Keresés

Részletes keresés

freeze flash Creative Commons License 1999.09.20 0 0 333
Fijjug! Kösz az 5-leteket!

Zak: :-))))))) Kösz. /Én is szoktam morcos lenni |-

Trebitsch!

"Ojjé! Paj fan": a vadiúj modell tanto pengés Kershow-m pengehossza 94 mm, a pingalonc 108 mm. Már amennyiben a markolat elülső végétől mérjük. Nodeteszemazt, egy egy darabból és vastagságból álló zsinórborítású dobókést hogy' mérnek meg? :-O Mert ugye nem mindegy az élhossz, és nem mindegy a markolattól mért pengehossz... A korlátozást én is ismertem, de azt nem követtem, hogy a bírságolás határértékét ennyire felnyomták. Én leragadtam a 35 eFt-nél... :-(
Mellesleg: ha a boltban ilyet lehet venni mindenfajta engedély nélkül, akkor miért nem lehet ezt hordani is? /Kershow/ Ha már gyárilag rajta van az az övcsipesz?!
/Lyó, ez provokatív kérdés volt.../
És ha veszek egy 23 cm pengehosszúságú különlegesen fogazott csontfűrészes konyhakést, akkor azt illegális hazavinnem, mert ha megállít a rendőr útközben, akkor én már "Psycho"-t játszom?!
Most ez hogy van?!
Láncot szabad hordanom? /Mármint a kocsim oldalzsebében, verekszés tzéljából... :-)))))) ... vontatókötél helyett, persze./

Ilyen alapon a tárgyak elenyésző, mindössze 80 %-a válhatna emberölésre alkalmas eszközzé... A sok kételkedőnek csak annyit mondanék, hogy egy közönséges, boltban kapható, fémtestű töltőscerkával, amit mondjuk sok gyerek hord az iskolában is, kb. 6-7 féle módon _lehet_ megölni egy embert, és picivel nagyobb számú módon rövidebb-hosszabb időre totál harcképtelenné tenni. Ezt hál' Istennek nem én találtam ki... Soroljam még?

TILTSUK BE A TÖLTŐSCERUZÁKAT!!! BIZTONSÁGOT A NÉPNEK!!!

Üdv!

Zak Creative Commons License 1999.09.20 0 0 332
ha a "majdnem mindenki" alatt azt a bűnözôi réteget érted, aki illegális fegyvert tart, akkor igazad van. Ha az átlagembert érted, akkor vagy provokálsz, vagy totál nem ismered a jelenlegi helyzetet, vagy (már megbocsáss) hülye vagy. Szinte mindenkinek lehet fegyvere, polgármestertôl felfelé, aki részese az "államhatalomnak".
Zak Creative Commons License 1999.09.20 0 0 331
okejj, köszönöm. :-) Elnézést, elsô morcosságomban asszem félreérthettelek. Bocs. :-)
GRP-9 -et maximálsian támogatom! :-)
Gandika Creative Commons License 1999.09.20 0 0 330
nincs mi tenni manapság szinte mindenkinek van fegyvere!!
Gandika Creative Commons License 1999.09.20 0 0 329
nincs mi tenni manapság szinte mindenkinek van fegyvere!!
Trebitsch Creative Commons License 1999.09.20 0 0 328
Kedves freeze flash,

mindig ezek a részletkérdések... Hogy hogy került hozzám a pénz a bankban, az egyrészt offtopic, másrészt lényegtelen, harmadrészt odaadták azt kész... :))

Az kések korláttozásának ötletével elkéstél. Szeretett előző pártunk és előző kormányunk közbiztonságra különösen veszélyes istencsapásának minősítette a 8,5 cm-nél hosszabb pengéjű bugylibicskákat. Persze, hogy ezt hogyan mérik egy érdekes alakú Spyderco Civilianon, mongyuk, azt nem fejtegetik, de talán mindegy is.
Lényeg, hogy mostani szeretett kormányunk fölemelte a tarifáját a dolognak százezer forintra. Ne nagyon mutogasd...
(Offtopic, polgár: legutóbb Magyar Bálint aszonta, hogy "ha van párt magyarországon, amelyik polgári értékrendet követ: az SZDSZ az... :))

Gázpisztoly: arra levizsgázhatsz, adnak engedélyt is rá, és akkor nem büntetnek meg, ha megtalálják nálad. A vizsga etcetc kijön kb. 30-40 kHuf-ból.
Ha veszel, én a FÉG öntöltőit lyavaslom (GRP-9, GRH-9). Ezek a Walther PP/PPK másolatai, teljesen acélból vannak, elnyűhetetlenek és megkülönböztethetetlenek. Ha menne az a .... fegyver.org. adnék linket képekre, elemzésre.
Előnye még (fentieken kívül) hogy lapos, jól rejthető, és a csőretöltés pszichikai hatását kihasználhatod vele, ha akarod. Ha meg gyors akarsz lenn, akkor (tökéletesen biztonságosan) hordható csőretöltve-fesztelenítve is, előkapod, és csak a ravaszt kell meghúzni. OLyan 30 ezer körül aggyák a fegyverboltokban.
Hátránya: bonyolultabb kezelni, mint egy revolvert. Ha azt jobban kedveled, akkor Röhm RG-69, az az egyetlen 9 mm-es, jóminőségű, nagyrészt acél slukker.

A lufikat már szitázzák a MEH-ben.

freeze flash Creative Commons License 1999.09.20 0 0 327
Kedves Zak!

Meg sem fordult a fejemben, hogy piacon vegyek hardware-t... :-O
Pont az előbb említett ok miatt /hátha nátha már lelőttek vele valakit.../
Azonkívül én az a típus vagyok /Tudod: kétfajta ember létezik: az egyik, aki típusba sorolja az embereket, a másik, aki nem. Na, én ilyen vagyok.../, aki inkább ártöbblettel, de szeretek minőségi holmikat vásárolni, mindenből.

Egy éles fegyver, vagy egy gáz-riasztó is ilyen dolog lenne számomra. Inkább kerüljön /akár jóval/ többe, de legyen "tiszta", és legyen megbízható... Típusjavaslatokra vonatkozólag a Kaliber-t szoktam olVassGatni /bocs, nem lehetett kihagyni... ;-)))/, de konkrét érveket és ellenérveket szívesen vennék.

Ettől függetlenül, érdekes módon, ahogy hallottam egy kocsmában a szomszéd asztalnál, piacra kerülnek sorszám nélküli, zsírpapírban lévő, tényleg vadi új fegyverek, az egyik hazai fegyvergyárból...

Na, szóval. Én is úgy gondoltam, ha már teszem azt begyűjtök valamilyen példányt, akkor azt csakis _abszolút_ tisztán.

Zak Creative Commons License 1999.09.20 0 0 326
ha gaz-riasztot akarsz begyujteni, akkor javaslom, hogy leszel szives vegigcsinalni a fegyvervizsgat, orvosit majd beadni a kerelmet gaz-riasztora, es ezek UTAN normalis helyen (boltban) vegyel vasat, amit bejegyeznek a nevedre. Ez csak igy elfogadhati imho, azonkivul nem adsz okot a hatosagnak, hogy csesztessenek valamint kisebb az eselye, hogy vacakot kapsz.
freeze flash Creative Commons License 1999.09.20 0 0 325
Kedves Trebitsch!

Úgy is, mint útonálló kolléga... hihihihi.... Mert azt Te sem mondtad, Te kis hamis, hogy a bankból kifele jövet azt a pémzet akarták elrablászni Tőled, amit bent a fegyvernek látszó tárggyal vettél fel a nem létező számládról!!!
;-)))))))

Hát, látod, ettől fél itt az emberek többsége. Hogy az ilyen hígagyú idióták, mint pl. én, majd lyól fegyverhez jutnak, és nekiállnak kirablászni a szerencsétlen /hon/polgárokat. (Már a "polgár" szótól is kiütéseim támadnak, allergiás jellegűen...)

Namármost: ettől függetlenül, nálam mindíg szokott lenni valami késféle is, amit /részint az egyik lévén pillangó, a másik meg egy speckó egykezes/ a tapasztalatok szerint gyorsabban tudok kinyitva a torkodhoz tenni a zsebemből, mint Te elővenni a Bisztolyodat. Bárhonnan. Kipróbálták már. Sajnos.

Úgyhogy, Tisztelt "Lőfegyvereket a Polgároknak Mozgalmat Ellenzők Társasága", szerintem első körben a kések, tőrök, és egyéb hidegfegyverek korlátozását kellene - lehetőleg minél alaposabban - végrehajtani, aztán jöhetnek a flinták is. Azután kis, színes lufikat kellene kiosztani, "Éljenek
a bűnözők!" felirattal.

Na, bocs...

Mellesleg az árak a feketepiacon is nagyon szórnak, lehet, hogy az az eszköz, amivel "megkínáltak", cselekményes volt, ezért volt az 50% árengedmény... ???

Egy gáz-riasztót lehet, hogy ennek ellenére begyűjtök. Kedves Trebitsch és GVass urak! Mit javasoltok?

Üdvözlettel mindenkinek!

Zak Creative Commons License 1999.09.20 0 0 324
akkor legalább lökjétek át nekem a csomagot, hogy felrekhassam valahová!
gvass1 Creative Commons License 1999.09.20 0 0 323
Ha tudnank mi az IP, akkor megmondanank, elhiszed.

KURVAANNYUKAT A SZOLGALATOKNAK!, Fizetesi problema am egy fenet.

gvass1 Creative Commons License 1999.09.20 0 0 322
Ha tudnank mi az IP, akkor megmondanank, elhiszed.

KURVAANNYUKAT A SZOLGALATOKNAK!, Fizetesi problema am egy fenet.

HJM Creative Commons License 1999.09.20 0 0 321
OFF ON
Könnyörrrgömmm, monnya má' meg valakki, hogy mi a www.fegyver.org IP címe....
plííííííííííííííííízzzzzzzzzzzz
OFF OFF
Prof Creative Commons License 1999.09.20 0 0 320
Hali!

Ez itten a „generál”.

Szóval, lényegében arról lenne itt szó, hogy mindenféle statisztikáktól, jóslásoktól, tapasztalatoktól, érzelmi vagy értelmi érvelésektől függetlenül egy olyan kérsét kell feszegetnünk, amely arról szól: joga van-e emberek egy csoportjának ahhoz, hogy emberek egy más csoportja számára hátrányos helyzetet teremtsen, mert számára a kérdéses téma közömbös vagy ellenszenves?

Megtilthatja-e a fociért nem rajongó csendes többség a fociért rajongó zajos kisebbségnek, hogy ne járjon focimeccsre (amelyeken statisztikailag arányaiban is sokkal több sérülés, bűncselekmény, baleset történik, mint az összes fegyverrel összevéve)?

Megtilthatja-e a tömegközlekedést használó többség az autóban rostokoló kisebbségnek, hogy autóba üljön?

Megtilthatja-e a dohányipari termékek forgalmazását a nem dohányzó többség (még akkor is, ha minden létező statisztika szerint a dohányzás kapcsolatba hozható a „természetes” halálesetek bő 70-75 százalékával)?

Megtilthatja-e a lőfegyverek iránt ellenszenvet vagy közömbösséget érző többség a kisebbségnek, hogy lőfegyvert tartson?

Ezekre úgy mindenki magában (vagy a topicban) adja meg a választ, és gondolkodjon el, vajon mennyire visszás ennek a vitának az alapja?

Egy dolgot nem szabad elfelejteni: az, hogy sok ember (de még mindig a kisebbség) szükségét érzi, hogy fegyvert tartson és emiatt bizonyos jogokat követel magának, nem jelenti azt, hogy a jogok deklarálása után MINDENKINEK kötelező lenne azokat megtartania.

Prof

Zak Creative Commons License 1999.09.20 0 0 319
bocsesz, a halálbüntetésrôl van külön topic. ezt inkább ott. köszi.
Prof Creative Commons License 1999.09.20 0 0 318
Kabix!

A halálbüntetés és az életfogytig (valódi életfogytig) tartó szabadságvesztés között két nagy különbség van:
-- életfogytig tartó büntetést (jogszabályi alapon, bárhogy) meg lehet szakítani, meg lehet szökni a börtönből, míg a halálbüntetéstől sok dolog nem tudja megvédeni a delikvenst
-- az életfogytig tartó szabadságvesztésüket töltök többsége inkább elfogadná a halálbüntetést, mert 30-40-50 évet sitten lehúzni sokszorta értelmetlenebb dolog, mint a „méltó büntetésként” kiszabott halált elszenvedni (ezt több műsorban mondták már több, mint 20-25 évre ítélt elkövetők).

A többit majd „generálban”.

Prof

Stone Creative Commons License 1999.09.20 0 0 317
Néhány alkalommal én is kapcsolatba kerültem olyan piti figurákkal, akik a rendőrség által lefoglalt fegyverekből ajánlgattak. Hoztak is mutatóba, hogy onnan-e vagy sem, de volt az árlistából minden.
Zak Creative Commons License 1999.09.20 0 0 316
noch dazu, ha bévonják a fegyvereket, akkor
a.) fizetnek értük, ami q sokba fog kerülni nekik
b.) nem fizetnek értük, akkor viszont egyszerűen rablás, a magántulajdon megsértése
Mijafranc Creative Commons License 1999.09.20 0 0 315
Halihó

(Na, hogy feléledt a topic)

Valszeg nem tudok újat hozzátenni,de
- Pintér féle előterjesztés tele van tudatos csúsztatással
- Túl azon, hogy az állampolgárt(???) felháborító módon kiskorúnak tekintik,
a "jól bevált" _kollektív_ _büntetést_ akarja alkalmazni olyanokkal szemben is
akik gyakorlatilag 100%-ban ártatlanok.
Az abszurditásáról meg annyit:
- Kb 80.000 lőfegyver kerülne bevonásra 4 év alatt. OK
És utána mi lesz ???
Kb 10%-át (értékesebb ritkább darabjait)tuti hogy a szervek kompetens tagjai lenyúlják
(íróasztalba,páncélba stb.Jó, ez nem kerülne illetéktelen(?) kezekbe,de akkor is)
Lefogadom, hogy 10%-nyi mennyiséget a rosszfiúk némi belső segítséggel egyszerűen ellopnak.
A megmaradt 60-70.000 darabbal mi lesz?
Viszik az öntödébe, vagy valamelyik főembernek már megvan az 5lete hogy hova és kinek kell ezeket eladni...

gvass1 Creative Commons License 1999.09.20 0 0 314
Kedves Kabix,
legyszives olvasd vegig ezt a topikot, mert minden aggalyodra talalsz benne valaszt.

Mindazonaltal nehany elgondolkoztato dolog:
Jelenleg europaban a magyarnal csaka z angol fegyverszabalyozas szigorubb (es logikatlanabb). Sebaj, mert ha bejon az uj tervezet, akkor ebben is atvesszuk a vezeto szerepet.

Viszont izelitoul nehany europai orszag mukodo "szigoru" gyakorlata:
- finnorszagban a legszigorubb szabaly az, hogy 1 pancelszekrenyben max 40 db lofegyvert tarthtasz. Hangtompito, sorozatlovo fegyver legalis tartasara lehetoseg van
- norvegia: nem tarthatsz ket azonos tipusu maroklofegyvert
- svajc: csak maroklofegyverhez kell engedely, de az is alanyi jogon jar. Sorozatlovo fegyverek is legalisak, sot, a langszoro is...
- franciaorszag: .22 LR kaliberu fegyvert, es soretes psukat szabadon vehetsz, szabadon vehetsz mindefele eloltoltos fegyvert, es azok loporat, csappantyujat, szabadon viselhetsz gumilovedekes soretes maroklofegyvert, gazpisztolyt
- ausztria: szabadon tarthatsz .22 LR loszerre szerkesztett puskat, soretes puskat, gazpisztolyt
- nemetorszag: szabadon gazspiztoly, egylovetu feketelopors fegyverek es uzemanyaguk
- szlovakia, csehorszag: szabadon agzpisztoly, feketelopors fegyver es uzemanyag, Alanyi jogon barmenyyi fegyver engedelyre, gyujtoi engedelyre sorozatlovo is.

Szocal mi ezeknel egy sokkal szigorubbs zabalyozast is nagy orommel fogadnank. Es szerinted a fennt emlitett orszagokban elszabadult a pokol, az utcan ahlomra lovik egymast az emberek, mint ahogy te vizionalod???

Trebitsch Creative Commons License 1999.09.20 0 0 313
Kedves kabix,

nem, én nem úgy képzelem el, hogy mindenkit lelőnék, akinek nem tetszik a pofája. Arra ott a láncfűrészem, fölszeletelem, azt kész... :)

Én úgy képzelem el, mint az autóban a biztonsági övet meg a légzsákot. Van, de soha a büdös életben ne legyen rá szükség.

Egy pisztoly egyébként sok mindenre gyógyír lehet. Engem például egy bankból kijövet egy kirablástól mentett meg az, hogy elővettem és látványosan csőretöltöttem. A rablóknak elment a kedvük az egésztől... Eztán (otthon...) szépen kitáraztam, eltettem.

Ez egy gázpisztoly volt, mert csak arra van engedélyem. De a rablók ezt nem tudhatták. Szerencsére, mert négyen voltak, és nem bírtam volna velük, ennyihez már kevés a gázpisztoly. Viszont félmillió volt nálam éppen; ennél jóval kevesebbért is öltek már meg védtelen embereket.

Kedves frezze flash,

100%-ban egyetértünk abban, amit írtál; az alapvető emberi jogban különösen.
Egyetlen tárgyi tévedésedet azért kiigazítanám: a feketepiacon jóval drágábbak a fegyverek, mint legálisan. Vehetsz akármit, nem is bonyolult, ez igaz: de drágább, mint a boltban. Ez a helyzet tovább fokozódik majd, ha a boltban nem vehet senki, ahogyan tervezik. Akkor még drágább lesz feketén, viszont a piac és a maffia bevételei meredek emelkedésnek indulnak.

kabix Creative Commons License 1999.09.20 0 0 312
t. trebitsch

a statisztikaval kapcsolatban:egen csak szeretnek ilyet.......hogy visszazoldunk volna......hat lehet.az meg hogy a szomszedban mi van -bocs-de nem erdekel.a torvenyeiket nem ismerem....sot a sajatjainkat sem ezzel kapcsolatban.....de kockaztatnek:rengeteg olyan eloiras van, ami nem igazan ugy sikerul ahogy szeretnek...de tenyleg kivancsi lennek , hogy te mikent kepzeled el.....ha fegyvered lenne akkor mitol lennel nyugodtabb?hogyan vedened meg magadat?lelonel minden gyanusat?(most ezt nehogy magadra ertsd....ugy altalaban kerdeztem meg xy-tol)de tenyleg:ha kitepnek a kezedbol a taskadat lonel a levegobe?......(nem birnam elviselni a tudatot hogy ez a tolvaj pont mellettem futkos az uton,te meg beteg voltal az utolso (akar) kotelezoen eloirt feleves logyakorlaton.(mert az azert ugyebar hasznalni tudni kell)) ha kiraboljak a lakast?....(otthon se lennel valszeg)....azt meg nem merem mindenkirol feltetelezni, hogy attol fel: elraboljak...de ha igen, akkor erre egy pisztoly gyogyir lehet?

kabix

freeze flash Creative Commons License 1999.09.20 0 0 311
Hi!

Én /is/ azon az állásponton vagyok, ha Kedves Kormányunk és Egyéb Főhatóságaink /usw/ ahhoz elég érettnek tartanak, hogy a kötelező sorkatonai szolgálatot lehúzatják, adót fizettetnek, sőt, még azt is elfogadják, hogy /rájuk/ szavazzunk - ha már szavazhatunk, mert elég érettek vagyunk hozzá :)))) - akkor miért nem lehet egy /akár/ viszonylag szigorú, de némiképp tárgyilagos feltételrendszer követelményeinek megfelelve önvédelmi fegyvert tartanom? Jogosítványt tudok szerezni, az autóm önmagában egy fegyver... Ha ámokfutni akarnék, öt perc alatt több halottat produkálnék, mint egy átlagember géppisztollyal... A jogosítványok számát, és megszerzési módját miért nem korlátozták ennyire?!

Nem hiszem, hogy a fegyvertartás némiképp értelmesebb szabályozása a fegyverek tömeges elterjedését, illetve az ezekkel való visszaéléseket vonná maga után. Statisztikákat nem tudok most idézni, de ha kell, utánabányászok egy-két adatnak...

A másik: ha nekem teszem azt valami gonosz szándék miatt kell fegyver, kimegyek a piacra, és mindenféle engedély nélkül _bármilyet_ veszek. Még olcsóbb is, mint ha a boltban venném... Szerintem.

De igenis alapvető _emberi_ jogomnak tartom, hogy a családom, és a magam életét is meg tudjam védeni az erőszakos támadásoktól, akár a támadó élete árán is. Valószínűleg ezért szeretnék _legálisan_ vásárolt fegyvert, hogy adandó alkalommal, ha neadj'Isten sor kerülne rá, ne engem húzgáljanak meg...

Lehet érte nyugodtan elítélni...

P.s.: eddig is inkább a békés megoldások híve voltam, csak előadódhat egy olyan helyzet, amikor ez már kevés. Akkor meg dögöljek meg?!

Trebitsch Creative Commons License 1999.09.20 0 0 310
Még valami, bocs, a legfontosabbat elfelejtettem, mint Columbo.
Írod: "ha szabadon lehetne fegyvert tartani..."

Akarja a fene, hogy szabadon lehessen fegyvert tartani, azaz (ha jól értem) ellenőrzés, vizsga és egyebek nélkül. Mi azt szeretnénk, ha soksok alapos elméleti és gyakorlati vizsga, orvosi és pszichológiai vizsgálatok után, _ellenőrzött, kontrollált módon_ lehessen.
Ne a kivételezett földesuraknak, mint most, és ne is senkinekse (még a rendőröknek se!), mint ahogy tervezik.

Trebitsch Creative Commons License 1999.09.20 0 0 309
Kedves kabix,

attól tartok, lehetetlent, illetve nem statisztikát kérsz, hanem jóslást.
Na, olyat nem tudok. Tudok neked hazai statisztikát a háború előttről, meg tudok néhány évvel ezelőttit az osztrákoktól, vagy szlovákiából.
Jósolni, azt nem tudok... :)

Nem elég érett... Aha. A szomszédban, ott elég érett rá a társadalom, meg a háború előtt mi is elég érettek voltunk... Csak hát azóta visszazöldültünk, van ilyen.

kabix Creative Commons License 1999.09.20 0 0 308
t.trebitsch

igen, olyan statisztikara lennek kivancsi amely mo.-n(!) megmutatna ezeket a dolgokat , ha szabadon lehetne fegyvert tartani...megegyszer leszogeznem:nekem nem azokkal az emberekkel van bajom, akiknek fegyver van otthon (nallunk is van 3)....egyszeruen ez a tarsadalom meg szvsz nem erett az ilyesmire.ez meg kicsit olyan fellengzos szoveg.nem baj

kabix

Trebitsch Creative Commons License 1999.09.19 0 0 307
Kedves kabix,

írod: "es meg egy dolog eszembe jutott. asszem helytelen mostansag olyan statisztikakra alapozni erveket amelyek a
mostani viszonyok kozt szulettek meg.......pl balesetekrol.ugyanis MEG nem tarthat, csak olyan ember
fegyvert,akinek valojaban szuksege van ra....."

Hát, ha elárulod, hogy milyen körülmények között készült statisztikákat kérsz: talán találok neked olyat.
Egyet előlegbe és látatlanba: a fegyverbalesetek szaporodnak, ahol sok a fegyver, persze. A fegyveres öngyilkosságok is, de az öngyilkosságok össz-darabszámát nem befolyásolja a dolog (én legalábbis nem tudok ilyenről), csak az elkövetés eszközét.

Amúgy: mi elég jól ki tudnánk békülni, sőt kánaánnak tartanánk azt, ha itthon a holland, osztrák, vagy akár a szlovák fegyvertörvények lennének.
Ha tudsz arról, hogy ezekben az országokban van valami gubanc ebből, szólj... :)) Vagy a háború előtti magyarországival. Mindegy.
De az értelmetlen tiltás a bűnözőknek kedvez, legfőképpen a maffia illegális fegyverkereskedelmi üzletágát lendíti föl. Persze lehet, hogy épp ez a cél -nekem akkor se tetszik, sőt.

kabix Creative Commons License 1999.09.19 0 0 306
t. gvass1 es prof

szeretnem a "kulturaval" kezdeni. nos mint mindketten irjatok a II.vh-ig lehetett tartani alanyi jogon.igen, es azota nem kopott ez el egy kicsit? bar, ahogy prof irta nekem se kulturat, hanem hagyomanyt kellett volna irni.a vege szerintem akkor is csak az, hogy nem biztos, hogy ezt a szabadsagot mindenki helyesen hasznalna ki.
prof. irod, hogy a halabuntetes eltorlese ota a bunozesben erosodo tendenciat mutat a brutalitas, illetve az elkovetesek szama.igen, ez lehet.epp csak az ok okozat nem jon ossze nekem.hisz egy eletfogytig se lenne jobb,mint egy halalbuntetes.szabhatnanak ram barmilyen buntetest, csak epp nem ugy nez ki,hogy a jelen pillanatban kepesek lennenek elkapni.mondjuk lehet talan visszarettennek attol, hogy akit megtamadok annal lehet fegyver.de aztan gondolkoznek, es finomitanak egy kicsit a modszereimen.(+regebben talan konnyebb volt becsuletesen (meg)elni.vagy ha nem is konnyebb, de minden esetre nehezebb volt ilyen penzeket akasztani ,mint mostansag)
ezzel talan kapcsolatos egy kicsit , hogy "a torvenyek nem vednek meg".azonban egy olyan lehetoseg amely eselyt ad arra ,hogy az ember magat vedje meg,mindeg rejt egy masikat is.az onbiraskodast szerintem.szal ki vannak talava azok a szervezetek, amelyeknek ez lenne a feladatuk,meg ha nem is teljesitenek sehogy sem manapsag.
es akkor a teljesitmenyrol:fenntartom azt, hogy nem tudnak hatekonyan ellenorizni a fegyvertartas szabalyossagat.prof irod, hogy ez vegul is minden felelos fegyvertarto dolga, szabalyozas nelkul is.igen ez igy van....csak szerinetm sok lenne a nem ennyire lelkiismeretes is.
en egyebkent a legjobban attol felnek, hogy rengetegen jatekszernek tartanak a fegyvereket.ez szerintem olyasmi lehet mint egy friss jogositvany.addig nem jon ra csak az emberek toredeke arra hogy ez nem igy van, mig valamilyen veszelyesebb szituacioba nem kerul.es akkor unalombol rafogom ,de telleg csak jaccibol a felesegemre,mert rossz levest dobott elem...en nem valoszinu, hogy ilyet tennek,de lehet lenne mas.
aztan:lehet hogy egy kicsit rossz szoveg:magyar -ongyilkos- nemzet.de olyan rossz lenne belegondolni abba, hogy mondjuk valaki engem is megolne,mert a baratnoje kiszeretett belole (velem kizart az ilyesmi mondjuk:))))))))))) )aszem erre mar azert volt pelda itthon is.
es meg egy dolog eszembe jutott. asszem helytelen mostansag olyan statisztikakra alapozni erveket amelyek a mostani viszonyok kozt szulettek meg.......pl balesetekrol.ugyanis MEG nem tarthat, csak olyan ember fegyvert,akinek valojaban szuksege van ra.....persze irjatok majd, hogy fene:tarthat itt mindenki, aki nagyon akar...igen tuti igy van.de azert megiscsak nagyobb a szigor meg. nem?

kabix

HJM Creative Commons License 1999.09.19 0 0 305
Mikorra rendeződik?
Addig is ide írhatná valaki az IP címet, mert akkor DNS nélkül is elérhető lenne.
Prof Creative Commons License 1999.09.19 0 0 304
Hölgyeim és Uraim!

A www.fegyver.org (vélhetőleg) nem (elsődlegesen) a Nagy Testvér hathatós beavatkozásának okán nem érhető el (részlegesen), hanem egy egyszerű, közönséges átutalási hiba miatt. A DNS karbantartási díjat ugyanis elfelejtették rendezni, a szolgáltató pedig e tévedést úgy honorálta, hogy szépen lassan elkezdte a DNS listákról leszedni kedvenc honlapunk IP címét.

Reméljük a helyzet hamarosan rendeződik.

Prof

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!