg porgetni kellene az arukeszletet es eladni akarnak, nem arulni. :D
azonban mikor a biztositot tajekoztatod, hogy neked nem kell uj alkatresz, csak mutassa meg, hol szerezheted be a hasznalt alkatreszeket, mindjart nem lesz avulas
, valamint avultatas elott jelzed, hogy epp ellenkezoleg, a serulesmentes auto ertekveszteset kell kifizetnie, akkor fordul
ezeket epp ugy mint egy berautot nem szeretik fizetni, de ha koveteled, ki fogjak
miert kene garanciat adni? Ha tud valami hibarol vagy olyan van ami eladaskor is fennall, akkor.m kell korrigalnia
tehat tegyuk fel eljossz es az elso szerviznel kiderul hogy az autoban nincs benne a katalizator akkor azert felelnie kell (neked meg bizonyitani, hogy mar fennallt a gond mikor elhoztad a kocsit, amit nyilvan nem tudsz)
lenyeg, hogy ilyentol nem kell tartanod, tudod Te is! :-)
Atyaisten, hibajelenséget tapasztaltam! Induláskor, megálláskor mintha valami apró zaj jönne hátulról az akksik irányából, egyfajta kattanás. Olyan, mintha ki-, illetve bekapcsolna valami. Persze elképzelhető, hogy ez eddig is megvolt, csak most vettem észre és teljesen normális. Mit gondoltok? :)
Szavatosságot. Ami azt jelenti, hogy abban az esetben kell díjmentesen javítania, ha a hiba oka az eladáskor fennállt. Ha magánszemélyként veszed, akkor a vételtől hat hónapig ez vélelmezett. Az eladó tehát akkor mentesül a kötelezettség alól, ha bizonyítani tudja, hogy a hiba oka az eladáskor nem állt fenn. (Nem a hiba, hanem az oka.) Hat hónap után neked kell bizonyítanod, hogy fennállt.
Pedig az ugy van ahogy kowee irja: a tempomat egy emelekedonel meg arra sem hajlando hogy picit visszalassuljon az auto: addig bogeti a motort, meg mondjuk 115-el fel nem szenvedi magat az emelkedore. Ha ugyanakkor "labbal" vezetve hagyod hogy 113-ra lelassuljon eleg sokat sporolsz. Marpedig hagyod mert psziches oldalrol sem szereted ha uvolt es bombol a motor.
En igy Horvatorszagba oda-vissza probak alapjan (amiben vannak dombok azert) 0.5-1 literrel kevesebbet fogyasztottam mint tempomattal. Tempomattal 5.2-5.5 kornyeken volt, sajat magam pedig jellemzoen 4.5 kornyeken elgurultam forgalomtol fuggo 120-130 koruli tempoban (igen, volt ahol hosszu emelkedo vegere mondjuk 107-re lassultam ora szerint).
Alapvetően erről van szó. Egy bizonyos összegért egy bizonyos időre fedezetet vásárolsz a meghibásodásokra. Csak az akkuéra, a hibrid rendszer többi elemére nem.
Egyébként a termékfelelősség körében a garancia szó nem értelmezett. Itt szavatosság van és jótállás.
Elméletileg is így van mert reflexből az emelkedők előtt kicsit jobban megnyomja az ember a sík úton és utána fel tud gurulni. Míg a tempomat nem veszi figyelembe a domborzati viszonyokat amik az ember szeme előtt vannak. Ott felfelé is csak hajtja a kocsit. Azon kívül a tempomat a benzint veszi főleg figyelembe a sebesség tartáskor, míg lábbal programfüggően többet-kevesebbet kompenzál az elektromossal. Úgy vettem észre, ha tempomatot használok akkor tök mindegy milyen programban vagyok, a fogyasztás államdó azonos útszakaszon azonos sebesség mellet. Viszont "lábbal" vezetve látható a különbség. De Danié kevesebbet fogyaszt úgy. Ezzel nem lehet vitázni, csak elfogadni :)
Már próbálta nekem ezt bizonygatni sok ember, s kivétel nélkül mindenhol azt láttam, hogy aki ezt mondta, annak azért van így, mert pl. pályán 1 komolyabb emelkedőn nem tartja a tempót, hanem lassít.
Nekem tavasszal "csinált" ilyent a farmerkabátom hátsó-oldalsó gombja az ülés oldalán, mint ahogy a képen látszik, Azóta igyekszem nem elfelejteni, hogy farmerkabátba üljek be a P3-ba.
A kopásokat simán rendbe lehet hozatni. A szülőknek is és tesóméknak is van/volt bőrbelsős kocsijuk. Hááát, rendszeresen vették a bőrápoló szetteket (5-10e forint egy komplett szett, tisztító + ápoló+kendő hozzá), évente többször nekiesnek, és tisztítják, majd az ápolóval lekenik. Így kb szép marad sokáig, viszont a nadrágokkal, táskával stb nagyon vigyázni kell, amikor én beülök, mindig mondják, hogy nagyon vigyázzak :), és annak ellenére már sikerült megkarcolnom a bőrt. Szerintem ennyit nem ér a bőrülés, akkor inkább legyen szövet.
Nem a bőr ápolására, hanem a kopására gondoltam, a vezető és az utasé is ki van kopva egy kicsit. Meg itt-ott össze van karcolva a beltér. Pl a középső nagy tekerőn meg a váltón is vannak nyomok. Én ennél jobban vigyázok az 5 éves P3-amra.
"2-2500 fordulatnál álló helyzetben nyitott ajtónál egy jól hallható "nyávogó" hang hallatszott, ami a fordulatszám emelésével egyre magasabb frekvencián szólt."
Ez normális, ilyenkor már elég nagy fordulattal dolgozik az MG1 visszafele.
Az ülés nem vészes, szerintem javítható is, 1 jó kárpitos megcsinálja pár 10 ropiból.
Ha van 1 olyan nadrágod, amin rossz helyen van a patent, akár 3-4 ki-beszállás ilyenné teszi. Tudom, az MX5 ülését is jól megkarcoltam 2x, hasonló durva belevájást okozva
Kb. a kilóméterállásnak megfelelő az állapot, talán egy lehelettel jobban vigyázhattak volna rá (ezért nem ugrottam rá egyből).
Ami elszomorít, az a bőr kopása, lásd a képet lent. Illetve a használatból eredően az első fényszórók "rapancsosak"
Két dolog volt érdekes, az egyik, hogy totál lemerült a kis akku, ahogy láttam a térképolvasó lámpa maradt úgy, a másik, pedig, hogy 2-2500 fordulatnál álló helyzetben nyitott ajtónál egy jól hallható "nyávogó" hang hallatszott, ami a fordulatszám emelésével egyre magasabb frekvencián szólt.
Kipróbáltam az én P3-on is, itt van csak talán halkabban nyávogó hang.
Árban elég jó gép, de mint már mondtam, kevesebb kilóméterrel vennék, és már lehet hogy bőr nélkülit...
A P2-nél emlékeim szerint nem. Az simán visszanyomható a tuskó egy jól beleütött csavarhúzóval amitől igye a régi betét kukás lesz. De ha gondolod jobb a békesség alapon, szívesen kölcsönadom a kockát. Az úgyis arra jó hogy ha tekerve nyomod be a tudkót, akkor nem gyűri maga alá a porvédő gumit.
Ami törésnél sérül, annak olyan biztosítós ára van. Például a hátsó lökhárítóban lévő, 15x10 cm-es hungarocell betét ára 49.000.- forint a márkaszervízben. :) Azt nem tudom mire szolgál, egy lyukban van benne a fém szelvényben, középen (P2).
Allatta van egy nagyméretű zártszelvény és kőt felfogató gyűrődő acélpogácsa. ezek biztosan sérültek. De ha a 10% önrészt le tudod alkudni , akkor érdemesebb a Toyotánál megcsináltatni. Nekem hasonló volt néhány hónapja , de nekem még a hátsó ajtó is benne volt a sérülésben.
Ha az alatta lévő merevítő nem sérült én a magam részéről műanyagossal rendbe tetetném, majd fényezés és mehet vissza. Az ugyan nem látszik, hogy az oldalai kitépődtek, vagy sem, az még mérvadó lehet.
Azért örülök, hogy nem történt nagyobb baj. Pár évvel ezelőtt a mi autónk is egy szendvics (öt autó balesete) miatt lett GTK-s. Csak a 2 xenonlámpa lett volna fél millió... Elöl-hátul törött lett. Vagy 9 hónapig ment a herce-hurca, míg végül ki tudtunk szállni belőle.
Lassan illendő lesz hátsó féktárcsát cseréltetnem. (2006-os P2)
Ki, mit ajánl?
Attól tartok, hogy a márkaszervizben egy vagyont leakasztanának csak anyagdíjban, ezért arra gondoltam, hogy vinném én a tárcsákat. Konkrétan erre gondoltam: NIPPARTS (J3312042 *L)
Egyébként van valakinek tapasztalata, hogy a márkaszervizek ceruzája mennyire fog vastagon anyagdíjak tekintetében? (inkább egy hozzáértő szerelőért fizetnék többet, nem a feláras anyagdíjért)
Egyébként Szegeden vagy környékén tudtok jó szervizt ajánlani? A folyadékokat is cseréltetném... (kipróbálom a sokak által favorizált eneost)
Nézd a jó oldalát :) Lehetne rosszabb. Nyáron egy hét alatt háromszor jöttek belém :) Szerencsére az első alkalommal leficcent a műanyag lökös így a többi esetben már a fém merevítő roncsolta a delikvenseket :)
2009.04 üzembehelyezés Franciao. Waterloo-ban volt vezetve a szervízkönyv, 144500km van most benne. bőrbelsős, Navi, első hátsó tolatóradar és kaptam hozzá ezt a kerékpárszállítót.
Gratula! :) es a palyan nem kell ovatoskodni, 130-nal sem fogyaszt sokkal tobbet, varosban pedig meg kevesebbet eszik, mint pályán. Teljesen nagyon ritkan tolti fel az akksit, normal hasznalat mellett altalaban kozeperteken, vagy valamivel felette tartja, zoldre is csak alkalmankent kuszik fel, ugyhogy minden rendben az autoddal. :) meddig tartott az olajcsere? lassan en is felkeresnem a fiatalembert, legutobb azt mondta, meg Lehet varni a helyszinen.
Igen. Zöldig akkor fog feltöltődni, amikor majd Budán jössz le hosszú lejtőkön. Akkor képes teletölteni, azaz minden csík megjelenik, különben egy mindig hiányozni fog.
Nekem 160-200km után tűnik el az első kocka, fele meg olyan 450-500 között. De aztán már gyorsabban apad, mert egy kockára meg már lemegy a maradék 300km-en.
A dimmelősöknek kell helyzetjelző tanúsítvány is a menetfényen (nem csak menetfény tanúsítvány), ezenkívül dimmelve lehet helyzetjelzőként használni, de ekkor az eredeti helyzetjelzőből az égőt ki kell szedni, vagy csatlakozót lehúzni, mert hogy mondták: csak egy fajta maradhat!
Hazaértem vele Győrből. Induláskor teletankoltam és a 340km alatt 4,7l/100km-en áll a fogyasztásmérő úgy, hogy pályán mentem max 110-el és Bp.-en is átmentem a Petőfi híd, körút, Rákóczi út őrs vezér tér felé ki az M0-ig a nagy dugóban.Az üzemanyag szinjelzőből csak 3 négyzet tünt el. Elmentem a XVII ker.-be a PRIUS SZERVÍZ-be ahol a srác gyorsan lecserélt minden szűrőt, motor és váltó olajat mely 40.000Ft. volt. A kocsi tökéletesnek tűnik. Akku cellák feszültsége és ellenállása egyforma, de mégis nagyon ritkán töltődik fel zöld színűre a kijelző. 2x sikerült feltölteni de még akkor is volt egy üres fehér csík a tetején. Ez normális?
De ez másért volt, rosszul emlékeztem: gyorsan ment, és kikapcsolt a segéd. Utána meg már nem csoda, h ment útvonalon tovább. És én voltam za utolsó kommentelő! :)
Így igaz. Már vártam Danika trollkodását, hogy: "van olyan gyári kialakítás is, aminél a tompítottal együtt ég a DRL".
Ugyanis számos modellnél dimmelve van a DRL, sőt van olyan OSRAM DRL, ami dimmelt. A 323F-en pont ilyet tettem, igaz a gyári helyzetjelző ki van iktatva, ugyanis a szabály szerint, mint a Hegylakónál, "csak egy maradhat" oldalanként.
Vettem a múltkor 3 flakon Rain-X-et a teszkóban, valamiért leakciózták 2500Ft-ról 300 Ft-ra :D Mind1, nagyon nem romlik meg, én is 2-3 havonta kenegetem a szélvédőt, bár nem vagyok olyan alapos, mit te, Mester ;)
Kb 60 felett magától lepereg, a koszos víz is, nem válogat. :))
Tényleg baromi jó. A dugóban állva kell használni a törlőt, vagy elviseled a lassan lecsúszó vízcseppeket. Az az igazság, hogy kell a menetszél hozzá.
Biztosan tapasztaltad, hogy pályasebességnél, ha a belsőben vonatozol az ablaktörlő sokszor kevés, kicsit le kell maradni. Na ennél be sem kell kapcsolni, látsz rendesen.
MErt ha esik az eső, rendszerint ablaktörlő nélkül lepereg róla szinte minden. Én tavaly Angliába menet szinte ablaktörlő nélkül tortam végig a Németeket szakadó esőben és elkerülhető hogy az elején csíkot húzzon az ablaktörlő. AZon kívül könnyebben leszedi a jeget is a lapát.
Mi a neve ennek a wolf terméknek? Anno keresgéltem, de csak ezt találtam ami jó lett volna és jó visszajelzés volt. Erről a wolfosról nem hallottam. A lapátot anno megpróbáltam egyszer. Nem volt jó mert rákeményedett az élre :( De lehet hoyg csak a más anyag miatt
Szép installáció, jó a vidi. Én még a végén az ablaktörlő gumit is áthúzom a nanos anyaggal, persze tisztítást követően, így ha mégis kell használni a törlőt, akkor a nano réteg siklik a nano rétegen. (nem magamtől vagyok okos, hanem tanultam mástól)
Hehe, egyre jár az agyunk, csak én Wolf terméket használok az első szélvédőre. Ez legalább magyar, hozzánk közel is van a gyár, Kispesten. És ráadásul igen kiváló termék. 3-4 havonta kell pacsmagolni vele egy kicsit.
Hasonló. Csak ez tartósabb és nekem jobban bevált. Ez rajta marad az üvegen, nem pedig a lötyivel kerül fel tehát nem kell ahhot fröcskölni hogy bevonat legyen rajta.
De ott csökken a fényereje, illetve az a típus úgy kapott típusbizonyítványt (gyári, nem utólagos cucc), a helyzetjelzőt pótolja olyankor. Az utólagos nem pótolhat helyzetjelzőt (nálunk), illetve nem veheted ki a gyári helyzetjelzőt.
Bizony, a nappali menetfény nem éghet együtt a tompítottal, engem ezért már büntetett meg rendőr. Amit egyébként nem teljesen értek, mert sok autóban - főleg a felső kategóriás németekben, meg néhány franciában - gyárilag így van.
"(3)129 A nappali menetjelző lámpák elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy a lámpa automatikusan bekapcsolódjon, ha a motorindító kapcsoló a motor indítására kész állapotában van, de - kivéve a 42. § (5) bekezdése szerinti esetet - automatikusan kapcsolódjanak ki, amikor a fényszórókat bekapcsolják."
Sokat ne várj tőle, elég buta a gyári USB. Egyszerre 6 mappát látsz, de csak számokkal jelezve (1-6). Utána átválthatsz a következő 6-ra, és azt is 1-6-ig jelezi számokkal. Ha sok mappád van, csak találgathatsz, melyik 6 darab mappát látod, hallod. Jobb minőségben szól róla a zene (320 kbps-ban), mint a többi bemenetről.
Basszus, én is mindíg meg akarom mutatni, hogyan működik, de eddig csak egyszer sikerült. Ja és azt kihagytad, hogy ha az IPA be akar állni jobbra párhuzamosan, amikor alászedi, és elkezd tolatni, a bal elejével lebont mindent, ami ott van.
A legolcsóbb, ha lebillented a belső tükröt, ha nagyon vakít hátulról. Csak ne felejtsd úgy, mert nappal nem fogsz benne semmit látni. Két állása van, pont emiatt. ha úgy nagyon sötét, akkor marad a tülör csere. Gyáriban ne gondolkozz, mert újonnan az horror árban van, aftermarketes cuccokat érdemes nézni.
Nekem ez pont így volt jó, mert én azért csináltam elsősorban, h ne kelljen mindig műszerfal fényerőt állítani lámpakapcsoláskor, amit már helyzetjelzőnél is lecsökkent! :)
Nem utolsósorban az is szempont természetesen, h sosem vagyok kivilágítatlan. Szerintem még városban is jól jön annak ellenére, h aki nem lát meg nappal 1 lekacsolt lámpás autót, az ne vezessen.
Miért lenne para? Pont fordított a helyzet: nem a világítás okoz fesz csökkenést, hanem a fesz csökkenés hatására kapcsol be a világítás elektronikája (és beterhel 8 kemény Watt! :) ).
Én most azt mondom, mikor tesztelik, élvezik-fikázzák, h felugrik a padkára az autó, és utána leszarozzák, miközben a sofőr elfogadta azt a helyet, ahova az autó utána "beállt". Amúgy P2-mben még nem keres helyet! :)
Beállítgatni nem éri meg, de ha benyomod a helykeresést és magától ahol lát helyet, a járda mellé beállítja, akkor nem lesz vele semmi gond az ég világon, pikpak beáll 1 tolatással
Azért ennyire nem durva a helyzet: Ha van hely, és jók a szögek, akkor addig kell játszani, míg zöld nem lesz a keret, és jó helyen is van (ezt sokan elfelejtik), és akkor már tutira oda fog parkolni.
És ilyenkor nem fordul elő olyan, mint az idióták, mikor tesztelik, h azt se nézik hova állítják, utána meg csodálkoznak, h az autó oda megy, és leszarozzák. Mint mikor a tesztben hülye szögben felmegy a padkára... Akkor miért hagyta jóvá, ha látta, h rossza helyen van a zöld keret...
Csak mire az ember beállítgatja, tényleg 3x beparkol manuálisan! :)
Ha van elektronikád, amit aksira kell kötni, oda is kötheted (bikapontra), én is úgy járok vele immáron évek óta. Itt is van töltés! 12V-ról itt is felmegy Ready állapotban 14V-ra. Amúgy fesz esésre kapcsol, így amikor a fékpedált lenyomod, és Start, akkor már világít, annyi is elég neki. Járulékként (előbbl eírt működés miatt) nyitáskor-záráskor is világít 4-5mp-ig (Nekem tetszik a járulékos coming home-leaving home), meg a leállítás utáni 90mp fékpumpáláskor is (ami már tényleg felesleges - de lenyelem).
Mennyire kell automatának lennie? Ha elindítod az autót világítani kezd, ha bekapcsolod a fényszótó kikapcsol . Mi kell még?
Abban Vdaninak igaza van, hogy a jogszabály a helyzetjezővel sem engedi egyidejűleg a működését, tehát arra klell a relét kötni, bár a tompítottal okozna igazán problámás helyzeteket.
Talán nem hangsúlyotam még , hogy nem az akku pozítív , hanem a gyújtás pozitív a bekötési pont. Talán ezt értetted az automatizmus hiányán?
Igen, már lemondtam róla. :) Így lesz egy gyári ülés alá szerelhető mélynyomóm eladó, ha esetleg valakit érdekelt. :D
Most meghallgattam jobban a hangrendszert (próbakor lehalkítottuk), nem is olyan rossz! Végül is megszületett a döntés, hamarosan használatba is vesszük a kis priuskát. :)
Viszont ennyi pénzért, megkapjuk a műszaki vizsgát, visszahelyezik a forgalomba, 150e szervízt, fékbetéteket, tárcsákat, kicserélik az összes ablaktörlőt, ha megvettük az új gumit, átszerelik, ellenőrzik majd a visszahívásos alkatrészeket, és kicserélik, ha nem volt, meg kapunk egy csomagot, amiben vontatókötél, elakadásjelző háromszög, elsősegély doboz, izzókészlet, stb lesznek. Remélem elégedettek leszünk majd, régóta szeretnék már Priust!
Egy relén keresztül kösd be a DLR ledeket. A negatívot a testre , a pozitívot a relé váltó érintkezői közul NC-re. A közös pontot pedig a táp pozitívra. A relét működtető tekercset pedig a tompítottal párhuzamosan.
Így teljesíted a feltételeket. Ha nem kapcsolsz világítást akkor működik, ha kapcsolod a tompítottat akkor kikapcsol.
A külsőt nem is akarom cserélni. :) Úgy értettem, hogy a béna szememnek a sötétedős tükör tök jó, és sokszor éjszaka nehezemre esik a külsőbe nézni a fények miatt. Itt meg ugye sima a belső, jó lenne cserélni, hogy legalább egy tükör legyen amitől nem vakulok meg. Sajnos a szemem nem teljesen olyan, mint egy normális emberé, és a sötétben erősebben érzékeli a fényeket.
Ugyanazért amiért a belső tükörben is két kamera van. Egy előre, egy hátra és a kettő különbségéből határozza meg hogy sötétítsen-e és mennyire. Persze megoldható hogy a csomagtartóra és a motorháztetőre teszel egyet egyet és azzal mindhármat sötétíted, de nem így csinálták meg mert ha épp kikerülsz egy bringást a maga pilácsával és jön mögötted egy kocsit is, ugye lesötítené az összes tükröt, beleértve a jobb oldalit. Na úgy sorolsz vissza hogy akkor nem látod a bringást, hát az merész.
akkor neked ilyen nincs (talán Vdaninak lehet még ilyen vagy ettől fejlettebb :) ez folyamatosan működik és ütközési helyzetben behúzza az övfeszítőt és maximálisan fékez. főleg szembe jövő autók esetében ijed meg ennyire, valamint vasúti sínek és hída esetén :)
"ugy megy neki a falnak, viragagyasnak, kukanak mintha azok ott sem lennenek! :)" Látod :) Ezt én IPA nélkül is megcsináltam nálatok :) Biztos a rossz hullámok miatt :)
Nekem még csak olyankor fékezett bele, ha a radaros tempomat aktív. Párszor már belesípolt olyan előzésbe/kikerülésbe, ahol az előttem menő hirtelen fékezett (jobbra fordult) én meg mentem felé "ezerrel", de sosem fékezett még rá.
Szerintem nagyon hasznos az IPA! En sokszor hasznalom!
Szinte minden haveromnak megmutatom, es 15 perc vidamsag, de mar 5 perc utan konnyesre rohogik magukat.
A show legutosebb pontja amikor 10 perc allitgatas utan vegre hajlando elindulni a kijelolt utvonalra, es ahogy csgeza is irta, teljes lendulettel ugy megy neki a falnak, viragagyasnak, kukanak mintha azok ott sem lennenek! :)
Jo, parkolasra nem lehet hasznalni, tenyleg csak olyan helyre lehet vele egyszeruen beallni, ahova csukott szemmel elore-hatra kamionnal le lehet parkolni, de a szorakoztato elmeny faktor resze a rendszerben! :)
az ipa télleg csak azé' van h legyen, más értelme nincs, legalábbis nálunk. amerikában többet bénáznak meg nagyobbak a parkolók, oda készült. egyébként szűk helyen simán nekimegy a falnak, ha engeded...
radar/vészfék: kb fél évenként 1x csinál egy nem kívánt műveletet nekem. Mondjuk én csak pályán használom a radaros tempomatot, enélkül meg ugyebár nem fékez, csak sípol.
ez az IPA csak újmódi huncutság. nem egy kiforrott technológia. olyan helyre ahová te nem tudsz beállni , ez a rendszer biztosan nem tud. én egyszer próbáltam használni amikor megvettem, de semmire való. annyi idő a gombnyomkodás és igazgatés a képernyőn ami a hely kijelöléshez kell, hoyg egy utcában lincselési hangulat alakuhat ki.
más téma: a vészfék asszisztens nálatok rendesen működik. nekem amikor először fékezett be(feleslegesen) nagyon ilyesztő volt,de aztán évekig semmi malfunction. mostanában viszont szinte hetente ha egy híd dilatációs fésűjén vagy síneken megyek keresztül. ez különösen veszélyes ha közel jönnek mögöttem és mivel előttem sincs semmi jármű, teljesen idokolatlanul ráfékez.
tudom valahol ki lehet kapcsolni , de akkor meg minek az egész. hasznát eddig összesn egyszer vettem, amikor kicsit elbambultam és nem figyeltem fel egyszemből előző járműre. a rendszer kszámolta a sebességekből, hogy ebből ütközés lesz, de vagy a fékezésem segítségével, vagy egyébként is vissza tudott volna húzódni a szemközt jövő, de végül is megúsztuk.
Ha berendeled a csomagot vámmal szállítással mindennel valahol másfél és két milla környékén... :) Én beszerelem neked, de az inverterre onnantól nem lesz semmi garanciád. Időnként az átalakítottak megeszik az invertert ami nem két fillér :(
A belső tükröt úgy cseréled sötétedőre, hogy veszel egy sötétedő tükröt, a régit leszeded, az újat felteszed és a tápellátását bekötöd a belső lámpához. Külső tükörből nincs sötétedő, de ha lenne borzasztó drága lenne már csak a a 2 kamera tükrönként miatt is.
Ülés alatti helyről szerintem mondj le! :) Egyik alatta navi, másik alatt az IPA vezérlője. Egyik sem olyan, h csak úgy lehúzom a csatikat, és kiszedem a cuccot! :)
Nem nagyon, itt a fórumon senki! Invertert nem arra tervezték, méretezték, h elbírjon a tartós max villany használattal, állítólag nem szereti, és nem olcsó mulatság se az Plugin beszerzés-beszerelés, se az inverter csere esetleges hibáknál.
Akkor felejtsd el! A Parkolás segéd CSAK oda tud beállni, ami vagy tökéletesen párhuzamos, vagy tökéletesen merőleges az autóra a hely (egyebet nem is tudsz kiválasztani a kijelzőn), és azt is tudni kell, h durván kormányt alátekerve áll be a parkolóhelyre, utolsó pillanatban teker, de akkor véghelyzetig, emiatt az elejét viszi kifelé, szóval a szűk fal felejtős.
Ezen kívül oda tud beállni könnyen (értem úgy könnyen kiválasztva a kijelzőn), ahova egy átlag autós simán beparkol akár párhuzamosan, akár merőlegesen.
Egy dologban viszont kiváló! Szinte 0+cm-ig lehet tolatni. Sokszor erre szükség is van, a könnyebb parkoláshoz, h tükör szerint már rég megállnék, de kamera szerinte még csomót megyek hátra.
Nekem előző autómban volt Zeder Lock. Meg voltam vele elégedve, Bp-en csinálták ott helyben az orrom előtt, nem kellett külföldre postázni. Bár állítólag azt is lehet nyitni...
Nem teljesen Priusz-os téma, de azért kapcsolódik :)
P3 MELLÉ vennénk egy RX450h-t. 09-es, 130e km, rendben van. Ilyen paraméterekkel egy Prius még örökélet + x nap, jól remélem, hogy egy RXnél sincs ez nagyon másképp? Hátha valakinek van RXes tapasztalata, köszi előre is.
Sejtettem, hogy nem sétaautókáztál, azért is a nagy smiley.
Valaki nem tudja, hogy lehet a tükröt cserélni sötétedőre? Sajna a szemem érzékeny, és könnyen előfordul, hogy az oldalsóba bele se tudok nézni, mert megvakulok. Illetve kellene nekem az egyik első ülés alatt hely, de e ven mindkettő foglalt. Ki lehet szedni a navit belőle? Arra úgyis van sok egyéb megoldás.
Ha a corival 85-tel megyek országúton zavartalanul az alföldön, akkor nekünk is 5,5. 😂 De én mindig úgy autózom, hogy csekket épp ne kapjak, helyszíni belefér, de olyan meg nem volt még soha.
Óóó, hát én mindig bizonytalan vagyok. Használt autót venni nehéz ügy. Főleg, hogy csak mérsékelten értek hozzá. Meg az előzővel mi gurultunk ki a szalonból 9 éve, nem volt rizikó. Itt meg azért mégis van. De utána néztem van a ptk ertelmében gari a hasznaltakra is. Minden esetre reggelig megálmodom, de az ott motoszkál a fejemben, hogy most 8 literes átlaggal járunk, és a téli gumi még nincs fent és még azután kezdődnek a benzinfaló hidegek. Jajj nehéz ügy ez...
Felre ne erts, nem azt mondom, hogy ne vedd meg ennyiert: tudod, minden auto annyit er, amennyiert megveszik. Es biztos vagyok benne, hogy ha ti nem viszitek el ennyiert, meg fogja venni mas. Akkor meg inkabb a tied legyen, plane, ha szerinted megeri, nemde? :) szoval ha minden rendben a kocsin, jol beszamitjak az elozo autotokat, akkor ne is vacillalj tovabb. :)
p3-on próbálgattam ezt a lánggal karceltüntetést, nagyon vegyes az eredmény, a hajszálvékony karcok túlnyomó része eltüntethető, a mélyebbek/szélesebbek csak fakulnak.
Így van, és tudtommal a sol- ban meg nincs. Amúgy rájöttem, az lenne nekem a legjobb, ha 2-3 toyota modellből össze legóznám a belső teret. A külseje meg nagyon tetszik, jobban, mint a P3, a P4ről meg inkább nem mondok semmit... ☺
Parkoláshoz szerintem a tolató kamera nagyobb segítség (ami tudtommal az ipa-s felszereltséghez tartozik), elvégre látod, hogy épp hol a kocsi vége. Esetleg egy sikeres parkolás után "felfestesz" valamit az útra és azt figyeled később a kamerából.
Azért, mert annyira használhatatlan, vagy azért mert az összes sofőr jól parkol, és nincs rá szüksége senkinek? ☺
Nekünk azért lenne jó, mert elég körülményes az udvarra minden nap parkolni, szűk a hely, tolatni kell, az egyik oldalon a falra kell állni,de úgy, hogy a másik oldalon még kinyíljon nem csak a kocsi ajtó, hanem az ott lévő tároló ajtaja is. És ugye általában sikerül elsőre, de nem mindig, és mivel nem csak én vezetem az autót, kapott már néhányat a jobb oldala. Ezt szeretném kiküszöbölni az IPAval.
Az árról meg annyit, hogy tegyük fel, facelift kell, mert mégiscsak szebb egy kicsit, és ne nézzük a 2-300e futással rendelkezőeket sem. Akkor máris ott vagyok, hogy 2,2ről indulnak, de ott biztos nem kapok új féktárcsákat, betéteket, és 150 ezres szervízt az árban, amik a 4+-os programban kb 150 ezerbe kerülnek. Plusz el kellene még menni Pestre is, és ha véletlenül nem találom meg elsőre a megfelelőt, akor már a benzinköltség, matrica ára sem elhanyagolható. Szóval igazából emiatt vagyok úgy vele, hogy ipa ide vagy oda, összességében nem járok rosszul szerintem, de lehet én látom rosszul. Ja és a márkakereskedés csak nem ad el egy roncsot ennyi pénzért, pláne nem úgy, hogy 9 éve hozzájuk járunk szervizelni, és nagyon korrektek.
Valakinek ajándékba kell egy szett köszöbtakaró 3-as priushoz? Az egyikből kihekkeltem a LED-et, de a többi egyben van. Itt csak a port fogja. Az első aki jön érte, viheti. :)
Igen nem olcsó, de a hahu- sem láttam IPA-val felszereltet olcsóbban. Ha meg azt nézzük, hogy frissen szervizelve új fékekkel adják ide, és a kocsinkat is egész jó áron beszámolják, akkor már nem olyan veszélyes.
Igen. En. Szdtem mar ki, de a klub oldalon fent van a letoltesek kozott step by step a toyota leiras. Kell hozza par dolog mint kabelek, virtualis cd tar vezerlo, de nem magia csak draga.
Az enyemben van most 122 ezer. A kormany picit fenyesedik, nalam a kesztyutarto es annak a gombja kopott, illetve karcos. A karpitoknal, a konyoklo peremen nagyon halovany kopas van, a fekek viszont meg tok jok. Szoval elkepzelheto, hogy 30 ezer km utan ez is olyan lesz, mint amit ti neztetek. :) Szerintem az egyetlen, ami nem szep, az az ara: kicsit draganak tartom a 2,5 milliot erte.
Én 2008-as P2-t vettem tavasszal szintén 150e km-rel. A kormány egyáltalán nincs kifényesedve, a textileken sem látszik kopás. A műanyagok karcolódása nagyon használófüggő, vannak rá praktikák, amivel valamennyit lehet javítani rajta. Nálam is kellett első tárcsát és betéteket cserélni a vételkor, hátsókat még nem. Ennyi km-rel szerintem ez normális, nem furcsa.
Igen bőr a mostani is. Corolla 1.6 Sol 2006. A pirusé is fényes, nem szakadt kopott vagy ilyesmi, csak sokkal fényesebb. De ugye nem ugyanabból a bőrből van, meg van benne +40e km a miénkhez képest. Amit elfelejtettem megnézni, hogy van-e benne esőszenzor. A szélvédőn a kis pöttyözött felületre emlékszem, de sok helyen meg azt olvasom, hogy nincs benne.
Nekem ugyan ez az évjárat van és 160000km nél cseréltem komplett az első féket! Vagyis szerintem elfogadható,hogy cserés. A kormany a jelenlegi autótokban is bőr? Nálam is fénys,de nem szakadt,nem kopott csak fényes!
A vízpumpát szerintem cserélik most is,de márkaszervíz pontosabban megtudná mondani. Sőt mikor nekem cserélték a vízpumpat ,akkor cseréltek a kormányműben is három csavart is!
Na, megnéztük az autót. Belgiumból származik, szervízkönyves, 1 tulajos, egy kint dolgozó magyar ember vette, majd hazahozta magával. Ami furcsa, hogy betétek, tárcsák cserések (ennyi km után a priusban ez mennyire ok?) meg a belső műanyagok is karcosak. Viszont a kárpit, a könyöklő mintha új lenne. A mi kocsink kárpitja nincs ilyen szép állapotban, pedig 110e van benne, a mi kormányunk viszont kevésbé van kifényesdve mint a priusé. Azt mondták, nagyon sok alku nincs benne, de úgy adják ide, hogy cserélik az összes tárcsát és betétet, ésmegcsinálják a 150e szervízt is rajta.
Egyéb problémát nem láttam rajta. Még amit olvastam, hogy volt pár éve vízpumpa miatt visszahívás. Ennek a cseréjét a magyar szervíz le tudja ellenőrizni? Ha nem cseréltèk, ennyi idő után is kötelesek ingyen cserélni?
Fel kell hívni Mezei Zsoltit a Pontero-nál, szerintem van nála legalább egy kerékpártartó. Vagy a Kedvencnél Marcit, ott is láttam régebben egy tartót. Egy-egy telót megér.
A Thule Európában árulja a vonohorgát P III-ra? Mert én úgy tudom nem kapott TÜV minősítést és nem lehet forgalmazni. Engem is érdekelne egy kerékpárszállító vonóhorog.....akkor csak az Ebay-ről lehet beszerezni? Vagy itthon gyárt rá valaki?
Köszi a válaszokat, nekem egy 4-es Thule szállítóm van, akkor valószínű cserélnem kell (nem tudom mire), bár furcsállom hogy egy vonóhorog ne bírna ki egy szállítót (~20kg) és négy bringát (60~kg) puszta statikus terhelés mellett. Olyan mintha ülne az autóban +1 utas terhelés szempontjából.
Nekem lesz eladó kerékpárszállítóm eladó. A most vásárolt P2-esen van olyan aminek egyedi a vonószeme, szögletes kialakítású és erre lehet ráakasztani a 2 kerékpár szállítására alkalmas szerkezetet amin van lámpa és rendszámtartó is. Állítólag nagyon drága volt.
Van valakinek tapasztalata vonóhorog utólagos felszerelésével P3-ra? Nem vontatás a cél, hanem kerékpár szállítás. A többi megoldás (tetőcsomagtartó. hátsó ajtó) nem tűnik meggyőzőnek.
Onnan van az enyem is, a danie is, meg par autot neztunk mar ott, nem huzzak, hanem belga/holland licitoldalakrol veszik az autokat, ott meg (ha nem nagyon torott) 3-4 ev es kb. 150 ekm utan leadjak a lizingelt/hitelre vett autokat. En is megkaptam az eredeti licit papirjat, a daniet is lattam annak idejen, nem csinalnak belole titkot. A holland autok lekerdezhetok futott km-re vmi kormanyzati adatbazisbol, de europai biztositasi adatbazis is van, nekem a priusokhoz a kartorteneti lap is megvolt/van, par euro.
Nem prütykölik az óra állást, tőlük vettem én is a verdát. Leinformálható volt az autó a kinti márkaszerviztől. Sok, céges flottából levetett autót hoznak.
Ákos, ezt nagyon jól megfogalmaztad, én egy Scenicből ültem át. A P3 ülése ahhoz képest kényelmetlenebb, a kütyük benne, nagyjából ugyanazok voltak, még a műszerfal is egérmozis volt, de a trolizás mindent visz. :)) A fogyasztás is nagyjából fél egy literrel kevesebb, az SC 1.9 dCi volt.
Espace 3,5 -nek és a többi friss P3 tulajnak szólnék, hogy navi frissítést vállalok, privátban üzenjenek nyugodtan, ha érdekes. Navilex árának kevesebb, mint feléért...
Az nem kifejezes, hogy elegedett! :) en egy nagyjabol ugyanannyi idos Audi A3-at csereltem le. Az Audi persze sokkal igenyesebb, az emberek tobbsege szerint szebb, premiumabb volt. Ennek ellenere teljesen bele vagyok zugva a Priusba es nem is ertem azokat, akik szerint ezt az autot nem lehet szeretni. Imadom, hogy olyan okos, a zsenialis technikai megoldasait es azt az erzest, hogy ebben semmi nem romlik el - persze egy Corolla utan nektek ez nem lesz meglepetes. :)
szerintem nagyon jo vezetni is, bar nem a sportossag adja a vezetesi elmenyt, hanem az, hogy az ember minel tobbszor probal villannyal menni es ez nagyon mokas. :) en az elso ket hetben beletettem kozel haromezer kilometert mindenfele gond nelkul, azota sincs vele semmi bajom.
Más világ az, amikor egy kereskedőtől veszik az autót. Kapsz állapotlapot, ki-tudja-mifélét, de kapsz, van kavics az udvaron, van hitel, lehet nézekegni, válogatni, van duma (de milyen), "rámelegíti", megahaverisonnanvetteosztmilyenjómá'.
Ha nem kenyérre kell, akkor én a helyedben kitartanám az árát és hátradőlnék. Előbb utóbb lesz vevőd.
Egyébként érdekes, ha eladok egy kocsimat, hónapokig árulom mélyen ár alatt, majd megveszi egy kereskedő rátesz 200-at és két héten belül eladja. ( pedig én sem lelakva szoktam árulni. minimum egy alapos takarítás + polír )
Ki érti ezt? :)
Köszi! Egyébként ha jól emlékszem te is nemrég vettél P2-t. Elégedett vagy vele? Mi egy ugyanolyan idős corollát cserélnénk, mert szinte csak városban megyünk vele, és erre nem túl gazdaságos (benzin, fék, kuplung).
Minden olyan, mint a többi autóban, egy kivétellel: méresd be az akksik állapotát. A többi ugyanolyan rutin, mint máskor: szilentek, kipufogó, futómű, stb.
:) Erről beszélek én is. Ezért nem szoktam konkrétumot nondani senkinek. Van egy széles repertoár amiből lehet válogatni hogy mely komponenseket szeretné az ember a kocsiba :) Nálam eddig 7 különböző, többségében saját kútfőből adódó okosság van eddig amik egyenként is tudnak kiadós fejtörést okozni :)
Uraim, ha valakit mélyebben érdekel a lopásvédelem, akkor küldjön egy e-mailt a címemre!
Egyetértek, hogy nem kellene a nyílt fórumon kivesézni a dolgot. Még jó, hogy akit Kowee-vel említettünk, mindig egyedi rendszert épít be, mindegyik egy picit más, mint a megelőző, jóllehet az IR ID vezérlő adott. Nem hiszek a sorozatgyártásban, ha a lopásvédelemről van szó.
Holnap megyünk egy 2006-os P2-t megnézni. Mire érdemes odafigyelni? Egy Toyota szalonban van, ahonnan a mostani Corollánk is van, illetve ide szoktuk vinni szervizeltetni is, nagyon nagy átvágásra nem számítok, viszont érdekelne, hogy pl. egy ilyen autóban mik a kopó alkatrészek, minek az állapotára kérdezzek rá. Nem szeretném azzal kezdeni a 2016-os évet, hogy rá kelljen még költeni jó sok pénzt.
Amúgy nyilván egy gyári technológiával, gyári szintre javítás más, mint ragasztgatni, egy Toyotanál meg nem fognak félmelót végezni még akkor sem, ha amúgy Neked az is megfelel.
Jó fej a volt tulaj. Sajnálom érte a srácot. Rosszkor volt rossz helyen, és rossz helyre vitte, vitték az autót. Győr Toyota........megbontás nélkül adtak neki 4 milla feletti ajánlatot a javításra.
Nem volt olyan veszélyes a törés.
Motorháztető,jobb lámpa,sárvédő,elsőlökhárító,homlokfal,inverterhűtő,kiegyenlítőtartálylégszűrőház a szívócsővel.
És a szélvédő. Ezt most cserélték ki, és azóta a HUD szellemképes.
Na meg 3 légzsák a két első övvel.
Én csináltam meg, de nem vagyok kasznis, így majd a cimbora befejezi.
A hézagokat még be kell lőni. És festés.
A légzsákok még nem vannak itt. Jövőhétre igérték.
800 alatt marad a javítás. De van még pár apró javítás, pl. a szívotorokról letört egy csavar csonk. Ez vissza lett ragasztva és nem cseréltem a szívótorkot. A Toyotánál a légszűrőház és a szívócső a rezonátorral 180 ezer. Na ezt gyorsan megjavíttattam 9 ezerért.
Majd ha kapok bontva cserélem. Hasonlóan tettem a tágulási tartállyal.
Én nem biztos, hogy magamtól próbálnék meg valamit hackelni, pláne a Prisuban. Akiknek az a "szakmájuk", hogy kocsikat "visznek", biztosan pár másodperc alatt megtalálják és áthidalják egy kábellel a kapcsolókat, megszakításokat akármiket.
- A Blue16 jó védelem a kocsihoz. Motortér zár, egyedi azonosítás, távirányító nélküli nyitás-zárás.
A New Duett-nél szerelik 190k az ára.
- A kormányrúd zár is kb. ennyibe kerül, de nekem nem tetszett, mert pont a térdemnél áll ki egy nagy fém zárnyítás. Ugyanott szerelik azt is.
- A casco is jó, de nem fizeti ki soha azt, amennyiért venni tudnál egy ugyanolyan autót, ráadásul amíg nem veszel másikat nem lesz autót.
- UV gravir, pluszban.
Egyéb védelmek, amik hozzáférhetők, szerintem nem sokat érnek.
nem ez oldja meg, hanem az új szoftver. Már volt erről teszt, hogy sokkal gyengébb lett az autó a hasznos tartományban, ha a kocsival elhitették, hogy a padon van.Annyi, hogy most mindig a csalós verzió fog futni a kocsikon, tehát kiveszik a füst kárára csinált csiptuningot. :)
Igen, tudom, hogy kelendő :(. Az egyetlen értelmes védekezést választottam, a lopés cascot (éves 30e Ft). Ha úgy gondolod, hogy van még valami, amit érdemes lenne belepakolni (elektronikus vagy mechanikus védelem), légyszi emailben írd meg.
Szerintetek csak szimplán hülyének nézik az embereket? Link
1. Kb. annyit fog érni mint a neon fény a küszöb alatt, a szoftverrel majd jól visszavágják a káros anyaggal együtt a teljesítményt is, csak kellett valami "hardveres" villantás is a módosításhoz
2. Ha tényleg ennyi megoldja, akkor sok évvel ezelőtt nem tudta valaki kitalálni ezt a 100ft-os műanyag darabot?
Létezik hozzá elég borsos áron. Most nem tudom pontosan ki csinálja (volt róla szó és neten biztos megtalálható) a lényege hogy kiszedik a kormányoszlopot, elküldik olaszországba, ott átalakítják és egy kulcsos pót-kormányzár lesz belőle. Hátránya hogy a zár lefelé néz a kormányoszloptól így elég könnyű térddel lekoppantani (egy esetleges koccanásról nem beszélve ahol szintén a térded fogja először elkapni) De mintha valaki innen tetetett volna bele.
Mivel tudod igazolni, hogy ezek az információk nem a mi autóink eltulajdonításához lennének felhasználva? Ezen gondolkozz el és utána lehet , hogy kaphatsz tanácsokat.
ez a programozás valószínűleg egy memória load volt , azt semmiképp nem tudom elképzelni hogy paramétertáblákat állított volna, vagy forráskód volt a birtokában és azt módosította, fordította ,integrálta majd loadolta volna bármilyen motorvezérlőbe.
de tényleg hiába való erőfeszítés kommunikálni Vdanival.
ha be is látta hogy a mostani alapkérdés, hogy MMKK rendelkezésre áll a villanymotor teljesítménye, az számára bukott ügy; ezt soha nem ismeri be, hanem áttereli a témát a turbó működésére.
általában minden társalgás a partner kifulladásával szokott végződni. van aki letiltja, van aki durván elküldi, van aki csendben feladja.
de néha nagyon szórakoztató olvasni az értelmetlen alany-állítmány nélküli mondatait. néha elfog az érzés, hogy egy bullshit generátorral vitatkozom :)
Velem pont fordítva volt. Ingatlan vásárlás. Kerestem már 2 hónapja. Az árfekvés 50 egység. Volt egy csomó elvetemült borzalom, egy tip-top, rendezett, megfelelő paraméterekkel, amit 45 egységre mondta a tulaj, aztán egy kis kutakodás után 52 kért érte....kerestem tovább. 49-re tartotta, ajánlottam 43-at, de 10 egységet rá kellet volna költeni. Aztán megláttam egy hirdetést, éjjel 23-kor rakták fel 23 óra 1 perckor írtam az eladónak. Elsőként néztük meg......a vége az lett, hogy felfelé licitáltunk a második vevővel, végül, 4 egységgel fizettem többet mint a hirdetésben, de igy is röhögök elégedettségemben...:)
"azokról meg az a véleményem,hogy 50ezret is alig,nem,hogy 100ezret is engednek"
Ez szerintem halyzetfüggő. Pár hete asszonynak vettük a tigrát ami 1.2-re volt hírdetve már jó ideje. Elmentünk, átnéztem, tip-top állapot, apró hibák. Mondom egy milla van a zsebemben itt, és ennyi is szánnánk rá. Ha jó neki, már írhatjuk a papírokat mivel látom hogy egy hónapja fent van a hahu-n. Elsőre körberöhögött, majd bedobott egy 1.1-es árat. Megköszöntem és elindultunk haza. 10 perc múlva hív hogy menjünk vissza és beszéljünk róla. A végén 1 milkáért kapott egy csajos cabriot :)
Ha te elvileg kereskedő vagy,azokról meg az a véleményem,hogy 50ezret is alig,nem,hogy 100ezret is engednek mert akkor már sírnak,hogy nincs is hasznuk a kocsin.Volt,hogy felhívtam egy kereskedőt amikor a feleségemnek vettem a BMW-t és 150ezerrel kevesebbet bemondtam a kereskedőnek és mondtam neki ha jó,már viszem is a pénzt.Azt mondta,hogy csak 50ezret hajlandó engedni és ne raboljuk egymás drága idejét és letette.Amúgy drágán árulta több száz ezerrel a többihez képest.Én hülye meg visszahívtam mert az asszony fekete kocsit akart vajszínű belsővel és megvettem.Kettő ilyen volt csak és húsz másik de más belsővel és felszereltséggel,ja és 4-500ezerrel olcsóbban.De a feleségem örült neki...
Te itt 7 milliót akarsz alkudni, az okostojás meg 180 000-et, értelmes példa volt. Százalékban 35 % illetve 5%.
Szerintem erről felesleges többet beszélni, sikeres eladást kívánok Neked, még azt a kipufogót visszaalakítanám olyanra, amit a japánok kitaláltak a kocsira, talán az riasztja a jó vevőket...
Majd megveszi az aki értékeli,nem telefonban látatlanul bemondja a tuti árat.Én megszoktam nézni a kocsit,ha kell elmegyek érte 300km-t is és ha valami nem tetszik rajta ,akkor alkudok...Az ilyen vegyen egy nulla extrával rendelkező olcsó,fapados priuszt,mielőtt a telefonba jól lealkudta.
Azt Neked kell tudni, hogy kinek adod el, de a 10.500 EUR az mai áron nagyjából 3.305.000 Ft, ha én árulnám 3,48M-ért akkor legalábbis nem okostojásoznám a vevőt, akinél esetleg ott a pénz. Szerintem nem volt az komolytalan ajánlat, nem egy zacskó érett túrót, vagy kankecskét kínáltak a kocsidért.
Ilyen hozzáállással nem fogod tudni jó áron eladni az autót.
Hol írtam, hogy chippel lehet elindulni komoly lejtőn? Tanulj meg olvasni a hazudozás helyett!
Azt írtam, hogy egy normális chippel (ami lehet a gyári tartalom is), gázadás nélkül el lehet indulni komoly lejtőn! Benne szerepelt a gázadás szó, illetve az is, hogy a chiptartalom lehet gyári is. Ha tényleg programoztál volna motec vezérlőt, akkor legalább az alapokkal tisztában lennél. Hajtogatod a hülyeségeidet, ami mögött semmilyen tudás nem áll, csak egy kisgyerek képzelgései.
Jo regen volt egy Ford Focusom. Semmi extra, normalis hasznalt kocsi, 700 ezerert hirdettem. Volt egy jelentkezo, aki festekmerovel erkezett es mikor az mindenhol jo erteket mutatott, elkezdett azon morfondirozni, hogy miert vannak karcok es apro festekhibak az auton. Magyarorszagon mindenki uj autot akar venni akkor is, ha az tiz eves es egy uj kocsi aranak a toredeke...
Válogasson nyugodtan a netről a sok semmilyen extrával rendelkező priusok közül olcsón.Aztán vegyen rá téli-nyári gumit és ugyan ott lesz árban.Majd gondolkodom,hogy én is felhívok egy eladó ferrarit ami 20M és mondom neki,hogy 13M-om van,nagyon gondolja meg mert ezt bármikor kifizetem érte :-) De előbb átvizsgáltatom egy ferrari szervizben,hogy teljesen sérülésmentes,hibátlan-e :-D
1800-as fordulaton 190 Nm. Tényleg, gyenge szar. Szerintem tanulj meg vezetni, valószínűleg nem az autókkal lesz a gond. A Motec-es műveiddel együtt is egy kicsit közelebb vagyok a motorokhoz, illetve azok tervezéséhez, mint Te, szóval ez elég nagy kapufa volt.
Egy 2.5v6tdi gyári maximális nyomatéka 1450-es fordulaton megvan. Chipeléssel (ugyan egy kis korom kíséretével /tudom, most ebbe fogsz belekötni/) még lejjebb is vihető. Egy normálisan megtervezett motor, egy megfelelően megírt chippel (ami akár lehet a gyári tartalom is) gázadás nélkül el fog Neked indulni sok%-os lejtőn is.
Egyébként gyorsan utánanéztem a 100fokos kamu hőmérsékletednek is. Húzott pd tdi, illetve 2.5v6tdi is csak extrém körülmények között szív 50 foknál melegebb levegőt. Számolhatsz kb. külső hőmérséklet +15 fokkal egy normális rendszernél. Ez mért, valós adat, nem számított, meg hasraütött. Azért így már nehéz lesz magyarázni az általad 'tapasztalt' dolgokat.
Ennek az okostojásnak el sem adnám.Már idegesítő volt annyi hülyeséget mondott.pl:elkezdte dicsérni az Aurist,kicsinek találta a csomagtartót mert a mostani céges kocsijáé nagyobb meg a priusz+-é,mindenképp kintről akar behozni mindegy kitől veszi csak 3200000tf-nál ne legyen több,nem értékelte ,hogy majdnem új a téli és a nyári gumim,mert ő 16-os felniben gondolkodik,elkezdte sorolni,hogy még milyen autók jöhetnek szóba vagy az enyém is jó lenne 10500!!!euróért,de még gondolkodik mert nem sürgős és ha esetleg elpotyáznám neki ennyiért,akkor alaposan átnézetné márkaszervízben.Majdnem elküldtem....Hagyjuk már az ilyen rajzfilm figurákat!!! :-)
" Múltkor felhívott egy srás és 30 perc beszélgetés után kijelentette,hogy ő csak kizárólag 10500euróért hajlandó adni egy priusért.Mondtan neki,hogy további jó keresgélést.Csak azt nem értem,hogy akkor mink magyarázott fél órán keresztül...Nagyon okos volt a srác :-)"
Ezt írtad múltkor, szerintem kár volt finoman idiótának nevezni a potenciális vásárlót. Az ár, amit most szeretnél érte kapni, nincs túl messze attól a 10.500 EUR-tól, regadóval, költségekkel szerintem meg is lenne. Kereskedőként annyit ajánlanék Neked, hogy a fentiek helyett fogalmazz így : Nézd, a 10.500 EUR kevésnek hangzik a számomra, szeretnék érte többet kapni, várok inkább. Később, ha nem megy el drágábban, beszéljünk az árról, talán meg tudunk egyezni.
Könnyen lehet, hogy a Prius-t keresők olvassák a fórumot, és senki nem szereti, ha simán, ráadásul helyesírási hibákkal tűzdelve lehülyézik...
A célom megtalálni AZT a Szerelőt aki érti a Priust. Van tapasztalata, többen járnak hozzá és ajánlják. A célom az, hogy a 2011-es fekete Priusomat, ami most még Párizs-tól 18 km vár rám, elvihessem ehhez a szerelőhöz, aki átnézi, belerak egy lopásgátló mechanikus/elektronikus valamit. Ha, elégedett voltam vele, akkor az apámnak vásárolt gyöngyház fehér szintén 2011-es Prius-t is elvinném hozzá. Ha, jó a szerelő, mindegy hol van, BP vagy Pest megye, bárhová elmegyek, de Budaörs környéke jobb lenne.
Amikor megvettem a kocsimat, a 17. keruletibe vittem atvizsgalasra. Garazsmuhely, de szimpatikus, visszafogott arakkal. Es neki maganak is Priusa van. :)
Ennyi sületlenséget összehordani nem egyszerű feladat.
"A turbónál a turbina sajnos nem tud elegendő levegőt szállítani, ezért nem is pörög fel"
Ezt már megint honnét szedted? Fogalmad sincs a motor, meg a turbó működéséről, csak szavakkal dobálózol, de legalább azt meggyőződésből.
Mindkét példaként felhozott autó egy hibás példány. A robotizált kuplungos Yaris-t nem ismerem, de ha mindegyik ilyen, akkor rosszul van programozva. A motor 1800-as fordulattól leadja a maximális nyomatékát. Ennek 80% kb. 1400-1500-as fordulattól megvan. Geós turbó. Csak műszaki hiba indokolhatja a szoftveres hibán kívül az általad tapasztalt jelenséget. A dci szintén zenész.
Még egy valamit tudok elképzelni, de lehet, hogy egyedül vagyok vele, hogy valójában user error a dolog nyitja.
A dupla turbó szerinted mennyiben segít a dolgon? Miben másabb a működése, hogy nála nem jelentkezik ez a probléma? Csak halkan mondom, hogy a legtöbb duplaturbós nem geós, hanem egy kicsi, meg egy nagy fix geometriás turbó van rajtuk. Alacsony fordulaton csak a kicsi dolgozik. Tehát a kérdéses fordulatszámtartományban egy gyengébb technikai színvonalú autó szerinted megoldja azt, amit egy ilyen szempontból jobb (geós) nem tud? Bár gyanítom, hogy (még) nem tudod, hogy működik, mire való a változtatható geometria a turbóban.
2:1 ben lévő notebookot akarok venni,de én már belebolondulok,az összehasonlitásba,a Lenovo yoga,Acer,Asus gépeket nézem,de a prociknál megakadok,hogy elég e az atom,vagy celeron,esetleg i3 kell,4gb ram,meg az SSD az kell az biztos,van valakinek infoja,hogy mi milyen...
Vannak páran akik kifejezettem priusokkal foglalkoznak. Merre felé keresgélnél? Mert ugye Budapest nagy (Budapest környéke pedig még nagyobb) és főleg milyen céllal?
Meg le kéne venni azt a szervizkönyv fotót, ne lássák a leendő tulajok hogy a falu kovácsához hordja. :) (Öcsi-Pécs, ne vedd magadra, ez Sau-val köztünk "belsős" poén.)
A turbófeltöltő és a motor fordulatszáma között nincs összefüggés. Nagy terhelés és alacsony fordulatszám esetén a feltöltő többet pörög, mint magasabb motorfordulat és kisebb terhelés alkalmával. Te szerintem (többek között) az emelkedőn való elindulást kevered az egyenletes felfelé haladással. Valóban ügyelni kell arra, hogy a turbót fordulaton tartsuk, de ez annyit jelent, hogy nem engedjük nagyjából 2200 1/min alá a fordulatot, kanyarokban sem. A Grossglockner-en ez kivitelezhető, vannak kis forgalmú hegyi utak, ahol nem, ott bizony szúrni kell alkalomadtán az egyest.
A jelenség továbbra is az, hogy az egyébként kitűnő Prius-nak behorpad a homloka egy hosszú és meredek emelkedőn, pont, mint egy 99 lovas, szívó benzinesnek, automata váltóval.Mindenre jó autó nincs, kompromisszum az összes, beleértve a hibrideket.
Ez persze nem baj, csak Te úgy gondolkodsz, mint az egyszeri feltaláló a fodrászautomatájáról, meghallva az ellenvetéseket :
Nem tudsz padlógázon menni egy 140 lovas autóval felfele a grossglocknerre, mert lerepülsz a szakadékba. :) Vannak részterheléses szakaszok, lassítások, ahol az akku visszatölt. Ez bőven elég.
A turbónál a turbina sajnos nem tud elegendő levegőt szállítani, ezért nem is pörög fel. Mondom, egy 0,5 éves, 90 lovas D4D Yaris MMT alig bírt elindulni, mert ahol az elektronika a kuplungot csúsztatta, még nem volt erő a motorban, csak jóval 2500 felett, ahogy a dCi is így tette. Tapasztalatokat mondok.
A bicajt már olyan sokszor leírtad, gratulálunk hozzá, ügyes vagy. :)
- a Prius3 működése az alábbi úton, felfelé padlógázon :
- szívómotor teljesítménye 0,85 bar légköri nyomáson
Jelzett úton összesen több mint tízszer mentem végig, mindkét irányból, bicajjal, szívó benzinessel, turbódízellel, szamárháton stb. Szívó benzines érezhetően elgyengült a tetejére, 2500 m-en a szívómotor akár 20-25 %-ot is veszíthet a tengerszinten mért teljesítményéből. (http://www.fajltube.com/gazdasag/gepeszet/A-MOTOR-TELJESITMENYE81247.php) Modern turbódízeleknél a szívócsőben túlnyomás uralkodik a turbó megfelelő üzemállapotában, amit megkerülőszeleppel vagy a turbinalapátok állításával lehet és kell határolni. A turbó a megengedett maximumnál nagyobb nyomást képes előállítani tengerszinten, a 2500 m-en hiányzó kb. 200 mbar-t szinte biztosan pótolja. Szívómotor a kevesebb oxigénhez kevesebb benzint fecskendez, erről nem is értem miért kell vitát nyitni.
duplaturbósnál nem volt ilyen gond, csak gyengülés, a szívónál meg semmit nem vettem észre az egészből. (43198)
A szívó is vezít, csak nem észrevehetően. (43232)
Óceánia mindig a barátunk volt (1984) :)
karácsonykor visszakapom a gyerektől a 210 Le-s SAAB-ot , és elvisz egy másik autót helyette. szerinted azzal megpróbálhatom a hegyet, vagy biztosabb a Priussal menni?
egy városi szüttyögést vagy 1 gyorsítást hasonlítasz össze azzal, hogy több 1000 méteres hegyre mész felfele egy turbós autóval tempósan. nagy teljesítmény, ritkább levegő és folyamatos terhelés, kis menetszéllel.
már sok autóval voltam ott, a tapasztalatokat írom. Te ezek szerint még nem voltál :)
6.5 literes fogyi nem sok, pláne, ha mindenki csak egy körre viszi el a kereskedésből, vagy tempósan jöttek vele haza.
Ülésfűtést tudsz bele utólag is tenni. Ahány ország annyi felszereltsé és csomag. Lehet, hogy ott nem volt a bőrhöz csak opció, lehet az is, hogy nem gyári bőrözés. Én raknék bele, mert tudi hideg lesz az asszonynak.
OBD-n ki tudod olvasni az egyes akku cellák feszültségét, ami azok állapotára utal. Ebben biztos tud segíteni valaki, aki használ ilyet (nekem nincs).
Egyébként javaslok egy márkszervizes átvizsgálást, hogy nem több darabból van-e összerakva, hibrid akku teszt stb. Ez utóbbi csak akkor tudják elvégezni, ha nem volt kitörölve a hibatároló 500 km-en belül. Ennélkül marad az OBD-n olvasgatás, és a kérdés, hogy miért lett törölve a hibatároló. Alvázszám alapján meg lehet nézetni, hogy látnak-e valamit a Toyotánál a kocsiról (viszsahívások stb. ). Itt rögzítik a km óra állásokat és a dátumot is. Egyébként ha nem volt rommá törve, nem szokott ezekkel baj lenni. Mert ahogy Kowee szokta mondani, egyszerű, mint a faék.
A fogyasztás mérő táblázat időt mér, egy oszlop 5 percnek felel meg. Menj vele legalább 10 percet, és látni fogod, hogy elkezdi rajzolni az oszlopokat és a kis autókat, ha áramot is használsz. Ezt minden bekapcsolás után előről rajzolja, kivéve az átlag fogyit. Ha csak állsz, és beindítja a motort, mert felfűti a katalizátort, vagy Te fűtesz, akkor ügyesen nullát rajzol ám!
Én is a sűrített, pontosabban a sűrített, visszahűtött levegő hőmérsékletére gondoltam. Viszont a második része az írásodnak nem igaz. VDani ilyen szempontból jót írt, csak a mérték nem igaz. Minden belsőégésű motort érint a teljesítményvesztés problémája, csak a turbómotort jóval kevésbé. Adott mennyiségű levegőben kevesebb oxigén van nagyobb magasságokban. Ez kevesebb befecskendezett anyagot jelent. Ezt kompenzálja valamennyire a levegő alacsonyabb hőmérséklete, illetve turbós autónál az ecu is más értékekkel dolgozik. Pl. emel a turbónyomáson, más karakterisztika szerint vezérli ki a geometriát, stb. Ezzel elég sokat dob a dolgon, de tényleg nem tud annyit korrigálni, amennyit az oxigénhiány előidéz.
Az eredmény az, hogy a szívómotor 10-12%-ot veszít a teljesítményéből 1000m-enként, míg a turbós 5-8%-ot. A dízel a nagy légfelesleg miatt még kevésbé érzi ezt meg, még a koromhatár betartása mellett is. Egy dpf-es meg aztán pláne.
Nem, nem emelte, a hőmérséklet a nagyobb tempónál tovább csökkent. Az 56 fok az a mérés elején volt. Nem győzöm hangsúlyozni hogy ez elég sokat emelt turbónyomásra értendő. Egy kisebb turbós, kisebb motorú és teljesítményű autónál az 50 fok lesz a rekord annál a körülménynél ahogy írod. 100 fokot a víz meg az olaj ér el, nem a beszívott, tömörített levegő. Közben megnéztem, 1.6 HDI motornál (az egy tök hétköznapi átlagos dízel, de irtó kicsi a coolere!) 7-17 C fokkal magasabb az IAT a külső hőmérsékletnél.
Nem hülyeség, ez tudatosan ilyen minden normális autóban. Gyerekülés berakásakor nem rántásra kell megakadnia, hanem a gyerekülés rögzítésekor meg kell akadnia, és nem szabad fellazulnia. Ezt úgy oldották meg, hogy csak egy bizonyos mértékű kihúzás esetén lép életbe ez a funkció. Ha eddig nem húzod ki, akkor addig úgy működik, mint egy normál biztonsági öv. Ennek a mértéknek a variálása már más kérdés. Van olyan autó, aminél hamarabb bekövetkezik, van olyan, aminél később. Ez tud gondot okozni pl. kövérebb ebereknél is már.
Gratula a kocsihoz. Valami értelmes, védelmed legyen, mert sajnos viszik mint a cukrot.
A hátsó övek sajnos ilyenek. És pont elég a hossza a gyereküléshez. Előbb utóbb megtanulod egy kézzel tartani kell, miután teljesen kihúztad. Megnéztem legalább 10 kocsiban, mindegyikben (P2 és P3 is) ilyen volt. Ha mér egyszer megakad, akármilyen lassan próbálod húzni, vagy kicsit vissza engedve újra lassan húzni, nem engedi, vissza kell engedni teljesen. Esetleg egy erős csipesz is segít, amíg begyakorlod az egyekezes bekötést.
A belső szagon segít egy alapos kárpit tisztítás de lehet, célszerű megvárni vele a jobb időt, mert bebüdösödhet, ha nem tudod nyitva hagyni, hogy rendesen megszáradjon. Édremes kipróbálni még a sárfogó szőnyegek cseréjét is, ami nem gumi, alul sem. Klíma szellőző járatok fertőtlenítése (nem habbal, mert az csak több kárt okoz, mint hasznot), pollenszűrő csere, ózónos fertőtlenítéssel egybekötve.
A P2 valóban kisebb helyen meg tud fordulni, mint a P3, ott ahol az asszony P2-sével elmegyek egyből, az enyémmel (P3) kettőre sikerült. A futóművet meg kell szokni, mivel az első kerék összetartás 0 fok, így néha mászkál jobbra-balra, ha leejt az új (márpedig az mindenhol leejt, a csapadék elvezetés miatt). Esetleg érdemes egy lézeres futómű beállításra elvinni. A Mayerben, Budakeszin meg tudják csinálni. Tapasztalat, hogy nem minden futóműves látott már Prius felfüggesztést. Van ahol cserélni akarták az első szilenteket, mert nagyon laza. A márkszerviz szerint a Prius meg ilyen. Szóval csak óvatosan.
Ha majd (márka) szervizbe viszed (persze csak a karbantartásokra gondolok, mert más miatt nem kell), érdemes a 4+ szerviz programnak utána nézni. Fix áron csinálnak egyes csomagokat, és 12 év alatti kocsikhoz adnak egy év assistance szolgáltatást. Figyelni kell, mert némelyik szerviz már ezzel is trükközik, hogy segédanyagot is felszámolnak pluszban, amit nem tehetnének meg, csak ha az ügyfél elfogadja azt. Ezzel kapcsolatosan már futottam egy kört a Toyota Central Europe-nál, és ez derült ki.
Nem az elméleteddel van a gond, hanem az adatokkal. Egyik sem olyan sarkos, mint mondod. Ha a cooler után 100 fok a levegő, akkor ott valami nem stimmel! Nem lehet annyi egy rendesen tervezett rendszernél, még mediterrán égöv alatt sem! Méretezési hiba, elkoszosodott cooler, stb. okozhat ilyet, de ez nem normális állapot.
Turbónyomás: beszívott levegő hőmérséklete, nyomása, tengerszint feletti magasság, stb. Ezek mind befolyásolják, de az ecu működését is! Nagyon sokat korrigál az ecu. Ha Neked kétszer akkora fordulatszámon lett használható az autód a körülmények megváltozása miatt, akkor ott megint valami nem stimmel (lehet, hogy a fenti, meg ez valójában összefügg?!?). Teljesítménycsökkenést fogsz érezni, mert a fizika törvényeit nem lehet áthágni, de a karakterisztika ilyen mértékű torzulása nem normális pl. egy geós turbónál.
Előtúrtam egy logot (végighuzatott négyes fokozat, vége 200 felett), a tuningolt, de gyári intercoolerű (itt már szűk keresztmetszet volt amúgy, ha nagyobbra cserélem, erősödik is az autó) RS-nél 19 fokos külső hőmérsékletnél 39-56 Celsius volt az IAT (intake air temperature). Egy széria autónál az 50 fok lesz az a 100, és az is anyjába erőltetve, felfelé a dombra.
Meg kell nézni, hogy bele való iridiumos gyertyákat raktak-e bele, illetve még a légtömeg mérőt kell kiméretni, működés közben, mielőtt kicseréled, mert nem olcsó. Márkaszervizben kb. 90k, németből rendelve, futárral kb. 50k. A légtömegmérőt mindenképpen műkődés közben kell nézni, hogy kellő időben adja-e le a megfelelő jelet, és nem késlekedik pl. mert az okozhat ilyet. Ha csak egy egy pillanatban mérnek rajta egy értéket az nem jelent semmit. Javaslom ez utóbbival keresd fel Novoth Tibort, vannak spéci progrmjai a légtömegmérő vizsgálatára.
Látom a kertkapcsolat az a vidéki parasztoknak való, erre te nem is vágysz. A tetőtéri terasz a társasházban és a mélygarázs a Priusszal az már az élet csúcsa. A fabrikett pedig az ördögtől való, mivel te nem ezt használod :)
Na ez mondjuk tetszik a Camry-ben hogy pár mp múlva már olvaszt a rásegítő elektromos fűtés miatt. Nem is értem miért nincs ez benne minden Priusban, miért csak az USA modellekben van benne alapban.
Mivel a turbó és az intercooler is nagyon meleg, ezért a cooler után a visszahűlt levegő is közel van a 100 fokhoz. A turbónyomás kisebb fordulaton van mivel nincs megfelelő égés (kisebb a teljesítmény)
Nagyobb fordulaton van nyomás csak nincs benne elég oxigén
Az erkélyre nem tud beverni, mivel legfelső lakás, tehát nincs a nagy erkély felett semmi. Rossz időben meg miért grilleznél, ha van rendes meleg 40 fokos napból is csomó? :D
Vagy ha az erkélyen akarsz maradni, megnyomod a gombot és máris nem ázol (kinyúlik a roló).