Helló mindenkinek! Mitől lehet az a jelenség hogy gázadásra kis fordulattól kezdve durrog a motor (olyan mint ha a légszűrôbe durrogna vissza) ilyenkor nem gyorsít az autó, fullad de nem áll le. Csinálja hidegen is meg melegen is. Valamikor egészen sokáig nem jelentkezik a hiba. Ilyenkor a mill lámpa nem ég és hibakód sincs....
Az égéskimaradást sokszor keverik a gyújtáskimaradással.Valószínű megszorul néha a 2 es henger.Lehet gyűrűtöréstől vagy csak simán leragad a koksztól.Hiába cserélgetik a modult attól nem gyógyul meg.
Tudna valaki jó, megbízható szervizt ajánlani Budapest környékén?
Van egy 2011-es Opel Astra J sports tourer -em, és nemsokára esedékes a vezérműszíj csere és az első fékek cseréje (valamint valószínűleg folyik valahol az ablakmosó folyadék...).
Mióta Budapestre költöztem, egyszer kellett szervizbe vinnem, Csergő-höz vittem, hamar meg is csinálták, de egy kicsit drágállottam a javítást, nincs igazából viszonyítási alapom, és még az is lehet hogy olcsó volt. (Szelepfedél csere áll a számlán, ez közel 70 ezer forintba került).
Előtte, Szolnokon az Opel Hering-ben volt szervizelve. Az a tapasztalat alapján nem biztos hogy hivatalos márkaszervizbe vinném mégegyszer.
Astra G Z14XE tavaly februárban volt gyújtás modul csere (hiba kód alapján, mert a 2-es henger nem ment). Most Decemberben ugyanaz, szintén cserélve volt. Tegnap megint feljött a hiba és ugyanaz. Mi okozhatja ezt nem hinném, hogy magától romlana el a gyújtás trafó ilyen sűrűn. Rossz kábel vagy netán a motorvezérlés nem megfelelő?
Helló Urak! Szeretnék érdeklődni, hogy egy 1,2-es benzines G Astrába mitől éghet el a kipufogó szelep a 2-es hengerbe? 217.000-km van az autóba, még a vezérműlánc is gyári. 2002-es évj. Előre is köszönöm a segítséget!
2006- os Astra H caravan-omhoz keresnék beltérbe, kézifék alatti műanyag burkolatot illetve BID kijelzőhöz műanyag keretet. Ez utóbbit sajnos egy Ebay es csúszásmentes lap (teló tartó) marta meg. A kézifék alatti műanyag burkolatra meg én vágtam nyílást az OBD-nek.. Tudom....Tudom..... :-) Sajnos a Baranya megyei bontóknak nagy falat a H betű az Opel mögött.... Ha valaki tud ajánlani akár Pesti vagy valami komolyabb bontót felhívnám őket. Vagy valakitől megvenném ezeket az alkatrészeket.
lassacskán szeretném lecserélni a h astra GTC-met, és insignia vásárlásban gondolkodom! Bármilyen hozzá hasonló autót nézek (4,5-5,5 millió között, csak az insignia tetszik, és amúgy is régi álom!), vagy J astra!
Mint régi fórumtagok, és opelosok, azt szeretném kérdezni, hogy milyen motorral érdemes megvenni!? Igazából benzinpárti vagyok, az insigniákat meg csak 1.8-as motorral adták ki! (legalább is csak azzal találok) Megbízható? Fogyasztás ténylegesen az egekben van? Meg tudja mozgani az ~1500 kg-ot?
Vagy inkább gondolkozzak diselben? (napi ~50-60 km-t megyek, 100-at, ha városban és is közlekedek, hosszabb távra, 150-200 km max heti 1 alkalmat megyek.)
A mostani astra H GTC-m 1.6-os, vegyesben 7-7,4 között megáll! (nem finom gázadásokkal, elég lendületesen közlekedem)
Hali mindenkinek! A csajom Astra G 2004-es 1.4 16v/Z 14 XE/ gépével van gond. Hidegben nagyon nehezen indul el, van, hogy 4-szer, 5-ször kell az indítómotort pörgetni, de csak köhögve, sok idő mulva indul be, utána viszont minden jó már, jó az alapjárat, megy rendesen. Ezt viszont csak a reggeli első indításnál csinálja, délután már simán indul. Az aksi új, a gyertyák szintén, elvileg az AC pumpa is ad benzint. Szerelőnél volt, harmincat elkért, ő cserélte ki a gyertyákat, de a hiba ugyanúgy fennáll. Ha valaki sejt valamit, szépen kérem, adjon valami tippet. Köszi előre is!
Sziasztok! Be van esve a gázpedál a megszokottnál rövidebb az útja és csak a végén fog/pörgeti a motort.
astra f, 2001-es 1,6(szr) motor, 8 szelep, bowdenes. Hol keressem a hibát? Korábban nem tudom milyen volt, most került hozzám a kocsi. A gázpedal alatti csavar feszítésével nem jutottam előrébb, mert ez csak a holtjátékot küszöböli ki szerintem. Vagy nem elég nyomatékos a motor alacsony fordulatszámon??
az alábbiak cserélve: gyújtás, légszűrő, vízpumpa, hajtáslánc (duplán ellenőrizve, a helyén van.), kipufogórendszer, ac pumpa Köszi!
Kombi G Astrát vennék, de csak olyan jöhet szóba, ami szmogriadó esetén is használható.
Van valahol táblázat arról, hogy milyen motorokkal gyártottak G Astra kombit, és azoknak mi a környezetvédelmi besorolása (forgalmi engedély V.9 rovata)? Az jöhet szóba csak, ami legalább 5-ös.
Ma egy viszonylag hosszabb utazás során, főúton, kicsit meghajtottam az autót, mivel sok a rövid út, alapvetően városi használat (G Astra, 2005-ös, 1.4 twinport). Éppen 3. fokozatban mentem kb. 5000 fordulaton néhány kilométeren át, amikor kigyulladt és világítani kezdett a check engine lámpa. Az autó teljesítménye érezhetően visszaesett (érzésre kb. 10-20 lóerőt), alapjárat rángat, menet közben a motor hangja "dízeles", morgó, rezonál, nehezen gyorsul. Újraindulás után egy darabig minden ok, de ismételt terhelésre (pl. intenzív terhelés előzéskor) újra előjön a probléma.
Tudja valaki, hogy mi történhetett. Lehet-e komoly baja az autónak. Vigyem el szervizbe minél előbb?
Tedd vissza a motort, vedd ki a tompított égőjét és mozgasd meg a foncsort. Ha lötyög, akkor ki vannak ugorva az állítók és vissza kell vinni kicseréltetni. A másik hiba, ha túl vannak tekerve az állító csavarok! Ilyenkor beszorul az egész foncsor és nem lehet állítani sehova. Ez onnan veszed észre, hogy a motor helyén benyúlva nem, vagy csak minimálisan mozog a foncsor.
Normális esetben 1-2 centit könnyedén mozognia kell előre-hátra. Próbáld meg előbb motor nélkül beállítani az oldal irányt, majd motorral együtt a függőlegest. Ha nem megy, akkor vissza kel vinni, mert valószínűleg selejtes.
Még egy hiba szokott előfordulni, a silány minőség, esetleg a túltekerésből adódó erőltetéstől ledarálódnak az állítócsavar műanyag fogaskoszorúi.
Ahha! Köszi az infót! Ezt a leírást még nem láttam. Ezek alapján viszont nekem Delphi van (a pollenszűrő téglalap, mintsem négyzet jellegű), így nem is baj, hogy nagyon erősen nem feszegettem a körkapcsolót. De ezesetben akkor hogyan lehet az izzót kicserélni?
Egy 2006-os G Astra nagyon boldog tulajdonosa vagyok egy ideje, most viszont tönkrement a fűtésszabályozó háttérvilágítása. Mindenhol azt olvasom, hogy a légáram erősségét állító kapcsolót kihúzva lehet a hibás izzót kicserélni, nekem viszont akkor sem jön ki, ha nagyon erősen húzom, sőt érződik, hogy kb. 2mm-nyi elmozdulás után határozottan megakad. Tönkretenni nem szeretném, így Tőletek kérdezném, hogy lehetséges-e a kapcsoló kiszerelésén kívül más megvalósítás is? Ha jól tudom, akkor a 2004 után gyártottakban több módosítás is volt. Ami leírásokat és videókat én találtam, azok mind 2004 előttiek voltak.
Én még itt senkit le nem hülyéztem! Ezt kikérem magamnak! Amúgy legyen Boldog Karácsonya!!!!!! Önnek is ide írom: Én itt többet kérdezek semmit. Aztán azt hülyéz akit akar!!!
Első sorban a SZÉTSZERELHETŐSÉGE érdekelt volna. Amúgy igaz, amit írni tetszett. Csak éppen a neten így csak ezt az egy (1) bontottat találtam! Én ide többet biztosan nem fogok írni! IGÉREM!!!
Miből gondolod, hogy bárki tudja, milyen, mikori autód van, és milyen motorvezérlővel????? ://
Amúgy első körben gyertya, gyertyakábel, gyújtótrafó, főtengelyhelyzet jeladó, hőmérsékletérzékelő/k/, üzanyomás, befecskendező, lambdaszonda, ECU lehet a gyanúsított.
Elnézésedet kérem, hogy feltettem egy kérdést egy fórumban. De ne kötekedjél már, hogy egyem a zúzádat, hanem légyszíves mondd meg hogy ez most ritkaság, vagy már mind szétkopott, vagy hol lehet kapni ilyet?
Illetve be lehetne-e swappolni valami kicsit erősebbet úgy hogy ne bukjon vizsgán mert elég harmatos, mondjuk 100 ló körül.
z16se lesz (ha a 85le-s 1,6 8v-rol beszelunk). az volt merivaban es g astraban is, de szerintem sallang atpakolassal a c16se is jo (bar azt szinte nehezebb talalni mint a z16se-t), de talan meg c16nz, z16szr is belemegy ha mindent atpakolsz
Ez valami tréfa? Ott van nálad az autó, ott a forgalmija, benne a motorkóddal, de mi mondjuk meg innen, hogy milyen motor van benne? (valószínűleg Z16SE, vagy valami más)
1.6-os benzines 2004-es Opel Combóba kellene egy jó állapotú motor. A mostanit sajnos generálozni kéne, az olaj és vízfogyasztása sajnos meghaladja az elfogadható szintet.
Nem tudom, melyik típusba tették még pont ezt a motort, hol keressem, ha tudtok bontót ajánlani, pontosan milyen motor kell azt megköszönöm.
Igaz e,hogy frontera 2.0 benzinesnél van valami szelep ami alapjáratnál befolyásolja az olajnyomást?világít alapjáraton de így használják évek óta.. adás-vétel lenne...S.O.S. Köszi
Eladóvá vált gyári xenon lámpáim Astra h típushoz. Trafó, izzok minden benne van és tökéletesen működnek. Nincs letörve fülei. Szép állapotban. Csak be kell csavarozni és használható. 80e ft a pár. Fótot kérésre emailban küldök.
hosszú hónapok kísérletezése és rengeteg okos vagy annak látszó ötlet értékelése után a mai napon pont került a motor kopogásom végére.Az autó Astra G 1.4 benzin.Április végén egy megállást követő indítás után a motor rejtélyesen elkezdett kopogni.Azonnal a szerelőhöz mentem aki abban a pillanatban egy olajcserét javasolt,de ezzel egy időben az olajnyomást is műszeresen megmértük,a kapott érték szinte gyári nyomású volt,az autó 16 éves,152 ezer van benn.Az olaj csere nem oldott meg semmit,de egy másik ötlettől vezérelve hidrotőke tisztítót öntöttem a motorba,de látványos javulás nem történt.A kopogás nem azonos mértékben és intenzitással jelentkezett,sőt voltak napok amikor nem is volt hangja.Az első gyanús jel a nyári melegben volt amikor egy alkalommal ablakmosót akartam tölteni,a géptető kinyitása után pokoli meleg áradt a motortérből,és a vízcsöveket nem lehetett megfogni.Ez az eset nem ismétlődött meg,de emlékezetbe vettem.A márka szerviz sem tudott pontos diagnózist adni,de szívesen megbontották volna!
Az autó hol ment hol csak vánszorgott,de néha magára talált,akkor úgy ment mint valami esze veszett.Tanácsolták a hidrotőke cserét valamint a hengerfej felújítást,ezek alap hangon is 200 körül mozognak mindennel együtt.Az idő lassan hült és az autó ritkábban produkálta a problémát.Tútram a netet,és kerestem a megoldásokat,mivel tudtam "2 forintos" hibája lehet csak.Én a kopogás helyének az injektor környékét hallottam,de többen is a motor belsejéből vélték a hangot.Továbbra is fenntartottam azt,hogy valami a keverék képzés +ütem+ kipufogás körül van a baj.Egy laza hátsódob csere és egy hőmére jeladó csere / mivel az megbolondult/, javított az állapoton,de még mindig kopogott.Most ,hogy igen csak hideg van egy laza vidéki túra intenzív haladással és láss csodát a hőmérő nem érte el a 80 fokot és a vízcsövek is langyik maradtak valamint az alapjáratom 750 körül volt néha bele vert 800-850-be.
A mai napon termosztátot cseréltünk,annak ellenére,hogy pont egy évvel ez előtt raktunk bele egy újat.Szóval ma 10 ezres szerviz + termosztát ,majd egy laza indítás.Az első percben hallható kopogás kicsit lelombozott,de ahogy melegedett a motor az lapjárat egy váratlan pillanatban beállt a megfelelő értékre és a kopogás teljesen megszűnt.Azóta mentem egy laza 80 km-rt szépen melegszik az lapjárat ok,és van kellő mértékű fűtés.Azt nem állítom,hogy a baj,a termosztát cserével és új bilincsek beszerelésével oldódott meg,de tény,hogy a motor vezérlését komolyan befolyásolta.
A cserélt dolgok mindegyike tényleg csere érett volt.Megérte végig kuliznom az elektronikusan vezérelt motorok működését és így kiszűrni a hiba okozóját.A fórumokon sok képet látni megzuhant motorokról és tartozékairól,de a kiszerelések alkalmával szembesültem,hogy az enyém nem olyan,tehát nem onnan ered a baj.Mindegy rájöttem,hogy a meleg levegő beszívása a hőérzékelő jele és a víznyomása is befolyásolja ezeknek a motoroknak a keverék képzését! Egy szóval ne higgy el mindent amit hallasz!
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy reggel hideginditásnál furcsa kereplő hangot ad az kocsi de ha egyből leállitom és ujra inditom akkor már nem lehet hallani...kérdésem hogy mitől lehet ez a hang..több forumot olvastam hogy hidrótőke de ha az akkor az ujraindinditásnál is kéne hallani..vagy nem?..olajat nemrég cseréltem ....esetleg lehet az egr szelep?....le van falazva de a szelep csak félre van forditva.
sziasztok! olyan problémánk van hogy van egy 2002-es g astránk, z14xe motorkód, hibakód olvasás után p0353-as hibát ír, a harmadik henger nem kap szikrát, a gyertyák működnek, a trafó is ki lett cserélve ellenörzés képpen és nem azzal van a baj . valami ötlet?
Sziasztok!Egy kis segítséget szeretnék kérnék hogy az opel zafira b a ködlámpa izzó milyen színű mert a kicsi feleség egy kicsit megtörte az autó elejét és a karosszériás az egyik ol sárga a másik ol fehér színű izzót sikerült pótolnia átvételkor örültem hogy világit színt nem figyeltem.Köszönöm előre is válaszotokat Üdv: Zsolt
Mivel csak 1db van benne, azt az egyet. De koránt sem biztos, hogy a jeladó a rossz. Meg kellene nézetni diagkészülékkel, hogy a motorvezérlő mit lát a jeladótól.
A segítségeteket szeretném kérni .Egy 2001-es Opel G Astráról lenne szó.Hol találom rajta az egyvezetékes hütöfolyadék höm. jeladót ami a müszerfalnak küldi a jelet?(1.6 8 szelepes motor Z16SE motorkódu)...ha tudnátok képet is küldeni azt megköszönném.
Üdv. Mindenki. Van egy f astrám c14nz motor. A gondom az hogy alapjárat kicsit ingadozik és hirtelen gázadásnál le akar fulladni, meg pl parton indulásnál fel kell pörgetni mert lefullad. Továbbá elég gyengének tünik minden fokozatba. Hibakód nincs. A fogyasztása kb 12-14 liter. Szelwpek, himb@k hengerfejtömítés vwzérlés vezérműtengely csere volt rajta. Ac most lett cserélve pillangószelpház injektor szintén. Menni megy az autó de nem az igazi
újra előjött az autóm hibája, hogy csak három henger megy csak most a P0300 melé P0303-as hibakód is van. Mi lehet az autóm gondja? (előzmények: 66603)
Rendeltem ebay-ról egy ilyen turbo töltés szabályzó szolenoidot a zafira 2.2 DTI-mhez.
Ha az egyik felső csöcsbe belefújok, a másikon felsőn szabadon jön a levegő, ha ráadom a 12v -ot, akkor sem változik semmi, kattanást sem hallok. A csatlakozón kb 10 Ohm ellenállást mérek.
Lehet gyári hibásat küldtek, vagy ez így normális????
Akkor egy kicsit megnyugodtam, mivel semmi más nem utal szerkezeti hibára/elváltozásra a motorban, ezért közelebb érzem azt, hogy a jeladó rakoncántlankodik. Kábelezése nem sérült, nem olajos, nem szakadt. Valszeg mégiscsak meg fogom próbálni a jeladó cserét.
Miután a P0340 hibakód leírása úgy szól, hogy -áramköri hiba-, nem valószínű, hogy köze lenne a vezlánc nyúlásához. (még csak az sem biztos, hogy a jeladó a hibás)
G Astra Z12XE, 210e Km, szokásos olajcserémet megcsináltam, majd nem sokkal később motorhiba jel kigyullad. Kivillogtattam, és gépre is raktam, hibakód: 0340 vezérműtengely (felső holtpont) jeladó hiba.
Áttúrtam a netet, voltak olyan rész információk, hogy nem csak a jeladó hibáját jelezheti, hanem a vezérlésnél a megnyúlt láncot, ill. elhasználódott/elállítódott feszítő miatt már nem teljesen pontosan kapja a felső holtpont jelet, mivel nem ott van 1000%-ban, hanem egy pár hajszállal arrébb.
A motorhiba jelzés van, hogy 10-15 indításig nem jön ki, és van hogy menet közben alszik el.
Vezérlésnek egyébként semmi hangja, szépen jár a motor, nem terveztem még cserélni 210-nél, nagyon szépen muzsikál, 80ezerrel vettem, azóta 15-enként olajcsere és minden más, ami jár neki.
Az olajnyomás jeladót 2x cseréltem, a főtengely jeladót 1x, a külső hőmérséklet jeladót 2x.
Találkozott valaki ilyennel, vagy szerintetek először cseréljem ki a jeladót, mert itt is az a ludas. (Egyszerűbb megoldásnak találom 8ezerért, mint egyből vezérlést cserélni emiatt)
Vettem egy Opel Asta F Caraván kombi autót most hoztam haza a szerelőtől és pár dolgot szeretnék megcsinálni rajta.
1, a bal hátsó központi zár benne van csak a kábel ami rá van dugva az nem csatlakozik sehova...
Ezt hová kössem?
2, a csomagtartó ajtóban van 2 hangszóró és a bal oldali nem szól... illetve a csomagtér világítás nem világít az égő jó..... Mit próbáljak?
3, az előző tulajnál normális volt az alapjárat most elég magas...füstöl és rengeteget fogyaszt. Most volt szerelőnél hengerfejet teljesen felújította szimeringeket cserélte....
Lehet, hogy állított rajta valamit hogy vissza vigyem?
Lehet-e valahol állítani rajta?
4, Immobilajzert ki lehet kötni?
Azért szeretném a segítségeteket kérni mert most rengeteget fizettem és szeretnék kicsit spórolni.
Előre is hálásan köszönöm a segítséget és a tanácsot!
Sziasztok, G Astra középkonzol mögül valahonnan mintha buborékolás vagy víz csordogálás hallható, de általában elinduláskor. Arra gondoltam hogy esetleg levegős lenne valami. Aztán volt egy fűtéscső repedés, utána fel kellett tölteni a hűtőredszert, elvileg légtelenítve is lett, de a "bugyogás" nem szűnt meg. Szerintetek mi lehet?
Lassan autócserére kerül nálunk is a sor, s kacsingatok a J Astrák felé, használt, kombi, dízel lenne a cél. Lenne néhány kérdésem. Az 1.7 CDTI mennyire ajánlott? Lehet kapni 3 változatban (110,125,131), ezek közül melyiket érdemes venni? Ugyanazok a motorok, másképp "hangolva", vagy van köztük különbség? A vezérlés cseréről nem találtam a neten infót, mennyi km-nél kell cserélni? Vásárláskor, mire érdemes komolyabban odafigyelni (esetleges típus hibák)?
( a közhiedelemmel és az irodalmi angolt/németet beszélő fordítókkal ellentétben nem gyújtás kimaradást. !!)
Ennek okai lehetnek: gyújtás hiba, üza ellátási hiba, mechanikai hiba.
Ha csak magában ez a kód jelenik meg, azaz nem tesz mellé másikat hengerszám azonosítással, akkor többnyire szoruló szelepek, esetenként kitámasztó hidrók okozzák. (mechanikai hiba)
Nekem is hasonló a probléma a Z14XE motorkodú autómnál.
Észrevételek: Hideg időben amikor nem esett vissza az alapjárati fordulat és indulok az autóval az első parton berángat az autó nem megy csak 3 henger.
Ez szinte csak mindig késő ősztől csinálja tavaszig nyáron sosem meleg időben. 3 éve csinálja már ezt. Ami már cserélve lett azóta: gyújtótrafó, gyertyák, illetve katalizátor is,
mert a kerámia eltört benne. A hiba továbbra is fent áll és fogalmam sincs mi tévő legyek. Kikormolni próbáltam már az nem segített. Amikor megjelenik ez
a 3 henegerős hiba utána leállítom a motort várok kicsit visszaindítom és az esetek 95%-ban megy újra mint a 4 henger, de második indításra mindig "megjavul".
P0300-as hibakódot írja ki ami ugye elég sok minden lehet. Ha valaki már jutott hasonlóval valamire kérem segítsen nekem ne kelljen a fél autót kicserélnem, hogy
Köszönöm szépen a segítséget ma volt autovillamossági szerelőnél ö azt mondta hogy a csatlakozonál nem érintkezett az izzó rendesen ezért melegedet és olvasztotta meg a csatlakozót. De sajnos egy másik hiba is jelentkezett. A kormányon éreztem egy (csattanó vagy kopogó hangot) azt mondta a szererő hosszas keresgélés útán hogy valószinű hogy a kormány oszlopban ment szét a csapágy ami húzos lesz . Be mentem a Bárdiba mondtam az eladónak aki szerelö is azt mondta hogy nem hiszi hogy az lehet a baj mert ö még nem láttot Opel Merivánál még ilyet söt semilyen Opelnál se . Nagyon remélem hogy lesz itt valaki aki segíteni tud vagy hogy volt e már valakinek kormányoszlop csere és az hogy jelentkezett.Köszönöm a segítséget
Sziasztok, Szereztem szinte ingyen egy CD30 MP3 egységet egy angol bontott autóból. Természetesen nem lett 0000 ra állítva a rádió kód kiszereléskor.. Van rá esélyem, hogy a saját autómba beszerelve működésre tudjam bírni? Op-comom van.. Segítséget előre is köszi..
Sziasztok! Ma vettem észre hogy a jobb hátsó lámpa burám törött dió nagyságú lyuk a tolató résznél, az égő nem sérült világit is. Az lenne a kérdésem, hogy a rendőr mit fog hozzá szólni?
Üdv. mindenkinek! Azt szeretném megkérdezni, hogy rakott már be valaki itt a fórumon jelenlévők közül utólag ülésfűtést Zafira B gépjárműbe? Gyári kapcsolóval szeretném megoldani plusz utólagos ülőlap és támla csak nincs hozzá kapcsolási rajzom. Illetve azt tudja valaki, hogy a gyári 3 fokozatú kapcsoló relét kapcsol vagy teljesítményt vezérel direktbe? Előre is köszi a választ!
Sziasztok,van egy 1.9-es 150 lovas dízel vectrám. Amióta nálam van az autó tapasztalom ezt a jelenséget,igazából nem is zavaró,csak érdekel,hogy mitől lehet.Szóval:Mikor rendesen rálépek a gázra úgy 1500-1600-as fordulatig érzem a nyomatékot, utána, olyan 1700-1800 körül hirtelen kevesbe erzem a húzást,majd 2000-től ismét megindul mint a bolond.Ez gyárilag van így,vagy valami hiba lehet?
Szerintem korom. Az az érdekes, hogy olaj és társai csere után jobban füstöl.. Nyáron tapasztaltam hasonlót a pályán, de azt hittem akkor, hogy a rendszert tisztítja..
Néhány padlógázra csinálta, de 30km-el később már nem..
A képek egyelőre komolyabb takarítást, polírozást, szilikonozást mellőzve készültek 95753 km, 2006 júniusi üzembe állítású. Az utóbbi 5 évben gyak. alig futott (a céges kocsi miatt). Az első három évben az Opel Tóthnál szervizeltettem (ott vettem) 59350 km-ig.. Azután az előírás szerinti km-nél voltak az olajcserék és a szűrőcserék. Legutoljára idén májusban a műszaki előtt.
Első ablakemelő, manuális klíma, első légzsákok, váltózár, hangszórók az első ajtókban, központi zár, riasztó, ABS, motoros tükrök. hátul sötétített üvegek. Gumik nagyon jó állapotú 185/65/R15 Semperit-ek. Adok hozzá 4 db. alig futott, felnire szerelt téli gumit. Műszaki 2018. májusig.
Sziasztok! C18XE f astra-nak nem nagyon van alapjárata. Ki van tisztítva a pillangószelep és a ház is, illetve cserélve lett az elektronika is. Van, mikor 500 az alapjárat és van, hogy le is áll. Van valami ötletetek, hogy ni lehet méga gond? Köszi.
Szeretném kérdezni,hogy az természetes jelenség,hogy az Agila (Z12XE) első hideg indítás után a motor eléri az üzemi hőfokot kb 4km megtétele után. Egy darabig tartja is , és egyszer csak kezd a motor visszahűlni. Szemmel láthatóan esik a hőfoka az óra szerint. Majd újra vissza áll és megint vissza hűl. Főleg most,hogy a fűtés is van használva. Most kb kell 15-20km-t menni,hogy beálljon a motorhőmérséklet. Termosztát fog behalni? Vagy az Opelek ilyenek? A Fábiánál ha egyszer beáll a motor hőfoka az ott is marad nem mozog semerre sem.
Sziasztok! Opel astra sports tourer p j sw 1686 ccm dízel 81kw (A17DTR) ma első indításkor ezt a hibakódot produkálta: A gyújtást sem engedi ráadni. Se kép, se hang. Szerintetek létezhet, hogy megúszom egy biztosíték cserével? Volt már valakinek tapasztalata ezzel a hibaüzenettel?
Még mindig a Z14XE motoros astrámmal kapcsolatban kérdezösködnék! A kicsike lassan reagál gázadásra és kissé dadog is megtorpan,nehezen szedi össze magát!
Valami tipp merre hogyan ! Gyertyák üza szűrő levegőszűrő cserélve!
Eddig 1.4-es 8 szelepes F Astrám volt. Lassan 1 hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy benzines 2.0 , 16 szelepes G Astrának.
A következővel szembesültem ami nem tudom, hogy normális állapot vagy kereshetem a hibát.
Ha álló helyzetben vagyok az alapjárat kb 800-as, miután elindultam felvettem egy sebességet kiveszem üresbe gurulok tovább a fordulatszám 1300-1500 szokott lenni és nem is esik vissza csak mikor teljesen megállok!
Erre vagyok kíváncsi hogy ez normális e.
Készítettem egy képet. Itt már üresben gurultam csak.
Háát én nem tudom hogy a vectránál le tilt-e vagy sem de nekem volt ilyen afférom Nem vectra hanem egy Tempra fiat 1.4 benzin ott az ugye központi injektoros és a gyújtás is jeladós2 helyről kapja a jelet a lendkerékről is meg a gyujt. elosztóról, na a lényeg annál a lambda szondám beszart és nekem a fiat letiltott! az ecu! egy ismerősöm laptoppal kellett hogy fel oldja és a hibakódokat is törölje mer hiába tettem bele új lambda szondát a motor teljesítmény úgy is vissza vette!
ja és elsőre az is teljesen le állította a kocsit! (De mondjuk utána elindult csak erőtlen volt :-)))
De lényegébe akkor gábornál marad az a verzió hogy ki kell tapogatni melyik alkatrész dobta be a kulcsot!
Akkor jön az a verzió hogy bogarászni a vezetékeket nem-e csúszott szét égett el és hát gyújtás dolgokat .Le írhatnád pontosan melyik vectra kicsit több adat nagyobb esély a segítségre!
Mert gondolom rettentően meg emelkedett a füst gáz szint a lambda meg ezt jelezte az okos computer meg cselekedett hogy a buta sofőr nehogy el csesszen valamit!
nem tudok másra gondolni , ha csak nem véletlen egybe esett a hiba a katalizátor dologgal és el ment a gyújtás trafód vagy jel adó ami amúgy is elmehetett volna csak ez épp most :))
De előbbire tippelek ! A computer.
Nem tudsz hiba kódot villogtatni vagy nincs olvasód hozzá vagy cimborának? Az egyből meg mondja hogy mi a gond és nem kell tippelgetni.
Lenne egy problémám. Leszakadt a kipufogóm az öreg vectrámom. A katalizátor is megtört, ez meg lett heggesztve, a hátsó és középső kipufogó új lett alá téve. A katalizátort viszont nem jegyeztük meg az irányát, fordítva lett véletlenül feltéve. A kocsi beindult majd megállt. Azóta nincs szikra. Nem indul. Mi tilthatott le, mi a hiba?
Remélhetően nem lesznek -30°C-os hidegek a télen, úgyhogy a 0W-s felesleges*. 5W-30/40 megfelel továbbra is, csak legyen rajta a dobozon a GM-LL-A-025, vagy az ezt felváltó DEXOS2 minősítés.
Csak egy rövid kutatást végeznék motorolaj ügyben. Lassan közelítek a második olajseréhez a használtan vett 10 éves H astramon.(1.6 twinport) A vétel után Castrol 5w30 as ment bele ami a szervíz füzetben is volt. És adatbázisban is ezt ajánlottak.Tudom hogy valamennyit eszik a kocsi. Kinek mi vállt be a lejobban. Ahol most vettem utántöltésre, ott a castrol bol a 0w30 asat írt a gép. Nem is hallottam ilyenről. Kinek milyen tapasztalatai vannak?
Ez normális. Nekem H astra- m van. Itt is így működik.
Ez előny is lehet ha pl nem jó a hőfok jeladó és nem kapcsol be a ventillátor, ha már nagyon meleg a hűtő folyadék. Ilyenkor klíma be és már hűti is a vizet. Átmeneti megoldás a szervízig....
Arra a problémámra keresnék megoldást hogy miután bezárom az autót bizonyos idő elteltével kapcsoljon ki az utastérben a szivargyújtó és az OBD csatlakozó táp ellátása. A belső világítás 10 perc elteltével kikapcsol. De ez a két dolog tovább működik. Jó lenne ha bedugva hagyhatnám ezeket.
Lenne egy 2016 májusi Astra G 5 ajtós eladó. Kék színű, 95 ekm (garantált, de meg kell néznem pontosan mert a feleségem használja). Az utóbbi 4 évben kb. 2 ekm-t futott.
(Kaptam egy céges autót és a feleségem használta bevásárolni )
Most megveszem neki a cégeset...
Nem garázsban tartott (lakótelep), vezérlés és kapcsolódó cuccok még nem voltak cserélve. 4 téli gumival. 2016 májusban műszakiztatva.
Manuális légkondi + váltózár, + központi zár, riasztó + Sony mp3 CD lejátszó
A szellőzésben valami ciripel, valami csappanytú az okosok szerint. A csomagtartó zárban valami műanyag bizbasz elkopott, de központi zárral zárható.
Autóvásárlás előtt állok és kifejezetten teszik a 2006-os Vectra. 1.8 as benzinesben gondolkodom. Utánanéztem és két motort találtam, zömében a Z18XE (122Le) és a Z18XER motorral vannak szerelve az autók. Azt kiderítettem, hogy utóbbi a változó szelepvezérléssel működő. A dízel világból jövök, sosem volt benzines autóm. Kérdésem az lenne, hogy tapasztalataitok alapján, melyik a "jobb" választás, valamelyik motor jobban bevált-e az évek során?Az autót körülbelül évi 8000-10000 km-es futásra, 75% városi és elővárosi, 25% autópályás használatra szeretném.
Gyors információgyűjtésért jöttem, jelen pillanatban ezzel a kocsival szemezek, szerintetek érdemes lehet-e ilyenbe belevágni, ha első és második blikkre rendben lévőnek tűnik. Ebben az olajevős Ecotec van? Kell tőle félni? Van bármi különleges rajta egy-két kasztnielemen kívül, amik horribilis áron mérnek?
Sziasztok! Mi lehet a gépsárkány hibája. ASTRA G X18xe1 motorkódú blokk van benne. Hibakép a következő: melegen csak gáz adásra indul, de nem minden esetben mert néha pöcre indul. Én a gyulytás modulra gondolok vagy hőfokjeladóra. A másik gond pedig hogy hidrotőkék cserélve, de ugyan úgy csattog. A hangot szívó oldalfelől hallani, viszont melegen nem halható annyira, de ha leálítom és ismét elindítom megint hallani elég hangosan. Mi lehet? Válaszokat köszönöm!
Sziasztok! Segítséget kérnék. G Astrán, ha bekapcsolom a klímát, pár mp. múlva teljes fordulattal megy a hűtőventilátor és sűrűn kapcsolgat. Ez természetes? Ha nem, mi lehet az oka. Köszi!
Van egy gyári Opel D Corsához kulcsom, viszont a gombja eltörött. Van-e valakinek eladó gombja?
A másik kérdésem, hogy vettem hozzá egy utángyártott kulcsot, viszont nem tudom átrakni, mert kinyitott része nem passzol a régibe. Viszont azt látom, hogy van a végén van egy kis fekete prücök, amit ki lehetne ütni, és áttenni a régi kulcsot az új házba, csak nem merem kiütni. Van valakinek ötlete, hogy hogyan oldhatom meg a cserét?
Akkor lehet nagyon rá van gyógyulva.Én sem ütöttem nagyon,nehogy elrongáljam a menetet vagy a tengelyt.Akkor csak simán szerencsém volt,nem volt nagyon rászorulva.Csapágylehúzó nem fér oda?
Sajnos többen rápróbáltak már, hogy ők leszedik, de mind sikertelenül. Én is tornáztam már vele egy sort. Lehúzóval még nem volt próbálva. Hátha bejönne.. egyébként átvezetőt kellene cserélnem majd.
Sziasztok Debrecen környékén kitudna valaki segíteni egy kormánylehúzóval? Csak egy lazítás lenne, 5 perc kb. B Vectrához kellene. Azt hiszem az A Vectra, Calibra-val azonos szerszám.
Sziasztok!nekem van egy 1,6 16 szelepes Zafirám 2001-es Z16XE motor kod és valahogy nem marad meg a nyomás az üzemanyag rendszerben, pedig minden jel adót ,AC pumpát,meg a tankba a visszacsapó szelepet is ki cseréltem !Megjegyzem hogy a tank is olyan hogy az Ac pumpát csak ugy lehet kivenni hogy ha leszeded a tankot!Ha tudtok valami tippet megköszönném!Az e-mail:karolypop@gmail.com
Kicseréltem a gyújtótrafót, valamint a gyertyákat. A Rángatás megszűnt 2 napig hiba nélkül hajtottam a gépet minden féle fordulaton. Egyszer egy lámpánál megállást követően eljátszotta azt, hogy elkezdte dobálni az alapjáratot. Ugrált a fordulat szám mérő és fulladt az autó, de nagygázzal elindultam és minden OK azután.
És jött a pofáraesés. Ma autópályán bő egy óra 110-120-as nyugodt tempót követően egyszer csak villogni kezdett a "check engine". Fogyasztás megnőtt, erő elment, félreállást követően mikor felnyitottam a motorház tetőt egy erősen rángatózó motor, elég durva "dízeles" hanggal fogadott. P0304 és P0170-es hibakódokat hoz ismét. Nem tudom elképzelni a trafón kívül mi okozhatja, amit befolyásol a melegedés, de most biztos nem az a hiba forrása.... Lehete-e úgy pl. map szenzor hibám, hogy nem hozza az ECU, vagy maga az ECU a hibás?, de akkor miért nem csinálja mindig a hibát? EGR szelep? Akkor miért csak a 4-es hengerre írja az égéskimaradást... Vagy a kábel, amelyen a trafó stekkere van lehet zárlatos? Nem tudom mitévő legyek...
csak hogy ne aludjon be a topic lenne egy kerdesem:
adott: Corsa C Z12XE (+ F13C394 szinte gyari konfig, kis takaritassal) es egy C20XE + valtoval kuppluggal
elmelet: C20XE + F17WR394 (ez idaig ha minden igaz összecsavarozhato? es attetelre ez passzol a legjobban a kadett e / F astra GSI gyari attetelehez) + corsa C 1,7 DTI (Z17DTL 8972280420) lendkerek a sajat kupplungjaval
kerdeseim:
- a lendkerek passzol-e? (azert neztem ezt mert ez volt az F17-tel es 8 lyuku mint a C20XE)
- F17WR394 rudazat/bakok es feltengelyek szempontjabol plug&play-e a F13C394tel?
lenne valakinek ötlete egy hibával kapcsolatban? Isuzu Astránál sárga jelzőlámpa kigyullad, motor teljesítmény lecsökken. Másnap semmi baja. Egy computeres vizsgálat, ismeretlen hiba. Turbót kizártuk, talán egr szelep, légtömegmérő, vagy adagoló elektronika lehet. Az utóbbi már volt egy másik ilyen kocsimnál, de az egy idő után megállt.
Többé, kevésbé sejtem, hogy mik a lehetséges okozói, de mielőtt nagy vásárlásba kezdek, szeretném szűkíteni a lehetőségek körét.
Tegnap kiolvastam a hibáit P300 és P304 kódot mutatott, de ezzel sokkal beljebb nem lettem, hiszen a benzines gyertyarol így is tudtam, hogy a 4. hengernel elégtelen az égés.
A kérdés az, hogy mi az ami magas fordulatszamon , nagyobb sebességnél szarul működik, de amúgy még kielégítő. Azért gondoltam a trafora, mert felmelegszik és athuz, de lehetne akár az is amitol félek, hogy "pisil" az injektorom, vagy ECU esetleg?
Én arra gondolok, hogy fogalmad sincs, mit jelent az a hibakód. Amúgy nincs olyan hibakód, hogy "gyújtáskimaradás". Égéskimaradás van, aminek egyik lehetséges oka a gyújtáshiba. Ami megint több hibalehetőségre vezethető le. Hogy új a gyertya, az egyáltalán nem garancia rá, hogy jó is.
Igaz, én sem vagyok Opel specialista, de nem is értem, mi szükség arra egy ilyen szög egyszerű rendszerhez.
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni! Van egy 2001-es évjáratú, Z16XE motorkódú B Vectrám. Mostanában olyat csinál, hogy normál városi, vagy országúti közlekedés mellett normálisan megy, de 110 körül elkezd nagyon rangatni, leginkább akkor mikor megtartani akarom a sebességet. Ha gyorsítok akkor javul, de gyenge az autó. Egy szerelő barátom szerint gyujto trafo hibája lesz, de szeretném a véleményetek, mert ő nem tipikus opel specialista. A gyertyák nemrég lettek cserélve, azokkal baj nem lehet. -Mikor a hiba jelentkezik folyamatosan villog a check engine gazadas közben, a gáz elvételkor folyamatosan világít - Az autó fogyasztása megemelkedik ilyenkor irreálisan 20-30 liter/ 100 km - gyertyákat megvizsgáltam. Az 1ik hengernel benzincsepp volt a gyertyan, fekete volt és büdös. A többi szép fehér és száraz.
- Régebben olvastunk ki az autóból gyujtas kimaradás hiba kódot. Azért is cseréltem a gyertyákat anno. Ti mire gondoltok?
2002,Opel zafira 2,0 dti y20dti motoros indításkor is meg leállításkor is beráz nagyon és zörög ,izzitó gyertyák jók,akksi jó, kétömegű jó,kuplung jó!!
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek! B 2 Vectrába keresek komplett combtámaszos, fűthető első üléses bőrbelsőt, elől hátul elektromos ablakos ajtókárpitokkal együtt. Hol lehet találni ilyet? Keresgettem, de nem nagyon találok. Nincs esetleg köztetek valakinek elfekvőben jó állapotú, emberi áron? Vagy tippet tudtok adni, hol találok?
Sziasztok! Volna szomszédnak egy öreg,sok harcot kibírt Astra g-je Diesel
Volna benne a motortérben egy vakum cső aminek egyik vége a fékrásegítőn csatlakozik a másik vége meg "valahol". Ezen a csövön található valami ami lehet hogy egy szűrő vagy egy szelep ami eltört. Tudnátok segíteni abban mi is ez pontosan és hol lehet vásárolni?Csere céljából.
Alul a tekergetőn van egy lyuk, ott benyúlsz egy kis csavarhúzóval és egy pöcköt benyomva lehúzható a tekergető. Alatta van két fül, amit befelé nyomva kihúzható a kapcsoló. (akkor, ha nem égett össze az aljzatával ://)
Olyan gondom lenne, hogy 99-es F Astrámon minden világítás (helyzetjelző, tompított) megszűnt működni. Ez már egyszer előfurdult, akkor egy jól irányzott ütés a kapcsolónak megoldotta ezt a problémát. Ha minden igaz kapcsoló csere lesz a dologból, de addig is jó lenne valahogy villanyt csiholni rá. Van-e valahol valami leírás, hogy hogyan kell a kapcsolót kivenni a helyéről avagy valaki leírná-e. Jövő hétfőn mennem kell pestre dolgozni, addig jó lenne vmi fényt csiholni. Aztán majd veszek egy bontott kapcsolót. Köszi a segítséget előre is!
Igen, ez nálunk így működik, de kicsit komolyabb országokban a világító MIL lámpával közlekedésért "falhoz állítás" jár. (és a szokásos, -most kezdett világítani- magyarázatot sem eszik meg, mert a vezérlő tárolja, hogy mióta világít)
Hali. én személyszerint levakoltam az egr szelep nyílását.fogsz egy sörös,vagy colás dobozt az odalábol vágsz egy olyan darab lemezt amire ráhelyezed az egr szelepet,körberajzolod kivágod,a fvrat helyeit kifúrod,összerakás előtt kitisztítod a szelepet h működjön,aztán összerakod. A szerepe,h megakadájozza h a kartergáz átmenjen a szelepen,így nem kormolódik be,így nem is ragad meg. :)
Hali. Egy bizonyos hôgombát kell kicserélned,a neve hideg-meleg érzékelő,a termosztátnál mtalálod kék színű 2 csatija. Ez a gomba okoz ilyen problémát. Kb 2000ft egy próbát megér. :)
Üdv! Olyan problémával szembesültem tegnap dugóban araszolás közben hogy mintha kihagyott volna a gyújtás és nem ment volna az összes henger.... Később mikor kiértem a dugóból akkor már nem tapasztaltam ezt. Mi okozhatta ezt? Előre is kőszi a segítséget
Olyan problémám lenne az Opel Astra G -mel hogy durván 2 hete kezdte el azt csinálni hogy mikor ráadom a gyújtást a hátsó ablaktörlő magától elindul pedig a kart semelyik irányba nem lett elmozdítva, van úgy hogy vezetés közben is magától elindul megy vagy 2-3 percig és megáll magától valamikor pedig egész vezetés alatt megy le se áll hiába mozgatom a kart bármelyik irányba.
Mérd ki a lehúzott csatlakozóban a két jeladót. Ha jó az ellenállásuk, akkor dugd össze a csatlakozót és a vezérlő csatlakozójában mérd ki ugyanezeket.
G astra jobb hátsó ABS jeladó hibát ír a diagnosztika. Gondoltam felcserélem a kábeleket hogy ezzel kizárjam a kábelproblémát. Ekkor látom hogy egy csatiba megy a bal és a jobb is. Erre lehúzom a csatit. Megnézem mit ír a diagnosztika: Jobb Abs fordulatszám jel.... C0050 kód. ??? Mivan??? A bal úgy is jó hogy nincs bekötve??? Véleményeket kérnék.
Valamiért túldúsul a keverék. Hőfokjeladó: Hidegben könnyen indul, jó értéket küld, melegen is hideg jelet küld és dúsít. Vagy befecskendező szelep nem zár teljesen és emiatt dús a keverék (próbáld tövig nyomott gázzal indítani, ha könnyebben beindul akkor itt a bibi)
Sziasztok! Van egy 1999-es 1.6-os benzines Opel B Vectránk. Télen elsőre indul, viszont amint melegszik az idő, bizonyos idejű használat után már nem indul el. Napi első indításnál még nincs vele gond, de ha megyünk vele, aztán leállítjuk, és min. 10 perc eltelik, utána már nem indul el, csak min. fél óra várakozás után. Trafósor már cserélve lett, és mindig van benne elegendő üzemanyag. Szerelőnél mindig elindul, így nem tud hibakódot kiolvasni. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Volna egy drága Vectra c 1.6 benzinhez való modul hibám, úgy néz ki ez csinálja 90 % ban, hogy világítás van de nem tudom lekapcsolni, beltéri világítás nincs, index nincs, minden lenullázódik az autón, ablak nem megy le és fel, és az ajtók sem nyílnak ki,de persze jár a motor, de igazából nem is tudom mi a neve, a lényeg, hogy nem találok ilyet, BZ számos nincs hirtelen.
Olyan kérdésem volna, hogy javítható lenne ez ? és nem tudtok e valamerre ilyet ......
Sziasztok ! Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok ,hogy van-e tapasztalatotok EGR szimulátor témában ?
Beválhat -e? Vannak visszajelzések esetleg ? G astrába szerelném sokat vacakol ,megszorul és az ára sem mindegy ha teszi a dolgát a szimulátor olcsóbb ! Köszönöm előre is a segítséget !
Sziasztok! Tudna valaki infóval szolgálni, hogy az új astra-k st-nek csomagtartójában a csomagtartó aljától a kalaptartóig hány cm a hely és milyen széles a csomagtartó? Érdekelne az a verzió is ahol csak kerékjavító szett van és alacsonyabb a padló és az is, ahol szükségpótkerékkel van ellátva a kocsi. Köszi!
Helo! Mindent befújtam de nem pörgött fel, viszont lehúztam a lambdaszondát és nem vàltozott semmit az alapjárat. Az is fura hogy a mill lámpa nem gyulladt ki, most akkor ez mi lehet?
A benzinszűrő általában a (bal vagy jobb) hátsó kerék előtt szokott lenni. A tank a hátsó ülés alatt és majdnem a hátsó híd felett van. Ha aláfekszel az autónak, végig tudod követni az üzemanyag csöveket is.
Sziasztok ! Valakinek van esetleg egy olyan fotója amin látszik a G astra gyári ablakemelő és szerkezete is ? Átépítéshez jól jönne segítségnek !? Részletes rajz még a nagykönyvben sincs ! Köszönöm ha valaki segít előre is !
Ha a 185000km valós akkor nem jártak vele rosszul, szerviznél meg a szokásos, semmi extra. A többit kiguglizhatod és letorrentezheted (ha nem szerzői jogvédett a cd).
Adott a helyzet, mi szerint, 60 év feletti szüleim az adagolóhibás, Focust beszámíttatták (a hibát ismertetve) egy 2009-es Belgiumból behozott (talán) 185.000 km-es 17-es dízel Zafirába.
Nem vagyok teljesen láma az autókhoz, de mielőtt megkérdeztek volna, már megvették. Innen indul a történet, én már lenyugtattam magam, nagykorúak, azt csinálnak, amit akarnak.
Szóval:
- mire lehet számítani, ha feltételezzük, hogy valós a futott km?
- van e valamilyen speciális nyűgje mint pl a Mazdánál a diagnosztikai műszert igénylő olajcsere?
- honnan lehet a navigációhoz dvd-t, vagy cd-t szerezni? (én 200 km-ről látatlanul, nem tudom megmondani mi van benne, de ugye, ha a kicsi fiuk ért az autóhoz, majd megmondja...)
- milyen felniméret kell, illetve megy rá, téli gumigarnitúrához? (15" vagy 16")
- honnan tudnék magyar kezelési utasítást beszerezni? (főleg a navihoz kellene)
Bár a vétel után teljes szervizt csináltak, de jövőre is lesz szerviz... mik az ajánlott anyagok, olajak, szűrők, stb...
Értem, ha falsot szív akkor azt hogyan tudnám ellenőrizni? Van erre vmi spray amit ha befújok a motortérbe? Ha falsot szív akkor meg a spray hatásara felpörög... Ez működhet?
Sziasztok ! A benzinszűrőt kicseréltük nem volt sok kosz benne.A rángatás ugy néz ki a gyertyacserével megszünt azt ettem meg .hogy ahogy irtam a régigyertyákon nem látszott semmi. Jóska.
Üdv! Van valakinek vmi ötlete hogy mi okozhatja a következő jelenséget: az autó beindítása után üzemi hőmérséklet elérésekor a BC mindig azt írta pillanatnyi fogyasztásnak hogy 1,1 liter/ óra........
Nemrég azonban észrevettem hogy nem esik vissza hanem 1.6l/ óránál nem megy lejjebb,persze mindez alapjáraton. Mi okozhatja ezt? Mill lámpa nem világít.
Nem vagyok benne biztos, hogy gyári. 409 felvetését illetően pedig csak annyi, hogy naivan azt gondoltam, hogy mindig ugyanott szokott lenni :)
Amúgy sikerült valamit nagyon elállítanom, mert a távirányító egyáltalán nem működik, de vigyáznom kell, mert ha például nyitva hagyom a csomagtartót, majd bezárom a központit, utána becsukom a csomagtartót, akkor elkezd villogni a kontroll-lámpa, és ha nem adok rá gyújtást 15-20 mp-en belül, akkor bekapcsol a riasztó. Kikapcsolni meg megint csak úgy tudom, ha beszállok - erre szirénázni kezd -, gyújtást adok rá, és a riasztó utastérbeli kapcsolóját átkapcsolom...
Hát, össze-vissza nyomogattam a távirányítót, miközben hol ráadtam a gyújtást, hol levettem, és egyszer csak abbahagyta. A távirányítót továbbra sem érzékeli, de ez momentán hidegen hagy, lényeg, hogy tudok menni a kocsival, úgyhogy elviszem majd valahova kiköttetni, az a biztos!
Ha szerelni kell, akkor igazad van, de még titkon abban bízom, hogy nem kell szerelni, hanem anélkül korrigálható a hiba. Kalibrációs probléma lehet? Lehet, hogy valamiért a távirányító és a vevőegység összepárosítása megszűnt?
Elég nagy bajban vagyok, hátha van valakinek tippje. F Astra, lemerült az akksi. Évek óta nem használtam a riasztóját, és amikor az akksi feltöltése után visszarakom a sarut, akkor a riasztó - ahogy kell - ordítani kezdett.
Ám hiába nyomtam a távirányítót, nem kapcsol ki. Tettem bele új elemet, de úgy sem.
Lehet, hogy elromlott a riasztó? Vagy a távirányító? (a kis piros lámpa világít).
A kormány alatt van valami kapcsoló, azt is próbáltam eltekerni, de semmi. Így látatlanban van bármi tippetek?
A DPF-esek szokták "szaporítani" a motorolajat amikor sokszor nem tudja befejezni a regenerálást és újra és újra próbálkozik. Ez elsősorban városi használatra jellemző. Valószínűleg le van írva a kezelésiében, hogy meddig emelkedhet a szint. Ha azt éléri, akkor azonnal olajat kell cserélni.
Mitől függ, hogy egy c16nz motorhoz a 92-100 vagy a 82-87 fokos termosztát való?
Nem tudom eldönteni, hogy a vízhőfokjeladóm szar-e (vagy a műszer), vagy csak a 82fokos termosztát van benne.
Szépen bemelegszik hamar, van fűtés is, de a mutató még dugóban is sem éri el a 90 fokot. Viszont nem melegszik túl, ma raktam bele új ventillátorkapcsoló hőgombát, és ha egy órát járatom álló helyben, akkor se indul be a ventillátor, ergo nem éri el a 100 fokot. Asszony c14nz-jében tudom, hogy a 95-102-es termosztát van, az annak megfelelően mutat is, és kapcsolgat a ventillátor.
Lehetséges, hogy a 82-87fokos termosztáttal olyan hamar ráengedi a radiátorra a melegvizet, hogy az még szél, és ventillátor nélkül is meg tudja tartani ezen a 88-90 fok körüli hőmérsékleten az alapjáraton lévő motort?
A kérdés az, hogy van-e bármi különbség a motorok között, amibe a hidegebb és amibe a melegebb termosztát való? Tehát ha ez egy 82-87 fokos termosztáttal szerelt motor gyárilag, okozhat-e neki valami bajt, ha kicserélem benne a 95-102 fokosra?
Uraim egy rejtély ez az Agila számomra. P0170 hibakód jelen van és kifogástalanul indul, pöccre hidegen első indításra. Ha kitörlöm a hibát újra jön,hogy másodszorra indul csak el hosszabb állás után.
Tegnap délután hajszárítóval picit a légtömegmérőt megmelegítettem, langyos , kéz meleg állapotúra. Majd indítás és elsőre indul, de a P0170hiba már jött is. Műszer is ezt jelezte és ezt villogta ki is. Úgy hagytam hibakóddal együtt, ma reggel indítás és azonnal gondolkodás nélkül indult elsőre. Hiba kitörlése után már csak másodikra indul. Légtömegmérőt tisztítottam ( huzalon látható volt szennyeződés) és multiméterrel megmértem a 2 és a 3 lábnál az ellenállását. úgy ahogy a diagnosztikai könyv írja 2,5-3,1Ohm-nak kell lenni az ellenállásnak ezzel szemben én 1. Ohmot mértem kiszedett állapotban. Lehet,hogy a légtömegmérő szívat? Állítólag benne van a beszívott levegő hőmérséklet jeladója is a légtömegmérőben. Tehát egyben van a kettő. Fel van adva a lecke. Az autó megy mint a golyó, nem rángat, húz még akkor is amikor a hibakód jelen van és akkor is amikor nincs.
Igen ! Rángat ! Ma benzinszűrő csere lesz ,reggel beraktam egy másik garnitúra gyertyát ,a trafók csatlakozóit megtisztitottam .nincs elhanyagolva semmi.Mentem a városon belül pár kilométert .egyszer-se rángatott de volt már igy , majd előjön megint.
Heló! Segítséget kérek. Opel Astra (2009) gyári kihangosító mikrofon funkciója nem működik. Mi lehet a hiba? Hol lehetne megnézetni, megjavíttatni? Köszönöm!
Sziasztok márkatársak ! Ki tudna segiteni z16 xep tvinport 8.éves 76.000 km és ugrál.Mintha újkorába is egyszer kétszer előfordult volna de mostmár gyakori ,3-as 4-es sebesség körűl huzatáskor .A gyertyákon nem látszik semmi egyformák jók az egr -t ledugóztam nem változott ,és hibakódot nem ir ki.Autópályán 120 nál nem ugrál és nem minden alkalommal csinálja ezt.A pillangószelepház is ki lett tisztitva.Mondták hogy menjek pályán hagy "égjen" ki ,mentem de nem igazán ért sokat .Köszönöm ha lenne valakinek ötlete vagy vigyem opel szervizbe? Jóska.
Ezen van izzítás? Ha igen akkor lehet hogy hugyoznak, becsöpögnek a porlasztók. Melegen nem izzít, ezért nehezebben gyújt. Szagolj bele a motorolajba, ha becsöpögnek, akkor gázolajszaga lesz.
Kérdésem lenne remélem valaki tud segíteni. Nemrég vettem egy 2003-as 2.0 TDI C-s Vectrát annyi a bajom vele,hogy hidegen könnyedén indul de ha megyek vele X km-t leállítom és hagyom kihűlni a motort de nem teljesen akkor nagyon nehezen indul el. Valami jeladó probléma lehet ? valakinek ötlete ? Hibakódot nem ír a műszerfalon.
Megint én. A helyzet a következő. Fojtószelep tisztítva, indul is a motor. Sebesség váltásnál picit felpörög a motor, melegen is. ( kb annyira mint amikor hidegen van indítva) Ezt miért csinálja? A fojtó tisztítás miatt? A fojtó tisztítás után nem kell alap beállítást elvégezni? Megtanulja magától a motorvezérlő az "új"adatokat?
Így egészben nem azonos, de ki kell venni a "csőből" magát az érzékelőt és az azon lévő cikkszámokat összehasonlítani. Ha ezek sem egyformák, akkor nem jó. Ha egyformák, akkor az újat áttenni a régi házba.
Nem komoly. Kell egy légtömegmérőt vennem úgy néz ki. A neten találtam jó áron. Külsőleg ugyan az mint ami az Agilán van. ( ugyan úgy néz ki) Az eladó azt mondja,hogy jó az Agilához. ( ügy hirdeti,hogy több féle Opelhez jó) Viszont a cikkszám nem egyezik. Ezért nem is vettem meg. Amúgy mi lehet a különbség? Más értéket küld a vezérlő egységhez? Ezáltal a motor működése nem lesz megfelelő?
Még egy dolog. A légtömeg mérő "csövét ami a légszűrőről jön" (gondolom ebben a csőben van légtömeg mérő) hogyan tudom "szét szedni"? A kemény műanyag csövekre gondolok. Bilincseket meglazítottam, de szét nem jött. Feszegetni nem mertem. Tanács, tipp?
Tisztítás megejtve. Össze csati széthúzva, kontakt sprével befújva. Bakker, ezt magyarázza meg nekem valaki,hogy hogyan került a trafósor csatijába (Z12XE) fáradt motorolaj a gumi tömítés ellenére?
Eddig tartott a jó napom! Ma dobott a szekér egy P0170-es hibakódot. (check engine világított ezerrel) Nem rángat, húz rendesen de hidegen csak másodikra indul el megint.
Fojtószelep koszos ezt láttam ma.( ez is okozhatja a kidobott hibakódot?) Hogyan lehet kitisztítani? Gondolom a helyéről leugrasztani és úgy elvégezni a tisztítást. Mit nézzek át rajt még? Map? Lehet,hogy haldoklik a bentin szivattyúja a szekérnek? Hmm kezdődik.
Segítséget szeretnék kérni hogy egy 1996-os Corsa b-be 3részre osztott kijelzős lehetséges-e valamelyik újabb opel rádiót belerakni,cd-set szeretnék ha lehet,amivel működne a kijelző továbbra is?Köszi
Hideg indítás után azért nem megy mind a 4 henger mert víz van az egyik hengerben és késöbb azért indul be a 4. henger mert kinyomja magából a vizet. Már jártam így a nexiával anno.
Üdvözlet a forumon .Meg szeretnem kerdezni 68LE suzukimat szeretnem lecserelni opel astrara.Mire szamithatok alkatresz arak fenntartas megbizhatosag menetulajdonsagok dinamika .Valaki szerint a 90LE astra nem gyorsul olyan jol mint a swiftem.
Van egy B Vectram X20XEV motorral most volt motorcsere benne 1,5 éve van nálunk és télen nem volt benne fűtés és kiderült hogy nem jól van rajta a vákuum kábelek.
Kérlek valaki akinek van ilyen motorkódju opelja vagy van rajza az tudna küldeni mert ennyi hiányzik hogy összeálljon
Előnye, hogy egy hibalehetőséggel kevesebb, van aki szerint jobban is megy az autó.... Hátránya az erősebb környezetszennyezés, és a műszakin ezért sem fog átmenni.
Segítséget szeretnék kérni. Nehezen indul az Agilám (Z12XE motorral szerelt). Az önindító hajt, az üzemanyag szivattyú is működik, ennek ellenére csak néha "pöffen"-get, indulna de nem tud szegény.( elsőre) Második - harmadik indításra indul egyből. Ezt csinálja reggel első indításkor és napközben is. Ha leállítom, fél - 1 óra múlva már megint nehezen indul. Csak 2.-3. indításra indul el. Ha beindul utána megy rendesen. Hibakód nincs a hibatárolóban. Gyertyákat kicseréltem. ( most Bosch gyertyák vannak benne, amiket kivettem azok Opel gyertyák. A vízhőfok mérő jeladó érintkezőit és a gyújtáskapcsoló belsejét , sőt a lambda szonda csatiját is befújattam kontakt sprével.
2 hete lett vezérlés cserélve a motoron. ( Z12XE ) BGA szett lett beszerelve komplettem lánc, lánckerék,stb.
Mit javasoltok? Mi lehet baj vele,hogy nem indul, illetve nehezen indul. Vízhőfokmérő gomba? fojtószelep?
Esetleg átugrott vezérlés? Mondjuk ezt nem hiszem,hogy átugrott, mert nem lett olyan dolog csinálva vele ami indokolná a vezérlés átugrását.
Holnap megmérem a hőfokmérő gomba ellenállását is hidegen. A koszos fojtószelep okozhatja a leírt hibát?
Segítségért fordulok hozzátok: van egy Opel Astra Coupem (fém lenyitható tetővel), amit igazából csak nyáron használok. A gond az, hogy most szerettem volna vele menni egy kört, de a tetőt nem tudom lenyitni, és a panelen is kiírja, hogy "trip Distance", mely nem tudom, hogy mire utalhat. A kocsi elindul, de végig kiírja vezetés közben.
Szerintetek mi lehet egyáltalán a gond? Lokalizálni se tudom a problémát, így tanácsokat szivesen fogadok. A jármű egyébként 4 éves, rendben van a műszakija
Előre is köszönöm és kérlek nézzétek el nekem, hogy nem nagyon érteK a járművekhez
Milyen diagnosztikai eszközt ajánlanátok egy 2003as Merivához? Egy elm327 klónom van valahol. Ehhez létezik valamilyen szoftver, ami jó lehet? Vagy valami másik hw kell?
Rádió tanítások, szenzor állapot kiolvasások, stb érdekelnének..
A 10000:1-hez arányt azért vitatom, szerintem egyszerűen azért volt mert nem baszkuráltad és inditgattad.
A biztonság kedvéért 1000 km múlva vetesd le a vezérlés burkolatot és ellenőrizd le, hogy a szij szépen, középen fut-e és nem lóg-e, vizpumpa nem szivárog-e.
Üdv. Tegnap elvitték autómentővel a kocsit. Reggel hívott is a szerelőm hogy ilyen szerencse csak 10.000-ből 1x van. Nem lett semmi baja a hengernek. Időben lett leállítva a motor. és szerencsére nem menet közben ment szét a görgő. A szíj sem szakadt el. Így most komplett vezérlés szett csere után hibátlanul működik.
Üdv. tTegnap elvitték autómentővel a kocsit. Ma hívott is a szerelőm hogy ilyen szerencse csak 10.000-ből 1x van. Nem lett semmi baja a hengernek. Időben lett leállítva a motor. és szerencsére nem menet közben ment szét a görgő. A szíj sem szakadt el. Így most komplett vezérlés szett csere után hibátlanul működik.
Egy Sedan F Astrám van, a gyári 13 -as kerekeket cseréltem le 15-ösre, 195/50-es gumikkal. Sajnos egy valamire nem gondoltam. Ugye a hátsó sárvédőív, nem is igazán ív, hanem inkább egyenes és sajnos a nagyobb bukkanókban hozzáér a karosszériához a gumi. Ha ül hátul 2 ember akkor még rosszabb a helyzet. Milyen rugót tehetek hátra, ami megemeli, strapabíró és tudok pakolni az autóba anélkül, hogy hozzáérne a karosszéria a gumihoz?
J Astra "a" oszlop takarókárpitom nem marad a helyén riasztó szerelés után. elmondanátok hogy mi ennek a rögzítési módja? lehet hogy ragasztva volt? nem látok patentot sehol.
- tényleg van benne olaj és vagy víz előfűtő? Ha igen, mitől függ, hogy mikor kapcsol be? Gondolom 11°C-ban nem kéne vagy igen? Normális, hogy az autó környékét ellepi füsttel kb. 10-20 másodpercre?
- ez egy ausztriából behozott jármű. Létezik, hogy a világítás 0 állásában megy a tompított, de a műszerfal világítás igen (az csak a következő állásban világít) vagy világítás kapcsoló hibás?
- fékezésnél enyhén elhúzza balra az autót. Szerintetek ez mi lehet?
Egyébként mit lehet tudni erről a motorról vagy hol találok róla gyik-ot?
Olyanba szeretnék segítséget kérni hogy van egy Opel Corsa B 1.2 16V 1999-es évjaratú autóm és van egy olyan problémája hogy hidegen mikor indítom az autót és rálépek a gázra lefullad de mihelyst felmelegszik az autó onnantól kezdve normálisan megy. Plusz nagyobb gáz adásnál az autó megtorpan és nem gyorsul tovább. Ehez kérnék segítséget h mitől lehet ez vagy mi a hibája vagy bármi hasznos tanácsot elfogadnék erre.
Előre is köszönöm mindenkinek aki ezt elolvassa és tanácsot tud ebbe adni!
Üdv, szerintetek mekkora meló kicserélni egy Astra G cabrio összes ülését (fűthető a mostani meg az új is, gondolom egy csatlakozót kell átdugni) és ajtókárpitjait egy szerelőnek úgy saccra? A bontónál működő szerelő nem volt hajlandó hozzávetőleges munkaórát sem mondani, viszont jó lenne tudni, hogy egy 130ezres garnitúra ára mellé mekkora szerelési összeggel kalkuláljak.
nekem egy foggal volt elrakva (C14SE). Nagyobb terhelésnél -előzés, hegymenet- csörgött, mint az ószeres, de ment és alig evett 6 litert. Helyre raktam plusz kicseréltem a vezérműtengely bordáskerekét és egyből nem csörgött, a fogyasztása nem változott. A bordáskereket azért kellett kicserélni, mert a tengelyen lévő stift kikoptatta a furatot és megkeverte az előgyújtást. Ettől is csörgött.
Pár hónap múlva aztán elszakadt a vezérműszíj. Szíj, feszítő, vízpumpa és két darab szelep cseréje után jó lett a gép.
Ma a jobb oldali nagy fogaskereket elkezdtem tekerni hogy középre beálljon a jelzésre. De most átugrott. Ez így nagy baj? Autómentő viszi majd szervizbe
Üdv. Na azóta pár dolgot kicseréltünk de még mindig nem jó rángat a motor továbbra is, és néha leáll. gázpedál potméter cserélve. vízhőfok jeladó cserélve,gyújtás elosztó fedél,rotor cserélve. Élő diagnosztikán a potméter hibát és map szenzor hibát dobott de azt is kicseréltük másikra. hibakód semmi sincs az autóba
Üdv. Írtam már a problémámmal., hogy menet közben is de főleg megállásnál lefullad az autóm( astra f 1996 os 1,4 8 szelep)
kaptam tippeket, amiket lehetett kicseréltem . Hibakódot 24 et sebességérzékelő, 35 öt alapjárati vezérlőszelep ezeket dobta. óracsoportot kicseréltem, vezérlőszelepet kicseréltem. Azon kívül gyertya csere volt, üzemanyag szűrő csere volt. ha most kivillogtatom nem dob hibát de az autó mégis lefullad, és utána nagyon nehezen indul be van hogy csak tolásra. na ilyenkor szerintetek mit kezdjek vele
Természetesen, ha megoldódik azt jelzem. Köszönöm az eddigi ötleteket is. Egyelőre sajnos nincs megoldás és olyan szerelőt sem találtam aki hajlandó lenne vele foglalkozni.
Szia! Nem lett eltekerve a határoló csavar, mert még látszik a gyári megfestés. A maszek szerelő próbálta másik fojtószelep házzal, de a jelenség megmaradt. A pillangószelep környékét én megtakarítottam féktisztítós ronggyal. Igaz nem vettem le a fojtószelep házat.
nem jol irtam le a gondolatomat,bocsi. ugy értem,hogy egy fog átugrása mit eredményez? nekem anno volt egy zastava ami motorgenerál után sik uton ment ahogy kell,viszont emelkedőn ahol addig 4-ben felment épp csak 1-be birt menni. végul kiderult hogy vezérműszij két foggal arrébb volt rakva. más gondot nem okozott.
Vontatni lehet, kellő körültekintéssel és természtesen üresben
Ha autómata, akkor is lehet vontatni, de cmégnagyobb körültekintéssel.
Ha vezérlés átugrási hiba, és mivel alacsony fordulaton volt, akkor szelepcsere, vezető csere biztos, illetve a többi majd úgyis kiderül, ha lent van a HF (lehet egyszerűbb lesz venni egy bontott hengerfejet)
Sziasztok. Ma valószínű megtört a legrosszabb ami tud.
A motor beinditása után kb 20 másodpercel kopogós hang jött a motorból. Egyből leállitottam. Nagy valószínűleggel elszakadt a vezérműszíj szíj vagy beállt a feszítőgörgő.
A hang után max 1 masodpercet járt és leállítottam.
Mire számíthatok kár ügyileg?
Nem menetközben történt. Hanem indulás előtt még melegítésnél.
Szia! A fojtószelepház egyébként le lett véve a motorról? Az nem lehet hogy a pillangószelep nem tud lezárni teljesen? Esetleg el lett tekerve hogy magasabb legyen az alapjárat?
A mellékelt képen láthatod min kell vissza tekerned hogy lejjebb kerüljön az alapjárat. Igaz az 1.6-osé.
https://cromax.hu/km_ora_meghajto_fogaskerek_opel_astra_f_34125 A linkelt alkatrész cseréjekor figyelj oda, hogy a forgórész ne essen le a sebváltóból történő kiszereléskor. Én sajnos beleejtettem a váltóba az a tengelyes részt, úgy egy éve. Semmi gond, mert a kiesett tengely leülepszik a váltó aljára a trutyiba. A műszerfal kibontás elég macerás (kis kezek előnyben), mivel nagyon szűk a hely a szereléshez.
Budapest vonzáskörzetében (akár 50-80km is lehet) keresek MEGBIZHATÓ kizárólag Opel márkáju autot javitó szerelöt. Kimondott márkaszervizek, kereskedések NEM érdekelnek. Inkább olyan sokak által elismert, szakmáját és a tipust szeretö szakit keresek akit tapasztalat alapján nyugodt szivvel lehet ajánlani!!!
Választ a szerelö elérhetöségével együtt itt vagy a nyilvános email cimemre várok.
A false levegőt már más is mondta és megmozgattam a vákuum csöveket, de nem tapasztaltam közben az alapjáratban változást. Igaz nem erőltettem nagyon, ráadásul sötét is volt, mert esete néztem. Lehet, hogy ma délután lemegyek a parkolóba és kicsit jobban megnyomorgatom ezeket a csöveket, hátha valamelyik el van már érve. Üdv!
Igen, a maszek szerelő próbálkozott másik pillangószelep állás érzékelővel, de a hiba megmaradt. Előtte már én is néztem ezt a potmétert. Egy ismerősöm rátette oszcilloszkópra, hogy látunk e benne valahol ugrást vagy kihagyást, de teljesen szépen működött, nem volt benne semmi kihagyás vagy ugrálás ahogy csavargattuk. A hiba nem állandó, olykor 10km -en előjön 8 check engine, de van, hogy 250km-en csak egy. A kód letárolódik, ez a pillangószelep állás érzékelő feszültség alacsony. Felmerült, hogy valamelyik kábel, de arra azt mondták, hogy azt senki sem fogja kivizsgálni, mert nehezen megtalálható hiba. A kábel hiba azért is került képbe, mert amikor szétszedtem néhány dolgot és újra összeraktam ugyanazokkal az alkatrészekkel, ritkult a hiba és ez többször is előfordult, de nem mindig. Ugyanakkor a kábelek mozgatásával nem sikerült produkálni a hibát. Üdv!
Szia! Én úgy tudom hogy diagnosztikai műszerrel lehet alapjárati motor kalibrációt végezni. Persze olyannal ami tud beavatkozásokat is végezni, részegységeket tesztelni az autón. Egyébként nem kaphat még fals levegőt valahol a szívócsőben?
de alább már irtad hogy a pillangoszelep vezérlő csere is volt,de ezek szerint nem oldodott meg a probléma.? állando jelleguek a leirt problémák pl minden használat alkalmával jelen vannak vagy csak néha?. mert ha nem állando a hibajelenség,és nincs eltárolva hibakod akkor vagy tényleg megvárod amig megáll valahol,vagy ha épp hibajel van és akkor meg tudod nézetni.
Szia! Köszönöm válaszod. Hibakód olvasás volt, az kimaradt a leírásomból de mindjárt beleteszem. Az első szervizben azt mondták, hogy alapjárati motor volt a hibakódban (ezt én nem láttam, csak mondták). A maszek szerelőnél is volt hibakód olvasás (ott láttam is) és valami olyasmi volt a hiba, hogy alapjárati pillangószelep állás érzékelő feszültség alacsony. Üdv!
végeztess egy hibakod olvasást,a tárolt hibákat ki lehet szurni. ha nincs tárolt hiba max találgatással lehet. nekem is volt olyan ,hogy kinyomott kuplung mellett nem ment alapjáratra a fordulat,csak amikor már nem gurult az auto,és kiderult,hogy a km orában az ugynevezett "sebességérzékelő" jelado nem jo. ora csere és jo lett.
A következő problémámra keresem a megoldást vagy ötleteket, mert egyelőre senki nem tudta megmondani a hiba okát. Bízom benne, hogy itt valaki már találkozott a problémával, vagy ötlete van, hogy mi okozhatja a gondot. Az autóm egy G Astra 1999-es, X12XE motorkódú motorral szerelve, amelynek az alapjárati léptetőmotorja nem a torokba megy, hanem kívül van és ugyanúgy a pillangószelepre dolgozik rá, mint én a gázpedállal.
A hibajelenség 2 részből tevődik össze, alapjáraton és menet közben.
Alapjáraton:
Alapjáraton olykor nem ejti vissza a fordulatot csak 1500-ig és ezen érték körül ugrál a fordulat kb. 300-400-as kilengéssel. Azaz mondjuk 1200 és 1800 között, mintha folyamatosan túráztatnám az autót. A check engine lámpa világít. Ha felviszem a fordulatot 2000 fölé, akkor beáll a normális alapjárat és elalszik a lámpa.
Menet közben:
Akár autópályán haladva is pl. 2500-as fordulatnál torpan az autó. Van amikor kisebb mértékben, ilyenkor kis sem gyullad a check engine lámpa, van amikor nagyobb a torpanás, ilyenkor a check engine lámpa is kigyullad. Nagyobb gázadásra, de olykor csak a gáz tartására is a torpanás után újra megy rendesen az autó és a lámpa is elalszik. A torpanás pár másodpercig tart, de jelentősen nagyobb, mint egy sima gázelvételes motorfék.
Alapjárati motor volt az első ötlet, de az elvileg nem szabályoz már 2500-ös fordulatnál. (ha valaki tudja mekkora fordulatig szabályoz rá az is érdekelne)
A következők voltak próbálva eddig:
- első ötlet szakszervizben alapjárati motor csere 55e Ft-ért
- ismeretség okán másik szakszervizbe keveredtem és ott kértem az alapjárati motor cserét. Ők vizsgálat után közölték, hogy az alapjárati motornak semmi baja, a computer rossz szerezzek bele bontóból, mert újat nehezen tudnak szerezni és az is 300eFt. (az autó értéke kb. 400 és 500 között)
- elvittem egy computerek javításával foglalkozó céghez. Ott a vizsgálat után közölték, hogy semmi hibát nem találtak a computerben. Rendesek voltak nem is kértek semmit.
- szintén ismeretség útján maszek szerelőhöz fordultam, aki rendes volt, nem vetetett meg velemi minden alkatrész ami nem is kell. Mondta, hogy csak azt az alkatrészt kell kifizetni amelyik meg is oldja a problémát. A következő alkatrészek cseréjével próbálkozott: pillangószelep állás érzékelő, komplett torok, computer. Ezek után azt mondta, hogy amiket ő gondolt kipróbált és nincs több ötlete, így némi szerelési költség fizetése után elhoztam az autót. Azt mondta, ha teljesen megáll az autó akkor könyebb lesz megtalálni a hibát. Ez azonban egem nem nyugtat meg, 2 kis gyerekkel nem szeretnék az út szélén maradni.
Kb. fél éve húzódik a dolog, ha valakinek valami ötlete van szívesen venném. Illetve ha tudtok jó szakembert ajánlani aki nemcsak hibakódot olvas hanem el is gondolkodik a problémán és átlátja az autó működését, azt megköszönöm.
Ez az az alkatrész. Az oldalra kiállo részben van furat ,itt rögzül egy csavar fogja,azt kivéve ki lehet emelni helyéről. A km orát is ki kell szerelni,legalábbis kibillenteni. Ehhez le kell szedni a kormányoszlop burkolatot,hogy hozzáférj a km ora előtti burkolat csavarjaihoz 4 csavar a burkolat 3 csavar a km ora és többi muszer egységet. Azért nézd meg hogy tényleg a spirál rossz-e. Ha a spirál egyben van és rendesen forog,akkor az ora a ludas,de ebben az esetben valoszinu hogy a diagnosztikai lámpa jelez is. Tankot sajna nem tudom.
Astra F, 94-es, 1.8, 16 szelepes, benzines kombi a járgány (C18XE). Nem megy a kilométeróra. Előző tulaj szerint a váltóban van valami kütyü, amit cserélni kellene.
Két kérdés: a nevezett alkatrész az lenne, ami a linken van?
Autovasarlas elott allok es a 2.0 benzines 3B Passat mellett felmerult egy afcelift utani Vectra MK3 1.8 szinten benzin. Kb egy aron futnak, habar van koztuk legalabb 5 ev.
Köszönöm de ezeket a hibakódókat tudtam csak mem tudom miért szedi össze a tárolóba miután lehet vele komunikálni saját ki olvasóval dolgozom .tehát azt mondod nem jó az imoja de akkor a müszerfalon kéne világitani a szerviz lámpának.
ide is fel teszem a kérdést hátha v találkozott már a hibával .opel vectra b2 2001 z18xe motor megyek vele bemelegszik le áll majd eltelik félóra v valamennyi és ujra indul v hidegen pöcre . amikor magától le áll a diagnosztika nem látja az ECU-t keresi de nincs meg maj mikor eltelik egy kis idő akkor a hiba tárolóba ezeket a hiba kódókat rakja p0460,p0650,p1612.13p0220p1550,p03335,p0230. és amikor megy nem villágit a szerviz lámpa és amikor nem megy nem kap jelet a AC relé. valaki esetleg nem találkozott ilyen jelenséggel . van aki felső holtponti jeledóra saccol van aki trafó sorra van aki az ecura (remélem nem az ) várom a hozzá szolásokat előre is köszönöm.
Megbizhato szerelonek avanzsalva magamat, szetkaptam kipucoltam a fektuskokat (dugattyukhoz nem nyultam, mert 3 eves autonal a megszorulast valoszinutlennek tartom-bar vannak meg csodak). A betetek vezetoi annyira elkoszolodtak h szinte alig lehetett kivenni oket. Bezsirozva a biztosito rugokat, plusz a csuszkakat megbizhatoan mukodik mindket oldal.
A lecserelesre itelt "kopott" tarcsaknak 1mm valla van...
A család szállításához szükség lenne egy Zafirára (vagy bármilyen hétszemélyesre, de ehhez lenne a legtöbb bizalmam).
Nagyjából másfél guriga lenne rá, és fontos, hogy szmogriadó alatt is lehessen használni.
Kérdés, hogy milyen motorral szerelt Zafiráknak van 5-ös vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolása (V.9 kód a forgalmiban), és ezek közt van-e olyan, amit ilyen árfekvésben reális lenne megcélozni.
(Van egyáltalán valahol adatbázis, ahol meg lehet nézni, hogy milyen motorok vannak és azoknak mi a kódja?)
Szeretem az ilyen embereket, de komolyan. Kérdezel, mert nem tudod.... Nos, pár ilyen szaron már túl vagyunk, persze lehet, hogy csúszka szorul, de akkor miért nem tudta a nagyonokos opel szerviz, vagy de szerintem meg inkább szorul a dugattyú, egyébként ha rám hallgatsz azt csinálsz, amit akarsz...
A gond ott van, hogy ok kopoalkatresz meghibasodasra mennek (nem fedi a gari es fizessek) en meg azt mondom, hogy fekrendszer hiba, hogy a feknyereg nem mukodok rendesen (csuszka szorul).
Na ki bizonyitsa be hogy mi a hiba, en ugyfel vagy a markaszerviz?
egy oras munkan nem fogok szajtepni a munkafelvevovel.
Ahhha, az nem bolt nekik, mondtak is hogy a tarcsa es betet cserenel osszerakasnal "bezsirozzak" a feknyereg csuszkakat. Serintem a kutya ott van akkor elasva.
Ugyanis ha nincs útszakasz jel, akkor a következő áll fent abban az esetben, ha haladsz pl 50-el, és leveszed a lábod a gázról:
Szívócső vákum nagy, pillangószelep állás nulla, érzékelt sebesség nulla, ennek ellenére magas a fordulat. Erre az ECU úgy reagál, hogy nullára tolja a pótlevegő szabályzó állását mindaddig, amíg a fordulatszám nullára nem esik vagy a pillangószelep és a szívócső vákum értéke nem normalizálódik az érzékelt nulla sebességhez mérten.
Nem jött be. A 2-es láb nincs a stekkerben, a másik kettő, amelyiknél elmítést tesz a lábkiosztás táblázat az ABS-ről, ott meg nem pislog (csak én, de az nem elég).
Egy másik autóvillanyos ismerősöm meg azt mondta telefonban, hogy nem tud ilyen régieket kiolvasni. Bakker, régi a 17 éves Astrám! (Akkor mit mondjunk az Asconámra, ami 33?) Na, majd lesz valahogy...
Nincs. Az csak a C20NE kiváltsága. Azon nincs pillangószelep-állapotvisszajelző potenciométer, hanem csak egy mikrokapcsoló, ami az alapjárati üzemet jelzi az ECU-nak. A C14NZ, C16NZ, stb mind a pillangószelepre ültetett potenciométerrel jelzik vissza annak állását.
Opel Corsa C-t nézegetek megvételre.Tudnátok nekem tanácsot adni,hogy mikre kell odafigyelni?1.0 vs 1.2 motor a megbízhatóbb,jobb,fogyasztás stb?Klímásat akarok mindenképpen,elbírja az 1.0-ás 58 lovas?
Pl. alapjárati motor csatlakozó nincs nyakban megkontakhibásodva ? A C20NE-n, ha a pillangószelep állitó csava ki van nyitva, akkor is van alapjárat, ha nem jó a kis motor.
Üdv. Na teszteltem pont benyomott kuplungnál produkálja a legjobban. Megfigyeltem pontosan. amikor benyomom a kuplungot akkor mintha nagyon leesne a fordulat. A legérdekesebb pedig az hogy alapból nem ég a motor diagnosztika lámpa. Normál használatnál nem városira gondolok. Ha kimegyek országútra mihelyst 100 felé megy a mutató egyből kigyullad, mindaddig ég még le nem állítom a kocsit. viszont ha egyből ujra beindítom eltünik.
Próbáld ki, hogy ne használd motorfék üzemben. Tehát ha lassítani akarsz, akkor kinyomod a kuplungot. Ha így nem fullad le soha, akkor az ECU-nak igaza van, nem kap útszakaszjelet. Ennek lehet kontakthiba a leggyakoribb oka, helye pedig valamely csatlakozó érintkezésénél, vagy a csatlakozó krimpelésének tövében eltörve a vezeték. Lehet még maga az útszakasz jeladó is hibás, ami a kilométeróra műszercsoportban van.
Üdv mindenki. Van egy 97 es 1,4 es 8 szelepes astrám. Konkrétan fuldoklik a motor! Visszaváltásnál sokszor mintha le akarna fulladni. Piros lámpánáp párszor le is állt. Hibakódot csak kilométer jeladóra dob. Valaki tud erre megoldást. Tapasztalt valaki ilyet?
Hogy az a...... ..szom, Ádám Opel, nemhogy babakocsit csinált volna...
Merthogy tegnap rádugtunk egy műszert (ami kéznél volt) és nem volt a listájában F Astra 1.7TDS, de még egyéb dízel se ami ABS-es. Próbáltuk azt mondani neki, hogy Vectra, Zafira, vagy 1.6 benzines vagy 2.0 benzines F Astra, azok között volt ABS-es, viszont egyik beállítással sem tudta olvasni. Disconnect.
ABS hibakódjai A diagnosztikai csatlakozó A és K termináljait kell összekötni.
Hibakódok :
16 Bal első solenoid (relé és csatlakozó) 17 Jobb első solenoid (relé és csatlakozó) 18 Hátsó szolenoidok (relé és csatlakozó) 19 Szolenoid áramkörök és relék 25 Hibás szenzor (fogazott gyűrű) 35 Szivattyú relé áramkör 37 Féklámpa kapcsoló (pedálnál) 39 Bal első sebesség érzékelő (Légrés és működés) 41 Bal első sebességérzékelő (ellenállás és csatlakozó) 42 Jobb első sebesség érzékelő (Légrés és működés) 43 Jobb első sebességérzékelő (ellenállás és csatlakozó) 44 Bal hátsó sebességérzékelő (légrés és működés) 45 Bal hátsó sebességérzékelő (ellenállás és csatlakozó) 46 Jobb hátsó sebességérzékelő (légrés és működés) 47 Jobb hátsó sebességérzékelő (ellenállás és csatlakozó) 48 Rendszer feszültség alacsony/magas (akkumulátor/generator) 55 Hibás központi vezérlőegység
Köszi, nem hiszek a hiedelmekben, csak mivel úgy gondoltam mindent megnéztem/megtettem, megérdemlek annyit, hogy egy hibatörlés megoldást hoz.
Amúgy ha tudnék hibát olvasni, meg se kérdeztem volna, kinek mi a tippje. De majd legfeljebb villogtatok. Csak tudnám, hova rejtettem el a hibakódlistát...
Astra F TDS a beteg, gócpont az ABS rendszer. Cseréltem egy hibás szenzort bal elöl, valamint egy törött jeladógyűrűt jobb elöl. Az ABS kockánál az összes szenzor hidegellenállása megfelelő (700-1800 OHM között, elöl 1620 OHM, hátul 860 OHM körül). A tápcsatlakozón minden rendben, féklámpajel rendben, a hidroszelepek ellenállása is megfelelő, kontaktusokat rendben lévőnek látom.
Jelenség: indítókulcs elfordításakor kontrollámpák kigyulladnak, majd rendben elalszanak. Az ABS visszajelző kialvása után két másodperccel kattan az ABS kockában egy relé, és kigyullad az ABS hibajelző. 25 km utat követően sem alszik ki, hiba kiütése (gyújtás be-ki 20X) sem segít.
2000-es évjáratú F Classic mostanában azt csinálja, hogy az ablakmosó motor zúg, de a folyadékot csak hosszas nyígatás után nyom a szélvédőre. Először csak azt hittem, hogy kifogyott, de kb. félig volt és feltöltés után is ezt csinálja. Eddig semmi baja nem volt, legutóbb szerelőnél leszívatták az akkori folyadékot, mert most télen -15ben egyszer befagyott. Azóta hibátlanul működött, csak most jött elő ez a probléma. Szerintetek mi lehet? A motor döglődik?
2001-es opel vivarom van 1.9 dti . a problèmám az hogy nem indul kulcs tekertetèsre.de ahogy meghuzzuk kb. 2m en belül beindul. ès utána már azonnal indul kulcsrol is. de eltellik kb. 2-3orahossza utána megint nemindul csak húzásra. azt tudni kell hogy a gyujtâskapcsolom rossz állapotban van mert gyujtásra kell raknom ès eggy nyomogombal indítozok. azt mondták ez lesz minden problèmámnak a kiindulási pontja. ez lèthezhet hogy ezmiatt nemindul , csak nèha. ?
Omega B füstszínű üvegtető kompatibilis-e Cvectra (kombi) üvegtetejével? Első mérésre a méretek egyezőnek tűnnek.
Sürgős lenne, ha valaki tudja a megoldást. (szerintem ha az üveglap mérete egyezik, akkor simán kiváltható vele, legfeljebb motort átcserélik, ha nem passzol)
Van 1.9 cdti zafira b m és az lenne a kérdésem hogy olyat csinál hogy ha nem kell neki izzítás akkor pöcc-röff de ha már izzít akkor sokáig kell tekertetni. izzító gyertyák jók vagyis az izzításnál minden jó. Mi lehet a baja?
Nekem lenne egy érdekes problémám az 1.6-os benzines astrámmal.
Menet közben felpörög a motor 3-4 ezer fölé, általában a kuplung kinyomására, de volt már 5-6 ezres fordulat is, persze gázadás nélkül. Eleinte lecsökkent 1-2 perc után a fordulat, viszont mára már sokszor csak a leállítás segít a dolgon. Diagnosztika csak az Egr szelepet jelzi hibának, hozzáértők szerint ez nem okozhat ilyen jellegű problémát. A másik érdekesség a dologban, ugye egyfolytában ég a motorvisszajelző lámpa. 40-50 km/h-es sebességgel haladva egyszer csak kialszik a lámpa és ezzel egy időben rángat egyet az autó, aztán újra kigyullad a lámpa és a dadogás abbamarad.
A MIL akkor világít, ha az adott jeladó kiesik a vezérlőben megírt határértékeken kívülre. Amíg ezen belül marad, nincs MIL, mégha valótlan is jeladó jelértéke. A hőérzékelő ugye akár -40 és +140°C között bármit mutathat, azt a vezérlő jónak fogja látni, hiába egészen más a valós hőmérséklet.
Szóval előfordulhat, hogy hibás működéshez nem tartozik MIL világítás.
5 ajtós A Vectrán nem lehet elfordítani a kulcsot a csomagtartózárban. A központi sem tudja nyitni,mert függőleges helyzetben ragadt meg. Tudja valaki,hogyan lehet orvosolni a problémát?