Keresés

Részletes keresés

Szőke herceg Creative Commons License 2005.08.24 0 0 157

Én benne vagyok! :-D

(de enyém az első lövés és a fegyvert is én választom! :-D )

Előzmény: jkutya (156)
jkutya Creative Commons License 2005.08.24 0 0 156
Leendő topictali-mondjuk egy lőtéren?:-))
Előzmény: szaboM (155)
szaboM Creative Commons License 2005.08.24 0 0 155
meg neked!
Előzmény: massada (154)
massada Creative Commons License 2005.08.24 0 0 154
Igazad van.
Szerintem nyissanak egy külön topikot maguknak.
Előzmény: tux (150)
szaboM Creative Commons License 2005.08.24 0 0 153
ez is off ugye amit te nyögdécselsz?!
Szőke herceg Creative Commons License 2005.08.24 0 0 152

Apropo: nem kettő, hanem három.

Levelező partnered (bizonyos csicskás szlejer) kommentje törlődött...

Szőke herceg Creative Commons License 2005.08.24 0 0 151

Nincs - nem is oly rég szóltam a modiknak, hogy figyeljenek, mert nem fogom vissza magam, ha baromarc újra beszólogat. Gyakorlatilag hiába. Ez az anyázós patkánymaradék úgy látszik, védettséget élvez errefelé.

Ettől kezdve qrvára nem érdekel, hogy kinek mi nem tetszik.

tux Creative Commons License 2005.08.24 0 0 150

Számomra felfoghatatlan, hogy ennek  a két emberszabásúnak miért okoz perverz örömet egymás végbelében turkálva szétoffolni a sokadik topikot.

Nincs kedvetek személyesen találkozi és szétverni egymás pofáját vagy alahogy másmódon lerendezni ezt az ügyet? Sokunknak nagy szívességet tennétek vele...

Szőke herceg Creative Commons License 2005.08.24 0 0 149

Tudod édesem, az nekem is jó, ha téged minél nagyobb körben _ismernek_.

:-D

Előzmény: szaboM (148)
szaboM Creative Commons License 2005.08.24 0 0 148
na igy már korrekt!

Aza baj hogy te nem tudod hogy minél többen a szádra vagy a billentyuzetedre veszel annál inkább népszerüsitesz megismertetsz emberekkel és ez nekem nagyon JÓ!

szoval nem is baj hogy te ezt nem tudod!

:)
Előzmény: Szőke herceg (147)
Szőke herceg Creative Commons License 2005.08.24 0 0 147
Lenne ember e földön aki nem tudja, hogy az isteni szaboM (alias Szabó Mellinda a hithű transzvesztita férfiseggvadász) azonos trendicsávószilArtdokkmunkásPiSTikETaNGóFasomtuggyamégki vonulattal? :-D
Előzmény: szaboM (145)
szaboM Creative Commons License 2005.08.24 0 0 146
tiszteletben tartom a véleményedet, ha másért nem akkor azert mindenképpen mert tudom hogy annak megitélése hogy ez a gép többet ére e egy 20d nél vagy akár egy 300d nél mindenképp annak függvénye hogy az ember pontosan mire akarja használni a gépet.

te igy választanál!
Előzmény: _Szlejer_ (140)
szaboM Creative Commons License 2005.08.24 0 0 145
látod oszi megint eszetlken vagy!

belinkeled a kommentemet de itt sokan nem tudjak hogy a fotoarenan én vagyok a szilArt

szaboM=szilArt

igy korrekt a linked és érthető is!

butus voltal megint!
Előzmény: Szőke herceg (143)
Szőke herceg Creative Commons License 2005.08.24 0 0 143
Előzmény: szaboM (139)
_Szlejer_ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 140

"gondolom egy sötét sarokban már azert te is bevallottad magadnak hogy ez a gép bizony ....jó."

Az FF-hez én keveslem a felbontását, a paramétereihez képest viszont meg sokallom az árát. Ugyanezért a zsetonért sokkal inkább vennék 1DMkII(N)-t... Akkor sem kéne, ha aszondanák, hogy vigyem 500e-ért - ezt simán bevallom akármelyik sötét sarokban.

Nem azért baszunk meg egy nőt, mert jól tud főzni.

Előzmény: szaboM (138)
szaboM Creative Commons License 2005.08.24 0 0 139
viszont ez tetszik hogy a mondandomban csak ebbe tudtál belekötni!
Ez ugyanis amit mondasza leg labilisabb pontja az uj gépnek...ugyan mennyit lehet belőle eladni!

ha 600 lenne az ára vagy max 700 akkor eldnék belőle első héten 10 ez igy hogy kicsit borsosra sikerült beárazni nem fognak érte sorba állni de hidd el hogy lesz sok hülye aki elad egy esetleg két elles obit meg a 20d jét hogy megint fél évig egy fix 50 essel fotozgasson 26 ezeré fullframe re!

mondjuk ezek nem a hivatasos fotosok lesznek csak az ilyen salgóosziféle fotoallergén barmok!
Előzmény: _Szlejer_ (135)
szaboM Creative Commons License 2005.08.24 0 0 138
meglátjuk, szoval akkor te meg 4?

gondolom egy sötét sarokban már azert te is bevallottad magadnak hogy ez a gép bizony ....jó.

bár ahogy ismerlek neked is megvan az az elved hogy nem basszák a kását olyan forrón mint ahogy főzik, de azert a sokat szidott bár sztem beton kis 17-40 ős sleher obi elég meggyőző dolgotat tudna előszedni a borus izlandi tájbol ezzel a vázzal....

:)))))))
Előzmény: _Szlejer_ (135)
szaboM Creative Commons License 2005.08.24 0 0 137
igen , én fogom énekelni!
Előzmény: brati (134)
hsoma Creative Commons License 2005.08.24 0 0 136
ácsiácsi. +Hazánk sznobsága.
_Szlejer_ Creative Commons License 2005.08.24 0 0 135

"vagyok benne hogy nagyon sok hivatasos fotos várt erre a gépre"

A magyar piac hatalmas felvevőképességét ismerve: nagyon sok = 5db. :-))

Előzmény: szaboM (133)
brati Creative Commons License 2005.08.24 0 0 134

új csillagdal is lesz?  :)

Előzmény: szaboM (133)
szaboM Creative Commons License 2005.08.24 0 0 133
az 5d egy "fullframe 300d" lesz valoszinuleg hasonlo modon formálja át a digitás fényképezőgépek piacát mint annak idején a 300d!Szarért és hugyért meg lehet majd venni a fullframe gépek árához képest!És azok fogják venni akiknek fájt eddig hogy a 24-70 az csak 39mm nél indul mikor riportnál nagyon is kell a teljes széleslátó, arrol nem is beszélve hogy a 2.8 perspektivája is inkabba f4 hez hasonlitott a crop miatt ami ugyebar átvitt értelemben megnövelte a dof mértékét.Biztos vagyok benne hogy nagyon sok hivatasos fotos várt erre a gépre.Megvannak a korlátai ugyanakkor a gépnek sorozatfelvételnél pl és még hasonlo dolgoknál mint amilyen a kisaksi meg a váz kialakitása ugyebar egy 1d hez képest , de hát ugyebar a canon az 5d t nem a nagyipari egésznapos fotozasra tervezte szoval bizonyos értelemben igaza van annak aki egyik nap az 5d t az "AMATŐR PROFIGÉP" jelzővel illette!

egy biztos,.... új csillag született ugy hivják:FÁJV DÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ

(sznobosan persze :)...)
Előzmény: szaboM (131)
tren Creative Commons License 2005.08.24 0 0 132
szaboM:

Majd ha lesz 5D-d $2000-ert, szolj.
Előzmény: szaboM (131)
szaboM Creative Commons License 2005.08.24 0 0 131
erről van szó, a többi melléduma, meg a 20d tulajdonosok első féltékeny irigy reakciója.
Előzmény: tren (128)
hsoma Creative Commons License 2005.08.24 0 0 130

Éljen a sznobizmus! abból lesz nekünk 1Dsünk, vagy 1DmkIIesünk:))

egyebekben csánytam egy táblázatot, benne a gépek árváltozásaival. felső kat, a Nikon D1x/h -tól mostanáig. mondhatja vki, hogy a köztes árakat nem tudom, és ezért nem lehet következtetni a jövőre, de van 2 másik táblázat fél, illetve háromnegyed évvel ezelőttről. nem sokkal jobb, de azért vmivel tán igen... ha akarjátok, megcsinálom AutoCadben is, aztán ha segít vki, akkor konvertálom vmi normális fájltípusba.

előzetesben: a legkeményebb áresést az 1Ds -es hozta, 8k -ról 3ra esett vissza (ebayos árak), a legjobban meg a D2H és az 1D tartja magát, 4k -ról 1700ra, ill. 5k -ról 1400ra esve. 1 év alatt figyelemreméltó az 1DsMII ill. a D2x 1000$ -s esése, valamint az 1DMII -es 2000$ -s zuhanása is, amelyet 18hónap alatt produkált.

Üdv: hsoma

NJani Creative Commons License 2005.08.24 0 0 129

tren:

Értem, teljesen világos amit írsz. Számolhattam volna egyet éjszaka mielőtt baromságokat írok. :-)

Előzmény: tren (128)
tren Creative Commons License 2005.08.24 0 0 128
NJani:

Ez pont azért nem fog menni, amit a Tren is kiszámolt. Egységnyi területen kevesebb a szenzor, mint a "szutyok 1,6 szorzójú" gépeken. Nagylátószögű tájképnél meg a befoglalt széles perspektíva miatt a rengeteg apró részlet a "szenzorok közé esik".

Varjunk csak, tren nem ezt szamolta ki. Ellenben azt, hogy az 5D erzekelojenek surusege nem egy nagy 20D-nek felel meg, hanem egy nagy 1D mark2-nek.

Ami a kep reszletgazdagsagat illeti, erre a digivilagban 2 dolog van befolyassal, ha csak az erzekelot nezzuk, obit hanyagoljuk:
1. szenzor tipusa (bayer, foveon, stb..), AA szuro szorasi kore
2. pixelek szama, abszolut ertekben veve.

Egy adott latoszognel nem a surubb pixelek gyoznek, hanem a tobb pixel ugyanazon latoszognel.

Tehat az 1Ds m2 szenzora 75 fokos latoszognel tobb reszletet fog lekepezni a maga 16 megapixelevel, mint a D2X szenzora 12 megapixellel. Hasonloan, az 5D kepe reszletesebb lesz 13 megapixellel, mint a 20D 8 megapixellel, ugyanazon latoszog mellett.

En is lattam a D2X vs 1Ds m2 osszehasonlitast az osszes hibajaval egyutt. Errol is vitazhatunk (bar szerintem latszik, hogy a kepek nem preciz teszt eredmenyekeppen kerultek fel).

Vegeredmenyben ebben a kategoriaban mar nem a 100% cropok osszehasonlitasa fedi fel az adott vaz+erzekelo erenyeit, hanem ket teljes meretu kep azonos nagyitasnal torteno osszevetese. Bayer racsos gepek eseteben a 100% cropok inkabb az objektivekrol es a reszletek erzekeloracsra torteno lekepezesenek szerencsessegerol/szerencsetlensegerol szolnak.

Az 5D erzekeloje a magas felbontas mellett meg zajszint szempontjabol is erdekes lesz, amelyben legalabb 1D mark2 szinten kell hogy legyen.
Előzmény: NJani (125)
DIE_ROBOTER Creative Commons License 2005.08.24 0 0 127
Nem a D2X-nek vannak a legkisebb pixelei a dSLR-ek között, hanem egy hatodáron kapható gépnek. 1 hajszállal.... bár én nem látom ennek az összehasonlításnak a jelentőségét.
Előzmény: NJani (124)
faboferi Creative Commons License 2005.08.24 0 0 126
Jani, gratulálok a honlapodhoz!
Előzmény: NJani (124)
NJani Creative Commons License 2005.08.24 0 0 125

mutty.hu

Lehet hogy nekem nagyobbak az igényeim, de ha már fullframe, akkor az az istenverte masina pont a nagylátószögű képeknél teljesítsen a szutyok 1,6-os szorzójú gépeknél legalább láthatóan jobban, vagy legalábbis próbálja meg velünk ezt a Canon elhitetni.

Ez pont azért nem fog menni, amit a Tren is kiszámolt. Egységnyi területen kevesebb a szenzor, mint a "szutyok 1,6 szorzójú" gépeken. Nagylátószögű tájképnél meg a befoglalt széles perspektíva miatt a rengeteg apró részlet a "szenzorok közé esik".

Előzmény: mutty.hu (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!