Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímed ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címed nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Én a YouTub-on láttam, hogy .22 hosszú volt az üzemanyaga, de lehet, hogy van gumis is ahogy írod. A filmen bőszen lövöldözött vele a tulajdonosa több tárnyit, akadály nélkül! Ez a tény keltette fel a figyelmemet. Az ugyanolyan kaliberű gáztölténnyel mennyire üzembiztos, azt persze nem lehet tudni. Maga a fegyver akkora lehet mint egy R78, csak sokkal laposabb, így kiváló lehet a hordhatósága.
Jó rendőr jót mondott :-) . Személyi és jogsi pótlása bcs. esetén ingyenes. Minden okmányt a kiállító hatóság érvénytelenít és pótol. Az esetleges visszaélések miatt lehető leggyorsabb módon ajánlott felkeresni őket. A viselési engedély eltulajdonítását ott jelentsd be - kötelező - a mellékelt rendőrségi irattal, ahol kiállították részedre szintén. Üdv.
Nincs. Csak annyi, hogy nem viselheted (értelme sem lenne) és csak töltetlenül, elcsomagolva szállíthatod. Hiába csak startpatronos játékszer, ez is gáz-riasztó pisztoly a jogi meghatározás szerint.
Hagyatékból került hozzám egy EM-GE Patent start? riasztó? pisztoly. Én nem értek hozzá. Kicsit meglepett, hogy 1940 körül gyárthatták. (Neten rátaláltam, de azok rozsdás vackok ehhez képest.)
Ha valaki ismeri ezt a típust megírná nekem, hogy van-e bármilyen törvényi korlát vele kapcsolatban?
Először is be kell jelenteni a területileg illetékes rendőrfőkapitányságon, ha elveszett, ellopták, megrongálódott vagy eladtad. Ott majd megmondják mi a további teendő.
Valószínűleg a régit előbb vissza vonják és úgy kérhetsz újat ugyanarra a fegyverre.
Aztán kiderül hogy terrorcselekményre készülsz és terrorista vagy.ilyen világot élünk Sajnos rendszerint ha használod a gázfegyvered (önvédelemkor) rendszerint elkobozzák.